přestavba na Cube Stereo 120 HPC 29

9 nepřečtených
  • Edwin

    Zdarec,

    asi se v zimě moc nudím, tak přemýšlím nad upgradem kola a napadlo mě postavit low cost full. Na bike-discount se oběvily docela pěkné nabídky.

    Vzhledem k tomu, že do toho nechci narvat moc peněz (to bych si mohl rovnou koupit celé kolo), chtěl bych co nejvíce věcí přeházet ze současného kola a případně časem potunit.

    Já:

    2 metry, cca 105 kg, takže rám 23". Jezdím sám nebo s lepšími, takže kolo by mělo spíš pomoct. Terén tak akorát, nějaké kořeny, kameny, ale neskáču na tom. Vyjížďky od 15 km terénních vložek až po 80km zevling.

    Rám:

    je tam AMS 120 hliník za krásných 300€, ale ten se mi moc nelíbí, takže proto Stereo HPC za cca 500 €, který se mi líbí naopak hodně. Navíc je to polocarbon, takže přijatelnější váha. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?

    Tlumič:

    Fox DPS nebo Monarch RL Mid? Je v nich nějaký rozdíl? Oba jsou k mání za cca 6000 Kč.

    Zde mám dotaz ohledně čepů. Rám je na 22×8 a 30×8 mm. Oka na tlumičích jsou vždy stejná a kupují vhodné čepy, nebo to už je přímo ten určitý tlumič a jiný tam nejde?

    Přesmykač:

    Musí být shimano direct a navíc side swing. Dělá se tohle i na trojpřevodník? Víte někdo přesné označení? Našel jsem FD-M7000 10D – je to ono?

    https://www.bike24.com/p2190272.html

    Zadní kolo:

    Je tam pevná osa, kterou nemám, ale to se dá kdyžtak něco zaplést, nebo prozatím sehnat na bazaru.

    Celkem by mě to tedy pro začátek stálo nějakých 25k CZK. Je to dobrej nápad, nebo špatnej nápad, nebo jakej je to nápad? :)

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.