Přátelé zapletených kol Remerx Alcyon Al

3 nepřečtené
  • BSP biker

    O těhle kolech se na BF moc nediskutovalo, proto zakládám téma. Záměrně nedávám do recenzí, protože mě zajímaji zkušenosti ostatních uživatelů těchto kol. Napadá mě srovnání s koly Viking. I jako Vikingy mají určité nedostatky. Ale byl bych nerad , kdyby se tu objevilo spoustu negativních komentářů od lidí co kola nikdy nejezdili jako je to v sousedním vlákně. Mé zjištění: Katalogová váha 1580 bez upínáků je ve skutečnosti o pár desítek gramů vyšší. Dílenské zpracování: náby vypadají trochu obyčejněji, ale po funkční stránce jim nemám co vyčíst. Co se Remerxu nepovedlo jsou polepy ráfků, které vypadají jako ty co se lepily na kola před 20ti lety. Do ráfků dává Remerx nekvalitní pásku, více lidem se díky tomu protrhla duše. V porovnání s obyč koly WH-R561 mě překvapila tuhost zadního kola, nezdá se mi lepší. Zároveň se mi jeden drát povoluje. Proti přednímu kolu nemám výhrad :-D Teďkon mám v plánu kola docentrovat a pak se uvidí jestli si vše sedne, nebo budu muset do jedné niple nalít všelék – Chemoprén :-D

    Kdyby měl někdo zájem, můžu rozvinout popis,. Dál budu rád když napíšete Vaše postřehy a zkušenosti (dlouhodobější testování) s těmahle kolama.

    Anketa: Jaká jezdíte silniční kola?

    5x
    29%
    1x
    6%
    1x
    6%
    3x
    18%
    2x
    12%
    0x
    0%
    5x
    29%
    0 0
    • carlosplzen  

      Mám s nima hodně špatný zkušenosti. Po nasazení na kolo oproti původním Ventům dobrý pocit. Kola pěkně tuhá, a váha při roztáčení byla taky znát. Problém nastal asi po 500 km, kdy se mi asi 50km od domu brutálně rozcentrovalo zadní kolo, že se nevešlo do brzdy. Musel jsem povolit lanko abych dojel domů. Doma jsem dotáh dva povolený dráty a docentroval. Po asi 100 km stejný problém, to uz jsem měl klíč naštěstí s sebou a tak jsem dotahoval cestou. Povolování částečně vyřešilo zalepení závitů spec. lepidlem na závity. Pak začali praskat AL dráty. Nejdřív jeden v předním po vymetení díry. Dejme tomu. Pak další tři vepředu. Potom 4× vzadu. když jsem potom našel prasklinky v ráfku kolem niplů, ztratil jsem nervy a poslal je do Remerxu na reklamaci. To vše během cca 2500 km . Musím říct, že ta proběhla expresně a bez problémů. Kola přepletli a vyměnili Z ráfek. Zítra je nasadím a ještě to s nima zkusím. Uvidíme.

      0 0
    • MarTyn  

      Remerx Alcyon v žádném případě nebrat. Váha si hezká, ale jinak nepoužitelné kola, určena jen pro okrasu. Koupeno 2013. Cca každých 200km nutno měnit prasklé špice za nové. Vpředu i vzadu. Praskání špicí. Výrobce reklamaci neuzná.Další dva kolegové mají stejný problém.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.