• rsbiker

    Zdravim, mam celkem dilema ohledne techto dvou cyklopocitacu. Mate s nimi osobni zkusenosti? Polar je mi co do funkci sympatictejsi, Garmin asi jistejsi volba. U Polaru pry hapruje synchronizace s apkou atd. Vytvoreni trasy pres Garmin connect zase neukazuje ani cyklostezku…

    Tedy za kazdy poznatek budu rad…diky.

    0 0
    • hannawald  

      Garmin 520 je daleko rozsirenejsi volba. Polar bude levnejsi, ale moc lidi si ho presto nekupuje. Ja bych sel do osvedceneho nebo si priplatil za novou 820, to je vubec nejlepsi:)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Polar mám a bez problému. Taky jsem řešil jestli Garmin nebo polar, ale cena rozhodla. Synchronizace se STRAVOU funguje v pohodě. Trasy třetích stran se taky dají nahrát a navigovat podle nich. Polar obsahuje OSM mapy. Jediné mínus je možnost používat pouze bluetooth senzory.

      0 0
      • rsbiker  

        Dobra zprava ohledne Stravy. Cetl jsem dost negativniho ohledne parovani a dost lidem aktualne pry nejde :/. Synchronizuje se do Stravy vse korektne? Mapa, hr, cad atd? Jinak mapu vytvaris na Strave, pak importujes do pc a potom na polar flow nebo to jde nejak jednoduseji?

        Edit: jeste me napadly segmenty…vim ze garmin umi upozornit na segment i ho porovnavat za jizdy. Umi Polar neco podobneho?

        0 0
        • IndyCZ  

          Polar kdysi do stravy exportoval špatně, ale to už je tak púl roku zpátky. A ne, live segmenty neumí.

          0 0
          • rsbiker  

            Dik za info. Segmenty bych ozelel, stejne je nutne mit premium stravu a tu budu mit tak 2 mesice v roce…

            0 0
            • canda22  

              Při koupi dostavas 3 měsíce prémium zdarma, ale prémium mít nemusíš, přestože do edge jdou nahrát i manuálně.

              0 0
    • Luwa  

      Taky mám polar a synchronizace je v pohodě, a výdrž baterky je super.

      0 0
      • rsbiker  

        Ok, to je fajn, synchronizace jsem se u polaru bal nejcvic, jinak se mi pozdava vice nez garmin :).

        Btw co navigovani, kdyz mas naplanovanou trasu…dokaze zobrazovat tvuj progress primo na mape a i upozornit na odbocky typu za 150m odbocit vlevo (staci na displeji). Nikde na netu jsem nemohl najit takove video, jen klasicke nahledy do mapy…

        Pokud zvlada, tak asi bude vitez V650 :).

        0 0
        • Luwa  

          No to neumí ani jsem to ne zjišťoval, ale na nic takového jsem na narazil. Jinak synchronizaci dělám přes mobil tak k PC nemusí se připojovat.

          0 0
        • jaja01  

          Líbil se mi, než jsem si v popisu přečetl, že turn by turn navigaci vůbec neumí, mapa v něm se dá použít jen jako papírová!

          0 0
          • rsbiker  

            Aspon tam ale jde importovat oblibene trasy a jet podle cary, jak jsem koukal na jeden z poslednich updatu firmwaru. Garmin hlasi i odbocky predem atd.

            Jinak ja se rozhodl pro Garmin. Hlavne kvuli velikosti, Polar je dost velky, coz me doted nenapadlo :/. A strava segmenty beru jako bonus.

            0 0
        • canda22  

          Garmin Edge 520 umí navigovat stylem „za 100m odbocte vpravo“. Navíc prekryje vodící čárku šipkou pod uhlem zatacky a zvládá open street maps.

          0 0
          • MaPa  

            můžeš mi prosím pro tohle tvrzení podat nějaký důkaz, nejlépe screeny přímo z přístroje? A prosím pro OSM podklad a ČR území. Díky.

            0 0
            • rsbiker  

              Nakonec jsem pořídil edge 520 a opravdu takto naviguje. Naprosto spolehlivě.

              Jinak mapu si můžeš udělat zde http://garmin.openstreetmap.nl/, vyklikáš oblast, vytvoříš mapu a pak čekáš na email, který ti dá vědět, že je mapa hotová a přijde ti odkaz ke stažení. Do garmina se vleze max 100 mega, což je asi věší půlka republiky.

              0 0
              • milmat  

                Právě kvůli malé paměti bych šel raději do 8×x nebo 1000. Mám 810, OSM na SD kartě, kde mám kromě ČR, SK, také Alpy, Itálii a i Chorvatsko.

                0 0
                • rsbiker  

                  Chápu, mi to takto úplně dostačuje, protože navigování používám jako doplněk a přehodit si mapu 2* do roka mi vadit nebude. Šlo mi i o velikost atd.

                  0 0
                  • milmat  

                    jj, ale je dobré vědět, že vnitřní pamět je jeden z parametrů, čím se to liší. Velikost je u 520/820 příjemná. A asi mají lepší display, než 810 – tam jsou barvy opravdu hodně vyblité, že to ani není moc vidět… Jo a ještě ty nové hračky od Garminu mají rychlejší CPU, takže přepočet trasy je výrazně rychlejší.

                    0 0
              • MaPa  

                Já 520 mám, mám i staženou mapu, ale „Turn guidance na ní nefunguje“: http://www.bike-forum.cz/…elu-edge-520#…. Resp. funguje jen v „okolí“ původních silnic base mapy. Tak se ptám, jak to děláš. Díky.

                0 0
                • rsbiker  

                  Asi mas pravdu a funguje „turn guidance“ jen na silnicich. V lese jenom pomoci predsunutych sipek. Kazdopadne se podle toho da v pohode orientovat a jet. Obcas kouknu na svou caru a ty sipky. Na silnici zahlasi odboceni s predstihem. Az tak jsem to doted nepozoroval, ale dneska kdyz jsme jel, tak to tomu odpovidalo…

                  Btw nevim proc, ale nejdou mi live segmenty. Pritom jsou povoleny a i v edge 520 je vidim a muzu zobrazit. Stravu premium taky mam. Uz nevim co mam vice zapnout :(.

                  0 0
                  • madik  

                    U mas vybrané segmenty v oblíbených? Dokud si zadaný segment nevyberes, tak se zobratovat nebude.

                    0 0
                    • rsbiker  

                      Myslis jako „starred“ oznaceni na webu Stravy? Pokud jo, tak to mam. Taky v seznamu od garminu strava live segments je mam, ale pri jizde a projizdeni segmentu se mi segment nepusti. Nevim proc, vse povolene, zaple a nejde. Synchronizace se Stravou jinak funguje ok, nez schovam kolo mam aktivitu na webu…

                      0 0
                  • MaPa  

                    V Connectu přepnout segmenty z Garmin na Stravu?

                    A projevuje se to tím, že ti to neukazuje další segmenty okolo trasy, nebo ti jde o to že ti to nepředhazuje starred segmenty když jedeš?

                    0 0
                    • rsbiker  

                      Nepredhazuje mi to pri jizde starred segmenty. V connectu v segmentech to mam propojeno. Kdyz tam kliknu na segmenty, vypisou se mi a je tam napsano, ze se budou zobrazovat pri jizde live. Nakonec vcera jsem zkousel a zase nic (v zarizeni je mam povolene a vsechny je vidim, ale nespusti se live progress segmentu). Jinak verzi softwaru mam 6.2.

                      0 0
                      • MaPa  

                        Předpokládám že v Edge Settings->Training->Strava Live segments->Segment Options->Enable/Disable→ máš všechny povolený?

                        Jinak nevím. Zkusit vyčistit a nahrát znovu, v nejhorším s resetem :-/

                        0 0
    • Luwa  

      Podle čáry se dá jet.

      0 0
    • Pepino71  

      Jsem víceméně rozhodnutý jít do polaru V650, ti kdo vlastníte wattmetr stages, jak je to se synchronizací skrze bluetooth smart? Vyskytují se nějaké problémy? A jak je to se zobrazením kadence z wattmetru, nechce se mi jít do čidla od polaru, který nemá výměnou baterii. Díky…

      0 0
      • Dirtx-RKfan  

        Ahoj, rád bych si do budoucna obojí pořídil, ale nikde jsem nenašel jasné info – V650 má možnost propojení s wattmetrem a tedy měření výkonu? :-)

        0 0
    • Blade  

      Nevím, jak je to s Garminem, ale u Polaru se ve snímačích rychlosti a kadence nedají vyměnit baterky. Takže cca po roce je potřeba koupit nové snímače, což je při ceně nějakých 900 stovek docela drahá sranda.

      Ano, český člověk zkusil snímače kuchnout a baterie vyměnit, jsou v nich obyčejné 2025, nebo 2032, už nevím. Nicméně elektronika uvnitř má ochranu proti výměně baterie, nějaké počítadlo, takže po vložení nové baterie snímač při průchodu magnetem 50× blikne a pak zdechne. Je potřeba vyndat baterii, znovu ji tam vložit a zase můžeme snímač použít pro 50 otoček kola, nebo 50 šlápnutí do pedálu:) Z mýho pohledu od výrobce docela sviňárna.

      0 0
      • Doktorzet  

        No nevím jak u bluetooth snímačů ,ale u wind senzoru jsem baterku měnil a šlo to v pohodě.

        0 0
      • blaf  

        tak v tehle dobe neni moc duvod se drzet snimacu od vyrobce, BT tepaku je nekolik, wattmetry uz to nektere taky umi, rychlost/kadence taky urcite nejake budou

        0 0
        • Doktorzet  

          Já sem si na mtb koupil tento http://www.cyklo-topeak.cz/…ence-sensor/ sehnal sem ho za 1000kč v akci, má vyměnitelnou baterku a funguje v pohodě. Hrudní pás od polaru má vyměnitelnou baterku. Na silničku nepotřebuju žádnej snímač ,u V650 je ta gps hodně přesná a na silnici funguje uplně v pohodě. U mtb občas v hustým lese ustřelí, ale jsou to řádově metry.

          0 0
    • Doktorzet  

      Nenašel někdo nějakej pěknej předsazenej držák na řídítka (něco jak bar fly pro garmin) na v650 ? Nejlépe aby nestál 1000kč.Klidně i čína. Díky

      0 0
    • Pajasob  

      Nechci zakládat nové téma, proto se zeptám tady. Jaké máte zkušenosti s V650? Mám možnost jej koupit z druhé ruky za cenu cca 4 tisíce s hrudním pásem. Momentálně mám CS500+ a kvůli avizovanému konci polarpersonal­trainer ke konci roku 2019 hledám postupně nějakou náhradu. Jen co jsem zjistil, tak Polar je dost laxní co se týče aktualizací. Dokonce i M460 má některé lepší funkce než V650 a to je teda co říct, když V650 má být oficiálně nejlepší cyklocomputer od nich :-/. S CS500+ jsem ve skutečnosti dost spokojenej a jeho používání jsem nucenej defakto ukončit. Bojím se, že za dva roky oznámí konec Flow a to už by mě asi kleplo, kdybych ten V650 koupil. A co baterka? Jak je na tom třeba po dvou letech nebo po více letech používání?

      0 0
      • Luwa  

        Mám ho 1,5 roku dělá co má. Líbí se mi velká výdrž baterie aktualizace dostává. Ale prodávám ho dostal jsem vivosmart od Garmina a budu kupovat 520-ku. Ať mám veškerá data pohromadě.

        Možná někomu může vadit velikost V650 je to trochu macek.

        0 0
        • Pajasob  

          A co se tam těmi aktualizacemi za poslední dobu vylepšilo?

          0 0
          • Luwa  

            Nejvíce viditelné je hned na čte družice to na garminu musím čekat. Jinak se můžete podívat na historii aktualizací na webu polaru.

            0 0
            • Pajasob  

              Právě čtu, že vydají nějakou aktualizaci, kde bude mimo jiné Strava live segments a něco dalšího. Tak dobrý.

              0 0
    • Luwa  

      Ty live segmenty by byla pecka.

      0 0
      • Doktorzet  

        Výpadá, že tam jsou. Můžeš si je uložit do V650 jako trasy. Ale nemám premium účet, takže nevím jak to funguje za jízdy.

        0 0
        • Luwa  

          Zkusím premium mám. Možná si tu V650 nakonec nechám.

          0 0
          • Luwa  

            Dokonce už funguje bez problémů synchronizace z telefonem. Nic nepadá super, už mám nahrané segmenty tak zítra to zkusím za provozu. Škoda jen že jich jde pouze 20 nahrát.

            0 0
            • Doktorzet  

              No synchronizace už mi taky chodí. Uvidíme časem. Segmenty vyzkouším až budu mít 30 denní trial verzi :D Premium strava pro mě nemá význam.

              0 0
              • Pajasob  

                Teď mě napadlo – když nemám prémium Stravu, můžu aspoň za jízdy porovnávat to, jak jsem daný úsek zajel sám? Nebo ten update mi bude úplně na nic, když nemám Premium?

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.