• mr.nikdo

    Ahoj,

    do skoly musime vypracovat projekt na financovani Cestovniho ruchu z ROP Jihovychod ⇒ JMK + Vysocina…

    Delam na tom ja se tremi slecnami ;-). Nejak jsem se demokraticky „domluvili“, ze budeme delat neco s cyklistickou tematikou.

    Teoreticky nas napadlo udelat neco jako Rychlebske stezky/Singltrek pod Smrkem bud na Vysocine a nebo v JMK. Pro tuto cast, bych chtel pozadat o pomoc s vyberem lokality. Pozadujeme nejakou oblast, kde je mene prace – tudiz dovedeni cestovniho ruchu by byl prinos. A samozrejme krasne kopce, les atd. Z toho mi tak nejak vyplyva Vysocina, ale moc to tam neznam. Kdyby nekdo vedel o nejake vhodne lokalite, mohl by prosim napsat.

    Nejspis to nakonec bude jen na urovni teoreticke a na praxi nedojde. Pokud by ale nekdo dosel s rozumnym napadem a pozadavkem, tak by to prakticky slo…

    Dekuji

    0 0
    • mr.antik  

      Zajímavý přístup – nejdřív vybrat téma a pak hledat její naplnění.

      Osobně bych se v současný době zaměřil spíš na turistické a rekreační vyžití seniorů. Je a bude jich víc, mají specifické potřeby, mají peníze.

      0 0
      • Advid  

        Třeba nějaká nordic walking farma. :)

        0 0
        • mr.antik  

          jj. opravit nějaký zámeček, bezbarérový okruh od lesa k rybníku a zpět…

          0 0
          • McBlacky  

            Zámeček k investici je třeba Karlštejn nad obcí Svratouch na Vysočině. Co zkrachovalo OP Prostějov (měli to na rekreaci managementu) tak je to na prodej za směšnou cenu. Okolí na sport libový

            0 0
      • mr.nikdo  

        Tak hlavne chci delat o necem o cem aspon trochu muzu neco napsat. Senior fakt nejsem :-D…

        0 0
      • mr.nikdo  

        Tak hlavne chci delat o necem o cem aspon trochu muzu neco napsat. Senior fakt nejsem :-D…

        0 0
      • Beeda  

        takhle vznikaji ty ruzne cemby:-)

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • mr.nikdo  

          Toto neni cemba – berte to v teoreticke rovine. Prakticka rovina by byla, kdyby nekdo z Vas byl primo na Vysocine a rikal si – joo tady by to chtelo neco udelat (treba cyklostezku) tak pak by se to resilo prakticky a realne…

          0 0
    • martin_bakov  

      hlavne slecnam pekne rozdel ukoly

      0 0
    • Meluzina  

      Jde ti hlavně o tu lokalitu nebo obecně o téma? Na Vysočinu mám daleko, ale jinak fondy hodně slyší na sociální tématiku, takže bych to možná zaměřila na děti ze sociálně znevýhodněného prostředí – výchovné ústavy, dětské domovy. Ti si mohou nechat o vyjížďce jen zdát, znám třeba výchovný ústav, který dostal darem kola, ale vychovatelé nejsou cyklisté, tudíž s nimi nikdo nikam nevyjede… No, kdybych psala dál, tak už bych to asi napsala skoro celé, to byl jen takový tip…:-)

      0 0
      • mr.nikdo  

        Diky za tip, ale bohuzel z duvodu studia Cestovniho ruchu to musi byt zamereno timto smerem…

        0 0
      • mr.antik  

        Třeba cyklistický tábor pro dět ze sociálně znevýhodněných rodin. Na Vysočině.

        Neexistuje na internetu nějaký sw robot, který ti takové zadání projektu a žádost rovnou vygeneruje?

        0 0
    • mr.nikdo  

      UP: Treba nekoho neco napadne…

      0 0
      • Flegmatik  

        Lokalitu ti asi neporadím, ale jako teoretický projekt si udělej klidně nějaký „přiblblý“ okruh 50–60 km zajímavými místy, ten bys nějak označil, dal tam všude zastávkové cedule s informacemi o okolí (historie místa, co tam roste a tak dále…), lavičkou, přístřeškem, k tomu okruhu dejme tomu jednu malou budovu cykloinfocentra s možností malého servisu, umytí, občerstvení… K tomu samozřejmě nechat vyrobit propagaci – letáčky, cedule, malé billboardy, mapy. A to by bylo, aby ti to nestačilo do školy alespoň v teoretické rovině :)

        0 0
        • mr.nikdo  

          Joo to klidne – to uz pak bude o souboji nazoru ve skupince…

          Spis bych ted potreboval nejakou lokalitu, kde je klidne vetsi nezamestnanost apod. abych mel daleko lepsi zamer – jako zvyseni zamestnanosti…

          0 0
          • Flegmatik  

            Jo, nezaměstnanost, za to budeš mít plusové body :) Od toho jsou statistiky. Pokud chceš Vysočinu, tak na konci roku 2010 byla nejvyšší v okrese Třebíč http://www.jihlava.czso.cz/…ci_roku_2010 Od té doby asi velké změny nebudou. Tak můžeš hledat v okrese Třebíč. Na stránkách jejich Úřadu práce by si ještě podrobněji našel nezaměstnanost v každé obci, takže bys měl pár obcí, kudy by to mohlo vést a kde by to mělo největší smysl z hlediska zvýšení zaměstnanosti. Pak bych vzal nějakou turistickou mapu KČT a nějakou trasu vymyslel :-) Nebo dobrýho tur. nějakýho průvodce, s detailních míst, co je tam zajímavého atd. Třebíč nakonec je i v UNESCO, takže jakýsi větší bod zájmu v tom území je a tímhle bys to zkrátka mohl rozšířit i do okolí. Jsou to jen tipy od stolu, nevím jestli někdo by ti poradil vyloženě přesnou trasu.

            0 0
            • mr.nikdo  

              Jasny, navic to vsechno je zamereno na „bohatnuti kraje“ – k te nezamestnanosti.

              Asi mi nic jineho nezbude, nez to udelat rucne.

              Slo mi o to, jestli tady nekdo z Vysociny (jak jsem psal JMK je celkem bohate a jih je omc velka placka…) tak by mi mohl dat dobrou radu na pekny kopecek, kde neni KCT a je tam zapadla dedina + mozna i nejake foto – bylo by to rychlejsi atd.

              Ale asi to fakt vezmu ruco no :-(

              Jinak diky za rady ;)

              0 0
    • Joseph de Sax  

      pokud by to vyšlo prakticky, tak je za to basa, nebo blázinec natvrdo…avotomtoje.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.