POZOR další podvodník prodává čínu Pinarello

366 nepřečtených
  • MikyB

    Zahlédl jsem na cyklobazaru inzerát na Pinarello Prince 2010 http://www.cyklobazar.cz/…ince-50hm1k/ a protože mi bylo povědomé, tak jsem se podíval i na BF galerii a ejhle: http://www.bike-forum.cz/…l-10852.html

    V inzerátu majitel jaksi pozapomněl napsat, že kola jsou čína na Novatecu, sedlovka je taky čína, protože Most tenhle typ zakončení se zámkem nevyrábí a nejspíš i rám je čína, protože má jiné uchycení patky než originál a taky štelovátka na bowdeny mají jiné uchycení k rámu, o mírných nesrovnalostech v laku nemluvě. Na fotce je originál pro srovnání.

    Takže bacha ať nekoupíte šmejd nebo nevážíte cestu zbytečně.

    0 0
    • Azmir  

      A on někde snad uvádí že to není čína nebo že to je značkové? Moc nechápu smysl tohohle příspěvku.

      0 0
      • MikyB  

        Píše Prodám: Pinarello Prince 50HM1K a přitom to žádné Pinarello není, pro mě je to podvod – titulek měl znít Prodám: Čínskou kopii Pinarello Prince 50HM1K

        0 0
      • rtep123  

        Rámy Pinarello se prodávají na číských eshopech za pár korun, to je pravda. Ale proč bych měl dávat 100 litrů za rám, když ho můžu mít za 20 a stejně kvalitní.

        Prodejce takzvaných kopií je zároveň výrobce originálů.

        Ve fabrice XY, kde se vyrábí PINARELLO je i výroba rámů např.: SPECIALIZED a RIDLEY. Nevím jestli je to pravda, ale podle zjištěných informací jsou na celém světe pouze 3 giganti na výrobu karbonových rámů. Výše zmiňovaná fabrika, fabrika Meridy a pak ještě nějaká.

        Je pravda, že Čína by neměla těžit z proslulého názvu Pinarello a založit si vlastní značku, ale to by rozvoj firmy trval mnohem déle. Koukněte na Japonce, ty začínaly úplně stejně. Okopírovaly kde co a kde jsou dneska. Čína nás jednoho krásného dne polkne a zahubí. Můžou za to pravidla, která to umožňují.

        0 0
        • ClAyD  

          Pak ještě GIANT

          0 0
        • Vilém  

          Hovadina.

          Pokud by to tak bylo, tak nevidim duvod, proc by „kopie“ nemela byt stejna jak original.

          0 0
        • JakeF  

          Jojo, má to napohled stejný křížky, tak to jsou přece stejný rámy :D.

          0 0
        • fousek  

          I kdyby to byli stejny formy (coz zrejme nejsou) tak zasadni otazka je pouzitej material. Ta zkratka 50HM je pevnost karbonu, kterej je pouzitej a dovolil bych si tipnout ze kdyby to mel cinan z toho samyho materialu tak je cenovka kapku vejs.

          Jinak pravidla za nic nemuzou, proste momentalne mame mensi produktivitu prace a drahou pracovni silu (proste se nam nechce makat za min penez) proto cinani dokazou delat veci o dost levneji.

          0 0
          • La Piér  

            Nebo spíš proto, že u nás nechoděj do fabrik makat 12letý děti a není tu tak zoufalý převis poptávky po práci nad nabídkou, že by lidé byli ochotni pracovat za dolar na den.

            0 0
            • Vegan  

              Moje rec mel by si jit pracovat misto toho samolibeho chvastani na internetovych forech :) Treba by si konecne nekomu byl prospesny Honzo729

              0 0
              • soc  

                Jenze zrovna v tomhle ma pravdu. A u karbonovych dilu je obrovsky podil rucni prace. V ten okamzik proste evropa a amerika nemuze konkurovat.

                0 0
                • mr.antik  

                  Spíš hlavně podmínky práce, přeci jenom evropan radši půjde na podporu než aby měl ve 35 rakovinu…

                  0 0
              • La Piér  

                Díky za doporučení, ale nerozumím souvislosti s mým příspěvkem.

                A dokonči si prosím základní školu :-).

                0 0
          • rtep123  

            Tak velkej borec, aby si měl kolo za 200 litrů určitě nejseš. Myslím že kolo spleskaný z pančovanejch dílu by stačilo 99% lidu. I ta kopie originálu je pro normální lidi pěknej luxus.

            A jinak tvrzení, že cenovka by měla bejt jinde, při použití stejnech materiálůje jen důkaz tvýho sedláckýho rozumu.

            Koupil jsem bundu ROSIGNOLL na Ukrajině hned za hranicema v Užgorodu. Stála mě v přepočtu cca 850 Kč. Když jsem koukal na originál, tak jsem nepoznal rozdíl. Každej nápis, kapsa, zip… všechno stejný akorát že stála 5300.

            Platíš jen za značku…

            0 0
            • JakeF  

              Jenom ten materiál, voděodolnost jedním směrem, propustnost vodních par druhým… Ale to je jedno, na pohled to nikdo nepozná a jsem za machra… Ne, moment, jsem za vola, že chodím ve fejku, protože ta značka se jmenuje Rossignol :D. Ale jo, když má někdo dobrej pocit z toho, že něco „vypadá“ jako originál…

              0 0
              • soap  

                jakou máš jistotu že Rossignol za 5300kč není fejk ta cena ti to zaručí?

                0 0
                • JakeF  

                  Nejspíš takovou, že to nekoupím u Ukrajince na stánku a nebude na tom napsáno „Rosignoll“, ale zajdu si do ofiko prodejny na Karláku ;-).

                  0 0
                  • pepino  

                    Kde jsou hafa fejků ve značkovejch prodejnách, jak bylo nedávno v Černejch ovcích.

                    0 0
                    • JakeF  

                      Tojo, určitě mluvili o obchodech oficiálních českých dovozců, že?

                      0 0
                      • soap  

                        no a kupujěš snad u ofiko dovozců?

                        0 0
                        • kubad  

                          píše:

                          Tojo, určitě mluvili o obchodech oficiálních českých dovozců, že?

                          0 0
              • JSt  

                to si namlouvas a utesujes se jen proto, ze ses k takovymu kupu nedostal. ;-)

                az si neco takovyho koupis, zjistis, ze je to opravdu original vcetne visacek. ;-)

                0 0
                • JakeF  

                  Ano, opravdu bunda „Rosignoll“ bude originál včetně visaček :D. Škoda, že s „Rossignol“ to bude mít shodný akorát vzhled ;-).

                  0 0
            • kubad  

              pokud by ty kopie neprodávali pod originál značkou, asi by člověk neměl námitek,kvalita materiál je ale jinde.

              Jestli stačí o tom se dá debatovat a dá se souhlasit že spoustě lidí stačí.

              a s tou bundou fakt hezká příhoda, taky nepoznám rozdíl mezi tričkem z tržnice a kvalitním z obchodu :D

              dokud je nerozbalím a několikrát nevyperu,

              0 0
        • pelhrimov  

          Můžeme si za to částečně sami a částečně je to přirozený běh světa. A ještě poznámka: Když u nás ještě nic nebylo, tak v Číně měli již vyspělý stát. Takže je je otázka kdo komu z pohledu několika tisíc let okopává kotníky.

          0 0
          • karliner  

            Související otázka je – kam se za těch x tisíc let posunuli a kam my a kde jsou příčiny jejich současného finančního vzepětí..

            0 0
            • mastihuba  

              nižší náklady na výrobu a horší životní úroveň tě přinutí se otáčet. Evropa se má moc dobře, aby byla schopna něco efektivně produkovat. Až nepude žit na dluh, tak si na to my, nebo naše děcka vzpomenou.

              0 0
            • soap  

              centrálně řízený kapitalismus to je příčina

              0 0
              • Vegan  

                Ale houbelec, nejvetsi casti rozpoctu zemi evropske unie je vetsinou financovani duchodu a vzhledem k tomu, ze v Cine duchody nemaji tak jim zbyva mnoho penez na volne nakladani a podporu. Napriklad kdyz si neco obednas DX cina plati postovne do CR, atd… tech statnich podpor je mnohem vice. Dalsi veci je nedodrzovani pracovnich a pracovne bezpecnostnich postupu, neexistujici minymalni mzda, nefunkcni ochrana dusevniho vlastnictvi, atd…

                Uprimne jsou dve moznosti jak se tomuto prizpusobyt budto to zavest u nas ( coz se me osobne dosti prici v nekterych vecech )

                A nebo zabranit dovozu ze zemi jez nesplnuji urcite standarty ( coz je nerealne ponevads cina drzi velke mnozstvi zahranicnich obligaci )

                Je podle meho jen otazka casu kdy na to zapadni zeme dojedou cine klesne poptavka jeji domaci trh prave diky nizkym platum atd… vyse popsanemu nebude stacit na vytvoreni dostatecne poptavky a dalsi globalni ekonomicka krize bude na svete.

                0 0
                • mr.antik  

                  to jsou takový ty problémy, který jsou způsobený přirozeným vývojem i v té čině jednoho dne lidi budou mít silnější odbory a chtít víc peněz, volný čas, zdraví atd…

                  Mě spíš vadí ta závislost – nejhorší je, že během pár let nebudeme umět spoustu věcí vůbec vyrobit, resp. nebudou lidi, který by nějakou složitější výrobu dokázali rozjet, specialisti atd…

                  0 0
                  • pelhrimov  

                    BINGO. Také mám obavu, že ztratíme schopnost mnoho věcí vyrobit. Zatím umíme v Evropě skoro vše a jen si to necháváme lacino vyrobit v Asii, ale časem tu schopnost ztratíme a již nebudeme muset řešit nějaké duševní vlastnictví, protože role se třeba prohodí. Z tohoto důvodu mne děsí to, že se Německo chce vzdát jaderné energie, protože to je ten vrchol strojírenství, elektrotechniky, … kvůli kterému zde máme technické univerzity. K čemu pak studenty trápit s nějakou termodynamikou, jadernou fyzikou, magnetickým polem, když bude stačit pro kariéru studovat „Globální etiku“ na Metropolitní univerzitě v Praze :)

                    0 0
                • Smazaný účet  

                  bych to tak černě neviděl. i v tý číně postupně platy porostou, to neudržej věčně. pak se postupně začne ztrácet konkurenceschopnost a výroba ze začne přesouvat zas o kus dál. jako u nás.

                  0 0
                  • Vegan  

                    nedavno ( 3, 4 mesice) byla na E15 dobra tabulka vyse platu a jejich vyvoje v cine a tabulka zatizenosti toho platu jednotlivymi danemi. No uprimne za poslednich 5 let delnikovi vzrostl plat o 15% nizkemu managementu o tusim nekde o 20 – 25 % a pak tam byl stredni a vysi management a tam to bylo ve 100kach procent. To co se deje u nas oslabovani stredni tridy se tam = neexistenci stredni tridy, ale s pomerne vysokym procentem zbohatlich lidi ( ve srovnani ze zapadnim svetem, ale porad s celkem nizkym procentem populace ) a to nejsou idealni podminky pro vznik domaci poptavky.

                    Nerikam, ze se tento trend neda jeste zkorigovat, ale neprijde mi to proste jako stastna cesta kam globalni ekonomiku ubirat.

                    O PeakOIL ani nemluve, ale mozna jsem jen pesymista. :)

                    0 0
                • pepino  

                  Když si něco objednám z DX, poštovné platí Čína? Kde o tom najdu víc, dík.

                  0 0
                • soap  

                  jen pro informaci:

                  http://www.tyden.cz/…_224997.html

                  0 0
    • Smazaný účet  

      A jenom pro to ses zaregistroval?:)

      0 0
      • Martin  

        selfpromo pyčo :D

        0 0
      • se-se  

        a co když má pravdu? Proč bejt na něj nepříjemnej. Jestli je to tak jak píše, tak bych mu spíš poděkoval, že informuje i za cenu že se musel registrovat – zkrátka pozor na rychlý soudy – můžou být nespravedlivý

        0 0
        • Smazaný účet  

          soudy nevynasim, proste se ptam:)

          0 0
        • jose  

          jo a nenapadlo tě, že už někdo napálil jeho když to kolo kupoval a ani otom neví že má padělek?

          0 0
        • Necris  

          +1 … jak tu už padlo – každý dobrý skutek musí být ihned potrestán !

          0 0
    • siXXy  

      Taky bych chtel upozornit na podvodnika, resp. prodavajiciho padelky.

      Jedna se o inzeraty s produkty FSA K-Force taktez na vyse zminenem servru cyklobazar.cz.

      http://www.cyklobazar.cz/…-superlogic/

      Uz podle tvaru hlavy sedlovky a zamku sedla je jasne videt, ze jde o padelek

      http://www.cyklobazar.cz/…fsa-k-force/

      Taktez podle tvaru MTB vlastovek je videt, ze se nejedna o zdvih 18mm ale minimalne 25.

      U silnicnich riditek je to jeste zretelnejsi a jejich tvar nema nic spolecne se standardnim provedenim riditek FSA K-Force.

      Takze budte opatrni pri nakupech a nenechte se nachytat!

      0 0
      • Vilém  

        Zarazi me kolik lidi ma potrebu se registrovat, jen aby tu nahlasilo udajneho podvodnika. Spis mi to prijde jako by ti spis lezl do zeli.

        0 0
        • siXXy  

          Mne naopak zarazi nektere prihlouple reakce na tomto foru.

          To, kdy jsem se registroval je snad moje vec. Datum me registrace nema snad nic spolecne s kvalitou meho prispevku – na rozdil od toho tveho.

          To, ze chci upozornit lidi na padelky je mineno v dobrem a nic se za tim neschovava.

          Sam hledam nejakou karbonovou sedlovku pro sebe a natrefil jsem na ten inzerat a pod nim hned dalsi s riditkama. Tak jsem si to proklik a podival na obrazky tehle komponentu na netu a ejhle rozdily.

          Jsem rad, kdyz muzu pro sebe nakoupit levnejc a usetrit nejakou korunu, ale kupovat padelky, to ne.

          0 0
          • roud  

            a co když obrázky jsou jen z netu jako ilustrativní a borec prodává origo komponenty nebo jsi je snad viděl že už tu obviňuješ ?

            PS: Jinak FSA se dá sehnat origo z taiwanu za hubičku hehe…

            0 0
          • Vilém  

            Fotky jsou z netu, proto tezko muzu soudit, co vubec nabizi. Pokud ty vis, co ve skutecnosti prodava, tak to je jina, ale nepredpokladam to.

            0 0
            • siXXy  

              Jako nerozumim cele tehle debate – na fotkach v tech inzeratech nejsou original FSA K-Force komponenty, ale padelky. Proc by nekdo obtizne dohledaval na netu fotky padelku pro svuj inzerat kdyz ma original? :-)

              Pro porovnani prikladam 2× jpg

              Taky jsem nasel video italske policie od 1:10 je to prave o zadrzanych padelcich FSA K-Force a ejhle podoba s temi s inzeratu 100%

              http://www.youtube.com/watch…

              0 0
              • Vilém  

                Podle stejne logiky, kdyz prodava fake, proc by nedal foto originalu, kdyz je ma stejne stazene z netu? Resil bych to, az by dodal realne foto nabizenych veci.

                Proste bych nekoho neobvinoval na zaklade fotek, ktere nejsou realne a jsou stazene z netu.

                0 0
                • siXXy  

                  Si je kup a pak to res s policii CR, hodne stesti pane obhajce :-D

                  0 0
                  • Vilém  

                    Nikoho neobhajuju, ale taky bez dukazu neocernuju, pane jasnovidec.

                    0 0
                    • siXXy  

                      jj, jak vis ze mam 2ky dioptrie :-)

                      Ani jeden z nas si z teho inzeratu uvedene padelky nekoupi a a at aspon poslouzi tenhle thread pro potencionalni zajemce ;-)

                      0 0
                      • Vilém  

                        Mas pravdu, treba to nekomu pomuze a nebude pak aspon nasranej:)

                        0 0
              • Vilém  

                Jinak na youtubu je nekolik videi, jak rozlisit original FSA od kopie.

                0 0
              • petrun  

                Jé mají tam moje návleky za kilo, no nekup to když je to tak levný :-)))

                http://www.dealextreme.com/…-pair-114439

                0 0
                • karliner  

                  Kupovat tyto je dobrá loterie, v ruce jsem měl několikery Lka a dost se velikostí lišily :-)

                  0 0
                  • petrun  

                    Kupoval jsem dvoje XXL na střídání, jsou akorát a to mám hodně dlouhé ruce.

                    0 0
          • Joseph de Sax  

            navíc i kopie je leckdy už lepší, než originál…

            0 0
    • roud  

      určitě by si někdo dal práci s tím aby dělal čínskou kopii prince když se dá koupit čínská kopie dogmy skoro zadara hehe :oD

      0 0
    • Joseph de Sax  

      já mám rád Čínské soudruhy a soudružky…dovedou za odpoledne vyrobit to, co se tu vymýšlí celé roky…

      0 0
    • prvniodkonce  

      Je to fejk.

      Přibývá toho na cyklobazaru a na aukru tuna, bohužel ČOI je neschopna cokoliv dělat. Za prodej toho by měl být v praxi postih.

      0 0
      • roud  

        Pokud se to nevydává za originál jako to děla spousta lidí s kopiema např. óček tak v tom nevidím problém…

        0 0
        • karliner  

          Nepíše tam, že prodává Pinarello Prince?

          0 0
          • roud  

            vzhledem k tomu že se o to poslední dobou intenzivně zajímám tak vím moc dobře že se dobrá kopie od originálu nedá poznat :O( a pokud budu chtít koupit takovýhle kolo v bazaru tak budu chtít doklady o koupi a z těch už budeš vědět zda je to kopie či originál jinak jak píšu nevidím důvod proč by číňani dělali kopii prince když dělaj skoro zadarmo kopii dogmy :D

            0 0
            • karliner  

              Kdybych prodával fake Pinarello (tím nechci říct, že inzerovaný Prince je fake, nepoznám to..), tak bych si k tomu papíry opatřil taky, myslím, že vyrobit by je bylo násobně jednodušší, než toho Prince :-)

              0 0
              • McBlacky  

                asi tak, papíry a účty na cokoli jsou otázkou chvíle.

                0 0
              • roud  

                jenže když máš papíry neni problém kontaktovat prodejce zas tolik jich po světě a nedejbože v čr neni a máš jasno hned zda jde o origo nebo kopii :O)

                0 0
            • smallbrother  

              a nestačilo by tu kopii prostě zvážit? :)

              0 0
              • roud  

                nestačilo když váží stejně jako originál :O)

                0 0
                • kubad  

                  ty si fakt komik, už se těším až si ten fejk pořídíš

                  0 0
                  • roud  

                    já ho narozdíl od tebe na váze viděl a jestli tam byl rozdíl 100g tak to bylo max hehe :O)

                    0 0
                    • kubad  

                      a ty si fakt myslíš že ty kopie dělá jen jeden výrobce?

                      zkus někdy dřív myslet než psát

                      0 0
                      • roud  

                        může to dělat klidně i víc výrobců což ale neznamená že nemám pravdu ne ? pokud seženeš kvalitní kopii tak ji prostě od originálu budeš jen velice težce rozeznávat…

                        0 0
                        • kubad  

                          kvaltitní kopii si fakt komik :D

                          co sem měl v ruce nebyly špatné, ale do iriginálu daleko, asi tak nějak jak píše kolega nahoře.

                          0 0
                          • roud  

                            nikde neříkám že ten rám bude mít stejný vlastnosti ale to že na první pohled nerozeznáš kopii od originálu a na to klidně vsadim boty je to tak s víc věcma ať už rodlama sedlovkama atd.

                            0 0
                            • kubad  

                              stačí si dát originál a kopii vedle sebe a věř že to sakra rychle poznáš :D

                              0 0
                              • roud  

                                poznáš leda tak prdek když ti dám vedle sebe dvoje rodla bez log budeš na to čumět jak puk :oD

                                0 0
                                • kubad  

                                  jasně brouku, a pak se probudil :/

                                  0 0
                                  • roud  

                                    co to je neřve ti prcek doma ? běž ho radši přebalit :oD

                                    0 0
                                    • kubad  

                                      mám doma několik kvalitiních kopii a ty nikdy neřvou takže sem v klidu

                                      0 0
                                      • roud  

                                        mno je pravda že prcek jakoby ti z okna vypad :oD teda oka podoba po tatínkoj je nepřehlédnutelná (v dobrym slova smysli) :O)

                                        0 0
                                  • roud  

                                    Jinak hrozně se mi líbí jak tu jsou všichni znalci pinarella a jeho kopie ale u fotek v anšich bajcích nikdo nenapsal že by šlo o čínskou kopii hehe i ty jsi mu dal SUPER a napsals že je to raketa MUHEHE

                                    0 0
                                    • kubad  

                                      a?

                                      0 0
                                      • roud  

                                        Bé Na jednu stranu dáváš čínskýmu pinarellu hodnoce super raketa a na druhou ho haníš nvm kdo je víc rozpolcenej zda já nebo ty :O)

                                        0 0
                                        • kubad  

                                          vypadá hezky tak proč bych nedal super?

                                          0 0
                                          • roud  

                                            ruku na srdce ale neměls ani ponětí že je to kopie pokud to teda kopie je :O) aspoň tohle uznej :O)

                                            0 0
                                            • kubad  

                                              proč bych to ventiloval? ať si tam majitel píše co chce

                                              0 0
                                              • roud  

                                                končim tuhle nesmyslnou debatu pointa je jasná a to že ani tys nebyl schopnej rozlišit kopii od originálu a jen se tuz toho snažíš vykroutit

                                                PS: ale jde ti to dobře :O)

                                                0 0
                                                • kubad  

                                                  pořád mě uniká smysl proč bych to měl u cizího kola rozlišovat?

                                                  0 0
                                                  • roud  

                                                    A proč rozlišuješ u mýho kola ? :oD

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    u jakého tvého kola? ty žádné nemáš :D

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    já mám kol :O) vyčítáš mi že si chci koupit kopii pinarello naprosto všude kam to napíšu :oD

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    je mě fuk co si koupíš, jen tě uporňuju že s kvalitou kopii to není tak růžové jak si myslíš

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    je mi jasný že neni kopie jako kopie ale jak jsem psal měl jsem několik rámů v ruce a mám už i celkem ověřenejch několik zdrojů takže nemám zatím bobky a zda to prdne nebo ne ukáže čas za ty prachy pokud se nezabiju myslím že to bdue OK :O)

                                                    0 0
                                                  • trener  

                                                    a když se zabiješ tak to nebude OK?dobrý!!

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    vzhledem k tomu že i značkový rámy praskaj a to hóóódně tak nevidim rozdíl…

                                                    0 0
                                                  • Attila  

                                                    Dneska skutečně perlíš! :-)

                                                    0 0
                                    • Vilém  

                                      No nekdo tam o tom pochyboval, zda je to original, ale jaksi to zaniklo.

                                      0 0
                • alinceb  

                  Tak pak je to vlastně jedno…:)

                  0 0
                  • roud  

                    chystám se že si jednu kopii na testovačku koupím pak dám vědět jinak tohle je jen věštění :O)

                    PS: několik lidí zde na BF ty kopie jezděj a všici zatím spokojeni :O)

                    0 0
                    • kubad  

                      to máš jak s těma tvýma fejkovýma Očkama , vypadají stejně, dívat se přes ně dá a vypadáš v nich jak ko_ot stejně jak v originálech :D

                      0 0
                    • alinceb  

                      Uhlí nebrat! :P

                      0 0
                    • Peslezedirou  

                      No jasně, ale když si jdeš koupit něco co se jmenuje třeba právě Pinarelo, tak si chceš koupit originál a né nějakou kopii, i když bude třeba stejně kvalitní, ne? Prodávat někdo kopii Canondejlu, tak se tady z toho pose*eš :-)

                      0 0
                      • kubad  

                        on ji beztak má protože se mu to každý rok rozlepí nebo praskne :D

                        0 0
                        • JMT  

                          Kopie by prave vydrzela, tajwanec si zatracene dobre spocita ze je levnejsi to udelat jednou poradne nez petkrat vymenit :-D

                          0 0
                          • Peslezedirou  

                            Tomu se říká tajwancký počty :-)

                            0 0
                          • alinceb  

                            Protože nedrží tu neskutečnou marži za značku, jako má CD…;)

                            0 0
                            • roud  

                              mno co CD už se dnes taky seká na taiwanu :O)

                              0 0
                              • alinceb  

                                Já vim, že jo…právě proto když od nákupní ceny CD (rámu) odečteš výrobní hodnotu rámu, tak je tam velká marže, která dovoluje CD držet záruku i za křehký zboží…prostě se jim vyplatí pár lidem rám vyměnit, když praskne… Ale chudák tajwanec na tom má houby marži, tak to musí upéct pevné, aby to měnit nemusel…:D

                                0 0
                              • mastihuba  

                                kdy už ti dojde že kopie i original je z jedne linky :) akorát origo se dělá ve dne a kopie dělají v noci děcka bez výstupní kontroly. :)

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  a zapomněl jsi dodat že z jinýho materiálu. To je jak linky na pneumatiky. Týden continental, týden barum, týden debica…

                                  0 0
                                  • Peslezedirou  

                                    Jsem četl Babica :-)

                                    0 0
                                  • kesu  

                                    Mno hele tohle mi taky tvrdili a shodou okolností jsem jezdil po sobě Continentaly a pak Matadory (195/65) a rozhodně to teda nebyla stejná guma, to by poznala i úplná guma… Byla to taková ta serie co se davala na Oktávku 1 a říkalo se o ní, že jsou to identický gumy..

                                    0 0
                                    • McBlacky  

                                      no právě že vtip je v tom, že to je z jiný směsi. Vyrábí se to na stejný lince.

                                      0 0
                                      • mastihuba  

                                        to hodim sem

                                        http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

                                        http://www.e-hongfu-bikes.com/index.php…

                                        ty rodla z hong fu mají 278g a už od pohledu vypadají z jinýho materiálu. Dokud na to netisknou falešný polepy tak je všecko ok. V momentě jak na to nějakej vykuk začne lepit značkovej potisk a prodávat to za 5litrů tak je všecko špatně. No a věřim že se nekdo chytne.

                                        0 0
                                        • roud  

                                          vzhledem k tomu že se tomuhle dost věnuju tak mám zjištěno že neni problém si objednat vidli i rám s jakoukoliv strukturou pleteniny a to platí i o rámu takže napohled opravdu rozdíl nepoznáš :O(

                                          0 0
                                          • kubad  

                                            jj povrchovka může být i stejná, ostatní rozdíly nevidíš?

                                            0 0
                                            • roud  

                                              pinarello má několik takhle tvarovanejch vidlic s několika různejma úpravama a několika povrchovkama takže co pro tebe znamená tohle porovnání ?

                                              0 0
                                              • kubad  

                                                víc než tvoje nesmyslné příspěvky, stačí vložit foto vidle Pinarelo a stajné kopie

                                                0 0
                                                • roud  

                                                  Tak sem s tím :O)

                                                  0 0
                                                  • kubad  

                                                    no to bys měl ty dokazovat ne? tak sem s tím vzhledem k tomu že se tomuhle dost věnuješ a máš to zjištěno

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    já nemusím nic dokazovat já vím že na 100procent rozdíl na pohled nepoznáš jinak mastihuba sem hodil foto z blogu z netu by mě zajímalo podle čeho soudí že je to originál hehe…

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    muhehe fakt komik :D

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    proč komik ? tak třeba tady máš origo pinarello vidli a přitom je uplně jiná než jsem dával mastihuba

                                                    http://www.flickr.com/…photostream/

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    pinarello má několik takhle tvarovanejch vidlic s několika různejma úpravama a několika povrchovkama takže co pro tebe znamená tohle porovnání ?

                                                    stačí mě jedna vidle ze stránek pinarela a jedna stejná kopie s odkazem na výrobce – děkuji

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    ty si to najdi já to vyfocený nikde nemám a asi velice snadno uhádneš proč málokdo si fotí vidli i rám zvlášť pokud neni magor jako ty jinak doporučuju ti najít si nějaký fakta o fabrice v taichungu kde se dělá např. giant a pinarello hehe :O)

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    muheheh takže zase jen kecy :D

                                                    je vidět že se tomu fakt věnuješ a máš to zjištěné :D

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    Kdyby ti šlo o fakta tak tu nemeleš takovýhle hovna a do gůůůglu si zadáš taichung a při chvilce hledání zjistíš že s etam dělaj značky jako scott trek pinarello atd a pak příslušenství i rámy jako např saso carbon ale komu není rady tomu není pomoci že ? (PS: tímhle tuhle debatu končím myslím že každej kdo bude chtít si to sám najde kdo ne ať žije zaslepenej dál)

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    tys psal že máš vše nastudované, tak se předveď

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    však si myslím že jsem ti dal dost informací :O) a ano psal jsem že to mám nastudované a né že to mám nafocené :O)

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Nějak jsem v té hádce ztratil nit, šlo by to prosím nějak stručně shrnout?

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    Pointa je momentálně tam že origo pinarello se vyrábí na taiwanu a pak je několik výrobců kopií (také na taiwanu) další nit je zda je tak velkej rozdíl kvality mezi kopií a originálem…

                                                    0 0
                                                  • prvniodkonce  

                                                    Rofl

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    LOL

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    pointa je v tom že Roud tvrdí že jsou kopie k nerozeznání od originálu, a já chci nějaký důkaz, to už mu nějak nejde

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    tak sem s těma informacema :D

                                                    0 0
                                                  • Attila  

                                                    no toto.

                                                    0 0
                                                  • Attila  

                                                    Tady už je zcela zbytečné rozumně argumentovat.

                                                    I kdyby jsi mu psal „BLA, BLA, BLA,“ , tak on ti bude odpovídat „ALB, ALB, ALB HEHE :O)“

                                                    :-)

                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    mě to připomnělo argumentaci s Milan1 :)

                                                    0 0
                                                  • soap  

                                                    no já s Roudem souhlasím,sám vozím čínskej silniční karbonový rám Sundance,který je přesná kopie RIDLEYe ,vozí jej kamarád,má ho z maxcursoru.Tvary naprosto stejné naprosto identická kola kromě polepů a laku,jízdní vlastnosti skoro stejné muj čínan se mu při výměně zdál tužší!!!,ale nakonec jsme usoudili že to bude asi zapletenými koly on Fulcrum Racing-3 ján Fulcrum Racing-1.Na mém čínanovi mám nalítáno přes 30000km bez závady žádné praskání se nekoná a že už dostal nažrat.Sám bych do toho Pinarella šel ale nejsou chechtaky.Většina z Vás chytrolínů na tom nejela tak se zdržte unáhlených teorii a závěru sami to totíž používáte čínu ani to nevíte.

                                                    0 0
                                                  • Attila  

                                                    Co konkrétně má tohle představovat?

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Ze se zlomi kdyz zkusis projet zed:)

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Řekl bych, že zlomený rám Pinarello. Nebo Chinarello :-)

                                                    0 0
                                                  • Obi-wan  

                                                    Na to jsem neměl vůbec koukat :-) naštěstí ani jeden prasklej nebo přeraženej Look :-))

                                                    0 0
                                                  • Vilém  

                                                    Ale nepovidej:)

                                                    Dalsi, jeste, dalsi.

                                                    Dal se mi hledat nechce.

                                                    0 0
                                                  • Obi-wan  

                                                    a kur..a

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    ja akorát hodil fotku jedné potištěné vidle a jedné nepotištěné. Tak mne do toho vašeho sporu netahej. Ja nic poznávat nepotřebuju. Nálepky Canondale, pinarelo… jsou mi dost u ******, to ty evidentně potřebuješ značkový zboží.

                                                    reakce samo na rouda:D

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    Muhehe máš pravdu potřebuju značkový zboží a proto si koupí rám vyrobenej v číně :O)

                                                    0 0
                                                  • mastihuba  

                                                    jasně, jenže já si jej koupím bez potisku a ty s potiskem :) a votom toje. :D viz tvoje očka a buh vi jestli v tom neni namočenej i ten tvuj CD :)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    já si ho taky koupím asi bezpotisku rozdíl deseti litrů mi za potisk nestojí :O)

                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    tak víš jak, to si musíš vyřešit sám se sebou. Když ti stačí kopie, není problém a některý lidi to dokonce i udělá dojem.

                                                    Falešný zlatý řetězy, lolexky, generic rámy…

                                                    0 0
                                                  • Gorgov  

                                                    Na druhou stranu, málokdo se tim ještě chlubí, že ušetřil za hodinky 200k a přitom sou uplně stejný:)

                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    to už je next level :)

                                                    0 0
                                                  • roud  

                                                    Tak vzhledem k tomu že ta kopie se dá sehnat silně pod deset litrů tak těžko v tý cenový hladině budeš schánět něco lepšího a ještě „v carbonu“

                                                    0 0
                        • McBlacky  

                          nebo to jen moc drtí :)

                          0 0
                    • McBlacky  

                      rozložit bez pádu se může cokoli a tím nemyslím jen kellys, superior a meridu, ale i specialized, scott, bmc. Takže z tohohle pohledu je čína ok. Co se týče vlastností rámu, tak to je skutečně dost o tom, za co jsi si zaplatil, to máš. Když někdo nemá na originál, musí kousnout horší vlastnosti.

                      Vydávat to ale za originál je už za hranou

                      0 0
                      • roud  

                        souhlasím se vším ale haníme tu borce že nemá origo pinarello na základě toho že sem napsal jinej borec co je tu registrovanej jeden den a bez vyplněnýho profilu no LOL ?

                        0 0
    • maedva  

      No popravdě bych za to nedal těch 65 000 ani kdyby to byl originál rám i s originál ZIPP kolama.

      Prostě tohle bylo boom před X rokama když s tím přišli a divím se že jim to lidi pořád ještě kupují…

      0 0
    • Georrge  

      no to se zas člověk dozvídá věci…prodávat neoznačené fejky, to je správné, ááno. Ale upozornit na někoho kdo by mohl fejky prodávat, to je špatné, béééé

      0 0
      • Tomcat  

        A v konečným důsledku jim o službu veřejnosti nejde jen někdo někomu kazí kšeft. Toť můj názor.

        0 0
    • M_ishak  

      Když už máš tolik rozumu udávat, tak proč neudáváš správným způsobem – nekontaktuješ výrobce/obchodní zastoupení pro ČR a policii?

      Je prakticky nulová pravděpodobnost, že ten, kdo si to na cyklobazaru koupí/bude mít zájem koupit, si to tu přečte.

      Připomínáš mi takové ty typy, co se z nich v květnu 1945 stali neohrožení bojovníci proti nacistům – čti „neozbrojeným cyvilistům ze Sudet“.

      0 0
    • Soreno  

      Tak jsem to tu prolít a to je neskutečný, zvrhlo se to v urážky, ale to hlavní uniká. Mě je přeci u ****** jestli je originál lepší než padělek, ale když jsi jdu pro pinarello nebo FSA komponent tak chci originál i kdyby to mělo bejt horší než padělek. Pokud si budu chtít koupit něco jiného tak jdu pro jinou značku a pokud chce někdo něco vydávat za něco jinýho je to přeci podvod.

      0 0
      • nox159  

        tim padem podvadeji vsichni… avotomtotadyvlas­tnevsechnoje :)

        0 0
      • trener  

        souhlasím s tebou

        0 0
      • roud  

        pointa tohohle vlákna je trochu jinde ale toho si tu zatím nikdo moc nevšim přijde sem člověk kterýho nikdy nikdo neviděl nevyplní si ani profil a první co udělá že tu očerňuje nějakýho prodávajícího osobně by mě nejdřív zajímalo i vyjádření druhý strany jinak mi to přijde spíš jako boj prodávajících na cyklobazaru vzhledem k tomu že těch pinarell ať už pravejch nebo fejků je tam poslední dobou poměrně dost …

        0 0
        • Kubiczech  

          Mě třeba taky nikdo nikdy neviděl a jsem tu už hafo let. (: Pokud je pravda to, co říkáš, tak i tak beru jako pozitivní, že se konkurenční prodejce rozhodne oznámit a varovat případné kupce před čínskou kopií, která je vydávána za originál.

          0 0
          • roud  

            chtěl jsem říct něco jinýho a to zda je vůbec jistý zda to je čínská kopie zda to neni jen snaha jinýho prodejce nevyšachovat ale třeba už to moc komplikuju :O)

            0 0
            • Vilém  

              U toho pinarella je to myslim jasny, staci se podivat na fotku originalu a to co je v odkazu na bazar a B-F, myslim, ze rozdilu si jiste vsimnes taky. U toho FSA nehodnotim, realne fotky nejsou zadne.

              Ale kazdopadne to muze byt i kombinace obojiho, tzn. ze prodejci nekomu lezou do zeli.

              0 0
    • Jířa1  

      Nemusím být odborník na Pinarello a jen podle fotek originálu a nabízeného je vidět že se nejedná o ten samý výrobek.

      Inzerát se tváří jako že se jedná o originál a tomu popravdě odpovídá i cena, za tuhle cenu si asi každý chce a předsatvuje že si pořízuje originál, nikoliv, biť jen lehce jetou, kopii!

      Pokud by ta kopie byla téměř stejně dobrá nebo i třeba lepší než originál, pak ať si daný výrobce „nese svou kuži na trh sám“ pod vlastní jménem a nemaskuje se jinou značkou, kterou tím poškozuje, ať už lehkou zaměnitelností v případě nižší kvality, tak i finančně kdy podělek těží z draze vybudované image a vývoje originální firmy a nemělo by se zapomenout ani na koncového uživatele, který v tomto případě může lehce koupit fake za cenu a domění originálu.

      Popravdě nechápu některé intenzivní přispěvatele tohoto fóra v obhajobě napodobenin, nebudu tu jmenovat ale oni jistě budou vědět a jak se říká o potrefené huse…:-)

      Nejsem tak častý navštěvovatelem těchle stránek, ale pokud něco potřebuji, je docel fajn, přečíst si zkušenosti ostatních a je pak na každém co si z toho vezme.

      Proto nechápu, že vám to nevadí, přeci pak tyhle stránky téměř stratí smysl, když každý bude mít nějakou originální kopii! o čem se tu pak chceme bavit?! //" poraďte mi jaký je padělek xy", já bych ti rád poradil,ale můj komponent vypadá stejně ale je to padělek XYZ" //

      To bude bezva doba!

      Pokud si to někdo udělá sám pro sebe, že se mu to líbí- fajn, je to proti pravdilům…ale dá se to pochopit(jeslti tolerovat- to už si nejsem jist), ale pokud z toho ještě finančně těží a to v tomto případě jistě je, jinak by takovéto kolo mělo cenu za nové tak třetinu a to jen pokud je alespoň ta Ultegra pravá… a mělo by na to být jasně upozorněno!

      Není důvod v dnešní době pochybovat o šikovnosti číňanů cokoliv okopírovat, ale není důvod jí ani obdivovat!!

      Inzerát je PODVOD a sem rád, že je na to upozorněno.

      0 0
    • maajkee  

      Ha, když jsem viděl název vlákna, čekal jsem nějakou hádku mezo roudem a kubadem, ale toto? :D

      0 0
    • Sherwood  

      Ludia mozte byt radi ze n to niekto prisiel.

      0 0
    • RUR  

      Tohle je zvláštní vlákno. Pro fanoušky padělků mám návrh. Prodám jim zlatou cihlu akorát z mosazi. Je lepší, protože je lehčí :-D Kdo do toho jde? Není to podfuk, punc narazím doma v garáži.

      0 0
    • rtep123  

      Rámy Pinarello se prodávají na číských eshopech za pár korun, to je pravda. Ale proč bych měl dávat 100 litrů za rám, když ho můžu mít za 20 a stejně kvalitní.

      Prodejce takzvaných kopií je zároveň výrobce originálů.

      Ve fabrice XY, kde se vyrábí PINARELLO je i výroba rámů např.: SPECIALIZED a RIDLEY. Nevím jestli je to pravda, ale podle zjištěných informací jsou na celém světe pouze 3 giganti na výrobu karbonových rámů. Výše zmiňovaná fabrika, fabrika Meridy a pak ještě nějaká.

      Je pravda, že Čína by neměla těžit z proslulého názvu Pinarello a založit si vlastní značku, ale to by rozvoj firmy trval mnohem déle. Koukněte na Japonce, ty začínaly úplně stejně. Okopírovaly kde co a kde jsou dneska. Čína nás jednoho krásného dne polkne a zahubí. Můžou za to pravidla, která to umožňují.

      0 0
      • kubad  

        fabrika XY není v Cine, ale na Taiwanu tím tvá teorie dostavá velke trhliny.

        :D

        a registroval ses dnes abys nam to hned rekl?

        0 0
        • karliner  

          Dalo by se spekulovat, jestli Tchajvan je součástí Číny nebo není :-)

          Nezanedbatelná část zeměkoule si myslí, že je :-)))

          0 0
          • obda  

            Nespekulovat, je to Čínská republika :)

            0 0
            • soc  

              Z pohledu Ciny je to jedna z cinskych provincii, z pohledu Taiwanu jsou oni ta prava Cina :D

              0 0
    • petrun  

      Čína forever :-))) Jen musí člověk nakupovat přímo a ne prostřednictvím vexláků na cyklobazarech. Já letos nakoupil toto a vše přišlo ve výborné kvalitě:

      http://www.dealextreme.com/…black-117027

      http://www.dealextreme.com/…ck-red-68824

      http://www.dealextreme.com/…ze-xxl-57190

      Jestli tam je něco jinak oproti originálu tak na to dlabu, hlavně že to funguje!

      0 0
      • JakeF  

        Tyjo, nevim, jestli zrovna oči a hlavu bych svěřil čínskýmu padělku… Rámy beru, třeba nebudou tak kvalitní, jako origo, ale vzhledem k ceně se to vyplatí a dost lidí stejně rozdíl nepozná. Ale přecijen, když už spadnu nebo mě trefí něco do oka, tak jsem rád, že mám něco, co někdo otestoval a ručí za to.

        0 0
        • kali222  

          hehe… byl si rychlejsi :))

          0 0
        • nooski  

          Helmu beru, třeba nesplňuje potřebné normy možná ano, ale proč si myslíš, že ty brýle z DX neochrání oči?

          0 0
          • karliner  

            Páč jezdí ve falešnejch óčkách :-)))

            0 0
          • kali222  

            slunecni bryle maji chranit pred sluncem a ten plast musi mit nejaky vlastnosti, no ne? tady bych rekl, ze to muze byt ojeb*ne. + treba material nevhodny k tomuhle pouziti. napr, ze se pri padu bude snadno tristit.

            edit: este me napada ze i material(kde se bryle dotykaji s ksichtem) muzu obsahovat „buh vi co“ a bude to vyvolavat nejmin alergie. netvrdim, ze to tak je a ze veci s nalepkou jsou vzdycky dobre, ale stejne bych si to nekoupil. :))

            0 0
            • Smazaný účet  

              nekde byla fotka jak „cinske zabky“ nekonu vyzraly kuzi na nohou:)

              0 0
              • kali222  

                :)))). ja treba vim, ze nektery lidi maj problemy s levnejma brejlema (dioptrickejma), co se prodavaj na pumpach, drogeriich atd. on kazdej rekne, ze do dilny dobry za 50,–, ale ze byva par modelu „dotovanych“ v klasickejch optikach moc lidi nevi, nebo nevyuziva.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Mi prijde docela debilni si kupovat dioptricke bryle na benzine, pokud je nemam ciste jako nouzovku (rozslapnute bryle pri vystupovani z auta a 50Km pred sebou). koupit si nejaky kompromis do dilny a nekolik hodin si trapit oci?

                  Nerikam ze to nemuze fungovat, ale duveru v to nemam…navic mam nejak pokrivene oko, takze pres obyc bryle vidim blbe:)

                  0 0
              • kyl  

                Žabky nevím ale ségra měla na telce postaveného asi 30cm dlouhého krokodýla z nějaké vrdší gumy.Na pupku měl made in china.Po nějaké době zůstaly v plastu telky otisky jeho noh zažrané tak 0,5mm do povrchu.Jak když vemeš něco kovového,nahřeješ to na vysokou teplotu a položíš na moment na plast.Čert ví z jakého hajzlu na dětská hračka byla.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Mi se taky takhle spojina usb lampicka s monitorem…klip se vpil do zadniho deklu:)

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  to je docela běžný. třeba rukojeti pilníků z měkkýho plastu mi rozleptávaj plastovou krabičku v který jsou. nebo obyčejný barevný gumičky co se prodávaj v drogeriích – nech je nějakej pátek na plastu a spojej se v jedno. zajímalo by mě co přesně to dělá, hádám nějaký změkčovadlo který se uvolňuje.

                  0 0
              • JSt  

                tak vono nektery zaby jsou docela vostry :-))

                0 0
          • JakeF  

            Světla bych se nebál, různý UV ochrany už maj dneska snad všechny, jde mí spíš o případy při pádu nebo když je něco trefí, aby vydrželo sklo. Když jsem viděl, jak maj odolný skla origo Oakley, tak nevěřím tomu, že tyhle kopie maj stejně.

            0 0
            • karliner  

              Nevím, jak bych musel spadnout, aby se rozbily (roztříštily) brýle. Spíš sklíčko vypadne.

              0 0
              • kubad  

                asi to myslel tak že u těch levných absolutně nevíš co se stane když dostaneš kamínkem do skla, totéž s noname přilbou

                je testovaná? je k něčemu nebo je to jen replika originálu

                0 0
                • Smazaný účet  

                  musis koupit dvoje a udelat Kladivuv zatezovy test:)

                  0 0
                • karliner  

                  Když dostaneš kamínkem do skla, tak vím naprosto přesně, co se stane – vůbec nic. Aby kamen ohrozil celistvost skla v brýlích, musel by mít imho takovou velikosta a razanci, že by ti po jeho úderu bylo úplně jedno, jestli sklíčko prasklo nebo ne :-))

                  0 0
                  • zdenek  

                    To je zvláštní, že takový kamínek dokáže rozbít čelní sklo auta, které je silné několik mm…

                    0 0
                    • JSt  

                      a jakou ma plochu? ;-)

                      0 0
                    • pepek  

                      Tak tam ten kamínek padá rychlostí 100 – 200 km/hod.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      U plasovych skel s evyrazne lisi co se deje pri dopadu suterku bo pruzi. Kdezo autoslo (temperovane?) drzi do chvile, nez se na nem udela vryp-byt minimalni, od ktereho se vlivem vnitrniho pnuti rozbehnou pavouci…

                      0 0
                    • La Piér  

                      Srovnáváš dvě absolutně nesrovnatelné věci. Automobilové sklo je vyrobeno tak, aby mělo samo o sobě obrovské vnitřní pnutí. To proto, aby se při nárazu samo od sebe rozprsklo na stovky malých kousků a netvořilo dlouhé ostré střepy. Navíc je díky své tloušťce a stavbě velmi tuhé.

                      Nic z toho pro bikové brýle neplatí.

                      0 0
                      • se-se  

                        to platí o sklech bočních – čelní skla jsou bez pnutí (mají uprostřed fólii) – vím to, pracoval jsem dost pro jednoho výrobce autoskel a ten výrobní proces mám dost zmapovanej

                        0 0
              • JakeF  

                Nikde netvrdím, že ta pravděpodobnost je velká, ale stát se to může… Už jsem to tu psal víckrát, než fejkový Óčka, tak za stejný peníze radši třeba Blocy, ty na mě působí za tu cenu celkem solidně.

                0 0
                • pepino  

                  Kde maj Bloc do stovky?:) Jinak kolem roku 2000 jsem si jedny koupil asi za 700, do měsíce se z nich oloupal černý lak.

                  0 0
                  • JakeF  

                    Tak srovnávat dnešní produkci s 12 let starýma brýlema je docela většění z karet ;-). Ale máš pravdu, myslel jsem, že ty fejky stojí víc.

                    0 0
            • li-borg  

              Odolné skla-tak to je nejlépe si pak pořídit něco takového vydrží i zásah ze vzduchovky :-) a stojí pakatel (navíc najdeš i levnější).

              0 0
              • JakeF  

                Dost bych věřil tomu, že vzduchovku by Óčka vydržely taky… http://www.oakley.com/…t-protection Proč je asi nosí tolik lidí v armádě, co? :)

                0 0
              • JakeF  

                Teď jsem schválně počítal energii a bude u vzduchovky cca stejná, jako u toho testu, kterým u Oakley musí projít i civilní brýle, které nejsou určené na sport.

                0 0
                • McBlacky  

                  tak jde o energii na plochu ne?

                  0 0
                • li-borg  

                  Já sem se zase schválně mrknul kolik ty oakleye stojí. Ale nevím v čem se ukrývá ta hodnota?

                  0 0
                  • JakeF  

                    Výborná optická kvalita, hodně dobře drží na obličeji a poměrně důležitý, jsou několikanásobně odolnější proti poškrábání, než běžný brejle kolem litru. Se Shimanama jsem najezdil cca 5 tisíc a jsou poškrábaný skoro k nepoužitelnosti, s Óčkama minimálně 10 a podle stavu poškození odhaduju, že s v pohodě ještě dalších 20 najezdím a pořád budou vypadat líp, než ty Shimana po 5… Takže cenově na tom budu ± stejně a Oakley přitom míň zkreslujou, výrazně líp drží na hlavě a navíc jsou fotochromický :). Mně ta cena přijde daleko víc odpovídající, než u těch Shimano ;-).

                    Teď můžeš navrhout, že můžeš spadnout a rozsekáš je stejně… Jednou jsem oddělal helmu, rám, brzdový páky, lockout od vidle a sám odjel jsem sanitkou… Oakley bez škrábnutí :).

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      poslyste kefalin, co jsou to ty fotochromicke bryle? Snad neochromi na svetle-upadne nozicka nebo tak:))

                      0 0
                    • nooski  

                      To zkreslování mě vždycky rozesměje. Vozil jsem X brýlí v cenové relaci 80–500Kč a nikdy jsem zkreslování nepocítil. Slavná óčka bych si někdy rád půjčil na testování do roboty, kdy člověk celý den dělá se sbíjecím kladivem ve výšce očí. A držení na hlavě je čistě záležitostí tvaru hlavy a brýlí. Paradoxně mi nejlépe drží původně pracovní brýle. Čistokrevné sportovní jsem na ksichtu nesnesl nebo mě tlačily a překážely.

                      0 0
                      • JakeF  

                        Držení na hlavě je dost záležitost tvaru brýlí. Oakley to má tak, že podle různýho tvaru hlavy se to dotýkaj různou částí nožiček a tak sedí víc lidem. Fakt drží na hlavě daleko líp, než jakýkoliv jiný brýle, co jsem měl. Nějaký posunování neznám. Je fakt, že ze začátku mi to až trochu vadilo, jak drží těsně, ale teď už je nevnímám a vyhovuje mi, že prostě drží, kde maj. A je to taky otázka modelu, Radary drží pevnějš, než Half Jackety, který jsou víc civilní.

                        Co se zkreslování týče, já s ním taky nikdy problém neměl, ale taky jsem nikdy žádný extra levný brýle nevozil.

                        0 0
                      • Manas  

                        MOzna rozesmeje ale stacila mi chvile s levnejsi sadou bryli (zkousel sem si jich nekolik – Shimano, BBB, UVEX) a proste k okraji skla se to hodne menilo. Mozna se ten UVEX trochu k tomu blizil ale taky byly uz za trojku. Kazdopadne to tak proste je, pokud je to jen muj pocit, nemam s tim problem, me to vyhovuje ;-)

                        0 0
                    • AsiJura  

                      Já bych ještě požadoval aby byly odolnější proti ztrátě:)

                      0 0
                  • jIrI___  

                    V oválku na nožičkách.

                    0 0
        • Smazaný účet  

          K tem brylim…max si muzes koupit dvoje a jedny pokusne rozflakat jestli se delaji ostre ulomky…kdyz spadnes tak je stejne veci nahody jak se polamou a je jedno jestli je to znacka nebo cina…

          Pokud pres cina bryle vidis dobre tak bych nevidel zadny problem. S helmou souhlasim.

          0 0
          • JakeF  

            Viděl jsi nárazový testy, co dělaj u Oakley?

            0 0
            • Smazaný účet  

              no..jsou docela odolne, to nepopiram…

              ja jen jsem se smotal nespocetkrat(asi jako kazdy) a slunecni bryle to odnesly casto aniz by se mi neco stalo. Dioptricke jsme uz taky zrusil dvoje a bez problemu. mam pocit, ze nektere veci se zbytecne predcenujou:)

              0 0
        • JSt  

          to je dobrej zblept. jako chces rict, ze kdyz jedes na kole, tak tve zdravi zalezi vic na helme a brylich nez na ramu? :-D

          0 0
          • JakeF  

            Naprosto jednoznačně… Rám ti většinou nepraskne tak, že bys šel rovnou k zemi, kolik lidí ještě na prasknutým rámu nějakou dobu jezdí, než si všimne, že ta nízká tuhost je zapříčiněná prasklinou :D. A když už praskne na totálku, tak je to v drtivý většině případů už při pádu. Zato když mě odváželi z Kácova sanitkou, nelitoval jsem ani koruny, co padla za Giro helmu, kterou jsem tam zničil. A hlava byla snad jediná část těla, co jsem s ní nic neměl, i když první kontakt se zemí byl přes hlavu a rameno do kotrmelce.

            0 0
        • petrun  

          Brýle jsem nechal prosvítit u známého v optice, filtr mají kvalitní. Přilba je bytelná a subjektivně kvalitněji vyrobená než moje původní Giro za trojnásobnou cenu kupované v kameňáku, dle prodejce toho Gira údajně originál (v dnešní době už nevěřím ničemu).

          0 0
      • kali222  

        secko beru, i to ze dve veci muze klidne vyrabet jedna fabrika a na jednu jde logo za tezke prachny a na druhy ne, ale zrovna u veci co maj docineni s ochranou (helma a bryle) bych do toho nesel nikdy.

        0 0
        • miki  

          nevím jak by sis počínal v USA kde je 80% dovoz z číny.

          0 0
          • kali222  

            preci vidis rozdil mezi tema brylema z dx a origo O v tom svetle, ze kdyz by jsi si diky nim prokazatelne neco udelal (poskodil zrak nebo co ja vim co),tak se domuzes nejake napravy spise u O, nez u DX. myslim, ze O na necem podobnym nema zajem a muze si dovolit (melo by, a treba to dela i dx :))))kontrolovat kvalitu. ja proti nim nemam nic, ale prijde mi to jako si neco koupit u stanku na trzisti a pak se domahat nejakyho prava (nedosazitelny). ja preci nevystupuju proti „cinskemu vyrobku“, se vsadim, ze ted pisu na klavesnici co je z ciny a cumim do cinskyho lcd panelu a na konci to odkliknu cinskou mysi. :) chci rici pouze, ze pokud by se lidi hromadne vodrovnavali na slunecnich brylich za 4 tacy je to pruser( to asi neni cil O), ale kdyz si nekdo odrovna oci optikou za 10 babek, tak se mu kazdej vysmeje. to porad samo nerika, ze ty DXglass jsou spatny.

            0 0
            • pelhrimov  

              Úplně nejrychleji si odrovnáš oční optiku bez brýlí a je to někdy okamžik, který Tě vyřídí do konce života.

              0 0
              • kali222  

                to nikdo nepopira, tady ale meleme o fejkovejch ochrannejch prostredcich. :D

                0 0
                • pepino  

                  No a kde je ten článek, jak si lidi odrovnali oči díky optice.

                  0 0
                  • kali222  

                    jsi prvni kdo pise neco o clanku. :)

                    0 0
                    • pepino  

                      Tak odkud máš znalosti, že si lidi odrovnávají oči díky optice brýlí? Očaři tvrdí, ža ani mžourání do monitoru nebo čtení za nízkého osvětlení oči nekazí, tak jak je pokazí ta nevhodná optika a čím?

                      0 0
                      • blaf  

                        to teda slysim prvne, ze cteni za sera nekazi oci :)

                        a proc ti teda v optice delaji dioptricke bryle primo na miru na tvoje oko, kdyz na tom nesejde a muzes si koupit univerzalni bryle z tesca?

                        0 0
                        • pepino  

                          Oči se nekazí, pouze „trpí“, vysychají, může tě bolet hlava, ale nezkazíš si je, to máš buď geneticky daný nebo je to stárnutím. Tu volovinu, že na tom nesejde a můžeš si koupit univerzály nekomentuju, to jsem ani nepsal. Ale ano, pokud ty univerzály budou mít dioptrie jaký potřebuješ, můžeš si je koupit, pokud nemáš další specifické vady.

                          0 0
                          • pepino  

                            Což samo nedoporučuji, oči si tím nezkazíš (že by ti „naskákaly“ dioptrie), ale jak jsem psal, můžeš mít jiné problémy.

                            0 0
                          • pepino  

                            Jo ale debata je o slunečních brýlích, ne o dioptrických, tam jsem se ptal, jak kazí oči sluneční fejky.

                            0 0
                            • kali222  

                              jen kecám! určitě není žádný rozdíl v brejlích na stánku a v něčem lepším (pro ty hloupé kteří vytrhávají z kontextu: neobhajuju přemrštěné ceny, nepřimrdávám značce). hledat nějaké info než to co si pamatuju(zlomky) nemá cenu, protože mi to tady někdo určitě fundovaně a rád vysvětlí, jinak plácá pouze srance jako já výše. pokud se nepletu, na brýlích existují údaj o propustnosti uv a nějaká ta hodnota protisluneční ochrany, nebo jak tomu říkají? místo čísla 2 se tam dá napsat treba 50(nevim v jakém je to rozmezí). logicky pak předpokládám, že každé jsou určeny na jinej druh pobytu na slunci. to je všechno co sem tim chtěl řící. jo a kde je vlastně to poškození zraku, že jen blbé brýle neznamenaá ho*no vidět? myslel jsem, že nechráněný oči na sluníčku spějou k šedýmu zákalu, třeba na horách.

                              0 0
                            • miloso  

                              Jedine ak sú to slnečné fejky bez UV filtra. A to tak, že filtráciou slnečného žiarenia sa ti otvoria zrenice (fotoreaktická midriáza) ale ak nevyfiltrujú UV žiarenie tak si zarábaš napríklad na retinoblastóm, lebo sietnica je dosť citlivá a oko je schopné filtrovať len určité množstvo UV žiarenia. Pri otvorených zreniciach tak padá ochrana melanínom v dúhovke. Preto keď slnečné okuliare tak s poriadnym UV filtrom, inak radšej naostro bez okuliarov.

                              0 0
    • pelhrimov  

      Bídu na Vás holomci. To uctívání značek u zboží, které nemá žádnou užitnou hodnotu (vše na kolo a sport) je cesta do pekel.

      0 0
      • mr.antik  

        Třeba zrovna rám na kolo nebo helma může být otázka života a smrti…

        0 0
        • pelhrimov  

          U helmy je klíčové mít na hlavě při prvním nárazu kus deformační zóny – polystyrenu a to splňují všechny helmy, resp. lehce poznáš tu, která by to nesplňovala.

          0 0
          • JakeF  

            Jo, jenže občas přijde 2 a víc nárazů během jednoho pádu a bez inmold technologie může být helma dost snadno po první ráně na půlky.

            0 0
            • pelhrimov  

              Ano může, ale také může být účinnější se modlit ke skutečnému Bohu :) Když už tady někdo nakousnul tu otázku života a smrti: Byla tato kutálející se helma origo nebo padělek? http://www.youtube.com/watch…

              Tím vložení videa jsem předvedl stejný nihilismus jako to uctívání značek.

              0 0
              • JakeF  

                Co se týče spadnutí helmy špatnou konstrukcí nebo vytržením pásek, zase bych spíš viděl větší riziko u nějaký helmy pofidérní produkce… Když už někde šetřit, tak na všem ostatním, než na vlastním zdraví.

                0 0
            • JSt  

              sak pokud sikovne spadnes, tak bude po prvni rane na pulky i ta nejdrazsi helma inmold neinmold. vim o cem mluvim. O:-)

              0 0
              • karliner  

                A když spadneš nešikovně, bude ti k hovnu i inmold přilba za x tisíc. Taky vím o čem mluvím.

                0 0
              • JakeF  

                Z toho jasně vyplývá, že je lepší vozit přilbu za kilo z tesca :).

                0 0
                • JSt  

                  z toho plyne, ze i ta prilba z tesca ti odvede pri padu ±stejnou sluzbu jako nejaka renomovana znacka.

                  co je pro tebe lepsi si rozhodni sam ;-)

                  0 0
                  • JakeF  

                    Ne, z toho plyne, že u dražší inmold přilby máš daleko menší pravděpodobnost, že ti praskne tak, že by další pád neuchránila.

                    0 0
                  • mr.antik  

                    no nekupuju si drahou helmu, aby jen zachránila, ale primárně aby mě nes?ala ten zbytek času kdy ji mám na hlavně nevyužitou.

                    0 0
          • mr.antik  

            jseš si jistej? co když tam bude bublina nebo rozlepenej spoj. Číňan je schopnej všeho…

            btw ty bys chtěl, abys měl kolegu, kterej vypadá stejně jako ty, je uplně blbej a neschopnej – ale jen díky tomu, že si vás spletou, bude brát stejný prachy jako ty? Nebo naopak tobě uberou…

            0 0
            • pelhrimov  

              Tak ve velkých firmách to přesně takto často funguje, dva lide dělající to samé v jedné kanceláři mají výrazně jiný plat, někdy je to 100% rozdíl :) Jediná šance jak toto vyřešit je odejít jinam a tam si říci o více :) Číňan (Asiat) dělá všechny helmy i ty, na kterých to není napsané.

              0 0
              • mr.antik  

                to je jasný, jsou čínské fabriky s kvalitou, ale taky bez kvality. Ale kopie kvůli logu? To si fakt může koupit jen ubožák…

                0 0
                • pelhrimov  

                  To mi nepodsouvej, neobhajuji kopie s cizím logem, ale kritizuji názor, že si lze na kole zajistit bezpečnost koupí drahého vybavení.

                  0 0
    • d69  

      Chtěl bych varovat před těmito podvodnicemi,co prodávají čínu někde v oblasti Prahy 5!

      0 0
      • Stingray  

        To že místo kuřecího prodávaj krysí, je veřejně známá věc, tak v čem jsou podvodnice? :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Je jedno z ceho to maso je, hlavne ze je to dobry…

          If we are not supposed to eate people than why they are made of meat?

          0 0
        • petrun  

          Podvodnice? Tohle jsou malé ryby! A co prodávají supermarkety?

          Všechny české uzeniny (s vyjímkou malých řeznictví) jsou dnes z většiny plněny sójou, moukou nebo separátem!

          Co je to separát?

          Z kuřete se vyjmou prsa a stehna, která se prodají zvlášť. Zbytek – tedy kůže, kostra, hlavy i se zobáky, krky, pařáty a vnitřnostmi se rozmixují, přecedí, obarví na červeno a přidávají se do párků a klobás a uzenin kde tvoří se sójou, chemikáliemi, céčky atd. jejich hlavní složku.

          0 0
          • obda  

            Všechny české uzeniny (s vyjímkou malých řeznictví) jsou dnes z většiny plněny sójou, moukou nebo separátem!

            Kravina, zajdi si někdy do Globusu.

            0 0
            • miki  

              abych tam viděl modrý maso a budou mi tvrdit že se obarvilo od přepravky???Néééé

              0 0
              • karliner  

                Spletl sis Globus s Kauflandem nebo Albertem.

                0 0
              • JSt  

                to je bud slechticky maso a nebo to jsou delikatesni jazycky psika chau-chau. cili top quality. ;-)

                0 0
            • petrun  

              Do Globusu chodím téměř denně a maso tam kupuju. Uzeniny ale nekupuji už nikde, ani v Globusu. Je to poslední dobou odporná, nepoživatelná sračka po které je mi pak dost špatně. Kup si párek v rohlíku v Globusu, já to udělal minulý týden a šel téměř celý do koše. Takový hnus jíst prostě nebudu! Od nového roku co nejím uzeniny a polystyrenové rohlíky z Globusu jsem zhubl 4,5 kg bez ztráty svalové hmoty!

              0 0
              • JSt  

                jsem cetl, zes zhubl 4,5kg bez ztraty hmotnosti :-D

                0 0
                • petrun  

                  Psal jsem bez ztráty svalové hmoty:-) Kromě tuku se na těch zhubnutých kg hodně podílí i voda. Uzeniny obsahují velké množství soli (aby přebyla pachuť separátu) díky které zadržujeme zbytečně velké množství vody. Tomu odpovídá i velmi rychlý úbytek váhy hned na začátku při vyloučení uzenin z jídelníčku (+ nepřisolování jídel).

                  0 0
                  • pepek  

                    Od nového roku . . . . jsem zhubl 4,5 kg – to je dost, aby to nakonec nebyla rakovina :-(

                    0 0
                    • miki  

                      to bych jí musel mít taky : –4kg

                      0 0
                    • petrun  

                      To bych ale cítil únavu. Místo toho jdu výkonově nahoru, na biku se mi jede lépe jak vloni v létě a v posilce pomalu přidávám váhy. Je pravda že jím více ryb, kuřat, domácí vajíčka od strejdy. Krom uzenin a rohlíků jsem úplně přestal jíst sladkosti a nahradil je syrovou zeleninou a ovocem. Změna jídelníčku je pro mně drastická. Je fakt že jsem si před tím žral jak gróf a to co jím teď jí mnozí sportovci naprosto běžně.

                      0 0
                      • kali222  

                        vsak to byla urcite sranda. nezalezi jak rychle hubnes, respektive 10kg mesic uz je hodne, ale neni striktne dano, ze 0,5kg za tyden je OK a 1 kg uz je problem. problem to je pokud si nekdo zhubne to svy a vrati se do starejch koleji.

                        0 0
                      • Peslezedirou  

                        Ja ja ja, to muselo sakra bolet, nahradit sladkosti za zeleninu nebo ovoce. Respekt. Si říkám, že to aspoň omezím, protože se sladkostmi láduju fakt strašně, on ten organismus naplněný jednoduchejma cukrama musí docela kvasit :-(

                        0 0
              • obda  

                Nevím jaký párky dávají do párku v rohlíku, ten jsem tam fakt nekupoval. Třeba ti prostě nechutnal, i když tam nebyla soja ani separát ;) Alternativně to mohly být nějaké low-cost párky. Pokud to netušíš, tak je skupina výrobků, které mají vyhláškou definované složení: http://www.szpi.gov.cz/ViewFile.aspx…

                Sem patří například špekáčky nebo vídeňské párky a můžeš si zkontrolovat, že separát zde povolen není. Na druhou stranu opékáčky či nějaké no-name párky složení definované nemají, a kvůli ceně se do nich obvykle dává.

                Nechci se Globusu nějak zastávat, ale podle informací co mám se složení dle vyhlášky v Globusu opravdu dodržuje. Pokud máš jiné info, je to na podnět k SZPI. Jinak složení uzenin v Globusu maj na webu, např.

                http://www.globus.cz/…parek-globus

                Já prakticky uzeniny nekupuju, jen kvalitní šunku a občas špekáčky na utopence nebo k ohni.

                // Od nového roku co nejím uzeniny a polystyrenové rohlíky z Globusu jsem zhubl 4,5 kg bez ztráty svalové hmoty!//

                To je divné, že jsi zhubnul když jsi přestal žrát uzeniny a rohlíky ;) (Nápověda: bude to mít víc společného s množstvím a skladbou přijímaných tuků a sacharidů než s tím, kde jsi to koupil ;))

                0 0
              • Smazaný účet  

                čéče jestli nemáš spíš něco se žlučníkem. :o) nebo s vočima, když si neumíš přečíst etiketu.

                0 0
                • petrun  

                  Etiketu? Není den abych nečetl že někde přelepují etikety a falšují tak údaje. Mám známou na hygieně a vím jak odpovídá složení výrobku informacím na etiketě. Není kontrola aby nějaký výrobce nedostal pokutu (pro velkovýrobce ovšem trapně směšnou) :-(

                  0 0
                  • karliner  

                    No, já zase mám známou v Brně a ta říkala, že nějakej petrun je solidní rozumbrada :-)

                    0 0
              • jIrI___  

                Strašný cíťa.

                0 0
              • Smazaný účet  

                Super parky v rohliku maji v Moravske Trebove na benzince:)

                0 0
    • vsn  

      víte, že pinnarelo výrabí Author? :D (resp. fabrika ve který se vyrábějí authory) takže to co se pri výrobě pokroutí tak na to nalepí pinnarelo a co je bez chyby krásně rovný tak na to nalepí author :D

      0 0
      • nox159  

        pokus o flame? :D

        0 0
        • vsn  

          hele je to pravda :D

          0 0
          • nox159  

            ja tam nic o pinnarelu nevidim… :D

            0 0
            • vsn  

              ale tam sem se to dověděl :D

              je zajímavý vědět že pinarelo vyrábí stejnej výrobce jako author … nepopírám, že kvalita se může lišit (jinej dodavatel karbonu, jiný složení možná i jiná metoda)

              0 0
              • nox159  

                mi to treba zajimave vubec neprijde ani uzitecne to vedet authora bych si nikdy nekoupil a pinnarelo taky neplanuju :D

                0 0
                • vsn  

                  :D nj dneska tak pěkně a ty celej den sedíš u BF :D

                  0 0
                  • vsn  

                    hm tak nic :( no nic, jedu fandit šéfovi a Trundovi na 12cti hodinovku :D

                    0 0
                  • nox159  

                    ale hovno, na kole uz jsem dneska byl :)

                    0 0
    • Sheep-Master  

      koukám že se na bazáči objevila další replika, podle fotek velmi zdařilá, co so o tom myslíte?

      http://www.greatkeenbike.com/…p_detail.php?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.