poraďte jakou vidlici na xc kolem 5000

18 nepřečtených
  • mairj

    jakou vybrat vidlici? Preferuji pružinu, asi zamítám RS Tora (-hmotnost), uvažuji o Manitou Sliver, možná Relic elite (LO moc nevyužiji), potřebuji v-brake typ, a vážím asi 70, proto nohy 32mm nejsou priorita. Nějaké další nápady?. Ještě jeden dotaz, jaký zvolit zdvih, 80 nebo 100? díky za rady

    0 0
    • JMT  

      reba ? ale nevim kde ji za ty prachy sezenes…

      0 0
    • Hejdik  

      Doporučil bych ti Marušu MX comp 105". Jezdím ji a mohu jen doporučit a to hned z několika důvodů. 1)za těch 5000 bys ji mohl sehnat 2)jestli nevyžaduješ lock,tak by ti mohla vyhovovat,protože není v začátku zdvihu příliš citlivá a tudíš se nijak extra nehoupe i při jízdě ze sedla. Zároveň při optimálně nastaveném SAGU dobře funguje při větších nerovnostech ,jako jsou kořeny,krásně všechno pobere,i díky jejímu jemnému chodu.(mám taky 70Kg) 3)jinak bych vzal 100" 4)já bych na tvém místě vzduch úplně nezavrhoval.

      0 0
      • Marcinka  

        Třetím rokem jezdím S MX Comp 05 stopětkou…naše názory se shodují. Možná až na to, že při jízdě vestoje se pohupuje docela dost (ale to možná z důvodu menšího nahuštění/zas to bere i menší nerovnosti).

        0 0
    • djchaoosz  

      Mno, osobně bych šel do SR Suntour Epicon, sic vzduchová, ale za 5 fíků od milana… dal bych si říct:)

      0 0
    • Hejdik  

      Jinak ještě k tomu RELICU. Výhledový tchán jezdí 80" a když jsem to vyzkoušel,tak mi ta vidle přišla dost tuhá,možná proto,že jsem zvyklej na jemný chod svojí maruše…

      0 0
    • Dave.6  

      nechci rejpat, ale tato otazka se tady resi dnes a denne… :)

      ale tak abych jen nerejpal tak poradim :) vzduchu bych se vubec nebal, co treba zkusit SR Epicon (mam ho) bud normalne z obchodu a nebo upravenou od milana ktera je pry o hodne lepsi (a uz mazana olejem). Diky vzduchu si ji muzes nafouknout na svoji vahu, experimentovat, a v zime nebo v lete lehce upravit, kdezto u tory mas danou pruzinu a vymena je draha ( i kdyz tobe by to vyhovovalo kdyz mas 70 kg tak myslim ze do tory se dava pruzina 60–70 kg z vyroby)

      Pokud bys fakt radsi pruzinu tak i pres tu hmotnost je tora to nej co muzes kolem 5 tisic koupit (muj osobni nazor – taky jsem nad ni uvazoval)

      No a otazka zdvihu. Ja bych vzal bez debat 100 mm. V dnesni dobe to uz vetsina ramu pobere v pohode (pokud to neni nejakej vylozene chti ram stavenej na 80 mm) jizda bude pohodlnejsi.

      Otazka zda Lo nevyuzijes je na tobe ale me se na silnicich velmi hodi.

      0 0
      • mairj  

        chtěl bych víc názorů na manitou sliver (bohužel ji asi moc lidí nemá), hlavně nikdo v mém okolí abych ji mohl prubnout :-)

        0 0
        • Hnoj  

          SLIVERY progresscycle nemá :-( Až koncem října modely 08.

          0 0
    • dancing dog  

      Další hlas pro Epicon od Milana, sice vzduchovka, ale myslím, že tlumí líp, než mnohé pružiny ,zvláště v této cenové kategorii…

      Jinak na Tvou váhu v poho Axel

      www.rockroad.cz/…-p-3162.html

      se zámkem na řidítkách kolem těch 5ooo, na korunce něco přes 3 a bez pod 3

      0 0
    • Marcinka  

      Zdvih ber 100, přikláním se asi k tomu Sliveru. Kolem pěti… já osobně bych bral asi starší MX (uchycení IS, od roku 2006 je PS).

      0 0
    • kojot  

      jestli jsi z brna ci okoli, muzes prubnout myho RELICa. mam ho asi mesic, pride mi celkem citlivej (za ty prachy :-))

      0 0
    • Hnoj  

      Marucha Grand Fondo 105mm air, za tyhle prachy je to jasná volba.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.