Poradte crossove kolo do cca 15 000Kč

8 nepřečtených
  • LQS

    Zdarek,

    prosim potreboval bych poradit s nakupem nejakyho crossovyho kola do rekneme 15 000,–. Hlavne pomerove cena/vykon. (aby taky zbylo neco na svetla :-)

    Jezdim tak pul na pul. Nekdy silnice (vetsinou jsou rozbity :-), vetsinou lesni/polni cesty, vyjimecne vjedu i do lesa.

    Ram predpokladam 19" nebo 20", merim neco okolo 175/70kg. Urcite odpruzenou predni vidlicku, nevim jestli kotouce nebo nee (nebyly mi doporucovany v teto cen. relaci).

    Diky za napady a doporuceni

    0 0
    • t29  

      Nejlepší poměr cena/výkon je u výprodejových modelů s pevnou vidlí :) to samé u odpružených vidlic, loňské a starší modely jsou při stejné ceně líp vybavené než letošní.

      Souhlasím, že kotouče na cross za 15 tisíc určitě ne (výjimkou by snad mohl být Pells Demon D, ovšem s pevnou vidlí:)

      Crossy jsou kratší než MTB stejné velikosti, tak by 19–20 mohlo být. Možná i 18 a 400 mm sedlovka, ale záleží na délce.

      jeden kandidát – popis neuvádí náboje kol, snad tam budou aspoň Deorka. + jsem zvědavý, jak bude fungovat ta odpružená sedlovka.

      http://www.mojekolo.cz/6455-felt-qx-90

      další možnost

      http://www.mojekolo.cz/…ever-compact

      0 0
    • Steppenwolf  

      Já bych skusil asi kouknout se u Pellse. Domácí značka , supr krosový kola, supr poměr cena výkon. Anebo si kup to co mám já, tedy Gary Fisher Utopia. Model 2009 v bílé perleti koupíš cca 15–16 tis. Kolo je to výborný, budeš spokojen.

      0 0
    • scalar  

      No, mám zrovna na prodej nové skládané kolo na výborném rámu Superior RX650, za 11 100,– na něj můžu dát lehkou vzduchovou vidlici Suntour NRX8100 – můžeš mít výborný základ s rezervou v rozpočtu (běžně crossové kolo s kvalitní vzduchovou vidlicí asi ani nejde koupit)…

      http://www.cyklobazar.cz/…ove-vidlice/

      vidlice:

      http://www.zbozi.cz/items…

      0 0
      • Steppenwolf  

        To není blbej nápad, rám je to skvělej, do toho bych šel :O)

        0 0
        • LQS  

          Chlapi,

          diky za tipy.

          Ja prave mam v bikovym obchode znamost, ktera by mi to kolo sehnala celkem levneji, pokud by to ale neklaplo, a tahle nabidka byla aktualni i pristi tyden, tak do toho pujdu…

          0 0
          • Steppenwolf  

            Tak jak to dopadlo ?

            0 0
            • LQS  

              Dopadlo to uplne jinak, nez bych si pred tydnem pomyslel :-)

              Den predtim, nez jsem jel do toho obchodu, jsem na vyjizdce odbocil na nejakou peknou lesni cestu, ktera se ale po dvou kilometrech zmenila na silene lesni sjezdy plne kameni a vetvi, ze sem myslel ze toho svyho staryho treka rozbiju…

              Po dlouhem rozmysleni jsem nakonec koupil Lapierre Tecnic 500 (http://www.lapierre.cz/…e/24411.html) za nejakych 18k. Sice trochu pres rozpocet, ale paradne mi sedla geometrie a jezdi se mi na nem opravdu skvele.

              Borec v obchode mi doporucoval spis MaxBike Ardeen, ale kdyz sem na to sedl, tak jsem si v porovnani s Lapierre pripadal jak na detskym kole za par stovek.

              Pred chvili jsem se vratil z takovyho kratkyho uvodniho vyletu a jsem nadsenej, s tim kolem muzu jet kam chcu a ono to vyjede… Blaznil jsem s tim po lese, po rozmacenych svazich i na poli a bavi me to mnohem vic nez ty rozbity silnice s autama, na kterych se s tim horakem da taky slusne prohanet :-)

              Fakt, ze sem koupil horaka misto treka je to nejlepsi, co sem mohl udelat… Uvidime, co bude dal, az opadne pocatecni nadseni ;)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.