Posed na kole - čtyřleté dítě

4 nepřečtené
  • mm

    Ahoj,

    nastavujete posed svým dětem podle pravidel pro dospělé? Mám na mysli primárně vzdálenost sedla od pedálů. Dcera si při pohodlnné výšce sedla na nastupování z kola začala stěžovat na bolesti kolen při jízdě. Nijak zásadně jsem to zatím nesledoval, ale měl jsem pocit, že děti mají obecně sedlo níž.

    Díky za názory

    0 0
    • Alibaba  

      Sice už je to dávno, ale my jsme to u takhle malých dětí dělali jak píšeš. Taky jsme je nenutili šlapat delší štreky, aby je to bavilo, a pro tyto vozili tyče.

      0 0
    • oddie  

      Ideální příležitost dcerce vysvětlit, že je potřeba dát sedlo výš a naučit se nastupovat, ale že se jí bude líp šlapat a nebudou ji bolet kolínka. prostě něco za něco – to zbavení se bolesti je dobrá motivace ;) Že děti začínaj tak, aby dosáhly na zem, než se naučí rozjíždět je celkem normální, ale neměly by tak jezdit dlouho, právě kvůli těm kolenům. Takže jak to jde, postupně zvedat, některé dítko si to nechá líbit hned, některé k tomu donutí až bolest v těch kolenou.

      0 0
    • Vrci  

      Zvedal jsem sedlo s přibývajícím jistotou při rozjezdu a zastavování. Jen tak mimochodem nemá moc dlouhé kliky? Občas se dost divím co se na 16" kola dává.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.