• Bahniak

    Jedna sa o vidlicu sr suntour duro FR20,pri čisteni som natrafil na prasklinku,da sa natom bezpečne jazdiť,uznaju mi reklamaciu je totiž ešte v zaruke ďakujem za odpoveď…

    0 0
    • Smazaný účet  

      Dal bych na tom uz nejezdil, protze je otazka zacu, kdy to jebne uplne. Tipuju ze reklamace nevyjde, protoze ti reknou zes to pretahl, nebo pouzil vidlu na neco, k cemu neni urcena…

      0 0
    • Jakobo  

      Nic ve zlem, ale ses normalni?? Misto zakladani noveho vlakna jsi mel uz mit napsany reklamacni dopis.

      0 0
    • Bahniak  

      Najskôr som sa chcel spytať na nazor tu,ale už som pisal e-mail aj do predajne uvidim čo mi odpišu tam..ta vidlica ma najazdene cca 2000km v ľahkom terene žiadne veľke skoky ani nič podobne… už bola aj na garančke lebo bol nanej vakel asi tak pred rokom.

      0 0
      • felix.org  

        To v té integrále musíš v tom „ľahkom teréně“ vypadat celkem směšně. Že ty jezdíš takový vlastný štýl?

        0 0
        • Bahniak  

          a som odhaleny ale to len sem tam nemame tu nato dobre podmienky…ale henten bicykel som šetril pretože bol novy a nechcel som ho zničiť ale už od vyroby boli snim len problemy…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ten sroub na utezeni osy ma predepsany utahovaci moment. Dodrzova jsi ho, nebo jsi utahoval „podle citu“?

            Konkretne je ten moment 11Nm.

            manual

            0 0
            • Bahniak  

              utahoval som ho ako hovoriš podľa citu len tak jemne nie žeby som ho nejak rval z celej sily..proste len tak aby sa nepovolil…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak si to nejspise pretahl…

                0 0
                • kubad  

                  bud vada materialu, to by bylo videt na lomu, nebo opravdu pretazeni

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    vada materialu by se asi projevila drive…ale i tak si mylsim, ze vyreklamovat zrovna tohle je docela mizerna sance…

                    0 0
                • Bahniak  

                  Uvidime čo mi odpišu z predajne ale moc tomu neverim že to prejde…rozoberane to bolo už x krat a nikdy nič až teraz ešte že som si toho všimol.

                  0 0
    • hanness  

      Reklamace je osemetna vec,zalezi na jedinci,ktery to posuzuje,muj nazor.Praskly predstavec mne neuznali,ale orech ano-po trech letech provozu…

      0 0
      • Bahniak  

        presne tak niekedy sa vyreklamuju aj neuveriteľne veci…a čo keď im aj poviem že som to doťahoval momenťakom..ako mi dokažu že nie…

        0 0
        • kubad  

          oni ti napíšou že o prasklo z důvodu přetažení – pak můžeš ty u soudu dokazovat žes to vždy dotahoval moměňtákem :D

          0 0
        • michomin  

          Teď jsi na to kápnul. Při reklamaci jde o to, aby strana prodejce prokázala, že poškození vzniklo nesprávným používáním věci. Ty jsi, samozřejmě, utahoval správným momentem a v okamžiku, kdy jsi si všiml praskliny, jsi vidlici reklamoval.

          0 0
          • kubad  

            a proč by měl prodejce něco prokazovat? a komu?

            oni to jednoduše zamítnou ,a následně je prokazování bohužel na straně kupujícího,

            v připadě že by došlo k soudu prodejce jednoduše doloží vypočty pevnosti a výsledky měření to výrobce určitě má a prodejci poskytne

            0 0
          • felix.org  

            Prodávající reklamaci s klidným srdcem zamítne a bude na kupujícím, aby prokázal, že nárok z odpovědnosti za vady zboží má ;-)

            0 0
            • Bahniak  

              Len či sa to oplati dokazovať toľko nervov a času a ešte natom nakoniec prerobim.

              0 0
              • michomin  

                Nevím, o čem přemýšlíš. Vidlici máš doma a už sčítáš ztráty. Samozřejmě ji reklamuj. Pak se ukáže, jestli je tvůj prodejce seriozní nebo ne. A když spokojen nebudeš a nebudeš chtít v reklamaci pokračovat, tak u něj nemusíš nakupovat. Co dodat víc? Snad jen to, aby sis nastudoval, jak je to s reklamacemi. Jak je to ze zákona, jaká je praktická stránka věci, jaké máš možnosti atd.

                0 0
                • Bahniak  

                  už som pisal predjcovi a cez tyždeň tam zajdem..ja už som ju totižto raz reklamoval a to mali zrovna dovolenku tak som sňou bol priamo u vyrobcu lebo bol nanej po dvoch mesiacoch vakel a neuznali mi to…dik za radu naštudujem si reklamačne prava a uvidi sa ..

                  0 0
    • Bahniak  

      Zdravim,tak je vyhrane poslal som im fotky a odpisali mi že nech donesiem vidlicu,že mi vymenia spodne nohy…dnes som ju bol zaniesť ku predajcovi a hovoril že by bolo možno dobre ju vymeniť celu že je asi vadna od vyroby ale to už zaleži na dovozcovi lebo ju posielaju tam.

      0 0
    • egyptian-lover  

      Ahoj…dneska při generálce silničky jsem si všimnul „neduhu“ na přední karbonové vidlici.Tak jsem to vzal u nás do servisu, ukázat člověku, na jehož úsudek dám, ale bohužel mi nedokázal jednoznačně říci, zda se jedná o prasklinu jako takovou či jen o prasklou barvu/lak,což bych si přál.Zkusím to tedy tady, zda už někdo něco podobného řešil…Pokud se to pokouším svírat a větší silou s tím lomcovat, tak to nejeví známky praskliny ale obávám se toho,že to může být „načaté“ a mohlo by se jednat o začátek konce vidlice.Koneckonců při jízdě je na to místo úplně jiný nápor, takže takhle v ruce nic nepoznám…To kolo mám moc rád a mám ho 6 let(cca 48000km je na něm najeto).Sem tam když se vyhnu jedné díře tak trefím druhou ale nikdy jsem na tomhle kole nepadnul…Tak co myslíte?Mám se bát na tom jezdit?Je to už načaté?Dá se to nějak poznat či popřípadě odvézt někam(okolí Kladno,Rakovník,Pra­ha) kde mi to s jistotou někdo řekne na čem s vidlicí jsem a popřípadě ji opraví?…Předem díky za reakce a omluvte fotky prosím ale snažil jsem se, jak nejlépe to šlo.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Ta první fotka není moc optimistická. Vzal bych jemný brusný papír (šmirgl) a zkusil místo lokálně obrousit, tak se nejsnáze dá zjisti, jak hluboko to asi jde. Mám obavu, že se vylamuje celá hliníková patka vlepená do karbonu, jestli se dobře dívám … ale může to být jen lak.

        Černou se to nakonec dá přestříknout vždycky :-).

        0 0
      • bathed  

        Já bych s tím sám asi nic nedělal. Jak píše pisatel přede mnou, asi to bude vyvaklaná duralová patka z karbonu. Tudíž bych vidli vyhodil z rámu, nic bych nešmirgloval a odnesl to někomu, kdo se opravami karbonových rámů zabývá. Ten si to místo odkryje sám a za pár stovek máš vidlici i s lakem zpátky...... Takhle bych to asi udělal já.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Spíš ještě uvažuji tak, že jestli to není nějaká hodně drahá vidlice, tak bych možná hleděl koupit novou. Sunkovský mě také napadl, asi by to dokázal opravit.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.