• Lenka.05

    Ahoj, po úmrtí mého sporttesteru od Garmina se poohlížím po nějaké náhradě s GPS (prioritně na běh, ale i na bika – tam budu používat asi jen jako sporttester bez GPS). Zatím mám favorita Polar M400, nemáte s ním již někdo zkušenosti? A ještě doplňující dotaz – kde nejlépe v Praze Polar koupit? – autorizovaný prodejce, cena, zkušenosti s reklamací a servisem…

    A nebo případně něco jiného? Prošla jsem toho spousta, ale v podobné cenové relaci a s podobnými funkcemi mi ten Polar přijde právě jako docela dobrá volba.

    a ještě odkaz

    0 0
    • sjusko  

      Už jej máš?

      Právě to také řeším a zdá se, že to vyhraje také M400. Ještě pokoukávám po V800, ale ta cena…

      0 0
      • Lenka.05  

        Mam :)

        0 0
        • sjusko  

          Spokojenost? Přesnost a výdrž GPS? Co se líbí co vadí?

          0 0
          • Lenka.05  

            No mam je kratce, zatim jsem je pouzivala na kolo, behani, prochazky a rotoped. Jinak je nenosim – pokud je clovek nosi porad, dokazou monitorovat tvou cinnost po cely den, ale s tim zkusenosti nemam. V podstate ted pouzivam jen jako tepak se zaznamem trasy. Presnost GPS muzu srovnat s Garminem Oregon a zda se mi citlivejsi. Libi se mi citelnost displeje, intuitivni ovladani, pekny treninkovy denik, vyhodnoceni pohybovych aktivit…tak nejak nemam co bych mu vytkla. S cim ale spokojena nejsem je vydrz baterky. Udavaji az 8h pri pouziti tepak/GPS, v sobotu jsem byla 2h na biku a dojela jsem s baterkou na 10%. Takze ted mne ceka testovani baterky a jinak pripadna reklamace.

            Nevim…spis se ptej konkretne, co te zajima.

            0 0
            • sjusko  

              No hlavně ta výdrž GPS, rád bych to občas i na nějakej trek a v tom se mi líbí ta V800, který má na jednominutovém režimu až 50 hodin.

              Lze tam nastavit vibrační budík?

              0 0
              • Lenka.05  

                Vibracni budik jsem tam nenasla. Lze tam jen nastavit, jestli chces budik kazdy den, nebo jen jednou, nebo kazde napr utery…ale jen pipa.

                Co se tyka nastaveni frekvence GPS, tak to tusim M400 na rozdil od V800 nema, alespon zatim jsem na to neprisla, jdu se v tom stourat:) Je mozne, ze je tam nastaveny interval defaultne pro kazdy sportovni rezim (napr pro chuzi mene casty, pro cyklo castejsi)…ale nevim, to jen spis premyslim nahlas. Zatim se mi to nepodarilo nikde najit.

                Mne M400 vyhovuje, protoze jsem prilezitostny sportovec (jdu si zabehat na 40minut, odpoledni vyjizdka na biku, pesi vylet vyjimecne)…krome toho napr na bika mam Garmina Oregon, takze polar pouzivam na kole spis jen jako tepak. Pokud bych Polar chtela treba na vikendove treky po horach, tak uz bych sla do V800, ten ma i barometricky vyskomer, M400 jen sbira udaje z GPS. Mne se jen proste nechtelo davat vice jak dvojnasobek, kdyz mi funkce levnejsiho modelu v pohode staci. Treba az budu slavit kulatiny, tak si dopreju nejaky lepsi model, jestli driv neumru :D

                0 0
    • jarouš2  

      Chci ho taky pořídit. Jaké jsou zkušenosti z funkcí GPS v lese? vypadává?

      0 0
    • StaníkKladivoun  

      Já mám Polar M400 a zatím naprostá spokojenost. Po aktualizaci firmware umí i smart notifikace s Androidem 5 a IOS 8.

      Jedinou vadu vidím v tom, že nemají vibrace na rozdíl od V800.

      0 0
    • SloM  

      Zdravim, mate nekdo dlouhodobejsi zkusenost s polarem M400? Specialne pri pouziti na kole a vyuzivani GPS a tepu. Vydrzi baterka tech 8 hodin nebo je to jen marketing? Pripadne jestli v soucasnosti existuje lepsi pristroj na zaznam trasy a tepu (i klasicky na kolo). Dekuju

      0 0
      • Smazaný účet  

        Reálně se výdrž pohybuje okolo 6,5 – 7 hodin (gps + hr). Lepší přístroje určitě existují, stačí připlatit. Triatlonový Polar V800 vydrží určitě o 3 – 4 hodiny déle. Konkurence je v dané třídě +\- stejná. Mimo sporttestery mám zkušenost s garminem edge 800 a taky dobrý. Základem je třeba si ujasnit, jestli preferuješ zařízení na kolo nebo multisport.

        0 0
        • SloM  

          Eh, nedopsal jsem, ze ve stejne cenove relaci.

          0 0
        • popokatepetl  

          mě ted v neděli vydržel 5:30 hod jízdy, zapínal jsem ho v 5:00 a vypnul v 12:30 což je 7,5 hod (autopauza), baterka ukazovala 9%. Znovu už by nešel zapnout ale určitě by to vydrželo ještě hodinu. mě to na 99% aktivit stačí.

          GPS funguje i v lese pokud. Na kole je rychlost orientační, při ustálené rychlosti se to po chvilce srovná ale pokud se mění rychlost tak to má zpoždění. Na kole využívám tep, vzdálenost a nadmořskou výšku, na treku mám tachometr.

          0 0
          • SloM  

            Dekuju za informace. Ja ted premyslim, jestli to ma smysl neco kupovat nebo zustat u telefonu a aplikaci. Asi jedine co tam nemam je tep. Zatim vzdy zapnu pred jizdou zaznam, hodim telefon do kapsy a jedu. Maji „specializovane“ pristroje nejakou fakt vyraznou vyhodu? Kdyz o tom tak uvazuju, tak nakonec asi zustanu u klasickeho mobilu. Kazdopadne diky vsem za info.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Sporttestery mají nad smartphonama výhodu stejně jako normální hodinky nad smartphonama. Informace se dozvíš rychleji a pohodlněji, protože nemusíš vyndavat telefon z kapsy (ne každý to ocení). Tato výhoda padá, pokud máš smatphone na představci. Pro mě mají největší výhodu hodinky v tom, že telefon na krátké vyjížďky nemusím brát a při delších zase nevymlátím baterku telefonu. Dále pak při běhu nejsem závislý na telefonu a nevadí mi, když zmoknu…

              Předtím jsem používal Sports-Tracker bez tepáku a nějak jsem s tím fungoval, byť to nebylo ono. Pokud si nejsi jistý, zvaž levnou variantu smartphone + tepák. Ten od Polaru funguje i s jejich aplikací Polar Beat, ale určitě najdeš nějaký kompatibilní s tvojí aplikací (endomondo, sports-tracker…).

              0 0
              • SloM  

                Diky, to je to, co jsem si myslel. Prakticky jedine co mi chybi je tepak. Alespon pro zakladni prehled. Telefon vetsinou vytahuju az doma po dojeti, pripadne pokud se ztratim, tak jako mapu. Jen si nejsem jisty jak je to s podporou tepaku a windows 10 phone. I kdyz podle toho co jsem vycetl, by mel tepak fungovat na kazdem telefonu s bluetooth 4.0 a vyssim, coz mam. Dalsi vec je podpora v samotne aplikaci, konkretne Run the map, kdyby mel nekdo zkusenost budu rad.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Ze zvědavosti jsem zprovoznil starou Nokii 925 (W 8.1.) a s tepákem H7 od Polaru fungovalo Endomondo. Sports-Tracker funguje asi jen s vlastním modelem. Úspěch jsem neslavil ani v Run The Map, která H7 nespojila s aplikací. Telefon jako takový je bez problémů. Jako poslední appku jsem zkusil Cycle Tracks GPS a ta nemá podporu HR.

                  0 0
            • Andreany  

              Mám M400 rok. Vydrží nahrávat 5 hodin, pro mne málo. Pokud ho chceš pro záznam trasy, tak za mne zbytečné. Pro mne slouží jako výhoda proti záznamu na mobil jedině to, že nevozím tacháč, tak z hodinek vím rychlost, tedy přibližně.

              0 0
            • popokatepetl  

              Dřív jsem mel endomondo v mobilu. Hodinky mi přinesly aktuální kontrolu tepu a ostatních zbytečných hodnot. Velký přínos to má při běhání, kdy jsem nemusel tahat velký mobil. Webová aplikace má daleko více možností než např. endomondo. M400 měří kadenci a bežecký index.

              0 0
        • popokatepetl  

          .

          0 0
      • popokatepetl  

        .

        0 0
      • popokatepetl  

        .

        0 0
      • popokatepetl  

        .

        0 0
      • Sumi  

        Polar M400 máme doma ve dvou kusech hned od jeho uvedení na trh, tj. asi rok a zkušenosti s ním mám značně rozporuplné. Na jednu stranu má skvělý poměr cena/deklarované funkce, na druhou stranu se neustále objevují nějaké chybky.

        Co se týče standardních funkcí, jako je měření tepu apod, tak zde je vše naprosto perfektní.

        Problém nastává především s GPS a s indikací výdrže baterie. GPS je občas téměř nepoužitelná (někdy trvá i více než 5 minut je plný signál GPS, časté výpadky signálu i v otevřené krajině atd.), což má zpravidla přímou souvislost s aktuální dostupnou aktualizací přístroje. Pokud přístroj funguje spolehlivě, tak osobně nedoporučuji jej aktualizovat.

        Výdrž baterky jako taková je dobrá a víceméně odpovídá deklarovaným 8 hodinám. Problém je však s indikací stavu baterie (někdy M400 zahlásí kritický stav baterie i po cca 2 hodinách použití, přitom je schopná i dalších 5 hodin provádět záznam s GPS, občas však skutečně přístroj přestane zaznamenávat).

        Co však rozhodně stojí za zmínku je autorizovaný servis Polaru, který je naprosto tragický a v podstatě neustále odmítá uznat jakoukoliv vadu, přestože jsou vždy jednoznačně dokázány a dokumentovány. Někdy také přístroj opraví a pak tvrdí, že byl naprosto v pořádku a reklamace byla neoprávněná a podobně. Už jsem s nimi řešil reklamaci několikrát a pokaždé to byla natolik frustrující záležitost, že další tepák už v žádném případě Polar nebude.

        Každopádně, v mém okolí je M400 několik. Někdo má stejné zkušenosti jako já, někteří však prý žádné výše uvedené problémy nikdy nezaznamenali, takže je možné, že mám jen smůlu na nějaké vadné kusy.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já měl krátce po zakoupení problémy s mikro-usb konektorem(mám tu první verzi s krytkou). Reklamace uznána a hodinky jsem měl zpět do 14 dnů. Asi záleží na servisu. Jinak občasné výpadky jsem taktéž po jedné aktualizaci zaznamenal, ale oprava přišla velmi záhy. Od té doby Ok.

          0 0
        • Lenka.05  

          Souhlasim s tou indikaci baterky, je to vec, co me stve. Na celodenni (no nebo spis i jen puldenni) vylet powerbanku sebou. Kvuli tomu budu kupovat malickou lehkou powerbanku, abych nemusela tahat tezkou xiaomi. Naopak na presnost GPS si nemuzu stezovat, beham porad stejnou trasu v lese – tam i zpet po stejne ceste – a trasa je jak pres kopirak. Tepak taky neukazuje zadne silenosti, takze v tehle oblasti za mne spokojenost.

          0 0
        • jIrI___  

          Stejná zkušenost s tou baterií a signálem GPS. M400 jsem plný nadšení před nějakou dobu koupil, ale tyhle dvě věci mě vytáčely tak, že jsem ho po měsíci prodal. Navíc se mi nepodařilo dostat na tu deklarovanou 8 h výdrž baterie (HR nepoužívám) a vzhledem k tomu, že jsem ho pořídil především na turistiku, mě to celkem omezovalo. Teď mám jako náhradu vyhlídnutý Tomtom Runner 2. Nebo v rachotě počkám na prémie a vyzkouším Garmin 230 :))

          0 0
    • žvejk  

      NO píší, že by měl vydržet 12 hodin… Mě vydrží Polar RC3 GPS s zapnutým GPS a pásem i přes 12 hod.

      0 0
      • jarouš2  

        Píší 8hod.

        0 0
      • Frankq  

        Tak to mě RC3 gps v kuse vydržel 9 hodin a pak padl signál gps a šli jen hodinky nic víc, čekám až Polar udělá novou vlajkovou loď do ní půjdu ale snad už nebudu v důchodu .

        0 0
    • H8me  

      Ahojte, zahlil jsem toto vlakno, mam od brezna 2015 V800, tak kdyby mel nekdo nejaky dotaz, tak klidne napiste SZ.

      0 0
    • georgej  

      Zdravím , chtěl jsem se zeptat – někdo zkušenosti a porovnání Polaru M 400 a Polaru RC3GPS co se týče příjmu GPS, výdrže a pod. Díky za reakce.

      0 0
      • plzakj  

        Porovnat nemuzu. Znam mam a znam jen m400. S GPS zadny problem nemam. Vzdy to byla otazka par vterin a snad 1 za 1/2 roku jsem mel za deste vypadek v lese pod stromama. Jezdim spis mimo lesy ale. Vydrz tak do 8h (GPS+HR)

        0 0
        • georgej  

          Díky za odpověď. Jde mi hlavně o tu výdrž při GPS+HR ,protože na různých forech několik lidí psalo,že třeba výdrž i jen 4–5 hodin. Je mi jasné,že v zimě to těch 7–8 třeba nebude,ale aby to nebyly 3.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Ty přístroje neodlišuje ani tak kvalita nebo rychlost nalezení gps, ale způsob používání. Zatímco k RC3GPS připojíš i řadu senzorů, k m400 jen běžecký krokoměr. Výdrž RC3GPS se pohybuje spíš v teritoriu multisportovních V800, kdežto m400 vydrží 6,5 – 7,5 hodin s GPS.

        Pokud Polar starší RC3GPS nijak neomladil, tak fungují jen se starším snímačem tepu. Novější m400 naopak fungují s aktuální H7, která funguje přes bluetooth a lze jej spárovat i s telefonem. Nicméně ani jeden ze sporttesterů se úplně nepřátelí s vodou. M400 nesnímá tep kvůli existenci triatlonových v800 a RC3gps nemá tu nejvyšší certifikaci voděodolnosti. Ale ruku do ohně bych za tohle tvrzení nedal.

        0 0
    • cregis  

      Jaky sporttester by ste doporucili do 5k? Chci ho pouzivat na kolo, brusle, bezky. Diky

      0 0
      • plzakj  

        Ja ten m400 :-) Polar jsem chtel i kvuli webaplikaci polar flow.

        0 0
        • Smazaný účet  

          +1. Ale pokud má něco v podobné cenové relaci garmin, tak bych se toho nebál. Je to spíš o preferencích. Mně moc nesedělo prostředí Garminu. I Polar má svoje mouchy.

          0 0
        • cregis  

          Ten polar nema meric tepu na zapesti?

          0 0
          • H8me  

            meric tepu na zapesti neni tak presny jako pas … nicmene vyhoda je, ze ho mas porad s sebou! :)

            0 0
          • plzakj  

            Nema. Na kole ho mam na riditkach. V zimne beh / lyze pres obleceni. Bylo by to k prdu. Navic presnost…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Já to zase chápu. Ideální je mít oboje. Zápěstí i pás. Ne kvůli zdvojenému měření, ale možnosti volby. Třeba na plavání by mi optika vyhovovala.

              0 0
              • plzakj  

                Tak urcite. Ale v dobe, kdy jsem ho kupoval, se ty s mericem pohybovali kolem 10k a bez hrudniho pasu. Ja koupil za 5k s pasem. Takze tak…

                0 0
              • H8me  

                jo to me taky, s H7 HR pasem se ve vode plavat neda, sice pod vodou funguje, tep ukazuje, ale nemam triatlonovy plavky :D … takze pri odrazu na otocce se mi vzdy odporem vody odchlipne a zachvili ho mam az na bachoru! :DDDDD na prd! :D proto bohuzel plavu bez mereni tepu – hlavni pro me je cas, tempo a uplavana vzdalenost … na to je Polar prebornik – vzdalenost meri fakt presne! – tu je ukazka – https://flow.polar.com/…s/1001692375

                0 0
                • Smazaný účet  

                  To mě nenapadlo. Já právě při plavání zjistil, že m400 si s tím nerozumí. Plavky mě nenapadly :-) Jinak to měření je teda super!

                  0 0
                  • Miltas_  

                    Tak jak je to teda s M400. Dokáže měřit odplavané bazény, nebo to má pouze v800. Někde jsem četl, že to m400 umi, někde že ne.

                    0 0
                    • H8me  

                      nejlepsi je, kdyz se mrknes primo do uzivatlskeho manualu na netu pro M400, tam to budes mit zichr! :)

                      0 0
                    • plzakj  

                      Jak to myslis? Jako jestli funguje ve / pod vodou? Ja to nezkousel, ale podle H8me funguje. Merit uplavane bazeny – je tam funkce mereni kol (kazdy kolo / bazen) si musis rukou zmacknout, nebo si nastavit automaticky kolo (na zaklade GPS vzdalenosti ti to udela novy kolo automaticky). Ke kazdymu kolu ti to zaznamena cas, prum/max/min tep, rychlost atp. Aby to samo poznalo otocku u bazenu, tak to si troufam rict, ze neumi.

                      Edit: jo a GPS asi bude spolehlive fungovat jen venku. A nevim, jestli i pod / ve vode

                      0 0
                      • H8me  

                        Pozor, ja psal o mereni pod vodou u V800 … M400 nevim. Jinak GPS ve vode nemam zkusenost, ale je tam i OPEN WATER SWIMMING a i triatlony se plavou venku, tak je mozony, ze nejakym zpusobem GPS fungovat bude, Otocky u bazenu to pozna, proste nastavis u POOL SWIMMINGU delku bazenu a pak jen plaves a to ti zaznamenava i mezicasy po nastavene delce bazenu – https://flow.polar.com/…s/1014792121

                        0 0
                        • sjusko  

                          Pokud se plave kraul je GPS venku OK, ale při prsou kde je ruka neustále pod vodou nefunguje korektně.

                          0 0
                          • H8me  

                            presne to jsem si myslel, ze takto funguje ta GPS :) z 99% se vetsinou plave kraul ..

                            0 0
                        • plzakj  

                          Tak to m400 nema.

                          0 0
                    • Smazaný účet  

                      Řešili jsme tepovku, nikoliv odplavané bazény. Podle mě si u m400 můžeš akorát zaznamenávat časy kol.

                      0 0
          • Smazaný účet  

            V cenové relaci okolo 5,5 tisíc se optický senzor hledá těžko. Má jej Polar A360, který zse nemá GPS a Garmin Vivofit optic GPS. Problémem je, že optika je zatím relativně nová a přesností se hrudnímu pásu nemůže rovnat. Měření je tak nepřesné a plné odchylek. Za mě je ideální mít kvalitní pás. O tom Polaru ani nevíš. U Garmina to bude stejné. Naopak u těch nejlevnějších přístrojů jsou ty pásy příjemné asi jako zavařovací guma.

            0 0
            • cregis  

              No nekde jsem.videl porovnani hrudniho pasu a forerunner 35 a noc velke odchylky tam nebyly. http://rungo.idnes.cz/…runtech.aspx?… . A do tech 5k mam dva favority jal 35 tak starsi https://m.alza.cz/…d2419916.htm?… ale porad ne a ne se rozhodnout jeste kdyz se tu tak vychvaluji polary.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Jasně. Tak třeba ta m400 je teď levnější než ten Garmin. To měření vypadá zajímavě. Zahraniční recenze bývají více kritické vůči optice, ale zase jí do budoucna víc fandí. Zaměř se na všechny funkce včetně webových služeb a podle toho se rozhodni. Garmin Connect a Polar Flow nabízí zhruba to samé, ale každý je trochu jiný.

                Osobně nedám dopustit na zákaznický servis Polaru a řešení reklamací. Teda alespoň v mém oblíbeném pražském servisu. :-)

                0 0
            • sjusko  

              Než jsem si pořídil V800 zkoušel jsem hodně produktů s optickým měřením. Nejlíp je na tom asi MIO, ale zase mají nepoužitelný SW. Nicméně je to stále použitelné jen na běhání, na kole špatné. Jakmile si stoupnu, ruce musí pevněji sevřít řidítka a optický snímač je hodně nepřesný (rozdíl 30–50 tepů je strašně moc).

              Tep si měřím pro to abych podle něj trénoval, takže cokoliv optického není použitelné v zimě, protože je to schované pod oblečením.

              Osobně bych se podíval po bazarové V800. Občas se téměř nové nechají sehnat tak kolem 5tis.

              Navíc hrudní pás od Polaru je doporučený i k měření variability srdečního tepu (jeho přesnost se hodně blíží EKG) Koho toto téma zajímá tak doporučuji: https://elitehrv.com/

              0 0
              • H8me  

                presne jak pises! … R-R recording, EKG presnost – to byl duvod proc jsem sel do Polaru, pri R-R zaznamu jsem dokonce spozoroval arytmie ve spanku, kdyz jsem mel po operaci srdce. A jak pise, sel bych taky do V800 z bazaru!

                0 0
              • Smazaný účet  

                Díky za postřehy k optice na MTB. Kdybych náhodou někdy přestal používat jejich hodinky, tak u jejich tepáku určitě zůstanu (třeba telefon + polar beat app) :-)

                0 0
    • georgej  

      Do teď používám RCX3 s externím modulem GPS . Další senzory nepoužívám. Víceméně mi stačí jen to GPS na běh , kolo. Takhle bych používal i ten M400 nebo RC3 , funkce mají víceméně asi stejné,jen M400 má monitorování denní aktivity a funguje s Polar Flow , které nepotřebuji. Nejhlavnější je asi ta tedy ta výdrž.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pak se nabízí otázka, jestli je pro tebe teď nejlepší doba na výměnu. Byť myslet na dvě věci může být otrava, tak zas tolik navíc nezískáš. Navíc, v800 je na trhu od roku 2014 a m400 od jara 2015. V dohledné době lze očekávat nové modely, které přinesou nejspíš delší výdrž, nové funkce a doprodej stávajících produktů. A taková v800 by byla solidní kauf :-)

        edit: Nevím, jestli to ty hodinky nějak nemate, ale občas je nabíjím z powerbanky během „aktivity“ přesahující výdrž baterie.

        0 0
      • H8me  

        taky se da asi slusne sehnat V800 treba bazarova, lidi hodne prechazi mezi znackama, takze sezenes i na bazarech … ja mam V800 a po posledni aktualizaci bych nemenil! :)

        0 0
    • michalsouky  

      A náhodou Polar M200 nemáte někdo..? Má optiku, cca cenově stejný jako M400, jen s horší výbavou a nejspíše i displejem..

      0 0
      • Smazaný účet  

        V závěru roku jsem si akorát prošel recenzi od DCRainmakera. Mně se ty hodinky líbí hlavně kulatým designem. Ostatní testry si berou inspiraci spíš od Casií s kalkulačkou :-D

        jestli nevadí angličtina: https://www.dcrainmaker.com/…ands-on.html

        0 0
        • Thomasek  

          jj tam jsou dobré recenze, sám, když jsem se před dvěma lety rozhodoval co vybrat (V800 x Garmin Fenix), tak jsem tam čerpal info. U mě nakonec vyhrál Polar (kvůli poměru cena/výkon – podařilo se mi ho sehnat s HR za nějakých 8.200,– zatímco předobjednávky na F3 byly za nějakých 12 tis. – no jo dolar byl někde jinde).

          0 0
    • georgej  

      Zdravím ,chtěl jsem se zeptat ohledně nových zkušeností s M 400. Po aktualizacích už je v přístroji čeština? A hlavně prakticka výdrž baterie ted přes zimu? Dík

      0 0
      • plzakj  

        Jo, češtinu v nasatveni vidim. Ale nepouzivam, tak neposoudim kvalitu prekladu. Ale je fakt, ze i mobilni apka a web ma mne cesky zacali mluvit a tak nejak jsem se v tom vyznal :-)

        K vydrzi – posledne 31.1.2017 jsem 4h lyzoval na klinovci s GPS a HR po celou dobu. Teplota –6. Baterka na konci byla nekde mezi 10–20 % Presnou hodnotu nevim, zacne to upozornovat, az kdyz je na 10%. Delsi dobu jsem ho v zimne venku nepouzival. Jo a mel jsem je na zapesti mezi rukavem bundy a rukavice castecne chraneny rukavem. Ale pres spodni vrstvy, tak zas tolik jsem je asi neohral.

        0 0
        • georgej  

          Ještě bych se zeptal jak asi dlouho trvá nabíjení hodinek , když jsou na nějakých 10–20 %? Přemýšlím o nich jen tak výdrž mne stále odrazuje.

          0 0
          • H8me  

            pokud te odrazuje vydrz, tak mrkni spis po V800, maji i vic funkci a 14 hodin vydrz s GPS (zapis po sekunde) a bluetooth HR pasem. V800 nabiju za cca hodku a pul asi, nikdy jsem to nejak poradne nemeril, jak jsou na tom M400ky, netusim

            0 0
          • plzakj  

            Min jak hodinu tipuju. Ted maj 10%, tak ti to zmerim.

            Jinak vcera meli 50% po bezkach a hokeji pred tydnem a vzal jsem je zas na 3h na Klinovec s gps. Teplota –4,–2,+2. No a dostal jsem se na tech 10%.

            0 0
            • georgej  

              Ok. Dík . To by ještě šlo.

              0 0
            • plzakj  

              Jeste nabijim… Ale bude to tou nabijeckou. Mam to na nejake noname, ktera dava max 0.15A. Priste to zkusim na 10W od ipadu.

              Vydrze baterky bych se nebal, kestli ti staci < 7h.

              Ale pokud potrebujes vic funkci (dalsi cidla) tak jdi do v800. Neni nic horsiho, nez za 5k koupit m400 a za 1/2 roku jo prodvat za 2k, protoze neumi merit kadenci a mereni nadmorsky vysky je jen podle gps. Pokud hledas kvalitni tepak s gps zaznamem, nastavenim zon pro ruzne sporty a presny HR senzor, pak je m400 to pravy. Nic vic to ale neni.

              0 0
              • georgej  

                Teď jsem celý rok jezdil s RCX 3 s externím modulem GPS 3 a v zásadě další čidla mi nechybí. Vxcháela by ta M400 teď 3600,–.

                0 0
    • georgej  

      Dík, V 800 bych nejraději ,jsou ve výběru ,ale tam je ještě zatím problém ta cena ,stále si říkám jestli by nestačila ta 400 , ještě jsem koukal po Garminu 230,nebo Ambitech ,který se dají sehnat cenově někde mezi ,ale Polar jsem měl a mám tak mi je nejbližší a i s webem a aplikací jsem spokojený.

      0 0
      • H8me  

        ja prave mel odjakziva Polary, tak jsem vzal Polary, zkousl jsem cenu a nelituji, vem V800 a uvidis, ze budes spokojenejsi nez s tema M400kama.

        0 0
      • jIrI___  

        Plný nadšení jsem kdysi pořídil M400, ale kvůli té mizerné výdrži jsem je po pár týdnech dal na bazar, to se nedalo. Garminy 230 jsou úplně někde jinde, ať už z hlediska možností dohrání různých aplikací, hodinkových obrazovek apod., tak především ta výdrž baterie je úplně někde jinde. Pokud nejsi omezený cenou, tak bych bez váhání šel do něčeho s vyšší výdrží baterie než má M400, protože by člověk nevěřil, jak otravné dokáže být to, když mu hodinky nevydrží zaznamenávat půldenní sportovní aktivitu :))

        0 0
        • H8me  

          +1

          0 0
        • georgej  

          A Ty jsi pořídil ty 230 ? Co se týká údajů a vyhodnocení treninku na tom jejich webu spokojenost ?

          0 0
          • jIrI___  

            V tomhle pohledu jsem nenáročný uživatel, jde mi v podstatě jen o záznam trasy a výškový profil (nechávám si to automaticky posílat na endomondo). Nějaké sofistikovanější vyhodnocování údajů, tréninkový asistent apod. jde úplně mimo mě, takže s tímhle neporadím :)

            0 0
            • jarouš2  

              Kdyby někdo chtěl, mám Garminy 230 na prodej za 4200kč. V záruce do 6/2018. A jen pro srovnání, měl jsem M400, V800 a nyní garmin 230. Garminy jsou asi ze všech nejlepší, kvůli aplikacím atd. A hlavně jsou lehoučké. Když jsem párkrát na kole vezl V800, měl jsem totálně rozbitou ruku. S 230 naprosto v pohodě.

              0 0
        • Smazaný účet  

          A kolik vydrží ty 230? Moje m400 zvládnou zaznamenávat GPS + HR okolo 7h : 20 min.

          0 0
          • jIrI___  

            Úplně na doraz jsem je ještě nedostal, ale dvanáctihodinový trek zvládly s přehledem, ještě tuším zbylo kolem 15% baterie. Takže tipuju, že reálně by se mohly dostat na 15 h, HR nepoužívám. Když nezapínám GPS a mám je jen na záznam denní aktivity a notifikace z telefonu (tzn. nonstop zapnuté bluetooth), tak baterka vydrží 14 dní. Samotného by mě zajímalo, o kolik by se snížila výdrž baterie při aktivitě s použitím bluetooth pulsmetru.

            0 0
            • Smazaný účet  

              12hodinový trek s HR a GPS ? To je slušný výkon. Při tom bych musel m400 pomoci powerbankou:-) Výdrž bez zapnutých fcí není relevantní. Záznam aktivity a notifikace zvládnou polary cca 18 – 21 dní (zkoušel jsem po nákupu), ale to není podstatné. :-)))

              0 0
              • plzakj  

                Pise, ze HR nepouziva. To by mi m400 vydrzely 15h taky … Ale nevim, proc bych je kvuli tomu tahal. Gps mam na mobilu.

                0 0
                • jIrI___  

                  V těch M400 máš klasickou baterku nebo jsi ji nějak vylepšil? Mi právě M400 vydržely bez HR max 7–8 h (prodejce tvrdil, že to je běžná doba), což byl asi jediný pádný důvod, proč jsem místo nich pořídil Garminy.

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Já zase nevidím důvod, proč mít HR na zápěstí a záznam GPS na telefonu, když obojí mohou přehodit na jedno zařízení. :-) Ale každý, nechť využívá dle toho,jak mu to sedí.

                  0 0
                  • plzakj  

                    HR a GPS v 1 urcite ano. On ale pise, ze HR nepouziva. Takze zbyva GPS. A kvuli GPS ja zas nevidim potrebu hodinek.

                    0 0
          • georgej  

            Ahoj,píšeš že Ti M400 vydrží i 7 hodin . Stále zvažuji jejich koupení ,ale stále mám obavu z té výdrže. Dá se říct , že těch 6 hodin většinou dají ? Mimo extrémních teplot do – a terénu .

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ahoj, určitě. Ještě se mi nestalo, aby baterie v hodinkách odešla po pěti či méně hodinách. Při sportu je používám celoročně a v posledních třech měsících je nosím, bez ohledu na vzhled, skoro pořád. Problémem Polaru, dle mého, je výstupní kontrola. Nejsou úplně konzistentní a občas se něco nedaří. Mně zlobil USB port. Mohla za to ta hloupá záslepka… :) Vše vyměněno v rámci záruky.

              0 0
              • plzakj  

                Hele s tou zaslepkou to byla nejaka buga. Ja kupoval novejsi a uz zaslepku nemaj a na webu pisou, ze to kvuli zaslepce predelali.

                Jinak s baterkou souhlasim.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  To vím taky. Taky jsem povýšil na bezzáslepkovou verzi (stačilo si objednat nový pásek). Seveřani chtěli mít víc ochranných prvků. Jenže nakonec záslepka páchala portu víc škody než užitku.

                  0 0
    • georgej  

      Tak spokojený bych asi byl :-) . Škoda ,že za nejrozumnější cenu se dá většinou sehnat ta verze s červeným řemínkem .

      0 0
      • H8me  

        napiš na Polar Servis panu Šáchovi a třeba se domluvíte na černé verzi ;)

        0 0
    • georgej  

      Ok,dík

      0 0
      • georgej  

        Ještě jsem se chtěl zeptat – v nějakém vlákně jsem narazil na informaci -ale už to nemohu najít – že notifikace příchozích zpráv a hovorů u M400 nefunguje v případě měření aktivity kdy běží najednou GPS a je používán hrudní pás , tedy ve chvíli kdy by to byla celkem užitečná funkce. Počítám ,že u V800 to funguje. Díky

        0 0
        • cubas  

          Pouze s IOS. S androidem notifikace běží pouze mimo spuštěný záznam.

          0 0
          • plzakj  

            S ios m400 notifikace fungujou v prubehu mereni?

            Me nefungovali. Pouze mimo mereni s hr.

            Ano psal jsem to v jinem vlakne.

            Ale je fakt, ze to mozna update vyresil. Vyzkousim.

            0 0
        • H8me  

          pouziva to nekdo vubec? :D

          0 0
          • Smazaný účet  

            ano, používám, ale chce to mít dobře nastavené notifikace v telefonu. Tzn žádné upozornění na fcb messenger, fcb updaty. Pouze volání, sms, maily a důležité aplikace pro práci. Nicméně je to jen doplněk:-) Já zvažuji, jestli by se mi nevyplatil nákup čistokrevných smartwatch s připojeným tepákem od Polaru a záznamem skrze Polar Beat aplikaci. A m400 bych využíval okrajově.

            0 0
    • georgej  

      U té 400 počítám . Nebo myslíš u obou?

      0 0
    • Losky83  

      Umí notifikace na androidu 6? Jako, že člověk vidí text SMS, gmailu atd? Díky

      0 0
    • RomanF  

      Cau sportaci, hodim to sem.

      Mam sporttester Polar M400 a zacal mi hodne odstavat gumovy pasek kolem displeje.

      Stalo se to nekomu a jak jste to pripadne resili? Hodinky mam cca pul roku a po sezone uvazuju o reklamaci.

      Dik za pripadne reakce…

      0 0
    • plzakj  

      Report vydrze baterky M400: V sobotu jizda na kole s GPS a HR. Po 7h od zapnuti s pauzama (4.5h cisteho aktivniho casu) zahlasil slabou baterku. Stacilo napojit na powerbanku (pocital jsem s celodennim vyletem) a mereni GPS i HR bez problemu pokracovalo dal. Co vic, behem dalsi hodinky jizdy se baterka dobyla na zbyle 3h, takze pohoda.

      Hodinky jsou asi rok stare a teplota cca 15–20st.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Mám to podobně. Po dvou letech baterka drží dobře, byť teda počátečních 7,5 hodiny nedá, tak 6 bez problému. Počítám, že výměna nebude drahá. A potenciální zájemci o mid range Polary už dneska sahají po m430, které mají lepší power management, dva mody záznamu gps a obecně delší výdrž.

        0 0
    • Doktorzet  

      Ahoj, mám dilema. Chtěl bych si koupit hodinky/sportester na občasné běhání, záznam tepu na spiningu/v posilce. Na kolo mám polar v650. Rozhoduji se mezi modelem m400 a m200. Vzhledově se mi více líbí m200. Kupoval bych verzi bez HR jelikož už ho mám.

      M200 má snímání tepu z ruky , vím že to není přesný ale dá se k ním připojit hrudní pás H6 ? Všude píšou H7.

      M400 mají více funkcí ,ale díky V650 nevím jestli bych je využil.

      Nevlastní někdo oba modely na porovnání ?

      Nevím jak se rozhodnout Děkuji

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.