Praskání sloupku RS Revelation?

10 nepřečtených
  • te-pe

    Zdravím.Mám problém s praskáním, které se ozývá z přední části kola, při najetí na větší nerovnost nebo při zabrždění. Také, když v klidu zabrzdím přední brzdu a zkouším cukat kolem dopředu a dozadu. Postupnou demontáží a mazáním jsem vyloučil řidítka, představec, hlavové složení. Takže mi zbývá spoj vnitřních nohou vidlice a kurunky, resp. spoj korunky a sloupku. Osobně víc podezírám sloupek. Setkal se někdo u této vidlice s podobným problémem? Vím, že nějaké praskání se ozývá více, či méně u každého fullu, ale u sloupku bych si nebyl jistý bezpečností. Vidlice je RS Revelation 426 U-turn, sloupek Al, kolo GT I-drive 5 2.0 Díky

    0 0
    • marapara  

      Praská mi v tom občas taky, ale nějak to neřeším. RVL mám od konce července minulého roku.

      0 0
    • kesu  

      nezda se mi ze by to bylo tim sloupkem,bejt tebou zkusim tu vidli na jinym biku

      0 0
    • vlk  

      zkus vidlu utáhnot ve svěráku za krček a cloumat s ní-a hned uvidíš zda je to ní. Já to řešil celou minulou sobotu.Nevyřešil-ale vidle ve svěráku ani nevrzla/nevakla.Tak na to už kašlu.

      0 0
      • te-pe  

        Tak jsem včera vidli vymontoval, upnul do svěráku a praská. Při pohybu do boku ne, ale dopředu a dozadu ano. Co s tím? Je na to nějaká pomoc, nebo je to na reklamaci? Vidlice je stará rok a má najeto max. 1000km.

        0 0
        • vlk  

          Tak to ti neporadím, co vím tak Pekáček kvůli tomu vrátil vidli prodejci. Já si původně také myslel, že je to vidlí a tak jsem nakapal locklite na spoje vnitřní nohy korunka a korunka sloupek a nechal zaschnout.Byly tam na krajích totiž takové škvírky, kde se usazovala špína, tak jsem je zacelil. Jenomže pak mě napadlo to zkusit ve svěráku a vidle nevrže a kolo vrže.Tak nemohu říci zda by to pomohlo.

          Jednou jsem řešil tento problém u kamoše. Že to tedy vyreklamujem. Bylo to u koloshopu-majitel Jan Tančín. Bylo mi po mailovém dotazu řečeno, že tam mám na spoje nalít olej, že oni by to stejně takhle vyřešili a že běžně takové reklamace neřeší. Takže bacha na vidle od firmy koloshop-od nich už raději nic nevezmu. Nakonec se s tím smířil a jezdí dál. Tedy radu, co s tím, bych také přivítal.

          0 0
          • marapara  

            Tohle praskání mi dělal i Duke XC U-Turn, kterého jsem vozil 2,5 roku. Ale taky jsem to tehdy nějak neřešil. Pak jsem koupil RVL a bylo po praskání. Ale jen na nějaký čas. Po pár měsících začal praskat i RVL, tak jsem se s tím docela smířil a ani mi to nějak nevadí. Také jsem předtím promazával hlavové složení, řídítka/krk vidle, představec/řídítka vazelínou a nic.

            0 0
            • vlk  

              No tomu kamošovi to také dělal Duke XC u-turn-asi po roce používání.

              0 0
    • vlk  

      jo u minulé vidle mi to dělal sloupek po tom, co jsem ho omylem při výměně oleje ve vidli tím olejem polil.Naštěstí už byla na řadě tenkrát nová vidle.

      0 0
    • Pekáček  

      Tak tento problém jsem řešil třikrát. Poprvé Marzocchi po cca 1000km, byl to spoj nohy a korunky (touto opravou začalo peklo s dalšíma reklamacema). Podruhé Suntour XC-Pro-E, po cca 20000km spoj krku a korunky, zasloženě odešel do důchodu. Potřetí Reba Race 06, spoj korunka noha, 200km, dobře se to pozná pokud nohy roztahuješ od sebe a k sobě, praskalo to. Vidli nestihli vyřešit za měsíc a tak mi Kupkolo poslal Rebu Race 07, takže spokojenost.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.