• romaniac

    Dobrý den,poraďte prosím s výběrem kola v hodnoťe ±40 000,–Nejsem začátečník a zatím jsem koukal po těchto značkách..SCOT­T,LAPIERRE,GHOS­T(mám MTB),FOCUS,HA­IBIKE,QUINT,MAX­BIKE,KELLYS(měl jsem silničku)

    Vím,je toho dost,ale doufám,že mi pomůžete to vytřídit:-)

    0 0
    • Vilém  

      Pro zacatek by nebylo spatny uvest o jaky kolo bys mel vlastne zajem. MTB (HT, full), silnicka, trek, fitness, snowbike.....

      0 0
    • puka  

      Pokud nejsi začátečník, tak by jsi měl napsat, co ± chceš a kolik měříš/vážíš. Chceš fulla, ht, silnc, dvojplacku, singla, hlínu, karbon, sram, shimano, 29, 27, xc, dh, enduro, zahraniční, tuzemský …

      0 0
    • tromboonen  

      A jakej typ silničky by sis představoval? Nahlídni do té sekce silniční, řeší se to tam furt… 1. zmerit na competitive cyclist at vis, na co se poskladas, 2. nacist rozdily mezi silnickama (klasika zavodak, vrcharska, aero, endurance) a podle recenzi vybranych modelu u vybranych znacek se rozhodnout

      Tipu na konkretni kola tam najdes taky dost.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Dneska asi dobrý matroš. Koupit si rovnou aero nebo vrchařskou silničku k parametrům 175/80 na první dobrou, to chce spíš štěstí. (Co je to vrchařská silnička?) Chybí Ti ve výčtu časovková koza, s tou by byl úplně nejvíc nej.

        0 0
        • tromboonen  

          Tak nechtěl jsem mu psát rovnou že nejlepší je endurance, ať si k tomu dojde sám… A 175/80 samo o sobě zas tak moc neřekne, třeba má těžký kosti :)

          0 0
          • romaniac  

            Měl jsem „M“ od Kellyse a myslím,že mi docela sedlo,takže se mám snad od čeho odrazit.Prioritně hraju hokej a kolo mě prostě baví a hodí se mi jako vhodnej doplněk v letní přípravě.Spíš mě zajímá váš názor na značku kola jako takovou.

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Jediná lehce wow-značka z toho je Scott, možná ještě Lapierre. Záleží, kolik peněz chceš do své libůstky až sebeprezentace dát.

              Hledal bych zhruba ekvivalent HaiBike Affair 3.0 (43.000,–) – karbon rám, Sh105 krásně kompletní, převodníky 50×34, kompaktní řídítka, záplety Mavic Aksium nezničitelné. Navíc mi rám velmi velmi silně připomíná mou pár let starou Meridu – až na vstupy bovdenů za hlavovu.

              Je celkem jedno, jaká bude na kole značka, cyklisty stejně neohromíš, ani na kvalitě nijak závratně nezískáš (možná spíš naopak, sady bývají u větších značek šizené). Pokud chceš kočkolap, kup nejlevnější kolo na Soře a k tomu minimálně 50 mm karbonové ráfky.

              0 0
              • romaniac  

                Kočkolap opravdu nepotřebuju.To už je myslím jasný z předešlé reakce!

                Vidíš,Scott a HB už jsem tak nějak z hledáčku vyřadil.Láká mě Ghost,protože mám MTB a spokojenost.La­pierre má tady kousek zastoupení,tak se zajdu poptat.Ještě mě zaujal Canyon a Wilier…

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  Hlavně vybíráš značku, značka nejede, jede kolo, resp. záplety. Silnička (v porovnání s MTB) moc servis nepotřebuje, takže se není tolik potřeba vázat na blízkost zastoupení. O to lépe musí sedět geometrie, takže začni vybírat geometrii napříč všemi značkami, ze vhodných adeptů si pak zvol značku, mj. podle kvality zápletů a pak ostatního osazení.

                  0 0
                  • romaniac  

                    Máš pravdu.Z toho Kellyse jsem si něco odměřil a samozřejmě na to koukám,ale těžko najít naprosto identickej rám.Vždycky se v nějakým rozměru liší.Asi záleží,jak se člověk taky přizpůsobí.Stím naštěstí nemám obecně problém.Základ je asi horní rámová trubka…nebo?

                    0 0
                    • romaniac  

                      http://www.wilier.cz/…s10/d-71512/

                      Co si myslíš o tomhle?

                      Jinak dík za tvoje názory a čas.

                      0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Přizpůsobovat se kolu … to není moc moderní a většinou ani správné.

                      Pro každého jedince existuje prostě relativně omezená množina posedů spojených s dobrou efektivitou šlapání a dlouhodobou zdravotní udržitelností. Pokud máš nějaké normální proporce a nemáš zdravotní hendikep, zpravidla se na alespoň jeden rám z každé modelové řady kteréhokoliv výrobce budeš schopen uspokojivě poskládat, ovšem s tím, že pečlivě naladíš na svůj individuální posed (saddle setback, výška sedla, vzdálenost k řídítkům, drop řídítek, tvar oblouků → budeš třeba měnit sedlovku, sedlo, představec, celá řídítka). Ze zkušenosti platí, že poloha sedla vůči šlapacímu středu je konstantní a dosah na silniční řídítka je také pouze v malém rozpětí. Takže řešíš jen to, jak vysoko chceš řídítka mít vůči sedlu a jestli Ti to konkrétní geometrie dovolí.

                      Např. jakmile se u silniček dostaneš na představec <70mm i u malého rámu, tak je potřeba rám ještě menší. Ale ten má zase většinou kratší hlavovou trubku, takže potřebuješ pod představec víc podložek. Pokud toto řešení je příliš neestetické nebo nemožné, hledáš rám s jinou geometrií – vyšší hlavovou trubkou. Pokud zkoušíš kola otestovat za jízdy, není problém si je pokaždé nastavit pomocí metru na tentýž posed (zjistíš oměřením zajetého rámu, ale v případě malého nájezdu, který máš, tak bych spíš věřil kalkulátoru CC).

                      Vůbec netuším, jaké máš preference a hlavně tělesné proporce, takže když se obecně zaměříš spíš na endurance/C2C geometrie, dosáhneš snáze dobrého pocitu a kola nepojedou o nic hůře. U sportovních silniček je to aktuálně přesně naopak než u MTB, malé rámy a dlouhé představce jsou zábavné.

                      Wilier je klasika. Když se změříš na competitivecy­clist.com (klidně mi celý výsledek pošli do soukr. zprávy, nejlépe vč. primárních měření), tak Ti třeba pomůžu s doporučením správné velikosti rámu tohoto konkrétního modelu a na základě toho si pak můžeš udělat představu o ostatních značkách.

                      0 0
                      • romaniac  

                        No nazdar,to je pořádná alchymie:-(S tím měřením to nebude žádná sranda.Začínám si myslet,že asi zůstanu u MTB.Zkusím to nějak pořešit.

                        Ale ten Wilier se mi zdá slušně osazenej a nevypadá zle.Sice mírně nad limit,ale asi bych to doma obhájil:-)

                        0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          To není alchymie, to je naopak obrovská výhoda, protože umenšuje pravděpodobnost, že vybereš úplně špatně. Je rozhodně méně nepříjemné a bolestivé dvakrát měřit než dvě hodiny sedět špatně a pak se s bolavými zády pokoušet posed naladit.

                          0 0
                          • tromboonen  

                            +1

                            0 0
                            • romaniac  

                              Podařilo se mi nakontaktovat člověka,který je znalý v oboru a pomůže mi s měřením a výběrem vhodného rámu.

                              Každopádně díky za rady a názory.Zase jsem o něco chytřejší a už se těším na první vyjížďku na novém kole:-)

                              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.