poradíte s malou lehkou samonafukovačkou?

106 nepřečtených
  • koukou

    Zdravím,

    potřebovala bych poradit nějakou malou lehkou samonafukovací karimatkou, ideálně levnou, ale by něco vydržela, izolovalo to (se zimním používáním nepočítám) a dalo se na tom spát. Koukala jsem se na Pinguin Peak 25, ale hodnocení od někoho jsem nenašla.

    Díky za radu

    0 0
    • jIrI___  

      Nespletla sis fórum? Registrovat se na bike-forum kvůli samonafukovačce (i když se tu řeší kde co :) ) mi příjde trochu zcestné. http://www.outdoorforum.cz/ toto je asi trochu příhodnější místo pro tvůj dotaz.

      0 0
      • koukou  

        soráč, dík…google mi tady vyhodil cosi podobnýho, už je na mě asi moc pozdě, pardon :)

        0 0
      • scret  

        nepruud, tywa holek je tu jak safranu, alespon mi prijde ze si vsichni stezujou a pak kdyz sem nejaka zabloudi, hnedka ji posles nekam…:)

        0 0
    • Evilcleaner  

      co se izolace týče tak je to podobně jako u spacáku hodně odvislé na množství vzduchu který je v izolační vrstvě (ale ani to nemusí být vždy pravda viz polarguard vs primaloft). nicméně 2,5cm je sice základ ale pro třísezonní použití zpravidla stačí. samozřejmě s tím že jsi smířena s omezeným komfortem který ti může taková nafukovačka poskytnout.

      toto jsem řešil před měsícem zpátky, i když jsem měl poměrně vysoký rozpočet. mým favoritem byla therm a rest pro lite (2,5cm; 470g; cca 2,3k kč) a nakonec jsem koupil mnohem dražší therm a rest neo air (6,3cm; 410g), ted jsem s ní byl skoro dva týdny v makedonii a poskytuje fakt komfort jako postel skoro s tím že když je vyfouklá tak zabírá objem lehce přes 1L. no nelituju ani koruny co jsem investoval. nicméně musím upozornit že to není klasická samonafukovačka jako spíše pouze nafukovačka:-)

      0 0
      • scret  

        jsem se divil, ze by pri tloustce 6,3cm udelali samonafukovacku vazici 410g:) to by bylo tenky jak duse z kapra:)

        0 0
      • Luke_MTB  

        V Makedonii?

        Nebyla jste náhodou ta partička co jsme potkali ve vlaku když jsme jeli z Albánie? :)

        Vaření na nádraží v Maďarsku, slivovice,…? nemáte kdyžtak někde fotky?

        0 0
      • gazman  

        Jak vidíš s odstupem času odolnost té neo air v porovnání třeba se samunafukovačkama od therm-a-rest?

        0 0
        • pocestny  

          Přidám opět jen moji zkušenost s jedním typem: Therm-a-rest pro lite.

          Mám 3,8cm tlustou verzi už skoro 5 let, a stále výborně drží vzduch (ráno je stále nafouknutá jako večer). Izoluje neskutečně – přímo hřeje. Když jsem ji poprvé zkoušel, nevěřil jsem, kolik taková karimatka pomůže spacáku. Samozřejmě si to musím nafouknout sám. Fakt je, že na ni dávám hodně pozor – stála mě tři litry, abych si ji nerozjebal a beru ji sebou pouze v zimě. V krajním případě pro děti do stanu. Třeba spát s ní na jehličí – v žádném případě.

          Je v ní jakási pěna společně s prázdným prostorem, ta pěna podle mě dokáže uchránit víc tepla, než ty ultralehké „prázdné“ nafukovačky. K těm nemám moc důvěru a nechtěl bych to. Zaprvé, když se vyfouknou, tak člověk zmrzne. Zadruhé, ten volný vzduch se určitě mnohem rychleji ochlazuje ten ten vzduch v pěně.

          0 0
          • Smazaný účet  

            je to jak pises…ta pena vevnitr brani proudeni vzduchu a tak ne tepelna vymena pomalejsi = nafukovacka hreje:)

            0 0
            • gazman  

              Tahle karoška není jen vzducholoď z několika prázdnými salámy. Vevnitř je spousta porézními přepážkami oddělených komor, vzduch se nepřelévá, určité stěny jsou potažené hliníkem atd. Nafoukneš to za chvilku pomocí obalu, takže do toho nedáš ani tolik úsilí jako u foukání „samonafukovačky“ Mě se ta postel hodně zamlouvá.

              0 0
              • Smazaný účet  

                fiha!

                0 0
              • scret  

                byl by odkaz?

                0 0
              • pocestny  

                Jasně, není to jako levné plážové nafukovací lehátko (které mimochodem fakt nehřeje). Řekněme, že máš pravdu, že je tam spousta porézních komor (sice to na nákresu ani na videu není vidět, ale budiž). Něco mi říká, že když se mi vyfoukne pro-lajtka, že budu mít pod sebou pořád ještě alespoň 5mm hrubou vrstvu materiálu.

                Ten nápad s nafukováním pomocí obalu je super.

                0 0
                • gazman  

                  Na videu jsou ty komory, přepážky i hliník dobře vidět. Tepelný koeficient je 4,9!!! Už ji mám doma, nafukování obalem je super fičura. O víkendu jsem chrápal v Roháčích na vyfouklé 3cm samonafukovačce, bylo –5 °C, stálo to za ***** kyčle a ramena dostaly kotel, tendle argument moc neberu:-)Budeš mít sice pod sebou nějaký ten milimetr, ale bez vzduchu, takže izolace o ničom.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    hmmm..jak ja ti rozumim…spal jsme v alpach u reky (raftovani) jenom na alumatce…v noci par stupnu nad nulou…asi ti nemusim moc popisovat jak mi rano byvalo:D

                    0 0
                    • pocestny  

                      Chlapi, nechci vám vůbec nic vnucovat a jsem rád, že jste spokojení se svým výběrem (já jsem taky)

                      Ale když si lehnete na sněhu s 5mm vrstvou nějaké zmáčklé pěny nebo 1mm bez pěny, tak to přece musíte poznat. Ani jedno vás nezahřeje, ale rozdíl to je.

                      0 0
                      • gazman  

                        A co je mi z rozdílu když to nezahřeje:-) Radši se pojďme bavit o parametrech v nafouklém stavu. Tak Therm-a-rest nafuk/samonafuk, váha 430/460g tloušťka 6,3/2,5 cm tepelný komfort 5,7/2,2 sbalené rozměry 23×10/28×10. Mě to vychází jednoznačně.Cena je sice jednou tolik, ale sere pes, chci spát v teple a pohodlí.

                        0 0
                        • pocestny  

                          Pokud se chceš bavit jen o ideálním stavu, tak ve výsledku se oba vyspíme v teple a pohodlí, jen já ponesu na zádech trošku vyšší hmotnost (ten Prolite váží těch 700g asi).

                          0 0
                    • gazman  

                      Asi tak jako bys chrněl na vyfouklé karimatce:-)

                      0 0
              • pepino  

                To je automatický překladač?

                0 0
      • AsiJura  

        Tak hlavně jde o to, že většina lajcké veřejnosti nechápe správně název samonafukovačka. Ti kteří mají nějaké zkušenosti z praxe jistě dobře ví, že správný význam je: nafouknout si sám. :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          .)

          vcera jsem prolezal hodnoceni nejakych samonafukovacek a negativni komenty „malo se nafukuje“ mne vyslovene bavily:)

          Shanime samonafukovacku pro pritelkyni…je to zmrzlina, tkaze 4cm je optimum a k tomu spacak do –15°C:)

          0 0
          • scret  

            dneska je docela velky vyber… Klasicky samonafukovacky, ruzny nafukovacky, pak ruzne profilovany EVA atd.

            Loni jsem kupoval pritelkyni samonafukovacku od Jurka – parametrove hodne podobna jako muj Thermarest – 38mm, vahove kolem 700g.. cena tusim kolem 12stovek… Zatim me prijemne prekvapila a Jurkovi neni treba neverit…

            Se spacakem ti uz moc neporadim, vyber je megaobrovskej, od levny syntetiky, levny peri az po drahy peri…

            0 0
            • Smazaný účet  

              spacak bude trochu orisek..planujem pres leto jet na island, takze pro ni neco, co ma komfort pri –10 nebo tak nejak…zetim to vzpada na pingui expert nebo spirit.

              Vahu moc neresime a velikost ve slozenem stavu taky ne. Peri nema smysl, bo se pak spacak vyuzije prilezitostne pri nejake akci nekde na chate…

              0 0
              • pocestny  

                Doporučil bych pro ni Prima Tulák

                Osobní zkušenost – příjemný komfort pro muže –4 až –6°C (ženy kolem plus nuly). 1,6kg Polarguard3D, kvalita odpovídá ceně, mívají tam stálé slevové akce.

                Uvádějí tam nereálných –16°C, to je hranice přežití.

                Zkoušel jsem jiné značky (Condor, Coleman), ale většinou to duté vlákno rychle odešlo a přestalo hřát po 1–2 letech, od Primy mám momentálně 4 různé spacáky a to jejich vlákno drží teplo dlouho (třeba 5 let, nad 200 nocí).

                Jo – a sobě si kup spacák s opačným zipem a teplotně o level nižší ;) To si spojíte, a je to pak teplotně vyvážené a super spaní.

                0 0
              • Jakobo  

                Tech –10 C je uz celkem do pekne zimy, pokud budete mit stan, bude ji horko. Tam v lete zas takova zima neni. Stacil by spacak comfort kolem 0.

                0 0
                • brkoslav  

                  Celkem nesouhlasim, holce na Islandu by podle mych zkusenosti nestacil. Ta moje vozi Vikning 900 od Warmpeace a je spokojena. Ja mam Viking 600 a taky jsem. Min bych nechtel, je to malinky, rozepnout v teple se to da vzdycky a i v lete byva kosa. Zvlast na severu.

                  Jinak ac jsem dlouho vozil dutaky, tak pro me dneska total vede peri. Prima je skvela znacka na dutak, taky to zaplatis, neni to zadny Coleman a pod, ale stejne teply spacak z peri je o moc mensi a lehci.

                  Jinak nase zkusenost s Warmpeace je takova, ze zeny spacak po deseti letech pouzivani docpali asi o polovinu naplne a pozasili par der a stalo to zhruba 600Kc. To znamena, ze nez se rozsype uplne ten svrchni matros, tak je to skoro nesmtelny.

                  Pro me…do dutaku uz bych nesel…

                  0 0
                  • pocestny  

                    Taky myslím, že komfort –10°C znamená u duťáku už moc těžký spacák, reálně kolem 1,8–2kg. Při převozu autem to ale asi Lukas neřeší. Peří jsem nenavrhoval, že to pro ni bude možná zbytečně drahé.

                    Ale to je pravda s tím peřím, jeho poměr váhy/izolace je skvělý. Peří se dá doplňovat. To se mi líbí. Ale co vlhkost po pár dnech venku – jak to řešíš?

                    Si myslim, že v našich podmínkách ČR+SR je vlhko celý rok, i v mrazu cítím vlhko všude. I když jsem o tom mockrát uvažoval, do péřáku jsem z toho důvodu zatím nešel. Musel by mít nějaký neskutečně kvalitní vnější materiál (jenže který?), nebo bych musel sebou tahat žďárského pytel (což ale váží víc, než váhový rozdíl duťáku + hodně peněz).

                    0 0
                    • brkoslav  

                      Vlhkost neresim, rano nechas chvili vyvetrat a je to v pohode, mluvim teda o spani ve stanu. Venku je dobre nezmoknout. Zdarak jsem nikdy nemel a bal bych se, ze se spis vic zaparis.

                      A do auta to asi fakt nema cenu resit a koupit neco levnyho, jestli to nebude nosit na hrbu, tak je to jedno. V tu chvili je i Prima moc draha. Bejvalka mela nejaky Hannah a nebyla to zadna hruza, krom toho, ze to bylo velky.

                      0 0
                      • pocestny  

                        Já to myslel především bez stanu: Ne přímo spaní v dešti, ale stačí, když ti 2 hodiny sněží na spacák, a nebo prší a spíš jen pod skalním převisem. Nebo třeba v létě prší 3 dny nonstop, máš mokrý celý batoh, a i když spíš v noci luxusně ve stanu, stejně z toho deště přes batoh celé dny vše chytá vlhkost. Oba druhy spacáků ti přitom zvlhnou.

                        V létě to sere pes. Extrémní situace vznikne hlavně v zimě. Duťák bude hřát i vlhký i druhou noc, peří moc ne. Problém řešíš až druhou noc, třetí noc a usušit venku v zimě spacák je nereálné, i když se ti náhodou povede rozdělat oheň.

                        Jo, takže to můžou být celkem normální reálné situace – ale s péřákem nemám žádnou zkušenost. A trošku se ho bojím.

                        0 0
                        • miruš  

                          čteš mi myšlenky, jak jsi psal co se týče vlhkosti tak mokrý duťák ještě zahřeje(odskoušeno) ale u peří mám také obavy, nejlepší bude buď zapůjčit a odskoušet nebo koupit a mít ho jen do mrazu a hotovo

                          0 0
                        • gazman  

                          Péřák mi pár krát zmoknul i když né jako že by prochcal, prostě navlhnul a pak jsem v něm další noce chrněl, nemám dojem že by šla schopnost hřát oproti umělině nějak výrazně do kytek. Všechno je strašně subjektivní, jednou seš víc unavený a tak je ti kosa, podruhé fouká, potřetí je první noc tepleji a pak zas větší kosa, těžko to bez nějaké metodiky ověřit.

                          0 0
                          • scret  

                            parkrat jsem perak zkousel a jak nebude –15, tak nechci peri ani videt:)

                            ale je to o preferencich kazdyho a jeho zkusenostech…

                            0 0
                            • gazman  

                              Peřák používám asi 10 let, záleží no. Proč se ti nezamlouvá mě zajímá, i když asi tuším.

                              0 0
                              • scret  

                                spatne zkusenosti s vlhkosti… Hodne se potim a nekolikrat se mi stalo, ze jsem mel vlhky perak a pak z ty krasny naducany deky byla akorat smradlava vlhka plina, ktera nehrala…

                                Neumim si predstavit mit perak na nekolikadenim treku, kdyz neni cas ani misto ususit…

                                0 0
                                • gazman  

                                  Hmm tusil jsem spravne. Taky se v tom spotim kdyz neodhadnu hadry ale nic tak fatalniho jako u tebe. Zapareny mam v tomto pripade tak max svuj pytel ale ne spacak. Nevim jestli by to bylo v dutaku jine. Uz si nepamatuju jak se mi v nem pred lety spalo. Asi koupim a prubnu. Nemam predstavu jak velky a tezky by byl adekvatni dutak k memu peraku.

                                  0 0
                                  • scret  

                                    nikomu to necpu, proste kazdy at ma to, co mu vyhovuje… Peri jsem netestoval nejak dlouhodobe…

                                    Ale mam v planu koupit nejakej vylozene spacak na zimni treky, ktery budu pouzivat tak od –10 dolu… Cim jsem starsi, tim vic nejak klepu kosu…

                                    Co pouzivas ty? celkem uvazuju o „rakosce“… muj oblibenej warmpeace bych rekl trochu ztraci…

                                    Jinak v 90% pouziti ho budu mit v kombinaci se zdarakem…

                                    0 0
                                    • gazman  

                                      Moc ti neporadím, nemám s čím porovnat, neb kdysi, asi 8 let zpět, jsem si nechal tady u nás ušít dva spacáky dle vlastních požadavků. Tenkrát jsem to promýšlel, ale dnes už ani nevím kolik, jakého peří jsem do nich nechal nacpat a jaké jsem zadal rozměry. Zrovna jsem je začátkem týdne odvezl po těch letech na úpravu s tím že jsem nechal jeden víc zateplit, zúžit v nohách a zbavit zipu, druhý taky zúžit v nohách, naopak peří ubrat a zip nechat a u obou zrušit zateplovací límec. Paní mi tam do toho co používám mnohem víc dá větší část nového peří a zbytek pročistí. Nebudou to asi žádné zázraky moderní doby a v nabídce bude hodně lehčích a stejně teplých kousků, ale jsem na ně zvyklý. Ten co v něm chrápu když je zima má 1,7 kg bez obalu. Teď bude bez zipu, užší a přitom v něm bude o váhu zipu a zbylého šusťáku víc peří takže bude stejná váha a větší teplo.

                                      0 0
                        • brkoslav  

                          Priznavam, ze v zime na delsi akce ven moc nejezdim, takze tohle neresim.

                          0 0
                    • Smazaný účet  

                      presne tak…vahu resit moc nepotrebujem (krom limitu na letadlo) a vzhledem k predpokladanemu dalsimu uziti je perak zbytecny…

                      a hlavne, pritelkyne je strasna zmrzlina a prilo mi prave docela debilni se trapit kvuli spacaku…na mrznuti budou brody:)

                      0 0
                      • pocestny  

                        Tip pro přítelkyni – Vyzkoušej někdy ohřát 1,5 litru vody na zhruba 70°C a nalij to do PET lahve. Můžeš připravit klidně i dvě tyhle lahve, jestli chceš. Nebo 80°C, ale zabal to třeba do ručníku. A strč to přítelkyni do spacáku. Z jedné strany lahev, z druhé strany se přitulíš ty a pohodička.

                        Taková PET lahev hřeje skoro zdarma (vyplýtvaný plyn ve vařiči) zhruba 3 hodiny.

                        Už jsem si takhle párkrát pomohl v shitozní situaci, když už ta klemra nad ránem nešla vydržet. Kromě toho pak člověk nemá ráno v lahvi kus ledu, který z ní nejde dostat (což je další shitozní situace, které je lepší se vyhnout).

                        0 0
                • scret  

                  rozhodne bych si nebyl tak jisty… Holky jsou v 90% dost zimourivy a tak teplej spacak a dobra podlozka je zaklad!

                  Klidne muze byt i v lete kolem nuly (nevim, kde presne planujou spat) a tam bych volil spacak podobny jako psal lukas… Navic treba celodenni unava taky udela svy…

                  0 0
                  • Jakobo  

                    No prave, v lete na Islandu zas takova kosa neni, nejedou na severni pol. Realna teplota bude ve dne minimalne 12 °C, ale muze byt klidne 25 °C. V noci to o neco klesne. Je potreba si prvne zjistit pocasi kam jedou a trochu tady nastinit pozadavek, toto je jak vlakna typu Jake kolo si mam koupit?

                    Jak uz bylo zminovane vys, spacak na komfort –10 bude mit 2 kila, ale hlavne to zabira furu mista, muj –15 °C ma snad 15 litru. Lepsi bude termopradlo, ktere si k ranu oblece a urcite vzit lehky stan, uz kvuli desti a komarum a sakra silnemu vetru, to je daleko vetsi problem, nez skutecna teplota. Podobne na Lofotech, severu Danska atd.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Trasu jeste vymyslenou komplet nemam, ale planujem tri tydny a auto, tkaze bychom se radi podivali co nejdal a projeli i trochu vnitrozemi…

                      0 0
                      • miruš  

                        Ve kterém měsíci tam chceš jet? Byl jsem na islandu 2 krát a pokud budeš spát ve stanu tak bych pořídil spacáky dva, dají se sepnout k sobě a pohoda. Na druhý island jsem pořídil http://www.prima-spacaky.cz/…ic-tulak-200

                        protože jsem měl 12let starý duťákový hadr a žena chtěla už něco teplejšího. Prima je hodně solidní ikdyž krapet dražší, a jak zde někdo již zmiňoval tak při stejném tepelném komfortu je prima furt docela lehoučká.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Chystame se jet na prelomu cerven-cervenec, zalozni plan je srpen-zari. Asi se ti jeste ozvu jak bdu planovat dalsi nakupy:)

                          Diky!

                          0 0
                          • gazman  

                            Island je bomba, hlavně to chce foťák a klidně i těžký stojí to za to.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Zrcadlovka urcite bude a snad i sirokac…

                              0 0
                              • gazman  

                                Jo ten by se hodil určitě, já měl tenkrát jen kameru a kompakt a dodnes toho lituju, asi tam budu muset jet znova:-)

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Jak dlouho jste tam pobyvali a kde, klasika po jednicce autem dokola?

                                  0 0
                                  • gazman  

                                    Byl jsem tam tak trochu na ryby, myslím že to byly dva týdny, po jedničce ale spíš jen jižní pobřeží.

                                    0 0
                    • scret  

                      nebal bych se ty vahy, jsou spacaky kolem 1,7kg v tehle parametrech… Objem moc clovek neokeca…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        objem je problem, kdyz nekam cestujes po vlastni se…ne kazdemu se chce tahat veliky bagl. Ale to letadla a auta to problem nebude (batoh mam 80l)…

                        0 0
                        • Jakobo  

                          80 l batoh snad staci, pokud spacak bude nahore a stan privazes treba zespod. Nezapomen si vzit takovou tu kryci plachtu, stoji to par korun a vazi 0 prd. Pouziti na cokoliv a hlavne pod stan, jinak tam v tom kameni za par noci zrusite podlazku.

                          To auto pujcite na islandu, to bude dobra palka, pocitam cena ± jak tady v Norsku :-(

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            No..jasne ze tam..pujcit ho tady a jet tam by bylo jeste horsi + cas straveny na lodi:(

                            snad pojedem ve ctyrech, tkaze se naklady rozpoctou, ale i tak to mam predbezne spoctene na 50kkc s jidlem a letenkou…

                            0 0
                      • pocestny  

                        Nooo… když má spacák tři stogramové vrstvy, a oni tam uvedou extrém –26°C, tak to je děs. Jasně, má to 1.7kg, ale reálně je to spacák do –5°C, když je nový.

                        Jurek Winter, 3×100g/m2, 3500 Kč, komfort uvedli skoro reálný, ale ten extrém trochu přepískli.

                        O litr levnější Pinguin spirit, také 3×100g, horší vnější materiál (hmotnost 1.85kg) i horší vlákno než Jurek, a oni si tam dovolí napsat komfort do –12°C. To je totální kravina.

                        Jurek

                        Pingvín

                        0 0
                        • scret  

                          mam nekolikatyho Huskyho a overeno v praxi… ± udaje odpovidaji… Pro zenskou ale samozrejme ani omylem…

                          0 0
              • scret  

                v tom pripade syntetiku a nemusi to byt nic extra drahyho. Do Primy bych se asi uz nepoustel, ikdyz je to kvalita… Zas jsou treba hur sbalitelny…

                Nedavno byly vyprodeje na spacaky, takze mrkni na to… Obcas se da peknej spacak koupit kolem 15 stovek…

                Spat budete ve stanu? Tak jako tak, dobra podlozka se hodi… Zkus toho Jurka…

                0 0
            • K2  

              Od Jurka bych si koupil stan ale karimatku už ne.

              Odešly mi 2 ks (asi 3 cm verze)

              První po 3 týdenní dovolené v Rusku – konec už na zemi (vyfoukla se přes noc)

              Doma jsem hledal ve vaně díru a žádnou jsem nenašel (pouze mraky drobných porů, které pouštěly malé drobné bublinky

              Následně jsem ji reklamoval a dostal novou, kterou jsem používal ještě méně a uchází mi znova (díru jsem ještě nehledal, přesnou příčinu nevím, ale chování je podobné)

              Manželka má Pacific Outdoor zužující se lehnou karimošu taky kolem 1200 (pod tělem 5 cm a pod nohama 2 cm) Chováme se k nim úplně stejně a ta od Manželky do dneška bez problému…

              Je možné, že dnešní karimatky Jurek mají jiného dodavatele a jsou lepší. Moje zkušenost je ale taková, jak jsem napsal.

              0 0
              • scret  

                myslim, ze je prepracovali… Driv byla problematicka snad kazda, co nebyla thermarest…

                Tu nasi od Jurka ma pritelkyne i kamoska a obe drzej…

                0 0
    • RomanH  

      Doporucuji Therm-A-Rest. Je sice drazsi, ale mam ji uz 10 let a porad bez problemu. Pokud nepocitas se spanim v zime (v nejhorsim pod ni muzes v zime hodit – perovku), staci tloustka 2.5.

      0 0
      • pocestny  

        Sice reaguji na starý post, ale tahle rada se mi moc nezdá. Teď ti to možná připadne jako typické trollení, ale na léto by si lidi vůbec ty nafukovačky neměli pořizovat, píchnou to někde o jehličí, šutry, nebo třísky. A na zimu by si lidi měli pořídit zimní nafukovačku (>3 cm).

        Podložení péřovou bundou mi příjde špatné, protože bunda zvlhne (i ve stanu!) a to může ohrozit následující dny akce. A vůbec ty péřovky – to patří jen do města, na lyže nebo na hymáláje. Člověk se v tom při výstupu v českých horách akorát zpotí jak prase. Takže radši nějakou bundu s membránou a pod to polartec a funkční tričko. Tahle kombinace je variabilní a schopná přežít dlouhé dny v mrazu a sněhu suché a funkční.

        Abych přestal trollit – když už má někdo letní karimatku (2.5cm) a chce v zimě vyrazit spát někde na sněhu, a bojí se chladu, doporučil bych mu vzít si navíc lehkou pěnovou karimatku na podložení té nafukovačky (8–10mm, +300g).

        0 0
        • krabica  

          Mám Therm-A-Restku 2,5cm 5 let a ještě jsem ji nepích, spím jen pod širákem všude možně. U jehličí to rozhodně nehrozí a v trnech fakt nespím. :) Když píchneš, tak zalepíš a frčíš dál, není důvod k obavám. Vlastně neznám nikoho, kdo by samonáfuku píchnul, vždy je zničena jinak. Já jsem samonáfuku Lafuma zničil tak, že jsem ji v moři použil jako plavidlo a ona se časem uvnitř rozlepila a udělala mi pod hlavou velkou bublinu, to bylo ještě fajn jako polštář :), ale pak přes to začala plošně unikat…

          Jen ty 2,5cm jsou málo, už jsem trochu zpohodlněl a uvítal bych více komfortu. :D

          0 0
          • pocestny  

            Dobře no, díky za tento názor, budu se o tu svoji asi méně bát.

            Jeden můj kámoš svoji nafukovačku píchnul (100% nevím, jestli o jehličí), tak bych jen dodal, že to píchnout jde.

            0 0
        • scret  

          thermarestku jsem zatim taky nepichnul, na trave nebo jehlici myslim neni problem… Jedine kde si davam pozor je ostre kameni, skaly nebo takovy to strniste…

          0 0
    • ememem  

      potřebovala bych poradit nějakou malou lehkou samonafukovací karimatkou, ideálně levnou, ale by něco vydržela – a vyhrievat by este nemala? alebo lietat? alebo aspon byt zadarmo? :-) – ako vazne, to je neexistujuca kombinacia, mala bude, lahka (oproti klasikam) ani nahodou, ak ma byt funkcna a nieco vydrzat tak levna urcite nebude tiez. inak si dobre rozmysli naco a preco to to chces, ma to svoje muchy. osobne bych sa vyhol experimentom a kupil osvedcenu therm a rest, je ich viac modelov, pozri si to a vyber podla priorit.

      0 0
    • Macik  

      http://mammut.cz/…aero-mat.htm

      Tahle je taky lehká. Jen s cenou je to podobný jako u komponent na kolo. Čím lehčí, tím dražší…

      0 0
    • Atilla  

      Mám tuhle v pánské verzi: http://www.mall.cz/…k-oyl-polw66 Naspáno mám na ní asi 60 nocí a v pohodě

      0 0
    • scret  

      na samonafukovacce nesetrit! jak pise ememem, takova kombinace existuje asi jen v letacku z lidlu:))

      Ja doporucuju Thermarestku – je to kvalita, za kterou je potreba si trochu priplatit.Ale clovek se vyhne nefungujicim smejdum a prinejmensim zklamani…

      Pokud to nechces na chladny podzim nebo zimu, vzal bych tloustku kolem 2,5cm…

      Ja mam Thermarest 3,8cm – 680g a spim s ni i v zime na snehu… Pred cca dvema rokama vysla na 3tis., ale rozhodne nelituju, je to dobra koupe…

      0 0
      • pocestny  

        Mazec, my máme stejné pohorky i karimatku. Nemáš taky spacáky od Primy a starý vařič od Camping gazu?

        0 0
    • pepino  

      „se zimním používáním nepočítám“ tak proč nafukovačku? V teple staniolka, v horším počasí normál karimatka, ustřižená pod kolenama, nebo EVA.

      0 0
      • scret  

        jak komu:) nezapominej ze je to holka a ty maj trochu jinej tepel.komfort…

        0 0
      • krabica  

        Já ti nevím, mě se zdá nepohodlná i 2,5cm samonáfuka. :D Člověk se chce vyspat, ne protrpět noc…

        0 0
        • Smazaný účet  

          do spacáku tlustou přítelkyni a ležet na ní? :-)

          0 0
          • pocestny  

            To by ta samonafukovačka prdla. S ultratěžkou přítelkyní stačí koupit za kilo montážní pěnu a nafoukat to na zem místo karimatky. :D

            0 0
    • iron.hide  

      ta uz sa tu neobjavi :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.