Problém s opětovným sestavením převodníku

11 nepřečtených
  • Force

    Zdravím,

    včera jsem čistil a promazával kliky, pedály, střed, přesmykač apod., přičemž jsem při následné jízdě narazil na jeden problém. Přesmykač od oné údržby nepřeřadí na větší převodník. A napadají mě dva důvody.

    První je ten, že jsem možná nasadil velký převodník naopak nebo nějak špatně (ačkoliv to, jestli je otočený o 45 stupňů jinak než předtím nevadí, ne?). Všiml jsem si, že ta strana, jenž je odřená a poničená užíváním je na vnějšku (viz 1.obrázek), přičemž nevím jestli to tak bylo a má být, nebo jsem ho opravdu nasadil naopak (ačkoliv na tom by nemělo záležet, ne?).

    Další možná příčina co mě napadá je ta, že na velkém kolečku je absence té malé součástky (viz 2. obrázek). Ta mi upadla při montáži a nevím odkud, nicméně pasuje to jedné díry na velkém kolečku (viz 4. obrázek) a pokud se nemýlím, tak by tam měla patřit. Při otáčení pedálu jak dozadu (viz 5. obrázek), tak i dopředu se však součástka vypáčí o přesmykač. Otočeným přesmykačem to však nebude, protože ta díra by byla při otočení zvnější.

    Předem díky za rady kam to patří, případně zda-li mám něco špatně.

    0 0
    • Vilém  

      Velkej prevodnik mas naopak.

      0 0
    • Rychlej turista  
      1. Ta malá upadlá součástka je čep, který patří do velkého převodníku a slouží k tomu, aby se řetěz nešprajcl mezi kliku a převodník, tedy správné složení poznáš podle toho, že je ten čep přesně proti klice.
      2. Fotky patří sem :-)
      0 0
    • novas752  

      Je to opačně, to ti mohlo snadno dojít podle odřených náběžných profilů – ty přeci na vnější straně převodníku nemají co dělat.

      0 0
    • Lister  

      Při otáčení pedálu jak dozadu (viz 5. obrázek), tak i dopředu se však součástka vypáčí o přesmykač.

      Děkuji za pobavení během pracovní neděle :-) jako neber to osobně, ale podle mě sis musel všimnout že tam ten převodník dáváš obráceně a že tem ten čep nemá v tomhle směru co dělat.

      Jinak směr nasazení převodníku je samozřejmě dost důležitá pro jeho funkci. Protože z vnitřní strany jsou náběhy a speciální profilování, které pomáhají řetězu lépe přeskakovat mezi převodníky.

      0 0
    •  

      To je vůl

      0 0
    • bikemike  

      Důrazně doporučuji na kole na nic nesahat!!! Jde ti o život, člověče!!!

      0 0
      •  

        tak každý jsme nějak začínali!

        Já si pamatuji časy, kdy převodníky i pastorky se mohly otáčet! Neměly žádný speciální náběhy a když se opotřebovala jedna strana-prostě jste pastorek otočily (české 6-kolečko)…

        Chybama se člověk učí a vykdo jste si nikdy nic na kle nezmršili hodťe kamenem

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce