Poškození kola + změkčení vidlice (pružinové)

14 nepřečtených
  • NeumimTo

    Zdravím všechny bikery a bikerky,

    řeším teď jedno velké dilema. Za 14 dní mě čeká můj 1. závod, tedy možná čeká. Dnes jsem si zkoušel projet trať a je to rovinatá trať, ale celé to vede lesem. Cesta je plná kamenů a kořenů a když jsem to projížděl, dostával jsem hrozné rány do řídítek, ale hlavně řetěz neustále lítal a dělal hrozný randál. Na rámové trubce mám neoprenový návlek, takže o rám by to nemělo klepat. V podstatě by mě zajímalo jestli jde nějak kolo „ztišit“ a jestli jde změkčit pružinová vidlice. Odkaz na komponenty na mém kole jsou dole v odkazu.

    1. Jde toto nějak vyřešit?
    2. Může se jízdou v těchto podmínkách kolo zničit?
    3. Pokud ano, lze takto poničené kolo vyreklamovat?

    Díky moc

    PS: Mám toto kolo: http://www.scottmtb.cz/…t-aspect-45/

    Anketa: Mám se s tímto kolem pouštět do závodu?

    Ano
    16x
    100%
    Ne
    0x
    0%
    0 0
    • felix.org  

      Řetěz bude v těžším terénu mlátit vždycky. Vidlice změkne pokud přibereš nebo vyměníš pružinu. Kolo jde zničit mnoha způsoby. Upřímně, tvé kolo není závodní stroj. Závody přežije, ale komponenty budou odcházet dříve. Nicméně zničit bys ho při prvním závodě neměl, pokud se někde škaredě nerozstřelíš. A reklamovat kolo zničené při závodech? To myslíš vážně? :-)

      0 0
    • l.smetana  

      U Suntourky (vidlice) bych nejprve vymyl vazelínu, předělal na olejové mazání, vyndal všechny ty polymery co jsou v pružině nastrkané (pokud teda jsou) a potom to zkusil znova. Pokud ani to nepomůže tak jedině nová pružina/vidlice. A nebo to zkusit bez jedné pružiny, je to sice jako si na zamykání vidlice dát dovnitř nějaký kovový váleček,ale možná by to snad i nějak zafungovalo na ten jeden závod. Zkus a uvidíš.

      Ad řetěz: ten moc neztišíš, pokud tam máš neoprén a neklepe se ti přehazovačka o rám,tak pak už moc možností není. Snad jen napínák jako je C-guide a jemu podobné.

      Můžeš to taky zkusit omotat nějakým izolačním materiálem, ale pokud to nedělá vrypy někde na rámu a nepadá řetěz nechal bych to být.

      1. Kolo se může poničit kdykoliv jakkoliv, ale žádný větší záhul by

      to dostat nemělo na závodě, pokud tedy nejde o sjezd. Trasu neznám,tudíž nemohu sloužit

      1. Záleží na výrobci, spíše bych s tím nepočítal,ale kromě věcí

      jako je přahazka (urvat někde) a pár defektů se nemá moc co stát.

      Pokud jsem se někde sekl, určitě mě někdo zdejší opraví.

      0 0
    • ClAyD  

      Na Okolobudějc sem potkal hodně lidí na daleko horších kolech, než máš ty, typu olpran nebo nějaký crossový a to tam byl docela težkej sjezd. IMHO jsou tvé obavy naprosto zbytečné a pokud si dokázal trať projet, nevím, proč bys ji nemohl projet na závodě.

      0 0
    • tux  

      Nemlátí ti náhodou řetěz do vodítka přesmykače?

      0 0
    • vsn  

      do sjezdu se jezdí s velkou plackou… jednak ti to potom tak nemlátí a taky až spadneš tak nebudeš mít na lejtku vytetovanej převodník

      0 0
    • Peka  

      Bouchá ti přehazovačka zespoda do rámové trubky! Ale ne při každém převodu. Řešil jsem to jednou na krosovém kole. Nalepil jsem do toho místa tuším nějakou gumu nebo co? Stačí malý čtereček. Na to přijdeš kam s tím :-) Změkčení vidle…nevím, u pružinové?

      0 0
      • NeumimTo  

        Mohl bys mi poslat nejlépe fotku toho místa kam to dát? Vypadá to, že to bude to co popisuješ.

        0 0
        • Peka  

          Zkus si dát prostřední placku a nějaký malý vzadu a hýbej s přehazkou dopředu. Přijdeš přesně na to místo kam ti to mlátí, Fotka ti moc nepomůže.

          0 0
        • felix.org  

          XT už z výroby.

          0 0
          • Peka  

            Jo, to bude to místo na přehazovačce…ale musíš najít místo na rámu kam tam přehazka dosáhne. A tam udělat změkčení.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.