Prazska cyklojizda 21.9.08 15:00

36 nepřečtených
  • Mamut

    Lakanie na poslednu chvilu, ale snad zaujmem aspon niekoho.

    Cyklojizda dnes so zlavou! Z palachovho namestia v Prahe o 15:00. Berte zeny, deti, starcov, psy, macky a hlavne kvetinarky. Neberte auto. Zivy chodec – dobry chodec. Atd.

    Ucast nepovinna, ale vitana.

    Anketa: Dotiahnem kolko osob (vratane seba)?

    1
    1x
    20%
    2
    1x
    20%
    0 0
    • Tomcat  

      ó jé to tu hlouho nebylo :-|

      No přeji co nejméně nasraných chodců a řidičů, kteří so možná sou také cyklisti jen nemají na výběr a nechtějí si hrát na hrdiny

      0 0
      • Mamut  

        Presne o tom to je, aby ist po meste lubovolnym inym sposobom ako autom/busom raz neznamenalo hranie na hrdinov.

        0 0
        • Tomcat  

          Zajímalo by mne jak se  dopravíš na pracovní zchůzku v kvádru v hnusném počasí Měskou Hromadnou popravou, nebo na kole :-\ , nebo dopravíš zboží.....  …nebo nevíš kam sem směřoval?

          Řeknu takhle mluvil sem s jedním profesorem sociologie\psycho­logie a kostatoval že cyklojízda je míněná dobře, jen to provedení je takové, že ona nasranost kterou to vyvolá , nebo onu nasranost která tam je ze špatné dopravy jen podporuje.

          Bohužel ten jeden negativní pocit z toho zastiňuje dalších x pozitiv.

          0 0
          • luban666  

            co je za problem jezdit v obleku v mhd? no a staci se kouknout do jinych mest, kde jezdi na kole spoustu lidi do prace, vcetne manazeru a sekretarek. proc by to nemelo jit tady? s tim zbozim je to samozrejmny, ze ho nepovezes na kole, to byl blbej argument ;)

            0 0
            • Hnoj  

              Dopravoavat se v Praze MHD v (čistém) obleku je IMHO naprostý nerozum, takovou chybu jsem udělal jen jednou, na zkoušce jsem si pak připadal jak komeník…

              Co se týče dopravy zboží, budete se divit, jak objemné balíky se dají MHD přepravit, jen je potřeba zaujmout takovou pozici, aby se dalo s tím balíkem zas vystoupit na správné zastávce :)

              0 0
              • Milenius  

                A jak jezdi ti tisice lidi MHD kazdy den? Je uplne jedno, co mas na sobe, kazdy chce v cemkoliv dojet cisty, takze tohle je dost ubohy (a nepravdivy) argument.

                Podle mne je hlavni duvod v nekvalite sluzeb, v pristupu zamestnancu MHD/CD i kvalite prepravujich prostredku. Treba dnes jsem jel na kole do prace a predjel mne autobus, za kterym se linun modry dym jako za deseti tankama. Malem jsem se udusil. A pak jezdi na kole…

                0 0
    • Radek Broz  

      No, snad alespoň hezky zmoknete, já jdu jezdit tak, kam kolo patří a nikoho neotravuje, tj. do lesa:o)

      0 0
      • Beeda  

        tohle rikej myslivcum :-D

        0 0
      • Lasky  

        No já to možná vezmu přes les k Rudolfinu, aspoň se na tu taškařici kouknout :-)

        L(.)

        0 0
    • Krys  

      0 – a necítim potrebu ospravedlniť sa.

      0 0
    • Smazaný účet  

      ááá, to je zase ta akce, která po sobě zanechává bordel ve formě neuklizených ilegálních plakátů a spoustu naraných lidí, kteří potom třeba rozhodují, co udělat pro cyklisty? dobré, dobré… :-/

      0 0
      • Mamut  

        Isteze idealne je, aby o tebe ani nevedeli – hlavne nikoho nenasrat. A dufat, ze sice o mne vobec nevedia, ale urcite pre mna postavia modre z neba. Dokonale. Len akosi to poslednych 15 rokov nefunguje.

        0 0
        • Tomcat  

          Za to co funguje zajisté víc než 15let ve všech společnostech bez rozdílu zřízení je že pokud někoho neštveš neudělá pro tebe nic tuplem. dokonce často pak dělá věci proti tobě.

          0 0
        • kolombo  

          Ne funguje to naprosto přesně: všichni se tváří, že žádní cyklisté vlastně neexistují.

          Takže taktika „dělat, že tu nejsme“ je určitě to pravé.

          Hele, když se cpou takové prachy do fotbalu, tak nechápu, proč se taky nasnažit na sebe upozornit.

          Až budou u cyklojízd asistovat těžkooděnci, tak si začnu myslet, že je něco špatně, ale zatím nám Policie spíše asistuje a zastavuje dopravu. Alespoň v Liberci ano.

          0 0
          • Radek Broz  

            Tady jde o to, jak se upozorňuje a metoda, kdy si někdo vezme za rukojmí lidi, co s tím nemají nic společnýho, je možná efektivní, ale rozhodně ne správná.

            0 0
            • Beeda  

              pokud zastavas nazor, ze kolo patri do lesa a ne do mesta, tak ja zas tvrdim, ze tam patri a je to rovnopravny dopravni prostredek. Ze nekoho cyklista otravuje je metalne zaostaly nazor na kterem urcite zapracujes ;-)

              0 0
              • Radek Broz  

                Hlavně je úplně jedno, jestli tam podle mě patří nebo ne – mě jen vadí, jak lidi na cyklojízdách jejich názor prosazujou.

                0 0
                • Beeda  

                  no a no to jedno neni…

                  0 0
                  • Tomcat  

                    …? sem nepochopil

                    0 0
                    • Radek Broz  

                      On asi hlavně nepochopil Beeda.

                      0 0
                      • Beeda  

                        rict ze kolo nepatri do mesta je asi takova hovadina jako rict, ze nepatri do lesa, si to preber, nemusis souhlasit s formou prosazeni, ale jestli ti to je jedno jako cyklistovi tak to jsem fakt nepochopil…

                        0 0
                        • Tomcat  

                          Vzaslepenosti nedokážeš některé věci odlišit nebo vidět, to je smutné.

                          0 0
                        • Radek Broz  

                          Já o voze, ty o koze:o)

                          Píšu, že se mi nelíbí forma. Tu poznámku s lesem jsem sem hodil, protože jsem se zrovna chystal jet na Klínovec a upřímně litoval zoufalců, co se jdou vozit po magistrále. Jinak je mi cyklodoprava v Pze naprosto volná a je mi to jedno, to máš pravdu. I když přes tyhle vaše akce se pomalu dostávám do pozice, že je mi i to, co prosazujete protivný. Podobně, jako mám neskrotnou touhu mít tu další reaktory, když vidím stejně blokovat silnice rakouské pobírače zemědělských dotací.

                          …a nejsem cyklista:o)

                          0 0
              • Vsara  

                Hmm .. na cyklojízdě jsem byla – i s dcerou. Nemyslím si že cyklojízda je ten nejsprávnější způsob prosazování, ale je alespoň nějaký. Kolo rozhodně patří do města .. i do lesa …  kolo je rovnoprávný dopravní prostředek i sportovní pomůcka .. dle uživatele a momentálního užití.

                 

                A jistě – chápu, že kolo někoho obtěžuje. STejně tak jako mohou třeba psi někoho obtěžovat, nebo parfémy některých lidí, či zápach  … či auto … či hluk. A stejně tak jako se lidi musí naučit žít se psy některých jiných lidí, musí tolerovat některé vohavné parfémy, zápach.. musí tolerovat hluk …  naučí se tolerovat i to, že někdo chce jezdit na kole. A že si přeje mít pro toto ježdění vhodné podmínky. Tak jako si vhodné podmínky přejí ti, kteří chtějí jezdit v autě. Ci mít možnost držet ve městě psa. či … mnoho a mnoho dalších věcí.

                0 0
      • pajan  

        Bordel možná zanechává ale ty letáčky jsou legální…

        0 0
        • Smazaný účet  

          „letáčky“ ??? po minulý cyklojízdě zůstaly na cyklostezce podél řeky na sloupech hnusný kartonový desky s plakátama, nikdo je nesundal, až se asi po dvou měsících rozmočily na břečku…plastový pásky tam jsou furt.

          organizátoři jsou bezohledný prasata a až se sami naučej chovat ke svýmu okolí zodpovědně, možná na jejich akci změním názor

          0 0
          • pajan  

            Sundavaj se ty o kterejch víme… Jestli si to někdo nabere domů a pak to pověsí a neřekne to tak tim pádem to nesundáme… (resp. nesundají-já tohle nedělám…). Je ale pravda že ty nálepky na lampách a na sloupech mě taky serou… :-!

            0 0
    • Tosa  

      Svou cyklojízdu podnikám každý den do práce z Černého mostu na Smíchov a to již čtvrtým rokem. Organizované cyklojízdy bych se nikdy nezúčastnil. I za stávající situace je možné všude po Praze dojet na kole klidnými ulicemi s minimálním provozem, jen to chce trochu hledat a překonání pár rušných křižovatek nepovažuji za nepřekonatelný problém. Naštěsí je mě podobných čím dál víc a jsme vidět v každodenním provozu jako jeho běžní účastníci a nejen jako stádo občas provedené městem. Mám dojem, že se město trochu snaží něco  pro cyklisty dělat, ale nedokážu posoudit do jaké míry je to zapřičiněno každodení účastí cyklistů v provozu a do jaké míry nárazovými organizovanými cyklojízdami. 

      0 0
      • Fenous  

        Presne tak, a proc prispivat svoji pritomnosti ke zviditelneni cyklofasistickejch spolku, ktery to poradaj a o nic jinyho nez o vlastni zviditelneni jim IMHO nejde. Opet je to jen vytvoreni nemysliciho stada k vlastnim sobeckejm potrebam.

        0 0
        • pajan  

          Mno já v tý organizaci jsem a občas pomáhám právě s cyklojízdama a můžu ti říct že o jejich zviditelnění jim nejde…

          0 0
          • Fenous  

            Tak o tyhle iluze jsem prisel uz davno, kdyz jsem jeste chodil do fitka a pod oknama tam na dvore mel nejakej clovek velky dravce v takovejch malejch klickach. Tak povidam kamaradovi, co byl u Deti zeme, jestli by s tim neco jako dalo udelat, ze tem ptakum tam je vylozene „dobre“ a on na to, ze takovejma vecma se oni nezabejvaj. Jediny co dokazali, tak v patecni spicce zastavit magistralu a pozvat tam televizi a tisk. Navic v prvni rade aut tam meli svoje nastrceny ridice, ktery jeste poskytovali rozhovory pro tu TV :-)))) Tudy cesta opravdu nevede.....

            0 0
          • Smazaný účet  

            :-)))) očekávaná reakce. To je podobný, jako když se ptaji novináři politika podezřelýho ze zpronevěry „A ukradl jste ty prachy?“ Kolik jich odpoví, že jo?

            0 0
      • Vsara  

        :-) Ano mohu zodpovědně prohlásit, že z Černého mostu se dostanu s pranepatrnými problémy do:

        Troje – a dál až třeba do Kralup, Na hanspaulku, Komořany, Modřany …do Radotína (trochu problém mezi Rudolfinem a Palackého) … Petrovice .. Kolovraty … Průhonice … na druhé straně .. třeba Vinoř. Dál to jen nemám projeté. Denně jezdím Černý most Holešovice.

        Výše vypsané vhodné i pro malé děti. Vše po stezkách, či pěšinách, event. minimálně frekventované silnice. A to vypisuji jen pražské lokality. ..

        Přesto si myslím, že je možné s nevelkými náklady uděla více. .. Obzvláště v centru.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.