• sammy

    Ahoj,

    před cca třemi měsíci jsem nakopl zadní ráfek Fulcrum Red power (nejdostupnější verze). Týpek v cykloservisu mě varoval, že mi to sice přeplete ale bude to možná praskat. Náboj je původní, dráty taky, ráfek je teda novej nějakej Mavic. No a ono to praská fakt strašně, hlavně při šlapání ve stoje. Je to fakt normální? Dá se s tím něco dělat? Nechal jsem za to 1500 a teď abych sháněl nový :( Bohužel na samotný bazarový zadní kolo se víceméně narazit nedá, takže budu asi muset koupit novej pár :(

    Za komentáře budu rád.

    Dík,

    Jirka

    0 0
    • culibrk  

      Otázka je, zda ti opravdu praská zadní kolo. Řešil jsem něco podobného loni a rozebral a vyčistil několikrát střed, pedály, zadní náboj, dotáhnul jsem kazetu, dělal další opičky u středu, kde mám vyústění lanek. A nic. Pořád dokola to křupalo, když jsem šel ze sedla.

      Pak mi někdo tady poradil, ať zkontroluji dotažení zadní pevné osy popřípadě rychloupínáku. A BINGO. Bylo to tím. Utáhl jsem to více na fest a hotovo. Letos jsem to řešil znovu, páč jsem měl nový náboj a opět do bylo křupání způsobeno neoptimálním dotažením zadní osy. :)

      0 0
    • RomanH  

      Mam je taky (Red Power SL). Po zhruba 300 km se mi zacalo od zadniho kola ozyvat praskani a bouchani. Zadni nabu jsem rozebral (orech se mi teda stahnout nepovedlo), vycistil, do lozisek dal ridkou vazelinu, peclive seridil vuli (neni tam sroubek, jak na predchozich Fulcrumech, ale dotahuje se to matkou jako na klasickem konusu), a zatim (cca 500km) je klid.

      Ta naba se da sice pekne prestavet na pevnou osu, ale zase to nema prakticky zadne poradne tesneni.

      0 0
    • Hollys  

      Praskání způsobuje rozlepený náboj kola

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.