• MichaelSimek

    Co rikate na tu peknou diskuzi a komentar na http://www.facebook.com/…61558515076/?… .

    Me se most libil, zmeny trate jsem si nevsiml, ze nebylo mliko v so me nevadilo, trate jsme trefili i bez toho a odhadnout kudy jedou bez vymejsleni zkratek problem nebyl. Ale ja nejsu zadny enduro zavodnik, jen takova lemra.

    0 0
    • mr.antik  

      myslim že tyhle aféry už každého otravují…

      je fakt že skupinka závodníků píčovala, ale nechápu, proč brečej jak malý děti na facebooku, mohlo to skočit tím, jak si to vyříkali s pořadateli na místě. Pokud si myslej, že takovýhle příspěvky pomáhaj zkvalitnit ednurozávody, tak nevim… Nedostatky byly, ale zas pravidla byly pro všechny stejný.

      Kdyby v podobném duchu nadával na SRAM a jeho kvalitu řetězů tak to ještě pochopim…

      0 0
      • tonik666  

        Když něco stojí za hovno, tak je to jedno, protože to stojí za hovno pro všechny stejně?

        Mně se taky nelíbilo, že ve Falcon Enduru nezapočítali limit, přestože penalizace za jeho dodržení byla v pravidlech jasně stanovena, a dost lidí jelo jako o život, aby ten relativně šibeniční limit stihla.

        0 0
        • mr.antik  

          tak jasně, myslim že o tom měli závodníci dlouhou debatu s místními pořadateli i s majitelem sé­rie.

          Nemyslim že je nutný teď po závodech o čem diskutovat… prostě se maj ty pravidla příště nastavit líp.

          0 0
        • enregistree  

          Letos ho zapocitavali. Nebo se pletu? Viz rozdil vysledneho casu od souctu tech tri casu jednotlivych RZ,

          0 0
          • tonik666  

            žádný rozdíl tam nevidím, sčítal jsem cvičně 3 závodníky. Předpokládál bych, že penalizace a čas na trati budou extra sloupky, aby bylo jasný odkud čas jde. nic takového tam ale není.

            0 0
            • enregistree  

              A jo, mas pravdu, ja jsem koukal na vysledky v poradi 157., a cas 3RZ jsem bral 20 minut, ale ono to je 60 minut, asi.

              0 0
    • Trance  

      No, Prokop je sice borec, co uz neco dokazal, ale jeho vecny fnukani o spatnym znaceni je uz trochu mimo misu…zajimavy je, ze kritizuje znaceni vzdycky, kdyz ma nejakej defekt atp :-) jinak je teda smutny, jak si vsichni enduro zavodaci zakladaj na tom, jak je enduro strasne free, cool, proste pohoda nejvetsi a pak prvni, co na treninku zkousej je to, kudy si zkratit trat :-)

      0 0
      • tonik666  

        Jeho stížnost je dost oprávněná. V pravidlech je, že má být trať vyznačená. Nebyla. Kdybych si vyhradil čas na trénink abych se připravil na boj o bednu, dorazil na místo a zjistil, že něco co připravené má být a není, tak bych byl taky naštvaný.

        0 0
        • mr.antik  

          Stížnost… jakože se vypovídá na facebooku nebo v diskuzi na dolekopu?

          0 0
        • Trance  

          Nebyla vyznacena? Zertujes, vid? :-) patrne myslis, ze nebylo podel cele trati natazene mliko. Ale pokud se nepletu, enduro neni sjezd…

          0 0
          • mr.antik  

            chyběl doznačenej dojezd do cíle 1. a 8. RZ, tj. 200m. To je asi jediný co se dalo vytknout. Zbytek se měl jet po trejlech (což normálního uvažujícího člověka napadlo), to že pořadatelům nedošlo, že si to někdo cyhtře bude zkracovat z kopce přímo dolů, to bych jim za zlé neměl.

            0 0
            • JakeF  

              Ještě odpoledne nebyla vyznačená velká část 6ky. Ale nešlo o nic zásadního, to je pravda. Tu první smyčku člověk viděl ze startu a pak jeden „retardér“ doprava do svahu.

              0 0
    • JakeF  

      S Michalem celkem souhlasím, byť se možná na FB vyjadřuje zbytečně expresivně :). Pokud se to pořádně neoznačí, tak si to holt dost lidí zkracuje a při minimálních rozestupech na špici by pak „férový“ ježdění mohlo velmi snadno znamenat rozdíl mezi vítězstvím a třeba třetím místem. A to pak stačí, aby to zkrátil jeden a v dalším závodě už nepojede po trailu nikdo… A že se vždycky někdo najde.

      Jel jsem za Michalem trénink RZ1 a viděl, jak snadný je pro něj v jediný zatáčce udělat cca 5 vteřin. To je prostě *******.

      Jo a ještě mě zaujaly reakce pár volů, co to svádí na jeho přetrženej řetěz v neděli u fotky nahraný v sobotu :D.

      0 0
    • JFtryall  

      No zrovna tohle misto jsem pri treninku vubec neobjevil a v zavode jsem tam jel na oci a Tom si tam bohuzel zranil rameno..:-( myslel jsem, ze konec bude stejnej jako loni doprava po ceste. Rezervy ve znaceni jsou na vsech zavodech, ale je fakt skoro mimo realitu mlikovat komplet trail na trenink- stejne to nekdo nekde projede a borci hned vymysli novy stopy. Ale prohlaseni od profika a zaroven tvare serialu(!) o tom jak se ma radsi byt doma jsou prinejmensim zajimavy. :-D kdo peclive sledoval 3RZ na Spicaku, tak ta byla pri zavode uplne jina! Zajimavy je, ze Frky pak na FB nic nepsal. :-)

      0 0
      • JFtryall  

        Toto je dojezd 3RZ na Spicaku. Tam byl konec taky uplne jinak…jestli si Kuba a spol pamatuji..:-) jsou tam rezervy, jenze jak se bude zrychlovat a hrotit, tak zakonite se vymysli az moc rychly stopy. :-)

        0 0
        • JakeF  

          Pamatuju, tam to taky byl celkem problém, že najednou RZ vedla jinudy a při tréninku při vší dobrý vůli prostě nešlo poznat, kudy „trail“ vede, protože tam vede všude :D. A hromadu možnejch zkratek tam taky mlíkovali až před závodem…

          0 0
      • JakeF  

        Na Špičáku ty zkratky taky s organizátorama řešil.

        0 0
        • JFtryall  

          Ano resil, vsak my jsme Trundovi taky volali ted…a velka vetsina byla zamlikovana nakonec. Michal ale resil hlavne vytyceni trate, ktere chybelo- a tohle se presne delo i na Spicaku a na mnohem zradnejsim miste nez toto. Takze ja tomu moc nerozumim. Vic me stvou nefunkcni krabicky na pipani.

          0 0
          • JakeF  

            Jj, vím, jsem se s nim bavil chvíli potom na koupališti.

            Mně prostě přijde blbý, když by se měly závody rozhodovat tím, že to někdo zkrátí. A že u vás třech na špici by k tomu mohlo dojít snadno, když se to sečte. A tomu se holt dá zabránit jedině pořádným vyznačením…

            Krabičky by vydaly na samostatný vlákno :).

            0 0
            • mr.antik  

              taky myslim že součet 8× pozdní pípnutí udělá víc než blbě projetá zatáčka :-) Já tam měl navíc na čipu uložený čas z minulého závodu nebo co…

              0 0
      • mr.antik  

        no a co teprve kouty, kde se nedalo trénovat kvůli Maratónu. Myslim že by mohl spíš pořadatelům navrhnout, jak tohle řešit, než jen nadávat. Když už teda chce tak moc pomáhat českýmu enduru. Jestli má být řešení Most vyšrknout z endurosérie, tak to mi přijde mimo.

        0 0
        • JFtryall  

          Je to skoda, kdyz top jezdci pisou ze to je total nuda a neni to enduro. Proc teda nejedou na XC kolech a padaj jak hrusky? :-) neuvedomuji si, ze to je pro ne samotny fakt hodne dulezity pomoct domaci scene, aby se rozvijela spravnym smerem a oni to vetsinou jen smetou ze stolu a nechapou, ze jejich nazory utvari obecny povedomi. Nechapu proc teda na ty zavody jezdi?

          0 0
        • JakeF  

          No… „nedalo“ :):):) I když teda jak jsou ty úseky RZ propojený se tam taky zjišťovalo spíš rozhovory s ostatními a/nebo loňskými účastníky, to byl taky dost zmatek… A to nemluvím o posledním transferu i v závodě, kvůli kterýmu se tam šermovalo diskvalifikací :). Holt co, aspoň není enduro nuda :D.

          0 0
          • mr.antik  

            zvláštní, že na ilegálech se tohle neděje… čímpak to asi bude :-)

            0 0
          • JFtryall  

            Trenovat se v Koutech dalo, jen se jezdilo opatrne s maratoncema. Do idealu to ma samozrejme daleko, ale enduro jeste potrebuje nejaky cas na vybudovani „respektu“ a hlavne potrebuje 300 lidi na zavod resp. to je cil a pak mozna resorty jako Kouty zvednou zadek a zacnou se trosku angazovat.

            0 0
          • Trance  

            No ja nevim, leda to udelat jako enduro v rychlebkach, zadnej trenink, jet to „na voci“ a je to :-) myslim, ze Michal ted jen neunesl to, ze nedojel. Kdyby dojel, tak je vsechno v pohode…a podle me si takovejch 95% ucastniku ani nevsimlo, ze to bylo „spatne znaceny“…v tech Koutech to bylo to samy, Michal mel defekt a pak hned spustil o tom, jak tragicky znaceni tam bylo. A pak se bavis s lidma a zjistis, ze drtiva vetsina byla spokojena…a pokud bylo neco hur znaceny, tak nad tim jen mavli rukou-stavaj se na svete asi i horsi veci…

            0 0
            • JFtryall  

              Ale on to postoval uz pred zavodem, to jen tak mimochodem…:-)

              0 0
            • JakeF  

              Michal řešil značení už v sobotu s Trundou, to samý na Špičáku už v sobotu. Navíc i ta fotka je ze soboty… Tak moc nevím, jak by za to mohl jeho nedělní výsledek :).

              Ježdění na oči typu Rychleby má taky svoje úskalí… Navíc v Mostě, kterej se jel už potřetí a kdo zná maraton, tak velký části už bůhvípokolikátý a účastníci letos prvně by byli v nevýhodě. Navíc další úskalí v podobě bezpečnosti a proměnlivýho stavu trati, kdy v Rychlebech to maj první pomalu orienťák a poslední závod v korytě jak z motokrosu :).

              Že to většinu lidí moc netrápí, to je celkem jasný. Mně osobně to je taky celkem jedno, jedu si zajezdit. Ale je to závodění a podmínky by měly být pro všechny stejný, což prostě znamená trať pořádně označit…

              0 0
              • JFtryall  

                Jake ma recht, zavody na oci pri klasicke enduroserii to by znamenalo tak ztrojnasobit lekarsky dozor.:-) divim se, ze na Rychlebkach vsichni prezili. MTB Trilogy bylo obcas taky hodne nebezpecny, ale tam se jede o dost mensi hrana nez v bikeparku.

                0 0
              • JFtryall  

                Jake ma recht, zavody na oci pri klasicke enduroserii to by znamenalo tak ztrojnasobit lekarsky dozor.:-) divim se, ze na Rychlebkach vsichni prezili. MTB Trilogy bylo obcas taky hodne nebezpecny, ale tam se jede o dost mensi hrana nez v bikeparku.

                0 0
              • JFtryall  

                Jake ma recht, zavody na oci pri klasicke enduroserii to by znamenalo tak ztrojnasobit lekarsky dozor.:-) divim se, ze na Rychlebkach vsichni prezili. MTB Trilogy bylo obcas taky hodne nebezpecny, ale tam se jede o dost mensi hrana nez v bikeparku.

                0 0
    • vondrus  

      Hosi, ze vas to zavodeni v senil XC po ceskejch kopeckach bavi :-)

      0 0
    • kali222  

      „breki“ že nebyla bedna… :D

      0 0
      • jonti  

        v zasade ma pravdu, ale mel by si uvedomit, ze enduro je neco jine nez 6 DH trati mezi kterymi se musi prejet.

        0 0
        • vondrus  

          6 ceskejch DH trati ale jo :-)

          0 0
        • Mr.Duck  

          Tak ja si teda Enduro naprosto predstavuju :D

          0 0
          • mr.antik  

            no nevim, většinou tam bývá i nějaký usek do kopce :-)

            V podání top špičky to samozřejmě DH je, jen bez skoků a nudnejch částí…

            0 0
            • Mr.Duck  

              No sak to je ten prejezd ne? Nebo aspon tak to celkem vypada na Enduro trailech/zavodech tady kolem.

              I kdyz mas spis pravdu, ja sem zvyklej, ze na shore i na tom cemu rikame DH bejvaj useky do kopce, tak to nak ignoruju :)

              0 0
              • mr.antik  

                I v trejlu :-) No asi jedinej rozdíl je, že (kromě špičky, která na té má týden, vývozy atd…) si to projedeš tak jednou. DH jsem nikdy nejezdil, ale nedovedu si to představit :-)

                0 0
          • jonti  

            Ale taky nemuzes cekat, ze budes mit potom kazdou RZ stejne zabezpecenou a vypaskovanou jako DH trat.

            Prece jen by to melo byt bliz „prirozenym tratim“ nez DH.

            By me zajimalo, jak by treba JF zajel pohar v DH na DH stroji.

            0 0
            • kali222  

              Od te půlky to přesně vyjadřuje, jaký je kolové enduro nesmysl pro závodění. :P

              0 0
              • mr.antik  

                to bych netvrdil, neni to o tratích ale o lidech…

                věřim že stejně se hádaj top uzávodnící u XC i DH kde se třeba jezdí o prachy nebo hodnotnější ceny než pumpička nebo sedlovka…

                0 0
            • JFtryall  

              JF je na DH posera a ma malo najezdeno v parku. Ciste teoreticky by nejvetsi sance byla ve Spindlu protoze to neni tak rychly a docela dost technicky a prudky. Na 3DH v Rokytce mi Honza Cepelak dal kolem 9 vterin, ale to jsem jel spatne. Kdyz by to bylo ve Spindlu kolem 12 vterin byl bych spokojen. To by bylo kolem 13. mista. Ale taky by to mohlo byt uplne jinak.:-))

              0 0
        • JakeF  

          :) Prokop by si měl uvědomit? Tak nějak bych tipnul, že při jeho objetých závodech ví líp, jak má enduro závod vypadat, než někdo, kdo nejel žádný…

          Tady vůbec nejde o to, že by to mělo být vymlíkovaný jak DH, většina zatáček zkrátit nejde, protože tam je les, křoví, atp… V každým závodě jde o pár míst, kde to je neposekanou trávou, jehličím, borůvkama nebo tak, který by prostě pořadatel podchytit měl.

          0 0
          • MichaelSimek  

            No ja si hlavne myslim ze Prokop muze mit pravdu a je naprosto v poradku aktualni stav kritizovat pokud neni vhodny. Ale jeho zpusob podani kritiky moc profi nevyznel.

            0 0
          • Honzas  

            Jel jsem loni vyjizdu po trati trans provence a bavil jsem se s pruvodcema o tom, jak tohle resej na zavodech na tocitejch trailech, kde jsou vyjety i rovny stopy. Odpoved je jednoducha, nic se nemlikuje, proste se zavodnikum vysvetli, ze se cesta nezkracuje, jede se po tockach a ze po trati muzou bejt kontroly a kdo bude chycenej, dostane penalizaci… Kdyz to muzou tam akceptovat Clemenz nebo Barel, tak proc by to nemohlo fungovat i tady?

            0 0
            • tonik666  

              Protože u nás závodí hobíci, ne profesionálové.

              0 0
              • mr.antik  

                no, minimálně jsou nějak sponzorovaný, čili nejedou jen na sebe a nějaká úroveň profesionality by tam měla být, nejen co se týká vlastního výsledku. Takový člověk by si neměl dovolit se nechat vyfotit jak si někde zkracuje esíčko a argumentovat, že to není vymlíkovaný. Aspoň tak si to naivně myslím.

                0 0
              • blaf  

                jakoze hobici jsou hovadka co nerespektujou pravidla a profici ne? v tom to asi nebude…

                0 0
              • vondrus  

                Kolik ze tu vubec mame kunduro profiku, Prokop a Tejchman ?

                0 0
              • black.horse  

                Spíše protože jsme češi… a procento zmr** je tu docela vysoké:-(

                0 0
          • Mr.Duck  

            Pod to bych se podepsal.

            Sice sem nebyl v Moste, ale neco trati sem se namlikoval pri Crankworx a par zavodech kolem, a pravidlo #1 vzdycky je, ze mlika nemusi bejt moc, ale musi bejt v kazdy casti trailu jasne videt kudy se pojede, a trat by mela bejt 100% vymlikovana od zacatku treninku. Je jasny, ze mlikem nekdo prolitne a nekde ho strhne, ale v treninku ho rozumnej clovek zkusi opravit, a parkrat (pred zahajenim treninku, kvalifikace a samotnyho zavodu) trat projet a opravit mliko nezabere moc prace.

            Vim, kolik lidi je potreba na usporadani enduro zavodu. Je to spousta organizace a „marsalu“ u trati, a prave to sou lidi, co by meli bejt schopny zajistit, ze se utrzeny mliko opravi, to neni zadna prace. Vymlikovani samotny a jeho kontrolu by mel resit organizator, a na to by meli stacit 2 lidi, a odsejpa to. Rozhodne je pri organizaci zavodu spousta narocnejsich ukonu, co se musi udelat, a ****** se na relativne jednoduchou ale extremne podstatnou vec jako jasny mlikovani trati mi prijde skoda..

            Chapu, ze v CR to asi s dobrovolniky nebude tak horky jako na jihozapade BC, kde bikem zije kazdej, a tipuju, ze to je cely jadro pudla..

            0 0
            • vondrus  

              Ja myslim, ze problem ceskejch poradatelu je trosku jinde…

              0 0
            • Tomáš  

              +1. Trošku vím, jak je složitý dělat Enduro závody a mlíko na tom není už nijak kritická zdržávka, aby nešlo udělat pořádně, u nás v Sušici dobrovolníků naštěstí bylo vcelku dostatek, teda co se týče hlídačů trati při závodě, mlíkovali jsme celou trať v pěti lidech a taky jsme to dali ( otázka jestli dobře ). Pokud se někomu něco nezdálo, písněte pls, ať víme, co máme zlepšit na příští ročník :)

              0 0
      • Smazaný účet  

        Ač s tebou běžně nesouhlasím, tak v tomhle máš pravdu :D

        0 0
        • JakeF  

          Možná by se to chtělo podívat do kalendáře, v jakým pořadí jsou za sebou sobota a neděle, leccos to napoví :).

          0 0
        • kali222  

          Vidíš a já si z toho jen utahuju. Třeba by celou startovní listinu přefrčel, jak nic. Jen mi nesedí ten způsob komunikace, obou stran. :) Na jednu stranu chápu, že člověk s tolika zkušenostma k tomu může řící víc než „bezejmení“ (ale né, že by ti nemohli být objektivní, to ne!), ale právě zas od profíka bych čekal nadhled. Něco jako… „kluci, příště by bylo fajn jasnější značení“ Ende! Já chápu oba tábory, vím, co je to zajišťovat malý závod a taky vím, co je to dohadovat se s traťovými o vymlíkovaní. Problém je (je to problém úplně vždycky a všude!!), že oba tábory celou komunikaci vedly ve stylu JÁ JÁ, bez zmínky pochopení těch druhých. To nikam nevede a je jedno jestli jde o dovezenej hnůj pro zahrádkáře, nebo enduro-pumpičky. Lidé chtějí být toliko pochopeni, ale druhé chápat nechtějí…

          0 0
    • KRAJIC  

      Já si hlavně myslím, že běžná smrtelná ***** by se v tom co prohlásí Prokop neměla moc vrtat. Borec toho vyhrál tolik na světové úrovni a to v době co polovina kokotů tady krutě dávala tak na odrážedle – že prostě proto a *****.

      0 0
      • MichaelSimek  

        a to ja zase uplne neoushlasim, to ze ses v necem dobrej, z tebe nedela nadcloveka, stejne jako je spravne kritizovat rozumne organizatory zavodu, tak je spravne kritizovat nekorektne podanou kritiku at kritizuje klidne nejvetsi buh na kole

        0 0
      • scret  

        jako vzdy to zni od tebe velmi rozumne:))

        0 0
      • mr.antik  

        to nechápu, takže jako že si maj říct pořadatele, že to je primadona co si něco vymejší a kašlat na to? Tak to nebylo, i když v jeho podání to tak bohužel vyznívá…

        0 0
      • madcat  

        Ty bys myslím použil hromadu pičí, kokotů a jebání i v nějakým dvouslovným primitivním sdělení typu „dneska je hezky“. Je to nutný?

        0 0
      • Trance  

        Tak ti dekujeme za velice duchaplny prispevek, nad tim jsi premyslel urcite dlouho, ze jo… :-)

        0 0
      • kubad  

        a co konkretně v enduro serii na světové úrovni dokázal?

        0 0
    • Elwing  

      přehnal nepřehnal… Třeba se mu nezdálo, jak na jeho stížnost reagovali pořadatelé osobně a rozmáznout něco na sociálních sítích je záruka toho, že se o tom bude nadále mluvit a bude se to nějak řešit.

      Když jsem nespokojená se službami nějaké firmy, napsat jim email nebo řvát na někoho na pobočce nemá takový efekt jako napsat jim to na FB, protože takové stížnosti se řeší okamžitě.

      0 0
      • gerrard  

        No jestli ty reakce nekterych lidi na FB jsou opravdu reakce poradatelu, tak je to smutne.

        0 0
    • Manas  

      Precetl jsem si to cele a v podstate s nim souhlasim, neni tam nic co by hnal pres hranu. Reakce poradatele mi prijde hodne neprimerena. Stanislav Pecho jeste ok, ale ten druhej, to je dost.

      0 0
      • jonti  

        Podobne jako i na jinych akcich, lide uplne vepredu maji zcela jine (vyssi) pozadavky na kvalitu znaceni a zabezpeceni trate nez ten zbytek. A poradatele to casto maji problem pochopit a dat tomu prioritu.

        Podobne treba na maratonu je uplne k hovnu, ze je krasne vymyslena technicka trasa a jsou tam vyhledy, kdyz minu v zavodnim tempu odbocku.

        0 0
        • McBlacky  

          pochop obě strany. Děláš akci pro 200 lidí z toho 199 hobby a Prokop, tak je ti asi jasný pro koho to budeš dělat. Těch 199 kousne i horší uroveň, ve světe to valná většina nezná a jde jim o ježdění. Kdyby to bylo všechno top, tak nikdo nedá adekvátní startovný – což elita neřeší, ta ho nikde neplatí ;-)

          Na to jak je enduro prezentovaný jako pohoda a volnost a bla bla marketing -prostě proti cx a cx a mx daleko víc v klidu-, tak to začíná být vyhrocený nepěkně

          0 0
      • mr.antik  

        přes hranu to není, ale pravda taky ne…

        0 0
      • vsn  

        Vláďa Vébr není pořadatel …

        0 0
    • elbunda1  

      Ona Prokopovo nasranost vznika tím, že si byl trať najíždět už ve středu, v sobotu když vyjel znovu na vymlíkovanou 1. RZ zjistil, že mu to bylo k ničemu a podle Trundovo slov ho přede všema zjebal, že si to nemůže zkracovat tak, jak to měl ze středy najetý. To si pochopitelně Trunda nenechal líbít a tím už začlo to, co jste se mohli dočíst na FB, prostě začal prudit a nadávat úplně na všechno. Nechápu, že to má člověk jeho formátu zapotřebí.

      0 0
      • JakeF  

        :) tahle povídačka musela projít přes hodně uší, než došla do tohohle stádia :D

        0 0
        • elbunda1  

          Nevím podle čeho tak usuzuješ, nevím jestli jsi zrovna ty byl u toho, ale dost lidí u toho bylo.

          0 0
          • JakeF  

            Byl jsem u toho… A myslím, že i přímo u telefonátu s Trundou, ve kterým mu mimo jiné nabízel, že pokud maj na značení málo mlíka, tak jim klidně nějaký přiveze. Stejně tak jsem byl s ním na tý první RZ a že by byla „vymlíkovaná“ se fakt říct nedá a Prokop tam naopak naštvaně ukazoval, jak snadno si to jde zkrátit, pokud se to nedomlíkuje…

            Mimochodem s Trundou jsem se potom taky bavil a říkal, že už mu o tom nedostatečným značení říkal nejen Prokop, ale i Jirka Fikejz a že to budou ještě doznačovat. Rozhodně to nebylo tak, že by si kdokoliv z nich stěžoval, že si to zkracovat nemůžou.

            0 0
            • elbunda1  

              Tady nešlo o telefon, ale o dohady přímo na koupališti před lidma. Já přímo u toho nebyl, byl jsem kousek vedle a měl jsem jiný věci na práci, jen tlumočim Trundovo slova a nemyslím, že by si je vycucal z prstu. To co bylo „domlíkovaný“ po tý hádce, jde trochu mimo moje chápání, tam by se to dalo zkrátit jen tak, že to někdo projede napříč celým trailem rovně dolů, a to nejde udělat neúmyslně, to udělá prostě jen ten, kdo chce podvádět.

              0 0
              • JakeF  

                Jestli se pak dohadovali znova už netuším, každopádně se mi nezdá, že by Prokop najednou měl stížnosti na mlíko ve zkratkách, když se tam dávalo na jeho stížnost pár hodin předtím ;).

                Myslím, že tu zkratku myslíme přesně tu samou, tam jsem právě byl, když jí Prokop projížděl, aby ukázal, jak moc si to jde zkrátit, když se to nedoznačí… A rozhodně mu tam žádný mlíko nepřekáželo, jak ty tvrdíš, jednoduše z důvodu, že tam žádný nebylo :).

                0 0
                • elbunda1  

                  jj, asi myslíme tu samou, ještě teď je tam vidět jeho stopa. Tohle by si ale zkrátil jenom totální idiot (to nejde zkrátit neúmyslně), navíc v místě, kde stojí lidi s fotákama.

                  0 0
            • elbunda1  

              Asi jsem to blbě napsal, tak dovysvětlím: Moira (1RZ) má víc variant. Prokop to byl najíždět už ve středu, to nemohl vědět, kudy přesně to povede. V sobotu to bylo vymlíkovaný na tu nejdelší variantu a navíc některý skoky zavřený. No a podle mýho subjektivního názoru zde byl počátek toho, že kolem sebe začal kopat, prostě byl frustrovanej z toho, že to ve středu najížděl částečně zbytečně…opakuji, tohle je muj osobní názor, nevidim mu do hlavy, ale každopádně s těma veřejnejma reakcema to přehnal a tak jsem měl potřebu se k tomu taky vyjádřit (viz. diskuze na FB)

              0 0
              • JakeF  

                Aha… Myslíš u tý fotky z 2. RZ, kde si to mlíko asi vyretušoval ve photoshopu v mobilu na transferu? :)

                Navíc s komentářem:

                V den treninku nevymlikovany RZ. Nechapu organizatora za takovy pristup?!! Bude to jen o tom kdo najde lepsi zkratku.

                Fakt to vypadá na frustraci ze zamlíkovanejch zkratek :D.

                0 0
                • elbunda1  

                  Na té fotce jsou vidět zatlučený kolíky, který byly připravený na mlíko, nebo myslíš, že tam jsou jen tak na okrasu?

                  0 0
                  • JakeF  

                    Tak to jo, byly tam kolíky, pak je to v pohodě :D.

                    Hele, prostě to označený nebylo, navíc se tam pak v neděli zranil jeden z top českých enduro závodníků, to jste prostě nevychytali… Kdybys napsal, že jste si prostě v sobotu chtěli trochu přispat a nečekali, že to někdo mine, tak to třeba pochopím… Ale házet to na závodníky a šířit tu nesmysly, to už mi přijde přes hranu a podobnými výroky z toho akorát děláš větší *******…

                    0 0
                    • elbunda1  

                      To zranění bylo na 1RZ hned po startu, ujel asi 10m, první pomoc mu dával čipař z 1.RZ…je vidět, že o tom asi hodně víš :)

                      0 0
                      • JakeF  

                        Evidentně víc, než ty… U zranění na 1. RZ jsem shodou okolností byl taky, pokud myslíš tu zlomeninu kotníku.

                        Na tý druhý RZ mluvím o jiným, jak psal výš JFtryall.

                        0 0
                        • elbunda1  

                          jo, tak s ním jsem zrovna jel, trefil ramenem strom, jestli si to dobře pamatuju, na značení si nestěžoval, pokračoval dál, zabalil to až před Hněvínem.

                          0 0
                          • JakeF  

                            Tom je tvrďák a má to natrénovaný z ježdění v létě se zlomenou rukou… Každopádně že to zabalil až před Hněvínem vás nijak neomlouvá, když to bylo z úseku, kterej neměl projetej kvůli tomu, že v sobotu nebyl vyznačenej…

                            Jinak nechci tu mystifikovat, ale mám pocit, že tam spadnul ještě další jezdec z top, ale tam už si úplně nejsem jistej jestli si to dobře pamatuju a jestli to v sobotu našel nebo ne.

                            0 0
                            • elbunda1  

                              Není co omlouvat, mě samozřejmě mrzí každý zranění, ale v pravidlech Enduroserie nic o povinnosti vyznačení tratě den před závodem není, přesto v rámci našich možností cca 95% tratě bylo vyznačeno. Tímto končím, nehodlám to dál pitvat, po bitvě je každej generál a tahle debata stejně nikam nevede.

                              0 0
                              • JakeF  

                                Tratě budou vyznačené od sobotní 11 hod., společné seznámení s tratí proběhne od 14:00 na Koupališti Ressl. Mapky jednotlivých RZ dostanete na prezenci také od soboty.

                                Jinak se o tom nehádám, vyznačeno bylo celkem dobře, my jsme třeba našli i ten závěr 2. RZ, takže jediný překvapení byl začátek 6ky a tam chápu důvody. A nedostatky, který tam v sobotu byly, tak byly do neděle dořešený. Jen se mi prostě nelíbí ta snaha házet to na závodníky, kteří si dovolí na ty nedostatky poukázat…

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  Ta druhá RZ byla uplně v pohodě, podle mě si to prostě spousta lidí myslela, že to bude jako loni a nekoukali na šipky. Bylo to ošipkované dobře (aspoň v čase kdy to v sobotu Prokop projížděl), kůly zatlučené, mlíko sice chybělo (viz Prokop foto) a cíl nasprejovanej na zemi, stopa naprosto evidentní. Nebyla tam šipka kudy na přejezd, to je asi jedná vada co jsem zaregistroval.

                                  Imho šlo prostě jen o zkratky a o to, že si top závodnici mezi sebou nevěří… Takže katastrofa a diletanství to prostě nebylo, to si myslim z pohledu běžného závodníka.

                                  0 0
                            • McBlacky  

                              celkem absurdní argument, že se někdo zrakvil. Když jedeš závod typu EN nebo DH tak prostě musíš počítat, že to občas nevyjde, když jedeš hranu.

                              Na jedu stranu se hlásí, že EN by mělo být na oči, jiná partička by si to ráda projížděla od středy. Neházel bych všechno na pořadatele…

                              0 0
                              • mr.antik  

                                Ta trať byla podle většiny jedndouché XCéčko, tak je divný, že se někdo zraní :-)

                                0 0
                              • scret  

                                asi to nejak porad nechapu, stejne jako ty, lamentovat nad tim, ze se nekdo zranil… wtf? kdyby jel pomalu a opatrne, asi by se nezrakvil, ale to je jaksi proti zavodni myslence:)) takze kazdej kdo jde do jakyhokoliv zavodu, musi s tim proste pocitat…

                                Koneckoncu myslim, ze EN zavody nejsou zrovna projizdka ruzovym sadem..

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  nj tam jsou největší masakr ty stromy 5cm od řidítek…

                                  0 0
                                  • MichaelSimek  

                                    „profici“ urcite nasadili 60ky riditka z xccek a mohli bombit mezi kmeny

                                    0 0
                                  • scret  

                                    myslim, ze by se moda sirokych riditek mela zas obratit:))

                                    0 0
                                    • Gabbo  

                                      siroke riditka by se mely zakazat, predeslo by se urazum

                                      0 0
                                • JakeF  

                                  Evidentně nechápeš…

                                  0 0
                                  • scret  

                                    ne, nechapu, nebyl jsem tam a z tech info, ktery tady jsou to tezko muzu telepaticky vytusit…

                                    Urcite mi to rad osvetlis:)

                                    zastavam stejny nazor jako blacky..

                                    0 0
                                    • JakeF  

                                      Nejde v první řadě o zranění, ale na nedoznačenou trať na oficiálním tréninku v nejzákeřnějším úseku celý RZ. V tomhle případě teda, těch nedoznačenejch míst tam bylo víc… Od toho tam ten trénink je, aby si člověk tyhle zákeřný místa projel a počítal s nima. No a když nejsou označený, tak si je nemůžeš projet a když tam pak přijedeš prošitej v plný palbě v závodě a nečekáš to, tak to může mít za následek třeba pád, jak se stalo.

                                      0 0
                                      • scret  

                                        pisu niz svuj nazor…

                                        pak to enduro asi vlastne nebude uplne „na voci“…:)

                                        Ale me osobne je to celkem sumak, ja prestal jezdit maratony kvuli masovosti a ty prehnany zavodni horecce i na akcich kolem hnoje… kam si zavodnici jezdili honit triko… a z tohohle duvodu urcite nezacnu jedzit i nejaky enduro…

                                        Ale chapu, ze nekoho zavodeni bavi…

                                        0 0
                                        • JakeF  

                                          Už jsem to tu psal jinde, jsou dva typy EN závodů:

                                          • „na oči“ typu Rychleby, kde se trať nenajíždí
                                          • s oficiálním tréninkem typu endurosérie, jejíž je Most součástí,kde si trať před závodem můžeš projet, abys o těch zradách věděl…pak se ale závod jede úplně jiným stylem, když víš, že tě za zatáčkounepřekvapí dvoumetrovej drop nebo dvoják…
                                          0 0
                                        • Kubiczech  

                                          Nic o tom nevíš, je ti to šumák, ale diskutovat se musí.

                                          0 0
                                • JFtryall  

                                  Kluci moc to hrotite, Tom se zranil kvuli vlastni chybe a ne kvuli chybe poradatele. Jak jsem uz psal vyse- nedostatecne znaceni je vec ktera potrebuje dopilovat na vsech zavodech! V Moste to bylo jeste dobry. Konec 2RZ jsme proste vlastni chybou neobjevili a zaplatili za to, ale fakovat poradatele za to fakt nebudeme. Naopak kazdy jezdec, ktery ma zkusenosti i z dalsich zavodu, tak ma prispet konstruktivni kritikou k vylepseni stavu. Jizlivych poznamek jsem na treninku i na startu 1.RZ slysel hodne a fakt mi to neprijde vhodne. Proc teda kluci ztraci cas zavodama, ktery je nejen ze nebavi, ale vylozene stvou?! :-)

                                  0 0
                              • JakeF  

                                Nejdřív si k tom něco zjisti… Jsou závody na oči typu Rychleby a závody s oficiálním tréninkem typu endurosérie, kam patří Most…

                                Taky neházím všechno na pořadatele, ale když evidentně něco nedoznačí, tak tady pak ještě kopat kolem sebe a v tomhle případě i vyloženě lhát o někom, kdo si dovolil na to poukázat, to se mi na tom nelíbí daleko víc…

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  primárně jde o ty zranění – tím se argumentovat nedá.

                                  Koncept endura je dost náchylný k tomu si něco udělat a mělo by se s tím počítat jako třeba ve 4X

                                  0 0
                                  • JakeF  

                                    Chtělo by si to přečíst víc, než poslední příspěvek…

                                    Tady nejde o zranění, těch tam bylo za ten den víc a i o dost vážnějších, to se prostě stane… Jde o to, že nebyla označená největší zrada celý 2.RZ, kterou člověk prostě po XCčkový RZ nečeká a od toho tam je ten trénink, aby člověk o takových zradách věděl. Zranění tam bylo jen pro dokreslení situace, že jejich nedoznačení mělo i další následky a nebyl to jen detail typu nezamlíkovaná zkratka ve vracečce.

                                    Ale sluší se dodat, že to později odpoledne už domlíkovaný bylo, což možná taky zachránilo, aby těch zranění nebylo víc.

                                    0 0
                                    • scret  

                                      prijde mi to, ze ty tvrdy a pohodovy enduristi, ktery vetsinu cyklopopulace maj taknejak na haku, tu nebo na FB brecej jak maly holky…

                                      Schvalne pisu, ze jsem tam nebyl, ale na jednu stranu lidi pisou, jak to bylo easy, vlastne skoro az pod uroven a na druhou stranu se tu pise, ze tam bylo par hodne soklivejch mist, kde se clovek muze zranit…

                                      Na jednu stranu napise nekolik lidi, ze to bylo nevymlikovany a ze je diky tomu vlastne skoro celej zavod uplne na h…, a zas na druhou nekdo napise, ze stopa byla jasne videt…

                                      A kde je ted pravda vedi jen lidi, co tam byli… a proto mi reakce M.prokopa prisla silne neprofesionalni a bohuzel se strhly zabomysi valky…

                                      Celkove to na mne pusobi, uplne stejne jako asi vsechno co ma svuj vyvoj. Nejspis takto byly i zacatky XC atd. Neboli z party kamosu a pohodovejch lidi, kde nejdriv o nic nejde, resp. jen si zablbnout a pobavit se, je tu najednou zavodni horecka, kde uz jsou vsichni vazny jako hovna, prtze zacina jit o prachy…

                                      0 0
                                      • JakeF  

                                        Trať to není složitá, co se týče sjetí/nesjetí. Taky většina vede po trati maratonu, byť jednoho z těch těžších. Ale prostě klasicky, když jedeš v závodě hranu, tak není problém vyndat se kdekoliv…

                                        Co se týče stopy/nestopy, tak to byl problém jinejch úseků, kde šlo o nezamlíkovaný možný zkratky. V tomhle konkrétním místě bylo trochu rozpačitý značení posledních cca 100m RZ, kde byl ale zrovna ne vyloženě těžkej, ale celkem zrádnej sjezd.

                                        Nicméně jak jsem psal, pozdějš odpoledne už to doznačený bylo, jestli na základě Prokopovo stížnosti nebo ne, to už netuším. V závodě značení bez problémů.

                                        Jinak osobně pořadatele chápu, taky by se mi nechtělo lítat tam v sobotu 8 ráno s mlíkem, když většina lidí stejně přijede až odpoledne. Jen se mi už nelíbí ta snaha kopat všude kolem a tvrdit, jak to vlastně bylo všechno v pořádku…

                                        0 0
                                      • JFtryall  

                                        Jsou to zavody jako kazdy jiny a neni duvod proc to nebrat naprosto vazne. Rezim je volnejsi a celkove to je oproti maratonum o dost mensi hrot. RZty jsou ale jina pisnicka a tam to je hrana nekompromisni stejne jako hrana na XC v cilove rovince atd. proste zavod. Cim vic dobrych jedcu bude jezdit, tak tim vic se budou resit podobny veci. Pro prvnich 15 musi mit ta trat odpovidajici podminky- ted pisu obecne o enduro zavodech. Je to proste nekolik DH zavodu za sebou a at uz trat vypada jakkoliv, tak se proste stopa resi a bude resit jako u DH. Z toho vznikaji az hodne velky zkratky a veci, ktery si normalni clovek neskrtne. Zavod na oci resenim moc neni protoze se lidi vyrakvi jeste mnohem vic nez ted. :-) bohuzel ty prohlaseni a jedovaty poznamky tomu ted hodne skodi.:-( bez diskuze byl ten zavod fajn.

                                        0 0
                                        • scret  

                                          psal jsi to pode mne, ale chapu, ze taknejak se snazis odpovede celkove na tohle vlakno…

                                          Je to samozrejme o zavodeni, ale uz to neni takovy to nadsenecky zavodeni mezi kamosema, ale je to o penezich… Bohuzel zatimco u jinych cyklodisciplin to trvalo nejakou dobu, u endura to nabralo na muj vkus az moc velkou rychlost… castecne je to dobre, prtze se zas zacaly tlacit penize do mtb od sponzoru – je to zajimava oblast, na druhou stranu je to takova uz slusna komerce…

                                          0 0
                                          • JFtryall  

                                            Jo pisu to celkove, razeni moc neresim. Prachy endurem budou cloumat, to je jasny, mozna vic nez jinde…zavodeni pro zabavu taky chapu, ale porad to je zavodeni. To znamena: vymacknout ze sebe ten den maximum. Kazdy ma maximum nekde jinde.:-)) to je prece snad hlavni duvod proc jedu ne? Chci si to zkusit. Enduro zavody jsou pro tohle mnohem otevrenejsi nez jiny cyklo discipliny- zavodis jen na castech trati a jinak si jedes svoje s kamosema a muzes si to fakt uzit. A za sebe muzu rict, ze ty zavody maji mnohem lepsi atmosferu nez maratony atd. je to proste specificke. Dobre jezdce potrebuje kazda disciplina a bez hroceni by nebyl vyvoj. To tak proste je. Bohuzel to nejde bez negativnich komentaru a emoci no…ale to je asi dobou.

                                            0 0
    • karliner  

      Musím říct, že tohle je hádací vlákno par excellence. Kam se hrabou řidiči vs. cyklisti :-)))

      0 0
      • MichaelSimek  

        pssst

        0 0
      • JakeF  

        Mě baví situace v tomhle vlákně :).

        Lidi, co tam závodili, se shodli, že to organizátoři nevychytali.

        Organizátor kope kolem sebe, že tam přece byly kůly, na který se mlíko dává.

        A pak tu je skupinka, která nejvíc ví, jak má EN závod vypadat a s čím se v něm musí počítat, ze který ovšem nikdo nebyl nejenom v Mostě, ale nejspíš ani na žádným jiným EN závodě…

        0 0
        • Medunka  

          +1

          0 0
        • elbunda1  

          Jen mala oprava, vetsina lidi, kteri zavodili, byli spokojeni. Veta o tom, ze se zavodnici shodli na tom, ze to poradatele nevychytali, je naprosta lez.

          0 0
          • JakeF  

            Tak jo… Udělali jste to dobře, jen tak dál…

            Mám návrh na zlepšení příštího ročníku, co to vymlíkovat až v neděli ráno a na sobotní trénink rozdat jenom mapky?

            Jinak jsem mluvil o tomhle vlákně, takže by to chtělo nejdřív pořádně číst, potom obviňovat ze lží :).

            0 0
            • mr.nikdo  

              A co to vymlikovat az v pondeli, aby sis potom mohl pripomenout, jak skvely zavod to byl?

              0 0
            • Tomas76  

              Taky si říkám, že jsem byl asi na jiným závodě. Osobně jsem slyšel jen chválu a i něco o tom (od člověka který jel letos 4závody enduro), že Most byl nejlepší… Samozřejmě pořád je co zlepšovat (nejen v Mostě). Za mě trať super, sobotní prohlídka taky. Mlíko by určitě mohlo být komplet už v sobotu, třeba bude za rok. Jinak k tomu dojezdu erz.2, tak pokud jedeš na prohlídku a nejedeš v závodním tempu (proto se to jmenuje prohlídka tratě), tak mě osobně označení kůlama stačilo a zase věřím, že za rok to bude jinak. Za mě Trunda a spol. odvedli dobrou práci a taky proto se tam lidi vrací a účast jim stoupá.

              0 0
        • mr.antik  

          je rozdíl říct, že nebyly domlívkovaný dva dojezdy nebo že to bylo nahovno. Stejně tak je rozdíl říct, že to bylo naznačený nedostatečně nebo že to nebylo naznačený vůbec…

          0 0
        • mr.nikdo  

          Takze normalni charakteristika uzivatelu B-F.

          Nic noveho :-D.

          0 0
    • JakeF  

      Jedna pěkná fotka z Mostu :D. Ukázkově nejhorší varianta, co udělat na dvojáku :D.

      Kvalita v tom šeru nic moc, tak jí dám akorát sem do vlákna…

      0 0
    • Medunka  

      Rozhovor s Michalem pro iVelo http://www.ivelo.cz/…enduro-2014/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.