• JudyN15

    Nový Polar Vantage V…

    Máte již někdo zkušenosti s těmito hodinkami Polar Vantage V ?

    Případné porovnání s Garmin Fenix 5?

    https://www.polar.com/en/vantage/v

    0 0
    • atty  

      Už se letmo probírá zde

      Nové hodinky/sportester Garmin/Polar

      Vzhledem k tomu, že to je hodně velká novinka (a v ČR asi zatím nesehnatelná), tak reálné zkušenosti mít jen tak nikdo nebude.

      Z info, co o nich je venku bych zmínil, že nemají ANT+ (za mne hodně velký problém pro multisport hodinky), mají WR30 (to je vcelku málo i na „bezpečné“ plavání, pokud je ta specifikace shodná s klasickými hodinkami – s WR30 se teoreticky nemá ani plavat, tak maximálně opatrně sprchovat), dotykové ovládání na multisportu je taky na diskuzi (za mne neee), zajímavé jsou možná ty pokročilé vyhodnocení stavu organismu a s tím spojené doporučení pro trénink. Jenže jde o to, jak dobře to bude fungovat.

      Za peníze, které za to chtějí (a že to asi nebude v prvních firmwarech úplně bez problému si dovolím odhadnout také) bych šel cestou F5S/F5/F5X nebo 735XT či 935 – podle preferencí váhy, velikosti či použití map.

      Bohužel na nich nevidím nic tak výjimečného, vůči ceně, provedení a funkcím.

      0 0
      • Pajasob  

        Ty hodinky mají tlačítka a během tréninku se defaultně zablokuje dotyková obrazovka a lze to ovládat pouze tlačítky (možná to jde přenastavit).

        Vyhodnocení stavu organismu trvá několik týdnů, takže s tím ještě nikdo zkušenost mít nemůže.

        Oficiálně do prodeje půjdou začátkem listopadu, takže se nedají sehnat nikde na světě zatím. V ČR v pohodě v prodeji budou, s tím nebude problém.

        0 0
      • Barak  

        Jak píše Pajasob, hodinky se zatím nedají koupit nikde. Jen na stránkách výrobce je pro některé země možnost předobjednávek.

        S tou vodotěsností bych to neviděl tak černě. Mají shodnou certifikaci WR30 jako model V800, což je velmi úspěšný triatlonový model a nikde jsem nečetl, že by s tím byly nějaké potíže.

        Při prvním pohledu na obrázky a specifikace jsem zajásal a byl jsem přesvědčený, že do nich půjdu. Po bližším zjištění, že nepodporuje a možná ani nebude podporovat routing, jsem zklamaný a nyní to mám tak, že dokud nebude navigace, nebude objednávka. Škoda.

        0 0
        • Pajasob  

          Já pořád mírně uvažuju nad sportovními hodinkami. Potřebuju totiž i normální hodinky a tak bych vzal rovnou ty sportovní, protože jejich funkce bych využil a výdrž v případě pouhého používání jako hodinky mají kolem třech týdnů, co někde psali. Nijak to ovšem nespěchá. Ta navigace podle trasy, to se taky fakt divím, že to tam není. Ale lidi si natolik stěžujou, že to tam podle mě musí brzo přidat. Stačí se podívat na první „introducing“ příspěvek na FB a plno komentářů a chybějící navigaci. Pokud jsi jim to ještě nenapsal např. na Facebook, tak by bylo dobré to udělat, oni si udělají „čárku“ a zjistí, o kolik už přicházejí tím, že tam tahle funkce není.

          0 0
          • Barak  

            V té recenzi, na kterou v jiném vlákně dával někdo odkaz, možná dokonce ty, psali, že navigace tam není, protože k těmto hodinkám psali úplně nový kód a zřejmě (nejsem SW inženýr) zabere dost času vytvořit celou funkci routování znovu. Logicky potřebují už začít prodávat, jako všichni, a tuto funkci nevyhodnotili jako klíčovou. Připomínky na FB jsem četl. A nejen tam. Doufám, že to dodělají.

            Oproti V800 už tyto hodinky na běžné nošení vypadají podstatně lépe.

            0 0
            • Pajasob  

              Polar vydal seznam slibovaných firmwarových update:

              https://www.polar.com/vantage/updates .

              0 0
              • cubas  

                To to jde docela rychle. Otázka je, jestli tenhle harmonogram je reálné splnit

                0 0
                • Pajasob  

                  To je taky otázka, trochu se to diskutuje na zahraničních fórech, že dokud to tam reálně není, není dobré s tím počítat. Polar v minulosti ukázal částečné „sliby chyby“, ale kdyby porušil tohle (tedy co je psáno, to je dáno), asi by mu to většina zákazníků neodpustila.

                  0 0
              • Forester  

                No, zase se tam moc nerozjeli :-(.

                Uvazuji o nahrade za V800, ne ze bych to potreboval, spis pro radost, a nejak si nejsem jisty, zda toto bude ono.

                U Fenixe me zaujala ta mapa, pro nouzove vyuziti staci. Ta slepa cara u V800 obcas neni dostatecna. Na druhou stranu, prejit ke Garminu se me moc nechce :-(.

                0 0
                • Barak  

                  Ta navigace by mohla být vyřešena trochu lépe, to je pravda. Třeba jako u navigace v autě, kdy se ti před odbočkou zvětší měřítko, aby bylo jasnější, kudy dál. Někdy se mi stává, pokud je více odboček v daném směru, že přijdu na chybu, až když se odchyluji od trasy. Což je relativně brzo, ale stejně to někdy otravuje.

                  Na druhou stranu, ten Fenix s mapovým podkladem je za trochu jiné peníze. Už takhle se mi zdá 14.900,– za verzi s hrudním pásem za dost peněz.

                  Což mě přivádí k myšlence, neví někdo, jestli by se dal pro Vantage použít pás z V800 (označení H7)?

                  0 0
                  • Forester  

                    tak rozdíl tam není řádový a těch pár tisíc se během 2–3 let rozpustí :-). nezapomeň, že u verze 5+ mají všechny Fenixy mapový podklad.

                    dovolím si zaspekulovat, že by to mohlo jít, bo V800 funguje jak s H7, tak H10 … ale pouze čirá spekulace

                    0 0
                    • Barak  

                      Máš pravdu, myslel jsem, že mapy jsou až u verze za 20 tyček a dají se sehnat levněji. Ale stejně je to teda za „hodinky“ raketa.:-)

                      Ten mapový podklad by asi nebyl na škodu. Stejně ale, když jdu třeba běhat v neznámém prostředí, je potřeba si předem udělat a nahrát trasu, protože člověk se může na malém displeji stejně orientovat pouze v bezprostředním okolí a celkový přehled je tam špatný. Asi bych tu mapu využil hlavně v případech, kdy se mi z nějakého důvodu nechce běžet/jet kus po naroutované cestě, ale na hodinkách hned vidím, že můžu využít jinou cestu, která se na tu původní napojí. Takhle musím zdlouhavě čumět do mobilu, mám-li ho vůbec s sebou. Ale možná jsem k tomu trochu skeptický. Asi by to chtělo vyzkoušet.

                      Zkusím ještě pohledat, pokud by to šlo, bylo by to fajn.

                      0 0
                      • Forester  

                        já to mám hlavně na kolo a občas by bodlo vidět i okolí než jen čáru na displeji, kde nevidíš nic okolo … a párkrát jedeš i mimo, ale to poznáš až po pár metrech a vracíš se, jak jsi sám psal :-)

                        pak dej vědět, jestli na něco ohledně toho HR přijdeš

                        0 0
                        • Barak  

                          No, zatím moje pátrání skončilo u toho, že jsem našel ty Fenixe 5X na zahraničních webech za 14.500,– vč. dopravy, což mi teda nasadilo brouka do hlavy.:-)

                          0 0
                          • Forester  

                            bez velkýho hledání na mojekolo za 15,5 :-)

                            0 0
                            • Barak  

                              A to jsem si říkal, že jsem srdcař a zůstanu u Polaru, no nevim.:-) Zatím to řešit nemusim V800 fungujou. Uvidim ještě, jestli se před Vánocema nenaskytne nějaká neodolatelná nabídka.

                              0 0
                              • Forester  

                                jsem na tom stejně :-), ale počítám s upgradem až někdy na jaře

                                0 0
            • Martin  

              vypadají podstatně lépe než V800???

              tak jedině pro toho, komu se líbí nosit na zápěstí orloj

              jinak vůbec nevidím jediný rozumný důvod proč přejít z V800 na cokoli jiného

              0 0
              • Barak  

                Za mě podstatně lépe, věc vkusu.

                Stejně tak se s tebou asi neshodnunad tím, co je rozumný důvod.

                0 0
                • Martin  

                  ale jsou takové „orlojovité“, V800 je na ruce jako nic

                  0 0
                  • Barak  

                    V reálu jsem je viděl zatim jen chvilku, ale oproti F5 se mi tak právě nezdály. Ale jak rikam, je to věc vkusu.

                    0 0
                  • Kubiczech  

                    V800 jsou oproti Vantage mnohem masivnější. Naopak jsou ideální pro toho, kdo orloj na zápěstí nosit nechce, nebo pro holku. Na ruce to působí jak hračka, a co se funkcí a uživatelského prostředí týče, použil bych stejné přirovnání. Uvidíme, co další aktualizace, ale za mě zatím velké zklamání.

                    0 0
                    • Forester  

                      proč jsi kupoval? myšleno bez ironie, zcela vážně. Zajímá mě tvůj názor, neboť uvažuji také o upgrade V800 a rozhoduji se mezi VV nebo G5× (nebo 5+).

                      0 0
                      • Kubiczech  

                        Používal jsem právě V800, a protože jsem s nimi byl spokojený, chtěl jsem i nadále zůstat u Polaru. Co se týče sportovních aktivit, tak jsem úplně spokojený, ale pořád tam jsou nedodělky, které mě vytáčí.

                        0 0
    • Pajasob  

      Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenosti s Vantage M proti M430. Teďka mají na hodinky.cz úžasnou akci, že za nákup nad 5 000 Kč dostanete slevu 1 000 Kč (ale jen dnes)… :D. To by byla velmi pěkná sleva na Vantage M.

      0 0
      • Barak  

        Je to úplně nový koncept od Polaru. Od designu, přes vydrz baterie, snimaci tepove frekvence a firmwaru.

        0 0
        • Pajasob  

          To vím :-). Ale spíš, jaké jsou zkušenosti. Jak se nosí, jestli jsou příjemné. Někdo na heurece psal, že Vantage M se nosí hůř a jsou hůře čitelné za šera než M430. Já bych ty hodinky měl především jako ukazatel času, monitorování spánku a aktivit. Chtěl bych tím nahradit obyčejné hodinky.

          0 0
    • pavelmisar  

      Někdo kdo už hodinky má? Nějaké postřehy?

      0 0
      • Volovec  

        Minulý týden mi umřely Polary V800. Necelých 14 dnů před uplynutím záruky. Poslal jsem panu Šáchovi, uvidím jak to dopadne. Když ale uvažuju o možnosti změny, tak to teď vidím, že do Vantage V nepůjdu. Stojí ranec a přitom zatím nemají většinu „lepších“ vychytávek funkční. A vzhledem k tomu, že už jsme kvůli radaru s manželkou na kole přešli na Garmin (520), půjdu do něj asi v případě hodinek taky. Zatím to vidím na Forerunner 935. 725 nemají barometr, Fenix 5 jsou na můj vkus moc macaté a těžké (platí i v případě 5S).

        0 0
        • Pajasob  

          Mně se rozbily obyčejné hodinky. Dokud jsem jsem je měl, neměl jsem žádný důvod mít sportovní hodinky. Ale teďka si říkám, že bych šel do Vantage M nebo M430. Moje kritérium je čitelnost displeje, výdrž při nošení a nesportování a rozhodně vzhled. Nedávno jsem jel v metru a vidím, že někdo má fakt pěkné hodinky. Kouknul jsem se blíž a pán měl V800. Musím říct, že jsou opravdu pěkné. Sice starší typ, ale mnohem hezčí než Garminy, co dneska má každej.

          0 0
        • Martin  

          Šácha umí V800 vyměnit za nové i po záruce

          jinak obecně pokud o novém modelu Polar neví nic ještě ani on, neví to ještě nikdo

          0 0
    • Pajasob  

      Vyšla recenze od DCRainmakera:

      https://www.dcrainmaker.com/…-review.html . Zatím jsem ji podrobně nečetl, protože se musím učit ještě na písemky :D. Ale asi si ji přečtu důkladně za pár dní.

      0 0
    • pavelmisar  

      Tak pokud mi schálí reklamaci (22.12. mi končí) tak beru buď Fenix 5 safír je teď v akci a nebo Forerunner 645 Music. Co doporučujete? ;)

      0 0
      • Pajasob  

        Jakou reklamaci?

        0 0
        • pavelmisar  

          Minulý rok F5 prasklý barometr – > obdrženy nové hodinky

          Nové hodinky a po roce opět reklamace → čekám na vyjádření, má být ukončena 22.12.

          0 0
      • Barak  

        A proč o tom píšeš ve vlakne o Polaru, když reklamujes Garmin a chceš zase Garminy? Hybaj holoto!! :)

        0 0
        • Forester  

          To on jen, abysme vedeli, co nekupovat :-)

          0 0
          • pavelmisar  

            Tak tak :D

            Jinak vlastně uvažuji i o těch Vantage V tak proto to sem sypu vše dokopy :D :)

            0 0
    • Pajasob  

      Mimochodem teďka na německým amazonu mají Vantage M za pěknou cenu:

      https://www.amazon.de/…4/ref=sr_1_1?… . Vychází to na nějakých 6 700 Kč. I když otázkou je, jak je to se zárukou. No a M430 za nějakých 3 500 Kč: https://www.amazon.de/…T/ref=sr_1_1?… .

      0 0
    • Forester  

      Tak nějak si dávám dohromady, vnitřně :-), argumenty pro upgrade V800. U ní určitě jako hobík nestrádám z hlediska monitoringu sportovních aktivit, jako bonus má navíc testy, které tedy stejně nepoužívám. Nemám problém ani s velikostí či tvarem. Oceňuju plavací metriky i možnost měření tepu ve vodě (i když s hrudním pasem). Zvykl jsem si i na obě aplikace, mobilní i deník Flow.

      Naopak se mě nelíbí chybějící měření tepu ze zápěstí, „navigační“ možnosti (prostá čára na displeji) a fungování notifikací z mobilu. Taky mě zaujala možnost dohrávání externích aplikací, která zde chybí.

      A jak si tak čtu recenze, tak si u Vantage V asi moc nepomůžu :-(, teda vyjma toho tepu ze zápěstí. Jestli jsem si to dobře vyhodnotil, tak opět Vantage V bude špička z pohledu monitoringu a analýzy sportovních aktivit, takže pro profíky, ale takové ty věcičky, co ji přibližují většinové sportující populaci, tam chybí :-(.

      Trochu se děsím přechodu z ekosystému Polar do Garminu :-(.

      0 0
      • gmbiker  

        Je to v pohodě, nemáš se čeho bát :-)

        Používal jsem V800 cca čtyři roky. Kdybych to shrnul, tak první rok jsem si připadal jako betatester (třeba synchronizace, to bylo utrpení), pak dva u půl roku šlapaly perfektně a poslední půlrok postupně odcházely do věčných lovišť.

        Pak přišlo dilema, čím je nahradit. Na trhu se objevily Polary Vantage, ale Polaru ještě pár měsíců potrvá, než je odladí. Přešel jsem na Garminy Fenixy 5. Používám je druhý týden a můžu napsat, že přechod je v pohodě.

        • rozdíl ve velikosti a váze na ruce nepoznám
        • snímače fungujou stejné (tepák Polar, snímač rychlosti a kadence Topeak Panobike).
        • synchronizace luxusní
        • aplikace Connect bez problémů. Je přehledná a přijde mi i rychlejší než od Polaru
        • když něco nevíš, najdeš to na webu i s odpovědí a v češtině
        • plavání zatím nevím. Předpokládám, že bazény bude měřit stejně. Tepy při plavání nesleduju
        • spoustu fičurinek pro běžné nošení – notifikace z mobilu, kroky, patra,..

        Co mě překvapilo je absence poklepání na displej, při běhu jsem to hodně používal.

        0 0
        • Forester  

          jj, zpočátku to bylo malinko testování na lidech:-), ale zase je fakt, že Polar přidal do V800 celkem zásadní rozšíření. U Vantage ale s nějakými věcmi v zásadě nepočítá, to mě trápí.

          Co se týče toho přechodu, přeci jen logika ovládání je zásadně odlišná, ale jako dá se :-). Když jsem přecházel z HAC 5 (Ciclosport) na Polar RS 800Cx , taky to byl zpočátku boj. Ale pak přechod na V800 byl celkem v pohodě. Trochu zamrzel přechod z desktopové aplikace na webovou, ale tak dá se s tím žít :-). Ale teď přechod ke GARanceMINimální? No, ještě uvidím :-). Ale žádnou jinou možnost nevidím …

          0 0
      • Barak  

        Resim to samé, co ty. Už jsem byl skoro rozhodnutý pro F5. Právě kvůli moznosti dohrani ruznych aplikaci, většími možnostmi Garmin Connect a mapám.

        Sledování tepu má Polar lepsi podle recenzi na youtube, kde má borec na ruce zároveň Vantage a F5. Je videt, ze mnohem rychleji reaguji na změnu.

        Pak jsem si ale na Garminu udělal účet, naimportoval zkusmo pár aktivit a zjistil, že např. běžky to zobrazuje jako Ostatni aktivity. Nenašel jsem možnost, jak ta data zahrnout komplet, aby zůstaly aktivity zachovány a daly se zpětně dělat analýzy. Takze pro mě zásadní minus. Pokud někdo zná způsob, budu vděčný za radu.

        Pak design těch nových Polaru je mi bližší než robustní F5. Aplikace na rozraní, potřebuju je vlastně? Chci sportovní hodink, ne počítač. A pak třeba funkce jako platby nebo poslouchání muziky. Ve finále to vlastně neotrebuju. Mapy jsou podle recenzi stekne nic moc podrobne… Navigace po care mi stačí.

        Takze ve finále opět začínám uvažovat o Polar a nemůžu se rozhodnout.:)

        Pokud se rozmyslím, že chci jen pěkne, kvalitní sportovní hodinky s pokročilými nástroji pro trénink, vezmu Polar Vantage V. Pokud k tomu budu chtít i spoustu picovin (pro me) okolo a hodinky nosit častěji než při sportu, vezmu F5. TED se ještě rozhodnout ale…:)

        0 0
        • Forester  

          už jsme to spolu řešili výše :-)

          jak jsem psal, pokud Ti jde o ryze sportovní monitoring a analýzy, dle mého soudu nic lepšího než Vantage v současnosti neseženeš. Ale pokud trochu slevíš a chceš i něco navíc, já třeba ty mapy, ale i možnost notifikací během aktivity (a ne, Apple si kvůli tomu kupovat nechci), tak skončíš u F5 plus, případně F5X plus. Já si ale zkusím počkat na nový model (F6, či jak se bude jmenovat), který dle mého v průběhu 2019 naběhne.

          je fakt, že Garmin connect jsem ještě nezkoušel. Ale asi bych měl, když tě poslouchám nebo více využívat Stravu, kterou teď používám pouze jako automatickou záloh dat.

          0 0
          • Barak  

            Jo, řešili, máš pravdu. Jsem pořád ve fázi rozhodování.:-)

            Pokud jsi smířený s tím, že bys za hodiny dal dvacet tisíc nebo víc, tak samozřejmě nic lepšího na trhu neseženeš a nemá cenu vůbec uvažovat o Polaru. Ty F6 podle mě letos nebudou, když udělali ty Pluska.

            0 0
            • plzakj  

              Zkus jeste kouknout na FR935. Jsou lehci a min robustni. Vnitrek maji z F5. Connect je slabota, to souhlas. Ja radsi stravu. Otazka je, jestli importovanou aktivitu to nezobrazuje bejak hur, nez aktivitu nahranou primo zarizenim. Tam je vice informaci.

              0 0
              • Forester  

                Včera jsem koukal na 935, ale nemají mapu, takže nic.

                0 0
                • plzakj  

                  Nj. Musi si clovek srovnat priority :-) Imho hodinky jsou k pouzivani mapy hodne nevhodnej interfejs.

                  0 0
                  • pavelmisar  

                    Tak tak, mapy mají význam na Edge ale na Fenixech moc ne

                    0 0
                  • bop  

                    Souhlas, ale pokud máš trasu trochu v hlavě, tak je to pořád lepší než pořád vyndavat telefon z báglu. O klikání trasy pro slepou mapu ani nemluvě…

                    To, že se podle toho nedá plánovat je jasný…

                    0 0
                  • Forester  

                    tak o tom žádná, ale určitě i ty ses dostal do situace, kdy se to hodí. A než pořád vytahovat mobil, tak radši kouknout na hodinky :-). V800 má jen tu čáru na slepé mapě a to je víceméně k ničemu. Jako dá se , ale je to fakt nouzovka. Ty notifikace obdobně. Proč nejdou při tréninku, když máš Adroid telefon a u Apple to jde?

                    0 0
                    • Barak  

                      Otázka je, jestli v situaci, kdy fakt potřebuješ mapu není lepší vytáhnout ten mobil…

                      0 0
            • Forester  

              tak samozřejmě vyhodit dvacku nechci, na druhou stranu si musíme někdy udělat radost :-)

              0 0
              • pavelmisar  

                Tak tak takže Fenix 5X Plus? Jdu do nich :-)

                0 0
                • plzakj  

                  Mel jsi je na ruce? Jsou faaakt velky :-) Zajed si treba na Cernej Most.

                  0 0
                  • pavelmisar  

                    Noo :D :D celkem ze Zlína dost od ruky :D

                    Tak předpokládám, že jsou jako Fenix 3. Ty si můžu vyzkoušet od kamaráda. Jde mi hlavně o tu baterií protože ta je fakt perfektní.

                    0 0
              • Barak  

                Jestli to bereš z tohoto pohledu, tak proč ne. To je na posouzení každého soudruha.:-)

                0 0
                • Forester  

                  tak já mám vyřešeno :-), včera přiletěl holub.

                  Měl jsem polokulatiny, tak jsem si udělal radost :-). Hlavně mě ale V800 dvakrát vypekly, první displej a pak nabíjení. Sice vyřešeno, pan Šácha mě nenechal ve štychu!, ale maličká ztráta důvěry (i když hodinky jsou v podstatě ve stavu nových – nový kryt + deska s baterií).

                  0 0
                  • Barak  

                    To jsou ty nové FR 945?

                    0 0
                    • Forester  

                      Jj :-)

                      Přestoupil jsem k jinému týmu … uvidím, jestli tam vydržím

                      0 0
                      • Barak  

                        Vypadají pěkně. Před pár dny jsem se na ně byl podívat.:-) Přemýšlím, jestli to pro mě není trochu overkill. Jestli nakonec stejně nebudu využívat jen funkce, které mají i Vantage V.

                        Co první dojmy?

                        0 0
                        • Forester  

                          Tak overkill to je, to si nemusíme nic nalhávat … tedy minimálně pro mě :-).

                          Má to vše, co jsem chtěl – mapy, notifikace při tréninku i velkou výdrž.

                          První dojem po vybalení byl, že to je fejk. Ne zpracování, to je perfektní, ale zaskočila mě váha :-).

                          První dojmy? Zmatek. Po Polar 800RCx a V800 teď Garmin. A aplikace to samé. Uvidím, snad pro sebe najdeme vzájemné porozumění :-).

                          0 0
                          • Barak  

                            Jo, ta nízká váha mě taky překvapila. Trošku mi vadí, že jsou to takový plasťáky, ale vzhledem k určení je to zcela pochopitelné.

                            Já to ještě to nechávám uležet.:-) V800 zatím fungují a už jsem byl rozhodnutý pro Vantage V, jako náhradu. Teď mi to ty 745 trochu zkomplikovaly.:-) Uvidím, jestli si odůvodním těch 5 tisíc navíc za mapu, muziku a další funkce, které asi nevyužiju.

                            Budeš nějak řešit export dat z Polar Flow a nahrání do Connectu?

                            0 0
                            • Forester  

                              jo, jsou to plasťáky. Na ruce o nich ani nevím. A zdá se mi, zatím, že na ruce mě sedí lépe než V800.

                              Kdybych neměl problém s V800, asi bych ještě vyčkal, ale takhle se to sešlo i s narozkama, tak nebyl čas váhat :-). A sehnal jsem je za dobrou cenu (jestli to jde tedy říct, vzhledem k ceně obecně) :-).

                              Co se týče exportu dat, zatím jsem to neřešil. Poslední asi 2 roky posílám data i na Stravu (jak ohlásili konec PolarPersonal­Trainer.com). Začnu se tím zabývat o prázdninách, teď mám docela frmol.

                              0 0
                              • Barak  

                                Narozky říkáš… takhle bych to asi také mohl za pár měsíců navléknout.:-)

                                Čemu říkáš dobrá cena?

                                Tady je kdyžtak nástroj na převod TCX dat z PolarFlow do Connectu. Nevýhoda je, že to umí pouze data za období 2 měsíců, takže to musíš provést opakovaně mnohokrát. A druhá věc, že to neumí správně převést označení některých aktivit. Takže třeba běžecké lyžování jsem měl v Connectu označené jako „Ostatní“. A ručně to u kažedé aktivity předělávat…

                                0 0
                                  • Forester  

                                    za ten odkaz díky :-)!

                                    původně jsem si to chtěl dát za dojezd Mílí, ale jak jsem psal, trochu problém s V800, k tomu narozky … takže Míle musím dojet, i kdybych nechtěl :-)

                                    0 0
                                • Forester  

                                  Jeste dluzim tu cenu. Nakonec asi 18 100. Jako hruza, ale v porovnani s cenou a dostupnosti tady OK.

                                  0 0
                                  • Barak  

                                    To je v té verzi TRI Bundle?

                                    0 0
                                    • Forester  

                                      Jj, modry je tri. Chtel jsem k tomu mit to prislusenstvi a je toho fakt dost

                                      Wiggle + coupon, a platil jsem v librach. Udelal jsem si prepocet EU, US, Libry a par dalsich dle banky a to bylo zase par korun dolu.

                                      0 0
                          • pavelmisar  

                            Vítej v Garmin týmu, určitě budeš spokojený :-) Funkce platby, hudby, map je jen taková třešnička na dortu, kterou sem tam vyuziješ :-)

                            0 0
                            • Forester  

                              no, dám vědět, jestli to dobře dopadne. Jsme připraven, pokud se neshodneme, je poslat dál :-) a vrátit se k Polaru. Ale to by mě museli jako hodně zklamat v ovládání …

                              Zatím ale vše OK :-).

                              0 0
                            • Forester  

                              no, dám vědět, jestli to dobře dopadne. Jsme připraven, pokud se neshodneme, je poslat dál :-) a vrátit se k Polaru. Ale to by mě museli jako hodně zklamat v ovládání …

                              Zatím ale vše OK :-).

                              0 0
                              • Martin  

                                no já jsem podobně radostně utíkal od Garmina k Polaru

                                0 0
                                • Forester  

                                  Ale jo, věřím tomu.

                                  Já si pomalu zvykám na odlišnosti a užívám si zejména výdrž baterie :-). Takže zatím převažují pozitiva, tedy když nepočítám, že jsem přišel o data.

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    ono jde o to, že člověk postupně vstřebává nedostatky, až pak radostně uteče jinam…

                                    …a proces se analogicky opakuje

                                    0 0
        • Volovec  

          Přidám se do klubu. Roky jsem vlastnil Polar RS800CX. Bohužel trpěly praskáním napojením pásku, což se jim stalo osudné den před půironmanem. Provizorní oprava doma a pak ztráta na začátku plavání v tlačenici. Takže jsem pořídil V800. Zároveň ale na kole jezdíme s Garminem 520 – hlavně kvůli radaru. Před 14 dny před vánoci mi Polary umřely – těsně před koncem záruky. Vyměněny za nové, které jsem z krabičky ještě nevyndal – běhám teď s V800 manželky.

          Ty „nové“ teď prodávám tady na bazaru. Jak je prodám, kupuju garminy 935 nebo F5S (jsem drobné postavy). VantageV jsem četl recenze, ale dát cca 12 tisíc za něco, kde ještě nefunguje řada věcí mi přijde „divné“. PolarFlow mi přijde lepší než garminConnect, ale nejlepší mi stejně přišel desktopový PolarProTrainer. Ncméně to tak neřeším, protože už pár sezon jedu v TrainingPeaks.

          0 0
    • Pajasob  

      Ahoj, chci se zeptat na váš názor. Jsem zastánce Polaru, ale ze zvědavosti jsem se podíval na hodinky Samsung. Např. tyto: https://www.samsung.com/…s3-frontier/ . Prostě to umí snímat tep ze zápěstí, má to barometr, navigaci a všechno možný. A je to ještě levnější než Vantage M. Mě napadá otázka, proč bych vlastně měl chtít Polar, Garmin nebo Suunto, když výrobci mobilů umí udělat pěkné hodinky, které mají vlastně hromadu sportovních funkcí… Nechci zakládat diskuzi o Samsungu nebo podobných mobilních značkách, ale zajímá mě názor na tohle.

      0 0
      • pavelmisar  

        Třeba jeden z důvodů může být, že prostě nevydrží zaznamenat delší aktivity.

        Zkrátka jsou to smartwatch s některými funkcemi sporttesteru. Garmin, Suunto, Polar a další jsou sporttestery s některými funkcemi smartwatch.

        0 0
      • rasto  

        Samsung mi prijde spise jako konkurence pro iWatch. Proste hodinky pro masy. Mam za sebou zkusenost s Huawei Sport Watch. Tepy na zapesti si tam doslova delaly, co chtely. Huawei ctecku tepu proste neumi. Dotekova vrstva na hodinkach ale paradni, o tom zadna.

        Po treninku s Garminama (645 M) jsem byl v soku. Zapestni tep podobny, jako u hrudniho. Tato zkusenost me vylecila z porovnavani komercnich hodinek se sportovnimi znackami.

        0 0
        • pavelmisar  

          Taky jsem měl ty Huaweie. Za mě dotykový displej je – než +

          Na sport, za mě cokoliv, ale ne smartwatch

          0 0
        • Pajasob  

          Děkuju, to mě právě zajímalo! :-) Pokud by ještě někdo měl zkušenost, sem s ní. Mně přijde, že u toho Samsungu třeba to má krásný čitelný displej. Když googlím uživatelské fotky, tak třeba čitelnost displeje u M600 je hrozná, stejně tak i Vantage mi nepřijde žádná sláva. Dokonce i můj V650 není žádná sláva, ale už jsem si zvykl… Zlatý monochromatický displeje. U CS500+ jsem viděl i když už Slunce dávno zapadlo, i když bylo slunečno a pravé poledne, prostě furt. Jen za úplný tmy jsem musel svítit slabou baterčičkou na helmě, abych viděl displej (samozřejmě pořádné světlo jsem měl na řidítkách).

          0 0
          • pavelmisar  

            Fenixy jdou vidět hodně dobře na slunci.

            0 0
            • Pajasob  

              Já když jsem v určitým úhlu s V650 proti Slunci (nebo po Slunci, nevím ani), tak je displej vidět hrozně (ale jako vidět tam ty čísílka jsou) a zase v jiným úhlu jakoby to Slunce nějak správně nasvítilo a ty čísla zas krásně vynikají a jsou hezky v kontrastu s pozadím. U monochromatiskýho displeje vždy ten druhý případ.

              0 0
              • pavelmisar  

                Jasné no. Já s Fenix 5 mám problém jen když je tma, ale tam zas funguje spolehlivě gesto, kdy mávnu rukou a rozsvítí se podsvícení.

                Jinak už máš vybráno? :-)

                0 0
                • Pajasob  

                  Zamlouvá se mi Polar M430. Přijde mi, že za tu cenu toho umí hodně, displej bude čitelný. Ale zase bych rád hodinky používal v běžném provozu, když budu chodit do školy. Normálně používám ručičkové náramkové hodinky, ale ty se mi před časem rozbily a když je nemám na ruce, tak mi to chybí, tahat mobil z kapsy kvůli podívání se na čas je opruz. Ale nedávno jsem viděl v metru pána, který měl fakt pěkné hodinky. Kouknul jsem se blíž a byly to V800 :-). Perfektně čitelný ciferník na nich měl… Ale já bych chtěl tep ze zápěstí, když bych si šel mimořádně zaběhat, když jsem např. na koleji a nemám moc času, abych se „mazlil“ s hrudním pásem a taky chci monitoring spánku, protože poslední dobou můj spánek je takový horší než dřív, hlavně kvůli zvýšenému stresu ze školy.

                  0 0
                  • pavelmisar  

                    V tom případě bych se v této cenové kategorii podíval i na Garmin Vivoactive 3 a Suunto má taky něco v této kategorii.

                    0 0
                  • Martin  

                    tep na zápěstí je úplně k ničemu, testoval jsem to u více modelů a u všech to ukazovalo úplné blbosti, v této kategorii rozhodně M400, používáme ho jako doplněk k V800 na běžecké závody protože je lehčí a on každý gram je znát

                    0 0
                    • pavelmisar  

                      No průměr to měří dobře, ale pokud chceš intervaly, tak je to na nic.

                      0 0
                      • Martin  

                        no on právě že průměr je úplně k ničemu… nebo alespoň teď mě nenapadá jediné využití jakéhosi průměrného tepu v tréninkové metodice a pro sporttester je tedy přesný tep ta úplně nejdůležitější fun­kce

                        ale co já vím, třeba jednou bude někdo měřit laktát z poměru hmotnosti ku velikosti chodidel

                        0 0
                    • plzakj  

                      To mi pripomina, ze mam m400 na bazaru, kdyby mel nekdo zajem. Na cene se muzem dohodnout :-)

                      0 0
                    • Pajasob  

                      Někomu tep ze zápěstí funguje zas dobře. Podle mě záleží člověk od člověka.

                      0 0
      • pavelsacha  

        pokud uvažujete o Smart Watch, lze se také podívat na Polar M600. Měří tep z ruky, má vlastní GPS přijímač a umí využívat google mapy. Když nechcete měřit tep skrz Polar, instalujete Stravu, Endomondo a další jiné aplikace pro trénink. Navíc M600 pěkně funguje s telefony s operačním systémem Android.

        0 0
    • pavelsacha  

      Zdravím. Je tady dost zajímavých otázek a úvah. Zkusím ze své pozice některé věci upřesnit. V prvé řadě vodotěsnost označená jako 30M je sice méně obvyklá ale Polar ji požívá od cca let 2005 až 2008 s příchodem modelu S625X/S725. Lze s tím bez oobav plavat. Pokud by to mělo být jen na sprchování, bylo by to označeno jako “water resistant”. K Vantage V a M připojíte pásy Polar H6, Polar H7 a Polar H10, sám ještě používám H7. Z praxe se samotný vysílač H10 jeví jako odolnější vůči horšímu stavu popruhu hrudního pásu.

      Čitelnost displeje za soumraku je lepší u M400/430 a V800. Jinak není špatná a řekl bych, že se do kulatého displeje podařilo navrhnout optimalní font, který je ve výsledku lépe čitelný při zobrazení ; knformací naráz než u předchozích modelů. Navíc, pokud hůř vidíte, jednořádkové uobrazení poskytuje jednoznačně větší a čitelnější číslici než předchůdci.

      Věc nošení na ruce – ano, Vantage V mají lepší řemínek u všech barev. Vantage M mají černý řemínek tužší, podobně jako M430 černý. Bílá varianta Vantage M má řemínek silikonový, tedy podobně jako verze V u všech barev.

      Dotykové ovládání u Vantage V je aktivní jen mimo trénink – zpětná vazba uživatelů je, že stejně používají tlačítka, včetně mě. Dotyk používám jen pro rychlejší pohyb v menu.

      Funkce hodnocení regenerace a stavu kardiozáže potřebuje skutečně čas. V počátku nošení hodinek se to chová skoro chaoticky ale s postupujícím časem se funkce umravňuje a poskytuje odpovídající hodnocení. Určitě ale doporučuji dělat ortostatické testy (u Vantage V), kde se sbírají důležitá data – toto je pak na samostatný článek a studium toho,

      co je úroveň aktivity parasympatiku. Mimo jiné, na vývoji funkce se podílelo několik universit z celého světa. Tady odbočím – konkurenční značky nic nevyvíjí a obdobné funkce si pronajímají od firsbeat. To má samozřejmě a přirozeně další dopady.

      Častou a přiznám se, že stále těžkou otázkou je cena a funkce. Verze M umí skoro to samé jako Véčko. Obě mají nový typ optického snímače, oba umí připojit hrudní pás, snímač rychlosti a kadence pro kolo, snímač výkonu, snímač pro běh. Oba mají plavecké metriky. Rozdíly se budou prohlubovat v budoucnu s aktualizacemi. Nyní má Véčko barometr, eMko si musí vystačit jen s GPS pro účely měření výšky. Dominantou Véčka je provázání ortostatického testu s hodnocením kardiozázeže a mírou zotavení. Véčko má zvuk a vibrace, eMko jen vibrace. Vibrace jsou lepší než na M430. Véčko pak měří výkon při běhu bez použití dalších periferií.

      0 0
      • plzakj  

        Ty texty, co se nevejdou na display, to je v roce 2019 spatnej vtip. To by muj “kardiovaskul” nedal ;-)

        0 0
      • Pajasob  

        Mně přijde, že Vantage M toho za tu cenu neumí adekvátně, když se kouknu na funkce M430. Zatím recenze na Precision Prime snímač nejsou zrovna slavné a u M430 je prý přesnost velmi dobrá. Taky jsem četl na heuréce recenzi na Vantage M a píše tam někdo, že je M430 pohodlnější. Výdrž baterky je zas u Vantage suprová, ale to bych já nevyužil. Jezdím na kole, používám V650 a zatím mi výdrž vždy stačila. Hodinky chci využívat ke sledování spánku a když si půjdu semtam zaběhat (abych netahal mobil), nebo když jdu na několikahodinovou túru s rodinou. Ta klidně může trvat i 8 hodin, ale můžu zapnout úsporný režim, navíc při chůzi se pozice nemění tak dramaticky jako při běhu nebo jízdě na kole. Nakonec se možná stejně vrátím k náramkovým hodinkám s ručičkami… Furt přemýšlím, co vlastně chci. Jo, taky mě napadl fitness náramek. Jenže A370 umí polovinu toho, co M430 a je pouze o pár stovek levnější, tak to jsem nejspíš zavrhl. Nejradši chci zůstat u Polaru, když mám V650. Strava mi tolik nevyhovuje, jako Flow. Takový ty PRO funkce u Vantage (recovery nebo training load, jedno z toho má jen V ale nikdy nevím co), to asi oželím. Přijde mi, že normální TRAINING LOAD u V650 funguje velmi dobře.

        0 0
        • Barak  

          Na youtube v recenzi zas borec říkal, že nic pohodlnejsiho než Vantage na ruce neměl. Tak si vyber. Předpokládám, že si je vyzkoušíš, než bys je koupil.

          0 0
          • honjar  

            Musim potvrdit, ze nejvic co mne na nich prekvapilo, byl pocit na ruce hlavne diky reminku

            0 0
            • Pajasob  

              A jsou to V nebo M?

              0 0
              • Barak  

                Tvar je u obou stejný, jen u V je řemínek z lepšího a příjemnějšího materiálu. Oba modely ale prý sedí velmi dobře.

                0 0
        • pavelsacha  

          srovnávat ceny mi nepřísluší ale pro vaše úvahy takto a můj pohled čistě na ceny takto: Polar býval nejdražší značkou a zrhuba od roku 2014 se stal nejlevnější značkou mezi Garmin, Polar, Suunto. Garmin zdražil někdy kolem roku 2014 asi o 10% a v následujícím období asi o 14%. Dnes patří asi k těm dražším. Polar M400 byl už ve své době za mnohem nižší cenu, než se očekávalo. Byl dokonce v sadě s hrudním pásem. Nástupce M430 zdražil. Dnes je jeho cena o malinko vyšší než byl doprodej u M400. Ale když chcete pás, je to dražší právě o cenu pásu. Samotný pás je dražší než ten původní. No a zdražení pokračuje i u Vantage v podobném duchu. Cena jako taková není jen cenou za hardware. Vezměte i na vědomí, že dnes, díky on-line deníkům, je nutné zohlednit adaptaci a provoz serverů, kde deníky fungují. Všiměte si toho, že i ryze mobilní aplikace jako je Endomondo, Strava a další byly cca v roce 2012 zdarma. Později přišel poplatek pod 100Kč za odstranění reklamy. Dnes máte měsíční nebo roční poplatky. To výrobci jako Polar, Garmin a Suunto zatím nedělají a ne potřeba tuto skutečnost zohlednit ve výchozí ceně. Otázka na vlastníky Garminů – jak dlouhou dobu Garmin poskytuje aktualizace hodinkám? Je to jen do doby příchodu dalšího modelu? Tedy cca 1,5 až 2 roky? M400 dostával aktualizace 3 roky. V800 zhruba o něco déle. Adaptace a vývoj mobilní aplikace probíhá u všech výrobců neustále. Vyjma ceny za produkt bohužel neznáme ty detaily souvisejících činností abychom mohli říci a srovnat jestli je to skutečně dražší nebo levnější. Právě kvůli cloudovýn službám zdražilo asi všechno, co s cloudem pracuje. Dřív jsem taky koupil Excel na CD a mám ho dodnes a Microsoft z toho nic nemá. Dnes už Office pořídíte spíše jako licenci s periodickou platbou.

          0 0
          • Pajasob  

            Budu si muset Polary vyzkoušet, ať už to bude M430 nebo Vantage Mko. Zatím si nejsem jist, zda bych je chtěl nosit permanentně a to je pro mě nejdůležitější. Semtam si zaběhat s nimi, to je v pohodě, ale já nechci hodinky střídat, když půjdu do školy nebo kamkoliv. Samozřejmě akce, kdy nosím oblek, na to bych si sportovní sundal, ale těch je jen pár do roka, to neřeším.

            0 0
      • ceo  

        U Polaru záleží jestli se jim bude dařit držet roadmapu aktualizací https://www.polar.com/vantage/updates a co dál budou rozvíjet. V800 prý na začátku byly tragické a aktualizacemi je dostali vysoko.

        0 0
    • FraVal  

      Také se rozhoduji co koupit, a je to dost těžké. Základní požadavky nijak převratné, ale prostě nevím. Kolo venku v létě i 12hod ,GPS, tepovka, spálené kalorie, výškové metry± (něco navíc potěší). Kolo uvnitř (rotoped každý den teďka přes zimu), Chůze, kroky. Přes léto hodně turistika, (dlouhé celodenní tůry). No a proto potřebuji aby to vydrželo aspoň 12hod v plném provozu. Co poradit (garmin 235 dle recenzí vydrží cca 8–10hod ale asi by splňoval všechno, ale ta výdrž). Prostě opravdu potřebuji funční celodenní aktivity 12hod.

      0 0
    • Pajasob  

      No, přemejšlel jsem o sportovních hodinkách pro sebe fakt hodně. Vlastně to, že vlastním ani né rok nový V650 mě dostává do blbé situace. Na kole vždy jezdím s hrudním pásem H10 a ten měří tep opravdu velmi přesně. Zároveň mám (konečně) chytrý telefon, kam jsem si nainstaloval Polar Beat. Běhám velmi málo, i když bych chtěl běhat víc… Ale pořád tak nějak pokoutně toužím po sportovních hodinkách, ale kladu si otázky: Potřebuju, abych si celý den měřil tep jen tak? Využívám Training Load tak precizně, že mi pomůže v bytí do něj započítat chůzi do školy a zpátky? Funkci sledování spánku určitě budu ze začátku ze zajímavosti používat, ale pomůže mi vůbec nějak? Na kolo používám V650 s (téměř) plnou spokojeností a hodinky na kolo jsou určitě horší. Vantage M nemá ani barometr, takže nastoupané a naklesané metry budou velmi nepřesné. Chce se mi kvůli tomu všemu hodinky minimálně jednou za tejden nabíjet a starat se o to, abych měl s sebou vždy nabíječku (pohybuju se mezi školou v Praze a domovem v Královéhradeckém kraji – jo, to by vyřešily dvě nabíječky, ale je to zas další investice). Kdybych neměl nový V650, asi bych šel do toho Vantage M, protože umí senzory na kolo, ale já si V650 kupoval loni, kdy ještě žádný Vantage nebyly, V800 bylo zbytečně drahé na to, co potřebuju a M430 neumí snímače na kolo. Takže to vyřeším asi tak, že si koupím obyč hodinky na čas, o který se nemusím nijak starat a ještě snímač OH1, který si můžu dát na ruku a používat s mobilem, když půjdu na túru nebo na běžky. Když bych šel běhat a nechtěl bych vědět svůj aktuální tep, můžu použít i paměť. Na primární aktivitu cyklistika mám V650 a to je na kole lepší než hodinky.

      Teď si možná říkáte, proč já to sem vůbec píšu. No, možná mi někdo potvrdí, že pro mě by byly ty hodinky opravdu zbytnou věcí…

      0 0
      • plzakj  

        Co varia radar (=duvod proc utect od polaru) a co ostatni sporty (bezky atp.)? Mozna by ti stacilo jen neco jako m400 (bazar :-) ) Jinak pokud ti SW nechybely do ted, tak pravdepodobne nepotrebujes. Zas na druhou stranu, se sportovnima SW neresis, jestli mas sebou tahat sporttester nebo ne, protoze je mas na sobe neustale. A to mi vyhovuje – treba na sluzebky, dobolenou atp.

        0 0
      • ceo  

        Já teda nemám Garmin ani Polar, ale fitbit a hrozně mě různé metriky baví, ALE nebudu moc přehánět, když řeknu, že je to celé lež.

        GPS – GPS není vůbec tak přesná, jak si lidé myslí. Různě ustřeluje a různé systémy to různě vyhlazují (viz recenze DC Rainmaker). Hlavně na MTB. I tak to je jedna z nejdůvěryhod­nějších věcí.

        Výškové metry – pokud má přístroj barometr a uživatel jej pravidelně a správně kalibruje, tak OK. Nekalibrovaný už dává nesmysly. Výškové metry bez barometru z GPS jsou totální nesmysly. Opět to různé appky různě vyhlazují. Opět viz DC nebo je ne webu dost článků co s daty provádí Strava.

        Tepy – během nějaké doby to změří i optikou, ale vůbec se to nedá považovat za věrohodný údaj. Na chůzi a běh ok, klidná silniční cykllstika taky, ale MTB a intenzivnější sporty optické senzory nedávají. Hrudní pás je nutnost. Optika má pro mě jediný význam – na klidovém tepu se dá cca. 2 dny předem poznat, že člověk bude nemocný.

        Metriky a indexy – obvykle vychází z měření tepu, který je optikou nepřesný. Proto mám velké pochybnosti o jakékoliv vypovídací hodnotě. Na porovnání mezi značkami je třeba zapomenout. FItbit má VOmax založený na hmotnosti a klidovém tepu (stáří se mění pomalu a výška obvykle ne). Pokud člověk nabere svalovou hmotu, Fitbit mu sníží VO max i kdyby jinak fungoval líp. Pokud člověk nenosí 24/7 hrudní pás, tak už kvůli chybě optiky jsou indexové údaje spíš odhady a ukazují spíš trend než že by měly vypovídací hodnotu. Výjimkou jsou Suunta, které místo indexů ukáží např RR a další naměřené údaje, ale pořád tam je chyba měření u optiky a člověk tomu musí rozumět, aby něco vyvodil.

        Sledování spánku – neznám nikoho, komu funguje. Při pozornějším sledování člověk zjistí, že to ukazuje nesmysly. Nejspíš jsou to x krát přežvýkané údaje z nepřesného měření optikou zpracované „bulharskou konstantou“ profilu, jaký by to asi mělo mít.

        Pokud člověk vyloženě netrénuje vědecky na tepy, ale chce jen záznam, tak objektivně jsou sportestery k ničemu.

        Pak je tady ale psychologický efekt, že i když jsou čísla nesmysly, člověk se může sám překonávat. Nějakou vypovídací hodnotu má i to špatné měření na stejném zařízení v čase a ty indexy taky mohou člověka nakopnout. Nakonec tedy sporttestery mají největší přínos v tom, že člověka nutí něco dělat – dál, líp, rychleji, nutí ho se zlepšovat.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Používáme doma několik různých udělátek. Jsem nenáročný uživatel, v podstatě mi stačí záznam a aby mi to při aktivitě něco ukazovalo. K ničemu mě to nenutí a nedonutí.

          Syn je naopak velmi náročný sportovní uživatel a sporttester má jako nezbytnou součást tréninku. Prostřednictvím záznamů i komunikoval a komunikuje s trenéry, analyzuje si závody a tak. Asi je šťastlivec, ale hodinkové VO2max mu přesně sedí s laktátem i spirometrií. Shodli byste se jedině v tom, že optické měření je u vyšších intenzit nepoužitelné.

          0 0
          • ceo  

            Pro záznam ale používá v tréninku hrudní pás a nespoléhá se jen na optiku, předpokládám.

            Já chtěl hlavně zdůraznit, že dnes mají sporttestery k dispozici HR, údaje o uživateli a údaje z akcelerometru, GPS, barometru. Vše ostatní jsou propočty na základě modelu. Ten model bude někomu sedět více a někomu méně.

            Garmin, Polar a Suunto asi budou mít lepší algoritmy než Fitbit, ale ten znám nejlíp a dokážu odhadnout, co má v rovnici.

            Včera jsem koukal na toto video, kde je vidět, jak „Body battery“ od Garminu je mimo. Dlužno dodat, že tento index nepoužívají sportovní Fénixy, ale BFU zařízení.

            Alfou omegou současných náramků je měření HR. A to není jen o výrobci a senzoru, ale a o tom se tolik nemluví o kůži konkrétního člověka. Optický HR pracuje tak, že LEDky vysílají světlo přes kůži a určité spektrum je zachyceno červenými krvinkami, zbytek se odrazí zpět a zachytí ho snímač. Podle toho zařízení pozná puls – při úderu srdce je tlačena krev = je jí více = více Č krvinek = více pohlceného světla… A tady je vidět, kolik proměnných vstupuje do hry – světlá, tenká pokožka pustí více světla = lepší měření. Umístění žíly či tepny vzhledem ke snímači. Množství krvinek. Při vysokých intenzitách optický HR nefunguje protože okolní svaly se zatnou a omezí průtok, proto optický HR nedokáže na vysoké tepy správně reagovat. Zpoždění než krev dorazí do místa měření a průchodnost. A v neposlední řadě to jak přístroj sedí na ruce, protože když poskakuje nebo pod něj pronikne světlo, tak to zfalšuje změření – proto jsou problémy na MTB, kde těžší hodinky mají tendenci na ruce poskakovat.

            0 0
            • pavelsacha  

              Zdravím. Od původního dotazu se téma dostalo jinam. Dovolil bych si do toho vstoupit. Někteří výrobci si funkce kupují, či pronajímají, jiní je přímo tvoří. Fitbit a Garmin a tuším, že i Suunto je mají od firmy FirstBeat, Polar si je tvoří sám ve spolupráci s universitami daného odvětví. Proto, jak tady zaznělo, při měření VO2max dostáváme stejné nebo velmi blízké hodnoty na hodinkách jako v zátěžovém testu. Nutné zmínit příčinu toho úspěchu – skrz hrudní pás je možné měřit tep, říká se s přesností EKG. Jde o přímou metodu měření, která zachycuje elektrický signál srdečního svalu. Metoda je schopná rozlišovat časy mezi jednotlivými údery srdce a tomu se říká Variabilita. Z variability lze získat tzv. úroveň aktivity parasympatiku, RMSSD, tedy měřitelný, nikoli odhadovaný údaj o části autonomního nervového systému. V oboru, tvoří základ pro další analýzu. Nedá se tedy paušalizovat, že by měření tepu nemělo smysl nebo bylo falešné – možná u produktů, kde to berou na lehkou váhu ale tam Polar zatím nepatří.

              Optické snímače, využívající tzv. PPG senzory, jsou prostředkem pro nepřímé zjištění tepu. Citlivost senzoru se automaticky upravuje podle podmínek, není tedy konstantní. Musí reagovat na pohyb hodinek i na změnu prokrvení či napětí tkáně. Měří se intenzita odraženého světla, kde od okyslečené krve se světlo odráží s větší intenzitou. Proto běžné zelené optické snímače lépe fungují při tréninku než v klidu. Proto mají modely Vantage V a M doplněnou červenou barvu světla (směrem k infračervené), která ve výsledku zlepšuje měření v klidu. Protože se PPG senzor musí adaptovat na stále měnící se podmínky, přirozeně dosahuje vysoké přesnosti při ustálených stavech – stejné tempo nebo zátěž, protože se za ustálených podmínek nemusí zdržovat úpravou své citlivosti. Polar i u modelu A370, přes absenci červeného přísvitu, dosahuje velmi dobrých výsledků měření.

              Ideální by byl a v lékařství je k použití infračervený PPG – v jedné práci jsem četl, že s tímto typem je možné zjistit variabilitu tepu – ale v klidu, v ustálených podmínkách. Za nějakou dobu se tedy můžeme díky lepším PPG dočkat dalšího využití. I Polar u modelu Polar M430 zkoušel variabilitu tepu skrz optický snímač při funkci Fitness test – bál jsem se, že byla fyzika překonána ale ukázalo se, že nebyla a dostat se s PPG senzorem na přesnost EKG není možné kvůli nestabilním podmínkám.

              Pro lepší představu – EKG zná čas mezi jednolivými údery srdce (R-R interval) a optika se chová, s oblibou říkam, jako měření tepu ze zápěstí pohmatem, kde taky potřebujete víc času a údajů abyste vypočetli hodnotu tepu za minutu. OHR to ale umí rychleji než člověk :-)

              Obecně, protože jsem též jezdil na kole, je na kolo lepší hrudní pás nebo optický snímač na paži Polar OH1 a ne z toho důvodu, že je něco přesnější, ale z toho důvodu, že na kole nechci koukat na zápěstí ale chci mít potřebné údaje v zorném poli, tedy na řidítkách.

              0 0
        • Pajasob  

          Děkuji za reakci. Vidím to tak, že mimo kolo budu používat mobil a když budu chtít, připojím senzor H10, případně dokoupím optický OH1. Na kole budu samozřejmě dál používat V650, protože jsem s ním spokojen. Dneska jsem viděl v Datartu ve výprodeji (asi chtějí uvolnit místo ve vitríně, jinak si to nedovedu vysvětlit) Polar A370 za 2 499 Kč, což je pěkná cena, když nový stojí běžně 3 800 Kč. Ale pro mě to má spíš nevýhody – časté nabíjení, optický snímač určitě né moc přesný a vlastně to umí jen, jak říkáš, statistiku z přežvýkaných údajů. Budu samozřejmě nadále sledovat nabídky i bazar, kdyby bylo něco vyloženě zajímavého, avšak budu chtít nechat dosloužit V650, což ještě možná pár let potrvá a pak bych pořídil něco více univerzálního, což jsou právě ty hodinky.

          0 0
          • ceo  

            Ony se na trh hlavě chystají revoluční věci. Fitbit a Garmin už načali okysličení krve. Apple EKG, dnes jsem viděl, že Omron jako první představil měření tlaku v pásku chytrých hodinek. To včechno se v budoucích generacích spojí..

            Dnes se všechno vypočítává z HR jako v jediného přímého měření a pak údajů GPS, akcelerometr a údajů o uživateli. V momentě, kdy se bude snímat EKG, tlak, okysličení a očekávám i glukoza v krvi, tak budeme úplně někde jinde, už to nebudou přežvýkané a modelové údaje, ale skutečná individuální měření.

            0 0
            • Pajasob  

              Mno, tak jsem nakonec neodolal a po necelém týdnu si koupil A370 za 2 499 Kč v Datartu. Kupoval jsem ho v úterý, v úterý v podvečer naplno nabil a teď ho už nabíjím znova (výdrž nic moc). První i druhý den jsem si říkal, že bych se vůbec nedivil, kdybych ho brzo prodal. Ale už si zvykám. Problém byl, že já mám mrňavé zápěstí, navíc „kost a kůže“, první den mi to přišlo, jako kdybych měl na ruce né náramek, ale kus dřeva :D (řečeno s nadsázkou). Asi to je tím, že jsem dlouho nic na ruce nenosil, a tak si ruce odvykly. Každopádně teď už jsem si na ně zvykl a už na ně zapomínám, což je to, co od hodinek či tohoto náramku vyloženě chci. Abych o něm nevěděl. Vypnul jsem i smart notifikace, protože mě to zbytečně ruší (ale to je věc každého), navíc Polar Flow pak žere hodně baterky v mobilu. Spánek to změřilo ale až překvapivě dobře. Sice si to myslí, že jsem usnul dřív (já usínám poměrně nehybně), ale je na tom vyhodnocení krásně vidět, že se v noci často převaluju a budím se. Kroky mi to počítá podle mě přehnaně moc, ale nedivím se, když to jako krok počítá asi jakékoliv mávnutí i jen rukou. Optika – moc přesná není. Aspoň u mě, průměrný tep to teda změří celkem přesně, ale chvílema se liší oproti H10 klidně i o 10 tepů a když jsem to zkoušel poprvé a zvyšoval jsem intenzitu opravdu rychle, H10 ukazoval 180 tepů a A370 třeba jen 130. Když ale jdu venku v klidu, tak to je do ± 5 tepů, což celkem jde. Takže zatím mi to suma sumárum nahrazuje náramkové hodinky s nějakou malou přidanou hodnotou. Čas ukáže, jestli budu spokojený nebo jestli je nakonec třeba prodám za levno. Ale zatím si A370 spíš nechám. A asi si myslím, že je to takové maximum funkcí, které bych využil u sportovních hodinek typu M430 nebo Vantage, takže si myslím, že lepší dlouho nebudu chtít (natož potřebovat).

              0 0
              • ceo  

                Tu cenu nechápu, na webu je mají za 3,8

                0 0
                • Pajasob  

                  Já právě taky ne :D. Řikám, asi chtěli udělat mermomocí místo ve vitríně. Nebo taky se toho prostě chtěli zbavit. Slovo „výprodej“, které u A370 měli napsáno, přesně vystihuje to, co si pod pojmem „výprodej“ opravdu představuji! :-)

                  0 0
            • kuba.stefka1984  

              Heh, trochu si dovolim to zlehcit – je otazka, nakolik jsou takova mereni pro 99% hobiku potrebna. Kvalitne zmereny tep se znalosti parametru vlastniho tela ze zatezaku je z meho pohledu dostatecny pro vetsinu treningu a hobby zavodu… Prijde mi ze se cim dal vic lidi upina k tomu, ze vykon nebo trening si lze koupit lepsim a drazsim vybavenim. S vyjimkou par opravdu spickovych hobiku ( kteri uz jsou na hrane toho kde je tyhle informace posunou) je cely problem v tom, ze se trening proste musi odmakat :)… just IMHO

              0 0
    • Barak  

      Tak nám ceny trochu začaly padat.

      0 0
      • Forester  

        ty už jsi se rozhodl a hledáš jen něco, jak to zdůvodnit :-)

        jinak jsem našel hezkou recenzi na GF5+

        takže nakonec asi bude VV :-)

        0 0
        • Barak  

          Počkej, pro které myslíš, že jsem se rozhodl?:-)

          0 0
          • Forester  

            VV :-)

            Já asi nakonec taky.

            0 0
            • Barak  

              No, asi máš pravdu.:)

              Dospel jsem k názoru, že věci, které nabízí F5 Plus nevyužiju, nepotřebuju a nechci za ne platit.

              Ještě čekám, jestli se na nějakém českém serveru nevyloupne nějaká podrobná recenze.

              0 0
              • ceo  

                Recenze jsou momentálně na prd. Hodně se na Vantage nadává. Takže je to spíš o důvěře, jestli je Polar po SW stránce dodělá. Momentálně je to takový beta produkt.

                Sám čekám. Fenixy se mi nelíbí. Suunta jsou orloje. Moudřejší budeme v únoru, kdy by měla vyjít velká aktulizace.

                0 0
              • Forester  

                Na FB je skupina VV, tak ji sleduju. Jsou tam obcas nejake zajimavosti :-)

                0 0
                • Barak  

                  To je ta komunita Polar Vantage? Na tyhle soc. média jsem asi tupec, ale vidím tam jen pár příspěvků, nic víc…

                  0 0
                  • Pajasob  

                    Polar Vantage users, je to skupina, musí tě do ní přidat, ale to je otázka pár minut. Jsou tam i zajímavé příspěvky.

                    0 0
                    • Forester  

                      jj, to je ono. Během pár minut jsem byl přidán a tak to sleduju. Jen si člověk musí uvědomit, že tam přispívají jen lidé, co mají problém či potřebují informace :-) … bo jinak si musíš myslet, že to není dobrá volba! :-)

                      0 0
                      • Barak  

                        Taky jsem se tam teda přihlásil a hned mě napadlo, že to musí být pěkný šunt.:-)

                        0 0
                        • Pajasob  

                          Ale viděl jsem tam i porovnání OHR s H10 a vypadalo to pěkně, zas né všechno tam je blbý :-). Ale já tedy teď už o Vantage neuvažuju, když jsem sehnal A370 a bohatě to stačí :D.

                          0 0
      • Pajasob  

        Jo, ale stejně bych koupil někde u autorizovaného prodejce, ta sleva není zas taková. Koukal jsem, že Polarshop s osobním odběrem nabízí slevu 2%. To není moc, ale pokud se jedná o nejlepšího prodejce Polaru u nás, tak je to lepší než kupovat Polar v supermarketu.

        0 0
        • Barak  

          Sleva skoro 15% není úplně málo, u fungl nového modelu. Jak jsem pochopil servisní podmínky Polaru, můžeš donést v rámci záruky hodinky bez ohledu na to, kde jsi je koupil.

          0 0
          • Pajasob  

            Tím si nejsem úplně jist. Ale pokud to tu pan Šácha upřesní, bylo by to super. Osobně tipuji, že se jedná pouze o obchody, které jsou uvedeny na webu https://www.polar.com/cs/where_to_buy , pro které toto platí.

            EDIT: Například zde: www.allsystem.cz vysloveně píší, že to lze, ale jen od autorizovaných prodejců (což je otázka, který je autorizovaný a který neautorizovaný, pro mě osobně je autorizovaný ten, kdo je uveden přímo na oficiálních stránkách Polar.)

            0 0
            • Barak  

              Ano, pokud by to upřesnil, bylo by to fajn.

              0 0
            • pavelsacha  

              Dobrý den. Ve věci záruk upřesňuji. V prvé řadě jako kupující máte vždy právo reklamovat věc u prodávajícího, kde jste věc zakoupili a to i přesto, že by vás chtěl prodávající odkazovat jinam, třeba přímo na servis – zkrátka prodávající nemůže přijmutí reklamace odmítnout. Dále se pak podmínky v čase drobně upravují a to jsou ty případy nákupu od tzv. autorizovaného prodejce. Ti jsou uvedení na zmíněné adrese polar.com/whe­re_to_buy ale zcela upřímně, seznam není úplně aktuální ale pro orientaci dostačující. Pokud tedy na území ČR nebo SK koupíte Polar od prodejce v seznamu, je tu i jistota, že záruka bude a lze ji řešit s prodejcem, případně se servisy uvedenými na polar.com. Pokud na území ČR a SK koupíte Polar od neautorizovaného prodejce, věc reklamace řešíte výhradně s ním a prodejce pak zajistí záruční opravu za vás, což vypadá taky dobře ale má to svoje ALE...... V tomto případě záleží na původu zboží a pokud to je původem z ČR, je možné, že se to nějakou oklikou dostane třeba ke mně. V případě, že si prodejce dělá individuální dovoz, má potíž s tím, že reklamaci musí řešit v zemi, odkud si zboží dovezl, což může být zdrojem neúspěchu. Jednak poslat balík třeba do Německa stojí cca 3× víc než po ČR a asi všude mimo ČR a SK jsou lhůty pro vyřízení reklamace přiměřené, nikoli 30 dnů. Může se tedy pak stát, že vám prodejce sám, z důvodu nákladů nebo z důvodu času, reklamaci zamítne. Pokud se obrátíte na ČOI, ta pouze konstatuje, že prodejce svou povinnost splnil a vám by pak nezbylo, než pokračovat cestou znaleckého posudku a případně soudu. Tím ale nechci tvrdit, že by to tak bylo u každého prodejce, který si zboží dováží z venku. Jsou tací, kteří do dokáží řešit, jsou tací, kteří to nechtějí řešit. Každopádně je to cesta složitější. Podobně je to s mezinárodní OMEZENOU dvouletou zárukou. Když koupíte v zahraničí v roli spotřebitele (nikoli podnikatele), lze řešit záruční opravu třeba u mně. Věc musí být zakoupena od prodejce v seznamu. Důležité je ale to slovo OMEZENÁ. Nejsou tam totiž stejné mechanismy a garance jako u zboží zakoupeného v ČR a SK od těch „oficiálních“ prodejců.

              0 0
          • ceo  

            Co je s těmi servisními podminkami? Ze zákona můžete vady vždy reklamovat u prodejce. Pozáruční servis pak je už celkem jedno, ten si cvakáme sami.

            0 0
            • Barak  

              To je pravda. Ale u nějakého malého e-shopu, který bude muset opravu/výměnu muset zacvakat případné ze svého je větší pravděpodobnost, že se bude sprajcovat, neuzná reklamaci apod. Budeš sice v právu, ale s jeho uplatněním můžeš mít problémy. Bylo by proto fajn vědět, jak to autorizované servisy zde v CR řeší.

              0 0
              • Forester  

                Tak Datart zase nebude tak malý obchod ;-)

                0 0
                • Barak  

                  To jistě. Mimo to, Datart je myslím dokonce autorizovaný prodejce. Řeč byla spis o těch, kteří to maji nejlevnějšía nikdo je nezna, např. jakesi Elektro Kamyk a dalsi, viz heureka.

                  0 0
                  • Pajasob  

                    Toho elektra kamik jsem si taky všiml, že má Polar levný, ale podle recenzí k tomuto eshopu bych tam nekoupil ani konektor. Majitel arogantní a myslí si, že je pánem světa :D

                    0 0
              • ceo  

                Pokud to má e-shop z velkodistribuce, tak náklady zase pošoupne dál v řadě a nakonec náklady půjdou za výrobcem. Problém je u šedivek jako u telefonů.

                BTW výše uvedené patro.cz patří NWT, což je miliardová společnost ;)

                Autorizovaní dealeři ale většinou nabídnou služby, které obecné shopy nemají. Nastavení – poradenství apod.

                0 0
                • Barak  

                  Viz příspěvek vyse, nejde o patro.cz nebo o Datart samozřejmě. Riziko můžou být menší eshopy. Ale nevím přesně, jak je nastaven distribuční model a řešení záruk. Taky bych se toho nebal.

                  0 0
    • Forester  

      dotaz na uživatele Polar Vantage V. Jak je to s hodinkama na řídítkách? V nějaký recenzi jsem zahlédl, že ten držák odře spodek hodinek. Což samo o sobě není nic dobrého. A jak senzor tepu ze zápěstí? Nevadí mu to?

      Předpokládám, že ten držák bude to samé jako u RS800Cx a V800.

      0 0
      • gmbiker  

        Nevím jak Vantage, ale V800 jsem vozil na řidítkách na držáku od Garminu. Vozil jsem to kvůli jednodušímu sundávání, garminovský se dal použít bez stahovacích pásek. Teoreticky by to mohlo vyřešit i problém s odíráním – držák od Garminu je z gumy, hodinky nepodře.

        0 0
        • Forester  

          Mam V800. Neni tep ze zapesti, takze to neresim. Ale uvazuju o upgrade a porad je pro me hlavni disciplina kolo, ale delam toho vice a chci jeden budik na vse.

          U G F5(+) to pry problem je a casto to resi reklamaci, viz jejich vlakno, kam jsem daval obdobny dotaz.

          0 0
      • pavelsacha  

        Držák lze použít stávající ale má být nový, který bude mít jamku na OHR senzor a bude vypadat takto https://www.polarshop.cz/…drzak-uni-3/ Čekám na ně už od prosince a stále nic nepřišlo.

        0 0
    • Barak  

      Ozivim trochu tema recenzi.

      Bohuzel se nejedna o recenzi z ostreho uzivani, proto pridam i dotaz, jestli ma uz nekdo realne zkusenosti?

      https://m.mobilmania.cz/…em/a-1344157#…

      0 0
      • Forester  

        Zatim nikdo nic, jen ten Polar FB.

        Pristi tyden se chystam navstivit panu Sachu (Polarshop), abych je videl nazivo. Narozky se blizi :-).

        0 0
    • Kubiczech  

      Jak jste spokojeni po poslední aktualizaci? Zatím jsem s k tomu nedostal, ale co jsem četl, tak třeba notifikace zatím úplně bez chyb nefungují…

      0 0
      • Barak  

        Moc lidí je asi nemá.

        Jestli už máš nějaké zkušenosti, napiš prosím něco o tom, jak jsi s nimi spokojený…

        0 0
    • jdr79  

      Hmmmm… Tak z té diskuze nejsem moc chytrej… Už mám skoro vybrané Vantage V…

      Rád bych se zeptal NOVÝCH MAJITELŮ… po koupi PRVNÍCH sportovních hodinek… Vantage V/M, Garmin 5/S/X… řekli jste si, že to byl boží nápad nebo, že jste udělali chybu za 15–20k ???

      Děkuji za konstruktivní nápady :-)

      0 0
      • pavelmisar  

        Řeknu to tak. U Fenix 5 jsem udělal obrovskou chybu, protože teď zpětně když to porovnám s Fenix 5X Plus, tak se mi zdá, že Fenix 5 je takový polotovar nedodělaný.

        U Vantage V máš přislíbené ještě přidání nějakých nových funkcí – Strava live segmenty atd.

        Když půjdeš do Vantage V koupíš si v podstatě takový polotovar, ze kterého se dopracuješ po pár aktualizacích na super kousek :-)

        To se u Fenix 5 říct nedá, tam se mi zdá, že je problém v hw, protože problémy s barometrem se tam objevují dost často, samozřejmě hodně lidí má F5 a bezproblémů, ale myslím si, že i tak je to sázka do loterie, pokud by sis je koupil.

        Pokud půjdeš do Fenix 5X Plus získáš super funkce navíc jako Garmin Pay, hudbu, mapy a další. Možná si říkáš na co takové funkce u sporttesteru. To jsem si říkal taky, ale ve finále jsem zjistil, že párkrát za čas se to hodí, i když jsou ty mapy malé, dá se v tom zorientovat a lepší jak zastavovat a vytahovat mobil pracně z kapsy. Garmin Pay taky super věc, pokud vyjedeš na kolo bez peněz a dostaneš chuť na kafe tak prostě přiložíš a máš zaplaceno někde na benzínce. (Registrace Monety účtu trvá asi 5 minut maximálně)

        Doufám, že sem ti pomohl :-D

        0 0
        • jdr79  

          Díky.

          Je už někde dohledatelné, co vlastně všechno do Vantage V v únoru opravdu přidali? :-)

          0 0
          • pavelmisar  

            Ano na tomto odkaze:

            https://www.polar.com/…tage/updates

            Jsou tam i funkce, které plánují do budoucna, changelogy a další :-)

            0 0
          • Barak  

            Tady je info o již vydaných updatech:

            https://support.polar.com/en/updates

            0 0
          • pavelsacha  

            Zdravím. Vantage M a V obdržely aktualizaci, která přinesla pro Véčko a eMko notifikace. U této funkce se zastavím, protože se to posunulo dál, proti předchozím modelům. Notifikace zůstávají v hodinkách do doby, než je ručně smažete a dokonce je lze číst, není tam jen začátek několika prvních znaků. Upozorňuje na příchozí hovory, zprávy všecho druhu, zkrátka tak, jak to je nastavené v telefonu. Prvních pár hodin jsem z toho byl rozčarovaný, protože to nefungovalo úplně dobře a to ani s jabkem (Applem), kde vždycky všechno funguje. Některé zprávy se na hodinky dostaly, jiné ne. Buď se stalo něco napřirozeného nebo se stalo něco potichu a po další syncrhonizaci skrz kabel začlo vše fungovat tak jak má.

            Do Véčka byla integrována funkce sleep plus ale nejde o nikterak zásadní změnu, protože údaje sleep plus byly viditelné ve Flow deníku či Flow app. Dále přibylo zkrácené menu v předtréninkovém módu pod tlačítkem světla – do něj se schovaly tzv. „Oblíbené“ (FAVORITEST), Intervalový časovač, Odpočítávač času, u verze V pak i Trasy, funkce Na začátek (Back to start). Položka „oblíbené“ (FAVORITES) skrývá tréninkové jednotky, ke kterým se chcete opakovaně či nahodile vracet mimo plán. Třeba si tam připravíte trénik pro vytrvalost, redukci hmotnosti, intervaly atd. Funkce intervalový časovač se řídí časem nebo vzdáleností. Funkce Trasy (ROAD GUIDANCE) je to, co má Polar V800, tedy navigace pro předem nastavené trase. Chová se to stejně jako u V800, tedy jde o navigaci po trajektorii bez mapového podkladu. Navigovat se lze od výchozího bodu trasy, Z libovolného bodu na trase, v obráceném směru od počátečního nebo libovolného bodu.

            0 0
      • pavelsacha  

        ..toto je krásná otázka. Mám-li být upřímný, a když to na mě neprásknete, tak asi takto: Když jsem viděl Vantage poprvé na fotce, byl jsem nadšený. Když jsem měl možnost vyzkoušet Betu, nadšení polevilo, protože to byla opravdu beta, která neměla funkce, tj. jen čas a měřit tep, tím to končilo. Jediné, co měla beta a současné už to nemají, v režimu analogového času byla trvale přítomná červená vteřinová ručička, coč vypadalo dost dobře. Dneska tahle ručička cca po 6 sekundach zmizí a zobrazí se krátce až když se na hodinky jakoby podíváte – takže tohle mě zklamalo a radši používám digitální čas. Faktem zůstává, že trvalé zobrazení vteřinovky mělo zásadní vliv na spotřebu – možná, že i dnes najdete v návodu, že řežim analogových hodin může vyvolat větší spotřebu. Mrzí mě to ale dá se s tím žít. Když přišly první kusy do prodeje a zapůjčená beta dostala aktualizaci, nevěděl jsem, co s tím. Vypadalo to, že to nic neumí, nešlo reagovat na otázku, jaký je rozdíl mezi eMkem a Véčkem, nebo jaký je rozdíl mez eMkem a M430. V té době byl asi jediný, výdrž na jedno nabití. Možná jsem nebyl sám a proto také nebylo ani co číst ani psát. Zákazníci mluvili o tom, že to, co bylo k dispozici ve světě, bylo jen v superlativech – takže takové ty slibi, co bude, nebude, co by mohlo být. Situace se zlepšila s další aktualizací a zjeména s tou, co přibyla v prosinci ale pořád to bylo......tak napůl cesty. S aktualizací z února se pocit výrazně zlepšil, protože bylo doplně to, na co jsem byl zvyklí z předchozích generací. Co mi zatím chybí, je tzv. zámek zóny (Zone LOCK), který má být doplněn ale moc se na to ve Finsku zpočátku netvářili. Asi vám i nám tvrdí, že sbírají zpětné reakce uživatelů a podle nich budou stavět funkce. Asi na tom něco bude, protože v nedávné době chodit takový dotazník těm, co už Vantage užívali. Nyní jsem tedy v celku spokojený a říkám si, že to mohlo být takto od začátku a to prvotní nadšení nemuselo na krátko uvadnout.

        0 0
        • jdr79  

          Tak jsem ty Véčka objednal. Ale „běda vám, běda vám“ (obecně)… jestli nebudu spokojený :-D :-D :-D

          0 0
          • Barak  

            Konecne testovaci jezdec.:)

            0 0
          • pavelmisar  

            Noo já je nedoporučoval, já jen napsal co umí a můžou umět :D Spíše bych doporučil z vlastních poznatků Fenix 5X Plus, ale tak řekněme si to tak, kdyby měl člověk řešit co si koupí na ruku kvůli údajům, tak na to kolo ani nevyjede :-D

            Každopádně napiš nějaké základní věci co jsi tam pochytil, jsem sice Garmiňák, ale tento model od Polaru mě fakt dost zajímá :-)

            0 0
            • jdr79  

              To byl jen takový výkřik, že jsem to konečně rozsekl.

              O F5XPlus jsem taky uvažoval, ale nakonec mi přišly příliš velké a možná zbytečně drahé (ne v absolutních číslech, ale v vzhledem k funkcím, které chci. Hudbu z hodinek fakt poslouchat nebudu, mapy oželím a GarminPay pro pár využití za rok nepovažuji za zásadní)

              Dojmy napíšu, zítra by měly přijít na pobočku :-)

              0 0
              • pavelmisar  

                Jojo jsou fakt dost drahé, to je pravda a velké jsou, chce to velkou ruku :-)

                Super, budu rád když se o nich konečně něco dozvím, protože na netu je toho fakt málo :-)

                0 0
        • Pajasob  

          Osobně můj názor na Polar (né Vantage) obecně. O Vánocích 2015 jsem dostal CS500+ se vším všudy (Wearlink, kadence, speed), neměl jsem ale datalink. Byl jsem TOTÁLNĚ spokojen, protože byl krásný, čitelný, absolutně přesný ve všem. Výdrž na jednu baterii = rok :D. Přesně po roce jsem pořídil Datalink (konec roku 2016). Ano, CS500+ byl už poměrně starý, ale byl prostě úžasný. Teďka jsem mohl používat grafy v polarpersonal­traineru a dívat se na training load, který docela fungoval. Potom tuším na podzim 2017 oznámili konec personaltraineru na konci roku. To mě strašně naštvalo a mrzelo, naštěstí ten osud prodloužili, ale stejně. Když jsem začal studovat na vejšce, na jaře 2018 jsem si pořídil kolo do Prahy na ježdění a přemejšlel jsem, zda pořídit ještě nové (nebo spíš repasované) senzory w.i.n.d. na to „pražské“ kolo. Nakonec jsem se rozohodl, že NE, rovnou jsem zauvažoval o novém computeru. A jelikož jsem s Polarem spokojený (až na to, že mi prostě násilně znemožňují pokračovat se skvělým CS500+), tak jsem koupil V650. Za mě Flow je lepší než personaltrainer, ale kromě mapy, kterou jsem nutně potřeboval pro jízdu po neznámu v Praze, samý kroky zpět. Tak například sklonoměr je u moderního V650 opravdu málo přesný, protože používá data z GPS a nikoliv ze speed senzoru, což je totální cancer. Další krok zpět je, že V650 neměří teplotu, kterou CS500+ měřilo perfektně přesně. Nemožnost automaticky posunovat obrazovky. Tlačítko jen jedno a to na dost blbém místě. Nemožnost zobrazovat mapy během pauzy (když si ji chcete zobrazit, musíte pokračovat v jízdě o 0 km/h a totálně vám to nabořuje průměrnou rychlost, která se snižuje postupně až limitně k nule – další cancer, který mohli opravit už před x lety). Nemožnost V650 bezdrátově přenést data přes Android telefon nějakým normálním bluetooth způsobem (na podzim 2018 mi to ještě šlo, ale teď už mi to hlásí, že je můj telefon nekompatibilní). Přesto musím u Polaru ocenit jednu věc – to je krásně zpracování tréninku ve Flow. A jelikož se mi rozbily náramkové hodinky, koupil jsem si po dlouhém váhání A370 v Datartu za 2 499 Kč na začátku ledna. Nejdřív jsem spíš litoval, ale po měsíci jsem si zvykl a už ho nemám v plánu pouštět dál. Štve mě ale komunikace Polar se zákazníky a to jejich věčné „naslouchání zákazníkům“. Oni umí jen mlžit, nic víc. Téměř nikdy nic konkrétního nesdělí (píšu téměř, protože to dělají nově jedině u Vantage, kdy udělali skromný timeline budoucích funkcí). Polar je tedy super na zpracování a přesnost dat z tréninku. Ale některé věci, které dělají-nedělají jsou až k vzteku (ale já se nerad vztekám, tak jsem spíš jen mrzutý :-))

          A ještě pár slov k tomu jejich ukončení personaltraineru. Během let vyrobili opravdu kvalitní computery, hodinky, se kterými jsou maximálně spokojeny určitě desetitisíce lidí, ne-li víc. Podle mého názoru by měli udělat nějaký můstek pro tyto produkty i do Flow (bez sofistikovaných funkcí, ale možnost zhlédnutí tréninku na počítači by měli nechat zachovanou). Stejně jednoho dne tyto starší výrobky doslouží a bude to většinou brzo, max. pár let. Nemusí udržovat personaltrainer kvůli tomu. Polar mám rád, ale kvůli tomuto zkrátka méně než dřív. Kdyby aspoň více vylepšovali jejich SW u stávajících produktů.

          0 0
    • M48  

      Dovolím si přidat reakci díky zhruba dvouměsíčnímu vlastnictví a provozu nových Polar Vantage V. Přešel jsem na ně z Garmin Forerunner 910, s kterými jsem byl spokojený. Avšak nasály před Vánocemi místo sportovních dat vodu a já musel řešit nákup nových sportovních hodinek. I díky zdejšímu fóru jsem nakonec vybral Polar Vantage V. Koupeno u pana Šáchy, díky moc za prodej a díky i za rady a vždy okamžité odpovědi na mé dotazy.

      Rozhodování to nebylo jednoduché, protože všichni kamarádi „jedou“ na Garminech a takové to hecování a výzvy pomocí aplikace od Garminu, které mě lehce nutily k tomu, abych makal, zde prostě a jednoduše nejsou. Když nad tím tak přemýšlím, tak byly dva důvody, které mě přesvědčily. Přesnější měření tepu na ruce a pak to, že se vyčlením a nebudu „ovcí“.

      Je pravda, že ze začátku jsem byl lehce překvapen absencí všech těch funkcí, které byly avizovány, že hodinky umí. Nenechal jsem se zvyklat a netrpělivě vyhlížel aktualizace, které přišly a hodinky daly do takového stavu, který ma naprosto vyhovuje.

      Narovinu se přiznám, že nejsem žádný expert, abych vše študoval a zabýval se, proč a jak a abych dokonale vše ovládal. Tím myslím, že neumím a asi nikdy nebudu umět si pořádně nastavit v programu „flow“ trénink a další tomu podobné finesy. Jsem prostý uživatel, který chce vidět progres, chce mít přehled o svém tréninku. To hodinky splňují do posledního puntíku.

      Občas jsem lehce zaskočen různými hláškami, typu: Kardiovaskulární systém není zcela zregenerován. Měl bys odpočívat. Proti tomu na další stránce hodinek vyskočí hláška: Poud budeš takhle pokračovat, tvá výkonnost bude klesat (prosím nechytejte mě za slovo, píšu to z paměti a ne doslova, co hodinky píšou).

      V aplikaci „flow“ oproti té garminovské se možná lehce ztrácím. Nějak mi ta druhá jmenovaná přišla „user friendly“. Ale není to nic tragického a věřím, že se v tom nakonec zorientuji. Dotáhl jsem to už tak daleko, že jsem si i sám dokázal nahrát oblíbenou trasu do hodinek, podle které budu moci jet na kole.

      Moc jsem si přál mít v hodinkách oznámení o volajícím a zprávách, které mi při spárování budou chodit. Když se tak stalo, nakonec jsem to vypnul, protože Polar, pokud se nemýlím, tak informuje pouze v „netréninku“, tedy pokud trénuji, tak žádná notifikace na hodinky nepřijde. Což na jednu stranu chápu, že by měl mít člověk klid na trénink, sport, ale na druhou stranu mi to je k ničemu, protože telefon mám stále u sebe a dablovat koukání na hodinky v tu samou chvíli, když se koukám na mobil je asi nesmysl. U Garminu to funguje i při tréninku, což třeba na kole, běžkách je fajn, že je vidět, kdo vám volá a buď se rozhodnete dle důležitosti to vzít nebo ne. Při závodě samotném to neřeším, protože tam prostě telefon nenosím. To mi přijde dle mých nároků jako chybějící a uvítal bych notifikace při tréninku.

      Chybí mi u baterie viditelnost, na kolik procent jsou nabité.

      No a poslední negace je sklíčko. Safírové sklíčko u konkurence je fakt safírové sklíčko a vím, že není tak lehké jej poškrábat. Já po měsíci už mám dva škrábance a docela mě to mrzí. I když vím, že to sklíčko má nějakou tvrdost rovnající se tomu, co dávají jako ochranné sklo na telefony, tak to pořád není safírové sklo.

      Obrovské plus je pásek, který absolutně na ruce není cítit a o hodinkách ani nevíte. Velké uznání má pro mě i výdrž baterie. Trénuji každý den, o víkendu si dávám i 4–6 hodinové výlety na kole a baterie vydrží 14 a více dní.

      Jinak hodinky fungují výborně, splňují všechny mé požadavky na všechny sporty, které dělám. Nyní se připravuji na Ironmana a věřím, že i díky nim se dokážu posunout a připravit se tak, abych to zvládl.

      Věřím, že jsem si vybral dobře.

      0 0
    • janez  

      take uvazuji o VV, jako dlouholety uzivatel garminu jsem mel trochu smulu, tak uvazuji o zmene.

      u fenix 2 mi odesla GPS mesic po zaruce u fenix 5 barometr mesic pred zarukou ale chybne mereni vysky jsem pricital douho spatnemu firmwaru, ktery se aktualizaci vyresi, takze k reklamaci jsem dosel az po zarucni dobe a zpetne se to neuznava (ac mohu dokazat chybne zaznamy aktivit);(

      vim ze je sezone jeste trochu brzy, ale presto treba nekdo z dovolene mate zkusenosti jak VV meri GPS plavani ve volne vode? u garminu jsem s timto mel obcas problem. Mohu pouzit stavajici garmin HRM run s VV?

      0 0
      • janez  

        tak VV pouzivam zatim cca 1 mesic. vydrz cca 1 tyden, 8–12h aktivit stridam kolo/plavani/beh.

        ortostaticky test je zajimava vec, ale muzim rict ze vetsinou pred treninkem citim jak na tom jsem – test tyto pocity jen potvrzoval…

        dale mohu jen srovnavat s garminem.

        • GPS presnost srovnatelna
        • optika mi prijde podobne nepresna jako u garminu, zatim je zima, v teplejsim pocasi bude jiste presnejsi
        • plavani v bazenu meri stejne presne, plusem je opticke mereni tepu (nepresne ale celkove pro predstavu je ok), minusem absence manualniho pridani drillu se vzdalenosti (napr 200m ploutve se bazeny nepocitaji, u garminu lze behem aktivity do hodinek jednoduse nacvakat)
        • navigace funguje jen od zacatku trasy a od pulky, kdyz se mi hodinky za pulkou trasy restartovaly navigace se od skoropulky jiz nechytla a porad me odkazovala k navratu do presne pulky. navigaci jsem zkousel dvakrat a pokazde restart hodinek a error „oops…“ bez ulozeni trasy, na tento problem jsem narazil online u vice lidi, polar to jiste opravi.
        • u polar flow mi chybi moznost manualniho uploadu aktivit ze souboru gpx/tcx (manualne lze nahrat jen course pro navigaci) nebo pridat rucni aktivitu bez zaznamu gps/hr atd…
        0 0
        • Barak  

          K tomu poslednímu bodu, do flow lze přidat aktivitu bez záznamu gps/hr, jen jsi tu možnost asi nenašel. Je to v Diáři a nahoře vedle filtru záznamů dle období je tlačítko Přidat.

          0 0
    • Forester  

      Tak moje V800 mají nějaký úraz. Dole pod displejem se udělala jakoby bublina a pomalu se zvětšuje :-(. Nemáte s tím někdo zkušenost?

      Možná mě čeká zatím nechtěný upgrade na VV :-). Tak snad už většina problémů s nimi vyřešena. Zdá se mi, že na FB k VV se už občas vyskytují i pochvalné komentáře :-).

      0 0
      • cubas  

        Mám. Odlepuje se horní vlepené sklo. Jediné řešení je výměna horního krytu. Zvládneš to sám. Samotný kryt stojí 1000 – 1500. Já jsem při tom i vyměnil baterku (původní už tekla a vydržela zhruba 5 hodin).

        0 0
        • Forester  

          může se jen zeptat, kde jsi sehnal ten horní kryt a baterii a na kolik to vyšlo. baterie už taky mele z posledního.

          přemýšlím, jestli se mi to vyplatí s tím drbat. Jsem na tyhle věci trochu nešika. Tak jestli to rovnou nespojit s upgradem na VV.

          0 0
          • cubas  

            V Polarshopu. Hodinky potom vypadají jak nové. Zároveň jsem měnil i vnitřní těsnění (30 korun?) Co se týče baterky, je to trošku piplačka, hlavně napájet ty tenounký drátky. Jednoznačně doporučuji tu větší baterku co je zmíněnan v diskuzi.

            https://www.ifixit.com/…e/Polar_V800

            Po výměně akumulátoru jsem už spokojený, výdrž na GPS není tedy 12 hodin, ale spíše 10. I tak je to pro mě dostatečné.

            Jinak výměna v servisu stojí kolem 4500,– – je to dáno tím, že se mění i základní deska.

            0 0
            • Forester  

              no, tak je pro mě dost unreal :-), že bych to spravil

              A dávat za to ty prachy, to se moc nevyplatí … takže upgrade.

              Každopádně díky za info!

              0 0
      • Barak  

        Syn mi flaknul hodinkama o dlažbu, takže mám něco podobného. Na funkci to nemá vliv, takže neřeším.

        Edit: nicméně, ještě k tomu upgradu, který je zní en v jiném příspěvku. Pro zajemce, tady vyšla nové recenze VV:

        http://www.gone4.run/…bel/technika?m=1

        0 0
        • Forester  

          Nemá to vliv na utěsnění, jako aby tam nenatekla voda?

          Za recenzi díky.

          0 0
          • Barak  

            Nemohu posoudit, neplavu. Vlhko od potu nebo mokré bundy se ale dovnitř nedostalo.

            0 0
          • cubas  

            Voda / vlhkost se dostává mezi dvě vrstvy. Takže bublina se sice zvětšuje, ale dovnitř hodinek se nedostane.

            0 0
            • Forester  

              potvrzuji, bublina se zvětšuje :-(.

              teď přemýšlím, jestli je prodat s bublinou s tím, že ji mají nebo to nechat opravit a pak prodat … alespoň důvod se zastavit v Polarshopu a kouknout se na VV naživo :-)

              0 0
              • Forester  

                Tak po dnesnim vyzkouseni VV a nasledne diskusi jsem se rozhodl s upgradem na VV pockat a zatim opravit V800. Cena za opravu 1600, to holt dam a pockam, kam se VV posune.

                0 0
                • Barak  

                  Copak? Nejake info, které v recenzích zatím nezaznely?

                  0 0
                  • Forester  

                    To snad ani ne, jen jsem si potvrdil, ze to vlastne nic moc navic, snad jen zatim, nema – mereni tepu ze zapesti a lepsi recovery statusy jsou pro me malo – a spis nejake drobne nedodelky, zminovane vsude v diskusich a resene prubeznymi upgrady. Jinak vzhledove vypadaji paradne, o to zadna.

                    Takze dokonce roku pockam a k Jezisku se rozhodnu, jestli uz je cas na VV nebo vezmu F5+.

                    0 0
                    • Barak  

                      Nic moc navíc kromě větší vydržet baterie, tepu že zápěstí, měření výkonu pri behu a recovery statusy tam asi fakt neni, to je fakt. To už tak nějak vyplývá ze všech recenzi.

                      Oproti F5 Je tam pořád rozdíl v ceně, ačkoliv s příchodem F6 asi cena F5 půjde ještě dolů.

                      0 0
                      • Forester  

                        Tak F5 už jde sehnat za 10, F5+ úplně nevím, ale tak za 15. To už je skoro stejná cena.

                        Ale zase přijdu o Flow. I když zálohuju na Stravě, tak o Flow bych asi přijít nechtěl. proto pořád tak laboruju :-). Nakonec stejně vezmu VV :-).

                        0 0
                        • Barak  

                          Vyse jsem psal o F5, ale měl jsem na mysli + verzi, sorry.

                          VV seženeš lehce pres 10, hrudní pás nepočítám, protože lze použít z V800. Takze rozdil nyni 5K, to je dost myslím.

                          Zkoušel jsem pomoci nějakého on-line nastroje prehrnout zkušebně data do Connectu. Některé věci to ale nevzalo. Dat ve Flow se taky nechci vzdát. Meho nastupce V800 vidím dost podobně.

                          0 0
                          • Forester  

                            ještě k těm nedodělkům u VV.

                            Chybí tam hledání senzorů (při zapnuté aktivitě). Jedeš dlouhej trénink na kole, skočíš na oběd a nechytí se ti tepák. U V800 dáš z rychlého menu (vlevo nahoře) hledání senzorů, najdeš a frčíš. U VV to není, takže nový trénink nebo pokračuješ, ale bez tepovky.

                            Bohužel, ještě pár takových věcí tam je. Snad to do vánoc vychytají :-).

                            0 0
                            • Forester  

                              jo a jedna pozitivní :-) k VV.

                              Nový držák na řidítka, resp. spíš podlažka pod hodiny. Je měkká a má ďolíček pro měřák ze zápěstí. Takže za mě velké +. Ten držák k V800 mě trochu dráždí.

                              0 0
                        • bop  

                          Export vsech gpx z Flow jsem svého času nakonec zvládnul makrem v Chrome, kompatibilitu gpx vyřešil hromadným nahrazením přes soubory. Import do Connect už šel jak po másle.

                          0 0
                          • Forester  

                            Ale tohle, to mi slyšet nechceme :-)

                            0 0
                          • Barak  

                            A měl jsi u jednotlivých záznamů uvedene i správné aktivity? Myslím tím silniční cyklistika, horská cyklitika, beh atd?

                            0 0
                            • bop  

                              Mám jen bike, takže nedělím. Zpětně se mi vybavuje, že jsem přehazoval cyklistiku na mtb… Běh byl tuším ok. Více typů aktivit jsem tenkrát neměl.

                              0 0
                              • Barak  

                                Já jsem právě narazil na tenhle problem. Aktivity nemely spravne prirazeni sportu, takže veskere dlouhodobe statistiky by byly v tahu. A ručně to předělávat u stovek záznamů jsem fakt nechtěl.

                                0 0
            • Thomasek  

              Až jednoho dne se ta vlhkost dostane dovnitř a konec (osobní zkušenost – ale po cca 1/2 roce a to jsem s nimi normálně i plaval).

              0 0
              • Forester  

                Jj, byl jsem upozornen, ze plavani nee :-). Pristi tyden bude oprava.

                0 0
      • Forester  

        Opraveno, v Polarshopu. Boky jsou teď černé místo stříbrné, ale možná to i vypadá lépe. A teď jsou doopravdy jak nové :-).

        Takže vlastně spokojenost!

        0 0
        • Forester  

          Další závada, nejdou dobíjet :-(. Asi už se fakt musím rozhodnout pro nové!

          0 0
    • BLACK1E  

      Výdrž s GPS více jak 15h (reálných), možnost Stravy a hrudního pásu. Měření ze zápěstí bych bral jako bonus. Netušil jsem, že bude tak těžký něco sehnat za aspoň trochu rozumný prachy.

      0 0
    • filipino_23  

      nejake poznatky o VANTAGE M?

      0 0
      • bazukoid  

        mam ich asi mesiac. ale nemam s cim porovnat. su to moje prve sportove hodinky. co ta zaujima?

        0 0
        • filipino_23  

          celkovy dojem + ci su nutne caste aktualizacie k vyrieseniu nedostatkov. Pripadne su tie nedostatky vyriesene?

          0 0
          • bazukoid  

            do teraz pridali kopu funkcii (upozornenia z telefonu, do not disturb…) nic z toho vsak nepouzivam. ovladanie je pohodlne. vobec mi nechyba dotykovy displej. na stlacenie tlacidla reaguju bez zavahania. pouzivatelske rozhranie je trochu netradicne – rolujuci zvisly pas informacii namiesto prepinania samostatnych obrazoviek. celkom sa mi to paci.

            s presnostou gps som mal zatial iba jeden problem. v sobotu mi zaznamenali cast cesty domov priamou ciarou do ciela, krizom cez pole a rodinne domy. prave vtedy ma vsak zastihol dazd, mohlo to byt sposobene tymto? jazdil som s nimi iba na cestaku. neviem, ako by sa spraval zaznam v hustom lese.

            co sa tyka merania tepu, nemam moznost porovnat to s hrudnym pasom. zatial mi najviac namerali 198 uderov. bolo to v kratkom ale strmom kopci, kedy som pocitovo isiel na doraz. necitil som, ze by som mal este nejaku rezervu. nie som si vsak isty, ze 198 bpm je spravna hodnota

            0 0
            • filipino_23  

              diky za postrehy

              ja ich budem mat primarne na beh. Na kolo mam M450 a tie na ruke teda moc COOL nevypadaju.

              o tepovku mi nejde. nie som zase taky strelec, aby som ju riesil

              idem ich objednat

              0 0
    • bazukoid  

      .

      0 0
    • Pajasob  

      Polar právě vydal nové hodinky:

      https://www.polar.com/en/ignite .

      Mají několik úplně nových funkcí. Cena 199 dolarů. Zároveň s tím v říjnu dostanou Vantage velký update, který bude obsahovat některé tyto nové funkce: https://www.polar.com/…tage/updates?… .

      Vypadá to zajímavě.

      0 0
    • Masaj13  

      Polar vantage v verze 4.1.1.glonass vs Galileo, jaké jsou vaše zkušenosti. Glonass vypadávání Galileo lepší když dojde k vypadnutí sami většinou se znovu nechyti, musím sám spustit pokračovat. Před aktualizaci když vypadly tak se chytili sami, i zastavení a rozbehnuti se chytli. Trochu začínám litovat přechodu z V800, dám na jednu ruku nad sebe Vantage a V800, V800 signál super nevypadá pokud se nezastavim. Proveden několikrát tovární nastavení tak i reset.

      0 0
      • filipino_23  

        na mojich Vantage M pouzivam Glonass a uplne v pohode. za 3/4 roka co ich mam, signal vypadol dva krat ale v priebehu par sekund hned naskocil. signal chytaju uplne v pohode do 10sekund

        0 0
    • Lucik_bikerka  

      Ahoj, mám Polar Grit X a používám sledování TF v noci. A protože, mám tepovku v noci hodně nízkou, tak mi to ukazuje, že Polar není používám, takže mi to nedělá záznam spánku. Nemáte s tím někdo zkušenost? Nedá se to někde nastavit? Díky

      0 0
      • ladys  

        Nastavení, souvislé sledování tepové frekvence.

        Jinak asi tovární nastavení a pak reklamace..

        0 0
      • vt  

        „hodně nízkou“ – tj kolik?

        0 0
      • Dworry  

        Málo utažený řemínek ?

        0 0
        • Lucik_bikerka  

          Řemínek byl, tak jako vždycky. Ukazovalo mi to 34 a tím mi to padlo do režimu nepoužívání. Nikde jsem nenašla, že by šlo nastavit od jaké tepovky to má počítat. Stalo se mi to zatím dvě noci, jinak to funguje normálně, když mám tep cca 40.

          0 0
          • Dworry  

            Funkci TF nepoužívám, v návodu k hodinkám píšou …

            "Souvislé sledování tepové frekvence se automaticky zastaví, jakmile vaše aktivita dostatečně klesne.

            Pokud sporttester Polar zjistí, že delší dobu sedíte, spustí se souvislé sledování tepové frekvence, které

            vyhledává nejnižší tepové frekvence během aktuálního dne."

            … ale moc chytrej z toho nejsem ;-)

            0 0
    • Bardis  

      Ahoj, jelikož jsem nenašel extra téma na Grit-X, tak se ptám zde.

      Mám Polar Grit-X a zvažuji nákup map Komoot. Mám zdarma jen jeden region a na pořádné otestování se mi to zdá málo.

      Máte někdo zkušenosti s navigací na Grid-X s podklady Komoot?

      0 0
      • Barak  

        Pokud vím, jde pouze o to, že máš účet Polar Flow napárovaný s Komoot, ve kterém můžeš tvořit trasy a do Polar Flow, potažmo do hodinek, pak snadněji přenést. Co se týká navigace, tak hodinky mají navigaci po trase, na tom se nic nezmění.

        Spíš by ses asi měl zeptat v nějakém vláknu, které se věnuje mapovým podkladům a tvořením tras. Hodinkám je v podstatě jedno, v čem si vytvoříš GPX soubor, které do nich nahráváš. Já osobně to řeším tak, že si udělám vždy GPX na mapy.cz a pak nahrávám do hodinek. Od té doby, co mapy.cz umějí přidat i vlastní body na trase (nemám ještě vyzkoušeno), nebude snad ani nutné v tomto směru dále GPX v něčem dalším upravovat.

        0 0
        • Bardis  

          Když tu trasu uděláš v Komoot, tak tě hodinky upozorňují na odbočky, ukazuje výjezdy z kruháče a podobně. To při exportu gpx nedělají.

          0 0
          • Barak  

            Pro hodinky Polar V800 jsem plánoval na mapy.cz, exportovat GPX a odbočky ukazovaly.

            0 0
    • Lucik_bikerka  

      Ahoj jde v Polar Grit X nastavit, aby se zobrazovaly při tréninku na dislpay watty průměrně za 3s. Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.