• H8me

    Ahoj kluci,

    hledal jsem na netu a na muj konkretni dotaz jsem nic kloudneho nedohledal, proto se ptam tu, urcite to bude nekdo z vas vedet. Aktualne resim koupi pozemku na stavbu RD. Pozemek bude cca 2000m2, dum budu stavet na jedne pomyslne polovine (cca na prostredku 1000m2). Pristi tyden mi parcelu pro koupi bude zamerovat geodet. Dotaz zni, je lepsi parcelu rozdelit na 2×1000m2 s dvema cisly parcel nebo to nechat 2000m2 s jednim cislem, jako jednu parcelu? Nejde mi o to, ze bych ji nekdy v budoucnu chtel prodat, ale spis o to, jak je to s danemi, jedna parcela bude s barakem a druha bude pouze zahrada.

    Predem diky moc za tipy a rady!

    0 0
    • Smazaný účet  

      Pokud si dobre pamauju, tak dan z nemovistosti se plati podle zastavene plochy (barak, garaz, cesta) a pak volna plocha zahrady. O tom, zda je pozemek „louka“ nebo „stavebni“ rozhoduje uzemni plan obce.

      Na dani z nemovitoti je super, ze se pocitaji na zaklade magickych koeficientu, takze vlastne poradne nikdy nevis, kolik budes dalsi rok platit:))))

      0 0
      • H8me  

        oki … takze nema smysl to rozdelovat …

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jestli casem neco postavis, tak ono se ti to roizdrobi samo:)))

          0 0
          • H8me  

            no zacit stavet bych chtel pristi rok, to znamena, papaaa kolo :( na rok a pul – dva …

            0 0
            • Smazaný účet  

              Pohoda..proste prejdes na dve sichty:))) Pak zjistis, ze potrebujes vetsi plat, kdyz bude zena na materske a to je teprve sranda:)))

              0 0
              • nitraq  

                Sranda, říkáš?:))

                0 0
              • H8me  

                jak kdybys videl do nasi „rodiny“ :D … v cervnu svatba – pak to hovnareni okolo papiru, projektu, ohlesek, povoleni a dalsich chujovin, pak staveni pak decko a pak budu v prdeli jak Bata s drevakama! :D

                0 0
              • Smazaný účet  

                Jj, přijdu domů, dám si kafe/čaj, převlíknu a povidám „tak já zas jdu do druhý práce“.

                Teď jsem už v další fázi, kdy si řikám, že dokud byla žena na mateřský, tak to bylo eště dobrý. :-) Člověk si poslal domů auto s materiálem, žena je oddirigovala kam to maj složit. Eště že už mam skoro hotovo.

                0 0
                • popokatepetl  

                  barák hotový, děcek hromada, žena je už spíš raději když mě nevidí, na kolo zbývá nějaká kačka a k tomu mi zbylo trochu toho mládí a sil jako bonus :o)

                  0 0
    • petryk  

      Pro rozdělení parcely si musíš nechat od geodeta vypracovat geometrický plán, na jehož základě teprve na katastru můžeš požádat o rozdělení na dvě parcely. Zaplatíš vyhotovení geometráku a pak taky vklad do katastru. Jestli bude pozemek Tvůj a nemáš v plánu půlku prodávat, tak to asi nemá smysl.

      0 0
      • H8me  

        jo jo, presne to se bude dit pristi tyden, tak ja si necham ten pozemek cely a nebudu ho rozdelovat. Diky! ;)

        0 0
    • Tehu  

      dobudoucna bych to nechal rozdelit. At uz pripadny prodej, nebo treba pro mladyho(ou) kvuli dvoum pripojkam. Jsi proste pripraven a odpadaj mozne problemy v budoucnu.

      0 0
    • tromboonen  

      Daně z nemovitosti jsou u nas smesny (teda pokud to neni par hektaru u Vaclavaku), kvuli danim bych to nedelal, pokud budes chtit v budoucnu pulku prodavat, tak pak jo.

      0 0
    • Jenik  

      Ahoj,

      Určitě nechat jak je… Pro rozděleni nepotrebujes jenom geometricky plán na rozdeleni pozemku, ale potrebujes i souhlas s delenim od stavebního úřadu, navíc neexistuje možnost jak by si rozdeleni pozemku zapsal do katastru, důvodem muže byt pouze změna vlastnictví (kdybys tu jednu půlku někomu prodal, nebo dal), vznik zástavy, nebo bys musel měnit kulturu toho pozemku, to jde jenom územním rozhodnutím (souhlasem). Ani jedno z toho počítám ze dělat nebudeš…

      Další možnost je zkusit to dělení nějak zapsat při kolaudaci domku, kterej se chystas postavit, musel by ti geodet udelat geometrak ke kolaudaci vcetne toho dělení pozemku, a musel by to citovat stavební urad v kolaudacnim souhlasu, a ty to nějak zdůvodnit… (To dělení)

      Barák po kolaudaci dostane svoji parcelu (kultura zastavena plocha/ nadvori), ze kterého budeš platit tu jinou dan…

      Kdybys potřeboval nějakou radu, dej vědět…

      0 0
      • H8me  

        diky za objasneni Honzo,

        no prave mam uz jeden geometricky plan od majitele ted, akorat to budeme predelavat, jak jsme se domluvili spolu. Proto budu potrebovat novy, tak to asi necham tak, ze tam budou dve parcely, jak je to v dosavadnim geometrickym planu, kterej je schvalenej katastrem. Jsou tam ale pouze zarezervovana cisla parcel, v katastru to zatim neni, ale razitka katastru tam jsou. Tak se udela akorat nove mereni a ponechaji se cisla parcel – snad to bude bez problemu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.