• Pedro404

    Přemejšlim, jakou přehazku dát na DH/FR kolo s jednoplackou a napínákem?

    Kamarádi jezdí Soru s krátkym ramínkem a pochvalujou si jí, já původně plánoval SLX Shadow se středním ramínkem, protože sem prase a ten Shadow systém vypadá, že bych s nim nemusel mít každou chvíli křivou patku.

    Nebo SRAM? S tim nemam zkušenosti vůbec, ale spousta lidí se tváří, že je úplně někde jinde než Shimano, i když nevim jak na sjezd.

    Dík za odpovědi.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Co desitkova XT a sram razeni? Je jeste vice schovana nez sram a nebude taky moc mlatit:)

      Na ohybani patky kvalita prehazky moc vliv nema, je to dane spise jezdenim a konstrukci patky.

      0 0
    • ravag3r  

      Napíšu ti to sem.

      Udělal bych to pěti/šestirychlos­tní – ušetříš možná trochu na hmotnosti, nebudeš tolik křížit řetěz a beztak na sjezďáku ty velký kolečka nepotřebuješ a při jízdě tolik nepřehazuješ:)

      Dal bych MTB nebo silniční Sram kazetu řady 70 nebo nižší, ty se daj snadno rozebrat, rozebral jí a použil šest nebo pět nejmenších pastorků a zbytek ořechu směrem ke středu kola vypodložkoval.

      Řetěz normálně devítkovej nebo osmičkovej podle kazety.

      Přehazku bych dal buď nějakou tu silniční Shimano a nebo, pokud máš Sram řazení, klidně Sram X-4, která má sice dlouhý ramínko, ale je levná, docela bytelná a celá z kovu. Hlavně bych jako hazku nekupoval nic drahýho:)

      0 0
      • Nimrod  

        ty bys udělal 7sp a dal tam osmičku/devítku řetěz? proč ne sedmičku, která toho vydrží víc? protože má větší mezery mezi pastorkama a chtělo by to sedmičkový řazení? nevím, ptám se :-)

        jinak za mě shimano ani klasika nemlátí do rámu a zároveň přehazuje, aspoň na všech kolech, co jsem kdy měl. shadow je sice schovaný, ale jak živ jsem nevzal za šaltr zrovna v těhle místech, i když jsem nejeden rozpůlil/roztřetil. dřív jsem jezdil tiagru, chvilku 105, chodí to stejně, výdrž je ti fuk, protože ji stejně dřív zničíš, než se dožije regulérního vaklu (aspoň u mě to tak bývalo)

        0 0
        • ravag3r  

          Rozteče mezi pastorkama na zmenšený 9/8sp. kazetě nepojmou sedmičkovej řetěz:) To by musel mít sedmičkovou kazetu a všechno k tomu a z tý zase ubrat nějaký pastorky by znamenalo mít tak 4 rychlosti:) Což proč ne, já na sjezďáku jezdil celej rok víceméně na jeden převod.

          Je to stejně fuk co za hazku, stejně jí urveš. Já měl minulý léto skóre deset dní v bikeparku – tři přehazky na kusy.

          0 0
          • Pedro404  

            „Což proč ne, já na sjezďáku jezdil celej rok víceméně na jeden převod.“

            Takže z toho mam udělat singla?:)

            0 0
            • bikEpo  

              ja som jazdil najprv obyčajnú 7sp kazetu,potom rozobratú a vypodložkovanú na 3 pastorky a nakoniec idem dávať singla(ešte že mám čap okolo stredu)…

              99,9% času som jazdil na prevode 32/13,pre mňa ideál na FR, sem tam Dirt a DH

              0 0
              • Nimrod  

                on je fakt ten, že franta mrázek ještě možná ani ne 10 let zpátky jezdil single speed na sjezďáku :-)

                0 0
    • Atilla  

      Vozil jsem už hodně přehazek a je to asi jedno kterou, nakonec jsem stejně každou urval. Teď mám nejdražší co jsem kdy měl SLX s krátkým ramínkém a do rámu skoro nemlátí a je opravdu o dost víc schovaná, ale když štrejchneš pařez, tak je to stejně jedno:)Docela spokojenost se sorou 8sp. na 1placku stačí u RB se mi už i na 8sp. na největším kolečku křížil řetěz jako krava.

      0 0
    • scalar  

      Suntour, třeba Durolx:

      http://bike4u.cz/index.php…

      řazení jednopáčkové Suntour nebo něco od Sramu.

      http://bike4u.cz/index.php…

      0 0
    • konarider1  

      Nevidím cenový limit a jestli jezdíš DH/FR tak ber Saint s krátkým ramenem.Já osobně už odrovnal 5× XT přehazku a 2× SLX.Saint mi drží víc než sezónu a dokonce je po té sezóně bez nějakých vaklů.

      0 0
      • Pedro404  

        Cenovej limit je ten, že Saint je už moc drahej:) To SLX je tak muj cenovej strop, XT mi předpokládám nic pozorovatelnýho navíc nedá.

        Kdyby to byl takovej spotřebák jak řikáš, tak bych asi fakt koupil tu Soru za 3–4 kila a čekal, co se stane. Ale teď teda jezdim tak půl sezony sjezd (předtim rok XC/enduro) na pevňáku co má vzadu XT s dlouhym ramínkem a furt sem to nikde neurval a vakl taky nikde, tak se mi nechce věřit, jak tady ty hazky kurvíte jak na běžícim páse:)

        0 0
    • Joseph de Sax  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.