• Forester

    Uvažuji o upgrade sporttesteru, HAC 5 mě po původní euforii neuspokojuje. Uvažuji o Polar RS800CX Edition, tj. sporttester s čidlem rychlosti a kadence. Později bych k tomu dokoupil i snímač na botu kvůli běhání.

    Máte s ním někdo zkušenosti nebo doporučíte něco jiného. Mám to na horáka a běh. Co se týče ceny, nemám s ní problém. Chci si udělat radost.

    0 0
    • cevapcici  

      Mám ho asi 14 dní. Je to hezká a šikovná věc, moje využití bude stejné. Kolo a běh (bez měření vzdálenosti). Je to novější generace než kapku zastaralé modely typu S725×. Zatím žádný problém nebo negativní zkušenost. Naopak oproti mému předchozímu RS200 oceňuju možnost uživatelské výměny baterie i v hodinkách.

      0 0
      • Forester  

        zajímala by mě hlavně výdrž baterie. s tím jsem měl u HAC 5 velký problém.

        a co ovládání, není to moc složitý, má to nějaké logické sekvence. v některým sporttesterech je to dost komplikovaný

        0 0
        • cevapcici  

          Neznám HAC, ale u Polaru to funguje tak, že všechny (měřené) hodnoty jsou přístupné pouze v modo cvičení = nahrávání. Zapneš Exercise pak Start a už to běží (běží čas, měří rychlost, výšku, kadenci apod.). Bez spuštění Exercise ti neukáže žádný parametr, nepustíš třeba samostatné stopky, měření výšky apod. Neříkám, že je to špatně, proste je to tak. Menu se mi zdají přehledná. Navíc u vyšších modelů se mi zdá, že z hodinek má smysl jenom nahrávat. Prohlížení a nastavování jde pohodlně z počítače. Z počítače jdou udělat i některá nastavení, která z hodinek neuděláš.

          0 0
          • Forester  

            a existují tam nějaké profily, kde si lze definovat možnosti měření? to se mi na HAC 5 líbilo, že tam bylo větší množství profilů, kde jsi mohl kombinovat, co chceš měřit, resp spíše co zobrazovat a zaznamenávat. Třeba při profilu RUN jsem neměřil nadmořskou výšku, atp.

            0 0
            • Ricci  

              U Polaru sa definuje niekolko ( myslim 6 alebo 7)obrazoviek na displeji a co na nich chces mat zobrazene,na mojej CS600 na kazdej obrazovke vidim 3 hodnoty a mozem si nadefinovat,co tam ma byt zobrazene…

              0 0
        • cevapcici  

          Jo, a výdrž baterie píšou cca jeden rok, při jedné hodině měření denně. Vlastní zkušenost ještě pochopitelně nemám.

          0 0
          • Forester  

            zatím jsem natěšenej, takže asi koupím :-). a co ten soft od Polaru? Je přehlednej a funguje dobře? jde mi hlavně o přenos dat. Pokud jsem to dobře pochopil, přenos je infrared.

            0 0
            • MlokCZ  

              Je to přes infra (tedy pokud to je stejné jako CS600, což by být mělo), což mi přijde jako padlé na hlavu (aspoň že mi CS600tka zafungovala a nějakým noname infrákem – kupoval jsem levnější editi 2008, která byla bez přiloženého infra portu). Když už to má Wind přenos, tak nevim proč přenos dat není přes bluetooth, když už to stejně má přijímač na to potřebný.

              0 0
              • Forester  

                napadá mě, že ten bluetooth není asi kvůli spotřebě baterie (možná).

                mám interní v notebooku, třeba to bude fungovat s ním. případně holt dokoupit. ale teď jsou koukal na web polaru a dávají k tomu externí IrDa, takže OK

                0 0
                • MlokCZ  

                  S IrDa notebooku to fungovat může, ale u Polaru není nikdy jisté jestli půjde s každým IrDa.

                  Ale jak sám píšeš, v balení je originál IrDa na USB od Polaru, takže nemusíš řešit (chybí pouze v některých těch levnějších edicích jak mám já – ale když díky tomu vyšla CS600 na 4500Kč, tak nějaký originál IrDa vem čert).

                  Důvod výdrže baterky se mi moc nezdá. IrDa nebude mít spotřebu o moc menší a pás s Wind přenosem (není nad to, aby si vymysleli další honosný název pro přenos na 2,4GHz) také musí pořád vysílat a výdrž je bezproblémová. Přitom CR2354, která je v přijímači (CS600) tak má o malinko více než 2× větší kapacitu než CR2025 ve Wind pásu. A když to zvládne ten pás s méně kapacitní baterkou, tak pro přijímač by to nemohl být problém takhle komunikovat s počítačem.

                  0 0
                  • Forester  

                    asi máš pravdu. jen jsem si vzpomněl na svoje PDA nebo mobil, když nechám zapnutou bezdrátovou komunikaci, za chvíli je po baterii:-).

                    a jinak jsi s tou CS 600 spokojenej? taky jsem o ni uvažoval, ale chci ještě čidlo na běh.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Ano, jsem spokojený opravdu hodně. Mně se vždy CS600 moc líbila, ale nebyl jsem ochotný dát za ní 10tis., zvlášť když nerad přendavám mezi koly (ten držák se při častém sundavání vyvaklá), takže jsem měl u CS100ky více kusů (CS100ka bez pásu byla na bike24 za babku) a tedy ideálně jsem chtěl zase více kusů.

                      Když se objevila CS600 (2008 Team edition, od 2009 CS600× se liší tím, že neumí GPS senzor, což je mi fuk a pak nemá v balení IrDa) na bike24 za 180 euro (ještě ji tam mají, ale už za 200euro), tak jsem jednu zkusil, potvrdil jsem si, že mi perfektně sedí a vzal ještě druhý kus (nebudu mít tedy na všechny kola, ale jeden kus by mi stejně za chvíli nestačil ani s přendaváním, umožňuje 3 kola a já budu mít 4).

                      Kromě funkcionalit navíc se mi moc líbí i další věci a to především organizace displeje s možností definice co bude na jaké obrazovce + možnost zvětšení jednoho údaje přes dva řádky a pak ta změna přenosu. U CS100 jsem u 140mm vidlice byl na hraně dosahu vysílače. Teď je to paráda, dosah jsem testoval u pásu při přímé viditelnosti až 20m (senzor rychlosti na tom bude asi podobně, ten jsem netestoval na dosah, každopádně teď mám vysílač na vidlici mnohem blíže ke středu kola v pohodě funguje dobře, CS100ka by si v téhle pozici ani nešrktla).

                      A ještě by mělo být mnohem pohodlnější prohazování jednoho Polaru mezi více biky, ještě jsem nezkoušel, nemám zatím koupenou ani třetí Wind sadu rychlosti (časem na to dojde, zatím jsem tam nechal ty CS100ky), takže zatím jsem nepřendaval vůbec.

                      Jeslti jsem to ale dle manuálu a párování čidla pochopil správně, tak si bike1 nastavení spáruješ s prvním čidlem na prvním kole, bike2 s druhým, atd. A pak tedy když přejdeš na druhé kolo, tak by dle spárování měl Polar sám poznat, že jedeš na druhém kole a přepnout, tedy žádné ruční přepínání jako na CS100vce, kde to bylo snad na 10 stisků tlačítek hluboku ukryté v menu.

                      CS modely se mi líbi mnohem více na kolo protože mají mnohem větší displej. Ale když to chceš i na běh…

                      CS modely jde dát sice aspoň na ruku s kitem co simuluje (nelze ale ten senzor na běh), že je to jako hodinky, ale aspoň na mojí menší ruku je to velké jako kráva. Takže CS600 je opravdu pouze na kolo (nebo jiný sport, kde bys to neměl na ruce).

                      0 0
                      • Forester  

                        díky za vyčerpávající popis :-).

                        já jsem taky původně koukal na ty modely CS, ale začal jsem trochu běhat, tak bych chtěl i to čidlo. tím pádem musím modely RS.

                        A zaujala mě ta RS800. O 725X jsem ani neuvažoval, zaznělo ton výše, je to v podstatě výběhový model, i když asi dlouhodobě vyzkoušený.

                        Se vzdáleností snímače rychlosti od řidítek nebudu mít problém, můj 80mm Black je na to OK :-).

                        Na co jsem zvědav je jednak ovládání sporttesteru a pak software. Zvykl jsem si na logiku Ciclocontrolu (HAC 4 PRO a HAC 5).

                        Co se týče velikosti, tak mám taky celkem malou ruku a s HACEM při běhu jsem vypadal jak ET, ale to neřeším.

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Tak RS800 řada má taky Wind přenos, takže problém mít ani nemůžeš s dosahem. RS800 a CS600 mají určitě Wind a asi to jsou i jediné řady, co mají tenhle přenos (tím si teď z hlavy už nejsem ale jistý, jestli náhodou ještě nějaký model to nemá taky).

                          0 0
                      • jose  

                        Jen doplnění k těm více kolům. bohužel jsem si také myslel, že stačí spárovat čidla s více kol a komp to sám pozná, ale neeee…potřebuje impuls…jakmile se zapne do „nahrávacího“meny, tak je třeba přes nastavení jen vybrat číslo biku, čidla si sám pamatuje, ale tohle se musí změnit ručně:-( Možná je to tím, že na jednom kole mám i power čidlo, ale to nevím. Jinak naprostá spokojenost

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Tak to s tím výběrem čidla je docela trapné. Sice je to pořád mnohem rychlejší než je to u CS100, ale mohlo to fungovat automaticky, když informace ze signálu spárovaného čidla k tomu má.

                          Ono se mohli bát některých méně častých ale možných situací. Budu mít přijímač spárovaný se dvěma čidly na dvou kolech a teď dva lidi na těch dvou kolech vyjedou současně spolu. Pak by přijímač nevěděl co s tím, díky velkému dosahu by chytal bez problémů signál z obou dvou kol.

                          0 0
                      • Ricci  

                        Mlok,ziadne automaticke prepinanie medzi bikami u CS600 nefunguje,vzdy ked prehadzujem CS600 medzi bikom a cestakom,musim v nom rucne navolit,ci pouzivam bike1 alebo bike2 :-)

                        0 0
      • destr  

        Pokud si sám vyměníš baterku, tak přicházíš o záruku, jinak výměna u polaru vyjde cca na pětikilo, výdrž řekl bych tak kolem 4 měsíců.

        0 0
        • MlokCZ  

          Bez problémů jsem reklamoval kdysi CS100, kde jsem už předtím několikrát baterku sám měnil a žádný problém.

          Kdybych si nechával v Polarech měnit baterky, tak už by mi to stálo nejméně tolik, co stojí nový model z těch dražších (třeba CS600 na bike24).

          0 0
          • destr  

            No já neříkám že si to tam nechávám měnit, ale mám to v návodu. Já si dokonce i měnil baterku ve snímači rychlosti (jinak bych si musel za 11 kil koupit novej).

            0 0
      • pavr  

        ahoj, mám také rs800cx a chtěl bych se tě zeptat jak dostat záznam do googlu, dík

        0 0
        • Forester  

          jestli myslíš do Google Earth, tak tam to dostaneš přes trénink, když si klikneš na kalendář a vybereš ten trénink, který tam chceš dostat. Je tam zmenšený grafík se záznamy a jedno tlačítko pod ním ti ukáže záznam z GPS a pak dáš otevřít v Google Earth (musíš mít nainstalován).

          0 0
    • martin7  

      moje zkušenosti. Mám polar RS 8000 cx s GPS kolu, měřičem rychlosti a tepovkou. Najeto mám s ním celkem 8000 km. Dojmy:

      1. výdrž baterií – v GPSce cca 15–20 hod na obyčejnou Lidl

      baterku

      1. Výdrž tepovky – software hlásí pořád zelenou
      2. Výdrž baterky v hodinkách – také zelená
      3. Výdrž ve snímači na kole – taky zelená

      Tzn celková spokojenost. Jen maličká výtka. Snímač na kole chce opravdu dobře nastavit (vzdálenostně).

      Co se týče software- přenos ok., údaje o zónách, rychlostech jsou taky v pohodě. Jen pozor hodinky jsou schopny snímat pouze 3 snímače najednou. Závěrem, co se mi nejvíc líbí, tak projet si nasnímanou trasu GPS kou pře google earth

      0 0
      • Forester  

        díky za zkušenosti. jen dotaz, co jsi myslel tím dobře nastavit snímač na kole (vzdálenost). To asi platí u všech, ne? nebo to je tady nějaká specialita?

        A pak, zkoušel jsi porovnat záznamy s GPS se snímačem rychlosti (rychlost a vzdálenost)?

        0 0
        • martin7  

          máš pravdu, o vzdálenosti to platí obecně. To byla jen taková drobná připomínka. Co se týče rychlosti systém umí měřit pouze jednu rychlost buď ze senzoru na kole, nebo z GPS. Pokud jsem to porovnával, tak výsledky byly velice podobné. Pouze závisí na nastavení intervalu snímání Máš tam možnosti 1s,2s,5s,15s,60s. Já jezdím na záznam 5s (kvůli výdrži baterie) a odchylka je pro mě zanedbatelná. Dále výpadky signálu GPS jsem zatím vůbec nezaznamenal ani ve městě, ani v lese. Když mi pošleš email můžu ti poslat jak ten záznam GPS vypadá (můj mail je mvlach7@googlemail.com). S čím musíš počítat je že GPS potřebuje po zapnutí cca 30 až 60 s na chycení signálu.

          Dále pokud si chceš koupit, tak v Německu na intenetu jsou ceny cca o 20% lacinější ( nebo aspoň před půl rokem byly) Já jsem dal za GPS, Polar RS800CX a speed senzor cca 9000 CZK.

          0 0
    • raceman  

      jsem spokojeným uživatelem 725×, ale zajímalo by mě, jestli už maj ty RS800 větší paměť než 725…

      0 0
      • Forester  

        aha, to mě ani nenapadlo. tak nějak žiju v tom, že v dnešní době nemůže být paměťová kapacita problém.

        budu to asi dle zvoleného intervalu ukládání, ne? zase vycházím ze znalosti pouze HAC 5 (různé intervaly ukládání a k tomu různá délka záznamu)

        0 0
        • raceman  

          jasně, ale ta 725 při rychlosti, kadenci a výšce v intervalu 5s má „jen“ 9 hodin a když k tomu přidáš wattmetr, tak se tam nevleze ani pořádný švih…

          0 0
      • Dinoxus  

        Menil jsem 725× prave za rs800cx multi a pamet je uz o dost lepsi. Zaznam ryclost-vyska-GPS pri 5s a cas je okolo 24h. V manualu ktery jde stahnout maji hezkou tabulku se vsemi moznostmi a casem zaznamu.

        0 0
        • MlokCZ  

          Doplním, že to záleží na počtu čidel. Na CS600 pro 5s interval je také kolem 24–25 hodin, takže to je asi stejné s RS800, ale je to pouze pro dvě čidla. Při větším množství čidel to poměrově klesne (tedy např. pro 4 čidla to umožní pouze poloviční dobu než pro dvě).

          Přijde mi to pořád dost bída s tou velikostí paměti, dnes by nebyl problém aby byla výrazně větší, aniž by to nějak významně zvedlo náklady.

          0 0
          • Dinoxus  

            Jo uznavam zalezi samozrejme na poctu cide. Na Enduru nastesti nepouzivam kadencitakze zas takovy problem nemam. Notebook mam porad pobliz tak mi tech zhruba 24 hodin staci (i kdyz nastaveni infra od Polaru byl docela boj). Pro me velka vyhoda ze se oproti 725× Polar naucil konecne autostarta i GPs funguje presne tak jak jsem chtel (jen zaznam trasy pokud je pripojene rychlostni cidlo). Jeste by u nas mohli nastavit normalni cenu aby to clovek nem:usel objednavat pres pul sveta…

            0 0
            • MlokCZ  

              Mně ta velikost paměti taky moc netrápí, protože data moc zpět do počítače nestahuju.

              Ale když se jede někam na týden/dva týdny a nechci brát notebook (třeba teď naposledy na Korsice), tak by mi to nestačilo ani pro dvě čidla (vozím jen dvě, kadenci a senzor výkonu nemám a gps senzor k mojí verzi CS600 nejde – tu taky nepotřebuju, GPSku mám extra pořádnou).

              0 0
              • Pebe  

                chtěl jsem se zeptat, umí ta CS600 automaticky rozpoznat spárovaná čidla a podle toho nastavit kolo na kterém jedeš? U CS400 musim vždycky před jízdou nastavit kolo na kterém jedu a už mě to štve :-)

                0 0
                • MlokCZ  

                  Bohužel neumí. Další důvod, proč mám na každém kole samostatný kus CS600 (naštěstí všechny z té akce na bike24 za 179 euro, i tak to dohromady bylo drahé). Ještě mi pak štvalo, že se držáky na řídítka častým vyndaváním dost rychle vykloktají a pak to tam má pořádný vakl. Takhle vyndavám jen párkrát do roka (běžně data do počítače nepřenáším).

                  A i jsem přemýšlel proč to tak není, když je čidlo spárované. A důvod by mohl být následují:

                  Na vyjížďku by vyjela současně dvě kola, u kterých je čidlo spárované s jedním přijímačem. A díky velkému dosahu Wind přenosu by přijímač v tu chvíli měl data z obou čidel současně.

                  A teď by nevěděl co má dělat, to by se neustále přepínal z jednoho čidla na druhé.

                  Tak to asi proto raději rovnou zakázali a nechali na ruční přepnutí.

                  0 0
                  • Pebe  

                    to zní docela logicky, nicméně je to škoda, že to nějak zatím nevychytali :-(

                    ještě je potom řešení mít podobné obvody kol a tak by se to přepínat nemuselo :-)

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Tak mohli tam dát třeba volbu, aby si každý dle podmínek mohl vybrat (většinou ta situace obou kol najednou nenastane, když jsou to kola stejného jezdce). To by bylo ideální.

                      Podobné obvody řeší, že to bude ± správně ukazovat, ale stejně ztratíš pak údaj kolik si najel na kterém kole. A třeba mě ten údaj docela zajímá.

                      0 0
                      • Pebe  

                        to zase ne, to si potom třídim v PC v Polar Pro Traineru, já to zase přenášim do PC téměř po každé jízdě ;-) A i kdyby tam ne, tak to mám ještě na MyTreneeku ;-)

                        0 0
            • Forester  

              dostal jsem se do fáze, že se chystám objednat. zatím jsem stále rozhodnut to koupit u nás, ale nechám si případně poradit, kde by se to dalo koupit za lepší cenu.

              koukal jsem na bike-discount.de, ale tam je cena obdobná. a hlavně jsem s nima teď neudělal dobrou zkušenost s reklamací … trvalo to skoro 3 měsíce, což je síla

              0 0
              • Dinoxus  

                Ja objednaval pres Ebay cena za rs800cx multi lehce pres 5000 dohoda s prodejcem bez problemu nakonec bez cla a DPH ale i s tim by cena byla prakticky polovicni co tady. Kopii vyplene karty na zaruku jsem pred koupi posilal do Polaru jestli se zarukou bude problem a vse sedelo.

                0 0
                • vifon  

                  si vyhral aukciu? To si musel mat stastie. Ceny su totiz cez 300$.

                  0 0
                  • Dinoxus  

                    Uznavam, mel jsem kliku. Nebyla to vyhrana aukce ale kdyz jsme dotycnemu psal nejake dotazy tak jsme nakonec zjistili ze rodice ma puvodem z cech tak mi dal slevu. Ale i kdyz se kouknu ted tak nejlevnejsi vychazi s shippingem na 6720. Tady porad cena okolo 13000. A po pravde s reklamaci Polaru u nas moc dobre zkusenosti nemam tak si to radsi poslu sam do servisniho centra.

                    0 0
                    • vifon  

                      No tiez nad nimi vaham. Ta cena sa teraz na e-bay pohybuje okolo tych 7000 Kc. U nas by som to nekupil prave kvoli cene. Mam oudoorove Suunto X6HR (ma vsetko co potrebujem), ale chcel by som nieco aj so snimanim rychlosti (to jedine mi chyba). Este mam v merku Suunto T6C, ale po designovej stranke ma laka novy Polar.

                      0 0
                • Forester  

                  taky jsem tam rychle nakoukl a cena je teď někde jinde (nejlepvnější kolem 400US – beru verzi s čidlem rychlosti a kadencí).

                  asi to vezmu tady u nás, koukal jsem, že to jde sehnat kolem něco přes 10 tis.

                  S čidlem S3 na běh se vejdu pod 14.

                  0 0
        • Forester  

          můžeš prosím tě hodit link na ten manuál? díky.

          0 0
    • Forester  

      tak jsem se konečně rozhoupal a dnes si jedu pro toho Polara 800Cx. Jen mě napadla ještě jedna věc. Komunikuje ten jejich software s Windows 7 (64bit). Mám teda Professional, tak bych to mohl pustit v XP Mode, ale to je něco navíc?

      Nemáte s tím někdo zkušenost – provoz Polar Trainer na W7?

      Díky.

      0 0
    • TC  

      Nemáte někdo vyzkoušenej zaručeně fungující noname infraport? Já mám nějakej Gembird a nende.

      0 0
    • kuba.kuba1984  

      Mám problém, nevím jestli se Vám to někumu stalo. Když si stáhnu trasu do počítače, tak v softwaru se mi otevře vpohodě, ale bez mapového podkladu. Když pak klepnu na otevřít v google earth, otevře se mi jen ten gůglácký prohlížeč na obr=azku zeměkoule a to je vše :(. Nevíte co s tím?

      0 0
    • Forester  

      tak je to tady, kompletní sada :-).

      ještě to musím vyzkoušet s těma Win 7. prodejce mě ujistil, že se 64bit mu nefungují trasy v googlu

      0 0
      • kuba.kuba1984  

        Mě nefungujou ani v 32-bit

        0 0
        • Forester  

          vždyť jsi mi o kousek výš psal, že ti všechno funguje, resp. jsi mi nenapsal, že by ti něco ve W7 nefungovalo?

          0 0
          • kuba.kuba1984  

            Buď vklidu, normálně to fungovalo :)… ale až po několika mých „odborných“ instalacích se to po.ralo :)… Calm down :)

            0 0
    • Forester  

      tak už mám za sebou první testování (vyjma senzoru na nohu pro běh, to asi až dnes).

      je to můj čtvrtý tepák (VDO 12.6; HAC 4 Pro, HAC 5 a teď Polar 800CX), tak nějaký zkušenosti už mám, ale přeci jen mi to chvíli trvalo. Logika nastavení i ovládání je odlišná od mojich předchozích modelů (neznamená to, že je špatná :-).

      Naštěstí se to dá udělat přes PC, takže to je OK. Montáž senzorů klasická, vyjma magnetu kadence, který se přichycuje oboustranou páskou a přelepuje Samolepkou Polar (to mi přijde laciný, stahovací páska je lepší).

      držák na řidítka nejde na představec (celkem logicky) a s tím trochu bojuji (možná zkusím tu hrazdičku na představec), nemám na řidítkách moc místa (OS a dualy).

      jízda a měření při ní OK, člověk oceňuje, že se obrazovky netočí dokola, ale může se přejet dopředu i dozadu.

      co mě trochu štve je, že kdyz zastavím, tak se to hned ptá, jestli má skončot měření nebo se pojede dál. možná to jde vypnout, případně nějak nastavit, mě to řvalo každou chvíli (zastavoval jsem častěji než obvykle – nastavení hodinek, bahno atp. :-).

      spojení se všemi senzory (hrudní pás, rychlost, kadence i GPS) bez problémů.

      doma přetažení do PC a prohlídka trati.

      potvrzuji, že to na Windows 7 professional 32bit funguje (ještě musím vyzkoušet 64bit na druhém notebooku), včetně google earth.

      pozitiva – relativně logické nastavení, Polar aplikace v češtině, jednoduché spárování senzorů

      negativa – přenos dat před IrDA (už před 5 lety to bylo out), upevnění magnetu kadence, hrudní pás (proč je dvoudílný???), držák na hodinky nelze dát na představec

      po první testování zatím asi vše

      0 0
      • Forester  

        tak po dalším týdnu několik nových zkušeností.

        ten přenos přes infra je nakonec celkem v pohodě. měl jsem z toho obavy, ale OK. ten držák na řidítka je fakt hroznej. mám dualy XT 04 a ty mají celkem dlouhý výstup na kotoučovku a i když mám řidítka 62cm, tak je to na hraně. držák na představec nepůjde, tak asi fakt ta hrazda dopředu na představec (nemáte někdo nějakej odkaz?).

        kalibrace běžeckého čidla proběhla celkem v pohodě, jen nechápu, když mám k tomu i GPS čidlo, že to nejde udělat přes tu GPS.

        čím dál víc se mi líbí ta aplikace Polar Trainer, je tam tho opravdu spousty a hlavně je to v češtině :-).

        na hodinkách mi vadí to červený tlačítko (START). nevím, zda je to nějaká vada mojeho kusu nebo problém souvisící s voděodolností, ale špatně se mi mačká. často až napodruhý, spíše napotřetí (alespoň, že to zapípá). ostatní tlačítka jsou OK (ale ty jsou z boku).

        ze začátku jsem viděl jako výhodu možnost personalizace (úpravy) jednotlivých obrazovek – lze nastavit hodnoty, které to na jedné z X obrazovek ukazuje (počet závisí na počtu spárovaných čidel . nejvyšší počet obrazovek je 6). zdá se mi, že lepší řešení bylo u HAC 5. nepřepínaly se obrazovky, ale řádky s tím, že pravé tlačítko změnilo u řádku funkci a levé podfunkci — tak to šlo u horního a dolního řádku a u prostředního se přípínaly pouze hodnoty. asi je to o zvyku, zatím mi to moc nevyhovuje, už jsem spoustu času strávil úpravou zobrazovaných údajů (strukturou), ale stále to není ono.

        zatím asi vše, až bude něco dalšího, písnu.

        určitě si rád přečtu i zkušenosti dalších.

        0 0
        • MlokCZ  

          Bohužel ty XT 04 dualy jsou fakt totálně dementní konstrukce. Manželka je vozí na rovných 58cm řídítkách. A tam je to až takový extrém, že musí být každá páka natočená v jiném úhlu, protože si vadí navzájem (zasahují až přes střed řídítek na druhou stranu).

          To se pak není čemu divit, že je problém na 62cm řídítkách tam nacpat Polar.

          Pokud je konstrukce brzd normální, tak na 62cm řídítkách s velkou rezervou dám vedle představce gpsku, která je o dost větší než Polar (Polar mám na druhé straně a tam o nedostatku místa nemůže být vůbec řeč).

          0 0
          • MlokCZ  

            Naštěstí ty dualy půjdou teď konečně pryč (ani ji nesedí funkcí), už tu mám nachystané Elixiry + Sram řazení.

            0 0
            • Forester  

              když já ty dualy nemůžu dát pryč, popřel bych svůj názor uplatněný ve spoustě diskusí nejen zde :-)

              ne, dualy mě vyhovují a moc mě mrzí, že v modelovým roku 2011 už nejsou ani u XT či XTR. chtěl jsem je na připravované kolo ;-).

              0 0
        • kuba.kuba1984  

          To tlačítko se mačká fakt blbě, na druhou stranu, tím jak jde ztuha se nezmáčkne, když máš třeba na běžkách hodinky pod bundou…

          0 0
          • Forester  

            tak to jsem rád, že to není mýma hodinkama, ale je to obecný …

            musím najít nějaký správný grif.

            jinak má trochu zmatek v nastavování pásem tepové frekvence. když to dělám přes aplikaci PT, tak jsem tam nějaké možnosti předvolené + možnost definovat si svoje. bojuji s tím, jak to přenest do hodinek.

            trochu taky váhám, když si změním to osobní nastavení, jestli musím každou záložku posílat zvlášť (symbol přenosu do hodinek) nebo se to přenese všechno najednou?

            0 0
          • TC  

            Já nevim, mě červený připadá OK, spíš se mi mačkaj nepohodlně ty boční. :)

            0 0
            • Forester  

              to nebylo o pohodlnosti mačkání, spíše o odezvě tlačítka.

              jinak je jasný, že to červený se mačká pohodlněji, když je nahoře a ty ostatní jsou z boku :-). ale zase ho musím zmačknout minimálně 2×

              0 0
              • TC  

                Tak jsem to nemyslel, fakt se mi mačká velmi lehce, třeba i s rukavicema. Na ty boční musím zabrat.

                0 0
    • Forester  

      Tak už jsem zase o nějaký zkušenosti bohatší. Měl jsem teď delší pauzu kvůli zdravotním problémům, ale poslední měsíc už je to celkem OK.

      Stále přetrvávají problémy s červeným (prostředním) tlačítkem. Nikdy nevím, zda jsem ho zmáčknul (ještě, že pípá). Někdy to jde hned, ale často to musím i 3× opakovat. Na kole moc neva, ale při běhu je to opravdu opruz (Lap time). Ostatní tlačítka jsou OK.

      Základna na řidítka je zbytečně velká. Už jsem sehnal nějaký odkazy na hrazdy před představec. Uvolní se mi řidítka.

      Co mě překvapilo byla hláška o slabé baterii v GPS. Zablokovalo to celý hodinky, byl vidět pouze spodní řádek (pokud se nemýlím, je tam doba jízdy) a nešlo to nikam přepnout. Takže když se to stane na začátku tripu, tak smůla.

      Pořád jsem nedokázal udělat takové rozmístění údajů na jednotlivých obrazovkách, které by mi 100% vyhovovalo. Když už si myslím, že je to v pohodě, zase něco chybí. Skončil jsem u toho, že jsem si na první dvě narval to nejdůležitější a přeskakuju mezi nima.

      Pro tentokrát asi vše.

      0 0
    • jmanek  

      Tak jsem po létech nespokojenosti s prakticky jakoukoliv značkou a typem cyklocomputerů utratil tvrdě naškudlené peníze a šel do RS800CX. Zatím jsem ve fázi konfigurace, reálné zkušenosti napíšu později v reakci.

      Co se mi zatím líbí:

      • Spárování proběhlo bez problémů, všechny senzory (S3, 2×Speed,Cadence, GPS, HR) byly nalezeny.

      Co mi zatím vadí:

      • G5 GPS není na AA/AAA baterku, ale má integrovanou (zřejmě li-on) anabíjí se přes USB. To je moje hloupost, že jsem se nepodíval pořádně naparametry a nevzal raději G3. Jak to budu řešit na dovolené zatím faktnevím :( Nemá někdo tip na malou přenosnou nabíječku (AA/AAA baterky)s USB na nabíjení mobilů a třeba i tohoto GPS?
      • S3 (běžecký) hlásí slabou baterii hned po zakoupení. Naštěstí sedá vyměnit.
      • Speed a Cadence senzory neumožňují výměnu baterie. WTF?! Takže budukaždé dva roky (píšou 3tis hodin) posílat senzor do Polar servisu a oni mipošlou (nejspíš za cenu nového) nový? Nebo se to vyměnit nějak dá?Nemám problém vzít do ruky šroubovák :-)
      • Infra nic moc. Jelikož s mou konfigurací to zvládne nahrát při 1secrefreshi 4h30m záznamu, tak na dovolené budu řešit problém, co s tím.Nenapadá někoho, jak se to dá řešit (kromě tahání notebooku)? Kdysi jsemna fotky tahal malou databanku (HDD v šuplíku s tlačítkem Copy), tak něcopodobného).
      • Namáčení čidel v HR pásu. Mám doma dva jiné a tam to nenípotřeba.
      • Tlačítka je nutné mačkat docela silně (možná se to ale ukáže býtspíš plusem) a odezva není vždy nejrychlejší.
      • Mám trochu strach ze sklíčka, že bude brzo poškrábané.

      Prosím nepochopte to někdo tu dlouhou sekci „Nelíbí“ jako kritiku, vesměs to mohou být jen maličkosti. Čas ukáže :)

      0 0
      • MlokCZ  

        Senzor rychlosti vydrží opravdu dlouho. Mám CS600 už pár let a pořád drží. 3tis. hodin je hrozně moc a i kdyby to v reálu vydrželo jen polovinu, tak to je na dlouho. Tedy nevidím problém v tom, že baterka nejde vyměnit (a možná to i nějak rozkuchat půjde, standardně to ale nejde).

        Proč potřebuješ ukládat po 1s? To mi přijde i na vyhodnocování celého záznamu zbytečné, stačí po 5s. Já se nikdy větší vyhodnocováním celých průběhů záznamů nezabýval, takže mám nastaveno 60s a neřeším (60s je už na vyhodnocení celého záznamu moc dlouhý interval, to je jasné).

        Wearlink pás je výborný i současně trošku slabina. Měl jsem už více pásů (levný noname plastové elektrody, Polar – plastové elektrody, Garmin ten jejich nejlepší) a Wearlink považuju z těch pásů za nejlepší (ten od Garminu také není špatný).

        Navlhčkovat elektrody u něj musím (stačí pár kapek vody) a to mi tedy nevadí vůbec.

        Slabinou je ovšem výdrž těch elektrod. Už jsem oddělal dva kousky, sice je to během více let a pás vozím na kole pořád, ale výdrž není nijak extra. Postupně začne vynechávat, může na chvíli pomoct očistit kontakty a případně celý pás vyprat, časem ale nepomůže nic.

        A i samotná ta elektrodová část Wearlinku je poměrně drahá.

        Teď mi za chvíli dojdou i zásoby Wearlinků (měl jsem 2 k CS100, když jsem kdysi kupoval rovnou s Wearlinkem, standardně CS100 není s Wearlinkem a pak jsem CS600 bral 3 kusy za super cenu z bike24, abych nemusel pořád prohazovat mezi koly).

        GPS seznor se mi nikdy nelíbil, že je zvlášť, takže kvůli tomu mimo kolo mám Garmin Forerunner 110 (CS600 mám stejně verze bez X, takže ani GPS senzor ještě neumí a na kolo stejně vozím velkou gpsku).

        0 0
        • jmanek  

          Ad senzor rychlosti/kadence) OK, snad to vydrží těch pár let. Já měl zatím zkušenosti (Ciclosport, Sigma), že po jednom/dvou letech začlo najednou čidlo vynechávat a pomohla mu až výměna baterie. Třeba Polar nebude tak náročný.

          Po 1sec ukládat asi není potřeba, nechám asi těch standardních 5sec. Škoda, že není ta frekvence nastavitelná pro různé čidla zvlášť (u GPS by mi stačilo třeba 10/20sec, u rychlosti bych ale chtěl menší).

          GPS odděleně mi příjde právě jako super nápad. Neždíme to zbytečně hodinky a nezabírá v nich místo (jak třeba u Garmin 310XT). Akorát jsem před koupí četl, že je to na AA, jenže to bylo psané o G3.

          No, napájení GPS na dovolené bez elektřiny asi budu řešit přes tuto nebo nějakou podobnou srandu :)

          http://www.dealextreme.com/…black-110679

          0 0
          • MlokCZ  

            No mně taky GPS na Forerunneru neždímá baterii a nezabírá místo v CS600 :-)

            0 0
        • camlost  

          můžu s trochu off-topic dotazem?

          používáte (MlokCZ, jmanek, příp. další) tu webovou aplikaci Polar Personal Trainer?

          0 0
          • MlokCZ  

            Já vůbec, tady s ničím neporadím.

            0 0
          • jmanek  

            Já zatím jen nainstaloval klasickou Windows aplikaci Polar Trainer a zkoušel infra-red přenos. Zkusím večer mrknout, co to je zač.

            0 0
            • camlost  

              data ukládám i do traineru, spíš se kochám grafy, než že bych to nějak extra využíval…

              ta webová věc má funkci Training Load a ta mě zatvrzele přemlouvá, že nemám sedat na kolo, protože hrozí přetrénování.

              chápal bych to v zimě, kdy jsem začínal po 3měsíční zdravotní přestávce, ale od té doby se ledacos změnilo (četnost tréninkových dávek, zátěž, VO2Max). a já neumím tu aplikaci přemluvit, aby tam uváděla nějaké smysluplné údaje v Training Load. :-/

              přitom mi to připadá jako jedna z nejužitečnějších funkcí na tom webu (pokud by tedy fungovala).

              0 0
          • Forester  

            já ji používám, co máš za dotaz? teda nejsem nějaký specialista na tuto aplikaci, ale něco vím

            0 0
        • ememem  

          no tak to je teda pekne debilne s tou baterkou, tiez pomaly rozmyslam za co vymenit CM a viac menej som uz bol rozhodnuty pre polar (aj ked este neviem aky) ale tot osa mi ani trocha nepaci. esteze mame BF lebo inak bych sa to dozvedel az po kupe.

          0 0
          • jmanek  

            Myslíš baterii u Speed/Cadence? Tam se ukáže, jak dlouho to vydrží. Pokud to budou ty tři roky a víc, tak to zas tak neřeším.

            Co se týče GPS, tak pokud ti to tolik vadí, tak vem G3. Já si koupil z DealExtreme externí nabíjecí 10000mAh zdroj.

            0 0
      • Forester  

        dovolím si krátkou reakci :-)

        • s tou GPS je to vážně smůla, mám G3 a tam je to na AA. Co vidím jakoproblém je, že když se ohlásí slabá baterie v GPS, nešlo mi vypnout toinfo a měl jsem tam volný pouze horní řádek s časem

        u S3 senzoru to jde vyřešit potvrzením OK. Už tedy vozím náhradní AA baterii do GPS.

        • ta výměna baterii u S3 je v pohodě (CR 2430)
        • ten speed a cadence senzor je fakt naprd, uživatelská výměna baterie midnes přijde jako standard
        • infra jako takové je OK, co se týče intervalu záznamu, ¨doporučuji to,co psal Mlok – 5s jako OK
        • čidla namáčet nemusíš, stačí lehce naslanit hrudník :-)
        • ty tlačítka je asi obecný problém, já mám největší potíže s tímčerveným tlačítkem
        0 0
        • skalp  

          Zhruba po roce užívání mám obdobné zkušenosti. RS800CX jsem koupil na cyklobazaru. Předtím jsem používal S720i a S610i. Koupil jsem s GPS čidlem G3. V hodinkách jsem baterky měnil cca po roce – s wearlink používám 5–6× týdně, navíc s G3 2–3× týdně. Snímání mám nastaveno na 15 s. AA baterka v G3 mně vydrží tak 5 hod, ale používám 3 ks už dost jeté nabíjecí. Červené tlačítko už jsem musel nechat vyměnit, přestalo reagovat úplně. Teď jde na každé stlačení.

          Přesnost u G3 asi není žádná sláva, při běhání v lese se občas ztratí, na kole funguje tak do 55 km/h spolehlivě, při vyšší rychlosti spadne rychlost na 5,5 km/h. Pak se zase najde.

          Data stahuji do notebooku s IR portem – funguje spolehlivě.

          Nevíte někdo, jak spárovat RS800 se speed čidlem? Od známého mám starší. Nějak se mi to nedaří (nevím, jestli není vybitá baterka). U hodinek se pořád hlásí nějaké historické čidlo, které jsem nepoužíval (už jsem ho odhlásil přes PC). To „nové“ se ale pořád nechce přihlásit.

          0 0
          • Forester  

            popiš mi prosím, jak probíhala ta výměna červeného tlačítka a kolik tě stále

            s tou přesností G3 nemám problém. je fakt, že rychlosti nad 50km/h na biku překonávám jen velmi vyjimečně, takže jsem ten problém zatím nezaznamenal. zkusím se podívat do záznamů. jinak při prohlížení dat nad google map je přesnost dostačující a signál neztrácí.

            co se týče spárování se speed čidlem (předpokládám, že na kolo), jde jen o to, aby ho tvůj přístroj podporoval (byl kompatibilní) – nesmí to být série S ani CS, ale s podporou technoloie WIND (bluetooth) – podívej se na stránky Polaru. pak by neměl být s párováním žádný problém.

            0 0
      • Forester  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • jmanek  

      Měl bych nějaké další otázky :)

      Projíždím manuál, ale nemohu najít informaci, zda se dá aktuální výška a teplota zobrazit v v normálním módu (tj. bez toho, abych startoval exercise).

      Elektrody pro wearling doporučují mazat nějakým ECG gelem. Koukám na Heureku a jediný e-shop, co to má, je někde v Trnutnově. Nevíte v jakým obchodě se to dá běžně sehnat? Lékárna? Ideálně Brno :)

      Díky.

      0 0
      • MlokCZ  

        U CS600 to podle mě nejde zobrazit samostatně bez startu aktivity a nejspíš to bude podobné i u RS800.

        Gelem bych mazal pás pouze v případě, že bys měl problémy při jen navlhčení vodou, jinak je to zbytečné.

        0 0
        • jmanek  

          Díky za info. S vodou problém nemám, o gelu jen píšou, že je to vhodné při časově delší aktivitě.

          0 0
      • Coffin Corner  

        Já si ten gel sehnal, přes jednu sestřičku, ale musím konstatovat, že je k ničemu. Je s tím víc problémů, než s normální vodou, nemluvě o čištění.

        0 0
      • MLangr  

        Běžně se to prodává v lékárně, říkají tomu IMHO sono-gel. Není to nijak drahé a jedna flaška ti vydrží až do důchodu.

        0 0
      • Forester  

        pokud nezapneš trénink, tak se nezobrazuje nic – teda v tom meziskoku tam skáče tepovka, ale jinak nic

        co se týče gelu, není potřeba. jak píšu výše, stačí lehce naslinit, případně jinak navhlčit hruď :-)

        0 0
    • Forester  

      někdo to zmiňoval výše a já reagoval, že kdyžtak pomůžu. Jedná se o webovou aplikaci polar personal trainer.

      Přehrál jsem si data z hodinek do Polar Traineru (desktopová aplikace) a pak jsem je z hodinek smazal. Teď nemůžu přijít na to, jestli je můžu dostat nějak zpět do hodinek, protože na web to jde pouze z hodinek.

      Jinak teď už to dělám najednou – desktop i web, ale na tom webu mi pár tréninků chybí a nevím, co s tím. Poradíte někdo?

      0 0
      • camlost  

        jde mi o funkci My training > Training load.

        i jednoduchý pohodý 4hodinový výlet (2756 kcal, training load 495) pošle křivku do červeného pásma s tím, že doporučená doba regenerace je cca 2 dny.

        tak by mě zajímalo, jestli to někomu jinému ukazuje smysluplné hodnoty, jak se dá rozsah těch pásem v Training Load upravit, atd.

        co se týče toho zpětného nahrání dat do hodinek, tak to ti bohužel nepomůžu. mám CS600 (tj. nikoli RS800X) a tam jsem takovou možnost neviděl.

        0 0
        • Forester  

          Schvalne se na to podivam. Zatim jsem to pouzival jako skladiste :-). Na podrobnosti se divam na desktopu do Polar Traineru.

          Ja ted resim to dohrani dat z desktopu, pripadne import z desktopu do hodinek

          0 0
          • Forester  

            tak jsem se na to díval a nic moc jsem nevymyslel.

            jediné, co mě napadá, jestli to nebere v úvahu celkový počet ujetých km a nějaký ten index trénovanosti, který z toho odvozuje. no a jestli toho nemáš moc vloženo, tak z toho usuzuje, že dochází k přetrénování a doporučuje delší oddech.

            mě to dělá taky, a podle mě to s tím souvisí …

            0 0
            • camlost  

              ok, já jsem za tím hledal souvislost s VO2MAX, tak ještě zkusím navýšit počet záznamů. teď je hezky, půjde to samo. (i když tedy navyšovat ze 6 za týden … uvidíme :-))

              0 0
    • Forester  

      tak zase další zkušenosti.

      po delší době se mi podařilo rozhýbat červené tlačítko, tzn. že reaguje, kdy je potřeba. Vypozoroval jsem, že předtím musím zmáčnout jakékoliv jiné a pak červené jde naoprvé (pouze na začátku tripu), pak už je to v pohodě.

      absolvoval jsem výměnu baterie u S3 senzoru a bez problémů. trochu se děsím kadence a rychlosti, rep. neděsím, jen mi to přijde drahé.

      Dále jsem zjistil, že když udělám během tripu delší přestávku, tak se mi často nerozběhne tepovka. kadence, rychlost, GPS je v poho, ale tepovku se jakoby nemůže chytit. takže musím vypnout měření, znova zapnout a dát spojit měření. občas zapomenu a pak to mám bez tepovky.

      taky nevím, zda se dá záznam spojit až v počítači. několikrát jsem to rychle zapnul a dal nekombinovat měření (omylem).

      jinak zatím s přístrojem všeobecná spokojenost a už bych neměnil zpět za HAC 5 :-). má to ještě nějaké mouchy (např. stále řeším rozmístění údajů na jednotlivých obrazovkách), ale jinak OK.

      0 0
      • Coffin Corner  

        Netuším jak RS800 ale u staršího u modelu S725X šlo obnovit hledání tepovky tím, že se přiložil hrudní vysílač k hodinkám, protože u Polaru je normální, že přestane hledat signál tepovky po jeho delším výpadku.

        0 0
      • gmbiker  

        Jak starý máš pás od hrudního vysílače?

        Mě začaly Polary špatně ukazovat tepy po cca dvou letech používání. Napřed jsem měl problémy chytnout tepy hned ze startu, později se mi měření tepů začalo sekat i během jízdy a už nenaskočilo. Laboroval jsem s baterkama, nepomohlo, pak jsem koupil nový látkový popruh a problém zmizel.

        Přiložení hodinek k hrudnímu pásu, jak píše Coffin Corner, ukáže nastavené tepové zóny, ale jako „restart“ měření tepů nefunguje.

        0 0
        • Forester  

          hrudní pás mám původní, tedy cca 1 rok starý. problém vzniká pouze při delší zastávce. při zapauzování se většinou rozběhne vše (GPS, kadence, rychlost) vyjma tepovky. nevím, jestli se to nějak neodpojí

          0 0
          • gmbiker  

            Když se ti nechytne tepák po delší přestávce, není to tím, že ti uschne pás? Nepomůže znovu ho navlhčit?

            0 0
            • Forester  

              tím to nebude. jak píšu výše, stačí vypnout záznam a zase zapnout a už to jede. má to problém s delším zapauzováním.

              0 0
      • jmanek  

        Popiš prosím blíž tu výměnu baterie. To jsi měnil sám nebo jsi to posílal do Polar servisu?

        Já po delší pauze (resp. když se vzdálím dál a hodinky ztratí signál od tepovky a případně gps) volím Settings / Seek sensors. Je to dostupné tuším jen v pauznutém režimu.

        0 0
        • Forester  

          tu baterii v S3 senzoru (pro běh) si vyměníš v pohodě sám (pětikorunou otevřeš senzor a pak vyndáš staropu a vložíš novou baterii).

          tu volbu seek sensors zkusím. díky za tip.

          0 0
    • Forester  

      tak zase pár nových věcí :-). Postupně se seznamuju s webovkou www.polarpersonaltrainer.com.

      Bohužel se mi nepodařilo vyexportovat tréninky, který jsem měl uloženy pouze na desktopu (PolarTrainer) a vložit je na web. Takže jsem to udělal tak, že jsem to na web vložil ručně. Není to kompletní záznam, ale ty základní údaje tam jsou a počítá se mi to do celkových součtů.

      Potom, jak nahoře někdo řešil to přetrénování, tak si doopravdy myslím (a moje záznamy to víceméně potvrzují), že to bere v potaz i historii a vůbec to, jak na tom je člověk s kondicí (průběh výkonu ve vztahu k tepovce a nastaveným intervalům tepovky).

      Co by se mi hodilo, tak je spojení záznamu na desktopu (PolarTrainer). To se mi zatím nedaří, i když už mám stopu :-). Tak kdyby jste někdo měli nějaký návod, sem s ním.

      0 0
      • jmanek  

        Myslíš spojení dvou exercices?

        0 0
        • jmanek  

          Asi jo. No, to je celkem jednoduché, i když neintuitivní.

          1. Spusť Polartrainer
          2. Zvol Soubor / Hledat záznamy přihl. osoby
          3. Vyber první záznam a Otevřít
          4. Opět zvol Soubor / Hledat záznamy přihl. osoby
          5. Vyber druhý záznam, dole zaškrtni „Porovnání záznamů“ a

          Otevřít

          1. Zvol Úpravy / Sloučit záznamy

          Tím se ti záznamy sloučí do jednoho, toho první a ten druhý můžeš smazat.

          !!POZOR!! ale na jednu věc. Nevím proč, ale nesloučí se GPX data (jsou to oddělené soubory). Na to používám GpxMerge (http://sourceforge.net/…ts/gpxmerge/)

          Jinak slučování využívám docela často a to s tím GPX mě tak štvalo, že právě dělám aplikaci, která bude provádět některé tyto úkony, na které u Polaru moc nemysleli…

          0 0
          • Forester  

            díky, to jsem přesně potřeboval. hned večer to vyzkouším. A jak je to tedy s tím GPS, to můžeš mít u jednoho exercise dva GPS záznamy? nebo tam může být pouze jeden a když to nespojíš, tak máš smůlu?

            A jak to udělat u té webové aplikace? Je tam reset map, ale load map nebo něco podobného tam nevidím?

            0 0
            • jmanek  

              Řekl bych, že exercise může mít jen jeden GPX soubor. Problém je, že při sloučení záznamů se GPX soubory nesloučí. Takže zatím musíš aplikovat postup:

              1. Sloučit záznamy (sloučí se do prvního záznamu)
              2. Sloučit GPX soubory pro tyto záznamy (pomocí GPXMerge – soubory jsou

              v adresáři „c:UsersPublicPolar ProTrainerUSER­NAME2012") opět do prvního GPX

              1. Smazat druhý záznam

              Soubory jsou ve formátu: .GPX, např: 12042801.GPX je GPX soubor pro Exercise1 ve dni 28.4.2012

              0 0
              • jmanek  

                Teď se mi to rozbilo, ten formát je:

                [rok][mesic][den][po­radovecislo].GPX

                0 0
                • Forester  

                  spojení souborů v pohodě, ale ten GPS záznam mi nejde. teda spíš mám problém s tou aplikací. stáhl jsem si to, ale nějak mi to nejde nainstalovat. nenašel jsem žádný instalační soubor

                  0 0
            • jmanek  

              Web zatím prozkoumaný nemám, tam ti neporadím :(

              0 0
    • lochy  

      Zdravím,

      chtěl bych se zeptat na Vaše zkušenosti s Polar RS800CX konkrétně s výškoměrem a testem kondice. Před týdnem jsem si tento sporttester pořídil a zatím se s ním podrobněji seznamuji. Co mě ale zarazilo je častá změna uváděné nadmořské výšky. Sportester nechám ležet na stejném místě přes noc a je schopen změnit uváděnou výšku o cca 10 metrů. Nebo stačí navolit výšku, sejít 5 metrů níže a pak zpět a opět neukazuje stejné navolené hodnoty na stejném místě. Kdyby to bylo v rámci 2–3 metrů, tak neřeknu nic, ale takto se mi to zdá divné. Možná je vadné tlakové čidlo. Máte někdo podobný problém?

      Druhá věc je, že ukazuje velmi odlišné hodnoty VO2max při fitness testu než mi byla naměřena v biomedicínské laboratoři. A to až o 9 ml, což je poměrně dost a navíc každý den test ukazuje jinou hodnotu. Test jsem prováděl vždy ve stejnou dobu a na stejném místě.

      ¨

      Pokud máte někdo podobné zkušenosti, budu rád za jakékoliv reakce.

      Předem díky

      0 0
      • MlokCZ  

        Tlakové čidlo měří tlak. A co takový tlak dělá se změnou počasí?

        Změna tlaku může v extrému udělat změnu výšky i o 100m+ (to se nestane okamžitě, ale jiný dne není problém).

        Během vyjížďky taková extrémní změna většinou nebývá, ale změna tlaku, která způsobí chybo kolem 20m, to je běžné.

        0 0
      • Forester  

        s tím tlakem je to jak píše Mlok. Mám nastavenou domovskou nadmořskou výšku a když se vracím domů, tak je to většinou stejně posunuté (do 10m).

        Co se týče testu kondice, ten nepoužívám. Hodnoty jsem si nechal změřit v laboratoři a ty jsme tam vložil. Ten Test je založený na nějakých průměrných hodnotách a nepřikládal bych tomu velký význam. Beru to jako orientační údaj, od detailů máš laboratoř.

        0 0
        • MlokCZ  

          Test kondice určitě nebude produkovat správná absolutní čísla. Mohl by ale být použitelný pro relativní srovnání (pro toho samého jezdce).

          0 0
      • adco  

        S tým tlakom je ako píšu dvaja predo mnou. Mala by tam byť korekcia na zmenu teploty, ale keď sa behom švihu mení počasie (napr. príde búrka), hodnota pri návrate domov sa zmení aj o desiatky m. Naopak pri stabilnom teplom počasí mi to nadmorskú výšku meria veľmi presne, aj na vzdialených vrcholoch od domu sa mi hodnota líši od tabuľkových minimálne (± 1m), tak isto pri návrate domov od nastavenej hodnoty. Test kondície tiež nerobím.

        0 0
    • gustavolafson  

      Ahoj,,,potreboval bych prosim poradit..

      mám nově po polaru cs300 rs800cx s G5 gps senzorem,senzorem rychlosti a kadence,dnes jsem namontoval cidlo rychlosti a kadence,ale nedari se mi je nalezt v testeru ani automaticky ani manualnim vyhledavanim,pritom oba cervene probliknou,pri obehu magnetu…

      co s tim?poradite?diky moc

      0 0
      • Jones  

        zkus zacit novy trenink a pak v nastaveni seek sensor (nebo jak to je). Hrudni pas ti najde v pohode?

        0 0
      • Forester  

        já jsem to normálně udělal při běžným nastavení, kdy jsem si zadal, že chci používat sensor a hodinky nabídly jeho aktivaci spojenou s párováním.

        Pokud to nejde, zkus na chvíli vyndat baterku z hodinek (nezapomeň zálohovat data, jestli tam nějaký máš) a stejně tak i ze senzorů a pak to celé opakovat. Pak by to mělo fungovat.

        jinak problém jsem s tím nikdy neměl.

        0 0
    • Forester  

      tak po delší době zase nějaké zkušenosti :-).

      Po necelých 2 a půl letech mi začal blbnout hrudní pás. Občas se nechytl, občas dával nesmyslné hodnoty. Tak jsem zakoupil nový (jen pás, bez čidla) a už je to zase OK. Naštěstí to bylo jen za 550. Ještě jsem dostal nabídku koupit nějakou lepší verzi (Hybrid), která by měla více vydržet. Pás je řešený trochu jinak a to zejména ta část se senzorama. Uvidíme, údržbu se snažím nezanedbávat.

      Červené tlačítko už funguje víceméně bez problému, používám teď hodinky skoro denně, tak to asi chtělo jen rozhýbat :-).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.