• Ivoch

    Jaká prává má policista v civilu? Zastavil jsem s autem, sundávám kola ze střechy a přišel za mnou člověk v civilu, vytáhl průkaz, že je od policie a chtěl po mně občanku, řidičák a osvědčení o tech. způsobilosti vozidla. Má na to právo? Nemá po mně chtít jen občanku? Není to zneužití pravomoci veřejného činitele, když polda v civilu po mně chce i další výše uvedené doklady?

    0 0
    • jakub  

      ne není bohužel… naše práce nekončí nikdy…

      0 0
    • UCHI  

      Tak tak, pokud se prokáže jako policista tak od toho okamžiku je ve službě i kdyby byl na procházce s rodinou a je lhostejné zda je v tu chvílí v civilním oděvu nebo stejnokroji, práva i povinnosti jsou stejná. Tak nám to prosím neztěžujte..

      0 0
      • chupas  

        ja bych zacal rvat pomoc, podvodnik a volal bych policajty. takovelhlech jsem uz videl ve zpravach dost a dost. falesnej polda, jeden. btw: nedalo by se chtit cislo na odznaku taky na uniforme? teda jestli sem tohle nevidel jen v nakym filmu, zejo

        0 0
      • Ivoch  

        No jo, ale přece mě může jen legitimovat, ne? Doklady od vozidla může chtít snad jen silniční kontrola. A to musí být ve stejnokroji. A když ne, tak je to teda pěkná buzerace!

        0 0
        • lOlA  

          bo to bohuzel nemusi. papiry od vozidla muze chtit kazdy policista kdyz se prokaze prukazem :( bohuzel.

          0 0
      • Radek Broz  

        A proc timhle zpusobem buzerujete cloveka sundavajiciho kola?

        0 0
      • marapara  

        No já nevím, ale tady o nějakém ztěžování policii v civilu nepadla ani zmínka. Ale popravdě to fakt nechápu. Když člověk vyleze z auta a sundává kola ze střechy, tak nechápu důvod nějaké policejní kontroly v civilu. Kdyby člověk vylezl z auta a motal se napitý, tak neřeknu. Ale toto mi přijde fakt dost ujeté. Spíš mi připadá, že mladý policajt dostal odznak a bouchačku a trochu mu to vlezlo na mozek.

        0 0
    • Tleskač  

      Chtěl bych vidět takovouhle aktivitu třeba v 2:00 ráno někde na Žižkově nebo v Karlíně…

      0 0
      • Ivoch  

        No byl malej a tlustej. To samo hovoří za vše. Ten „sportuje“ maximálně doma u televize.

        0 0
      • chupas  

        by ho jako zbili?

        0 0
      • jakub  

        uraaaa ja vedel ze se negdo chyti netematu… super diky diky diky…tak este negdo a hlavne nezapomente poradne zanadavat…

        0 0
      • enjoy  

        no ja bydlim na zizkove,rekl bych ze celkem v centru deni:-) a policie tu projizdi snad co 3 minuty,kdyz obcas ziram z okna.ovsem to je dobry tak k tomu,ze panove udelaj projizdku,pripadne legitimujou nejakou particku cikanu,kdyz uz jich je po hromade vic jak 10.ale to spis uz je nekdo zavola,tady nejsou lidi az tak neaktivni:-)

        0 0
    • Tleskač  

      Policie státní nebo městská?

      0 0
      • Ivoch  

        To já nevím, co to bylo za blba. Pořádně jsem si tu průkazku neprohlídl.

        0 0
      • Radek Broz  

        Tak mestska v civilu snad nemuze nic, ne? (nastesti)

        0 0
        • lOlA  

          no ja mam prave pocit ze muze. nebo spis podle toho v cem dela…

          0 0
    • ravo  

      Pokud ses něčeho dopustil, tak budiž. Pokud to byl nějaký aktivní blb, tak nejlepší je vyškubnout mu placku z ruky a hodit do nejbližšího kanálu. Bohužel naše postbolševické pendrekové zákony dodnes umožňují polistům kontrolovat občany kdykoli a kdekoli a to bez ohledu na to, zdali ses dopustil nějakého přestupku nebo ne.

      Nicméně s neuniformovaným policistou bych se v takovém případě vskutku nebavil, buď ať zavolá uniformované kolegy nebo ať táhne. Případně tu 158 zavolej sám.

      0 0
      • jakub  

        omyl omyl omyl, precti si zakon a pak kric… z.č. 293/91 Sb.

        0 0
        • jakub  

          jo sorry aby si to nemusel hledat dlouho: § 13

          0 0
          • VA3  

            Je to 283/1991 Sb., § 13

            0 0
          • ravo  

            Jak nekříč?

            bod c je přesně to, co použije každý polda, když se někdo šprajcne:

            „c) která odpovídá popisu hledané nebo pohřešované osoby“

            0 0
            • VA3  

              Tak tak … taky by mě zajímalo, na který odstavec by se v té chvíli policista odvolával … :-\

              0 0
              • ravo  

                Stejně smutné je teď i to (ať se vrátíme ko kolům), že dnes tě může kdekoliv a kdykoliv zastavit i obecní strážník (za volantem nebo za řídítky kola) a to z prostého důvodu „podezření, že řídíš pod vlivem alkoholu“ aniž by ses dopustil jakéhokoliv přestupku.

                0 0
                • ravo  

                  A ještě sem rychle doplním, že nehodlám vyvolávat flame. Nezastávám se někoho kdo porušuje zákony, řeč jo o vztahu bezúhonný občan – příslušník policie (té či oné).

                  0 0
                  • Ivoch  

                    Oni jsou „bozi“. Nebo si na bohy hrajou. Prostě elita. Vytáhne nějakou legitku, kterou ti mává před ksichtem a dělá machra.

                    0 0
                    • lOlA  

                      hele tak panove – diky temto kretenum (jak je nazyvate) klesa u nas kriminalita a to v oboru kradenych kol a aut.nebo spise abych to upresnil vice pachatelu se dari chytit, ne-li primo u cinu. je dobre ze legitymuji i jen bezuhonneho obcana – problem je v tom ze jak oni maji vedet ze zrovna vy jste bezuhonni? nechci se jich nejak zastavat, taky me stvou (mnohem vice me stvou kdyz davaji dychat cyklistum).a nekteri jsou opravdu blbci!to je fakt.ale at legitymuji.

                      0 0
                      • lOlA  

                        prave jsem si precetl vysvetleni Ivocha jak to byla a na svuj hornejsi prispevek muzu jen rict – je to debil!bohuzel papiry mu ukazat musel :(

                        0 0
      • Ivoch  

        Jde o to, že jsem jel autem a on jel do prostisměru do zatáčky. Vylítnul z ní jako prase a za zatáčkou já. Tak se leknul, dupnul na brzdu. Toť vše. K žádnému střetu nedošlo. Pak otočil auto a jel za mnou 14km. Dojel jsem s autem na konec, sundávám kolo ze střechy a on přišel a chtěl po mně ty doklady. Tak to bylo. Nevím, o co mu jde. Jel sám, nemá mi nic jak dokázat. Navíc já nejel v autě sám. Spolujezdec mi potvrdí, že jsem jel v obci 45 a on vyletěl ze zatáčky a lekl se. Jestli to chce uhrát na to, že jsem ho ohrozil. Já fakt nevím, proč si mně zapisoval. Jsem se ho ptal a on že má důvodné podezření, že jsem spáchal přestupek. To bylo vše, co mi řekl.

        0 0
        • jakub  

          ehm no normalne se poldu zastavam ale k tomuto nemam fakt co dodat…

          0 0
        • ravo  

          Já vím, že se furt opakuji, ale tys opravdu měl tu 158 vytočit:-)

          0 0
          • ivaneck  

            Taky si myslím, při nejmenším si ověřit, jestli je ten polda pravej a jestli to vůbec může. Nás ve 2 ráno zastavila v Plzni městská policie, běžná dopravní kontrola. Není náhodou pravda, že musí mít důvodné podezření ze spáchání přestupku či trestného činu, aby mohli stavět auto?

            0 0
        • lysergine  

          Jo? To mě vylítnul chlap z vedlejší, tak že jsem musel tvrdě na brzdy, notebook lítal po autě, tak jsem se sebral šup za ním, dojel po 15 minutách ke svýmu baráku, tak jsem zastavil za ním, vytáhnul ho z auta, že mu dám pár po tlamě za to že mě chtěl zabít a on najednou začne mávat legitimací a že si mě jeho kolegové podají. Tak jsem odjel, nechal si ho proklepnout a zjistil, že opravdu dělá technika u VB, tedy Policie. Tak jsem mu po svých kanálech vzkázal, že ať se pokusí o nějakou akcičku na mojí osobu… Nemám v principu nic proti Policii, sám jsem dělal u bezpečnostních složek, ale pokud je někdo hovado, tak ani policejní průkaz nepomůže......

          0 0
    • Vrci  

      jenom průkaz? odznak neměl? to bych ho poslal někam

      0 0
      • Ivoch  

        No já mu říkal, že mu nic dávat nebudu, že nemá stejnokroj. On spustil něco jako jestli neznám zákon. nechtěl jsem se s ním hádat a napadlo mně, že vlastně mě legitimovat může. Ale proč doklady od auta? Na to si myslím nemá nárok!

        0 0
        • ravo  

          Tak mu prostě s klidem řekni, že zákon neznáš. Ona sice neznalost zákona neomlouvá, ale to ještě neznamená, že musíš zákon o policii znát nazpaměť. Prostě jsi měl vytočit 158 a oznámit, že tě obtěžuje nějaký člověk, který tvrdí, že je policista. Tak jako tě policista může považovat z onu podezřelou osobu podle tobo bodu „c“, tak i ty máš právo považovat člověka v civilu za falešného policistu.

          0 0
          • Ivoch  

            Uvidíme, co z toho bude. Podle mě nemá šanci uspět. Sedl jsem pak na kolo a jel to projet. Přece tam nebudu čekat několik hodin na poldy a nemít z projížďky nic, když bylo tak hezky. Jsem zvědavej, jak to dopadne.

            0 0
          • lOlA  

            jo tak to mas recht!

            0 0
        • VA3  

          Nakopíruju to sem celý … ať to nemusíš hledat ;-) § 10 (1) Policista je povinen při výkonu své pravomoci prokázat svou příslušnost k policii, pokud to povaha a okolnosti služebního zákroku nebo služebního úkonu dovolují. (2) Příslušnost k policii prokazuje policista služebním stejnokrojem s identifikačním číslem, služebním průkazem, odznakem služby kriminální policie nebo ústním prohlášením „policie“. (3) Ústním prohlášením „policie“ prokazuje policista svou příslušnost k policii pouze ve výjimečných případech, kdy okolnosti služebního zákroku neumožňují tuto příslušnost prokázat služebním stejnokrojem, služebním průkazem nebo odznakem služby kriminální policie. Služebním stejnokrojem, služebním průkazem nebo odznakem služby kriminální policie se policista prokáže ihned, jakmile to okolnosti služebního zákroku nebo služebního úkonu dovolí.

          0 0
    • cíca  

      Když už jsme u těch policajtů, mně docela fascinuje městská. Docela hodně jezdim po republice a zdá se mi, že v každým městě maji uplně jiný auta a uniformy. Být cizinec tak mám docela strach jim zastavit, jestli nejsou falešný. Ono ani člověk vlastně nemusí být cizinec. Zastavují bez čepic na hlavě, tváří se jak paka a vypadaji podezřele. Viz u nás v Č.K. máme i snědočecha. Jsem ani nevěděl, že se dá udělat ve zvláštní škole maturita.

      0 0
      • ravo  

        Nevím jak je organizováná policie ve Švýcarsku, ale v každém kantonu nebo jak to tam maj rozdělený, vypadá policajt jinak. Ovšem kantonů bude nesrovnatelně méně než obcí v ČR:-)

        0 0
      • Radek Broz  

        Zastavují bez čepic na hlavě, tváří se jak paka a vypadaji podezřele To je naprosto presny;-)

        0 0
      • enjoy  

        panacku:-),ty budes veelikej borec!:-))

        0 0
      • pepino  

        No jestli myslíš Krumlov, tak tam bych řek jsou „snědočeši“ naprosto v poho, oproti jinde.

        0 0
    • marttan  

      Myslím, že když se podíváš na odst.2 §7 z.č.283/91 o policii ČR je to celkem jasné. Policista mimo službu může provést pouze služební ZÁKROK. Pokud někdo spáchá přestupek a policista je mimo službu, může pouze učinit jiná opatření, jako třeba zavolat kolegy ve službě, a to je-li bezprostředně ohrožen život, zdraví nebo majetek. Pokud tě policista legitimuje, je to služební ÚKON nikoli ZÁKROK. Můj názor je takový, že tento policista překročil své pravomoce. Policista mimo službu nemůže po nikom vyžadovat doklady k autu. Jiná situace by byla, kdyby policista byl v civilu, ale ve službě, pak by takové oprávnění určitě měl.

      0 0
      • lOlA  

        problem je jakou sluzbu zastava.pokud je to jen nejakej pochuzkar co jel na nakup tak to mozna jo.ale pokud je z kriminalky nebo z podvodu nebo treba z neceho takovyho tak jsi v p*** pac ti klido muze nakecat ze ma podezreni na ukradnute auto nebo neco s nejakym pripadem a ty se muzes jit klouzat.navic tihle jsou stale v civilu a pokud si bude stat na svym ze jsi ohrozoval neco(nekoho) tak klido po tobe muze chtit doklady.

        0 0
        • marttan  

          jo asi mas pravdu. podle toho, jak to Ivoch licil, tak bych to tipoval na nejakeho zakomplexovaneho chlapa co si chtel neco dokazat. tezko rict, chtelo by to nejaky pravni rozbor. ja sem si precet povinnosti policistu podle zakona 283 a vidim to tak , ze na to opravneni nemel. pokud ho chtel kontrolovat, mel po nem chtit Ivoch osobni cislo.

          0 0
          • Ivoch  

            On se mi nabízel, že mi dá osobní číslo a já si na něj můžu stěžovat. Ale proč bych to dělal. On měl nějakej problém a já po něm nic nechtěl. No jestli mně ale někam předvolají, tak jim řeknu tady o tom paragrafu a zeptám se, z jakého oddělení byl. Že se podle tohoto paragrafu mohl dopustit zneužití pravomoci veřejného činitele. Ha. A pan blbec bude namydlenej.

            0 0
            • marttan  

              jo. v dnesni dobe si muzes stezovat na kohokoli nebo cokoli, takze pokud se citis ty sam, ze ses zadneho prestupku nedopustil muzes se branit. jenom vedet jak.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.