převodníky Alivio vs Force NINE3+

11 nepřečtených
  • Adam1985

    Potřeboval bych radu ohledně převodníků – v současné době mám na kole tyto kliky: http://kliky.heureka.cz/…specifikace/#… a každodenním ježděním mám dost opotřebené převodníky a chtěl bych je výhledově vyměnit. Našel jsem tyto: http://www.kupkolo.cz/…cerna_z2543/ a zajímá mě, rozteč jsem u Alivii na internetu nenašel – samozřejmě to můžu změřit. Ale pokud by to bylo stejná rozteč jako mají převodníky Force z odkazu, tak mohl bych je použít? Velká pila je u Force o 2 zuby větší než Alivia – mohl by s tím být nějaký problém? Nové kliky bych bral jako poslední možnost…na tomto kole jezdím docela dost, tak bych byl rád, kdyby to i něco vydrželo – co se týče těch Force převodníků, je tam uvedeno, že jsou z Cr-Mo – to by mohlo vydržet, že? Jedná se mně o velkou a prostřední pilu.

    0 0
    • Adam1985  

      edit: pořádně jsem si přečetl popis převodníků a 44z je železo – to by mohlo být trvanlivé, že? Hmotnost je mně jedno.

      0 0
    • mr.nikdo  

      Problem muzes mit se smykem.

      Proc nevezmes treba rovnou cele Force kliky i s pevnou osou? Nebude to takovy rozdil a mas to komplet.

      0 0
      • Prazak0  

        Obvykle vyjde levněji vyměnit kliky, než kupovat nové převodníky. Výměna samotného převodníku se mi jeví rozumná jen tehdy, když člověk chce jinou sestavu, tj. na jednom převodníku chce mít jiný počet zubů, než co se nabízí.

        Kliky s pevnou osou jsou dražší, než co tam dosud má.

        0 0
        • mr.nikdo  

          Force nejsou ted dostupne, ale urcite budou.

          Jsou jen opravdu o 200–600 drazsi (ne uz takovy rozdil) a bude to uplne nekde jinde.

          0 0
    • Adam1985  

      O té duté ose jsem už uvažoval delší dobu, ale mám to pracovní kolo docela retro – je to Cr-Mo rám Reta, pevná vidlice – docela kostitřas, řezění gripshift Sachs a co je možná problém (nevím) je, že mám převody 3×7…ty kliky Force jsou určeny pro 9ti kolo…v čem by mohl být problém? Je pravda, že např. řetěz na 7 kolo je silný skoro jako z Babety – ale zas vydrží!:-)

      0 0
      • Prazak0  

        Jestli to je starý kolo, tak bych vyměnil ty převodníky, co k nim máš odkaz. Koukal jsem, že jsou docela levný. Kliky s dutou osou nemá cenu dávat na starý kolo, to je můj názor. Jinak já bych osobně pak další spíš kliky deore nebo LX, aby tam byly hliníkový převodníky. Alivio bych koupil leda na čtyřhran, s dutou osou bych dával jedině hliníkový převodníky. To bys pak mohl měnit i zadní kolo (přeplétat starý ráfek a náboj a se starými dráty vzhledem k ceně práce smysl), řazení, nakonec i ten rám. Než měnit hodně dílů na kole, tak je zas výhodnější koupit celý nový kolo – obvykle vyjde levněji a je to seřízené a se zárukou. Jinak sedmičkové či osmičkové řazení mi přijde lepší než devítkové či desítkové, nemluvím o jedenáctkovém – pokud člověk jezdí v terénu, kde nejsou extrémní kopce a má dvojpřevodník nebo dokonce trojpřevodník. Teď mám sedmičkový řetěz přes 3000 km, vytahaný je velmi málo, jsem sám zvědav, kolik vydrží. Osmičkový řetěz vydržel něco kolem 2000, z hlavy to nevím, musel bych to vyhledat, zaznamenávám si nejen trénink, ale i výměnu řetězu a další věci, co na kole dělám. U těch řetězů sleduju životnost, zdá se mi, že 7.3 mm vydrží déle než 7.1 mm – oba jsou dobře použitelné i na osmičkové řazení, i když ten první se uvádí jako maximálně sedmičkový.

        0 0
      • Prazak0  

        jinak převodníky na 9kolo budou dobře fungovat i s řetězem na sedmikolo, mám ozkoušené.

        0 0
        • Adam1985  

          Díky! Potřeboval bych totiž velký a prostřední převodník, což je na kupkole za cca 210kč…komplet kliky jsou s cenou jinde a jak jsem psal, hmotnost je mně jedno a to, že stávající kliky nejsou designovým hitem, je mně taky jedno – potřebuju, aby kolo fungovalo. Na tomto kole jezdím sice dost km, ale žádný terén – kopce apod. Proto jsem psal tu nezvyklou výdrž řetězu – oproti MTB, na kterém mám 3×10…(samozřejmě jezdí úplně v jiném zatížení).

          0 0
    • W.Muchov  

      Ahoj, mám kliky shimano deore FC-M590 na 9 rychlostí, nechce se mi platit rance za origo a už vůbec ne za celý nový kliky, nezkoušel někdo namontovat převodníky (klasicky 44–32–22) na tyhle kliky ? Díky za odpověď

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.