• RomanKa

    Zdar, co může způsobovat měření stylem, který je na obrázku?

    Slabá baterka?

    Špatný kontakt?

    Špatný snímač?

    Špatný přenos?

    Ten tepák je relativně nový, použitý dohromady ani ne 10×, zpočátku fungoval normálně, po čase začal takto blbnout. Nechce se mi ho vyhazovat, když je prakticky nepoužitý…

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Robotické srdce?

      Tak vyměnit baterku je snad to nejmenší. Podle všeho to vypadá skoro na nějakou kombinaci příčin, z nichž jednou bude vyhodnocovací/u­kládací software, který z nějakého důvodu buď vyhlazuje křivku nebo opakovaně vkládá/vysílá hodnotu i při ztrátě signálu.

      Bylo by dobré napsat, o jaký přístroj jde a přenosový protokol.

      0 0
    • MlokCZ  

      Dlouhodobé držení jedné tepové frekvence a následně pak skok na jinou jsou většinou špatné elektrody, typický příznak, že začíná odcházet elektrodový pás. Když je ale nový, tak je to divné, že by to bylo tím.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Hlavně by chtělo vidět primární záznam, jestli je opravdu bez výpadků.

        0 0
    • jannk  

      Mi tohle dela slaba baterka + kdyz se moc potim.To jsem mival hlavne na trenazeru – stacilo i rukou utrit pot na vnitrni strane a zase ok. Ale fakt, ze 5km v kuse to nebylo, spise tak do 1 minuty.

      0 0
    • RomanKa  

      Robotické srdce, jo to by byla věc…

      Je to Polar H7, páruju to přes BT 4.0 se Straváckou aplikací na androidu. V tomto se moc nevyznám – přenosový protokol a primární záznam… netuším jak se k němu dostat :).

      Večer zkusím záznam s jinou apkou, jestli bude dělat to samé. Pak je na řadě asi ta baterka. Ale moc nepobírám, že by se vybila. Na druhou stranu nějaké zkušenosti s články už taky mám. Ten pás jsem koupil cirka před rokem, párkrát ho použil a odložil… v krajním případě asi reklamace.

      0 0
      • MirosPikos  

        To si měl napsat dřív, ten konec. Vsázím za sebe 5 bludišťáků na baterku.

        0 0
      • JFtryall  

        Navlhceni by melo pomoct.

        0 0
      • plzakj  

        Polar vetsinou takoveto problemy nema. Mam h7 a funguje super. Predtim jsem mel sigmu a tu jsem musel namacet furt. H7 funguje podstatne lip. Skoro bych podezrival android nebo nejaky uspory spotreby BT v telefonu. Muzes ho zkusit s jinym zarizenim?

        0 0
      • jannk  

        Staci koupit spatnou baterku a nevydrzi nic. U tech malych CR2032 to je hned …

        0 0
    • vladacr  

      Podobně se mi hruďák choval, když jsem ho kromě obvyklého Locuse připojil i k Endomondu.

      0 0
      • jannk  

        coz je divne, protoze komunikace je myslim jen jednosmerna – tepak neco vysila a je mu uplne jedno, kdo co prijma

        0 0
        • vladacr  

          Nevím, ale ty „vypadlé“ pasáže byly v obou záznamech na střídačku.

          0 0
        • jonti  

          Neni, pres bluetooth je normalne sparovane zarizeni k telefonu.

          0 0
    • liskin  

      Telefon máš v kapse na zádech? Zkus ho dát (aspoň zkusmo) někam dopředu, řídítka, brašnička, whatever.

      0 0
    • Hrubiduk  

      Možná mimo tento konkretní problém, ale problémy s tepovkou se objevují i při použití různých druhů funkčních trik. Záleží jednak na materiálu a druhak na tom, v čem je pereš – na toto téma je na B-F pár diskuzí pokud se nepletu.

      Můj konkrétní dotaz na ostatní:

      máte někdo zkušenost s v.u. špatnou funkcí tepáku (způsobenou prádlem) pro různé druhy přenosů signálu (ANT+, bluetooth, ten od Polaru který nevím jak se jmenuje…)? Mě osobně to dělá Polar a zajímalo by mě, zda mi stejně bude blbnout i Garmin s ANT+.

      Díky

      0 0
      • jannk  

        ja s Garmin ANT+ na vliv pradla neprisel (coz muze znamenat, ze nemam zadne nevhodne), ale jak uz jsem psal – vadi, kdyz se potim extra moc nebo naopak vubec. Oboji nastava vicemene jen v zime, kdy je mi bud kosa nebo naopak mi bundu neprofoukne vitr a pot se neodparuje

        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Používám ANT+, mám a u jednoho trika podezření na ovlivnění funkce rostlináře (nejspíš ve spojení se druhou vrstvou). Jenže je to kombinace, kterou používám zřídka, takže na to vždycky zapomenu, stejně se nic moc neděje.

        U tepáku (Powertap Powercal) naopak jistotu, že se mu nelíbí, když běžím a jsem úplně zpocený – pak jsou tam občas výpadky nebo hausnumera, dtto někdy ve sjezdech po drncačkách, ale to může být ztrátou kontaktu elektrod s kůží při volném utažení a zvýšeném proudění vzduchu. Jiné tepáky (MiO, Garmin) ale na témže pásu tyto potíže při běhu nemají a na kole velmi výjimečně ve sjezdech nebo když se mi podaří přeschnout a než se zase zahřeji na provozní teplotu.

        0 0
    • RomanKa  

      Díky za reakce.

      Jen abych to uvedl na pravou míru. Pás jsem koupil vloni v červnu, několikrát (cca 5×) ho použil, fungoval normálně. Pak jsem ho vytahl v říjnu a už blbnul.

      K otázkám:

      • Ano, mobil mívám v kapse na zádech, nenapadlo by mě, že by to mohlo způsobovat nějaký problém (jak vlastně? dík)
      • V těch posledních případech jsem ho měl pod funkčním trikem, to je fakt. Vlastně jsem ho neměl jen v tom létě, když bylo horko. Zaměřím se na to. Funkční trika mám ve složení PES + nylon + elastan. Jak by to triko vlastně mohlo rušit přenos?
      • S tím navlhčením nevím. Jsem spíše ten potící se typ, tak jsem nějak předpokládal, že senzory nemůžou vyschnout.

      Bohužel v posledních dnech bylo počasí, že by ani psa nevyhnal, tak jsem to nemohl dost dobře otestovat. Zkoušel jsem to ale večer jen tak a párkrát vyběhl schody a vypadalo to, že reaguje normálně. Tak to baterkou asi nebude. Takže buď kontakt nebo něco ruší přenos. Musím to ale zkusit z dlouhodobějšího hlediska, Až se trochu umoudří počasí a roztaje ten sajrajt.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        K odpovědím:

        × Slabý signál, třeba máš olověné kosti.

        × Triko třením o tělo/tepák generuje náboj. Třeba tak.

        × Pocením se každý pás časem trochu natáhne, může ztrácet kontakt – dotáhnout. Nebo naopak, když už po Tobě pot teče, tak ztrácí signál, protože elektrolyt je příliš málo vodivý nebo pás klouže.

        První věc: vyměň baterii.

        Druhá: nevymlouvej se na počasí. Psa by možná nevyhnal, ale sportovce vyhánět netřeba, vyžene se sám.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.