• bikerR

    Vím že je to neustále omílané téma, ale odpověd jsem nikde nenašel a tak se zeptám:

    Kolo mám po servise, vše šlape jak má až na malou vadu a to tuto:Když dám prostřední talíř a nejmenčí pastorek tak řetěz přeskakuje, přeskakuje i na druhém a třetím (od rámu).Pokud ale dám velký talíř nebo malý talíř tak to nedělá.Když následně přehodím na prostřední taky to jede v pořádku.

    Před výměnou řazení to nedělalo. Mám podezření buď na kazetu (to mi říkal i po tel. v servise) nebo na špatně vyštělovanou přehazovačku (napadlo mě i jestli není ohlá patka)

    Jedu s tím zítra znova do servisu,ale raději píšu sem, at vím na co se mám připravit :)

    Díky za odpovědi.

    0 0
    • saddik  

      Přeskakuje je moc široký pojem – snaží se řetěz nabíhat na jiný pastorek, než máš zařazeno, a proto to dělá bordel? Nebo jede stále po správném pastorku, ale v záběru dělá rány, jakože chvíli do zubů pastorku zapadá a chvíli zas ne?

      0 0
      • bikerR  

        jakoby přeskakuje o zub, nesnaží se přeskakovat na jiny pastorek, u tretího pastorku jak šlapu na „silu“ tak to dela více, jak jsem psal u stareho řízení to nedělalo

        0 0
    • pee.tr  

      A měnili ti řetěz?

      0 0
      • bikerR  

        ne právě že neměnili, měnil se pouze střed.Byl KO. Jak sem psal, mám podezření na kazetu, nebo špatně vyladěnou přehazku v tom lepším případě

        0 0
        • pee.tr  

          Ale proč kazetu, když před tím ti řetěz nestřílel. Pokud máš stejnou kazetu, stejnej řetěz a stejný převodníky, tak je to divný. Pokud to tedy střílí. Chtělo by to za jízdy koukat, kde to skáče. Vepředu? vzadu?

          0 0
          • bikerR  

            to sem se pokoušel a moc to nejde :)Dělá to na třech pastorcích, potom už to nedělá, ještě přemýšlím jestli to není v prostředním talíři a výměnou středu, nevím. Divné je, že po shození s velkého talíře na prostřední už to nedela :(

            0 0
            • saddik  

              Zní to dost divně. Na dálku to asi nerozlousknem…

              Jak ohla patka, tak rozstelovana hazka by mely jine primarni projevy. Zni to jako klasicke strileni noveho retezu na stare kazete, coz je divne, kdyz je retez stary..

              0 0
            • saddik  

              Případně špatně seštelovaný přesmykač s hodně zatuhlými bowdeny by možná vysvětlil, proč to při řazení z velké na prostřední nedělá, ale to bys snad poznal, ne, že to jde od smyku?

              0 0
              • bikerR  

                no technik mi říkal že řetěz vypadá nový, ale kazeta je starší. nevím, zítra to tam vezu jako reklamaci tak uvidime jak si stím poradí, jen mam strach, že na stojanu mu to neudělá, což je typicke :D

                Nicmeně dělá to po výměně řazení i lanek, tak snad máš pravdu se zatuhlými lanky, i když před výměnou jsme bowdeny prostříkal silikonovým olejem.

                0 0
            • Swoby  

              Tak to jsem na tom stejně… vyměnil jsem řetěz za novej a je to furt stejný. Asi to bude tou kazetou :/

              0 0
              • bikerR  

                ale jak jsem psal, před tím, ze starým řazením to nedělalo :/ Kdyžtak jsme smířen s kazetou :( Uvidíme co zítra zjistí.

                0 0
    • John Tequila Lemon  

      No tak to uz asi do toho servisu nechod, ne? Asi by to chtelo zmenit mechanika. Zamysli se. Pises " mam kolo po servise a preskakuje retez". Res problem tam kde vznika. Veta zacinala servisem … zacni u servisu. A mimochodem … talir na kole, to je celkem peklo, ja bych se bal, ze mi ten obed z neho spadne ;-)

      0 0
      • bikerR  

        no to muže byt tež pravda, změnit servis, ale jelikož se jedna o reklamaci tak nebudu platit jinde zase za servis ;) Zkusíme, uvidíme, má na to zítřek, celyý :)

        0 0
        • John Tequila Lemon  

          tak takhle bych se chtel miiit … tolik casu :-) … no nevim, ja bych se nesel radit tam, kde ukazali ze uz to jednou nevyresili … abys nezaplatil YX novych nepotrebnych problem neresicich dilu u techto odborniku … a ve vysledku to bude jeste drazsi nez kdyby ses uz ted smiril s tim ze zivot je takovj a ze spravedlivej fakz neni a tak se nesoustredil na co nejlepsi a nejrychlejsi vyreseni problemu … pamatuj na Capkovo: Lide se nemeni, jen vybarvuji. Ja bych tam uz nesel.

          0 0
          • bikerR  

            Dam mu ještě šanci, nicmene casu moc nemam, jezdím na něm i do prace, takze defakto to kolo bude delat jak ja budu spát po noční :) Je fakt, že problem se kterým sem tam jel byl vyřešen uspěšně (chroumání ve středu – výmena a je tichoučko) a sestělování přehazovačky a přesmykovače po výměně řazení(nebyt problému s řetězem a jeho přeskakováním tak kolo je neslyšitelné, což před tím nebylo :D)

            0 0
    • bikerR  

      EDIT: kolo po servise, vyměněna patka přehazovačky, je tu ale velké ALE, vše odskoušeno, v pohodě, jenomže při cestě mi to začalo přeskakovat zase, dívál sem se tedy proč, a zjistil sem, že chyba není v kazetě, ale v převodníku (prostřední talíř) na kterém jakoby se řetěz špatně usadí, jakmile několikrat změním převod, už to neděla, není chyba v řetězu?(Je to SRam), poradte, díky

      0 0
      • Smazaný účet  

        Servisak by musel byt uplny blbec kdyby si nevsiml, ze mas sjety prevodnik…

        0 0
        • bikerR  

          je divné, že před výměnou řazení to nedělalo :( Po servise sem to letmo projel a nic, až po delší jízdě :/ Mám měnit převodník?? :(

          0 0
          • lidumil  

            Jak dlouho ho máš, resp. kolik na něm máš najeto? A jaký je to převodník? Na XTR 960 prostřední byl strašný bláto, nevydržel skoro nic.

            0 0
            • bikerR  

              nevím, kolo je z druhe ruky, udelal jsem nejake fotky, nevim jestli budou dost videt, ale řetez se jakoby na jedne strane(v jednom míste) lepí, nemam ho trošku přimaznout?

              0 0
              • lidumil  

                Na tom teda já nic nepoznám, ale pokud se řetěz lepí na převodník, tak je nejspíš v háji. Zlus ho sundat a pokud tam najdeš „zoubky“ vymačkané na zubech, strhni je pilníkem a uvidíš.

                0 0
                • bikerR  

                  stejně nechápu jednu věc, měl jsem tam řazení na 7-kazetu i když na kole mam 8-mi kazetu a nic to nedělalo, vyměním řazení na 8– kazetu, vyměním lanka, dám to do servisu a dělá to bordel :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    hmm..zkusil bych jiny servis:)

                    0 0
                    • bikerR  

                      taky me to už napadlo :) no, počkám, možná si řetěz sedne, nebo je jen špatně namazaný, zitra ho promáznu a uvidim, ale jak naschvál před tím technikem ani známka zadrhu, přeskakování, zkrátka jako pomasle :)Je fakt, že tam byl měněný střed (původní měl vůli) tak i tím to může být

                      Bohužel expert na kola nejsem :(

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        kdyz se podivas na prevodnim zhora, neni v mistech kde se ho dotyka retez takovy „rozplacnuty“ do stran? jakoze rozmackany od retezu? Na tom by se mohl retez chystat…

                        0 0
                        • bikerR  

                          ted jsem se na to díval, protáčel jsem to pomalu a jeden zub jakoby nechtěl do řetězu vůbec jít, vždycky se na něm nejak sekne a potom tam zapadne :( Ale je to opravdu nepatrné, ale to je asi ten problem

                          0 0
                      • pepek  

                        Nesedne. Musíš ty špičky zubů, co ty válečky unášejí JEMNĚ srazit pilníkem. Už to tady je někde asi 10×.

                        0 0
                        • bikerR  

                          ja sem si to myslel, no, musím někde sehnat pilník a začistit to, zavzpomínám aspon na rukodělný výcvik na škole :D

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            idelani je kliky rozdelat a pilovat to nejak prichycene,a le da se to odremlovat i rpimo na kole…

                            0 0
                            • bikerR  

                              no spytlíkuju to na kole, chce to opravdu možná pul milimetru a sedne si to :)

                              0 0
    • vinnca  

      ahoj chtel bych se zeptat: kdyz mam retez na nejvetsim taliri a prehodim na prostřední talir, tak retez se dostane mezi nejvetsi a prostredni talir a šlapu na prazdno. Stačí poštelovat přesmykač nebo je chyba nekde jinde? dekuji za odpoved.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Řetězy nebrat! Viz Peugeot, Citroën a Mini

      :-)

      0 0
    • mdk  

      Mam mensi zadrhel…V predu 36jednopila s napinakom od manobiku vzadu salter XT GS z KCNC kladkami a kazetou shimano HG 11–34, domcek 73mm podlozka je jedna na pravej strane pri klukach…a teraz k problemu, ked zaradim najvetsi pastorok to je 34z tak sa mi retaz dost krizi a pri spodnej kladke na saltri my to tam proste nesedi a vydava to pazvuky..Inak ram je novy cize patka ohnuta nebude a salter som pozeral tiez neni krivy..tak co stym je, pri 30z to uz nerobi

      0 0
      • Vilém  

        Ze je novy ram neznamena, ze je rovna patka.

        Taky ty kladky muzou delat bordel. S duralovejma mam zkusenost, ze jsou hlucnejsi a taky min vydrzi.

        0 0
        • kubad  

          +1

          horní kladku už ani neměním nechávám originál, stejně není vidět :D

          0 0
        • mdk  

          tak hlucnejsie viem, ze su ale ten zvuk sa da prirovnat ked mate zle nastaveny salter a snazi sa prehodit :/

          0 0
          • Vilém  

            Tezko radit.

            Osobne bych prekontroloval hak a potom poradne sledoval, jak beha retez po te kladce, pokud by byla moznost, tak bych zkusil original kladku.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Ciste pro jistotu. Tu pilu nas prisroubovanou na vnitrni nebo vnejsi casti pavouka? (na strane velke nebo stredni pily?)

        0 0
        • mdk  

          vo vnutornej strane na mieste strednej pily

          0 0
          • Smazaný účet  

            oukej…pak si zkontroluj krivost patky…36z pilu + 11–34 kazetu a hazku se stednim voditkem (a alu kladkama) jsem vozil a vse fungovalo…na velka-vekla to trochu chrastilo, to jo…

            mas jednu podlozku pod pravou miskou stredoveho.miuzes ji prehodit na druhou stranu…zalezi jestli ti nevdi nesymetricke kliky…zkontroluj tu patku…

            0 0
            • mdk  

              no zajtra to skusim este raz rozobrat a pozriem sa nato..inak komponenty som len prehadzoval lebo som menil ram a akurat co je ine tak ze z 2tacu som presiel na 1 …len si uz nepametam ci to aj vtedy robilo, predsa bola mala pila tak som radsej moc nekrizil prevody

              0 0
            • mdk  

              tak podlozku menit nepripada v uvahu, lebo medzi uchytmi iscg a napinakom nemam podlozky, tym padom by to mi zase tam nesedelo

              0 0
              • Smazaný účet  

                jasny

                0 0
                • mdk  

                  problem vyrieseny..vymenil som kcnc spodnu kladku za povodnu plastovu od shimana a uz tie pazvuky nepocut, ale nejake to krizenie tam je ale uz to neriesim ked to nepocujem :)

                  0 0
    • shark.jd  

      Nechce se mi zakládat nový příspěvek, tak to hodím tu – stala se mi nepříjemná věc. Přijel jsem teď v zimě z projížďky a pořádně nevysušil kolo, nechal jsem to až na další den, kdy jsem na to zapomněl, pak se zranil a měl úplně jiné starosti – výsledek byl takový, že jsem měsíc kolo ani neviděl a bylo v garáži. Včera jsem k němu přišel a zjistil jsem, že řetěz je silně zkorodovaný a spousta článků se nechce ani pohnout. Je lepší takový řetěz vyhodit a koupit nový nebo se to dá snadno odstranit? Předpokládám, že to vzhledem k ceně nemá cenu, ale třeba už se s tím někdo setkal a stačilo to do něčeho ponořit a rozhýbat. Má totiž najeto tak 300 km.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Otoc kolo, trochu ten retez protoc at se rozhybe…pak utri bordel z povrchu a normalne ho namazej:)

        (ja bych ho namazal a vyjel ven, ale pripadas mi tocela starostlivy))

        0 0
        • pepek  

          Já bych to tocela aji projel ocelovým (mosazným)kartáčem.

          0 0
      • Kouba_2005  

        Nastříkej ho WDčkem, rez z něho krásně steče dolů, a pak něčím lepším namaž.

        0 0
      • shark.jd  

        Díky moc za rady. Vyčistil jsem ho, některé články ručně rozhýbal a kolo opět řadí jak francouzský Sadev. :)

        0 0
    • Jetson  

      Také bych se přiživil na tomhle vlákně. Všechno nové, jeté pár desítek km. Všechno šlape za jízdy jak má, ale. Ale jak se teď místo ježdění s kolem jen mazlím a čekám na počasí, tak jsem si všiml, že při točení dozadu má řetěz tendenci vyjíždět na nejmenším kolečku na zuby. K tomu prostřední pila. Dá se očekávat, že si to po zajetí sedne, nebo je tohle chování typické pro nějakou vadu systému? Nebo dokonce normální a já si toho u předchozích strojů jen nevšiml?

      P.S. Úplná konfigurace v našich bajcích.

      0 0
    • unitak  

      Taky nechci zakládat nové vláknu, tak to hodím sem. Mám takový problém, že řetěz má tendenci nabíhat mezi nejmenší převodník a rám. Délka řetězu je OK, převodníky vypadají v pohodě a kazeta taky. Včera jsem řetěz sundal, důkladně každý článek vyčistil, zkontroloval jsem, jestli není něco zatuhlého a všechno je úplně v pohodě. Když dám kolo na stojan a seřizuji hazku, tak vše řadí tak jak má, nahoru i dolů krásně po jednom stupínku bez jakéhokoliv zádrhu. Nicméně v terénu a při hodně velkém záběru (pro ostraváky např. vyjíždění Emy) to má tendenci přeskakovat a když se dívám na řetěz během jízdy, tak se jakoby vyklání doleva, jakoby chtěl skočit na menší převodník. Zároveň ale řetěz o přesmyk nedrhne a není tam žádný kontakt a také vše funguje jak má. Z nejmenšího převodníku na největší krásně „řadí“ a to samé opačným směrem. Dík za každý nápad, snad to je srozumitelné :)

      0 0
      • unitak  

        No tak, to se tu nenajde žádný odborník :))

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak ma tendenci (= naklani se), nebo rpimo pada z male pily? Pokud se naklani, tak vpohode, pokud na kasparka pada, tak postelovat doraz smyku, zkontroloval zda neni placka po smrti a jestli rozumne vychazi retezovka(jestli jsou spravne umistene podlolozky pod HII stredovym..pokud ho mas…)

          0 0
          • unitak  

            Teď už má tu tendenci. Předtím se tam zasekával a seskakoval. Myslel jsem si, že by to mohlo být bordelem na převodnících/ře­tězu, přehazce. Tak jsem všechno „vyleštil“, nikde není žádný bordel, všechno promazané, všechno se točí jak má. Nicméně řetěz už nepadá a neseskakuje a nezasekává se mezi převodníkem a rámem, ale má tendenci přeskočit. Placka i řetězová linka je v pohodě. Je to strašně zvláštní. Nic jsem neměnil, dříve to s tím řetězem fungovalo ok a najednou to začlo dělat bordel.

            0 0
        • KubaBajk  

          Pro jistotu mrkni, jestli nemáš na domku středového složení zespodu nebo v nejbližším okolí prasklinku v rámu. Kamarádovi pořád padal řetěz z malé pily, přitom bylo vše seřízené. Pak našel prasklinu u domku, vyměnil rám a pohoda…třeba to nebylo tou prasklinou, mohl mít rám z bahna:),

          0 0
    • Salkrikaltor  

      Podařilo se mi skřípnout řetěz mezi převodník a napínák. Mezi dvěma články se zkřivil, takže jsem domů tlačil, neb přeskakoval. Pak doma jsem řetěz kleštěma trošku srovnal, vypadá to, že se všechno vrátilo k normálu a funguje, ale přesto se zeptám: má cenu takto „opravený“ řetěz ještě používat, nebo bych ho měl rovnou odepsat, aby mi třeba nezničil pastorky?

      Díky za jakoukoli radu, i bizarní a vtipnou:-)

      0 0
      • Ricci  

        ja som ohnuty clanok vyhodil a nahradil spojkou,dalo to este dalsich 1000km (C9)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.