• hribe

    Přátelé, koupil sem převodník Deore LX. Mám na kole kliky Deore LX, tak sem nešetřil, LX má příznivější gramáž nežli Alivio, je to cítit i v ruce, jinak vypadaj stejně. Minulej tejden sem ho chtěl dát na kolo a hle – nepasuje mi tam – ten novej Deore LX, co sem koupil, má asi tak o 1–2mm větší ty výstupky směrem ke středu, na kterejch sedí, aby se jako neprotáčel. Provizorně sem na to kolo někdy před půl rokem dával převodník z mýho staršího kola z klik Alivio a ten pasoval bez problémů. Tak nevim, kde je problém – že by kazovej kus ? Nebo se snad lišej rozměry pro tyhle převodníky ? Možná jenom do obalu Deore LX zabalili něco jinýho, obal je totiž evidetně univerzální pro všechny řady, jenon je fixou prškrtnutá kolonka Deore LX. Nepotkalo vás někoho něco podobnýho ??? Dík za reakce, hříbě ;)

    0 0
    • Singlespeed  

      Nezbývá nic jiného než pilník do ruky a místo psaní příspěvku do B-F, dlouhého jak Tichý Don, trochu na těch „výstupcích“ zapracovat.

      0 0
    • arcco  

      To znám, ale naopak, doma se mě válely komplet nové kliky Deore. A na XT, které mám na kole, potřeboval prostř. převodník vyměnit. Takže jsem sundal prostř. z Deore a chtěl ho nasadit na XT. Jo, jde to ale převodník se neopíra o pavouka (mezera asi 1,5–2mm, takže nic…

      Jsem zvědavý, zda-li podobný problém bude i s44, na XT už mě chybí několik zubů.

      0 0
      • hribe  

        Me to nepripada prilis ferovy. Protoze ja jako zakaznik sem si v krame koupil prevodnik na Deore XT a je mi ted k nicemu. Podle me by shimano melo zmenit nazev cely ty novy rady,

        , nebo by meli udelat podskupinu a tu by meli rozlisovat i u samostatne prodavanejch prevodniku. Takhle v podstate dneska nedokazu presne koupit spravnej prevodnik Deore XT na moje 3 roky stary kolo. At se dou vycpat.

        hribe ;)

        0 0
        • roud  

          všechny modely maj označený číselně stejně tak i u origo převodníků to je značený stejně tak nvm co se ti nezdá…

          0 0
        • Singlespeed  

          V čem je problém? Při nejhorším je to za deset minut zapilované a pasuje to. Piloval jsem už x-krát a ani jsem nemukl :-).

          0 0
          • Singlespeed  

            Pokud je tam naopak mezera mezi přírubou pavouka a packou převodníku, tak to ničemu nevadí. Malý převodník se taky o žádnou přírubu neopírá.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.