• tommy jede

    Ahoj, na jaře jsem rozšířil vaše řady a vyrazil na silnici. Brzy jsem vyslyšel vaše doporučení,favorita se zbavil a koupil v bazaru laciného zimaka.(force). Kolo je to slušné, ale to řazení na rámu mě ničí. To patří na brzdy.A tady potřebuji poradit. Přehazovačku mám Tiagru, ale nevim na kolik převodů. Jestli na sedm, které mam nyní na kazetě, nebo zvladne i vic. Vyhledl jsem si totiž páky které jsou 2×9 sora, příp 2×10 Tiagra. Bude to fungovat ?

    0 0
    • Vilém  

      Napis presne typy prehazky a vyhlidnutych pak. Teoreticky by to melo vsechno spolu chodit, ale existovala jedna sada tiagry, ktera kompatibilni nebyla.

      0 0
    • platypus  

      Těch otazníkù je tam víc, když tam máš sedmičkovou kazetu aby jsi vůbec kazetu deset sp dostal do zadní vidlice, a taky ještě by to chtělo jiný ořech na zadním náboji, další problém. Duál páky musej být pro určitý počet rychlostí kvůli krokování, přehazce je to jedno, tam by mohl být problém až kdybys tam chtěl ňákej poslední monstr pastorek. Za mě na silnici páčka na rámu a dozadu 7 sp 13 15 17 19 21 23 25, na sólo jízdy bohatě stačí. Když jsou ještě slabý nohy tak kompakt dopředu a volit profil a jezdit co nejvíc, pak koupit něco lepšího za dva roky když to bude bavit, jenom rada.

      0 0
      • tommy jede  

        Když budu řadit z rámů, tak mě to nadšení dost možná do dvou let přejde. :) postupně dokupuji to na co mám. Teď jsou to páky, které bych stejně musel za čas měnit. Časem přijde na řadu větší kazeta, ale myslím že vice jak 8 se tam nevejde. Proto tedy dotaz, jestli paky na 9 budou fungovat s 7 v zadu

        0 0
        • Vilém  

          Takze ty jsi chtel zachovat 7sp kazetu a vymenit jen paky?

          0 0
          • tommy jede  

            Ano, kazetu až později

            0 0
            • Bubaaak  

              tak to ti chodit nebude

              0 0
              • tommy jede  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                0 0
            • Vilém  

              Tak to nepujde. 7sp ma roztec pastorku 5,0 mm, 9sp 4,34 mm, 10sp 3,95 mm.

              Kdyby to nakrasne fungovalo s puvodnim saltrem, tak s rozteci nic neudelas.

              Pokud je tam naba s 7sp orechem, tak te ceka nakup nove a prepleteni.

              Tak jak to mas namysleno to nepujde.

              0 0
              • tommy jede  

                Takže s tímto kolem můžu na dual zapomenout

                0 0
                • Vilém  

                  Nemusis, jen to bude stat mozna vic jak nejaka ojetina s dualama.

                  A nebo trochu slevit z z pozadavku a prdnout tam tourney, nebo nejaky bazar.

                  0 0
                  • tommy jede  

                    Už jsem si plánoval, jak budu obíhat bazary a shánět zadní kolo. Tohle ale vypadá jako ideální řešení, platypus stejně psal, že mi sedmička stačí. Myslel jsem, ze na 7sp se neprodávají. Je v tom ještě nějaké ALE ?

                    0 0
        • platypus  

          Jezdím osmou sezónu s páčkama na rámu a zatím dobrý :-) hele já to beru že chceš upgradovat svý kolo, duály jsou dobrý když jedeš ve skupině s namakancema a než šahneš po páčce tak jsou v pr… S namakancema ještě potřebuješ jemně odstupňovanou kazetu ale na sólo ježdění tydle starosti odpadaj, navíc jak bude větší síla kdoví co na to řeknou kliky a rám celkově proto jsem myslel že časem nový kolo

          0 0
          • tommy jede  

            OK, nemá cenu do toho investovat velké peníze. Občas jsou ale ty krajnice tak rozbité, že není úplně příjemné držet říditka jednou rukou a řadit na rámu. Kolega Vilém mi poradil tourney. Příjde mi to jako celkem laciné vyřešení mého problému, aspoň tedy na ty dva roky . Nebo ty si to nemyslíš, je to nějáký brak ?

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Na levné kolo výhradně levná řešení.

              Jedinou věc bych případně řešil, a to skutečnou vnitřní šířku mezi patkami rámu, jestli by tam v budoucnu nevešlo kolo s normálním ořechem na 8–10sp.

              Pokud snad ano, tak bych třeba koupil (klidně ze druhé ruky) řazení min. 9 sp a pákám odpovídající kazetu, ze které bych použil jen tolik pastorků, kolik jich na stávající ořech vejde (případnou vůli pro dotažení řešit podložkami od výpletu).

              Nezkoušel jsem, ale mohlo by to vyjít tak, že na 10 sp kazetě prostě zvýšíš počet pastorků s odstupem >1 zub, přičemž musí být vždycky použity oba nejmenší pastorky (kvůli ozubené přírubě). Nebude to sice řadit úplně bleskově, ale bude to dostatečně funkční tak jako tak.

              Představuji si to třeba tak, že z 10 sp kazety 12–25z (12,13,14,15,­16,17,19,21,23,25) vyřadíš pastorek 16 z (a případně podle potřeby ještě 14 z). Tím bys měl získat užší kazetu 9 sp (8 sp) pro použití s běžnými (ne Tiagra 4700) Shimano pákami 10 sp.

              Časem by se k tomu pořídilo zadní kolo s ořechem na 10 sp a pastorky se do kazety vrátily.

              0 0
            • platypus  

              Ty páky tourney jsem v životě neviděl tak nevím, já bych do toho šel, zkusil bych to.

              0 0
            • Val  

              fungujou v pohode

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.