• Sipal

    Čau, včera se se mnou rozloučil ráfek na zadním Fulcrumu Red Metal Zero. Máte někdo zkušenosti, jestli má cenu vyměnit jen ráfek a přeplést ho na stávající dráty? Ježděné bylo necelé 4 roky, odhadem tak 10000km (plusmínus, už to moc neřeším), vážím většinou do 90 kg :). Výplet mi přijde že drží, nemusel jsem na něj celou dobu sáhnout, ale nevím co to udělá až se bude znova napínat…Díky

    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Jaroslávek  

      Včera jsem to zrovna řešil. Resumé = nový výplet jednoznačně. Je pravda, že mám kvalitativně ráfek horší než tebou uváděný.

      0 0
    • jIrI___  

      Řešil jsem to u Crossmaxů, v servisu jednoznačně doporučili i nové dráty. A jelikož ráfek i dráty jsou drahé jako prase a samotné zadní kolo je takřka nesehnatelná záležitost, tak jsem prasklý ráfek dle rady jednoho místního člena vyřešil punkově a spokojeně jezdím dál. Ale pokud se máš rád, tak to asi nemůžu doporučit :)

      0 0
    • Sipal  

      Nojo, dozvěděl jsem se že to je pohoda i že to je blbost a můžu si vybrat :-) Každopádně nové špice kupovat nebudu, to je cenově úplně mimo. Nejspíš risknu jen nový ráfek a uvidí se, ty dráty jsou fakt docela masivní a snad něco vydrží.

      0 0
      • ememem1  

        kludne by som to riskol, jak hovorim mam takto 2 zera doplnene o 1–2 spice, k tomu 100kg a jazdim uplne inak jak na co su zera urcene a zaial to drzi bez problemov. inak ma zmysel kupit len nove koleso.

        0 0
      • jecnak  

        Viz ma zkusenost s Cmaxama. Tam jsem po par km od koupe vyrval i se zavitem jeden drat. Opravil vlozkou v rafku a novym dratem. Po cca 20000km jsem rafek probrzdil a vymenil za novy. Draty zachoval vsechny puvodni. Najezdily dalsich 30000km. Za tu dobu praskl jeden drat.

        0 0
      • fousek  

        Asi tezko poraska najednou 24 dratu, takze bych to zaplet na starejch dratech a praskle bych menil za provozu, pri nejhorsim postupne vymenis vsechny draty, ale to se mi zda velice nepravdepodobne.

        Vpodstate neni co zkazit

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.