• Eagle97

    Ahoj, potřeboval bych pomoci s výběrem předního světla na MTB. Chtěl bych, aby nebylo moc těžké (do 50g) a mělo co největší výkon. Nevím, na jaké hodnoty se při výběru koukat. Chtěl bych nějaké světlo se kterým uvidím i trochu před sebe, nemusí být vidět jako ve dne. :D Takové nějaké decentní, prostě průměr ve svícení. Myslíte, že stačí 1 diodka? Co vozíte vy? Díky.

    0 0
    • Kouba_2005  

      Co třeba 2 diodky? :-)

      http://www.led-expert.cz/…ding-YD-2XU2

      0 0
    • nooski  

      Yinding má 60g http://www.ledshop.cz/…t~z3400.html baterka pak 200g včetně nylonového pouzdra. Na MTB ideální světlo s moc pěkným kuželem, teplotou světla a kvalitou zpracování.

      0 0
    • MirosPikos  

      Rovněž doporučuju Yinding, kupoval jsem zde:

      http://www.gearbest.com/…_133573.html

      A nebo Fenix BT20, kupoval jsme zde:

      http://www.kronium.cz/…rod674.html

      0 0
    • mirage  

      co třeba toto, mám ho, a je fakt dobré. když ho máš třeba v dresu, zabíra minimum místa http://www.hupnakolo.cz/…ed-usb-cerne

      0 0
      • zdenal8  

        200 lumenů je tak na silnici. Do terénu bych se s tim asi radši moc nepouštěl.

        0 0
        • mirage  

          tak to si myslíš. taky mě říkal jeden borec že má 900 lm a že 200 je málo, tak jsme ty světla ve tmě porovnali a rozdíl nebyl žádný, jen trochu jiný kužel svícení, jinak nic.

          0 0
          • oddie  

            Vzhledem k tomu, jak prodejci o těch lumenech lžou to není vůbec nic zvláštního.

            0 0
          • MirosPikos  

            Tak to někdy porovnej třeba s těma odkazovanýma světlama :)

            0 0
    • oddie  

      Aku typu 18650 má sám nějakých 45g. Takže do 50g celek žádný zázrak nebude… Do 150g už se vejde UF2100, aku 18650 a držák na řídítka.

      0 0
        • oddie  

          Jako čelovka super (když někdo zkousne tu cenu), na řídítka celkem na prd, váha s držáky nebo postrojem na hlavu prakticky stejná jak u toho malého světla na řídítka. A popravdě, nejlepší je mít stejně oboje, jak světlo na řídítkách, tak i tu čelovku…

          0 0
    • marapara  

      Do 50 gr. se asi výkonným světlem včetně akumulátoru nevejdeš. Vše výše uvedené mají většinou akupacky, které jsou těžší nebo lion baterku, která váží sama o sobě cca 50 gr. Takže buď si koupíš opravdu nějakou tříledkovou bludičku do 50 gr., kterou dobíjíš přes usb nebo přidáš na váze a budeš mít opravdu výkonné světlo.

      Ono se to v podstatě vzájemně vylučuje lehké světlo, které váží do 50 gr. a má vysoký výkon.

      V této kategorii to může být leda výkon nějakých relativně výkonných obyč. ledek, asi něco takového: http://www.kupkolo.cz/…-led_z90381/

      0 0
    • podvlada  

      Asi nejlehčí a nejvýkonnější bude Zebra.

      Případně Yinding, jehož jednu alternativu jsem si nakonec zvolil já.

      0 0
    • sumoc  

      Já lítám po lese s tímto a zatím bez problému. Uvidíme jak dlouho vydrží. Cena se dá najít okolo 600Kč, což je vcelku zadarmo. Světlo je lehký a baterka v batohu mi nevadí. http://www.dx.com/…18650–172326#…

      0 0
      • oddie  

        Nad popisem jsem padl smíchy – prý „beam is wide“ a na fotce uzoučká čárečka :D

        0 0
        • sumoc  

          No taky jsem z toho měl strach, ale světlo co mi došlo, svítí celkem rozumně. Za tu cenu bych ho bral zase. Ale led trail to není no…

          0 0
          • drood  

            Nojo, tenhle typ na bike moc není, má to fakt úzký kužel. Ale dej do toho MT-G2 nebo XHP50 a nestačíš se divit.

            0 0
            • Es-Age  

              No to bych bral. K tomu přidělat ještě dálkové ovládání, zredukovat svítivost pouze na jeden modul, maximální a mám to, co už měsíce sháním. Jako potkávací světlo jsem si koupil Nitefighter BT21, takže už chybí jen dálkové s reálným osvětlením cca 150m.

              0 0
    • Eagle97  

      Dík za odpovědi. Mně se líbilo tohle. http://www.koloshop.cz/…-svetlo.html Je pravda, že malá váha a vysoký výkon si protiřečí. Něco do 1000,–

      0 0
      • Breakpain  

        To je blikačka, ne světlo ;) … mám to a jednou jsem musel dojíždět za tmy lesem. Jel jsem po asfaltové cestě … bylo to lepší než drátem do oka, ale z 50% jsem byl vystreslej, jestli nevyběhne ukrajinec s trubkou a nesundá mě z kola, aby si polepšil a z druhých 50% sem byl připosraný, že jsem toho moc neviděl ;) … Ještě jednou – byla to asfaltová stezka, kterou mám najetou zpaměti ;) … Jet mezi stromy, jdu pěšourem.

        0 0
        • podvlada  

          S tímhle bych souhlasil.

          Je rozdíl bejt vidět a sám vidět. Tohle splní to první.

          0 0
        • marapara  

          Tak tak. Já mám SolarStorm + ještě tu malou tří ledkovou Force, která v rámci svých možností svítí relativně dobře, ale je to vyloženě nouzovka nebo na jízdu na šera, na za úplné tmy. Ale jednou se mi ráno za úplné tmy stalo, když jsem jel do práce, že mi SS najednou zhasl a ticho po pěšině. Byl jsem asi 5 km od domova a vracet se nebyl čas, tak jsem jel na tu malou tříledku a šlo to. Ale jel jsem jen po rovině, z kopce bych si s tím netroufl, to by bylo dost o hubu. Proto souhlasím, že tohle je řešení jen vyloženě jako nouzové, ne s tí jezdit v regulérní tmě někam. Na to jsou určena těžší a výkonná světla, ne bludičky.

          0 0
      • podvlada  

        Můžeš si vybrat asi ze tří možností – buď je priorita č. 1 opravdu ta váha a tam seženeš jenom blikačky.

        Pokud chceš opravdu světlo, tak druhá varianta je mnou zmiňovaná Zebra, což je asi nejlehčí světlo a ta cena je za zpracování super. Pokud chceš aby to svítilo, bude nejrozumnější vzít něco s li-ion akumulátorem.

        Třetí varianta je ta, že se holt vykašleš na váhu a dokonce se ti podaří ušetřit na ceně a pořídíš Yinding nebo Solarstorm X2 z Číny kolem 400 – 800 Kč.

        Nic víc tady nevymyslíme.

        0 0
    • elkar  

      Toto neber jestli máš bezdrátový cyklocomputer. Ruší to signál.

      http://www.axit.cz/…4ww_2w-.html

      Pokud máš klasickej tak svítí docela pěkně.

      0 0
    • skorpion  

      LED svítilna EagleTac D25LC2 Clicky 49 g (bez baterií a drzaku). Mam a spokojny.

      0 0
    • drood  

      Convoy S2+ plus držák. Menší a lehčí včetně aku s kloudným výkonem neseženeš.http://www­.fasttech.com/pro­ducts/1601/1000­2364/1826603-convoy-s2–1-cree-xm-l2-u2–1a-860-lumen-2-group-3 V roletce si vybereš výkon,bin, tint a barvu svítilny.

      0 0
      • oddie  

        Kolik v reálu váží? Já můžu zvážit Convoy S5, UF 2100, A10, . Katalogové údaje často kecaj, třeba u S5 hostu je uvedeno 31g a u S2 76, což je oboje podle mě blbost.

        0 0
        • drood  

          Už jsem jich kolegům koupil spoustu, ale nikdy jsem to nevážil. Ale další je na cestě, až přijde tak zvážím, pokud si vzpomenu. Gramaření jde mimo mě, na světlech je to nesmysl, buď svítím nebo gramařím:).Li-ionky něco váží a záleží, kolik a jakých jich použiju (18650,26650). Když svítíš na jednu li-ionku, stejně vozíš druhou v kapse. Jinak S2 má z těchhle světel asi nejvhodnější kužel na kolo.

          0 0
        • drood  

          Tak Concoy S2+ váží 75g, chráněný Panasonic NCR18650B má 49g. Takže světlo do 50 gramů je tak možná plastová blikačka na knoflíkovky…

          0 0
          • oddie  

            Aha, tak nekecali, s tou váhou u S2. UF2100 má 65g, S5 ještě zvážím, bude podle mě ještě o chlup lehčí. Nicméně pořád platí, že světýlko téhle velikosti + aku + solidní držák na řídítka znamená celkem ke 150g, k tomu druhý aku dalších skoro 50, to je pravda, to už tu padlo. Já navíc na tmu radši vozím tyhle světýlka na řídítkách dvě, kdyby jedno odešlo, takže to mám celkem spíš do půl kila, než do 50g :)

            0 0
    • Erknold  

      A pokud bys to chtěl za levno, tak hledat na Aliexpress ve vodách 14500

      Svítilna

      http://www.aliexpress.com/…8490548.html

      Nějaký 14500 akumulátor a nějaký pružný držák, jako tuto apod.

      http://www.aliexpress.com/…2157914.html

      Je to malé, lepší než blikačka a méně svítivé než XML-T6 :) Prostě malá nouzovka.

      0 0
    • kyl  

      Dostal jsem tuto svítilnu.Jestli jsou údaje pravdivé nebo ne mě až tak nezajímá(pro mě svítí dostatečně) ale chtěl jsem si koupit náhradní akumulátor a s kapacitou 3500mAh nějak nic nedohledal,jen nějak 3400mAh a stojí celkem dost.

      Údaje na mém akumulátoru budou asi blbost.

      Svítilna

      0 0
      • l.smetana  

        To je Čínských 3500mAH, kdybys koupil např. Samsung 2000mAH, pravděpodobně by sis ještě polepšil.

        0 0
        • kyl  

          Právě,běžně jsem našel od 1250–2000mAh,nejvíc bylo 3400mAh ale za skoro litr.

          A na krabici je taky jen 2000mAh

          0 0
          • josh  

            Li-ion akumulátory velikosti 18650 se zatím vyrábějí s maximální kapacitou 3400mAh. Samozřejmě se ale najdou různé fejky, například na čínských e-shopech najdeš i 5000mAh, zde totiž u většiny zboží uvádějí vylhané parametry, ale tam bych Li-ion akumulátory raději nenakupoval, protože nikdy nevíš co dostaneš a tyto typy akumulátorů bezpodmínečně vyžadují kvalitní výrobu, jinak mohou být dost nebezpečné.

            0 0
            • kyl  

              Koupím asi ze dvě do těch 2000mAh,jen abych měl na výměnu.

              0 0
      • HWSpeedy  

        Co takhle clanky z vyrazenych baterii z notebooku a k tomu externi nabijecku?

        0 0
        • kyl  

          Tak ono to nabíjí přímo ve světle,nabíječka teda nutná úplně není.Poslední noťas jsem hodil do popelnice i s baterii :-(

          0 0
    • indoorajn  

      Využiju to tady. Můj akupack už nemá žádnou kapacitu, tak k Solarstormu potřebuju aku-box na 4×18650. Našel jsem tohle Poradí někdo, jestli se tohle dá fakt použít? Je mi to nějaký nejasný. Kdyby to šlo jako akupack i powerbank na mobil, tak by bylo o krám míň. To světýlko se může taky hodit.

      Nabíjí se to předpokládám, ze stejný nabíječky jako Solarstorm.

      Díky

      0 0
    • psedma  

      mám problém s yinding světlem, z ničeho nic přestal úplně svítit, teda rozsvítí se, ale na výkon tak desetinový oproti normálnímu minimálnímu výkonu… předpokládám, že se něco odpálilo v elektronice, nesetkal se s tím už někdo?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.