• stewea

    Ahoj, chtěl jsem se vás zeptat jestli máte někdo zkušenosti z přepravou kol dálkovými autobusy, díky moc za rady.

      

    Histori jsem prošmejdil ;-)

    0 0
    • Medunka  

      Přepravní podmínky dopravců v ČR, SR kolo z přepravy vylučují – chápáno jako kolo v nerozloženém stavu, jediná možnost přepravy kola autobusem je v krabici (ale ne každý to zkousne a řidičům to i vadí). Nejlepší je pořídit cyklokufr a složit kolo do něj – takto je to bez problémů

      0 0
      • stewea  

        děkuju moc, potřebuju se dostat s bajkem do domova :-D

        0 0
      • Honza729  

        Myslis kufry od cca 9 – 20 tisic ?

        Tak to jo, to ten, ktery nevlastni auto a jede busem rad zaplati..... :)

        0 0
        • Medunka  

          to už pak je otázka, kde ten, kdo jede autobusem, vzal prachy na to kolo – to je podezřelé, to určitě někde ukrad.

          0 0
    • Twister  

      Na linkách do zahraničí kolo v krabici v pohodě, dá se tam nacpat i spousta dalších věcí, ale pokud to má pak 50kg, už to asi bez doplatku za nadměrný zavazadlo neprojde.

      0 0
    • castro  

      U Student Agency je přeprava kol možná. Nevim jestli na všech linkách, ale myslím,  že na vnitrostátních určitě. Nestojí to ani korunu navíc. Akorát to chce něčím (třeba starym prostěradlem) obalit, abys nepoškodil zavazadla ostatních a bejt u autobusu první. Já ho takhle vezl z Liberce do Prahy.

      0 0
      • Honza729  

        Ano, mas pravdu, ale asi to bude na vuli ridice. Kolega tady za mnou jezdi na vikendy domu k Brnu a s kolem miva pres leto pravidelne problemy ho prevazet tam a zpet u SA.....

        0 0
      • kcvalin  

        Ja jsem s nima jel tam i zpatky – Praha – Stockholm – priplatek 2×400kc – booknul jsem to predem a pak mi rucili ze to vezmou. Muselo to byt zabalene – takze cestou tam no problem a cestou zpatky jsem nekde nasel prazdnou krabici a zabalil jsem to na autobusaku. Se student agency mam teda dobrou zkusenost.

        0 0
    • Martyss  

      Co jsem studoval podmínky dálkové přepravy v ČR, tak u busů jsem možnost přepravy nenašel v nerozloženém stavu. Bohužel jedině ČD přepraví nesložené kolo a to téměř ve všech vlacích.

      0 0
    • Splinter  

      Odkud kam? Není lepší hodit to do vlaku?

      0 0
    • Smazaný účet  

      mission impossible

      0 0
    • ma.cech  

      Vykopal jsem nějaké staré téma.

      Chci se zeptat, máte někdo zkušenost s přepravou většího kola autobusem do zahraničí (to je celkem jedno jestli do zahraničí nebo vnitrostátně) s Regiojet / Student agency? Přepravoval jsem asi 5× kolo v ČR a vždycky ten řidič byl velmi překvapen že tam někdo má kolo (ikdyž to jejich systém ví, že tam bude kolo). Jejich přístup k přepravě kola podle mě má trochu mouchy.

      Mám pro 2 osoby zaplacené 2 kola a navíc jedno nadrozměrné zavazadlo. Kola jsou opravdu brutální cestovní koráby, brašen fakt hromada. Vozík neberu, to by byl už overkill. Plánuju brašny a nosiče smotat k sobě fólií a udělat z nich 3 zavazadla.

      Jenomže háček je v tom, a to mi už delší dobu vrtá hlavou, že Student agency nijak nehlídá počet kol v autobuse. Ten systém to neřeší. Garantují mi dopravu kola, ale systém pustí klidně 20 kol do busu. Až k busu přijde 20 maníků a každý s kolem, jsem zvědav, kam ty kola dají. Já jsem to zkoušel, objednal jsem si 15 jízdenek na trase Brno-Olomouc a všechny s kolem a pak jsem je všechny zrušil. Zajímalo by mě kam by těch 15 kol dali, když mi ty rezervace prodali.

      Máte někdo nějakou zkušenost, která by mi mohla pomoci? Fakt mám obavu z toho že mi řeknou, že ikdyž jsem si zarezervoval 2 kola a nadrozměrné zavazadlo, tak se to tam nevejde. To mě ale nezajímá, to mi mají říct předem a ne až na místě.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.