Problém s uchycením zadního kola na bajku Scott scale 29 expert

14 nepřečtených
  • VendaZ

    Pořídil jsem si nového Bajka Scott scale 29 expert – karbonový rám a mám problém s tím, že mi v zadních patkách nedrží zadní kolo a po pár šlápnutích se mi hne vždy doleva ke spodní rámové trubce. Již jsem zkoušel několik rychloupínáků od titanových až po klasické železné a žádný z nich zadní kolo neudržel ve středu zadní rámové stavby. Zkusil jsem i karbonové patky namazat vazelínu na karbonové komponenty, aby upínák lépe kolo podržel, ale stejně se hnulo. Když dám zadní kolo do patek, tak si kolo úplně nedosedne a kynklá se, tudíž usuzuji, že je rám buď křivý nebo má vadné patky.

    Kolo drží pouze v pozici hnuté vlevo, kdy mám mezi pláštěm a spodní rámovou trubkou cca 1–2mm prostoru, což když bude bláto tak ho někde akorát prošoupu a zničím rám.

    Přikládám fotografii focenou mobilem, takže tam toho moc není vidět…

    Nemáte stím někdo nějakou zkušenost? Je to důvod k reklamaci rámu?

    Anketa: Reklamovali byste rám?

    ANO
    15x
    100%
    NE
    0x
    0%
    0 0
    • Carloss  

      neřešit a reklamovat..

      0 0
    • TomT  

      Tak to je jasný, reklamovat, s tím nic jinýho asi ani nejde udělat ;-)

      0 0
    • padlos  

      Zdar kamarád má ten stejný problém. Ram už jednou reklamovat, dostal ram RC, ale problém se objevil i u nového rámu.

      0 0
    • BennyM  

      Ahoj, chtěl bych se zeptat jak to dopadlo s tím rámem? Našel jsem tohle vlákno, jelikož se mi na kolech (dříve na Scalu, teď i na silnici Scott CR1) objevil úplně stejný problém. V prvním případě mi reklamaci neuznali. Prý jsem si nedostatečně utáhl upínák, což zapříčinilo „vyžvejkání“ patky. Na druhou reklamaci zatím čekám. Díky za info.

      0 0
      • jonti  

        Nejhorsi na tom je to, ze to tak pravdepodobne bude a to zamitnuti reklamace je opravnene.

        Zasel bych s tim za nekym, kto opravuje karbon, nalepit tam trochu karbonu a vybrousit to moc stat nebude.

        0 0
    • micinka  

      Mel jsem stejny problem u orbey, nekonec ram musel do spanelska a nechat se komplet udelat nova patka vidlice. Pricinou muze byt volneji utazeny RU, osa naboje pak v extremech ma kam uhnout a zavity se do hliniku vice vryjou a vydrou vakl. Proto uz nikdy kola se zavitovou osou..

      0 0
    • FChovanec  

      Chci se také zeptat jestli něco vyřešila reklamace? Mám Scott Scale 29 pro (2011) a mám také ten stejný problém. Děkuji za info

      0 0
    • alesab  

      Mám v podstatě stejný problém jestli by mi někdo mohl poradit. Jde o to, že když hodně zaberu tak se náboj posune po patce dolů a povolí se řetěz.

      Nicméně je to starý rám Eska a náboj Sach Dreigang Model H3111. Jedná se přestavbu starýho kola pro známou a dal jsem tam ten náboj aby mohla řadit do kopce. Náboj tam sedí dobře a i funguje na rovině. Problém je do kopce když člověk opravdu zabere tak se posune po patce dolů. Nevím co udělat, aby se to nestávalo. rám je nově nalakován komaxitem tak se mi zdá, že to klouže po něm – jak to bere dolů ten lak.

      0 0
      • Vilém  

        Zacal bych podlozkou z vnejsi strany patky, pak pripadne vymenil za zubatou, nebo vejirovou podlozku.

        0 0
      • figur  

        Dal bych větší masivní podložky pod matky. Styčná plocha matky a patky je nedostatečná, zařezává se, roztahuje patku a nedrží.

        0 0
      • nitraq  

        A taky obrousit zbytky komaxitu z patky.

        0 0
      • TJK  

        Viz. Vilem… vejirova podlozka.. jedna zevnitr patky a druha z venku a dotahnout matici… pak neni potreba abi broust lak.. tohle samo o sobe bude fungovat.. uz z nahledu je jasny ze to drzi na par milimetrech a to nikdy nemuze ty sily udrzet.

        0 0
      • alesab  

        super děkuju. Zkusím a uvidím. Myslel jsem, že to bude něco zásadnějšího a tohle jednoduchý řešení jsem neviděl:)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.