polarpersonalrrainer vs. polar flow

11 nepřečtených
  • waters

    Ahoj, aktuálně používám RCX5 a službu polarpersonal­trainer.com Analýza tréninku na těchto stránkách mi vyhovuje, líbí se mi jak jsou statistiky zpracovány – porovnávání tréninkových období, oblíbené tréninky nebo závody, vyhodnocení tréninkové zátěže a doba regenerace, měsíční statistika, progres atd. Občas se při překliknutí na jiné políčko třeba v kalendáři aplikace odhlásí, ale pak už jede jak má. Už jsem si na to zvykl.

    Co se týká sporttestru, tak se po pár letech dívám po novějším modelu V800. Byť je starší, tak splňuje moje hardware nároky a design se mi také líbí.

    Dotaz na vlastníky V800 a uživatele Polar Flow: Lze V800 nadále párovat s polarpersonal­trainer?

    Asi to vypadá, jako že chci udělat krok zpět, ale poslední měsíc jsem polar flow používal, respektive jsem provedl v traineru transfer do polar flow, ale vůbec mi tento cloud nesedl, přijde mi dost osekaný oproti polarpersonal­rrainer.com Další problém je že z traineru do pf. nejde udělat transfer více než 25 tréninků naráz, jelikož jich mám v traineru asi dva tisíce, tak se mi to nechce opouštět :)

    Mám dilema, zda do Polaru jít, protože bez navázání s novým Polarem, budu zvažovat asi Garmin 735XT.

    Díky za odpověď nebo zkušenost, jak Vám polar flow sedl? Nebo nejlépe, jestli jde novější Polar párovat se starší službou.

    0 0
    • Forester  

      na 99% to párování nejde. Možná se najde nějaká cestička, jak to udělat, ale jinak je tam přímý link do PolarFlow. Ještě jsem se díval na appku SyncMyTracks (android), ale ta podporuje take pouze Polar Flow.

      Nejde udělat nějaký hromadný export? Jinak já jsem začal synchronizovat PolarFlow se Stravou, takže případný přechod nebude tak bolet.

      0 0
    • plzakj  

      Mam pocit, ze to posou i ve FAQ u polaru, ze to nejde. Ja to teda zjistoval pro m400. Jedine, jestli neexistuje nejake 3rd party tool, kterej by to umel obejit.

      0 0
    • Martin  

      párovat ne, ale lze z Flow tréninky exportovat a ty si pak nahrát do personal traineru, ale je to dost přes ruku a upřímně řečeno mi prostředí Flow přijde lepší, především v práci s dlouhodobými statistikami tréninků, ale to je asi jen o zvyku

      krom toho tréninky a všechno nastavení stejně potřebuješ pro V800 dělat ve Flow, takže bys musel udržovat dvě aplikace

      0 0
    • Martin  

      ps.. ale vůbec nejlíp uděláš, když se obrátíš přímo na pana Šáchu, ten o tom ví fakt snad všechno co vědět lze:

      polarshop@seznam.cz

      0 0
      • waters  

        Díky. Na ofiko stránkách jsem dohledal, že to nejde. Polar poskytoval určitej čas na hromadné přetažení tréninku z deníku Polarpersonaltr do Flow. Ten sem ale prošvihl a nyní už to nejde. Je možné si tréninky natáhnout do aplikace"rungap": http://www.rungap.com a pak poslat do Flow. To jsem udělal ale po převodu jsou data ve Flow neúplná, chybí časy strávené v zónách atd. a z Flow do traineru asi jen tím nekomfortním exportem, jak psal Trepi. Pro budoucí užívání je to o ničem… Mám těžké rozhodování, zda zůstat u Polaru.. a přejít na V800 nebo si nechat RCX5 (taky mě to napadlo:), případně ten Garmin. Ty přechody jsou za trest..:) Máte porovnání – deník Garminu a Polaru Flow? Jde mi především detailní přehledy – měsíční, týdení a kvalita mobilní aplikace. Polarflow v telefonu je celkem zdařilá u Garminu nevím.

        Ještě jeden dotaz na uživatele V800. Vydrží Vám baterka aspoň 8 hodin – HR,rychlost,kadence a GPS?

        0 0
        • Martin  

          v kuse vydrží i víc než 8 hodin, navíc teď je tam funkce méně detailního záznamu GPS a pak vydrží o dost déle

          Garmina jsem měl dřív a psaly se mi lépe v deníku tréninky, když jsem potřeboval udělat konkrétní intervalý trénink a podobně, na vyhodnocení se mi lépe zamlouvá Flow, ale myslím, že je to hlavně o zvyku, zpočátku jsem na Flow nadával…

          0 0
          • waters  

            to je dobrá zpráva kolem 10 hodin je to ok.

            Přidávám záznam z tréninku.. polar..trainer a náhled po převodu do polar flow. Má tam být ještě nějaký update nebo to vypadá ve flow takhle vždy? training load tam není…

            Ve flow jsou rozhozené zóny, ale to je o nastavení /předpokládám/.

            0 0
            • Martin  

              všechno si tam můžeš nastavit, co bude v grafu a samozřejmě i zóny indovoduálně pro každý sport atd.

              0 0
        • Forester  

          A nemas to i v te desktopove aplikaci? PolarTrainer ci nejak tak. Pred V800 jsem mel RCx800 a u te desktopove aplikace to slo udelat nejak hromadne, ten export. Byl k tomu nejaky speciani update. Zadavalo se tam obdobi, myslim, ze nejvic asi jeden rok.

          0 0
          • waters  

            nyní už to jde jen po 25 trénincích, pár jsem jich převedl. podle zpráv polaru čas na oficiální převod vypršel.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.