Porovnání plášťů 29er (Maxxis ICON, Maxxis CROSSMARK, Geax SAGUARO )

55 nepřečtených
  • Dandula007

    Ahoj,

    projel jsem vlákna o pláštích značky GEAX a MAXXIS a pokaždé odpovědi sklouznou někam úplně jinam. Tak to zkusím za sebe. Amatérsky jezdím nějaké maratony např. (Ratibořický maraton, jičínskou 50 atd. ) a rád jezdím v terénu. Silnici beru jako nutné zlo a to hlavně na jaře. Jinak raději zapadnu do lesa.

    Mam HT Canyon 29er a sezónu jsem odjezdil na pláštích zn. SPECIALIZED (2,2 předek purgatory control a 2,2 zadek captain). Pláště jsem tam měl po koupi kola a tak jsem jiné neřešil. Ale jsou už ojeté a je čas vybrat jiné, hlavně rychlejší a s jemnějším vzorkem. Prosím o radu a zkušenosti při výběru mnou vybraných. Nikdy jsem tyto značky nejezdil. Děkuji za radu a prosím komentáře pouze k danému tématu. Díky všem.

    Takže vybírám mezi:

    http://www.primeshop.cz/…ikon-kevlar/

    nebo

    http://www.primeshop.cz/…barva-cerna/

    nebo

    http://www.primeshop.cz/…mark-kevlar/

    0 0
    • šlapatko  

      Nazdar, crossmark je rychlejší než ikon. Ikon trochu lépe drží za mokra, ale žádná sláva. S ikonu jsem sklamaný, nejede a nedrží. Saguaro jsem nejezdil, příjde mi moc těžký. Zatím nejlepší kombinace plášťů je pro mě Schwalbe rocket ron na přední kolo, racing ralph na zadní kolo. Nejrychlejší kombinace a nejlépe drží.

      0 0
      • Dandula007  

        Děkuji ti za názor, i varianta Schwalbe Rocket Ron předek a Ralph zadek byla v úvahu, ale to jsem už finančně trošku jinde a rozměr pláště mě zajímá 2,1 nebo max. 2,2. Je pravdou že než původní majitel kola nasadil pláště Specialized, byli továrně osazeni právě zmiňované kombinace od Schwalbe.

        0 0
        • Smelina  

          Ron i Ralph se dělají i 2.1, ale cena je o level jinde, to zas ano.

          0 0
          • petrun  

            Ralph 2,25 má po přeměření 2,1! Zajímalo by mně kolik naměříš u té 2,1 :-)

            0 0
            • Polka  

              To mas asi nakyho zgarba, klasika je 57mm – kupoval jsem letosni evo na kupkole. Ale mozna je to zas jen ten jejich rozdil v ruznych verzich.

              0 0
          • Dandula007  

            Docela solidní pálka u Schwalbe 2.1

            0 0
            • petrun  

              Jo, konečně uvedli na 2,25 pravdivý údaj (2,1) a zdražili ho :-(

              0 0
      • Chiron  

        Tak já zas byl z Ikonu docela nadšený. Sice aby jel, tak mi ze začátku připadalo, že má hrozně úzké rozmezí, jak má být nafoukaný, jinak to nejede. Ale nakonec mi přijde stejně rychlý, jak třeba Conti XK. Mám ho na zadním kole a přišlo mi že drží dobře. Objemově a odolností je o dvě třídy někde jinde jak XK 2,2", kdyby nebyl tak drahý, tak bych ho vzal znova. I když vlastně na HT obuju asi nějaký slick, až Ikona dojedu a na fulla půjde nějaké ostřejší obutí. Crossmark jsem nikdy pořádně nejezdil, ale co jsem měl možnost se na něm svézt, tak mě nijak neoslovil. Možná tak na zadní kolo, tam by tolik ten grip nechyběl.

        0 0
    • petrun  

      Sagurana jsou zatím jediné pláště u kterých jsem naměřil větší šířku než udává výrobce (57 mm). Bohužel ale také dost váží (690 gramů v kevlaru). Maxxisy mně neoslovily. Teď jezdím Schwalbe ale kupuji raději o číslo širší protože výrobce podvádí a pláště jsou vždy o cca. 3 mm užší.

      0 0
      • Dandula007  

        Váha Saguary souhlasí a překvapila je to docela dost. Samozřejmě si nehraju na gramaře.

        0 0
        • petrun  

          Ta váha je ještě brutálnější u verze TNT, tam jsem navážil 890 gramů (má to být rádoby bezdušák) :D

          0 0
    • Tomáš  

      Mě se osvědčila kombinace Continental RaceKing 2,2 Supersonic/Ra­cesport na zadní kolo a X-King Racesport 2,2 na přední kolo. Vozím to ale na 26ce, grip solidní a je to opravdu rychlá kombinace plášťů a ve 29ce bude grip ještě větší, mě tahle kombinace stačí na technický XC.

      0 0
      • Chiron  

        Mě třeba XK vzadu přišel stejně rychlý jak RK, ale grip měl neporovnatelně lepší. Podle měření to taky vychází, že ve valivém odporu je jen minimální rozdíl. Akorát se o trošku dřív sjede. A dopředu bych ho znova nedal, ale asi záleží, jak kdo jezdí.

        0 0
        • Tomáš  

          Je to možný, já jsem ještě XK na zadním kole neměl. Na předním mi ale s klidem na HT dostačuje.

          0 0
    • Kubiczech  

      Já bych si v prvé řadě připlatil. Zrovna na pláštích je to sakra znát. Levný Ikon je úplně jiný plášť než ten dražší a stejné je to i u jiných značek. Pokud přitlačit jen mírně, tak Schwalbe RoR + RaR.

      0 0
    • Breakpain  

      Zneužiju vlákna:

      Hledám: TLR, jezdivý XC plášť alá „IKON, RaR“ …

      zkušenosti:

      Ardent – peklo, nejede

      RaR – docela gut, ale trhají se mi vzadu figury a minule se vytrhla figura takovým způsobem, že to protrhlo celej plášť a už to nešlo ani zalepit

      • to, co jezdím přežil RaR bez SS úprav zcela bez problému ;) …nejezdím v kamení moc (jezdím spíš stezky, lesní cesty, kořeny), takžetakové Maratony … kolem 80–100km jeden švih.

      IKON – nahozen vpředu, kde toho moc nepoznám, jediná věc – držel tlak i bez mlíka = luxus (ale ta cena …). DOzadu půjde, až tam sjedu předního RaRa … takže tak za cca 1000 km.

      Potřebuju ale něco koupit do zásoby, kdybych ho zase poškodil vytrhnutím figury … chci zkusit levnější alternativu k IKONu (plášť se mi líbí, jeho cena ne …).

      požadavky:

      • TLR
      • jezdivý XC plášť ala IKON
      • 29× 2 – 2.25
      • cena kolem 500
      • NE Schwalbe !

      Děkuji za vaše tipy.

      0 0
      • ememem1  

        python, fasttrack, wild grip advanced. ale o moc lacnejsie jak ten ikon to nebude obzvlast v tlr, tie sa totizto povacsine robia len v tyh vyssich triedach.

        0 0
        • Breakpain  

          Hm a GEAX Saguaro a AKA ? Z obrázku nevím, který bude lepší … nebo zda to u není o level jinde (více do terénu …). V ruce jsem to neměl, jen mě zaujal cenou …

          0 0
          • ememem1  

            saguaro hej, AKA neviem co je :-)

            0 0
            • Breakpain  

              Hm, našel jsem obrázek, kde to je krásně vidět … takže pro moje potřeby je asi jasně lepší AKA (bude rychlejší).

              Geax AKA

              0 0
              • File12  

                AKA bych na předek nedával. To už tam radši přesuň toho IKONA.

                Co kombinace X-king/RaceKing?

                I když mě XK moc nevzdr6el ale to přisuzuju stylu mojí jízdy.

                0 0
          • maajkee  

            Saguaro je hodně rychlý, ale na mokru moc nepodrží, má spíš kulatej tvar, takže se do terénu moc nezakousne, ale něco jsem na něm odjezdil, Aka je ještě o něco rychlejší, ale nevim, vůbec mě nenadchnul.

            Pak jsou zajímavá varianta Vredestein Black Cobra, ty jsem chvíli jezdil, jedou rychle díky prostřednímu pruhu v kuse a i celkem podržej, nicméně zase TLR verze měla snad 750g jeden plášť, což už není nejlehčí.

            Já se zas po různých experimetech vrátil ke kombinaci NN vepředu, tentokrát mám verzi Snake Skin a RaR Evo dozadu. Chvíli trvalo než se zatěsnil, ale už pohoda. Figury se mi zatím netrhaj.

            0 0
      • Mr.Dan  

        A proč ne Ikon v obyč verzi? Mám na předním kole a drží tlak hezky, ačkoliv nejde o TLR verzi. Jednou mě neskutečně podržel, takže marnej asi fakt nebude.

        0 0
      • Ušák  

        Měl sem ikony v základni kevlarový verzy.. je to šlupka

        0 0
        • Breakpain  

          Oproti RaRu mi přijde „masivní“ :D … a RaR jsem nikdy neříznul, v Praze prostě nato podmínky nejsou ;) …

          0 0
          • Ušák  

            To on je masivnější asi o trochu, vzorek je super.. ale ty boky jsou prostě jak papír. Během 3 měsíců jsem říznul dva. A to jsem v životě nic neříznul. Vozil jsem aspeny, pythony, RoR + mezcal, nobby nici, ignitory a nikdy jsem nic z toho neříznul timhle způsobem.Takže čekám až bude akce na EXO verzi :D

            0 0
      • ReBeka  

        Ty Aky co ti radí jsou sice při své šířce rychlé jak čert, ale rychle se sjíždí..až moc a co se týká jistoty v terénu tak nic moc.

        Koukni na WTB nano, v náklonu drží (před ustřelením o tom dájí vědět) grip v záběru neprokluzuje, cena příznivá, výdrž neuvěřitelná, hodně podobné určením jak Ikon a zhodou okolností dva fungl nové v kevlaru prodávám z důvodu přechodu na TCS nano.

        Jediný neduh je, že při zasraní pláště nesmíš otevírat pusu, lítá to všude okolo.

        0 0
        • maajkee  

          Zajímavá, pro mě je nanoraptor asi nejhorší plášť co jsem kdy jezdil, samej defekt, skoro vůbec nedržel. Jediná jeho výhoda, že na asfaltu jel celkem rychle, to mi příjde ale na bajkovej plášť trochu málo.

          Aka podrží určitě o něco víc.

          Ta výdrž tomu napovídá, čím víc plášť vydrží, tím tvrdší směs, tím většinou horší grip. Dobrej plášť s měkčí směsí, kterej trochu drží i na mokru prostě mizí před očima, tak to je.

          0 0
          • ReBeka  

            vidíš jak to každý vnímá jinak, já na něm jezdím celkem prasárny a třeba v Beskydech na stoajáka v lehce namrzlém terénu mi držel a neproklouzoval, vidím to i u prudkých výjezdů kdy jedu s klukama kteří mají jiné pláště.

            Na moje kolo prostě nesmí nic od švalbe či kontíků, to je zase moje zkušenost a vystřídal jsem toho hromadu.

            0 0
            • File12  

              přidávám se k názoru že nano napytel. ustřelovalo to strašně, sice to jelo ale po 500km a to spíš xc tak plášt na vyhazov.Ikon je někde jinde a troufam si tvrdit že bych nano vystřídal tolikrát co mi vydrží ten Ikon

              0 0
        • Breakpain  

          Pokud ma 29er TLR ty plaste, napis mi e-mail, dekuji Ti.

          0 0
    • Osmanecek  

      Já bych doporučil následující kombinaci, i když je to trošku od sebe.. :D

      Schwalbe Rocket Ron Evo dopředu – lehký kvalitní plášť, který se tam nesjede a drží dobře prakticky na všem – je prostě parádní.. :) Do zádu pak Ground Control 2bliss – který bych přirovnal k Racing Ralphu Snake skin – prakticky jsou totožné, akorát že Ralpha sjedeš dvakrát rychleji a stojí úplnej nesmysl. Volím tyto dva, protože je to zatím nejlepší kombinace, s jakou jsem se setkal a finančně je to při tom velmi rozumné.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.