• Emo

    Pár měsíců nové kolo Leader Fox Zero 2010 a mám další problém, obzvláště když hodně zaberu více pravou šlapkou, tak se ozývá takové nepravidelné tlumené praskání, u levé to udělá jen výjimečně. Když kolo otočím vzhůru nohama tak ten zvuk nevyloudím aje to v pohodě. Zkusil jsem promazat kliky, šlapky, ale nepomáhá to.

    Jezdím velmi málo, kolo je čisté a zvláštní je, že ty zvuky tam vlastně byly už od začátku, ale velmi velmi zřídka a nepatrně, tak jsem tomu nevěnoval moc pozornost. Čím by to mohlo být (než to dám do servisu)? Problém ve středové ose – promazat? Dík!

    0 0
    • Emo  

      jo tak ještě zkusím odšroubovat pedály (šlapky) a namazat to uvnitř, to by mohlo pomoci ne?

      0 0
    • RendyD  

      Zkoušels jet ze sedla?

      0 0
    • Seer  

      řešil jsem něco podobného loni, jak bylo ono hnusné počásí a jezdilo se druhou polovinu léta prakticky neutále v dešti. Nějaké lupání vycházející ze středu. po rozebrání středu a promazání se ozývalo stále. Pak jsem odšrouboval, vyčistil a promazal závit pedál-klika a bylo po všem. :) Stačí malé množství prachu na blbém místě a je to doma.

      jinak tyhle zvuky jsou strašně zapeklité a blbě se hledá jejich zdroj. ikdyž jsi přešsvědčený, že to je někde ze středu, tak to klidně může být na druhé straně kola a pnutí se nese rámem. Údajně něco takového může způsobit i bordel kolem sedlové trubky. Ale to stačí jet chvíli ve stoje, pokud to utichne… ;)

      0 0
      • Emo  

        jo tak jste te oba trefili – bylo to trochu nečistoty na šroubu u sedlovky! je to opravdu zapeklité, skoro mi totiž přišlo, že to slyším zepředu! díky moc za rady.. (škoda, že jsem už byl venku;)

        0 0
      • noviisek  

        taky jsem včera sundával pedály, vyčistil, namazal závit a pohoda ;)

        0 0
        • luxfer  

          Souhlas, to same i ja vcera

          0 0
        • Ma7ous  

          no ono je to potřeba občas udělat abys je taky potom mohl vubec sundat jinak tě ke klikám „přirostou“ mě teď trápí že mě vrře osička od pedálu a tam je to horší mazat

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.