Prosba na majitele RB Bandit 475/675, Brno a okolí.

23 nepřečtených
  • balonovy.letec

    Vážení majitelé RB Banditů 475/675, chtěl bych vás poprosit, zdali by se mezi vámi našel někdo ochotný mi svoje kolo ukázat, popřípadě nechat se posadit. Váhám mezi jednotlivými zdvihy, zdali si vybrat Bandita 475 a postavit ho na zdvihy 150/140, nebo 675, 160/160. Jezdím traily v okolí Brna, kamenitý a kořenový sjezdy, na který většinou sám přijedu, cca. 20–30Km.

    Z výše uvedeného je logické přiklonit se k 475, ale 675 bych si postavil více do trailova (rozdíl v geo jest 1°). Budu rád za případné reakce.

    0 0
    • scota  

      Bandit 475 je navržen na 140/140, takže postavením na zdvih 150 se připravíš o záruku.

      0 0
    • TJK  

      kdyz dojedes do liberce tak ti klidne pujcim 675 v Lku ;) … btw Scotu neres… co napsal je blbost.. navic by na 475 mohl jit angleset… takze ten stupen klidne dozenes i jinak

      0 0
      • mastihuba  

        kdyz se stavi za warpsem tak usetri 350km a sveze se na hezci barve :)

        0 0
      • balonovy.letec  

        Díky za věcnou reakci! Hele, ty máš 675, co jezdíš? Dovedeš si ho představit jako univerzál (rovinky, kameny, výjezdy), nebo je to, dle tebe, čistě enduro?

        0 0
        • TJK  

          ja to jako univerzal mam… jezdim na tom vsechno… vcetne parku…

          0 0
        • MikeK  

          No jestli to bylo na mne .. tak ja bezne jezdim s kamosem a jeho pritulkyni (Oba maji AM kola se 140 zdvihama ) na vylety kolem 50km .. nekdy i vic (nejvic 100) Docela casto zablbnout v Jedovnicich a pak pres Mariansky zpatky do Brna. A rozhodne nemam pocit, ze bych nejak zaostaval .. spis jim obcas ujizdim. Je to enduro, ale to mne na nem prave bavi. Je to delany na to aby se s tim clovek dostal vlastnimi silami kam potrebuje a mohl si uzivat terenu. Proste takovy AM s vetsima zdvihama :D Ve vyjezdech mne sice predjizdi chrti na XC, ale z toho si nic nedelam. Protoze ja si to do kopecka uzivat nepotrebuju, to nejlepsi totiz prichazi z kopce dolu :)

          0 0
          • balonovy.letec  

            Super, to je přesně typ informací, které jsem chtěl slyšet :-) díky!

            0 0
          • TJK  

            zase bych to takhle jednoznacne nepsal.. aby z too nedostal pocit ze to je nejakej chrt.. s akt geou jekou to mam a 66HA to ani zadnej extra letec bejt nemuze.. navic je ten virtual hodne aktivni.. coz je v terenu super ale na slapani zase tak ne… urcite to neradim k nejrychlejsim Enduro kolum co jsem jezdil.. treba 601 na 192mm byla agilnejsi… ale jako univerzal bych mozna bez mrknuti oka volil 475.. to bude hodne schopne kolo

            0 0
            • MikeK  

              Pisu jen svoje pocity :) Jasne ze 475 bude vic univerzal, ale to jsem nezkusil. Proste je to kolo co mne doveze kam potrebuju a v terenu si to muzu uzit :) Chrt to rozhodne neni :D Je to TANK :) (ale zase ne tak tezkej aby se na tom nedalo jet do kopce).

              0 0
            • scota  

              Já si myslím že 475 bude univerzálnější a na trailech typu RS bude taky dostačovat ale každý to cítí jinak. V praxi tě budou limitovat spíš pláště, protože enduro gumy po silnici moc nejedou ;-)

              0 0
              • MikeK  

                Jo jo presne jak pises .. zase na druhou stranu, clovek si musi vybrat co ho bavi vic :) Kdyby mne bavilo jezdit po silnici, budu jezdit na silnicce :D

                0 0
            • balonovy.letec  

              Pro doplnění: z celopér, co jsem zkoušel (Merida /onefourty/, Canyon /Nerve/, Cannondale /Scalpel/, Trek /Slash/, Superior/?/, Giant /Trance/, RB /475/) mi jednoznačně nejvíc vyhovoval systém odpružení právě virtuál (u dvou posledně zmiňovaných). Líbí se mi jeho aktivita a to, že se bike nehoupe při šlapaní, které se mi projevilo u čtyřčepu (subjektivní). Do finálního výběru se dostaly Trance a 475. Když jsem viděl 475 naživo, chytlo mě za srdce, kolo, který ve mně vzbudilo emoce, radost a taky to, že je možný si vybrat osazení.. U Trancu mi nevyhovovalo.

              0 0
              • MikeK  

                Komponenty, barvu … no vlastne co chces :D To se mi na RB libi nejvic. Proste se domluvis. Neni to kolo predpripraveny nekde v cine, ale poctiva ceska prace. Vyzvedaval jsem si ho osobne v Jezdkovicich a kdyby si nechali delat ramy v cine, asi by tam nepotrebovali mit spoustu trubek a par svarecu :) Nedavno jsem zrovna o tom mluvil z kamosem, ktery ma Mondrakera foxy. Moc hezky kolo, ale kdyz se mu na tom neco po … tak asi tezko pojede nekam do spanelska (nebo kde to delaji) pokecat co s tim .. ja muzu kolo nalozit do auta, zajet pokecat do Jezdkovic a urcite se neco vymysli.

                0 0
    • Dolejs  

      Má někdo přímý srovnání RB 475/675 vs Giant Trance??

      0 0
      • Sistematicx  

        Ano mam. Trance (ex bike) vs 675 (soucasnej bike)

        0 0
        • Dolejs  

          A nějaké zásadní rozdíly? Mám teď možnost koupit za cenu RB Team Giant Trance ale navíc s teleskopem.. tak přemýšlím co by bylo výhodnější..

          0 0
          • Sistematicx  

            Jezdil jsem obe kola. Nez jsem prodal Trance tak jsem ho mel doma s 675.

            Trance MY2014, zdvih P160/Z158. Vidlie Pike 1 token, tlumic Monarch plus ted uz nevim ale asi 4 nebo 5 vlozkovacich krouzku jsem vozil. Moje vaha s vybavou cca 86 kg…

            Trance je skvele trail kolo, snese toho hodne. Obratnejsi proti RB, do kopce jede pekne ale nevim cim to lec RB mi prijde na vyjezdech lepsi. Trance byl 1×10, 30z prevodnik, RB mam 1×11, 32z prevodnik (lip se mi toci s tim 32z). Na delsi vylet byl Trance lepsi, lip jel po rovine, RB trochu linejsi (tak ho mam postaveny na kopcem dolu a ne na 80km po rovinach).

            Kopcem dolu RB uplne nekde jinde, tam kde byl strop s Giantem tam RB teprve zacina. Plne mi vyhovuje progresivita zadni stavby, u giantu jsem citil jak se propadam zdvihem jak to zaclo bejt mooc rychle a rozbite.

            S Trancem jsem se hodne vyjezdil, ale pak to chtelo vetsi kladivo proste.

            Na trail je TRance fakt skvelej ale RB mi ted sedi lip. S RB moc nepremyslim kterou stopu jet ale nejak to tam vemu a kolo si s tim poradi, TRance si taky poradil ale moc se mu to nelibilo.

            Ale srovnavat Trance s 675 je ne uplne ideal. Trance a 475 je stejna kategorie (trail) a Reign a 675 je lepsi srovnani (enduro). Ja vzal RB aji z duvodu ze se mi pak zaclo silene libit a hlavne cokoliv jinyho melo nejakou vec co jem na kole nechtel, komponentove jsme si to pak postavil podle sebe jak jsem chtel a hlavne tak abych nemusel nic dloohou dobu vimenovat ze se mi to nelibi nebo nevyhovuje. Proto jsem vzal jenom rám holej.

            Kdybych mel doma misto kam dat jeste Trance tak si ho asi necham i s RB na nejaky vejletovani mensi. Ale to bude vic stat nez jezdit.

            EDIT: ale posun z toho Stance co mas bude jasnej asi hned, stance nema ani maestro system (je to nejakej prepakovanej jednocep…maestro a RB jsou virtual maestro je vic linearni a RB je progresivni potvora…pokud bys chtel tak te necham sednout na RB v L (brno)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.