proc cajti nikdy nechytej zlodeje

436 nepřečtených
  • 584mm

    Přišel ulicí Jiřího z Poděbrad ke stojanům kol před úřadem, vybral si kolo, z batohu vyndal zřejmě štípací kleště, překonal zámek, hodil batoh na záda, nasedl na kolo a bez problémů odjel pryč.

    „Krádež nám oznámil až třiatřicetiletý majitel kola, který si svůj červený Author Kinetic za zhruba osm tisíc korun před úřadem uzamknul lankovým zámkem, při příchodu ale nenašel ani kolo, ani zámek,“

    Starší muž s prošedivělými vlasy přijel na starším kole, zaparkoval jej ve stojanu mezi dalšími koly a s igelitovou taškou odešel na chvilinku do budovy.

    „Jakmile byl vzduch čistý, vyšel zpět ke kolům. Nešel ke svému, ale k zánovnímu bílému horskému kolu Merida Matts. Z igelitky vytáhl kleště, přecvakl zámek, který spolu s kleštěmi dal do igelitky, nasedl a odjel,“ popsal dění před bazénem Mergental.

    Starší prošedivělý muž byl oblečen do šusťákové bundy a kalhot. Při chůzi mírně kulhal.

    Když vyšel sedmačtyřicetiletý majitel kola z akvaparku, své kolo za dvanáct tisíc korun už nenašel a zavolal na policii.

    Oba případy policisté prověřují jako podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za který prozatím neznámým pachatelům hrozí až dvouleté vězení.

    http://zpravy.idnes.cz/…-/krimi.aspx?…

    0 0
    • Smazaný účet  

      Proc nikdo z kolemjdoucich nereaguje na chlapa se stipackama?

      (jasne, ne vzdy je to videt, cvaknout lanko je casove narocne jako odemknout…)

      0 0
      • MirosPikos  

        Proč by měli kolemjdoucí reagovat? Od toho je snad policie, a to je právě kámen úrazu. Takhle se akorát ožene klešťěma nebo vytáhne nůž, kdoví. Když se proti němu postavíš a něco mu uděláš, tak pak najedou policie bude fungovat přehnaně moc a odneseš to nakonec ty.

        Na lumpy oni kašlou, přitom všude visí tolik kamer, že by mělo být téměř nemožný ukrást kolo bez potrestání. Ale když pod tou kamerou někoho zbiješ, nedejbože když je to cikán, který tě předtím napadl, to by najednou byli aktivní a měli plnou hubu extrémismu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          kdyz myslis…(reakce na prvni odstavec)

          0 0
        • reza.traktor  

          No tvl, by mě zajímalo, jestli bys tyhle srajdy o extrémismu dokázal dostat i do vlákna o šaltru Shadow+. Ještě jsi zapomněl na EU!

          0 0
        • Kosta  

          víc takových trotlů, jak jsi ty…

          0 0
          • jIrI___  

            Však s tím prvním odstavcem má pravdu.

            0 0
            • Kosta  

              Každý má svoji pravdu. Jinak minimálně oznámit to MUSÍŠ, nikdo po tobě nechce, abys dal čorkaři po tlamě. Mimochodem, máš to i v zákoně.

              Jenom se dívat s tím, že to není tvůj problém, asi moc ok není.

              0 0
        • antt  

          polini a plno extremismu? Leda tak exkrementu, ale tak je to prace a nic moc placena, kamaradi

          0 0
        • AsiJura  

          Ještě ti borec řekne, že ztratil klíče a potřebuje odjet, a co uděláš? Budeš to vyšetřovat? Máš pravdu, je to kokotina se pouštět do něčeho takového, ale preventivně zavolat 156 je ok.

          Na druhou stranu, kdybych si fakt zajebal klíče a šel si takhle pro své kolo, začal do mě někdo prudit, tak mě akorát nasere a pošlu ho do pryč. Bo ztratit klíče, obstarat kleště, jít pěšky pro kolo, a ještě se nechat prdit a dokazovat že je moje, no to člověku přece zkurví den :D

          0 0
          • jIrI___  

            To jsme jednou šli s kamarádem na oběd, kola zaparkovali po domluvě pěkně v suterénu restaurace, pro jistotu ještě zamkli klasickým lankovým zámkem. No a když jsme chtěli odjet, tak kamarád zjistil, že doma zapomněl klíče od toho zámku. Naštěstí na náměstí vedle restaurace probíhal zrovna nějaký kovářký festival, tak obstarání pořádných štípaček nebylo zas až tak obtížné :D

            0 0
            • Smazaný účet  

              A já si říkal, proč se pořád tak moc snažíš se toho Treka zbavit :-P

              0 0
            • KubaBajk  

              Aspoň sis vyzkoušel krádež v praxi. Zkoušel vás někdo oslovit nebo udat na 158? Asi ne, co.

              0 0
              • jIrI___  

                Jak jsem psal, byl to suterén restaurace (přístupný jen zaměstnancům), takže jsme jen pobavili servírky a pak kováře od výhně :)

                0 0
        • Necris  

          Koukám že výuka matematiky a logicky zaostává už i na prvním stupni ZŠ, že si výhody vzájemné výpomoci a občanské odpovědnosti nespočítáte. Policie uhlídá vše hlavně jen v případě, že se u ní nechá zaměstnat půlka národa.

          Příčina je v tom, že lidi jsou bez špetky citu a hlavně soudnosti. Co ti přinese, že druhému ohlídáš kolo ? On ho ohlídá tobě a pokud sám nejsi zloděj, oba na tom vyděláte a bude vás to stát jenom vaši lhostejnost.

          Je to problém ?

          0 0
        • Bretek  

          Na to bohužel nemáme prostředky, aby jsme chytli každého zloděje. Kamery sice všude jsou, ale k čemu je ti kamerový záznam, když toho člověka nikdo nepozná. Kamerový záznam je dobrý většinou až když se zloděj chytne. A za další stačí když kolemjdoucí zavolá na 158 a hlavně musí dát dobrý popis a taky je dobré jít pokdu to de za pachatelem v povzdálí a dávat trasu kde pachatel jde nebo jede.

          0 0
        • ememem1  

          k prvemu odstavcu – ciste z odpozorovnanej skusenosti ak by si takto stipal na verejnosti bike trebars v NY tak s velkou pravdepodobnostou dostanes rovno po papuli od prvej babky co pojde okolo o palici. pri troche stastia natrafis na chlapika co ma kver a nevstanes zo zeme kym neprijde policia. to je ten rozdiel. netvrdim ze je to pravidlo ale ludi s podobnym myslenim jak tvoje je tam drviva mensina.

          0 0
          • karliner  

            Vážně?

            0 0
            • Ruprt2  

              Tady by mě fakt zajímalo, jak to ti policajti vykázali.

              Mohli si udělat čárku, když ve skutečnosti nikoho nechytli, a žádná pokuta z toho nekoukala?

              A jestli jo, tak dali si těch čárek pět, nebo každý měl jenom 1/5 čárečky?

              0 0
            • ememem1  

              to som cakal kto to tu zavesi, pripadne este to druhe kde tlstemu cernochovi este niekto pomaha rozseknut retaz. ved hovorim ze to neni pravidlo ale sand nechces popriet ze jak to povedat – verejna angazovanost – je tam o dost inde jak u nas alebo u vas.

              0 0
      • kopečák1  

        Protože drtivá většina lidí dneska kouká do země a nezajímá je nic.

        Tuhle mi zrovna říkal kolega z práce, jak šel na kokos když ve městě přejížděl koleje a asi 10 lidí se na zastávce otočilo, nebo vytáhlo telefon a dělali že tam neleží. Přitom se zvedal docela dlouho…

        Je to smutný.

        0 0
        • jakub  

          jojo, má to i dobroný název (bestander, nebo gestander nebo tak něco syndrom) je to jednání kolemjdoucích, kteří příhlížejí nějakému bezpráví a nic s tím nedělají – jednoduše uvažují tak, že když to vidí oni, tak to vidí i někdo jiný, proč by tedy zrovna oni měli iniciovat něco z čeho budou mít nakonec i oni sami problémy. Proto je pravidlo, když se něco děje, měl by toho ujmout jeden člověk, na ostatní čumily ukázat prste a říci ty budeš dělat tohle a ty tohle (zavoláš pomoc, pomůžeš mi s resuscitací atp.) většina lidí poté když dostanou konkrétní úkol reagují dle pokynů. Dělaly se na to i psychologické výzkumy, neni to problém českého národa, je to jednoduše zakodováno ve společnosti. Co se týče té kradeže kol o které je psáno nahoře včetně té – pro mne nesmyslné ankety:

          denně je v ČR odcizeno řekněme značné procento jizdních kol. Práce policie je věc zadokumentovat a zjistit pachatele. Problém je ale zase zpětně v tom, že kde není žalobce a hlavně svědek, není ani soudce – no tím se vracím zpět na začátek toho co jsem napsal – lidé, kteří chodí okolo a přihlížejí takovému jednání (muž vytáhne štípačky a přeskřípné zámek poté s úsměvem odjíždí) zpravidla nepříjdou poté na policii, nepodávají informace a popis k pachatelům, jednoduše proč by to dělali, jejich kolo to není akorát je to pro ně ztráta času a hlavně eventuelní starosti navíc (občas se jim ani nedivím) jak má potom Pilicie vypátrat pachatele a kolo mu sebrat bez jakého koliv popisu, informace atp. Co se týče kamerových systému pakliže někde kamerové systémy jsou – má je pod palcem město, nikoliv státní policie – ta si je může jednoduše vyžádat což v drtivém případě také dělá. Většina pachatelů ale dnes moc dobře ví, že kamery jsou všude, proto i oni umí vytypovat místa, kde se zrovna kamery nenacházejí. Pochopitelně také používají různá krytí (kola naloží do auta s kradenými, nebo falešnými spz – RZV, chodí zahalení v kapucách, není jim vidět do tváře příčemž kvalita záznamů je slušně řekněme v drtivé většině případů nevalná, na lankových zámcích – v drtivě větčině používaných nezůstanou po přecvaknutí de-facto žádné mechanoskopické stopy, jiné stopy na místě nenajedeš, otisky? kde by je pachatel nechal? pachové stopy? v místě kde projde za hodinu tisíc lidí??? atp. Z čeho chceš potom věc šetřit, když nemáš jedinou indicii vedoucí k dopadnutí pachatele. Z vlastní zkušenosti tvrdím, že nejdůležitější důkaz je vždy svědecká výpověď a zase se vracím na začátek, kde není svědek, co tam chceš bez stop vymýšlet. Pachatelé jsou zpravidla z jiných měst, okresů a kola zpravidla končí v zahraničí. Poškozený při trestním oznámení při popisu nedá dohromady ani čím bylo kolo osazeno, jaké na něm byly markanty natož výrobní číslo. Často ani neví, jak se kolo jmenovalo, jen ví jakou mělo barvu a že bylo horský. Pomalu ale jistě mne přestává na tomto foru cokoli kdekoli komentovat, protože i když něco napíšeš s tím, že chceš být užitečný, nebo pomoc, stejně je tu spusta lidí, kteří to otočí proti tobě, už jsem se zařekl, že nebudu na žádné téma reagovat, ale nedá mi to. Až budeš příště (viz první příspěvek) označovat někoho za cajta a urážet jeho práci o které nevíš zhola nic, nejdřív se zamysli nad sebou, co ty jsi udělal proto, aby se věc změnila. Omlovám se tu všem za filozofování ale nemohl jsem si pomoc. s pozdravem „Cajt“, kterému není vše jedno

          0 0
          • RomanH  

            Uz nejakou dobu mi vrta hlavou, proc ca nedelaji ruzne „provokativni“ ak­ce.

            Postavit na nejakych zavodech pekne osamocene kolo, ktere by jste sledovali, auta (napr. pred nemocnici na Homolce), pesi vylet osamoceneho „paru“ v civilu zonou neviditelnych a podobne…

            0 0
            • jakub  

              jednoduchá odpověď – takové jednání je trestním systémem známá a označována jako provokace a nelze ji v žádném případě použít – je zakázána, věř že bych ji uměl použít i v daleko závažnějších případech leč. coby důkaz ji soudce okamžitě schodí a celá věc – nejen tato ale celé třestní řízení včetně „legálně“ získaných důkazů tím padne na ústa, zloděj se směje a policie je opět za… takže tudy cesta nevede

              0 0
              • RomanH  

                To tak fakt funguje ? Nikomu nic primo nevnucuji (uplatek a podobne). Jen proste odstavim auto/kolo, ktere budu sledovat…

                0 0
              • konarider1  

                Tak jak je potom možné, že „agenty provokatéry“ bežně užívá naše policie?

                0 0
                • KubaBajk  

                  Přečti si trestní zákoník a ustanovení paragrafů trestných činů, u nichř je možno agenta použít ty všeználku.

                  Tfuj, blil bych z takových urýpanců jak je Miroš a podobní. Už mám těchto chytráků fakt plné zuby.

                  Zajímavé, že se nikdo neobouvá do dělníků, pošťáků, doktorů, barmanů a já nevím do koho ještě.

                  ******.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Klid, do barmanů i dělníků na D1 se lidi obouvají pravidelně.

                    0 0
                    • KubaBajk  

                      No jistě, všichni svou práci dělají nahovno, jen ten konkrétní rypák dělá vše na stopro.

                      Jak jakub naznačil výše, ty metody šetření nejsou bůhvíjaké. Daří se tyto věci objasňovat, pokud je páchá v delším horizontu nějaký gang fetek, obvod pak spolupracuje s SKPV, tipuje se, napíchavají se telefony (pokud jsou), vyslýchá se, to šetření je tak obsáhlé, že tito ocasové nemají ani potuchy.

                      Když semtam nějaká smažka lohne kolo, nikdo nic nevidí, kamerový záznam stojí za prd, tak co chceš šetřit.

                      Ty americké seriály asi dělají z lidí idioty, protože to snad není možné, aby měl někdo takové představy.

                      0 0
                      • karliner  

                        No, já ti nevim. Asi se shodneme, že většina krádeží kol je náhodných a asi i na tom, že většina z takto ukradených kol končí v nějaké zastavárně nebo bazaru. Vědí to všichni včetně policajtů a pověz mi, kolik takových zastaváren bylo zavřenejch a jejich majitelů a zaměstnanců stíhanejch nebo dokonce odsouzenejch. K tomu nepotřebuješ šmírovat lidem mobily atd. Ani sledovat americký seriály, abys věděl jak na to..

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Beztak jsou bazarnící s policajtama jedna ruka a funguje taková ta vzájemná výpomoc…

                          0 0
                          • jakub  

                            ale?? a kde prosímtě, já za svou karieru prošel ledacčíms, vyšetřuju věci na které nemá zrovna každý žaludek, na základním útvaru jsem se tomu – kriminalitě kol věnoval jako blázen a nikdy jsem se nesetkal s nikým, kdo by byl jedna ruka s bazarníky…

                            0 0
                        • jakub  

                          věř mi že se mýlíš, pakliže nejde o staré kolo, které je ukradeno jen za účelem přesunu, bývají kola kradená gangy, které je demontují, rozprodávají a převážně cpou za hranice. Krádeže kol nejsou uplnou náhodnou záležitostí, pochopitelně občas jo, ale spíš se jedná o cílenou krádež osob, které vědí po čem jdou a celkem se i vyznají

                          0 0
                          • Ruprt2  

                            V tom případě budeš jedním z nich.

                            0 0
                            • jakub  

                              tak doufám, že toto jsi napsal jen z legrace a zapomněl tam udělat smajlíka, ve tvém věku už by jsi mohl mít rozum

                              0 0
                          • karliner  

                            Já tedy neznám statistiky (jestli vůbec nějaké jsou), ale to o čem mluvíš se imho týká velmi malého množství kol (čorky při závodech nebo vytipovaná kola), ale vysvětli mi, jak by to fungovalo u kol s tržní cenou do cca 20.000, kterých se krade asi většina. Nedovedu si představit, jak nějakej organizovanej gang ukradne použitou Meridu za 12.000 (z úvodního příspěvku), rozmontuje ji na díly a prodá za hranicema :-)))

                            0 0
                            • obda  

                              Rozmontovaný na díly prodáš bez rizika i u nás :-/

                              0 0
                              • karliner  

                                Já nevim, to by nám spíš vysvětlil maajkee, ale kdybych se měl vrátit k tý Meridě, tak jediný, co mi dává smysl (pokud ji nedá dětem) je šoupnout to někam do zastavárny. Furt mi přijde, že rozmontovat Meridu na Aliviu nebo čem takovej cenovej level je nedává smysl, ale možná to je jinak.

                                0 0
                                • KubaBajk  

                                  Ten zloděj tu mrchu prodá fetpánovi za litr. Fetpán určuje cenu, řekne mu, Dám Ti litr, když se Ti nelíbí, tak si ho nechej, jiný mi ho za tu cenu ukradne. No a co by zlodějíček s kolem dělal? On jej nechce, chce peníze nebo fet. Takže mu jej dá skoro zadarmo.

                                  A sám musíš vědět, že stále spousta lidí nezná pravé ceny kol. Není problém u takové Meridy uvádět, že místo dvanácti stála šestnáct, ale Ty ji dostaneš jen za sedm. Zrovna Merida je v hlavách lidí stále bomba značka, v Cyklopointu u nás ve Starém Městě se prodávají jak na běžícím pásu, všichni jezdí na Meridách a Kellysech z Juvacykla.

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Mě ale je jasný, že pro zloděje to je výhodný. Ale už mi není jasný, pro koho je výhodný podobnej klumpr rozmontovat a prodávat po dílech, jaks psal. To imho u drtivý většiny kradenejch kol není výhodný, nemluvě o tom, že z toho kola je prodejnejch pár dílů a zbytek musíš vyhodit. Věřím, že to tak funguje u drahejch kol, ale ne u kol s tržní cenou kolem 10. Ty spíš jdou zpátky do oběhu tak, jak je lupič přinese..

                                    0 0
                                  • Bretek  

                                    JJ kola většinou kradou fetky a v Praze s kolem jedou do nejbližší zastavárny. Takže bych všem doporučil, komu ukradnou kolo ať druhý den obejde zastavárny v okolí krádeže. Hlavně když si to kolo najde v zastavárně tak ať nic neříká de ven zavolá na 158 a počká až přijede PČR. To kolo zastavárníkovy buď odejmou nebo ho vydá dobrovolně. Když mu řeknete, že kolo je vaše a je kradené tak ho schová a nikdo ho už nenajde.

                                    0 0
                                • jakub  

                                  když takových kol ukradneš denně pět a každý prodáš po litru… věřím že i víkendy máš volné a v klidu si žiješ… pak si zajdeš pro sociální dávky, přídavky na děti atp… a máš dvojnásobek toho, co vydělaj policajti a slušný lidi..

                                  0 0
                            • jakub  

                              ač se tomu budeš možná divit, skutečně tomu tak je, těmto nezbedníkům se stále vyplatí i taková kola, která popisuješ ty, krást a vozít je (i hromadně)do ciziny. Nedovolím si tvrdit, že v cizině sjou dokonce sklady nebo kontejnery, kde jednoduše příjdeš, vybereš si a podle toho co si vybereš od naprostých pleček po TOP kola, která se ukradnou na TDF zaplatíš – nikdy jsem takové místo neviděl ale údajně taková místa existují.

                              0 0
                              • Mig_all  

                                černý trh s kolama? Mno nevím… :-)

                                0 0
                              • karliner  

                                Já zase slyšel, že partičky narkomanů strkají použité jehly do sedaček v MHD. Sice jsem to neviděl, ale údajně se tak děje.

                                0 0
                        • KubaBajk  

                          Tak nevím, jak u vás, ale tady, v naší územní působnosti je zastaváren několik a nikde takové kolo neodkoupí, ne bez občanky, což Ti samozřejmě nikdo nedá. Kola z Uherského Hradiště končí úplně někde jinde, vetšinou na Slovensku. Oni ti zloději nejsou takový debilové, aby šlohli kolo a za rohem jej dali zastavárníkovi. I v rámci kraje tahle spolupráce funguje. Kola se buď rozeberou na díly nebo odvezou alespoň o dva kraje dál.

                          S těmi náhodnými krádežemi se taky mýlíš, často smažka, která kolo krade patří do určité skupiny tří a více hajzlů, kola okamžitě směňují za fet u nějakého borce, který někde vaří na vesnici a ten kola nebo díly posílá dál. Ty doby, kdy jsi nechal kolo před hospodou a opilec si jej půjčil nebo Dezider od vedle, kterého jsi za dva dny chytil na Tvém kole jezdit, tak ty jsou pryř.

                          Máš taktéž zkreslené představy a jak tak čtu Tvůj příspěvek, vidím, že nevíš vůbec nic, ač jsi inteligent.

                          0 0
                          • Ruprt2  

                            Ty máš pocit, že kradené jeté kola v ceně 10–12 nového stroje, se nějak rozprodává na díly a nebo vyváží do zahraničí?

                            To jako vážně?

                            0 0
                            • KubaBajk  

                              Divil by ses ale pořád se to vyplatí odvézt…a prodat jinde i v kuse. Třeba od nás je Slovensko kousek.

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                A ty jsi kterým přesně článkem zmíněného řetězce?

                                0 0
                              • rado554  

                                Takze povacsinou sa tu vyskytuje nazor, ze sa vozia kola do ineho kraja/Slovensko/e­ventuelne zahranicie a tam sa predavaju. Zaujimalo by ma, kde sa predavaju? Ludia jakoze kupia cele kolo na aukre/bazosi len tak? bez papiera? bez dokladu o kupe? Od cloveka co tam vystavuje 15 ojetych bikov?

                                Celkom ma zaujima opacna strana mince: kto je kupujuci kradnuteho kola…

                                0 0
                                • KubaBajk  

                                  Kola se prodávají bez dokladů úplně běžně. Dokladyy nikoho nezajímají, i kdyby, paragonové lístky se dají koupit, razítko ti udělá každý, podepsat to umíš. Záruční list je taky bez problému, to není nějaký doklad nebo bankovka. Samozřejmě se s tímto nikdo nesere, lidi zajímá cena a zbytek je jim fuk, což obchodu nahrává. Drahá kola se často kradou přímo na objednávku, stejně jako auta.

                                  Prodejce není vůl a udělá si na každém prodejním portálu třeba pět profilů nebo je průběžně maže a zakládá nové. Takže asi těžko uvidíš, že by jeden nick prodával třeba 10 kol.

                                  Inzeráty se obsluhují na noteboocích někde na free wifi, jen blb to bude dělat delší dobu doma na své síti.

                                  Kupující jsou sociálně slabší, kteří kolo, které ty jsi koupil za dvacet koupí za sedm, přesto se napakuje feťák, vařič, přepravce atd.

                                  Internet je jediné vodítko. Logicky musí kolo skončit (nebo komponenty) na internetu, protože ten zaručuje určitou anonymitu. Prodejce nemusí zákazník ani vidět, často ví jen mail, číslo účtu a možná telefon. Mail se pak udělá nový, SIMka se koupí nová. Čas od času se změní i ten účet.

                                  Není proto možné, aby nějaký konečný prodejce měl někde velkosklad kradených kol a letákama nebo jinou reklamou hlásal, že prodává desítky superlevných, značkových kol. Takže přes netové bazary.

                                  0 0
                                • jakub  

                                  přesně tak, ti zájemci ta kola kupují i s vědomím, že jsou krdená.

                                  Onehdá v Rakousku nebo Německu na světovém poháru dokonce pří závodech vběhl jeden človíček do trati a sundal nějakého Juniora z bajku, které si poznal a skutečně se pak potvrdilo, že je to jeho kolo byla z toho hrozná ostuda, bohužel už nevím co to bylo za cizince abych to uvedl přímo na pravou míru, toto se ale skutečně stalo

                                  0 0
                                  • Ruprt2  

                                    Mě jako obyčejného občana hřeje, že to policie má tak dobře zmapované :-)

                                    0 0
                                    • KubaBajk  

                                      Praktiky jsou známé. Teď jen chytit a dokázat to konkrétním lidem.

                                      0 0
                                  • ememem1  

                                    no, nebolo to az tak dramaticke ale bohuzial sa jednalo o reprezentantov SR a bola z toho celkom slusna afera.

                                    0 0
                            • pepino  

                              Švýcaři po tom jdou jak diví.

                              0 0
                          • karliner  

                            Mě zase zaráží, že když víš jak to funguje, jak je možný, že to pořád funguje.

                            0 0
                            • KubaBajk  

                              Protože se ten jeden borec po X měsíčním šetření zavře (pokud jej pan soudce nepustí) a v momentě jej nahradí dva. Ještě něčemu nerozumíš? On je to opravdu byznys a fetky už dávno pochopily, že je lepší krást kola než měděné okapy.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                jinými slovy chceš říct, že ač by PČR měla tuto činnost (jako spoustu jiných) potírat, je snažší primhouřit oko a čárku si splnit snažším případem, třeba výběrem pokut za špatný parkování.

                                0 0
                                • KubaBajk  

                                  Máš velmi zvláštní čtecí schopnost, když jsi z tohoto vyčetl právě tohle. Ať se dívám jak chci, takovou informaci jsem tam nenašel.

                                  Mám dojem, že reagovat na Tebe je jak cpát do hovna zlatý prsten, Tobě se člověk nezavděčí, ač se snaží problém vysvětlit jak chce. Vždycky si najdeš to svoje.

                                  Tak hledej dál šmudlo.

                                  0 0
                                • jakub  

                                  to ale není o přímhuřování očí, to je o tom, že u této trestné činnosti jednoduše nemáš důkazy, není se o co opřít, nemáš nic, kde by jsi šetřil, na závěr a zpravidla ani to kolo že…

                                  • na policejní vyšetřování je třeba pohlížet selským rozumem, i policisté jsou jenom lidi, kteří možná mají nějaké schopnosti, ale rozhodně ne o moc větší než mají všichni občané. Kde nic není, tak tam prostě a jednoduše nic nevymyslíš ať jsi MIAMI nebo ten blonďák co se s lidma baví a ví co říkají jak se to sakra jmenuje?? Občas se od něho snažím něco přiučit a moc se mi to nedaří. A jestli si někdo myslí, že jsme schopni každého na koho máme podezření odposlouchávat, tak pokut máte černé svědomí, můžete být vklidu, neodposloucháváme Vás, to spíš inspekce jde po nás :-DDD
                                  0 0
                              • karliner  

                                Já bláhovej si myslel, že si policajty kvůli tomu platíme (kvůli potírání všeho, co je protizákonné) a ne kvůli tomu, aby se sami rozhodovali, co „má smysl“.

                                0 0
                                • KubaBajk  

                                  Vaříš nesmysly. Tohle jsem nikde neuvedl.

                                  Jak už jsem psal, funkce systému kradených kol je známá. Problém je dohledat konkrétní osoby a důkazy proti nim. Často je to tak, že policajti jsou si jistí, že to byl ten nebo onen, ale důkazy nejsou. Vyslechneš jednoho, ten dá echo tomu a tomu,, ten vyklidí barák. Dojdeš do baráku, tam vůbec nic.

                                  Stopy z místa činujsou většinou pasé, chlapci mají rukavice, pachové stopy znehodnocené pohybem domácích osob.

                                  PČR řeší všechno, co je ze zákona povinna, tak neplácej.

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Mno, já nevím. Když jsme naposledy přišli o kolo, udělali jen dvě věci. Sepsali protokol a po 2 měsících nám sdělili, že nikoho nevypátrali, takže věc odkládají. Jak by taky někoho vypátrat mohli, když nezvedli prdel ze služebny a ani se neobtěžovali dojít se zeptat security, jestli něco neviděli, nedejbože, že by si vyžádali záznam z bezpečnostních kamer. Tak nevim, kdo tu plácá :-). Podotýkám, že od služebny, kde jsme to hlásili to mají asi kilometr.

                                    0 0
                                    • jakub  

                                      nechci tu obhajovat práci kolegů, ale zeptám se tě? ty jsi ten spis viděl? viděl jsi, že tam takové šetření není? pří sepisování protokolu máš právo podávat podněty na prošetřování věci na tom nic není, stačí říct:„vím o tom, že ti securiťáci mají záznamové zařízení, mohli by něco mít“ řekl jsi jim to??? ověřoval jsi, jestli to zjišťovali? Já netvrdím, že ti policajti to můžou zjistit taky, ale zase jsme u toho u komunikace a u toho, že i ti policajti jsou jenom lidi nemůžou vědět uplně všechno bohužel

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        Ano, v protokolu vše bylo uvedeno (kamery..).

                                        Ne, nezeptali se. Anebo se ptali a security to zatajila, protože na základě této události se se vydávala nová interní směrnice.

                                        Ale je to jedno, kopeš za svý, co jinýho bys měl dělat ;-)

                                        0 0
                                        • jakub  

                                          ale já nekopu za svý, já kopu za slušné lidi, jen ti vysvětluju jak to chodí, netvrdím, že u policie není spousta lemplů a darmožroutů, jsou a práci dělat neumějí, jen tvrdím, že společnost často ani netuší co vlastně policie dělá a nedělá

                                          0 0
                                    • Ruprt2  

                                      nojo to bude ono

                                      Kilometr = auta škoda a pěšky daleko :-)

                                      0 0
                                    • KubaBajk  

                                      Aha a tohle jsi zjistil jak, že nic neudělali? Zřejmě jsi projel spis a tam byla jen poučení poškozeného, svolení s poskytováním informací, PTO a to bylo všechno zřejmě. Určitě nebylo ve spisu žádné šetření, prověrky, spolupráce v rámci útvarů atp.

                                      Jojo, takový spis by určitě prošel přes zástupce a státního zástupce, jasně.

                                      Jak říkám, nevíš vůbec nic a zaráží mě to. Inteligenční potenciál máš ale Tvoje ukřivděnost z Tebe dělá..no, to co dělá. Zřejmě jsi příliš depresivní typ.

                                      0 0
                                    • Amoondre  

                                      Muzu ti rict jak to vypada, kdyz si ten zaznam vyzadaji (vlastni zkusenost, nastesti ne moje kolo) – uvidi borca ktery nese kolo – a co s tim dal? Celostatni patrani?

                                      0 0
                                  • Tekka78  

                                    Nezlob se, ale moje zkušenost je taková, že jsem 25.7. hlásil na 158 vykradení sklípků u nás v baráku (brali kola – podle mne šli na tip, protože soused tam má 3× GT celkem za cca 100tis. – naštěstí s nima byl na dovolený).

                                    Dojel 1ks státního orgána, nafotil kompaktem, sepsal protokol a to bylo vše. Bylo zakrytý čidlo automatickýho rozsvěcení, přelepený kamery, vložka čistě vylomena.

                                    Když tam chlapík od nás z družstva donesl na flashce záznam z kamery, kde byly krásně vidět ksychty dotyčných tak mu policista sdělil, že to neumí nahrát k nim do systému a měl s sebou vzít iťáka. Pak mu „doporučili“ to neřešit, protože když by je chytli pojišťovna lidem nic nezaplatí.

                                    Chápu, že zajišťování stop něco stojí a nebude to jak v televizi, ale čekal bych alespoň snahu a ne to tak okatě nasměrovat k sdělení „pachatel neznámý“.

                                    0 0
                                    • KubaBajk  

                                      Pokud to tak bylo je to až děsivé a smrdí to zneužitím pravomoci nebo přinejmenším zanedbáním povinnosti.

                                      Tohle omlouvat samozřejmě nebudu, nahrát soubor na disk a zavolat technika umí i ten nejposlednější nadstrážmistr.

                                      0 0
                                    • ememem1  

                                      Pak mu „doporučili“ to neřešit, protože když by je chytli pojišťovna lidem nic nezaplatí. – to je ale bohuzial realita. pre drvivu vacsinu pripadov je to daleko vyhodnejsia varianta jak chytit pachatela ktory uz bike (plati nie len pre biky) medzicasom nema a vymahat nasledne po jeho odsudeni za tento cin skodu v obciansko pravnom konani. za takuto radu reps. upozornenie by som policajtom zrovna nenadaval. druha vec je ze kam to potom cele speje ak pachatela v principe nikto az tak moc nema zaujem chytit.

                                      0 0
                                • jakub  

                                  napsal jsi to správně, policajti ŘEŠÍ to, co je protizákonné a vždy to vyřeší ať tak, či onak, nemýlil jsi se…

                                  0 0
                • jakub  

                  fakt neužívá, agenti jsou zaneseni do trestního řádu a podle toho mohou pracovat… je to celkem složité občas je i složité odlišit právě provokaci od zákonného postupu, fakt se nedá jen rámcově vysvětlit je to hodně na dlouho..

                  0 0
          • maajkee  

            No a teď si vem, že mé zkušenosti je realita taková, že i když jim chceš poskytnout inforamce, tak je radši nechtějí, aby nemuseli vyslýchat dalších x lidí a přidělávat si práci.

            0 0
      • vinca  

        Já jsem aspoň mával rukama, křičel , a zmateně pobíhal :

        http://www.bike-forum.cz/…-v-akci.html#…

        0 0
        • Delkim  

          je těžké být hrdina, když zbytek společnosti na to sere… pak se něco semele a nikdo ti nepomůže, na to asi musíš mít prostě „koule“

          každopádně pár takových se občas najde, i když bohužel někdo to skončí tragicky… viz. http://cs.wikipedia.org/…3%AD%C5%A1ek

          0 0
      • Schoscha  

        kleště páčidlo, flexa, je to jedno, nikdo se neozve -jako tady

        0 0
    • buba CZ  

      Protože,když slouží dva na celé město a dalších 8 přilehlých vesnic a musí dělat doručovatele,ob­jasňovat dalších dvacet jiných věcí a do toho mají kontrolní body na dopravu a NESMÍ se vrátit na služebnu bez pokut jinak nejdou domů tak se nediv,že se nemůžou zaobírat takovou banalitou(v u­vozovkách) jako jsou kradená kola. Mnohdy mají i kilometrový limit na šichtu,takže i kdyby někam chtěli jet vyšetřovat tak stejně nemůžou,protože by ho přetáhli a další směna by měla o to méně atd.

      0 0
      • Kosta  

        Jeden z mála rozumných příspěvků…

        Toto ale bohužel Jiří, MirosPikos a další nejspíš nevidí, nebo nechtějí vidět. Ono je jednodušší pak nadávat. :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          jelikož mi PČR nikdy moc nepomohla (přepadení, krádež auta, kola..atd vždy odloženo), tak se jim ani nedivým že mají stejný názor na PČR jako já…

          0 0
          • KubaBajk  

            Aha, takže odtud to pramení. Ukřivděný pán, který ignoruje, v kolika jiných případech, kdy on by jen stál jak topol, policie něco dokázala.

            0 0
            • Ruprt2  

              Takže podle tebe, kdyby poškozený, popř. náhodný svědek, odvedl práci policie a policii pobertu následně předal, tak by policii výrazně stoupla objasněnost?

              0 0
              • jakub  

                ale to přeci není o tom, odvézt práci policie, stačí i blbá prevence, navíc není přeci možné a to asi uznáš sám, aby u každého kola stál jeden policista, u každého obchodu se žvejkačkama taky atp… jednoduše to nejde. Já říkám,že bez občanů a jejich podnětů se Policejní práce jednoduše dělat nedá a že je to pro občany nepříjemné a riziko ano je… proto to vypadá tak jak to vypadá. Já nejsem naivní, spousta lidí spoustu věcí vídí, ale raději nám to neřekou, jak jsem už někde uvedl, někdy se jim ani moc nedivím, ale věřte, že i těch pár zapálenejch kluků co u policie ještě jsou neodhalí nic bez informací a věc se nidky nevyřeší bez důkazů, jedině tak to funguje.. nidke na světe ani v MIami

                0 0
              • KubaBajk  

                :DD tak určitě!

                A Ty bys mohl začít a pokud půjdeš proti borci s kvérem holýma rukama jako správný občan, slibuju, že Ti přijdu na pohřeb.

                0 0
                • jakub  

                  no každopádně by nám stoupla objasněnost, možná i u vražd

                  0 0
                  • KubaBajk  

                    To není pro obvod, takže vraždy si nech :DD

                    0 0
                    • jakub  

                      proc? jednou te to treba taky chytne

                      0 0
                      • KubaBajk  

                        Což o to, chytlo by, ale zkus se dostat na kriminálku v dnešní situaci. A už vůbec ne na krajskou. A už vůbec vůbec ne ve Zlínském kraji.

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          Teď sis nasral do hnízda ;-)

                          0 0
                          • KubaBajk  

                            Tohle není tajemství. Tabulky se škrtají, postup nikde. Zlínský kraj je v tomhle zabitý, nikam se nedostaneš kdyby jsi chytil deset Berdychů.

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              Aha, tak uznávám chybu. Já tvůj příspěvek pochopil jinak.

                              0 0
                            • karliner  

                              Berdycha bych raději nechal běhat.

                              0 0
                            • jakub  

                              je to fakt hrozný no, upřímně nechápu moc kam to směřuje a jak to dopadne, poslední nábory byly tak před šesti lety pak díra, až odejde naše generace, bude obrovský propad, mlaďáci a ambicemi a nejlépe se zemědělskou vysokou, kteří nebudou nic umět. Žádný posun mladí kluci nemají ani ambice se někam snažit dostat, vidí, že je to nemožné…chjo

                              0 0
                              • Manzak  

                                No to bude opravdu prusvih. Stat za bukem a merit, pripadne pronaset prupovidky jako „ale jeste se vam tocil ventilek pane ridici“ kdyz nekoho chytnou na stopce a napari mu 5 litru pokuty za takovou banalitu, tak takovehle zcela jiste zasadni veci trapici nas narod dokaze delat i cvicena opice za banany.

                                A protoze mam stejnou zkusenost s policajtama jako lumyr a valna vetsina naroda, tak musim konstatovat, ze ruzny zasivani se po nocich na pumpach u automatu na kafe, nebo rovnou nekde prochrapat noc ve sluzebaku, okecavat vsechno mozny jen aby nemuseli nic resit, na to policejni akademii nikdo nepotrebuje. Kdyz se po case naslo moje ukradeny auto, pac ho nechali odstaveny kdesi bez RZ, proc meli na haku, ze se v nem nasla strikacka s jehlou a zbytkem krve? Kdyz nam vecne vykradali auta a sklepy v ulici a vedeli jsme, ze to delaji smazky z vedlejsiho nadrazi, tak to bylo fizlama uplne ignorovano, ani se tam nesli podivat. Po dalsi vykradacce jsem tam nasel drbana i s mym autoradiem a dotahnul jsem ho na sluzebnu (Frantiska Krizka, Praha 7), bylo mi receno abych ho pustil, ze z nej stejne nic nedostanu a podobne… na tohle bude stacit i ta zemedelka a to bohate. Takze ja jsem si na vas nazor udelal, a muzete to tady Jakoubkove oba okecavat jak chcete. Proste fungujete jen kdyz muzete nekoho skasnout na pokute. A taky vidim srovnani jak to funguje v Cechach a jak jinde. Je to nebe a dudy. Mozna proto nesedi ta statistika od Karlinera, lidi uz vi, ze hlasit neco na policii je marnost nad marnost a ztrata casu.

                                0 0
                                • KubaBajk  

                                  No, pokud píšeš pravdu, tohle se okecat nijak nedá a stydím se za ně, abych řekl pravdu, když to čtu. Když si představím, jak nás vedoucí honí za čárkama a všechno chce objasnit, tak takové občany, kteří ještě sami zjišťují, kdo co spáchal, poznatky mají, drbana si dotáhnou :)…hmm.

                                  No nic, přestanu asi hájit policii veřejně, tak aspoň dovol, abych híjil svůj výkon, za ten se nestydím.

                                  Tohle je nahovno, pak nemáme být za pi.e.

                                  0 0
                                  • jakub  

                                    ještě doplním, až strávíš v práci tolik hodin navíc, které ti nikdo nikdy nezaplatí protože jinak to prostě udělat nejde jako spousta z nás, můžeme si o tom začít povídat

                                    0 0
                                    • nox159  

                                      kazdy si vybere praci podle svych moznosti… a mel by si vybrat takovou praci kterou chce delat dobre, poctie a ktera ho bue bavit a naplnovat ;-)

                                      0 0
                                  • Manzak  

                                    No jasne no, me pripada, ze policie degradovala na uredniky vydavajici potvrzeni pro pojistovny. A kdo neni pojisten, toho odradi od podani oznameni prave kvuli te statistice objasnenosti, nebo jak tomu rikate. Jasne ze mi bylo receno mezi ctyrma ocima, ze bych ho stejne videl druhy den behat po svobode a kdesi cosi. Asi to je pravda, ale z meho pohledu je to fuk kdo za to muze, ze by to tak dopadlo. Me zajima jak funguje policie jako celek, a tam je to zatim tak, ze nejvetsi aktivitou a az fanatickym zaujetim pro sve povolani projevuje dopravka, bohuzel. Od pochuzkaru jsem se taky dovedel, ze nejsou zadna hlidaci sluzba, no to asi nejsou, ale hodilo by se to, aby to pripomeli nekdy i tem dopravakum.

                                    0 0
                                    • KubaBajk  

                                      To je složité. Dopravák když nenaplní minimální kvótu flastrů, dostává významnou jednu za druhou od vedoucího. Kdyby byl vedoucí shovívavý…Hoši, tak to řeště domluvou, pokud to jde, pokud je to slušný člověk co zapomněl, ne chorobný přestupce, tak je pošlape vedoucí územního odboru nebo přímo krajský ředitel. A krajský ředitel honí co? Flastry? Objasněnost? Kdo to chce po něm?

                                      Dostáváme se k samotnému kořenu všeho a jak dalece (kde) je tento kořen někde v Praze na prezidiu zarostlý. O tom nemám páru ani já.

                                      0 0
                                • jakub  

                                  Víš co, každý umí o své práci říct, že je to ta nejdůležitější věc na světě, a že ji dělá nejlíp jak to jde. Já jsem tohle nikdy netvrdil, když policajti brečej, že mají málo pravomoci, tak říkám toliko, až se naučíme využívat všechny možnosti, které máme, pak je na čase je rozšířovat a tím kriticky myslím i sebe… za další, pokut ti můžu popsat lehce svou kraieru. Nastoupil jsem na policejní školu – maturita, nástup na hlídkovou policii, pár let chození po ulicích, rvaní se s opilci a fěťáky, pořádková jednotka, Když mi byla hlídková malá, šel jsem na územní zpracování, zde spolupráce se starosty pátrání po kradených věcech, dohalování drog (ať mi nikdo z uniformovaných nevypráví, že to nejde). Na místo rozdávání pokut a hádání s lidma v autech jsem raději dělal výslednost v objasňování Trestných činů a pátrání po osobách. Proto bylo u mne tolerováno, že nedávám pokuty. Po nějaké době zástupce vedoucího obvodního oddělení – pověřen vedením hlídkové služby. V té době jsem už byl na policejní akademii. Po škole žádost nástupu na kriminálku a přestup na zpracování spisů, abych se naučil fakt veškerou policejní práci, do toho zařazení ve výzkumu policejní akademie. Posléze nástup na kriminálku kde jsem dodnes – moje práce je objasňování mravnostní trestné činnosti (znásilnění, zneužívání dětí atp.) a drogy. Jestli si myslíš že všichni policajti stojí za bukem, jedí „koblihy“ a zašívají se, přál bych ti zažít jeden den se mnou, bylo by ti zle z toho co dělám, mou prací je neštěstí ostatních a můžu to shrnout tak, že jsem ve své práci fakt dobrej a důslednej. Nejsem žádná vyjímka nebo elitní policista – jen se snažím dělat svou práci dobře jako ostatní kolegové u nás na kriminálce od kterých se mám ještě hoodně co učit… Jak jsem tu už někde napsal, vždycky je to o lidech, proto vím,že u policie je spousta darmožroutů ale taky těch, kteří dělají svou práci velice dobře a zodpovědně a rozumí ji – od těch se snažím učit. I ve fabrice jsou lidi, kteří svou práci dělají dobře a pak lidi, kteří dělají všechno proto aby se nepředřeli, jen bohužel u policie to je tak nějak víc vidět že…

                                  0 0
                                  • KubaBajk  

                                    Můžu podepsat.

                                    Jen chudák hned naháže všechny do jednoho pytle ať už je to politik, policajt nebo třeba cikán. Ono je to jednodušší než si zachovat nadhled.

                                    0 0
                                • AsiJura  

                                  Souhlas, kolegovi dvakrát vykradli stavbu, a i když chytl v druhé případě zmrda přímo při činu, tak se nedělo nic, říkal, že příště už nebude volat příslušníky, ale kamarády;)

                                  0 0
                                  • KubaBajk  

                                    Záleží na tom, který spravedlnost mu víc vyhovuje, jestli ta, kterou zákon nabízí a jinak PČR postupovat nemůže nebo ta jeho :)

                                    0 0
                                    • AsiJura  

                                      Jde především o výsledky, pokud mu jednou vyberou stavbu, tak ji za bezpečí lépe, vyberou po druhé, chytí pachatele, předvede policii a očekává, jako vzorný občan, že tím je jeho záležitost vyřešena a jeho žena může spát zase v bezpečí.

                                      Ale skutečnost se má jinak, zmrdeček se už odpoledne s kumpány projíždí v autě, s úsměvem na rtech, kolem místa činu a kolega zjišťuje, že stát, který si tak pečlivě odebírá z jeho mzdy svůj podíl, za ochranu a sociální jistoty, selhal!

                                      A tak se hledají účinná řešení, která vedou k požadovanému výsledku – bezpečí rodiny a majetku.

                                      Pak ještě nesmíme dodat, že soudce nás po zásluze potrestá, jako pána bránícího několikrát vybranou chatu nástražným systémem, nebo majitele sběrny, kterému se bohužel při výkonu nutné obrany naneštěstí zloději otočili zády :)

                                      0 0
                                      • KubaBajk  

                                        No a teď ten další koloběh věcí, který Ty ani známý asi neznáte.

                                        Policajti si jej zřejmě zadrželi a vyslechli. Rozhodně jej prolustrovali všetně rejsříku trestů, zjistili jeho pobyt atp. atp. Pak zavolali státnímu zástupci, seznámili jej se všemi skutečnostmi všetně skutečností o osobě pachatele (možná ne/recidiva, ne/spolupracuje, ne/má trvalý pobyt na němž se zdržuje atd.). Státní zástupce řekl Pustit, bude se stíhat na svobodě, krade málo, doma bydlí tak co. Takže PČR mu sdělila podezření ze spáchání TČ, pán převzal, podepsal a odešel.

                                        Přijde Ti to jako šílené? Ale tak to funguje a PČR s tím nic neudělá, jedná dle zákonů. Tak proč by měla být PČR ta, na kterou teď pliveš? Může snad zato, že ten váš bastard už odpoledne jezdil vysmátý v autě? Opravdu ne.

                                        U té nutné obrany nebo co tam bylo mluvíš o soudci. Též nijak nesouvisí s konáním PČR.

                                        0 0
                                        • AsiJura  

                                          Máš pravdu, poslední odstavec byl zavádějící.

                                          Bohužel tím co jsi popsal sis sám naběhl na to, abych mohl napsat, že policie v takovém měřítku, v jakém působí, je zbytečně předimenzovaná, nic neřešící složka.

                                          Chybí vám opora v zákoně, protože u nás je svoboda jen na papíře.

                                          Občan nemá dostatečné právo bránit sebe a svůj majetek (můj dům, můj hrad), a policie nemá co vykonávat, protože ji zákon podráží nohy, tudíž, dokud se zákon nezměním je velká část jeji práce jen byrokratická zbytečnost, vylévající peníze daňových poplatníků přímo do kanálu.

                                          Přesně tato situace tlačí slušné lidi do kouta, protože díky pseudohumanistům má zločinec větší práva, než by bylo k užitku společnosti.

                                          Pak na sebe poškozený bere vědomě riziko, a jde za hranu zákona jen proto, aby obhájil svá přirozená základní lidská práva.

                                          0 0
                                          • KubaBajk  

                                            Jen bych upřesnil, že předimenzovaní jsou spíše vysocí funkcionáři v kancelářích než chlapi na ulici. Plukovníci s nesmyslnými funcemi stojí stát v rámci PČR nejvíc a mají nejmenší přínos, toť můj názor.

                                            Jinak souhlasím se vším, co jsi teď napsal.

                                            0 0
                                            • jIrI___  

                                              Všude je to stejné, i stavy draze placených manažerů s nesmyslnými funkcemi v soukromých firmách jsou vůči dělníkům předimenzované. Si člověk prostě nevybere :)

                                              0 0
                                              • AsiJura  

                                                Soukromá firma a z daní placený moloch je trochu rozdíl, jestli ho nevidíš, nemá cenu dál něco řešit.

                                                Když chtěl být někdo dělník, je dělník, když někdo chtěl být vysoce placený manažer, je vysoce placený manažer ,a to že majitel firmy rozhodne o tom ,kdo mu přináší zisky a podle toho dělí odměny, je jen dobře a tobě po tom nic není.

                                                0 0
                                                • jIrI___  

                                                  Pochopitelně, nicméně z principu je to stále jedno a to stejné.

                                                  0 0
                                              • karliner  

                                                Kdybys jen jako obvykle netrollil, zeptal bych se tě, jestli z pohledu dělníka dokážeš poznat nakolik je práce nějakého managera nesmyslná.

                                                0 0
                                    • AsiJura  

                                      Jde především o výsledky, pokud mu jednou vyberou stavbu, tak ji zabezpečí lépe, vyberou po druhé, chytí pachatele, předvede policii a očekává, jako vzorný občan, že tím je jeho záležitost vyřešena a jeho žena může spát zase v bezpečí.

                                      Ale skutečnost se má jinak, zmrdeček se už odpoledne s kumpány projíždí v autě, s úsměvem na rtech, kolem místa činu a kolega zjišťuje, že stát, který si tak pečlivě odebírá z jeho mzdy svůj podíl, za ochranu a sociální jistoty, selhal!

                                      A tak se hledají účinná řešení, která vedou k požadovanému výsledku – bezpečí rodiny a majetku.

                                      Pak ještě nesmíme dodat, že soudce nás po zásluze potrestá, jako pána bránícího několikrát vybranou chatu nástražným systémem, nebo majitele sběrny, kterému se bohužel při výkonu nutné obrany naneštěstí zloději otočili zády :)

                                      0 0
                        • jakub  

                          já vím, blbý je to všude, já se dostal na poslední chvíli, studoval jsem, odhaloval jsem, upozorňoval jsem na sebe a stále to bylo málo, nakonec to dopadlo, ale ten špunt se jednou odšpuntuje uvidíš, musí to přeci přijít, generace se mění

                          0 0
                • Ruprt2  

                  Proti borci s kvérem nepůjde ani policie.

                  Každopádně rodinný hrob máme na Lesním hřbitově v sekci 6, ale obřad v krematoriu nechci ani náhodou.

                  0 0
            • Smazaný účet  

              ano ukřivděný pán, co jen žasne co k PČR berou.. k autu, ohlášeno, přijeli 2 znuděný orgáni, sepsali a rovnou mi řekli, že auto se stejně nenajde ať si koupím nové..

              bratra přepadli (bylo mu 8 roků) ukradli telefon, ani se neobtěžovali stáhnout si záznam z kamer od budovi kde se to stalo a na kamery jsme upozornili do protokolu.. když jsem náhodou telefon našel v zastavárně (ani nesmazali jména a kontakty) byl to obrovskej problém, než se odhodlali tam se mnou zajet a telefon vyzvednout. Pak další 2 měsíce „šetřili“ než telefon vrátitli a pachatele samozřejmě nenašli. O kole darmo mluvit, sousedka je viděla (důchodkyně) na 158 volala 2× ale než přijeli byli i s 8 kolama pryč.. hmm tak co brouku, snaha od občana byla, ale jako tolol se mi jeví sbor chrabrých příslušníků..

              0 0
              • KubaBajk  

                Pokud na základě tak zjednodušeného vnímání hodnotíš celou policii, tak je to samozřejmě v pořádku. V době, kdy jsi tu nebyl jsem tu toho vysvětlil ažaž Máš-li zájem, můžeš si počíst.

                Teď jsi ze sebe vychrstnul spršku ukřivděných řečí a myslím, že očekáváš nějakou odpověď. Co chceš abych Ti vysvětlil (ještě než mě úplně přejde chuť s Tebou ztrácet čas)?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  ano hodnotím, mediální kauzy jsem do svého stručného soupisu nezahrnul..

                  odpověď neočekám, navíc jsem svůj názor na tebe napsal v jiném vlákně.

                  0 0
                  • KubaBajk  

                    Ten názor jsem asi přehlédnul, klidně jej zopakuj.

                    Jinak tedy dobrá, myslím, že tímto jsme spolu vyřízeni.

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      Ty mu vyčítáš, že hodnotí celou policii, podle jednotlivých případů (jak jinak to má dělat?), a ty obhajuješ celou policii podle sebe.

                      Není to totéž?

                      0 0
                      • KubaBajk  

                        Ano, to je, ale lidé s rozumem poslouchají argumenty druhého a většinou jsou schopni se na něčem shodnout, jeden u druhého může pochopit, že to či ono chápal špatně. Nazval bych to Přínosná diskuze.

                        Tohoto levelu ale nejsme např. s lumyrem schopni dosáhnout, bohužel.

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        není, já narozdíl od něj mám těch zkušeností několik, on jen jednu, je pouze člen sboru. Na druhou stranu to chápu, kdyby napsal kritické komentáře směrem do vlastních řad, mohlo by to mít i důsledky. Takle bude třeba pochválen :-)

                        0 0
                        • KubaBajk  

                          Někdo tady psal o určitém případu lempláctví PČR na místě, v tomhle vlákně. Veřejně jsem to tu odsoudil a neudělal jsem to poprvé. Zkus si to najít.

                          0 0
      • KubaBajk  

        Člověk s mozkem. To snad není možné.

        0 0
      • karliner  

        Se dvěma bengama na město a přilehlých 8 vesnic mi nějak neštymuje fakt, že máme nejvíc policajtů na obyvatele z celé EU.

        0 0
        • KubaBajk  

          Musíš vzít v potaz vysoký počet zbytečných důstojníků, což sere mě stejně tak jako Tebe.

          Na druhou stranu se domnívám, že i procentuální zastoupneí šmejdů v české společnosti bude vyšší než u obyvatel západních zemí. Uvádět jen počet policajtů na občany je hodně zavádějící info. Ale chápu, že ukřivděný občan chce mít svou pravdu.

          0 0
          • Ruprt2  

            proč je to zavádějící?

            0 0
          • Smazaný účet  

            smejdi jsou imho rozdeleni rovnomerne:)

            0 0
          • karliner  

            Domníváš se špatně.

            Belgie – zhruba 11 mio obyvatel, v roce 2010 tamní policie zaznamenala přes milion trestných činů

            Holandsko – zhruba 16 mio obyvatel, v roce 2010 1,2 milionu trestných činů

            Maďarsko – zhruba 10 mio obyvatel, v roce 2010 tamní policie zaznamenala asi 450.000 trestných či­nů.

            Česko – v roce 2010 policie evidovala 313.387 trestných či­nů.

            Jestli tě zajímá víc, jukni se na Eurostat

            0 0
            • jakub  

              oka, souhlasím, statistika je statistika, a víš jak se tam zaznamenávají trestné činy???

              příjdeš k paní u přepážky řekneš co jdeš oznámit, dostaneš papír A4 napíšeš popíšeš – úřednice zaeviduje, nidko se o to dále nestará, jakmile se něco odhalí a má to souvislost s tvou událostí, vytáhne se to a jde se šetřít.

              U nás příjdeš, s policistou sáhodlouze sepíšeš, policista jde šetřit (a to i u nesmyslů, kde není co šetřit) poté pracně vše zadokumentuje, odloží a spis se založí. Zpravidla u nás také nefungují taková pojištění jako jinde, takže pojišťovna ti zpravidla stejně nic nedá, tak se na to raději vykašleš a nic neoznamuješ… pak příjde statistika z EU a ejhle.. Policie v ČR má tolik lidí a nemá vlastně co na práci. ta statistika je fakt zavádějící věř mi

              0 0
              • karliner  

                Čili Eurostat je celej špatně, protože ty víš, že to je ve skutečnosti jinak. Tak to jo :-)))

                Jen jestli má smysl diskutovat dál – takový ty malý rostlinky, co se po nich běhá a kope do míče, ty mají barvu zelenou?

                0 0
            • oberleutnant Weiss  

              313.387 tr. činů v roce 2010? To je ale statistika jen za Prahu a Středočeský kraj, ne?…;-)

              0 0
        • jakub  

          tak to bych se hádal, není tak dávno co vyšla zpráva z EU v souvislosti se shengenem atp. Policie má naprosto katastrofální podstav se tam mimo jiné píše. Naší politici se usmáli a šli tuto zprávu hromadně přehlížet. Policie je odraz společnosti na no zeapomínejte. Jaké nás chcete mít, takoví jsme

          0 0
      • jakub  

        svatá pravda, ale vracím se opět zpět na začátek, i takoví policisté, takto vytížení, když budou mít možnost na něčem zamakat – objasnit bude na čem stavět (výpovědi atp.) tak i tací policisté si na objasnění čas najdou..jen to prostě je těžký no…

        0 0
      • iron.hide  

        to je strasne, z toho vyvplyva ze od policie nemozno cakat vobec ziadnu pomoc. a na slovensku je to mozno este horsie

        0 0
    • Jamin  

      Já vim proč „nikoho“ nechytí – dneska o tom píšou v metru.

      Podmínky u PČR v Praze

      Cituji :

      „Kolik za to dostanou?“

      „13 800 + příplatek až 6000“

      Se nedivim, za ty prachy bych ani nevstal z postele.

      Tim nechci snižovat práci policie, jenom je podle tohodle mizerně placená. Já bych se k nim klidně i sám a rád přidal, ale nemám maturitu, kterou chtěj.

      0 0
      • jakub  

        nevstal z postele??? já na kriminálce nemám o moc víc a nestěžuju si…

        0 0
        • Jamin  

          já mám víc a nenasazuju u toho život. A pracuju 8 hod. denně pondělí až pátek. No, pracuju, spíš mám zaměstnání.

          0 0
          • alinceb  

            Doufej, že to tu nečte tvůj šéf…;)

            0 0
          • jakub  

            jojo, někdo má, někdo nemá, já to přeju. Za sebe jsem rád a vděčnej za svou práci, rodina, hypotéka, záliby nestěžuju si, nic jinýho neumím

            0 0
        • Jamin  

          hlavně je to v Praze a že se policajt ani s bonusama nedostane na průměrnou mzdu, je dost smutný.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Mhuhehe…tuhle argumentaci zeru…takze my jim jako mame byt vdecni, ze vubec vstanou, jdou do prace a musi tam stravit sichtu?:DDD

        0 0
        • Jamin  

          ne, já vděčnej nejsem, jednou mi sebrali trávu a tim si to u mě totálně podělali. Jenom bych čekal že maj víc peněz. Za tyhle prachy se akorát nedivim.

          0 0
          • Smazaný účet  

            NIKDO, skutecne NIKDO nikoho nenuti aby se dal k policii a uz vuuuubec nikdo je nenuti na tom miste zustavat…promin, ale argumentace delaji **** s maslem, ale kdzy za to maji mizerne prachy tak je to vlastne vporadku je ZCELA mimo…

            0 0
            • Ruprt2  

              Jde o to jak je to nastavený.

              K policii jdou většinou ti, co se nehodí na nic jiného.

              A policii to nevadí.

              A ty co nevezmou ani tam, ty vítají u měšťáků s otevřenou náručí.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Jo…

                0 0
              • Jamin  

                u měšťáků taky prej chtěj maturitu (by mě zajímalo jak se tam někteří dostali)

                0 0
                • Manzak  

                  Maturitu si dnes uz muze udelat kazdy treba nastavbou po praci, skolstvi je uz v takovem marastu, ze jde jen o to si to tam odsedet a pak uz ti to daji. To uz neni jako driv, ze clovek i musel neco vedet.

                  0 0
              • KubaBajk  

                Přesně taak.

                A ty, co nevezmou ani u měšťáků, tak jdou dělat zedníka, řidiče dodávky, taxikáře, finančního poradce, barmana, jdou podnikat atp.

                0 0
              • jakub  

                máš pravdu, já se asi nehodím na nic jiného, naštěstí aspoň tuto práci dělám jakž takž dobře…

                0 0
                • Ruprt2  

                  Neber si to osobně, třeba jsi statisticky nevýznamná úchylka.

                  0 0
            • Jamin  

              No jasně že je problém v tom že to dělaj líný prasata. Taky nepíšu že je to v pořádku, jenom že se už nedivim.

              0 0
    • Smazaný účet  

      K te praci policie. Firma nam delala zateplovani baraku…dva jejich brigadnici vynesli nejake veci ze sklepu (takove ty zdene mistnosti, ne drevene koje), kdyz tam delali okna. Ke konci sichty/chvili po sichte se vratili (da jeste v monterkach, vesi zpod schodu vzali a slohli je.

      Reditel fimy znal jejich jmena, predal je policii pri naslednem vysetrovani(ti sasci ukradli ten samy den i nejake vrtacky a pod. veci ze skladu naradi). A jak to dopadlo? Odlozeno…ve spisu dokonce ani nebyly jmena podezrelych zlodeju. Nahradu nasi skody jsem vyresil s firmou.

      K cemu teda byla policie(mestska)? K nicemu, proste se na to vysrali…a po takovych flakacich chcete nejakou vetsi (mozkovou) aktivitu?:DDDD

      Btw. vite ktere zvire ma na hrbetu curaka? Policejni kun.

      0 0
      • Ruprt2  

        Já byl u toho, když šéf městské policie v soukromí mluvil o tom, že ho jeho práce extrémně stresuje, a že zažívá každý den horory.

        Jeho největší obavou bylo, aby se jeho podřízení nepostříleli mezi sebou.

        Nebylo to v žertu.

        0 0
      • KubaBajk  

        Městská policie šetří trestné činy neznámých či známých pachatelů? Tak to je super!

        0 0
        • jIrI___  

          Ta jen pokutuje cyklisty za jízdu po chodníku a řidiče za stání jedním kolem na zeleni.

          0 0
          • Ruprt2  

            Nezapomeň na přecházení mimo přechod.

            0 0
          • Ruprt2  

            Ale kvéry mají. A když jdou v noci machrovat za holkama na benzínky, tak proklatě nízko a poutka na nich zásadně rozepnuté.

            0 0
        • nox159  

          Cau mel bych otazku tady konkretne na tebe a jeste teda klidne toho druheho stranika co tady pise, tady je dotaz:

          Když „kripl“ ( nevim jak lip to popsat, je to bud uchyl nebo je mentalne postuzeny nebo proste jen debil…) dost neprijemne otravuje lidi, pravidelne na urcitem miste. Jak by se tato situace mela resit aby se již neopakovala ?

          Jak zase zacne prudit (jsou to vetsinou sexualni praseciny smerovane k zenam ) zavolat polici aby to vyresila? – vyresi to nejak?

          Jak začne prudit tak ho slusne upozornit aby prestal kdyz neprestane volat policajty – vyresi se to nejak?

          Jak zacne prudit tak mu slusne rict aby toho nechal pokud nenecha rict mu to neslus pokud neprestane tak mu omylem vystrikat cely peprak do obliceje a pak to nechat tak nebo pak volat policajty ? – vyresi se to nejak, nebo jeste budu ja za toho spatneho…

          diky za odpoved

          0 0
          • KubaBajk  

            Pokud je, jak říkáš „kripl“ – mentálně postižený, je to složité. Pokud má papír na hlavu, kdy má mimojiné diagnostikováno i takové chování, které dost neurčitě popisuješ, nenaděláš s ním prakticky nic. To už je na posouzení lékařů, jak moc je svým jednáním nebezpečným pro společnost, resp. jak jim jeho hlava zapadá do tabulky zavřít do šaškecu/nezavřít do šaškecu.

            O jakém jeho jednání se konkrétně bavíme?

            0 0
            • nox159  

              kdybych rekl ze se bavi o vugarnich nechutnem chovani jako ze nadavky sprostarny…

              proste treba stoji u stanku kde holka prodava zmrzlinu a zacne at mu da kalhotky ze by tu devku sukal…

              jinak teda plati to ze pokud ti nekdo vyhrozuje ujmou na zdravi ze mu ji muzes v tu chvili napalit nebo to je jen kec?

              (btw: v ja nemuzu vedet jestli je nebo neni kripl dokud mi neukaze papir, takze ho beru jako bezneho cloveka…)

              0 0
              • jIrI___  

                No chudáci lidi na diskotékách a podobných akcích, to by tam policajti rovnou mohli otevřít pobočku :D

                0 0
              • KubaBajk  

                K prvnímu odstavci – jasný přestupek bohužel. Nenaplňuje to jakoukoliv podstatu TČ. Taková věc se oznamuje na obec, což je sice podle mě řešení nulové, ovšem taková je legislativa. Lepší by bylo mu rozbít hubu, ovšem takovou možnost zákon nenabízí.

                K druhému odstavci – pokud Ti někdo vyhrožuje újmou na zdraví, nesmíš jej napadnout pokud útok přímo nehrozí nebo již netrvá, resp. můžeš to zkusit mu napálit, v tom případě budete v přestupkovém řízení (předpokládejme, že si nerozflákáte huby tak, že si vyrazíte zuby apod.) podezřelí oba dva. Pak už bude na správním orgánu, jak situaci posoudí a komu napálí sankci – netroufám si odhadnout, záleželo by na okolnostech.

                K třetímu odstavci – ať už je pán jeblý nebo ne, stále máš svá práva (a povinnosti), to znamená, můžeš se bránit, pokud blabla viz. druhý odstavec.

                Je to srozumitelné?

                0 0
                • nox159  

                  je to srozumitelne, ale situace neresitelna tim padem…

                  jake reseni bys teda navrhoval… ?

                  (pokud utok primo nehrozi… on ale hrozi vyhrozuje a ma ruku v kapse a ja si myslim ze ma zbran… :)

                  0 0
                  • StuntJ  

                    Tak musíš počkat, než zaútočit a podle toho zvolit vhodnou, přiměřenou obranu …

                    0 0
                  • KubaBajk  

                    Tak já myslím, že jsem Ti dostatečně nastínil, že zákonným postupem jaksi nenaplníš své očekávání. Mám Ti tady snad vymýšlet postupy protiprávní, které by jakože prošly? Fantazii máš určitě velkou, takže dělej, jak uznáš za vhodné :)

                    0 0
                    • nox159  

                      ja cekal nejakou hustokrutou radu a nic… a pry „pomahat a chranit“ :D

                      dik zaridim se podle toho :)

                      0 0
                      • StuntJ  

                        Jo pomáhat a chránit, ale je těm, co si zaplatí za příznivé policejní služby :o)

                        0 0
                • jakub  

                  pakliže je to na veřejností přístupném, dal by se z toho vykřesat i trestný čin výtržnictví ale to je hrozně složité psát tu nějaký názor na něco o čem nemám žádné detailní informace (omezení k právním úkonům atp..)

                  0 0
                  • KubaBajk  

                    Výtržnictví mě samozřejmě napadlo, ale to by si ty huby museli rozbít asi trošku víc než jen tři žduchance, dvě facky a pak se jeden stáhne s ocasem dolů.

                    Do toho by asi žádný SZ nešel.

                    0 0
          • zapla panbůh  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
    • StuntJ  

      Jo policajti jsou jen zoufalá tečka v tomto nehorázném státním bordelu …

      Jsou to prostě zoufalci bez jakékoliv autority, invence, inteligence a citu pr svoji práci, bohužel …

      0 0
      • oberleutnant Weiss  

        Ještě že jsou v téhle zemi alespoň mladí, ve všech směrech dokonalí, inteligentní, pracovití, citliví a empatičtí tučňáci…;-)

        0 0
      • KubaBajk  

        I ty fňukno.

        To aby ses rozběhnul do vlády a sjednal tam pořádek, nastolil řád zdravého rozumu.

        Nic jiného bych si nepřál.

        0 0
        • StuntJ  

          No to já taky, ale nemám známé na těch potřebných místech, bohužel

          0 0
      • Zdeno Micio  

        Hergot chlape, kde se v tobe bere tolik zloby? Bud jsi nenapravitelny drban a prestupce nebo te nevzali k PCR :-) Nic ve zlem, jen me zarazila ta neprirozene negativni reakce, ktera pravdepodobne prameni z nejake hlubsi frustrace ci deprivace. Znamka verbalni agresivity, zaste a zaujatosti, ktera je namirena proti statnim organum, casto represivnim, je casto u jedincu mene prizpusobivych, resp.lidi ideove jednodussich, kteri se subj. citi omezeni a ohrozeni touto autoritou, aniz by k tomu meli racionalni duvod. Bud v klidu, nejsi v tom sam – takovych lidi je velke procento, coz znamena pouze to, ze represivni lecba je opradu potreba..

        0 0
        • StuntJ  

          Moje reakce, agresivita, zaujatost a frustrace proti státním orgánům je u mě zakořeněna negativními zkušenostmi. Těmi samolibými a samozvanými polobohy, kteří si myslí, že když dostali moc a funkci, tak mohou šikanovat a omezovat ostatní …

          Takže racionální důvod mé skepse je a za ním si budu dlouho stát, dokud tu nebude ona utopická demokracie a rovnost v právu …

          0 0
          • jakub  

            tak co jsme tedy, chudáci bez autority, nebo samolibí polobozi, měl by jsi to pořádně rozmyslet…

            0 0
            • StuntJ  

              Z mého pohledu chudáci bez autority, z jejich pohledu to jsou samolibý polobozi , ale jsou jen produktem téhle společnosti, takže to člověk musí brát tak jak je …

              0 0
            • StuntJ  

              Z mého pohledu chudáci bez autority, z jejich pohledu to jsou samolibý polobozi , ale jsou jen produktem téhle společnosti, takže to člověk musí brát tak jak je …

              0 0
              • jakub  

                necitím se být ani chudákem a ani polobohem, marně rozmýšlím kam se ve tvém žebříčku zařadit, snažím se žít jako slušný člověk, tak abych se mohl pozdravit se slušnými lidmi a podívat se jim u toho do očí

                0 0
                • StuntJ  

                  zařaď se tam kam tě dostanou tvé činy(utopie), nebo peníze a korupce, to už je jedno ..

                  0 0
                  • KubaBajk  

                    Co Ty víš o jeho činech ty chytráku, budeš urážet slušného člověka? Ty jsi asi vzor ctnosti, spolehlivosti, slušnosti. Občan bez chyby, který bude soudit druhé protože ví všechno nejlíp, přitom ho neviděl ani na fotce.

                    0 0
                    • StuntJ  

                      Nic takového jsem nepsal, takže klid a mír … Pokud se ale tak cítí a tím pádem je tím co jsem psal dotčen, jeho chyba, ne má …

                      0 0
                      • KubaBajk  

                        Napsal jsi, že ať se řadí kam chce svými činy, což jsi hned označil v závorce za utopii.

                        Být Tebou, přestal bych fňukat a začal něco dělat nebo se z tohoto strašného, nelidského, zkorumpovaného bordelu odstěhuj do ráje, když je ta situace tak šílená.

                        0 0
                        • StuntJ  

                          ráj neexistuje, pouze výplod lidské fantazie, že zítra může být lépe .)

                          0 0
                          •  

                            ty pí-o co seš to za frustráta??

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Konkrétně v téhle větě má ale napsanou těžkou pravdu.

                              0 0
          • jakub  

            tak co jsme tedy, chudáci bez autority, nebo samolibí polobozi, měl by jsi to pořádně rozmyslet…

            0 0
          • AussigBiker  

            Dostal si pokutu za spatny parkovani?

            0 0
            • StuntJ  

              Za dobu co mám papíry, jsem nebyl ani jednou pokutován,zatím … Ale ČR může člověk přejet člověka, ujíždět policii a vyvázne v pohodě bez trestu. Tak nevím, co bych musel udělat na pokutu ..

              0 0
              • jIrI___  

                Stačí jet na prázdné dálnici v levém pruhu déle než příslušnici uznají za vhodné.

                0 0
                • StuntJ  

                  Jo to řeší hned a rázně … Jiné, mnohem horší věci vyšumí do ztracena …

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  urcite jsi souhlasil a sve jednani na miste shledal trestuhodnym:)

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Pochopitelně. Porušil jsem předpis (byť nesmyslný) a postih jsem musel očekávat.

                    0 0
                    • StuntJ  

                      Tak, kdybys někoho přejel, tak si mohl být v pohodě.o)

                      0 0
                • Smazaný účet  

                  neznám tvoje okolnosti, ale pokutu za bezdůvodnou jízdu v levém pruhu 100% schaluju, protože tenhle český sport mě dost ser.. :-)

                  0 0
                  • StuntJ  

                    mě zas serou ty dojebané silnice a následné ceny za opravu podvozku …

                    0 0
                  • jIrI___  

                    Však jo, na narvané dálnici (slovy příslušníka „200 m před Vámi nikdo, 300 m za Vámi nikdo a vy stále v levém pruhu.“) je jízda v levém pruhu obzvláště k nasrání.

                    0 0
                  • nitraq  

                    Taky si připadám jak v Cimrmanovi, když jedu po český dálnici ve špičce, samej debil a blbeček.

                    Na druhou stranu, když je prázdná a jedu po D1, tak taky šetřím podvozek v levém pruhu a číhám na rychlejší kusy za mnou a včas uhýbám.

                    0 0
      • jakub  

        opět ti na to odpovím, jsme odrazem společnosti, teda i tebe… takže pokud si toto myslíš… jsi taktéž zoufalec bez autority, bez inteligence a bez citu.. bohužel… Co jsi udělal proto aby byla policie u nás lepší, vyrazils do ulic a řekl, že to takhle dál nejde?? nebo jsi někam kandidoval, aby jsi tu lůzu mohl konečně usměrnit a všechno tu změnit??? pochybuju

        0 0
        • StuntJ  

          Nemám známé na těch potřebných místech, nemám koho uplatit, abych se dostal na výsluní a ve volbách jsem se vždy snažil volit co nejmenší zlo, jenže bez úspěchu, zde se demokracie jaksi minula účinkem …

          0 0
          • jakub  

            aha, takže do toho nejde proto, že nemáš nikde známe a nemáš koho uplatit??? tak jaký je mezi tebou a ostatními rozdíl.??

            0 0
            • StuntJ  

              Nejde, bohužel se v ČR dostaneš nahoru jen po něčích zádech, není to moje chyba, takže rozdíl, rozdíl, měl jsem se narodit v lepší rodině, kde by se snáze šplhalo …

              0 0
              • jIrI___  

                Tohle si rádi nalhávají ti, kteří se nahoru nedokážou vypracovat vlastními silami.

                0 0
              • KubaBajk  

                Naštěstí jsem pochopil, že s Tebou se nemá smysl hádat, protože nejsi partner na diskuzi. jen další zapšklý chlapec, který umí asi jen plakat.

                0 0
                • StuntJ  

                  Nebo spíše nemáš argumenty a máš jen pár nacvičených frází ?

                  0 0
                  • KubaBajk  

                    Jasně, na nacvičené fráze mám kurz.

                    Můžeme pokračovat, jestli míníš dikutovat slušně a poslouchat i druhé.

                    0 0
              • Zdeno Micio  

                Říká se tomu i morální pokřivenost a touha po mocenském postavení, ať to stojí, co to stojí. Je to smutné… bojuješ proti něčemu a byl bys stejný.

                0 0
          • KubaBajk  

            To bych uměl taky f¡ukat, že jsem hodil lístek do urny a spása nepřišla. A já se přitom tak snažil!

            0 0
    • Mark-H14  

      Toto téma je ubohost sama!

      0 0
    • remus112  

      Pročetl jsem tohle vlákno a chce se mi velebnosti blejt. Tohle nemá Jakube cenu vysvětlovat, protože budeš stále jen líný darmožrout, kterého si všichni platí ze svých daní. Jejich představa je značně zkreslená seriály jako Kriminálka Las Vegas a podobně, veškerá media jim ukazují pouze průsery a neúspěchy policie, přestože úspěchy je mnohonásobně převyšují. Jenže informovat o úspěchu není horká zpráva a lidi nezajímá. Všichni tihle chytráci co melou o tom, jak policie nedělá co má, se pokud uvidí protiprávní jednání raději otočí a pak bude křičet, kde byla ta policie? A když se jich pak zeptáš, proč nezavolali na 158, tak ti řeknou ‚a proč já, já nechci žádný problémy‘.

      0 0
      • oberleutnant Weiss  

        +1

        0 0
      • StuntJ  

        nesmysl, já zprávy nesleduji, televizi zapínám tak 2× týdně a svůj názor na policii jsem si utvořil, tak jak se mi sama prezentoval …

        0 0
      • KubaBajk  

        Trpělivě jsem vysvětloval, jelikož věřím v lidský rozum a o rozumu zdejších mám poměrně vysoké mínění.

        Dokonce i uživatelé jako karliner nebo Ruprt2 jsou podle mě opravdu inteligenti, jen mají „jiné“ charaktery, že kluci.

        Ani Stunt není idiot, ale je plný zahořklosti, ani po jeho možných špatných zkušenostech s PČR (můžou být, jsou lidé u PČR, kteří tu nemají co dělat, tak jako všude) si nedokázal udržet nadhled a neházet všechny do jednoho pytle. Propadl „depresi“ ze systému a PČR je snadným terčem. Svou inteligenci pohřbívá pod vrstvou slabosti a sociální omezenosti.

        Ono, pravda, ne vždy je dnes jednoduché si ten nadhled zachovat a hledat příčiny problému, nikoliv snadné cíle vzteku.

        Já sám nejsem úplně spokojený s tím, jak jsou priority PČR v dnešní době nastaveny. Že se hledí na nesmyslné statistiky zbytečných ůdajů, kterými policejní darmožrouti plní vrchnost, která z nějakého důvodu uvěřila, že tohle je správná cesta, kterou se má PČR ubírat. On ten problém je nutno pojmout mnohem komplexněji než jjen řvát, jak stojí PČR za hovno. Příčiny tohoto, ale i mnohého jiného jsou jinde a je to natolik složitá věc, že netuším, jak situaci pojmout a řešit komplexně.

        Chtělo by to v lidech vzbudit naději, že když budeme takový a onací, ubude těchto a dalších nesmyslů. Protože veškerý ne/úspěch společnosti závisí na morálce a soudržnosti občanů..heh, zní to až komunisticky, fuj :)

        Viděl bych to tak, že celý tento systém by semusel „zrušit“ a rozjet znova, jinakk a správně.

        Sorry, že jsem se tu teď vylil a nepoužíval odborné výrazy ani nenavrhnul konkrétná řešení. Já ho neznám..

        0 0
    • šimlos  

      Koukám,že vlákno stále živé :-). Nemám rozhodně pocit,že by policie nic nedělala,spíš jí brzdí nedokonalý zákony a taky lidi,kteří její práci kolikrát radši bojkotují.Nemůžu si pomoct ale v tomhle národě je nedůvěra v policii zakořeněná dlouho,ta písnička o Babinském a spousta dalších,co oslavují buď zloděje a nebo různá netáhla mají asi nějakou logiku vzniku.Za Rakouska byl policajt s chocholem symbolem nadvlády Rakušáků nad chudáky Čechy a za komunistů to s tou důvěrou ve Veřejnou bezpečnost taky nebyla žádná sláva,logicky. To krátký období mezi válkama za Československa to zachránit nemohlo.Po revoluci přišla další nenormální situace,kdy policie na poměrně dlouhou dobu radši zalezla,aby nedráždila a její jádro zůstalo stejné…Já věřím,pokud se tomuhle národu poštěstí přežít kontinuálně dalších 50 let,tak se dá všechno do pořádku.

      0 0
      • šimlos  

        Oprava: přežít kontinuálně 50 let…

        0 0
      • karliner  

        Nikdo netvrdí, že policie nic nedělá. Ale všichni se shodnou na tom, že to co dělá, dělá většinou blbě :-).

        A jestli se pletu, tak za každýho člověka, co není bengo a řekne, že je s prací PČR spokojenej ti koupím pivo. Ale chci ho vidět živě :-)

        0 0
        • jakub  

          já bych se spíš přidal k tomu, aby jsi nám přišel konečně už vysvětlit, jak to máme dělat pořádně..

          0 0
    • KubaBajk  

      Jak se třeba díváte na zveřejňování jmeno usvědčených zlodějů?

      Teď to běželo ve zprávách.

      Já jsem rozhodně pro.

      0 0
      • Bořík1  

        to by fungovalo, takže to zakážou.

        0 0
      • StuntJ  

        Smutné že vše opět odstartovala laxnost naší úžasné policie …

        Jinak si myslím že je tohle „pranýřování“ špatné, spíše by se měl změnit systém a lidé které poruší zákon by měli být účinně trestáni a ne chráněni …

        0 0
        • KubaBajk  

          Bože, co to zase meleš..jak to odstartovala laxnost policie? vysvětli.

          Ty mě rád sereš, že? :)

          0 0
          • StuntJ  

            Celou kauzu odstartoval případ litinových kanálových roštů, které z několika míst kravařské ulice Generála Svobody úplně zmizely. Policie pachatele vypátrala, ukázalo se, že jde o místního „recidivistu", který rošty doma rozštípal na kusy a odevzdal do sběrny. Policisté s ním sepsali protokol a vzápětí ho propustili.

            Proč bych měl? nemám jediný důvod a ani jiný záměr …

            0 0
            • KubaBajk  

              Aha, hm no a co měli tedy udělat?

              0 0
              • StuntJ  

                No vzhledem k cenám poklopům + přirážkám, jako je všimné firmám + pár úplatků se cena jistě za ukradené poklopy vyšplhala nad mez, kdy je to už trestný čin. A v takových případech by policie měla vědět co dělat. Vlastně to krásně koresponduje názvem tohoto vlákna …

                A jestli je cena ukradených věcí více než ona magická hranice, nemluvě o tom že je to recidivista a ceny se sčítají, tak je otázka, proč tenhle trestný čin nebyl potrestán …

                Neberu to jako rýpání, ale jako věcné otázky, protože takových případů je spousty…

                0 0
                • KubaBajk  

                  Opět jsi mimo.

                  Netuším, jak jsi z nicneříkajícího sousloví nějakého pisálka „policie s ním sepsala protokol“ dopsěl k názoru, že s oním recidivistou nebyly zahájeny úkony v trestním řízení?

                  Odpověz mi předchozí otázku a přesně specifikuj (i laicky) co měla policie udělat, resp. co Ty si myslíš, že policie v tomto případě může a nemůže. Nicneříkající odpovědi si už nech.

                  Jsi jak politik, který mluví a neřekl nic.

                  0 0
                  • StuntJ  

                    Ano dospěl :

                    Zásměta se po zveřejnění svého jména na webu dostavil na obecní úřad, za svůj skutek se omluvil a slíbil, že uhradí náklady na přestupkové řízení

                    Tudíž to bylo klasifikováno jako přestupek …

                    Což je více než zvláštní, když zmizli poklopy z citu ji „několika míst“ takže jich bylo dle mého názoru už na trestný čin + nepočítám obecné ohrožení- další škody na vozidlech či zranění lidí …

                    0 0
                    • KubaBajk  

                      Vidím, že věc byla opravdu řešena jako přestupek, nepřečetl jsem to pozorně, takže v tomhle jediném máš pravdu, ano.

                      Obecné ohrožení – tento pojem si laskavě nastuduj v ustanovení příslušného paragrafu trestního zákoníku, je tam sepcifikováno, co to je to Tvé obecné ohrožení. Pokud se Ti náhodou z příslušného ustanovení bude přesto zdát, že skutkovou podstata trestného činu toto jeho jednání naplnilo, nastuduj prosím příslušnou judikaturu, v které najdeš veškeré pojmy dopodrobna rozvedeny a tyto jsou závazné, jinými slovy nelze si pojmy vykládat jinak než jak jsou uvedeny v judikatuře trestního zákoníku.

                      Dále bych chtěl od Tebe vědět, proč by si tamější policie měla nechat utéct takovou „čárku“, když už tedy vypátrali pachatele tohoto jednání. Žeby se srali schválně se snižováním cen poklopů jen proto, aby nemuseli místo přestupku vyplnit pět papírů navíc, které musí alespoň ze začátku v trestním řízení být? v dnešní situaci v PČR a dané „čárkománii“ si nedokážu představit, jak by takový postup zdůvodňoval jejich vedoucí svým nadřízeným na okrese a možná kraji. A dost možná i GIBSu.

                      Ono by to chtělo asi přesně vědět, co za poklopy to bylo, co říkáš?

                      A k té recidivě…pokud by byl pachatel za obdobnou trestnou činnost pravomocně v posledních třech letech odsouzen, automaticky by se i jeho, byť jen přestupkové jednání okamžitě měnilo v TČ. Recividistou tedy asi byl, ale ne v trestné, majetkové činnosti. On totiž není recividista jako recividista.

                      Hodně otázek, co? Zkus to nějak pobrat.

                      0 0
                      • StuntJ  

                        Nemá tu smysl citovat příslušné paragrafy, každý si je sám najde a myslím si ze zdravého rozumu že otevřený kanál již ohrožuje lidi či majetek na zdraví či dokonce životě i újmě majetku – z nedbalosti.

                        §272 – 273 Trestní zákoník, pro ostatní.

                        Snižování cen je u policie běžná záležitost = méně práce

                        A vzhledem doposavadní laxnosti policie, pochybuj, že toho člověka někdy potrestali za nějaký trestný čin …

                        0 0
                        • KubaBajk  

                          Nálepku „recividista“ Ti může dát jen soud a to když Tě několikrát pravomoně odsoudí za stejnou či obdobnou trestnou činnost. A to mohl soud udělat jen tehdy, pokud proti pánovi někdy v minulosti PČR zahájila úkony v trestním řízení a přes státního zástupce jej poslala před soud. Pokud tedy pisálek deníku užil slova recidivista, předpokládejme, že pán jím opravdu byl a tudíž musel být orgánem PČR v minulosti za trestný čin řešen a předán soudu, který jej odsoudil. Tím padá Tvoje domněnka, že jej policie asi nikdy za trestný čin neřešila. Kdyby ne, nemohl by být nazván recidivistou. Snad rozumíš. Tedy pokud pan pisálek neháže zákonnými pojmy jen proto, aby tím oslovil takové „čtenáře“ jako třeba Tebe.

                          Snižování cen – znoova opakuju, že v případě známého pachatele vůbec nechápu, proč by to dělala. Je to naprosté minimumpráce navíc. Žeby to byly nějaké poklopy u vývodu domovního okapu, ty malé, kulaté o průměru cca 15cm nebo něco podobného? Zkus to zjistit, zajímalo by mě to. Já to zkusím taky.

                          O ustanovení paragrafu obecného ohrožení a související judikatury se s Tebou asi nemá smysl bavit, maximálníochou zaválet jsi projevil jen tím, že jsi našel paragraf (snad správný, nekotroloval jsem) a napral jej sem. Četl sis to vůbec?

                          A zdravý selský rozum? Ano, mám jej rád, ovšemPČR jedná dle zákona a ne selského rozumu, bzť se to může někdy (možná bohužel) vylučovat.

                          0 0
                          • StuntJ  

                            Myslím si že tohle nemá cenu řešit, mi to to přes fórum nevyřešíme, musela by se změnit celá společnost a kdyby byla jiná, mi tu nebudeme.

                            Kdyby, to byla prkotina a byly to nějaké drobnosti, nemyslím, si že by to to starostu vytočilo natolik, aby sám porušil zákon, spíše to byla poslední kapka. A i sám starosta píše že to byla škoda za tisíce, což když si pak přečte čtenář dále jen přestupek, tak je to k pousmání.

                            Jediné co mě na celé kauze, de facto i na jiných, rázem podobných kauzách štve není laxnost a přístup policie, ale to že policie dává jasně najevo těmhle lidem, že jejich špatné chování nebudou nikdy potrestáni a že si mohou vesele krást dál, dál škodit státu a vše se tak nějak zamete pod koberec.

                            Navíc nálepku recidivista ti může dnes dát kdokoliv, i zmanipulovaná média – je to jen slovo, takže ten člověk být trestán nemusel

                            0 0
                            • oberleutnant Weiss  

                              Ona ta „škoda za tisíce“ může být taky třeba za čtyři a půl… Co se onoho potrestání týče, tak o vině a trestu nerozhoduje policie, ale soud v řízení trestním a příslušný správní orgán v řízení o přestupcích…

                              0 0
                              • KubaBajk  

                                Tak tak…jen bych doplnil, že ani ten recidivista není jen slovo, je to pojem, který by neměl být užíván, pokud nejsou naplněny podmínky, aby tak mohl být pachatel označen.

                                Ono to zní v médii lépe, ooo recidivista.

                                0 0
                              • StuntJ  

                                A myslíš si, že starostu vytočí škoda za 4 500,–Kč ??? aby porušil zákon, když tu škodu zalepí z obecní kasy? A při cenách a vysokohorských přirážkách pro státní zakázky si troufám říct, že těch 4 500,–Kč bude tak cena za jeden …

                                Jinak kanálový rošt pro dešťovou kanalizaci 400×400 s atestem na pojezd vozidla, se mých mladých let pohyboval okolo 2 000,–Kč, ale to by se tu mohl vyjádřit k ceně nějaký místní stavař

                                0 0
                            • KubaBajk  

                              Jak jim to dává policie najevo?

                              0 0
                              • StuntJ  

                                svoji laxností, stačí se rozhlédnou kolem sebe, jakou má policie u lidí autoritu …

                                0 0
                                • KubaBajk  

                                  Aha. Jak se ta laxnost projevuje? Já tomu pořád nerozumím.

                                  0 0
                                  • StuntJ  

                                    nevím, kdybych si to myslel sám, tak by tohle vlákno nikdy nevzniklo … A kdyby se ke mě policie nechovala tak jak chovala, měl bych na ní lepší názor …

                                    0 0
                                    • KubaBajk  

                                      Aha, takže když někteří nespokojenci o PČR řeknou, že je laxní, protože jedná tak, jak se jim to někdy zdá nesprávně, tak to prostě znamená, že je PČR laxní a tečka. A když ještě k tomu založí vlákno, toje teprve ono, to je ten čin, který dokazuje laxnost PČR. Dobře.

                                      A protože v Tvém případě a dle Tvého chápání jednala kdysi PČR taky nesprávně, tak je taky laxní. Dobře.

                                      Kup si někde tepláky s nápisem ACAB. na nohavici. Nedávno jsem je viděl na jednom puberťákovi, velice mu to slušelo.

                                      Jak už jsem psal v jiném vlákně, Ty si každou skutečnost překroutíš aby jsi si mohl na PČR plivnout. Věřil jsem, že argumenty na Tvůj mozek zaberou, ale nato jsem krátký.

                                      Můžu Ti tedy slíbit, že se pokusím na Tvoje hlášky na PČR už nereagovat, protože to opravdu nemá smysl. Škoda.

                                      Hawg.

                                      0 0
                                      • nox159  

                                        no na druhou stranu ono vetina lidi bude mit podobny nazor, protoze se setkali s tim ze pokud blbe zaparkovali dostali pokutu ( tzn jako pachatele prestupku si na ne policie doslapla ) ale pokud jim se neco stalo ( byli obeti) tak se na to policie vykaslal ( chapej tak ze to nevyresila )

                                        neresim tu zakony jak to vsechno je, jak se policista vyspal, kolik dostava zaplaceno toje mi fuk…

                                        jde o to ze jak blbe zaparkuju tak platim ale jak mi nekdo neco udela/ukrade… tak se to nevyresi coz mi z lidskeho hlediska neprijde vubec fer…

                                        0 0
                                        • KubaBajk  

                                          Musíš chápat, že některá věc jde objasnit lehce a některá ne.

                                          Špatné parkování objasním poměrně jednoduše (pokud chytnu řidiče na místě, já to řeším domluvou).

                                          Naproti tomu objasnit vloupačku už tak jednoduché není a LOGICKY se musí stát, že se pachatel někdy nedohledá. Vždyť to přece musíš chápat ne?

                                          Nebo by jsi snad nastolil systím opačný? Dokud PČR neobjasní jakýkoliv TČ tak nesmí dát nikomu pokutu? To je úplně mimo.

                                          Ty si taky vždycky zvládneš vytřít prdel, je to jednoduché. Ale když po Tobě budu chtít sedmichodové složité menu, tak asi něco posereš. Takže já Ti zakazuju vytírat si prdel, každý den uvaříš bezchybné sedmichodové menu, které Ti pošlu na mail a až potom si tu prdel můžeš vytřít ano?

                                          0 0
                                          • nox159  

                                            to nerikam… ja jen kdyby se venovali vice tem podstatnějsím vecem a neme „banalitam“

                                            jako jo je lehci davat pokuty lidem kteri nikomu „neubizujou“ nez nekde neco vetsiho řešit…

                                            lepsi je vybirat pokuty za jizdu po chodniku kde je na cca 40m prerusena cyklostezka a lide tam jezdi z prace… ( policajti tam stavaji jak se vraci lide z nocni domu) – tzn. vybiraji pokuty od lidi kteri podctive pracujou a nikomu neublizujou ( ano porusuji jednu dopravni znacku )

                                            nez aby chodili venku a resili kradeze a vytrznosti v problemovych oblastech – ono je to bezpecnejsi a kdyby resili problemy tak muzou dostat do huby a nevyberou tolik penez…

                                            jak to mam potom brat? resim to z toho obecneho hlediska.. jak potom na takove policisty nahlizet? z toho co jsem zde napsat to vypada ze se boji resit problem a misto toho radeji buzerujou slusne lidi…

                                            0 0
                                            • StuntJ  

                                              Přesně tak, ale kdo si v práci nevybere tu snadnější cestu. Pro něj je snazší chytat normální za přejetí plné čáry zadním kolem, protože ví, že takový člověk prostě zavrčí a zaplatí.

                                              A aby chytaly nějaký fetoše, co kradou dekly od kanálu, rádia, apod. na to se můžou vykašlat, protože nikdy neví, co tomu blbovi rupne v kouli a nějací skřítci mu v hlavě napovídají, ať je všechny zabije … V tomhle je chápu, lenost je přirozená vlastnost a oni doma mají rodinu a chtějí se k ní vrátit. Prostě si vybírají jednodušší cíle

                                              Mě spíše vadí to, že takovému člověku de-facto řeknou, že to co udělal je v pořádku a že vlastně může krást dál, represe prostě tu nefunguje a policie k tomu přispívá svým dílem …

                                              0 0
                                              • KubaBajk  

                                                Nikdo si tu snazší cestu nevybírá. Můžeš se vyjádřit viz. můj dotaz na noxe pod námi.

                                                0 0
                                            • KubaBajk  

                                              Takže Ty říkáš, že to neříkáš a vzápětí zopakuješ to, o čem tvrdíš, že neříkáš, jen totéž řekneš jinak.

                                              Jak jsi přišel nato, že policajti se věnují jen banalitám a neřeší větší věci, že se bojí nebo co? Takže já když dám někomu flastra, tak to znamená, že nedělám nic jiného? Proč si myslíš, že ti policajti, kdy každý z nich tam dal jednu pokutu za kilo, aby měli klid od šéfa, už dávno nemají hotové veškeré šetření a spisy, které mají přidělené? Kde vůbec bereš to vědomí, že ten policajt nedělá nic jiného než škube pokuty? Jak jsi nato přišel? Jen tím, že tam stáli a rozdali dva lidové flastry?

                                              Véš vůbec, jaká je oolicejní práce, jak to funguje, co má běžný příslušník v náplni práce?

                                              Jak si představuješ tu už stokrát omleté „měli by řešit větší věci a ne banality“? Tohle by mě zajímalo, aby někdo z vás, fňukalů, přesně řekl, co ten policajt má dělat,aby nenaplňoval tuhle Vaši fňukavou, nicneříkající frázi. Co si pod tím představujete?

                                              0 0
                                              • StuntJ  

                                                já mám půlku rodiny u policie a vím co jejich práce obnáší, takže trošku klidu a méně zaujetí, děkuji

                                                Mě se taky nikdo neptá, jestli chci dělat jednoduchou či těžkou práci, musím udělat vše a to oni evidentně nedělají, viz. třeba proláklí Janoškův případ …

                                                0 0
                                                • KubaBajk  

                                                  Evidentně? Jak evidentně? Na základě několika zmedializovaných případů?

                                                  Ani mě se nikdo neptá, jestli chci dělat to či ono, musím dělat a dělám vše.

                                                  0 0
                                                • jakub  

                                                  kdybych mohl mluvit, jakože nesmím, asi bys koukal, jakýma sračkama a složitostma se přebírám… za využití veškerých operativně- pátracích prostředků, to je džungle na kterou když si někdo nesáhne, neví o čem mluví, většina civilistů ani netuší o co se jedná…

                                                  0 0
                                                  • StuntJ  

                                                    A já práci se neprobírám se sračkami, složitostmi, papírováním a jinými nesmysly moderní doby? To jsou jen výmluvy!

                                                    0 0
                                                  • jakub  

                                                    nesmysly, je mi líto, že mou práci považuješ za nesmysly, snad aspoň ti, co jsem jim náááhodou pomohl, nebo jsem se o to aspoň pokusil nepovažují mou práci za nesmysly

                                                    0 0
                                              • Ruprt2  

                                                Mně, jako běžnému občanovi je celkem jedno, jestli mě policajt buzeruje, protože ho to baví, nebo proto, že musí udělat čárku pro šéfa. Já pociťuji jenom ten výsledek.

                                                0 0
                                                • karliner  

                                                  Mám pocit, že u dopraváků (všeobecně, to není výsada jen českých..) se snoubí obojí, buzerovat je baví a navíc za to mají čárky…

                                                  0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Buzerovat (co to vlastně je? – postižení přestupce pokutou?) snad nikoho nebaví. Mají čárky…nevím co to je, ten, který Tě „buzeruje“ z toho má hovno. Dokonce ani ty peníze, co státní (na rozdíl od MP) vybere nejdou do kasy MV, ale do kasy státní, vláda si pak peníze rozdělí všelijak. Takže ani do rezortu MV si nepřispíváme, abychom měli (poté, až si funkcionáři dají odměny) na benzín.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Buzerace jsou různé ty namátkové kontroly a bezdůvodná zastavení, aniž by člověk spáchal jakýkoliv přestupek.

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Jezdíš bez povinné výbavy, máš na nápravách sjeté gumy tří vzorků a šíří, máš propadlou STK, jezdíš bez dokladů, ožralý, pod vlivem OPL..jak Tě za to mám bez zastavení postihnout? Budeš si tak jezdit donekonečna protože zastavením bych Tě „buzeroval“?

                                                    0 0
                                                  • AsiJura  

                                                    To je úplně stejné, jako preventivně pronikat do soukromých bytů, jestli v nich náhodou nejsou zakázané věci, jako zbraně a drogy, bez jakéhokoliv podezření, to přesně dělá dopravní policie namátkovou kontrolou automobilů. Zasahuje do soukromí a zdržuje slušné lidi, aby načapala pár idiotů.

                                                    0 0
                                                  • jakub  

                                                    imho: neznám jediný případ, kdy někdo preventivně pronikl do soukromého bytu

                                                    0 0
                                                  • jakub  

                                                    aha, jenže bez té prevence mi věř, že i ty, tvá rodina, děti, rodiče budou mnohem více v ohrožení, nežli je tomu v současné době, copak fakt nechápeš, že tyhle bezdůvodné kontroly slouží především proto, aby derebáci pokut možno nejezdili a neohrožovali ostatní, aby se odhalily nedostatky a další ostatní věci, které mohou ve výsledku vážně ohrozit i tebe???

                                                    0 0
                                                  • AsiJura  

                                                    Tyhle moudra si nech prosím pro TV Nova, já nejsem imbecil, abych vám hlasitě tleskal za každé omezení svobody pro naše dobro, vím že je takových lidí hodně, ale mě z toho vynech.

                                                    Úplně stejně totiž můžeš odůvodnit preventivní prohlídky bytů, protože co když tam je za dveřma nějaký Breivik, nebo magor s propan-butanovou lahví, že? To ho tam jako necháte, ať si ohrožuje společnost? Statisticky v naši společností pár Breiviků bude, co takhle proto začít preventivně kontrolovat lidem byty? Vždyť je to pro jejich dobro, jinak jsme všichni neustále v ohrožení.

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    namatkove prohlidky telesnych dutin pro kazdeho… :D

                                                    0 0
                                                  • jakub  

                                                    asi nemá smysl na toto racionálně reagovat, že,takže se toho zdržím

                                                    0 0
                                                  • Amoondre  

                                                    samozrejme, ze neda, protoze racionalni protiargument neexistuje

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    To co tu píšeš má hlavu a patu a je to i do jisté míry zajímavé.

                                                    Nicméně je to úplně mimo mísu.

                                                    Když ti tu někdo napíše konkrétní případ, tak padají argumenty, že to chce šéf, že se málo platí, že je málo lidí. Že to jde o jiný kraj, kde to dělají asi jinak, že ty máš svědomí čisté, že z vybraných peněz policie nic nevidí…

                                                    To jaksi na věci nic nemění.

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Dobře, asi se myšlenkově nestřetáváme, zkus teda přesně, jednoznačně specifikovat (pokud možno bez slov jako buzerovat apod., vyvarovat se slov, které si každý přebere po svém) co je vlastně na PČR špatně a to tak, aby jsi rozlišoval příslušníky na ulici a příslušníky, kteří už vlastně ani policajtama nejsou, sedí v kanclu s náplní práce nula.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  
                                                    1. Proč bych měl rozlišovat příslušníka od příslušníka?
                                                    2. Přestaňme hrát tu hru, že ty nevíš co znamená buzerace.
                                                    3. Pokud stále hraješ, že nevíš, tak je to ta činost, která je tvou

                                                    podstatnou náplní (jak jsi tu napsal), aby sis mohl vykázat čárky.

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Dobrá, pokud je tohle buzerace, nemám asi už jak argumentovat. Někomu namátkové kontroly vadí a někomu ne, tak to zřejmě je a bude.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Tak dobře. Třeba poslední případ. Jedu autem z beach volejbalu, hřiště jsou na konci cesty a benga se tam jezdí zašívat. Mě tedy zastavili a přivítali mne větou: „co nám tady jezdíte?“, pak si vyžádali doklady a asi 10 minut je skenovali v buhvíjakejch databázích (já byl ještě v triku a trenkách, i blb by poznal že jedu z volejbalu, zastavili mne 50 metrů od kurtů, viděli mne vyjíždět, správce mi ještě otvíral vrata..), pak mi je vrátili, ani mi nedali dýchnout (myslím, že už několik MUSÍ při každé silniční kontrole). Jako třešnička na dortu je, že byl cítit smrad z opalovaných kabelů, protože v přilehlých sutinách bývalých dílen nebo co to bylo se pravidelně nějaké partičky této činnosti věnují, to je však nechalo ledově klidnými.

                                                    Tohle třeba považuju za buzeraci. Mám pokračovat?

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Je pravda, že kdybych zjistil, že kousek ode mě někdo opaluje kabely, určitě bych šel mrknout a na beachvolejbalistu bych se vykašlal.

                                                    Dýchat by dávat MĚLI, nikoliv MUSELI. Všude je určitý počet dechových analyzátorů který ne vždy dostačuje počtu hlídek venku. To ovšem neznamená, že pokud nemámm analyzátor, nesmím zastavit řidiče. Takže v tomhle se mýlíš.

                                                    Ty to možná vnímáš jako buzeraci, ale ti policajti tímhle mimojiné i sichrovali sami sebe. Měli by velký problém, kdyby se pak zjistilo, že jsi pachatel krádeží nafty z traktorů v celostátním pátrání a oni Tě neprolustrova­li…ono, kdyby jsi tím pachatelem byl, tak by jejich „buzerace“ byla na místě, nebo ne?

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    To je marný.

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Pokud narážíš nato, proč vůbec zastavili zrovna Tebe, tak nato odpověď neznám.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Když už nic jiného, tak třeba že by mohli dodržovat nějakou „štábní kulturu“, pozdravit, oznámit důvod kontroly a omluvit se za zdržení, když už se rozhodli, že sportsman jedoucí z tréninku, který je vyrušil při tlučení špačků ve službě je společensky nebezpečnější, než parta homelessů tavící kabely buhvíkde „nalezené“…

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Policajt se neomlouvá, nemá zaco, ale jinak souhlas. Zdravit se má, pokud se člověk zeptá na důvod kontroly, je povinen odpovědět.

                                                    Já třeba vždy přeju aspoň šťastnou cestu nebo hezký večer apod.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Uvažuju, že dnes zajdu na nějakou blízkou služebnu, aby si pocicajti zjistili, že nekradu a nejsem celostátně hledaný.

                                                    Taky nechci aby kvůli mě měla nějaká hlídka problém.

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    My zase musíme nakoupit moderní kamery spojené s lustračním, zobrazovacím zařízením, kdy tímto jen vyfotíme obličej osob v autě a RZ auta a to při jízdě za Tebou protáhneme systémem. Pokud bude vše ok, tak se od Tebe odlepíme a jedeme jinam, hezky bez buzerace.

                                                    Taky musíme nakoupit ruské lasery na detekci alkoholu v kabině vozu, abychom tjistili, zda-li ve vzduchu kabiny alkohol je, abychom Tě nemuseli zastavit. Drogy, sjeté gumy apod. bohužel nezjistíme, takže můžeš jezdit s vrakem bez STK jak je libo.

                                                    Anebo zrušíme paragrafy, kvůli kterým se musí lidé „buzerovat“ – namátkově zastavovat. Třeba fet a chlast, to bych zrušil úplně a postihoval to jen v případě nehody, to zní dobře.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Děláte to dobře, dneska za vama zajdu.

                                                    Hele a zítra mám dojít taky?

                                                    Nebo třeba až za týden? Mohl bys nějak nastínit, jaká je vhodná frekvence?

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Žádná. Dál jezdi a nechej nás Tě semtam namátkově zkotrolovat. Nic víc po Tobě nikdo nechce.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    nojo, ale já nechci, aby policajti měli kvůli mě problém.

                                                    kdyby se pak zjistilo, že jsem pachatel krádeží nafty z traktorů v celostátním pátrání a oni mě neprolustrovali…

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Pokud tě při kontrole neprolustrují, je to jejich zanedbání a možný *******. Jsi hodný ale to už bych nechal na nich.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Nechápu, jakto, že se ještě nepotopili britské ostrovy, kde policajt nesmí zastavit řidiče, který nespáchal žádný přestupek.

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Víš co, jedná se o to, že policajt koná v rámci pravomoci a to já buzerací nenazývám. Pokud by tu pravomoc neměl, pak to buzerace bude.

                                                    Klidně jsem pro, aby se tohle právně ošetřilo a vyzkoušelo viz. ty britské ostrovy. Třeba se zjistí, že spokojení občané jsou víc než namátkou odhalené alkoholy a další přestupky a bude to fungovat.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Nojo, ale co byste potom dělali? :-)

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Ale notak :). Pořád je sposuta přestupků, které vidím ještě než řidiče zastavím. Vlastně těch vykázaných přestupků, které policajt zjistí až po zastavení řidiče je naprosté minimum. V totální většině policajt řeší přestupek v dopravě který vidí přímo – ostré hrany na vozidle, skla, písy, telefon, červená, žel. přejezd atd.

                                                    Děláš si prdel, protože vidíš, že jsem přístupný argumentaci, to od Tebe není hezké :)

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Tak proč to teda děláte, když to ani nepotřebujete?

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Protože když není žádný viditelný přestupek (většinou v noci, křižovatky vypnuté, do aut nevidíš), musím si ho najít, já šéfa poslouchar nebudu, že jsem zase nic nedal.

                                                    a že dopravíci stojí a kontrolují? Opět pokyn z hůry. Instruktář je instruktáž, jedeš podle ní. Akce Kryštof apod. jsou spíš demonstrací síly, ovšem nadřízený Ti velice rychle vysvětlí, že takové akce jsou to pravé.

                                                    Začínám asi chápat, že se tu nemá smysl bavit dál.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    To, že něco děláš proto, aby po tobě šéf neřval neznamená, že mně se to musí líbit.

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    To je pravda. Ovšem je otázka, s kým máš být vlastně nespokojen? S policajty na ulici? Jejich nadřízenými? Nebo ještě jejich nadřízenými? Nebo se zákony jako takovými?

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Mě je fakt jedno jestli někdo něco dělá na něčí rozkaz. Nebo protože to má v popisu.

                                                    A výmluvy, že je to dle litery zákona, by ho měli spíš zahanbovat než očisťovat.

                                                    Když se mě zeptáš, jestli jsem nespokojený s policií, tak jsem a velmi.

                                                    Když se mě zeptáš s čím konkrétně, tak je toho hodně.

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Přestává mi docházet šťáva, protože mám tušení, že se diskuze opět zvrhne do kolotoče, v kterém bylo řečeno snad už vše.

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Přestává mi docházet šťáva, protože mám tušení, že se diskuze opět zvrhne do kolotoče, v kterém bylo řečeno snad už vše.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Ale tobe evidentne nevadi, ze delas co ti naridi sef..jinak bys to prece nedelal:)

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Evidentně? Něco ano, něco ne…asi jak každému jinému v jeho práci.

                                                    0 0
                                                  • jakub  

                                                    policie je ozbrojená složka, je tam nějaká hierarchie a plní se tam rozkazy, pokut jsi byl na vojně, možná budeš rozumět tomu co jsem právě napsal…

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Na vojnu jsi musel, k policii jsi sel dobrovolne;)

                                                    A jinak na vojne jsem nebyla jsem jenom rad…skutecne si nemylsim ze by pro cloveka bylo prinosne, aby nekde saskoval pod vedenim dementa, ktery ma hotovou mestanku…

                                                    0 0
                                                  • jakub  

                                                    na vojně jsi nebyl, tak nezasahuj do věcí o kterých nic nevíš, děláš ze sebe akorát hlupáka

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    hovno…

                                                    nic to nemeni na tom, ze se tady prezentujes jako pesak, ktery tupe plni rozkazy „protoze mu nic jineho nezbyva“ a cekas nejaky soucit..

                                                    0 0
                                                  • Amoondre  

                                                    aha tak timto se to vysvetluje. Mas to uplne popleteny.

                                                    Buzerace je neco co policajt delat MUZE ale NEMUSI, ale presto to dela z nejakych duvodu (carky nebo pro treba pro osobni potechu)

                                                    Kdyz policajt dela neco na co nema pravomoce tak to NENI BUZERACE ale poruseni zakona

                                                    0 0
                                                  • jakub  

                                                    tak to si můžeme popovídat i na téma, toho že policisté v Anglii nenosí zbraně a u nás jo… saaaaaaaakra proč asi.. že by jiná společnost????

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    protoze zbrane jsou spatne, aaaano?

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    A k čemu ty kvéry např. Městská policie u nás potřebuje?

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Treba pro ukonceni trapeni krecka, ktery se zasekne v domecku..to da rozum…

                                                    0 0
                                                  • AsiJura  

                                                    3Patné řazení, patří to pod KubaBajk

                                                    Ta poslední věta je složitější, než si připouštíš.

                                                    Tři příklady:

                                                    Jede řidič pod vlivem čehokoliv, a ví, že pokud neudělá přestupek, tak ho nezastavíte, takže jede slušněji než obvykle, nikomu se nic nestane.

                                                    Jede ten samý, ale ví, že když ho chytnete, bude *******, a v momentě jak vás uvidí zahoukat v zrcátku, šlápne na to, a bude se pokoušet ujet, ohrozí sebe a ostatní lidi, třeba u toho někoho zabije. Jen aby se vyhnul kontrole.

                                                    V posledním případě jede pod vlivem a smete někoho, protože nezvládl řízení, třeba někoho zabije, a soud potom přihlédne k tomu, že jel pod vlivem a dá mu 2× přísnější trest.

                                                    Ale rozumím tomu, že preventivně buzerovat celý národ, omezovat svobodu společnosti, kvůli promile zločincům vám zní logičtěji, než nechat člověku možnost volby a vlastní plnou odpovědnost za své činy!

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Poradek musi byt..ikdyby to spasilo jeden jedinny lidsky zivot, tak preventivni kontroly na dalnicich maji smysl!

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Naprosto souhlasím. A i kdyby měla prevence prodeje drog zachránit jediný život, souhlasím s tím, aby ti dvakrát týdně benga vykopli dveře a zpřeházeli celej byt, jestli náhodou nedealuješ!

                                                    0 0
                                                  • AsiJura  

                                                    Když zemře jeden řidič, klesne podíl skleníkových plynů v atmosféře, i kdyby to mělo být jen o 1g, má to smysl.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    A když už nic, tak aspoň při těch kontrolách můžou odchytávat debilý jedoucí v levém pruhu :))

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Doprdele, já jsem zákony nevymyslel, já jen prostě pracuju dle nij, protože musím, koho tady viníš z buzerace?

                                                    I ta tvoje úvaha má trhliny a bylo by to na další diskuzi ale ano, dobře, proč ne, funguje to jinde, zkusme to i u nás, klidně. Já si zase pojedu podle zákona.

                                                    Jen aby pak opilci a fetky nesrazili pár lidí a jejich pozůstalí nezačali křičet, že je to špatně, že policie tomu má předcházet kontrolami…jo chlapče, nikdy se nezavděčíš všem.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Však tady tě nikdo z nezákoného jednání nenařknul.

                                                    To je na tom tom bohužel to nejsmutnější.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    ikdyz bude 1000 policajtu na 1001 ridicu, tak se proste sem tam stane, ze opilec srazi lidi na prechodu…

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Tak zrušme přechody, tím ty lidi zachráníme.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Statistiky by to zcela jiste vylepsilo:)

                                                    0 0
                                                  • AsiJura  

                                                    Jistě, Gestapo taky jen dělalo svou práci, oni ty zákony nevymysleli.

                                                    Ze začátku jsem ti docela fandil, že máš trpělivost a diskutuješ na úrovni, bohužel, to je vše. Forma obsah nespasí.

                                                    Uvažování typu děláme jen svou práci u příslušníků ozbrojených státních složek, je největší nebezpečí pro svobodnou společnost, větší než gangster jedoucí vytrvale v levém pruhu, nebo jiný živel, nebezpečně odjíždějící z volejbalu.

                                                    0 0
                                                  • KubaBajk  

                                                    Něco na tom je. Změňme to. Až shrneme konstruktivní nápady všech občanů, kteří se chtějí k návrhu zákonu vyjádřit, zcela jistě navrhneme zíkony, které se budou líbit všem.

                                                    A pak se objeví lidé, kterým je to fuk, ale zase budou na netu křičet že to či ono je nanic. Tak to rozjedeme znova.

                                                    0 0
                                                  • StuntJ  

                                                    Ah, pan je policajt, proto ta zaujatost … Tak to se už nedivím, pardon Pane, už si příště budu dávat pozor, jestli budu chodit podle pravítka!!!

                                                    0 0
                                                  • DaSnail  

                                                    jax to poznal?

                                                    0 0
                                                  • jakub  

                                                    jojo, přesně tak takoví jsme, buzerujeme a přitom bychom mohli být na mnohem důlžitějších a podstatnějších místech že??? například………… fakt jsem uuplně ohromen, víte co?? když bych měl tu moc, okamžitě bych na základě Vašich stížností zrušil preventivní kontroly a hlídky, chvilku bych si počkal, až by celý národ linčoval policii za to, že stoupla nehodovo, že jejich příbuzní umíraj na silnicích a policie s tím nic nedělá je mi z toho fakt už na blití… z Vás, co nechápou o co jde… Jak víš že na tom místě zrovna tato hlídka nestála preventivně právě kvůli těm kabelům co popisuješ???? a že zkontrolovali zrovna tebe, dkyž jsi vyjížděl??? Já jsem jednou chytil na střeše fabriky chlapa s rukama černýma jak saze od krádeže hliníku, víš co mi řekl??? že byl chytat ryby, ty jsi byl prozměnu zase hrát voleybal v kraťasech… a protože ti, co tam preventivně stáli, protože třeba měli povinnost tam stát a měli tam kontroli bod – tedy měli povinnost tam být, vyplnili svůj čas preventivní kontrolou tvé osoby, když by tam jen tak postávali, bylo by to taky špatně, protože by nic nedělali, jenom se flákali… uf

                                                    0 0
                                                  • StuntJ  

                                                    Uf, to jsem teda nepobral … Preventivní akce klidně zrušte, protože co jezdím, nějak nevidím zlepšení a lidi stejně jezdí jak dobytci …Kabely, ryby a volejbal jsem nepochopil …

                                                    0 0
                                                  • jakub  

                                                    tak treba jen to, že se rapidně snižila umrtnost na silnicích…

                                                    0 0
                                                  • StuntJ  

                                                    jo minulý víkend, je vyjímka potvrzující pravidlo …

                                                    Možná by jste je mohli dělat v Brně častěji … Tu asi moc vliv na lidi nemají, třeba by přestali šaliny (tramvaje) jezdit na červenou

                                                    0 0
                                                  • jakub  

                                                    nevím, asi se pletu ale i za jeden blbej zachráněnej život, možná někoho z vás to stoji, i když to se statistikou moc nezahýbe a na Nově se o tom mluvit nebude… nepřesvědčuju tě, jen diskutuju, víc argumentů nemám, nestačí-li ti, můžeš nás směle dál nenávidět nevyvracím ti to…

                                                    0 0
                                                  • StuntJ  

                                                    Já že policajty nenávidím? blbost, … To jsem tu někde psal?

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    z ktere statistiky o „rapidnim snizeni nehodovosti“ cerpas, prosim o zdroj!

                                                    0 0
                                                  • AsiJura  

                                                    Samozřejmě je to vaše zásluha, a ne moderních bezpečnostních prvků v automobilech, a toho, že už po cestách jezdí jen málo vraků jako felicie a podobně.

                                                    0 0
                                                  • jakub  

                                                    hmm tak to nevím z jakého jsi kraje, nicméně nehádám se o tom, že nové, moderní bepečnostní prvky přinášejí vyšší bezpečnost, tvrdím, že prevence se vyplatí i za přispění bezpečnostních prvků a namátkových kontrol

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Opet a znova…z jake statistiky cerpas?:)

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Souhlasím s Jakubem.

                                                    Kdyby jsi byl na vojně, tak se tak blbě neptáš a konáš.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    :DD

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Asi jsi četl, co jsem psal a na co reaguješ. Ale evidentně jsi to nepochopil.

                                                    0 0
                                        • jakub  

                                          jen si dovolím podotknout a přeber si to jak uznáš za vhodné, nebudu tě přesvědčovat o práci policie – společensky uznané pravidlo chování, tedy lidské právo nemá nic společného se spravedlností, to platí pro všechna právní ustanovení na světě,

                                          0 0
                                      • newbie  

                                        :-) se ve sboru běžně loučíte pozdravem „all-mountain batoh pro celodenní toulky v technickém terénu“?

                                        (jen malé grammar-nazi rýpnutí, jinak vám tu s jakubem spíš držím palce, i když trpělivé vysvětlování frustrátovi je imho marné… ale možná aspoň někomu z ostatních dojde, že to s „blbýma a línýma“ policajtama není tak černobílé)

                                        0 0
                                        • KubaBajk  

                                          To je přesně důvod, proč tu pořád melu. Ale třeba se i kluci chytnou.

                                          0 0
                        • Britt  

                          Trestný čin obecného ohrožení (zjednodušeně) obligatorně požaduje ohrožení větší skupiny osob v jednom časovém okamžiku. A do kanálu bez víka může zahučet pouze jedno auto a v tom autě může být jen jedna osoba.

                          A pokud se ti trestní zákon nelíbí, zajdi si za svým poslkancem, ať iniciuje změnu legislativy. Od toho tady poslanec je. :-)

                          0 0
                          • StuntJ  

                            Až ti tam spadne dítě, chci vidět jak budeš veselý …

                            0 0
                            • Britt  

                              Lepší argumentaci neumíš? Až budu mít dítě, (ale k tomu doufám nikdy nedojde) začnu se víc koukat do kanálů.

                              0 0
                    • Zdeno Micio  

                      Přestupkový zákon a trestní zákoník hovoří jasnou řečí a tvé doměnky, co je a není přestupek nebo přečin a tr. čin je sice asi přirozená reakce pramenící z nespokojenosti, ale z právního hlediska k pousmání :-)

                      0 0
                  • StuntJ  

                    A nějak netuším, proč se tak rozčiluješ a si tak vysazený na moje otázky … Chtělo by to trošku nadhled …

                    0 0
                    • KubaBajk  

                      Ty nepokládáš otázky, jen vesměs pliveš urážlivé soudy na arseu policie, není v tom žádná konstruktivita.

                      0 0
                  • StuntJ  

                    navíc asi nejsem jediný kdo se ptá, když to vytočilo starostu obce a donutilo ho to spáchat přestupe/trestný čin …

                    0 0
                • Kosta  

                  Stunte, nejdřív si načti, jak to v praxi probíhá, kdo rozhoduje o udělení, výši trestu aj., pak se vrať a dál ze sebe dělej vola ;-)

                  0 0
        • mr.antik  

          je vidět, že jseš odborník… sory ale takový jako ty si fakt policii snad ani nezaslouží

          0 0
    • Amoondre  

      tak tohle je uz fakt vareni z vody chlape. S takovouhle vymluvou rovnou zavrime vsechny obcany do basy, vsichni stejne driv nebo pozdejc spachaji nejaky trestny cin. Fakt logika hadr

      0 0
    • DaSnail  

      dobré vlákno. švestky, exprti na švestkovicu, trolíci a *****. 8o)

      0 0
    • jakub  

      jen obecně doplním, chtěl jsem zde bez problému ledcos vysvětlit a objasnit věci, které by Vás třeba mohly zajimat, v tuto chvíli se diskuse naprosto zvrtává do nesmyslů, proto už nebudu reagovat, jen na normální a opodstatněné dotazy v souvislosti s naší prací pokut to bude někoho zajimat a budu schopnej to vysvětlit

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jak ty vase pokuty pracuji, nejak mi to nein jasne:(

        0 0
        • jakub  

          nerozumím dotazu, nechápu jak pracují pokuty??? dáš pokutu, odevzdáš, jde to do státní kasy a jdeš dál, někdo to nezpaltí, vymáhá se to, to je celé… pokuty mají v zákoně stanovenou mez, kterou lze uložit a je jakýsi orientační větník za co a kde jakou výši pokuty uložit, nevím ale jestli se tím policisté řídí, já už nějakej pátek pokuty nedávám – bohu dík více asi osvětlí Kubabajk

          0 0
          • Smazaný účet  

            // jen na normální a opodstatněné dotazy v souvislosti s naší prací pokut…//

            0 0
            • jakub  

              omlovám se za chyby, opět jsem poučen, nereagovat na zdejší příspěvky, nereagovat nereagovat, vždy se to otočí ať děláš co děláš… ať se ptáš, nebo chceš být užitečnej, vždy se tu najde inteligent, který tě totálně pošlape a urazí a ani neví o čem mluví…

              0 0
          • jIrI___  

            lukas aka mitro asi narážel na slova „pokut“ vs. „pokud“ :)

            „…v souvislosti s naší prací pokut to bude někoho zajimat …“

            0 0
        • AsiJura  

          Není to trochu klišé, dělat si srandu z pravopisu policisty? :D

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak ja nevim zda je to ten, ktery umi cist nebo ten co pise:)

            0 0
            • reza.traktor  

              Tož si dej do pucu interpunkci, než ho zas budeš plísnit za překlep. Ať nevypadáš jako trotl i kvůli tomuhle.

              0 0
    • Ruprt2  

      MP Děčín

      0 0
      • jIrI___  

        A tohle platí daňoví poplatníci, smutné.

        0 0
      • oberleutnant Weiss  

        Asi neumím číst – kde tam je co o zásahovce?

        0 0
        • karliner  

          „Příslušníci pohotovostního a eskortního oddělení jsou policisté trénovaní na nejhorší situace, ke kterým může v terénu dojít. Jde například o rvačky, zásahy při demonstracích nebo rizikových sportovních utkáních, zadržení a převozy agresivních opilců na záchytku či do vazeb. Znají zásady první pomoci a nejednou už pomohli zachránit lidský život,“ poznamenala policejní mluvčí Jana Macalíková.

          0 0
          • oberleutnant Weiss  

            Potíž je v tom, že eskortní oddělení má se zásahovkou společné zhruba totéž co my tady s World tour týmy…;-)

            0 0
            • karliner  

              Zvláštní, že tedy taková jednotka je cvičená na rychlé zásahy při rvačkách, demonstracích atd. To pak opravdová zásahovka musí být mix Chucků Noriisů a Terminátorů :-)

              0 0
              • Ruprt2  

                Hlavně ráno se tam fakt přímo psalo o zásahovce.

                Ale jestli jde o normální policajty, co mají 2 hodiny chvatů hmatů navíc oproti ostatním a slouží zejména víkendové večery, aby měli příplatky mohli volně v křoví mlátit veselé návštěvníky nočních klubů, nebo jsou to policejní nindžové s 20tiletým speciálním výcvikem ve vodě, ve vzduchu i pod zemí, je celkem jedno.

                0 0
                • KubaBajk  

                  Měl jsem noční v UH když se to stalo. Byla to úplně normální hlídka zlínských PEO.

                  Dělali to na příkaz operačního. Věř mi, že proti jiným výjezdům, na kterých jsem už byl je tohle ještě dost důležitý výjezd :)

                  Moje (zatím) nej:

                  Výjezd na kýchající lišku na cyklostezce Staré Město,

                  výjezd na neidentifikova­telný, létající předmět u obce Popovice,

                  výjezd na stínící strom, který brání sousedovým rajčatům v růstu Nedachlebice,

                  výjezd na stínové postavy chodící po bytě a upíjející slivovici a kradoucích hrnky Uherské Hradiště.

                  0 0
                  • navlcinci  

                    čtu,že jsi z oboru,mohl bych teoretický dotaz? z několika důvodů musím mít kolo přes noc ve sklepě,v dnešní době otázka času, kdy ho někdo vyčoruje. uvažuji o nějakém mini gps zařízení(čidle ,asi něco se sim kartou),které bych na noc upevnil na kolo.z důvodů velikosti asi do sedlovky .při případném odcizení kola_jakou mám šanci když zavolám polici a sdělím jim,ukradli mi před cca. 6 ti hodinama kolo, mám na něm zařízení co vysílá signál.zapnutá sim karta,mám šanci ,že mi kolo podle signálu najdou? dík

                    0 0
                    • karliner  

                      Nulovou.

                      0 0
                      • navlcinci  

                        právě by mě zajímal názor od zdroje, jestli fakt nulovou,nemá cenu vůbec do něčeho takového investovat čas a peníze.

                        0 0
                        • karliner  

                          Než nasednou do auta, tak dojde baterka :-)

                          Ale taky jsem zvědavej na názor „od zdroje“ :-)

                          0 0
                    • KubaBajk  

                      Pošli mi mail, pokusím se Ti odpovědět.

                      Dnes nemám potřebu karlinerovi a dalším sociálním frustrátům vysvětlovat a obhajovat postup policie.

                      Díky za pochopení.

                      0 0
                      • karliner  

                        Typicky přístup zakomplexovanýho flojda. Zbuzerovat, pokutovat, praštit pendrekem. Když to nejde, alespoň sprostě vynadat.

                        Jak tys mohl projit psychotestem???

                        0 0
                        • KubaBajk  

                          Opravdu nemáš ani trošku uznání, když se podíváš, jak sáhodlouze a trpělivě jsem tu s Tebou diskutoval? Jiný by Tě dávno poslal do ******.

                          0 0
                          • karliner  

                            Ano. A když jsi získal pocit, že s tvojí „pravdou“ nesouhlasím, vynadal jsi mi a poslal mne do ******. Typická policajtská arogance.

                            Howgh!

                            0 0
                            • KubaBajk  

                              Já Tě nikam neposlal. Jen nemám náladu Ti DNES obhajovat co a jak by PČR dělala/neděla­la/mohla/nemoh­la/měla v případě tazatele – GPS v kole.

                              Měj hezký večer.

                              0 0
                    • StuntJ  

                      Pokud tam bude na kole upozornění a bude to nějaký ofiko systém, není problém, ale nepočítej s nějakou ochotou a přehnanou horlivostí .)

                      0 0
        • newbie  

          dopo ta zpráva začínala „Policisté ze zásahové jednotky ve Zlíně…“ :-) prostě iDnes

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.