• Twister

    Mám problém, s kterým jsem se ještě nesetkal. Zdá se mi, že kazeta kterou vozím je příliš odolná v porovnání se řetězem.

    Kazeta: Sram PG 850 – cca1200km, 2×řetěz – Shimano HG 70 oba cca 600km. Převodníky ocel Deore, prostřední cca 1200km, ostatní max 7000km.

    Po asi 600km s novou kazetou, řetězem a prostřední plackou začal řetěz střílet na malých pastorkách, čím menší pastorek, tím víc střílel. Řetězu jsem naměřil 132,5mm. Vyměnil jsem ho za nový, po cca 600km stejný problém. Vrazil jsem tam teď ten první, že by už mohl sednout líp a nic moc. Střílí míň, ale obávám se, že se to během pár desítek kilometrů dostane zase do neskousnutelné­ho stavu…

    Má někdo podobnou zkušenost? Budu muset nakoupit 5 řetězů a točit je furt dokola? Vyřeší to nákup řetězu od Sramu? Třeba Sram PC 850?

    0 0
    • jonti  

      To je fakt divne, lebo striela normalne iba ked mas novu retaz a zjazdenu kazetu, alebo ak nemenis tak na tom najazdis minimalne 6000km a potom to zacne.

      Ja by som to typoval na nejaku inu vadu, teda bud krivu patku, ohnutu prehadzovacku, tuhy clanok retazu. Alebo mozno nejaku vadu kazety. Tazko povedat, ale menit retaz po 600km je divne.

      0 0
    • Twister  

      Tak připíšu řešení. Srovnal jsem patku, bylo to o něco lepší, ale stejně žádnej zázrak. Tak jsem ještě rozdělal, vyčistil a vazelínkou namázl kladky a je po problému, šlape to jak hodinky.

      0 0
      • Twister  

        Tak vítězný pokřik přišel moc brzo. Včera jsem trochu zmoknul, ale ne moc, tak jsem řetěz nemazal. Dneska sotva ševelil, ale střílel zase jako prase. Už mi to přijde, jako typická známka opotřebení. Ale to by fakt ještě nemělo. Vizuálně je taky vše ok, ale nejčastěji ježděnej 6. pastojek střílí jak o božím těle. Snad ještě ty nový kladky… No, momentálně to asi nevyřeší nic jiného, než neustále dokonale namazaný řetěz.

        0 0
        • kafac  

          Ted jde o to, jestli ti to opravdu „strili“ nebo ti chyta retez o vetsi pastorek. Zkus trochu lanku (bude to sice hur skakat na vetsi pastorky, ale vylocis moznost chytani o vetsi pastorek)

          0 0
        • Peslezedirou  

          Nýtuješ řetěz, nebo používáš rychlospojku?

          0 0
          • Twister  

            Nýtovanej. Checknu to, ale myslim, že žádnej článek nedrhne.

            0 0
            • Peslezedirou  

              Jednou jsem snýtoval řetěz, článek jsem rozhýbal, všechno v pořádku, ale po nějakém čase když se zanes řetěz tak lánek ztuhnul a řetěz na menších pastorkách začal střílet.

              0 0
    • goboloco  

      Kazety SRAM se mi nezdají jako příliš odolné. Mám raději XT, to je sázka na jistotu za dobrou cenu. Pamatuju se na dobu kdy XT kazeta byla snad za 2300 Kč a dneska se dá pořídit okolo 1000 Kč. Vozím řetěz SRAM 991 a vydrží určitě 2000 km.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.