Poraďte trasu v lesním terénu v Hranicích a Teplicích na Moravě

4 nepřečtené
  • HROOLI

    Dobrý den,plánuji výlet do teplických lázní k propasti.Jenže kam pak ? Vím,že stezka od propasti vede dál,jenže já nevím kam . Potřebuji se však pak dostat zpět vedlejší cestou Jindřochova,z kama už jedu klidnou cestou bez aut domů,do Jakubčovic n/O.

    0 0
    • Singlespeed  

      Od Propasti mužeš jet červené TZ. Ta vede buď do Teplic na nádraží nebo na druhou stranu do Hranic na náměstí. Z náměstí jedeš kolem zámku na křižovatku. Na křižovatce doleva po kostkách dolů k potoku. Potom kolem potoka (značená cyklotrasa, potok máš po pravé ruce) až k viaduktům. Pod viadukty po úzké šotolince (napojíš se na červenou a modrou TZ) až do Velké. Potom po žluté TZ do Lhotky. Na začátku Lhotky doprava (šipka cyklotrasy) po prašné cestě do Olšovce. V Olšovci kousek po hlavní až za vesnici. Těsně před pilou doprava nejdříve po široké zpevněné cestě. Ta se postupně mění na prašnou a několikrát se zhoupne. V místě, kde začíná být úplně rozbitá a padat prudce dolů, je odbočka doprava nahoru. Zpočátku lesní cesta se mění na pěkný trail a dovede tě až nad Partutovice na zemědělskou asfaltku. Tam se dáš vlevo a dojedeš až do vesnice. Na horním konci Partutovic je odbočka k větrnému mlýnu (ten je přeměněn na muzeum, doporučuji navštívit). Po ní, de facto pořád rovně a jsi v Jindřichově.

      0 0
    • Singlespeed  

      Nebo úplně mimo JIndřichov: Do Olšovce viz výše. Z Olšovce po cestě do Stříteže (je tam ukazatel). Ve Stříteži na křižovatce rovně směr Bělotín. Po cca 1 km je odbočka doleva do lesa (závora). Pěknou lesní cestou až do Nejdku. Tam jen přejedeš hlavní cestu, napojíš se na žlutou TZ a ta tě přes Dobešov dovede krásnými polními a lesními cestami až do Jakubčovic.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.