• SudPiva

    Zdravim,.

    Uz nekolik tydnu me trapi achilovka. Pri delsich trasach boli a jakoby to hodne taha. Mate nekdo zkusenosti s necim podobnym? Myslel jsem ze to nejak rozhybu casem, ale spis to vypada na doktora uz.

    Dik za jakykoliv nazor

    0 0
    • pete  

      letos na jaře mne postihlo něco podobneho, na kole OK, ale po dojeti neskutecne tahani v achilovkach. Chuze prvni pul hodina peklo. Trochu jsem zacal protahovat a mazal konskou masti (to jedine mam doma). Trvalo to tak 5–6tydnu, tak jsem se rozhoupal jit k lekari. Ale nez jsem se dokopal, vse ustalo behem par dni a od te boby klid. Asi ti to moc nepomuze, ale aspon vis ze v tom nejsi sam.

      0 0
    • Johnnyxjr  

      Mazal jsem to ruznejma mastma doktor rikal klid 6 tydnu atd nakonec jsem dostal kontakt na pana doktora tady:http://www.firmy.cz/…vancice.html

      Pomohla operace od te doby vse funguje jak ma zadnej problem v mem pripade slo o to ze bylo zaniceno cele pouzdro v kterem ta slacha jezdi tak pak doktor to pouzdro odstranil a byl pokoj i pres to ze bydlim v Praze tak mi to zato stalo nechat si to delat v tech Ivancicich.

      0 0
    • Svart  

      To bude zánět.. taky jsem to měl a přechodil… a za půl roku mi šlacha praskla při badecu, následovala operace, 3 měsíce srůstání (a to šlo ještě dost rychle) a pár měsíců rehabilitací… No, příště už bych šel za doktorem a na ultrazvuk…

      0 0
    • SudPiva  

      Dik za informace, ještě to nechám týden a když to jinak nepůjde tak skočim na ultrazvuk

      0 0
    • kamaro  

      Ahoj, taky mám s achilovkou svoji špatnou zkušenost. Letos v druhé polovině května mě začala pobolívat na vícedenním treku. První dny jsem si myslel že to rozchodím. Bylo to ale pořád horší. Nějak jsem to dopajdal a to už v ní při pohybu vrzalo. Doma jsem šel hned na ortopedii a tak to bylo nemilosrdné – zánět achilovky, dlaha na dva týdny, berle a klidový režim. Po dvou týdnech mi ji sundali s tím, že mám nohu zkusit o víkendu rozchodit – v neděli jsem ji měl nateklou (předtím moc nateklá nebyla), byl jsem na to moc rychlý. Takže v pondělí jsem dostal dlahu zpět, doktor mě strašil šesti týdny. Po dvou týdnech na kontrole mi ji sundali, vypadalo to dobře. Dali mi jenom kompresní obvaz s tím, že to ještě nemám zatěžovat. Takže jsem další dva týdny skákal o berlích a na nohu jsem vůbec nestoupal. Po další kontrole jsem měl nohu pomalu zkoušet rozhýbávat. Dva týdny jsem se postupně učil znovu chodit, od začátku srpna jezdím na kole. Ztratil jsem spoustu svalové hmoty, po těch dvou měsících bez zátěže nohy ze svalů nic nezbylo, jenom taková měkká hmota. I teď po 4 týdnech a cca 1800km jsem tak v polovině cesty postupného nabírání síly. Nyní také dokončuju rehabilitaci.

      Jinak je zánět achilovky pěkné svinstvo, to už je lepší zlomená noha. Chce to čas a absolutní klidový režim, ideálně berle a nohu vůbec nezatěžovat. Při podcenění a nedoléčení hrozí kostnatění šlachy, která je potom náchylná na přetržení. Potom už je nevyhnutelná operace a to je potom celá sezóna v …

      Pro mě byl nejhorší okamžik, kdy jsem měl zkoušet na tu nohu špalat. Prostě jsem v ní neměl důvěru a taky jsem ji moc neovládal. Na rehabilitacích mi postupně vrátili pohybový rozsah, s tím jsem taky dost bojoval. Pořád ale té noze moc nevěřím, takže na nějaký delší pěší výlet jsem si ještě netroufnul.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.