Příprava na sraz BF CR - Pardubice

61 nepřečtených
  • Grinch

    Tak dneska jsme jeli projet plánovanou treasu na budoucí sraz BF Východních Čech. Bajkparta se skládala z mé boubelaté maličkosti, Neila100 a Rouda… Před klukama smekám, protože brzo ráno šlapali z HK do CR a teď ještě mažou zpátky. Z mého pohledu nádherná projížďka super terénem, ale těch kufrů co bylo :) No, počkáme, až kluci dojedou a napíšou taky svoje redakce. Zatím malé foto zúčastněných stroju…

    Anketa: Kdo se zúčastní srazu 1.9? Výjezd sobota, nádraží ČD Chrudim, cca kolem 13-14 hod...

    7x
    78%
    0 0
    • roud  

      Super vyjížďka moc sme si to užily :o) mate to tam moc hezky a na srazu určo nebudu chybět :o)

      0 0
      • roud  

        a jedna fotečka nás z HK :o)

        0 0
        • roud  

          A jedna fotečka toho jak dneska bylo nádherně a co vás čeká na srazu :o)

          0 0
          • roud  

            A ještě jedna na ktery sem já :o)

            0 0
            • roud  

              Plánování trasy Grinch s Neilem (abyste věděli kdo vybíral trasu :o) )

              0 0
    • Neil100  

      Lidi nenechte si to ujít, dneska bylo báječně a zašvihali jsme opravdu bomba. Čím víc lidí, típ lépe…

      Zatím a uvidíme se 1ního na nádru v CR.

      0 0
      • kalimoco  

        U mě je to tak 50:50.V neděli je nějaký závod v HK a kamarád mě tam lanaří.Když tam nepojedu,tak určitě pojedu na sraz.

        0 0
        • roud  

          je tam jenom ked 50 a ta mě moc nezaujala (byl sem tam loni):o) a srazek určitě bude super bude tam spousta fajne lidiček :o)

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Taky se na HK50 chystám. Údajně je změněná trať, mají se jet dva okruhy skoro po stejný trase jako byla letošní, taky změněná, první polovina delší trasy Okolohradce. To by nemuselo být marný, sice nic technickýho, ale byly tam i pěkný pěšinky, prudší výjezdy (na bahnu hodně podkluzoval plášť… teda, správně řečeno tretry :-)). Mám to blízko, jinak bych to asi vynechala. Ale zajmavostí na tom trať nebude hůř než spousta krátkých závodů v kopcích.

            A navíc… hradecký les je pro mě exotičtější destinací, přes Slatiňany, Kočičák, začátek Manitoua jezdím furt.

            Tak uvidím, jak to se mnou v sobotu bude, jestli se přidám. Kolik kiláčků chcete jet, zhruba jakým průměrem? Jak rychle jste to brali teď? Závody sice nejezdím naplno, ale i nechci riskovat utavení se den předem.

            0 0
            • Grinch  

              Nazdárek, no, vzhledem k tomu že jsme skoro neustále kufrovali:), tak to je trochu zavádějící…ve snaza prodloužit stávající malé 30km kolečko jsem kluky zavedlo na Práčově do obory a do Strádovského pekla…Bohužel,něk­teré publikované trasy jsou až na jejich konci opatřeny ne branou s klapačkou,ale branou s masivním řetězem..takže jsme museli uhnout a hledat nakonec jinou cestu…Zavedlo nás to až ke Křižanovicím, nádherné počasí, které vyšlo, další foto dáme…Výjezd z Křižanovic do Hradiště a prudký sjezd z Hradiště do osady Peklo…Dost adrenalin, protože tam nikdo zhruba v pulce takovou vracečku nečekal!!! Ale sjeli jsme ok a hledali kudy dál…Modrá vedla kamsi, takže cesta přes mostek doleva byla jasná volba…zhruba po 20min stoupáku jak domácí zvíře jsme zjistili, že jedeme zpět k té zavřené bráně,ale obráceně:))) Takže rychlý sjezd zpátky a prsk přes Strádovské Peklo, kolem Strádova a nahoru k silnici na Nasavrky u Libáně… Výborná cesta, spousta výtlemu, někdy dost hrabání do sil,ale stálo to za to… Trasu se nám podařilo natáhnout asi na 60km kombinovaného terénui…ale bohužel/bohudík se nám 1.9 zavírá možnost průjezdu přes Strádovské peklo – myslivci mají pré…Tedy průměrka cca 18km/hod, délka 50km… Mapu jeté trasy dodám…a pak i předpokládanou úpravu pro sraz…

              0 0
              • kámen úrazu1  

                Slavická obora je pěkným vstupem ke Krkance a Peklu. Od nich vede víc turistických tras, některá nejsou na tři roky starých mapách vyznačena. Možná ani na nových. Ty výjezdy stojí za to, a to všechny do jednoho. Doporučuju. Dá se tam pěkně pojezdit – jedním dolů, druhým nahoru, třetím dolů, čtvrtým nahoru, prostřídat to a jako výjezdový bonus dát další cestu. :-)

                Ta zavřená brána má dvoje vrata, jedny bývají na 95% otevřeny i mimo léto. Pokud ne, je hned vedle žebřík. Už jsme tamtudy pákrát kolo přenášeli. Vstup do Slavický obory je povolen celoročně po cestách. I když text na ceduli jedné z bran se dá pochopit jako zákaz vstupu mimo léto, na další už ale dovětek o povoleným vstupu na cesty nechybí. Kdysi jsem to našla i na netu někde na stránkách CHKO nebo tak nějak. Mimo léto je zakázán vstup do lesa, celoročně sběr hub a dalších plodů.

                A když už budete v Krkance, byl by hřích nevydat se podél Křižanovický přehrady. :-)

                18km/hod je na mě pro pohodovou jízdu sakra rychle.

                0 0
                • Grinch  

                  No,my tam narazili na kovovou bránu bez klapačky, pouze pro auta, bývalá žlutá a modrá trasa:( a zamčeno na řetěz a bez žebříku:(

                  0 0
            • roud  

              Myslim že utahani nehrozí bude to oddychová vyjížďka a hlavně pokec a spousta srandy :o)

              0 0
              • Grinch  

                Utahání nehrozí, vzhledem k tomu,že odpadnou ty kufrovací krpály:))) Lidičky, zkuste přijet…cca 10 lidiček je nádherná grupa…zatím bude mít kolečko cca 35km z CR do CR, pokusím se to ještě v týdnu natáhnout a dát tam něco z placky na druhý straně na Nasavrky!

                0 0
      • kalimoco  

        Lidi,moc mě to mrzí,ale já na 95% nejedu.Manželka a celej barák jde na tenisový turnaj žen,který se u nás koná.Tím pádem není hlídání dcery a dostanu ji na starosti.Jestli počasí dovolí,tak se s ní trochu projedu.Tak snad někdy jindy.

        0 0
    • Kubiczech  

      Mrzí mě to, ale prvního se neobjevím neb si nemůžu dovolit ztratit ani hodinu studia (přeložím: neb jsem úplně blbej). Asi bych si to ani pořádně neužil. Podle ohlasů z „předvyjížďky“ to ale bude velký, takže další pokračování zajisté musí i se mnou následovat.

      Užijte si to.

      0 0
      • Grinch  

        O to víc by si měl jet:( Bude sranda, terén je krásnej, střídá se sjezdy lesem ve stouipáky po lesních cestách, po velkým stoupáku navazuje úsek silnice, kde se krásně vydejcháš a pak zas sjezdík, výjezd…myslím, že ideální pro vymytí hlavy…výjezd bude cca 13–14 hod z Chrudimskýho nádraží…my to jeli asi 6hod (60km, 2× zastávka v hospodě na limču, asi 4× špatným směrem a hlkedání správný cesty nespočetněkrát…) takže předpoklad je – okolo 40km, cesta tak 2,5 hod max, 1× na konci zastávka na limču… S sebou kolo a hlavně dobrou náladu!!! Terén je zajímavej, místama plný překvapení, odpočinková trasa, která by mohla zaujmout… Jinak,jezdím to teď každý den (aspoň se o to snažím :), takže kdo napíše, může projet už dříve :)))

        0 0
    • bagio  

      Cus ja se pridavam jestli bude jen kapku slusny pocasi tak urcite prijedu.Jestli budete neco pridavat klidne zkuste pouzit zluty znacky od Chrudimskyho Manitua je jich tady v okoli docela dost.Tak zatim

      0 0
      • Grinch  

        Zluty značky z Manitoua se po cestě budou míhat…budeme to někde křížit, někde pojedem kousek po něm, ale Manitůčko je profláklý, takže tohle je snaha o krapet jinou vyjížďku, ale Tvoje účast zcela vítána!!!

        0 0
    • Grinch  

      Kdo neprojel, neuvěří :) Jinak, moje černá maličkost:)

      0 0
    • Dave.6  

      jezis doufam ze jste na me nezapomneli :) na 100% jedu.. jen se ted hodne ucim :) zitra mam posledni zkousku… kdyz ji nedam tak pak ve ctvrtek.. ale do soboty by to snad melo vyjit :) jinak trasa moc hezka, jak to tak ctu tak jsem toho nejel docela dost tak jsem zvedavej… rad se pridam…

      no nic jdu se ucit :)

      0 0
      • roud  

        hodně štěstí při zkoušce :o) a těšíme se na tebe na srazu :o)

        0 0
      • Grinch  

        Taky držím pěsti…Doufám, že oslavíme na srazu:) Hodně štěstí!!!

        0 0
    • Grinch  

      Kdo tady najde zda můžeme od 1.9 do Slavické a Pekelské obory k hradu Strádov?:) www.zeleznehory.ochranaprirody.cz/…7/006384.pdf

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Do Pekla a Krkanky můžeš, to není obora, ale údolí Chrudimky. A nehledej další výmluvy proč nejet do kopců. :-) A Slavická obora viz můj příspěvek výše.

        0 0
        • sraldo lattrinny  

          Zdar od 1.9 pouze po Veřejné cestě :-( Tzn že budete muset malinko změnit trasu. Můžete to risknout i mimo veřejnou cestu ale hajný je dost protivněj a prudérní. Takže peklo pouze od mlýna směrem ke hrázi, Strádov je bohužel pasé. Nechtěl jsem vám zkazit švih.

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Slavická obora po veřejné cestě. Ani jinudy jí nejezdím, tj. nezajíždím v ní ani na pěšinky a méně zřetelný lesní cesty. Definováno, jaká cesta je veřejná, nemají, držím se toho, že to jsou ty asfaltky a šotolinovky. Strádov a Peklo jsou přece přístupný celoročně…? Strádov je jeden břeh Chrudimky, Peklo druhý, oboje je mimo oboru, na jedný straně je dokonce chatařská kolonie.

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Navíc podle líčení Grinche se zdá, že přijížděli Salvickou oborou právě po té asfaltce a šotolinovce, která vede povětšinou kolem hranice obory a odpojuje se do centra obory jen na chvíli. Dříve tam byla znaačená žlutá turistická. Pokud míní veřejnou trasou jendu, je to určitě tahle. Vede k bráně, která byla zavřená (ale fakt bývá otevřená druhá část brány). Pak serpetinky dolů k mostku, kde navazuje modrá turistická.

              0 0
              • sraldo lattrinny  

                Veřejná cesta je chabě značena a jedná se pouze o průjezd oborou od Brány v Práčově do brány směrem Ke křižanovicím. Všechny ostatní asfaltky, šotoliny již za veřejnou nelze považovat. Alespoň toliko dle výstražných cedulí na všech branách. Údolí Chrudimky je rozděleno přibližně na dvě části, jedna i se Strádovem je od 1. zavřená, druhá od mlýna směrem k hrázi je celoročně volná, proto i tolik chat a chatařů.

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  Jo, tak to bude ta cesta, po který jezdívám, mimo ni málokdy. Se Strádovem si nejsem jistá. Nikde jsem zákaz neviděla, i na cedulích k oboře se píše jen o zákazu vstupu mimo sezónu a mimo veřejnou cestu. A není na jedný tabuli napsáno "mimo cestY?, myslím, že u té u Trpišova? Na každý ceduli píšou něco jinýho, experti. Na některých branách cedule minimálně loni chyběly, přitom bárny byly průchozí.

                  Takže Strádovem jezdím po celý rok a jezdit budu, dokud neuvidím zákaz. Koneckonců část je přístupová cesta k celoročně povolené v oboře.

                  Pokud ovšem Strádovem myslíme to samé. Dříve jsem si taky myslela, že jsou to názvy pro zhruba poloviny údolí po obou březích, i na turistických mapách to tak je značeno. Pak jsem se ale dočetla, že jsou to názvy pro pravý a levý břeh. A to sedí i s extra podrobnou mapou tohoto území, kterou mám zašantročenou doma. Teď si zase nejsem jistá jak to je.

                  0 0
                  • kámen úrazu1  

                    ..mimo sezónu mimo veřejnou cestu… Bez spojky.

                    0 0
                  • kámen úrazu1  

                    A pěkně blbnu. Samozřejmě myslím Peklo a Krkanku, ne Peklo a Strádov.

                    0 0
                  • Miha  

                    Strádov je vše kolem zříceniny hradu Strádov a ten je v oboře, kde skutečně v určené období nemáš co dělat.Sám jsem si to vyzkoušel na houbách, když mě tam naháněli gazem. Celoročně jak se tady píše, pouze po veřejné cestě, tj. mezi vstupem od Křžanovic podél hřebčína až do Práčova, nicméně bych považoval za veřejnou cestu i ten kousek co vede k bráně k serpentýnám k e Krkance, alespoň cedule na této bráně to říká.

                    0 0
                • kámen úrazu1  

                  Tak jsem chvilku googlovala. Odkazů na Peklo, Krkanku, Slavickou oboru je moc, pročetla jsem jen část.

                  Co se týče vstupu do Slavický obory, našla jsem všechny možné verze. Nejčastěji se píše o omezení vstupu mimo červen, červenec a srpen. Viz nejnovější: www.chrudimsky.denik.cz/…0070726.html

                  Ale našla jsem i články, kde se hovořilo o celoročním zákazu vstpu, stejně jako článek, kde se psalo, že zákaz vstupu neplatí, jen se traduje. To kvůli tomu, že prý už několik let není zákaz povolen (pěkná hříčka :-)) z vyšších míst.

                  O zákazu vstupu mimo obory (tj. k Chrudimce a výjezdům na Slavickou oboru, Drahotín (Výsonín), Nasavrky, Hradiště a rovinku ke Křižanovický přehradě) jsem zatím nenašla nic. Tomu by odpovídalo, že během posledních tří let zde zavedli další značené turistické trasy.

                  Suma sumárum. Grinchem vyznačená trasa (Hradiště – sjezd k Chrudimce- podél Chrudmky – výjezd na Drahotice) je povolená celoročně. Stejně tak popisovaný sobotní výlet. Jestli je celoročně přístupná přímo zřícenina Strádov nevím, tím směrem skoro nejezdím. Letos jsem tam možná ani ještě nebyla. Jezdím tím údolím jen kolem Chrudimky a pak po turistických trasách a po bývalý turistický na Slavickou oboru (I kdybych to tam měla obrátit nazpět tak mně to za výjezd stojí).

                  0 0
                  • sraldo lattrinny  

                    Nechci být kverulant ale zažil jsem mnoho případů kdy se zelený mužík oháněl zákony z již zmiňovaných tabulí. Jsou bohužel umístěny na všech branách. V žádném případě nechci kazit dlouho a pečlivě připravovanou akci. Jenom varuji před případným střetem, který ostatně nemusí nastat. Myslím že zeleného mužíka citátem z googlu nepřesvědčí :-)))

                    0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Že by ty cedule byly letos už na všech branách? Ať jsou kde jsou, já vím jen o ětch, co omezují vstup do Slavický obory. Asi budou i k Strádovský oboře, ale tam jsem v životě nebyla. Žádnou ceduli omezující vstup mimo oboru jsem tam neviděla. Plánovaná trasa je dle mapy od Křižanovický přehrady po silnici do Hradiště, pak po turistický sjezd k Chrudimce, podél Chrudimky a pořád po turistický výjezd na Drahotice. Skoro leý ten úsek je poset chatkami. Od slavický obory to je dál, nže by kamenem úrazu dohodil.

                      0 0
                      • sraldo lattrinny  

                        Jo tak to je v pohodě, zmátla mě jedna z fotek, kousek od Strádova. jenom dodávám Doporučuji navštívit hospodu Víšky, má to správný kouzlo a otvíračka v 7.15 skoro každý den :-)Doporučuji mrknout na rozhlednu u lhotic na Keltský opidum u Hradiště. Pokud budete potřebovat něco vyradit tak sem s tím.

                        0 0
                        • kámen úrazu1  

                          Hospoda Víšky je kde? Já znám jen vesnici Vížky, je tam? V hospodách se nezastavuju, jen občas když jedu s někým, většinou když se jede na delší výlet. Tak nemám o hospodách v Fe přehled.

                          Aby nedošlo k omylu… já na 90% nepojedu. Kdyby jo, byla bych pro pár drobných změn trasy. Kolem Oppida a rozhledny bych to asi taky vzala, pak po trase Manitou na Nasavrky přes další zbytky Oppida, pak teprve do Pekla. Nebo úplně jinudy. :-) Já si neplánuju trasy dopodrobna jak Grinch, spíš jen směr, ten během cesty stejně často měním podle chuti. Na přesně naplánovnaý trasy mám 1/2MX. :-)

                          0 0
                          • kankrlicek  

                            Nápodobně. Kolikrát vyjedu a vím jen směr. Blížím se ke křižovatce a kudy z ní vyjedu, nevím třeba ještě 5 m před ní :). P.S.: Co to je MX?

                            0 0
                            • kámen úrazu1  

                              MX = maraton 1/2 MX = to pro děti a pro mě, čemu někteří taky říkají maraton. Anébrž krátká trať, půlka, půlmaraton.

                              0 0
                              • Grinch  

                                Pěkně jste se do mě pustili,jen co je pravda:D Taky většinou nasadím jen směr..ale tady toto bylo tak dopodrobna projety jen kvůli tomu,aby se vědělo do čeho se zhruba poleze:) Jinak, Co se týče vstupu od Práčova, vjet se tam dá,dá se aj jet pak doprava směrem kolem hájovny na Křižanovice,ale sjezd hned za branou doleva je zakázán(velkou kulatou plackou bílé barvy s červeným lemováním:) bohužel stejně pak i obora dole v Pekle za mostem…tam uhnem doprava na modrou turistickou a pojedem hore uz tam…Jinak mas pravdu..bylo to kousek pod Strádovem…UUUps:)))

                                0 0
                        • Miha  

                          jj, hospoda ve Vížkách má opravdu své kouzlo, chodím tam již 15let, pivo dobrý, jen se musíte trochu obrnit :-), sic jsme v EU, ale tam se stále chodí do kadibudek

                          0 0
    • Grinch  

      Jedna varianta cesty pro odvážné..projedu v týdnu, kdo chce, muze se pridat!!!

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Šmarjá, chlape, tolik asfaltu. :-) Vždyť Ty některý pěkný úseky vynecháváš a místo nich jedeš po silnici, i když Ti vedle vede singlík po turistický značce. Chlape, já s Tebou asi budu muset v týdnu vyjet. :-) Mám do šesti, ale snad bych se mohla zítra trhnout dřív, v půl šestý sraz stačí nebo je to na Tebe pozdě?

        0 0
    • Grinch  

      a zkrácená trasa..pokud se nebude chtít valit do kopců:D

      0 0
    • roud  

      A ještě přihoď nakou trasu pro chrty tak 200km ať nemusej na nás čekat tak dlouho v hospodě :)

      0 0
    • Grinch  

      Zitra kolem 5 odpoledne projizdim trat na sraz..kdopak bude mit chut a naladu? Pisnete pls na icq…312852131

      0 0
    • Grinch  

      Tak kdo pojede? mazu jeste do Pardubek a pak pojedu asi rovnou pres CR a hrrr do lesu..uvidime jak teren v tomhle pocasi

      0 0
    • myki  

      Čus, někdy bych s váma určitě jel, jsem z Pardubic a do Železných hor a okolí jezdím každý týden. Ale 1.9. to nejde, jsem už přihlášenej na Bike babí léto v Chrastavě.

      0 0
    • Grinch  

      Tak jak to vypadá? kdopak pojede?

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Pokud prozradíš čas sraz, přijedu se juknout na nové chlapské tváře. :-) Pozdravím a pofrčím dál.

        0 0
    • Grinch  

      Taxem prave dojel maly kolecko ke Svidnici a k Pracovu…trasa super sucha trat, stabilni:D Az k Prácovu je to v pohode,pripraveny na zitrek:))) Jinak dojel sem schvalne ke Slavicky obore a …zitra jedem pres ni ke Krizanovicim..po verejne ceste vstup i vjezd povolen!!! Takze zitra to bude lepsi nez sme cekali:D

      0 0
    • Grinch  

      SRAZ Pce + CR: Místo – Chrudimské vlakové nádraží Čas – 13:30 (±15min, déle se nečeká) Předpoklad návratu po cca – 5hod (Dloooouhá pauza na limču a pokec:))) Trasa – částečně z předchozí mapy pro odvážné, částečně na volbě účastníků :) Tak sladké sny a na zítřek velkou chuť se projet!!! Grinch

      0 0
      • roud  

        Tak dnes je den D už se na vás všechny těšim ;o)

        0 0
    • Grinch  

      Tak kdo jedeeee?:) Zajimavy pocasi je zaruka dobryho vejletu:))) www.chmu.cz/…ted_show.php?…

      0 0
      • kalimoco  

        Lidi,moc mě to mrzí,ale já na 95% nejedu.Manželka a celej barák jde na tenisový turnaj žen,který se u nás koná.Tím pádem není hlídání dcery a dostanu ji na starosti.Jestli počasí dovolí,tak se s ní trochu projedu.Tak snad někdy jindy.

        0 0
      • Kubiczech  

        Uzijete si to… (:

        0 0
    • Grinch  

      Toz bolo to fajne, jen lidi bylo malo…ted sme dojeli do CR:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.