Přímá montáž zadního měniče

6 nepřečtených
  • kuprt

    Jaké máte zkušenosti s přímou montáží přehazovačky. Blbě se mi seřizuje přehazovačka. Při řazení směrem nahoru se zachytává o zuby spodních pastorků a při řazení dolu zase tře o větší. Vždy to nějak seřídím ale po každém mytí to chce znova seřídit. Když jsem chtěl zkusit dotáhnout přehazovačku k patce. Tak jsem zjistil, že je to jen zalícované a je tam docela velká stranová vůle cca 0,5mm. Je to normální? Jinak mě nenapadá, co by to mohlo dělat.

    0 0
    • Espen  

      Evidentně to seřizuješ nějak blbě :-D.

      0 0
    • novas752  

      Koukni se na navod na ivelo.cz nebo na nejaky video na YouTube (How to install rear derailleur), neni to zase rak tezky.

      0 0
      • kuprt  

        Tam de spíš o to, že ta přehazovačka pří řazení nahoru a dolu není vždy ve stejné pozici. Jak třeba kdyby bylo zatuhlý lanko a při řazení na těžší se dostatečně nepovolilo. Ale lankem to není to už jsem měnil. Druhá věc mě napadla to přímé upevnění. U něho není ta přehazovačka přímo utažená k patce ale je na válečku. A ta přehazovačka má vůli do stran tak cca 0,5mm a zajímalo by mě jestli to tak má být.

        0 0
        • pepek  

          Když je zatuhlý lanko, tak vyměň bowden

          0 0
        • novas752  

          Ten systém s upevněním na čepu se používá hlavně na silnici a trekových kolech. Na mtb se používá pevná montáž, protože přehazka se pak nekýve a nehází tolik řetěz.

          Malá stranová vůle v tom válečku je normální, daná konstrukcí toho uchycení (čep, tělo přehazky, zkrutná napínací pružina, kryt a pojistnej kroužek, kde musí být trochu vůle abys ho tam dostal).

          Jestli to řadí špatně na menší, tak je buď zanesenej bovden, nebo vytahaná pružina v paralelogramu (jestli kolo třeba stálo velmi dlouho se zařazeným lehkým převodem).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.