• Smazaný účet

    Plánuji jet Praha – Brno na kole. Trasu mám naplánovanou na dva dny. Máte zkušenosti kudy se nejlépe vydat, kde přenocovat, čemu se vyhnout. Chci se vyhnout velkým tahům, preferuji stezky a polňačky. Pojede nás víc, i méně zkušení jezdci. Ale denně ujet 100 km by němel být pro ostatní členy party problém.

    Díky za tipy :-)

    0 0
    • JendaH  

      Jel jsem Praha – Bystřice nad Pernštejnem. To je tak 2/3 na Brno. Ale po velkých tazích, takže jenom pro informaci přikládám níže.

      Velmi se mi osvědčilo používat http://brouter.de/. Nastavíš si svoje preference – nastavíš cenu libovolným parametrům z openstreetmap (já používám profil fastbike, který preferuje větší silnice, ale ty si upravíš nějaký jiný) – a ono to prostě najde nejlepší cestu. Po polňačkách to určitě nebude do Brna 2×100 km, i po hlavních tazích je to 225.

      Hostivař – Dolní Měcholupy – Dubeč – Koloděje – Dobročovice – Úvaly – pořád rovně po I/12 do Kolína – projet Kolínem – na konci sjet na I/38

      tady byl velmi nepříjemný úsek (bez krajnice a kamiony předjíždějící s minimálním odstupem), zvaž jak se vyhnout

      Čáslav (skrz) – před Golčovým Jeníkovem doleva – Vilémov – Nová Ves u Chotěboře – Libice – Sloupno – Ždírec – Krucemburk.

      Tam jsem přespal v http://www.morerybnikreka.cz/, ale už mají zavřeno. Nadějně vypadají turistické přístřešky (prostě do mapy.cz zadej do hledat v okolí „turistický přístřešek“)

      Po I/37 do Žďáru, za mostem doleva a sídlištěm do kopce na I/19. Pořád rovně až do Bystřice.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.