• Daník

    Pls objednávali jste někdo rám/kolo Canyon? Objednávat přímo z http://www.canyon.com/ nebo přes nějakého českého zastupiče? A jak platba a doprava? dík

    0 0
    • vojta  

      Zadny prodejce neexistuje, musis primo. Platba predem (po vyzve, ze je kolo pripraveno) kartou, nebo prevodem, doprava postou.

      0 0
      • MlokCZ  

        Jen doplním, že v jedné věci, kterou měli dost nepropracovanou a to způsob platby aspoň trošku pokročili.

        Kdysi při platbě kartou bylo nutné jim telefonovat nebo případně faxnout číslo karty a oni si to strhnuli. Opravdu předpotopní metoda na tak velkou firmu s přímým prodejem.

        Letos to bylo už trošku lepší, přes https přímo při objednávce na stránkách se jim doručí údaje o kartě a oni si to ručně po chvíli (v jednom konkrétním případě, co jsem řešil tak za pár hodin, bylo to pro kolo, které bylo v expresbikách) strhnou. Pořád to ale není online platba. I když online platba taky není vždy ideální, pokud např. dojde k chybě o skladové zásobě a pak se třeba peníze vrací.

        0 0
      • Daník  

        jj dík, takže kartou znamená, že mu dám ta čísla ze zadní strany a oni si stáhnou co libo a převodem z účtu…což asi mbank stále nevede…

        0 0
        • Break88  

          nevim jak ostatni banky ale u mbank to funguje, platil jsem tak jiz nejake veci

          0 0
        • camlost  

          no… davat nekomu informace z karty je, mirne receno, ne uplne dobry napad.

          0 0
          • Daník  

            taky to nedělám zrovna rád, od jisté doby (přesněji od doby, kdy mi účet přes kartu vybrali) si ale dávám pozor, aby na účtu s kartou nebylo víc, než je nutné. Ale zase si říkám, že Canyon by mohl s těmito údaji nakládat seriózně..

            0 0
            • camlost  

              Canyon coby firma bude pravdepodobne jednat seriozne.

              bude tak jednat i nespokojeny / propusteny zamestnanec? odpovedet si muze kazdy sam.

              0 0
          • madcat  

            Co se přesně myslí tím „dávat někomu informace z karty“? Jakože přes zabezpečený připojený zadat číslo karty, platnost a to trojmístný číslo na rubu? Nebo to normálně opsat do mejlu a poslat? To první občas i přes mírný mrazení v zátylku občas dělám, když potřebuju něco zaplatit přes net, a považuju to za relativně bezpečný, to druhý teda rozhodně ne, to bych si nelajzl…

            0 0
            • jojina20  

              Nerozumím tomu moc dobře, ale podle mne, když zaplatíš online kartou, tak v eshop má veškeré tvoje údaje z karty, které potřebuješ k zaplacení. Stalo se mi, že jsem musel dostat novou platební kartu, protože jeden velký zahraniční eshop obrali o všechny údaje zákazníků.

              0 0
              • madcat  

                Jasný, tohle je asi způsob, jak se můžou dostat informace ven a zabezpečení může být na trase při placení jaký chce. Ale je to už imho dost velká a blbá náhoda… Jinak když se tohle tobě stalo, tak to tě kontaktovala sama banka, nebo prodejce, kterýmu ty informace byly ukradeny? Nebo jak k tomu došlo, že sis musel pořídit novou kartu?

                0 0
                • jojina20  

                  Volali mi ze Spořitelny, tu kontaktoval ten eshop. Docela jsem se divil, ale dobře, že to tak funguje.

                  0 0
    • acidb  

      Já jsem byl v létě 2008, kdy byl snad nejvýhodnější kurz eura/kč zrovna v Koblenzi, takže jsem si to tam zaplatil kartou na místě a pak čekal na balík. Přišel sic o měsíc později než měl, ale i tak mě udělal velkou radost. Navíc, jak píše mlock, měli úchvatnej systém, takže i když jsem to měl zaplacený, stejně mě přišla výzva k zaplacení ještě jednou po kompletaci kola. Nyní by to snad mělo být lepší.

      0 0
      • Patt  

        A co máte chlapáci za kola? Už jistou chvilku koukám po LUX MR 9.0…ale pořád nevím, jestli mám dát tomuhle způsobu prodeje plnou důvěru. Jak jste spokojeni?

        0 0
        • acidb  

          Mám Nerve XC a spokojen jsem, krom vidle, ale ta je RS a ta nemá s canyonem nic společného, pokud úmyslně nenakoupil nějaký kusy s vadama těsnění:-). Taky jsem přemýšlel, zda takový prodej je ok, ale nejsem jediný, kdo takto z canyonu nakupoval a krom opožděných dodávek jsem snad neslyšel žádná negativa. Nicméně tuším, že LUX je karbonovka, tak bych se poptal, jak to posílaj. Přijede to totiž DB, pak ČD a posílaj to v papírové mega krabici, byť žádný škrábanec nebo důlek jsem na novém kole neměl.

          0 0
          • Patt  

            Oki díky, asi to bude spolehlivé. Jen je mi to trochu nepříjemné někomu poslat peníze a pak čekat, jestli třeba někdy příjde kolo.:-) Každopádně díky za zkušenosti.

            0 0
        • oldaka  

          koupil jsem v outletu ram lux mr 2009 a sestavil jak chtel. cekuj kolo v profilu. jeste musim trochu poladit nastaveni tlumeni a spravny posed a bude to parada. luxusni raketa.

          0 0
          • Patt  

            Koukal jsem už na něj včera a povím ti, že v té bíle to je opravdu Lux…Luxusní bike.:-) To máš v jaké velikosti?

            Potěšilo mě, že o tom mluvíš jako o raketě, jelikož se trochu bojím toho carbonu, aby to nebyla žvýkačka.

            0 0
            • oldaka  

              Je to velikost XL. ram s tlumicem, hlavkem, sedl. objimkou vazi cca 2,3kg (XL). vypada hodne dobre a jede to jak cert. nezkousel jsem tedy moc fullu takze hodnoceni neni objektivni, ale jsem moc spokojen. vsak dojed do brna a muzes se projet :) celkove z kola mam pocit, ze je delany na rychlost – tlumeni funguje tak, abys mohl na rozbite polnacce sedet a slapat, ale nejak extra ti zadek hyckat nebude. Je to opravdu chrti full . zadna energie vnivec :)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.