• Bouba

    Ahoj,

    potřebuji od vás radu. Koupil jsem si svítilnu Aurora AK-P7–3 SSC P7-C 5-Mode 900-Lumen LED Flashlight http://dx.com/…cr123a-14212 s tím že tato svítilna je na dvě baterie, nebo se dá rozebrat a odšroubováním jednoho dílu zkrátit viz. toto video http://www.youtube.com/watch… . Bohužel se mi ale nepovedlo zjistit jaké tam patří baterie, pokud svítilnu zkrátím. Máte někdo tuto svítilnu Aurora? Používáte její zkrácenou verzi? Pokud ano, jaké tam patří baterky.

    Předem díky moc za radu :-)

    0 0
    • Vilém  

      V dnesni dobe auroru? Stejna se mi vali doma, skoda zes to nenapsal, moh jsem ti ji nechat.

      Baterie tam mas psany 18650, nebo CR123A. Ze to vsak pojede na 1ks 18650, tim bych si nebyl vubec jisty. To spis po zkraceni pojede na 2ks CR123A.

      0 0
      • Bouba  

        Ahoj, tyhle varianty už jsem všechny vyzkoušel. Pokud tam dám jednu 18650 je tam spousta místa a baterka tam má vakl. Navíc by to stejně nefungovalo, baterka potřebuje minimálně 7.4 V což jedna baterka nedá. Když tam dám tři CR123A, tak baterku při její zkrácené verzi nazašroubuju … schází tam tak cca 4 mm. Tak nevím, nejsou potřeba nějaké jiné baterky (menší CR123A) na zkrácenou verzi? Protože jinak nerozumím tomu proč by se dala část baterky odšroubovat, aby se zkrátila :-(

        0 0
      • McBlacky  

        mělo by to jít bud na 2× 18650 nebo 1× 18650 co si pamatuju ty long nástavce.

        0 0
        • Bouba  

          Tak jak jsem psal jedna baterie 18650 to neutáhne, má kapacitu 3.7V. Svítilna potřebuje min 7.4V což mi vychází na 3 ks CR123A, ale ty jsou zase dohromady o cca 5 mm delší než prostor pro baterie. Neexistuje nějaké kratší verze baterie CR123A, nebo nějaké super dlouhá baterie s kapacitou min. 7.4V. Protože jinak fakt nevím jak to ten soudruh z Číny vlastně myslel.

          0 0
          • pepek  

            To, že to jedna baterka neutáhne víš, nebo si to jen myslíš?

            0 0
            • Bouba  

              To vím, to už jsem zkoušel. Vypodložil jsem prázdné místo v těle svítilny kusem vodivého kovu, potom zašrouboval, tak aby v prostoru kde je baterka nebyla žádná vůle a vše se dotýkalo kontaktů. Baterka nesvítila. Potom jsem tam našrouboval nástavec, přidal druhou baterku a vše chodilo jak mělo. Nicméně i ve specifikaci svítilny je napsáno že potřebuje 7.4 V což prostě z jedné baterky 18650 nedostanu :-( Ta má jen 3,7 V. Nebo snad existuje nějaká která má požadovaných 7.4 V. Potom by to s nějakým nástavcem na baterku mohlo fungovat.

              0 0
          • McBlacky  

            hele pokud tam je dioda P7 jako u auror, tak není důvod proč by to 3,7 nedalo ne?

            0 0
            • Bouba  

              Proč je tedy u svítilny v popisu uvedeno toto:

              Accepted input voltage: 7.4V ~ 17V

              0 0
              • McBlacky  

                no tak pak je to jasný, je to jen na dvě baterky, provoz na jednu není podporován

                0 0
                • Bouba  

                  Proč se tedy svítilna dá rozebrat a zmenšit ??? To by přece byla od výrobce blbost dělat navíc rozkládací část která k ničemu není viz. původní video.

                  0 0
                  • Vilém  

                    Tak treba to udelali ze zbytku a podle popisu jiste na toto pouziti nebyla puvodne zamyslena, jinak by tam pasovaly ty baterky.

                    0 0
                    • Bouba  

                      To je samozřejmě možné … ale než to úplně vzdám a svítilnu hodím do šuplíku … rád bych nějaký názor někoho, kdo tuhle baterku vlastní :-)

                      0 0
                      • Vilém  

                        Ja ji vlastni, jak jsem ti psal vyse. Vzdy jsem ji vsak pouzival na 2ks 18650.

                        0 0
      • prochyz  

        máš jěště tu auroru?

        0 0
    • drood  

      Powered by 2×18650 (8.4V), or 4 x CR123A (16.8V) lithium batteries. Co je na tom nejasného? Na jednu 18650 to nepojede. Jinak už máme diody XM-L2 od cree.

      0 0
      • Bouba  

        Já nechci aby to jelo na jednu, nen chci radu co za baterky použít, aby fungovala kratší verze baterky. část která se dá odšroubovat totiž velikostí neodpovídá velikosti stabdardní baterky 18650 ale je cca 1/3 menší viz. obrázky produktu nebo video.

        0 0
        • vinca  

          Použil bych trojčlenku a vydělil příspěvek nad tímto.

          Pak mi vychází 2× CR123A. Ještě je třeba to ověřit rozměrově.

          0 0
    • pepko  

      Podla popisu to nie je vhodne na ine kombinacie ako 2×18650 a 4× CR123

      Fotky sa moc nedrz, vsetky tieto lampase su len take skladacky, maju nejaky zaklad a podla toho aky modul s akou ledkou, refletorom a elektronikou do toho vlozia, podla toho dorobia koncovku, aby sa tam tie 2×18650 baterie vosli.

      Ja mam napriklad toto

      http://dx.com/…x18650–10451

      a to v pohode funguje aj na 2×18500 a 3×18350 akumulatory. CR123 a RCR123 nemam, takze tie neviem zhodnotit. Alebo pripadne sa da este vykuchat modul s elektronikou, zapojit to direct drive 2s2p a potom sa tam do skratenej verzie zmestia aj kratke 2×18650, napriklad panasonic bez elektroniky.

      0 0
    • vsn  

      využiju vlákno.

      začal mi zlobit spínač … sám se přepíná na low mode (jak to je možný když tam není elektronika?) … nemá někdo navíc „zadek“ světla? … popř. jak to dát dokupy?..

      díky

      0 0
    • jezevec2  

      Vyuziju vlákno: kamarad shaní svitilnu na řídítka i ,,do ruky,, na bežné použití – chata, stan apod.

      Prosím info:

      1/ U Aurory byli na BF zminovany potíže s kvalitou – co jiného koupit.

      2/ čím napájet – nejsou nejpraktičtější tužkový akumulatory? V případě nouze alkalické baterky. Nevím jestli se dají koupit CR123 apod. ,,všude,,? Hypermarkety, OBI, apod.

      3/ zaroven potrebuje držák na řídítka, který by zustal napevno na řídítkách a baterka by se sundavala.

      4/ mam LED Lenser P3 koupenou na ForBikes za 260,–. Od dubna orig. AAA alkalický duracell. Mate nekdo zkšenost s výkonějšími modely od LED Lenser?

      5/ cena svitilny pro kamarada – max cca 1000,–

      0 0
      • oddie  

        Stav se podívat, pár světel ti půjčím, uvidíš sám.

        0 0
        • jezevec2  

          Ahoj Oddie. Minule, když jem byl u Tebe, tak si mel neco na CR123… Mas nekde prodejnu? Do Stodulek je to bez auta pro mne trochu daleko. Doufam, že uz spokojene bydlite. To sedlo na Tebe furt čeká.

          Jestlichces muzeš psaát na mail: marten304 uzenáč gmail

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.