• vasek80

    Po přeskočení na nové kolo se mi začalo ozývat koleno. Ladil a ladil jsem posed a dostal jsem se na nějaký bod, který celkem vyhovuje. Výšku sedla neladím podle návodů, ale podle pocitu.

    Zkusil jsem podle návodu na iVelu olovničkou změřit jak jsem na tom s předozadní pozicí. A byl jsem cca 3cm před středem osy pedálu. 1.5 cm jsem posunul sedlo vzad ale jsem pořád podle toho moc vepředu. Na pár stovkách metrů co jsem poté projel jsem nic nepozoroval, ale dozadu už se více šoupat nebudu.

    Zajímalo by mne jaký vliv má právě předozadní pohoha na tělo při šlapání, jak se právě projeví pokud budu mít sedlo více v předu.

    0 0
    • Bully  

      No ze telo bude vic vpredu prece :o) Coz znamena, ze se teziste presune ze sedla o trochu vic nad riditka, jakoby se ti zvetsil uhel sedlove trubky. Tenhle posez muzes videt treba u casovkarskych specialu, kde je ale potreba vyvijet relativne kratkodobou velkou silu do pedalu, takze teziste vpredu pusobi jako protivaha pro slapani. Pro normalni jezdeni to zpravidla znamena bolest v siji, zadech, krku a v zapesti. U MTB to teoreticky muze zlepsit jizdni vlastnosti v prudkych stoupanich, naopak ale zvysit riziko padu kdyz klesas. Jde to ale takhle na dalku tezko posoudit, klidne se muze stat ze mas nestandartni proporce a tenhle posez ti muze jeste i docela vyhovovat, clovek by se mel ridit trochu i svymi pocity pokud vi co dela. Tj. nastavit si kolo do ± idealni polohy podle poucek a casem ev. neco menit pokud to uplne nesedi.

      0 0
      • vasek80  

        S tím šlapáním do kopce souhlasím, tam se váha na předku hodí. Z kopce nemám problém. Sedlo mi umožňuje posuntí vzad a v extrémech stejně jsem za sedlem.

        Bolestí v popsaných partiích netrpím, spíše mě pobolívá v kříži, ale koho ne. Bál jsem se aby se třeba moc nenamáhalo koleno, které už mám odoperované.

        Teoreticky by tedy mohl být posez trochu v předu lepší pro krátkodobé zrychlení, ale po 40 km budu více unavený, než bych seděl přesně podle olovničky?

        0 0
      • nox159  

        // ale zvysit riziko padu kdyz klesas// – prave ze naopak :) ma sedlo hodne vepredu = lip se mu pujde za sedlo

        sjezdy se stejne jezdis ve stoje :)

        0 0
    • mr.antik  

      tak takovou polohu fakt neznám…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.