• krokus

    Mám pulsmetr CP 8. Asi měsíc po koupi mi přestal fungovat, a to tak, že ukazoval naprosto nesmyslné hodnoty – nižší, různě to přeskakovalo. Reklamoval jsem to, reklamaci mi po dlouhých průtazích uznali. Chyba prý byla v hrudním snímači. Teď asi po dvou letech (nebo možná méně) se mi stalo to samé znova. Baterku v pásu jsem vyměnil, nepomohlo to. Nestalo se někomu z vás něco podobného? Váhám, jestli koupit nový bederní snímač za cca 600, nebo radši nový pulsmetr, např. www.bike-eshop.cz/…r-sigma-pc-9.. Myslíte, že u levnějších pulsmetrů či méně renomovaných značek (např. CP x Polar) se takovéto problémy vyskytují častěji? Nebo jsem měl prostě smůlu?

    0 0
    • ivaneck  

      a co vymenit i baterku v prijimaci? Na mem pulsmetru pisou, ze kdyz se meni baterky, tak obe najednou.

      0 0
    • zbartos  

      Chtel bych poprosit o kontakt na specialistu ci primo o vysvetleni problemu s merenim tepu. Koupil jsem tatovi (prodelal pred cca deseti lety nejaky maly infarkt) pred casem nejaky neznackovy pulsmetr X-FACT SE 109 ( www.mountainbike.cz/clanek.shtml?… ) a on se v zaruca zacal chovat nejak divne (obcas nemeril tep), tak mu vratili penize.

      Minuly tyden jsem mu tedy koupil „znackovy“ pulsmetr Ciclosport CP 12C – Made in China ( www.pells.cz/default.asp?… ) a ten bohuzel meri jen obcas hned od zacatku… (ja jsem ho zkousel po prichodu z 2 km behu, mel jsem cca 80 tepu a byl jsem zpoceny, takze muj tep ukazoval bez problemu)

      Otec zkousenim vypozoroval, ze meric meri na 100% jen kdyz lezi, ale jakmile vstane, nebo chodi ci pracuje, ukazuje se udaj o tepu nepravidelene ci vubec. Stejne problemy vykazoval muj soubezne zkouseny neznackovy pulsmetr, ktery jsem tatovi na chvili pujcil.

      Zkusime Ciclosport CP 12C take vratit, ale ted nevime, zda mame pote zkouset jeste nejake lepsi modely teze firmy, nebo dokonce pulsmetry od nejake znamejsi firmy (Polar?), nebo zda jde u taty o nejakou anomalii, ktera neumoznuje beznym (?levnym?) mericum jeho tep zmerit.

      P.S. Tata chodi jednou tydne do nemocnice cvicit na rotopedu a tam maji erarni pulsmetry Polar, ktere mu tep bez problemu meri....... Zitra tam jde take a uz s tim novym pulsmetrem Ciclosport CP 12C, tak Vam prip. napisu, jak to mereni dopadlo pri vetsi fyzicke zatezi.......

      0 0
      • Loner  

        Mám CP 8+ Ciclosport moc dlouho a mohu sdělit: I když dobře ukazuje běžné hodnoty času, je potřeba aspoň jednou do roka vyměnit obě baterky – sice změříš 3Volty, ale při zatížení to na spolehlivý přenos z pásu asi nestačí – zvlášť v zimě na řídítkách najednou přestane ukazovat tepovku. Na kole je obecně „stabilnější“ než při běhu. Když se jdu potmě proběhnout, tak mám skoro jistotu, že mi ukáže paměť nějakou nesmyslnou maximálku, přičemž AVG tep je v normě, to znamená, byl tam nějaký krátký skok mimo pásmo. Když dám fungl nové bakterky, tak je vždycky spolehlivější, ale s výpadky měření je asi třeba počítat.

        0 0
      • Vrci  

        Mám CP 29 a mám ověřeno, že suchý ukazuje kraviny nebo neukazuje. Je třeba pás namočit a vyrazit. Je možné, že pokud ho nosí i mimo sport, tak elektrody strácejí kontakt s pokožkou.

        0 0
      • zbartos  

        Tak problém je vyřešen. Otec má moc suchou pleť, proto nestačí namočení pásu v normální vodě, ale je nutné jej namočit ve vodě se solí. Tuto radu dostal v nemocnici, kam chodí cvičit na rotopedu a funguje to.......

        0 0
        • Plesa1  

          Kup mu v lekarne indiferentni gel, stoji do 50Kc a je to mnohem pohodlnejsi a setrnejsi pro pas.

          0 0
          • zbartos  

            Díky za radu. BTW mnoho webových obchodů má u tohoto pulsmetru napsáno, že má osvětlení displeje a eviduje dobu strávenou ve třech zónách. NENÍ to pravda, tak pozor......

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.