Pojištění kola - kolik stojí, na co ze vztahuje, zkušenosti

140 nepřečtených
  • saintjv

    Cuz vsichni, kdo z vas ma pojistene kolo? Ted okolo me ukradli asi 3 kola tak premyslim nad pojistenim ale nemam s tim absolutne zadny zkusenosti.

    Kolik to stoji mesicne?

    Na jaky typ kradeze se to vztahuje(musi mit kolo zamek)?

    Pojistili by jste znovu nebo uz ne?

    Nejaky doporuceni u koho pojistit?

    Diky moc.

    0 0
    • Rychlej turista  

      Pojistka je blbost. Nedat kolo z ruky, v nejhorším případě z očí, nic lepšího nevymyslíš.

      0 0
    • nitraq  

      Souhlas s turistou. Nejlepší pojistný produkt se jmenuje Kolo do bytu/domu a cestovní verze je Nevozím zámek.

      0 0
    • Meluzina  

      kolo se dá pojistit jako specifikovaná věc k domácnosti na jeho hodnotu, pokud ti ho ukradnou z bytu, dostaneš příslušnou částku, pokud ti ho ukradnou uzamčené venku, tak dostaneš 10tis. Kč

      0 0
    • McBlacky  

      dá se pojistit i kolo, ale je to celkem drahý, kolem 10% kupní ceny ročně

      0 0
    • cobra15  

      Ahoj,

      zrovna jsem pojištění řešil pro sebe. Takže jak píše meluzína, tak nejlíp k domácnosti poměrem ceny výkon mi vyšlo ČSOB jako jednička. Na kola ve sklepní kóji je společný limit 50 000,– pouze musí být sklep zamčený a kola musí být samostatně specifikována pokud je tam alespoň bezpečnostní zámek nebo dvě kladky tak 300 tis., jinak je tam limit 20% z pojistné částky na věci ve sklepní kóji. To platí pro věci ve sklepě nebo garáži. Je li to v bytě, tak se jede podle limitů na zabezpečení. Když je kolo v bytě tak bez limitu do výše pojistné částky. Kola do tří let v nové ceně nad tři roky v časové.

      Ostatní pojišťovny mají limity na kola tak do max. 20 tis. Nebo třeba 10% z pojistné částky ale nevztahuje se to na sklep a tak. Kombinací je fakt hodně. Celkem jsem se tomu dost věnoval.

      Další možnost je to připojistit zvlášť. To jde tady http://www.ervpojistovna.cz/…nich-kol.pdf nebo u ČPP. ČPP chce ale mít krimistop sadu s čipem. ECP bez, ale nechá si to zaplatit.

      R.

      0 0
      • Meluzina  

        krásné:-) ještě doplním tu sklepní kóji – klíče má jen majitel, nesmí být společná pro více nájemníků

        0 0
      • blodiac  

        Ahoj,

        dnes mi ukradli dvě kola jedno staré dva roky 16 000,– (pojištěné na 30 000,–) druhé staré jeden rok, použité asi 2× za 14 000,– (pojištěné na 15 000,–). Mám pojištěnou domácnost a kola jsou ve smlouvě výslovně uvedena. Jsou tam však pouze značky (Leader Fox a Specialized). Vyvrtali mi zámek sklepní kóje, a přeštípli ocelové lanko kterým byla kola spojena.

        Policie nafotila atd. Všechny doklady o pořízení kol jsem doložil. Jsem zvědavý jak se k tomu postaví pojišťovna. Docela jsem se zděsil když sem viděl všeobecné podmínky, tam je že za kolo dostanu max. 10 000,–. To doufám že nenastane…

        Nemáte někdo zkušenost s ČSOB?

        0 0
        • Koti  

          čest kolo mi ukradli ze zamčeného sklepa kolo bylo zamčené ještě uvnitř sklepa a čsob se postavila perfektně za rok staré kolo jsem dostal plnou cenu

          0 0
        • Meluzina  

          taky jsem zvědavá:-)

          už pro ně nepracuji, ale každopádně mně bude plnění zajímat, dej určitě vědět…

          0 0
    • darkmagic  

      Nemá někdo zkušenost s pojištěním kola od České pojišťovny? Myslím jejich produkt Individuální pojištění movitých věcí. Na jednu smlouvu se dá pojistit až 5 kol do celkové ceny 50 tisíc. Pro dvě kola po 25t to vychází pod 1500/rok za obě a to mi přijde docela zajímavé.

      http://www.bezkola.cz/…jistit-kolo/

      http://www.ceskapojistovna.cz/…jizdnich-kol

      0 0
      • Smazaný účet  

        Hmmm…5*10tis nebo 2*25tis neni porad nic moc…

        0 0
        • darkmagic  

          Trošku jsem se sháněl po detailech a zjistil jsem mj. následující.

          Na jednu smlouvu lze pojistit až pět kol, online do ceny 50.000 a osobně na pobočce do 500.000Kč.

          Situace, že jeden z člověk může mít kolo dlouhodoběji v Praze, druhý v Brně a jejich bydliště jsou Ostrava a Plzeň, není problém pro uzavření pojištění.

          Kolo se zamyká lankovým či visací zámkem s řetězem nebo řetězem vyrobeným z drátu o průměru minimálně 6 mm s visacím zámkem o průměru třmenu min 6 mm.

          Kolo postavené venku na ulici je pojištěno pouze od 6 do 22h.

          Jízdní kolo je pojištěno na tzv. sdružený živel, což zahrnuje:

          • požár, výbuch, přímý úder blesku, pád letadla, případně jehočásti nebo nákladu,
          • povodeň nebo záplava,
          • vichřice nebo krupobití,
          • sesouvání půdy, zřícení skal nebo zemin, sesouvání nebo zřícenísněhových la­vin,
          • pád stromů, stožárů nebo jiných předmětů,
          • tíha sněhu nebo námrazy,
          • zemětřesení,
          • voda vytékající z vodovodních zařízení,
          • odcizení věcí krádeží vloupáním nebo loupeží,
          • úmyslné poškození nebo úmyslné zničení věci.

          Pojistné plnění při škodní události bude poníženo o amortizaci dílů. Kolo tedy není pojištěno na tzv. novou hodnotu, ale na současnou.

          0 0
      • lokoj  

        Zajímavé to je. Jen by mě pak zajímalo jak se prokazuje, že to kolo bylo fakt někde uvázaný, že tam nebylo jen volně opřený.

        0 0
        • Smazaný účet  

          musis s sebou vozit precvakly zamek v batohu..kdyby ti darebak ujel i se zamkem:)

          0 0
        • darkmagic  

          Na uvedeném webu psali, ze si to máš vyfotit, třeba mobilem, když odcházíš, že jim to stačí. To v dnešní dobe asi problém není.

          0 0
          • pepek  

            Pokud si to předběžně vyfotíš, tak správný pojištovák pojme podezření na pojistný podvod. Normální lidi si nefotí svoje kolo 5× za den.

            0 0
            • darkmagic  

              Normální možná ne, ale přesunout se mezu nenormální bych přežil. S pojišť. podvodem je to dobrý no, na to nemám co říct.

              Neměl by někdo zájem si to vzít na půl? Dvě kola po 25t, kvůli ceně. Případně bych pak zjistil nějaké detaily.

              0 0
    • bradek  

      Ahoj, chci se zeptat, existuje něco jako krátkodobé (týden) pojištění kola proti krádeži na tuzemskou dovolenou ? Chtěl bych jet na dovolenou s kolem, ubytování v penzionu, mají kolárnu, kolo na pokoj mi nedovolí, kolárna je údajně zabezpečena kamerovým systémem a alarmem, ale znám to, jak to větsinou chodí, klíče má každý a kradou i hoteloví hosté, takže tomu úplně nevěřím. Navíc mám pocit, že kolárna neslouží pouze hotelovým hostům, ale i turistům, co se jdou do hotelu najíst. Jde mi čistě o pojištění kola ve společné kolárně, ne někde na cestě, to si ho ohlídám. Jak řešíte zabezpečení kola na dovolené ? Díky.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Proč lezeš někam, kde nesmíš mít kolo u sebe? Vždycky jsem na cestách bydlel s kolem.

        0 0
        • Delkim  

          přesně tak, si to dopředu vždycky zjisti event. se zeptej na jakou částku mají pojištění na krádež kola a zda to vůbec mají, to většinou spolehlivě zabere a nechají tě dát si kolo na pokoj :)

          mám osobní zkušenost, že čím lepší a dražší ubytování tak nebyl sebemenší problém mít kolo klidně v pokoji, proč taky ne, je to tvůj pokoj a tvůj problém že budeš mít o to méně místa, ne?

          oni jsou tam KVŮLI TOBĚ, ne ty kvůli nim…

          0 0
      • Karma  

        krátkodobé pojištění nabízí česká pojišťovna, info si zjisti sám.

        0 0
    • serpico82  

      Zdravím bajkeři, využiji vlákna a zeptám se, co si myslíte o nabídce pojištení movitych věcí v nebytovém prostoru (sklepě)? Mám konkrétní nabídku na pojistku. Jen na sklep byt je zvlášť. Krytí do 300tis. Cena 3500,– ročně. Pojišťovně musím doložit fotky věcí, doklady k věcem, případně potvrzené obj. z mailu. Ke kolům pak samozřejmě SN. Pojišťovna vytvoří úpis a sklep je pojištěn. Se stávajícím zabezpečení dosáhnu na krytí v souladu s pojistnými podmínkami. Žádný háček jsem nenašel. Zajímá mě názor na cenu pojištění nebo doporučení. Díky!

      0 0
      • Delkim  

        bez uvedení konkrétní pojišťovny je ten PR článek nekompletní

        0 0
        • mr.antik  

          za 3500 tis ročně mi to zas takový PR nepřijde když pojistka věci v bytě je několikrát nižší, i když zabezpeční bude stejný

          0 0
          • Delkim  

            to je možný

            btw někdo je ale nepoučitelný, zkusím odpoledne vyfotit kočárkárnu u nás dole v domě, obyčejná FABka, papundeklové dveře a těch kol je tam tolik, že tam skoro ani nejde vejít… odhadem tak 25–30 kol! tady by zloděj potřeboval cyklobus :)))

            0 0
          • serpico82  

            Zklamu Vás není to PR. Chodím sem ale aktuálně řeším pojištění sklepa (doma už kola a další vyb. mít nemohu), tak jsem založil a zeptal se.

            Je to tak že pojištění bytu mám na 600tis. z této částky je vyčleněno 250 na sklep ale zjistil jsem, že pojistka je na prd, protože sklep musí být zabezpečen tříbodovým zámkem a musí tam být el. zab., (pojist. pod.) což nemám. Dosahuji jen na krytí 50tis.

            Nyní tedy řeším nabídku pojistky od jiné pojišťovny, tak jak jsem uvedl v příspěvku. Ani nechci a nebudu uvádět pojišťovnu, která mi to nabídla. Hlavně to s nima ještě nemám dořešené. Myslím, že tady vhodný prostor pro názor:)

            Nemyslete si, že se mi cena nezdá vysoká. Je to sklep a prý i díky tomu úpisu, který musí provést to stojí tolik. Krytí je na 100% z doložených věcí.

            0 0
            • Dejv94  

              A amortizaci uložených věcí pojištovna počítá jak? Abys pak nedostal jen zlomek peněz za veci.

              0 0
              • Delkim  

                musíš z Garmina doložit počet najetých km :)

                0 0
              • serpico82  

                Mělo by to být 5 let plná částka na kola – díky tomu úpisu se řeší vše do detailu (i na těch kolech) a když mi to ukradnou, tak si z krytí musím být schopný koupit zas to samé, případně alt. stejné kvality. U sportovních komponentů prý amortizace není. V úpisu jsou evidovány jako nové a nepoužívané, zas doloženo fotkama, dokladama. Například vidlice 18tis. atd.

                Jinak s nějakou amortizaci jsem schopný akceptovat, i když jsem se jim snažil vysvětlit, že kola mám jako spec. výbavu a je nutné je neustále udržovat (všichni tady víme, že to stojí ročně dost peněz:). Bylo mi tedy doporučeno opět evidovat nové dokupované komponenty pro případné doložení.

                0 0
    • Karma  

      jestli ti jde primárně o pojištení kola, tak si ho pojisti individuálně, výhoda je, že pojistka platí i když ti ho někdo čórne třeba od hospody.

      0 0
      • serpico82  

        zjišťoval jsem a má to své mouchy:( drahé a pojistné podmínky nejsou moc přívětivé. Navíc na 300 tis. to stojí fakt raketu.

        Když mi někdo ukradne kolo venku moje kravina (a kurvy co to dělaj) ale ze sklepa, kde mám slušné zabezpečení tam by měla být pojistka pro relativní klid.

        0 0
    • Wojtkingson  

      Nemáte někdo zkušenost s pojištěním kola na dovolenou? Budeme spat po kempech ve stanu v zahraničí a nevim jak to bude se zabezpečením kol, asi je nebude možný vždy uložit někam do budovy. Mám řetězový zámek, nic víc bych asi nevymyslel. Max bych si mohl zbastlit nějaký alarm :D

      0 0
      • volyn  

        Ahoj Kempy Nemecko/Itali­e/Rakousko bych neresil. Tam se mi nikdy nic neztratilo a kdyz jsem prijel prvne s kolem dost nesvuj, tak me uklidnilo jak maji borci italove vedle stanu oprene sworks. Ale kemp nebyl pristupny z venku, ze by tam slo nejak lehce prlezt plot a tak

        0 0
    • volyn  

      Ja mam pojisteny sklep do 150 000. Neni to koje, je to zdenysklad bez okna (jen asi 15cm vetraci sachta), z ulice nepruchozi. Akorat pojistovak potreboval at mam dva na sobe nezavisle zamky nejake tridy bezpecnosti, coz jsem dodatecne splnil. A samozrejme fotodokumentace ,ze tam mam ty kola + mit samozrejme faktury zcizenych veci. aktualne tam mam 3 kola v hodnote 80+10+10 a dalsi veci jako kocarek a spoustu kramu drobne hodnoty. Celkove tam toho bude treba za 200 000,jenze to nez by cely ten sklad nekdo vybral, to by mu vzalo asi cely den, takze pro me 150k aktualne staci.

      0 0
    • Nos  

      Ahoj, koupil jsem nove kolo (Kellys Gate 90) a po pruzkumu pojistek jsem vybral pojisteni u Direct.cz. Jelikoz nabizeji pojisteni kola pouze jako soucast pojisteni domacnosti, vybral jsem toto. Vyhodou jsou jasne a strucne podminky a cena. Rocni pojistne cini 1500, cili neco okolo 5% ceny kola. Samozrejme otazka je jak budou plnit, pokud by se neco stalo.

      0 0
      • Jakobo  

        Dekujeme, ze ses kvuli tomu registroval abys nam tohle mohl sdelit. Ted budes calovat jak barevny a pokud se s kolem neco stane pojistovna se na tebe stejne z vysoka.

        0 0
        • mr.garisson  

          To není pravda. Když ti ukradnou auto, tak se na Tebe taky nevyserou. Velmi záleží na tom, jaká pojišťovna a zda jsi splňil pojistné podmínky.

          0 0
          • Jakobo  

            Resilo se to tady v nekolika vlaknech a co si pamatuju bez nejakeho jednoznacneho zaveru. Ty pojistovny nejsou blbe (ale vychcane jo). Prvni co budou imho chtit je dukaz, zes mel kolo radne zamknute zamkem (s certifikatem o bezpecnosti) podle nejakych pravidel, nwm, treba k nerozebiratelnemu zabradli, stojanu (za ktery ruci spravce objektu)… A budou dal klickovat. Jestli nakonec neco dostanes netusim, spis velke h…

            To nic nemeni na tom, ze Nos je nejaky ubozak, ktery se nechal(a) zlakat k zoufale reklame. Konecne neni prvni ani posledni.

            Pojistku jen ze zakona povinnou jinak na.rat. Kamarad si zaridil pojistku proti kradezi vykonneho kompu pro mat. analyzu dat, nedavno pocitac ukradli ze zamceneho kanclu a nedostal ani haler. Ze pry to a to, zamek neposkozeny… Takovych osobnich zkusenosti jak pojistovny neco naslibovaly a nakonec dotycny odesel s brekotem ma kazdy z nas nekolik.

            S pojistovnama je to jak s hernimi automaty, vydelavaji na lidske blbosti. Obcas neco fakt proplati, pac to pak dotycny bude hrozne davat k dobru a doporucovat pojistovnu. Jo, jasne. A srovnavat auto a kolo je uplne mimo misu. Uroven zabezpeceni auta je mnohem vyssi. U auta nepovolis RU a neodneses na rameni.

            0 0
            • Barak  

              Já teda žádné osobní zkušenosti, kdy mi pojišťovny něco naslibovaly a já pak odešel s brekem, nemám. Naopak všechny pojistné události, které jsem řešil, pro mě dopadly zatím dobře.

              0 0
              • felix.org  

                Vždycky nejvíc křičí ti, kteří nedostali nic nebo méně, než čekali a to většinou proto, že měli třeba barák pojištěnej před dvaceti lety na tehdejší hodnotu, nebo třeba neznali pojistné podmínky (ano, vím, že málokdo je čte, ale neomlouvá to). Obecně vyplatí pojišťovny ročně stovky milionů, ne-li miliardy na pojistném plnění. Pojišťovnám se na druhou stranu nelze divit, že si nastavují přísná pravidla pro plnění, když se mezi námi najdou nemalé počty vykuků… Nakonec, jsou to pořád jen akciovky, kde jde akcionářům primárně o zisk.

                0 0
                • Jakobo  

                  Vsak v poradku, ja nekricim. Mam jen nejaky pristup k temto vecem a nehodlam se babrat v pojistne smlouve, chci mit jednoduchy zivot.

                  Nemam vylozene drahe kola. Spis jde o to, ze mam vyladeny posed a spolehlive, overene osazeni. V tom je casto ta nejvetsi hodnota. Penezita hodnota kola a zvlast po par letech provozu je ovsem temer nulova. Bez ohledu na osazeni XT. To mi pak zadna castka od pojistovny nenahradi a 50 tacu asi nedostanu.

                  Ale budme konkretni pac vim, ze ze ty v tom pracujes. Obecne co musim splnovat, aby byla naplnena pojistna smlouva a mohl jsem neco dostat? Uvazujme kolo za 30 000 Kc. Je vubec sance dostat prachy a kolik pri zamceni venku ke stojanu u obchodu, zabradli, znacce atd? Co, kdyz mi z kola pouze neco ukradnou, treba sedlovku a sedlo (to muze byt klidne 6000 Kc).

                  0 0
                  • felix.org  

                    Nejsem „pojišťovák“, kterej by se zabýval prodejem pojištění, takže spíš neporadím. Ale obecně se kolo dá pojistit v rámci pojištění domácnosti a to pro případ uložení kola v bytě/domě nebo sklepě/garáži. Každá pojišťovna má pak samozřejmě jiné podmínky. Vždy ale musí být prokazatelně překonány nějaké překážky (rozbité dveře, vylomené zámky atd.). Podle stupně zabezpečení (např. visací zámek na dřevěných dveřích x bezpečností kovové dveře) pak můžou být stanoveny max. výše plnění atd. Jestli někdo pojistí kolo pro případ krádeže např. ze stojanu u obchodu, to nevím, neznám takové pojištění, ale prý existuje.

                    K výši plnění pak zase záleží na konkrétní pojišťovně. Někde máš časovou cenu (plnění ve výši hodnoty kola v době krádeže), jinde novou cenu (plnění ve výši částky, za kterou koupíš nové kolo, které je srovnatelné s tvým ukradeným).

                    0 0
            • Carloss  

              tohle je nesmyslné a hodně přehnané. Většinou nejvíc řvou ti, co pojistné podmínky opravdu porušili a proto pojišťovna neplnila (typicky zdravotní pojistky). Jediné, co je opravdu nespravedlivé jsou povinná ručení – já pro případného nabouraného platím full servis bez starostí a vyřizování, ale když mě nabourá nějaký osel s nejlevnější­pojistkou.cz …

              0 0
              • felix.org  

                Pak je fajn sjednat si povinné ručení o pojišťovny, kde naízejí tzv. přímou likvidaci. Tedy když tě někdo nabourá, vyřídí to tvoje pojišťovna za tebe, zaplatí opravu a další škody a pak si to sama vyřeší s pojišťovnou viníka.

                0 0
                • Carloss  

                  já to řeším autem s nulovou hodnotou :) mám jen příplatek za asistenci a odtah, to se může hodit :) samozřejmě máš pravdu, řešitelné to je, jen to stojí peníze, které platíš ty a né ten, kdo tě nabourá

                  0 0
            • mr.garisson  

              Já mám např. ve specifických podmínkách stanoveno, jaké mají být dveře, jaké okno, jak zabezpečeno apod. Kategorie jsou rozděleny do výše plněnní. Čím vyšší plnění, tím lepší zabezpečení. Při přepravě musí být uzamčeno kolo ke konstrukci nosiče se zámkem min 6 mm lanem. A takhle můžu pokračovat. Že je někdo trouba a nedodrží podmínky, tak to je jeho problém. Ke krádeži samozřejmě přivoláš policii ČR a vše se řádně nafotí a zaprotokoluje, č. j. předáš pojišťovně. Stačí nebo mám pokračovat?

              0 0
              • Jakobo  

                Jo, to zatim staci. Ted mne jeste zajima za kolik mas kolo a kolik te stal ten >6 mm zamek, dvere, okna a kolik platis navic za pojisteni kola?

                0 0
                • Barak  

                  Je jasný, že směřuješ otázky k výpočtu, zda se vyplatí investovat do pojistky, zámku, stavebních úprav. Ale přece nemáš zamčené jen kolo, většina lidí v podobných prostorech skladuje další sportovní vybavení a další věci, které mají hodnotu. Většinou, když vyberou sklep, garáž nebo něco podobného, berou víc věcí, než jen kolo…

                  0 0
                  • mr.garisson  

                    Přesně tak. Máme tam i další sportovní výbavu. Zámek na kolo stál asi 600. Je tam vložka s krytím ne kód, lano je 7 mm silné, na něm jsou kalené kroužky, aby to ztížilo přecvaknutí.

                    Prostory splňují specifikace do výše plnění, stejně tak kolo na nosiči. Roční pojistné je vyšší, ale stále se vyplatí v případě krádeže výbavy. Pojistné je mnohonásobně nižší než je zbytková cena kola po amortizaci.

                    0 0
      • Delkim  

        Takže když ti ho ukradnou doma tak bude pojišťovna plnit. Asi ok. Proč ne, i když tam jsou pak asi dražší věci než jenom kolo.

        Ale kola se z 90% kradou někde na cestě, u hospody, atd… A tam to prostě neuhraješ, tam je tolik možností co nebylo splněno, že si s tebou pojišťovna vytře zadnici…

        Například klasický příklad kola na střeše auta… Ani prd!!! Pojišťovna to pouze řeší, když je kolo UVNITŘ auta a samozřejmě musí být násilné vniknutí plus musí být splněna podmínka, že jsi měl být někde v okolí, abys mohl krádeži zabránit atd…

        No nesmysl......

        0 0
        • mr.garisson  

          Na noc zamknuté v autě, na převoz zamknuté na nosiči. Dle referencí zprostředkovatele běžně plní do výše pojištěné částky. Pokud není splněna některá z podmínek částka se krátí. Pojišťovna vyjde vstříc, pokud budeš mít zápis od PČR z č. j. Nevím, ve které pojišťovně pracuješ nebo jestli znáš konkrétní případy, nicméně pojišťzovna bude prověřovat, zda byly splněny pojistné podmínky, to je normální.

          0 0
          • jeniiiik  

            Ta noc podle mě u žádné pojišťovny nefunguje. Navíc na kola nesmí jit vidět. A treba u Kooperativy drazsi kola nez 50000 musi byt v aute uzamcena k nejake pevne casti vozidla.

            0 0
            • mr.garisson  

              Podle Tebe… Je potřeba číst pojistné podmínky. ;) K té pevné části v autě v podmínkách taky nic není. Pokud ano, prosím informaci, kde to je napsané. Díky.

              0 0
    • Bubak666  

      Pokud si uděláte pojistku na cokoliv,tak si předem pořádně prostudujte poj.podmínky a hlavně vyluky!!!!atd.před rokem jsem si koupil el.kolo za 140tis v prodejně jsem si udělal pojistku u poj.ERW s tím ze pokud me kolo bude odcizeno tak dostanu poukaz na kolo ve stejně hodnotě 140tis .roční pojistné mne stalo 10tis.ještě jsem se v te prodejně toho chlapa který me tu poj.sjednal ptal:a když kolo někdo třeba ukradne někde mimo domov hlavně proto jsi ji dělám, domácnost mám zabezpečenou dobře.tak říkal ze stačí kolo připoutat lankem nebo zámkem k jaké pevné věci.(strom,lam­pa,stojan na kola.atd)po pul roce jedu na chatu kolo na stojanu na taženém zamknutem!ještě prevazane lankem na kód.!zasel jsem si na oběd po cestě a kolo nikde!at to zkratim prostě plnou cenu zaplatí pouze pokud bych kolo mel v kufru a nebylo z venku vidět.tak ze jsem dostal poukaz na kolo v hodnotě pouze 50 tis!!tak řeší všechno stejně. Kolo za 50 jsem nechtel tak jsem poukaz prodal za 30–10za pojistku a za kolo za které jsem dal 140 jsem dostal 20tis Pěkně!?Tak mala rada pořádně si vše prectete a nebud te najivni !!!pokud poj.může tak vas vykosti jak jen může.

      0 0
      • Carloss  

        a jednala pojišťovna v nesouladu s pojistnými podmínkami?

        0 0
      • Petulda  

        Příběh smutnej, ale nerozumím, co je na něm v nepořádku. Podle mě pojišťovna jednala fér a zodpovědně.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Fér a zodpovědně? Když je kolo pojištěné proti krádeži a právě v případě krádeže pak dají směšnou částku? To je dnes tedy fér? Tak proto to všechno…

          Apropo, mně také do telefonu paní z pojiš´tovny řekla, že stačí lanko a pevný úchyt, kdekoli…

          0 0
          • Petulda  

            Ano. Pojišťovna splnila přesně to, na čem se s pojištěným vzájemně dobrovolně dohodli. A to je podle mě fér a zodpovědné.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Oni se spolu dohodli, že v případě krádeže dají jen poukaz v třetinové hodnotě kola?

              0 0
              • Petulda  

                Ano, přesně tak. Dohodli si podmínky, za kterých bude pojišťovna vyplácet škodnou částku, stejně jako podmínky, za kterých se bude vyplácená částka krátit.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  A že se tedy pán té vlastní dobrovolné dohodě pak diví… Také bych se divil.

                  0 0
                  • Tomcat  

                    Příspěvek je taky spam. Založí si jen profil na bike-foru aby hodil negativní příspěvek na nějakou pojišťovnu, nebo produkt.

                    Tohle je stejný jako provokatéři ve vlákně o áčkách

                    0 0
                  • Petulda  

                    To je jako by ses dohodl s kámošem, že se sejdete zítra v 17 hod. na konkrétním náměstí a ža když bude pršet, tak se sejdete v hospodě na rohu náměstí.

                    A ty bys zítra v daný čas stál na tom náměstí v dešti a divil by ses, jaktože tvůj kámoš na tebe čeká v té hospodě.

                    Ano, najdou se lidi, kteří by se tomu divili. Člověku schopnému elementárního myšlení na tom nepřijde nic divného.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Jste demagog. Kdo se zastává zla, sám…

                      0 0
                      • Petulda  

                        Pojišťovna nabídne pojistné plnění a podmínky, za kterých bude plnění krátit. Pojištěný s tím souhlasí a svůj souhlas stvrdí podpisem. Následuje pojistná událost, při které pojišťovna splní, k čemu se zavázala.

                        Kde konkrétně v tom vidíš ono domnělé zlo?

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Pohleďte na to lidsky a samo se Vám vše vyjeví.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Spravne by mohl rozbit hubu tomu prodavaci pojistky, ktery mu navesel buliky na nos…ale rozhovor zde prepsny neni, takze nevime zda padla veta typu „jak presne to budou dopocitavat a kratit nevim, to je v podminkach“…nebo …„a kdyz vam to ukradnou, tak vyplati az 100% nakupky“…

                            0 0
                          • Petulda  

                            Co se vyjeví? Buď konkrétní.

                            Ať se na to dívám jakkoliv, pořád vidím dvoustrannou dobrovolnou domluvu a její naplnění. Lidsky naprosto v pořádku.

                            0 0
      • Barak  

        Platit roční pojistné 10 tis a nepřečíst si ani pojistné podmínky… no nic.

        0 0
        • Petulda  

          …a ještě být naštvanej, že pojišťovna udělala to, na čem se s ní dobrovolně dohodl.

          0 0
          • Barak  

            Navíc, když u těchto typů pojistek je zabezpečení dané věci to nejzásadnější z celých poj. podmínek.

            0 0
          • Jakobo  

            Hele, on ten prizpevek je trochu tezky na cteni, ale porad tam nikde nevidim to, co tady porad dokola opakujete jak papousci. Kde je v tom jeho prizpevku exaktne uvedene, ze v pripade kradeze z vozejku mu daji jen 50 tacu misto 140? Budu ti moc vdecny, kdyz mne to najdes. Nepise ani, ktera pojistovna to byla. Tezko se pak muzete domnivat, ze v pojistnych podminkach mel zminku o nejakem vozejku nebo dalsich vylukach ze smlouvy.

            Jinak me takove situace neprekvapuji. Ze jsou pojistiovny vychcane jak dira v ledu jsem psal uz vys. Klicky, nejasne vety s dvojim smyslem, neferove prasarny. Pojisteni jen ze zakona povinne a usetrene prachy radeji cpat do prasatka.

            0 0
            • Petulda  

              Není podstatné, co kdo zpívá v přízpěvku. Je podstatné, co podepisuje v pojistné smlouvě.

              0 0
              • sparrow_cz  

                Pochybuju, že konkrétní snížení pojistného plnění se popisuje ve smlouvě. Pojišťovák to určí podle interních tabulek a ty se pak můžeš s pojišťovnou soudit, když se ti to zdá málo.

                0 0
      • Tomcat  

        To je super že si vytvoříte profil na Bikeforu jen proto aby jste napsal negativní příspěvek na pojišťovnu xybž…

        0 0
      • mr.garisson  

        Jojo pane, zamknout bajk za 140 tyček lankem na kód je dobrá zhovadilost. :) Navíc nepřečteš si pojistné podmínky a pak pláčeš nad rozlitým mlékem a hážeš špínu na pojišťovnu. Moje pojišťovna přesně specifikuje, když zamykáš kolo na místě obvyklém k pevné překážce, jaký typ zámku musí být použit atd…lanko s kódem by mi teda neprošlo, to štípněš i kombinačkama. :)

        0 0
        • McBlacky  

          jako souhlas, ale ne vždycky sebou vozíš 1kg+ zámek ne? Když mám camel a jedu někam kde počítám, že budu muset kolo uvázat tak ho beru, ale pokud jedu na normální vyjíždku nebo silničku a potřebuju uvázat kolo před večerkou, u hospody (kde na něj vidím) nebo na benzince tak taky beru mini lankáč do kapsy. Pravda, že se zimákem jsem v klidu, ze závodákem co je i za víc než zde zminováno jsem lehce ve stresu. Jak to uspokojivěji vyřešit netuším, občas se prostě stane, že jedu solo a pak to jinak nejde.

          0 0
          • mr.garisson  

            Můj zámek má spíš 2 kg, ale to je jen jistota, aby bylo splněno víc než dost. Pokud ho netahám s sebou, tak kolo jedině na dosah ruky nebo zapíchlé tak, že ho jen tak rychle neodneseš. Pokud s tím někde mají problém, tak jedu posedět jinam. Mám to hlavně kvůli závodům, kde je kolo přes noc v autě nebo na nosiči přes den. Ubytování s kolárnou nebo lyžárnou, tam se taky může ztratit. Takhle mám klid, vím přesně, co musí být splněno, abych dostal penze v případě krádeže. Těch pár tisíc ročně mi za ten klid stojí.

            0 0
            • kesu  

              Já teda vždycky od kola vůbec neodcházel, nicméně i v kolárnách/ly­žárnách kola zamykám a to několika zámkama včetně takovýho odporně těžkýho krámu. A docela se mi to vyplatilo, protože v Saalbachu před časem mi nějakej polodebil v zamčený lyžárně, kde jsme kola měli jenom my, olámal zámek šroubovákem. Každopádně ho nepřekonal.

              0 0
          • Petulda  

            V dobách ráfkových brzd jsem vyhákával lanka. Dnes, když už nechávám kolo někde, kde by to mohlo být nebezpečný, vyndám přední osu. Je to záležitost pár vteřin a mám jistotu, že zloděj se daleko nesveze. Ale to je tak 2× za rok, kolo venku nenechávám o samotě.

            0 0
            • Smazaný účet  

              A já používám kolo Kellys. Toť nejlepší ochrana proti krádeži. Nedávno jsem zapoměl lanko, tak jsem nechal kolo před Tescem dokonce nezamčené… a pohoda.

              0 0
              • Petulda  

                Na to nemám mentálně :-).

                0 0
              • jeniiiik  

                Dva roky jsem takhle nechaval všude festku. A nic se nestalo. Celkem jsem se těšil až někoho uvidím ji krást… :)

                0 0
            • mr.garisson  

              No ony ty bandy objíždějí s dodávkou a hned nakládaj…vozí i aku úhlovou brusku apod. Kolo s vyndanou osou by dle mého odhadu zmizelo tak za 2 sekundy nenávratně v útrobách bílé tuctové dodávky. Těžký zámek je alespoň trochu zdrží a už je vyšší riziko, že je uvidí, navíc máš důkaz na místě činu. Ovšem jsou tací, co po sobě umí i uklidit. :)

              0 0
              • Petulda  

                Tam, kde kolo takhle nechávám, bych se bílé dodávky asi úplně nebál :-).

                0 0
              • Smazaný účet  

                Pro mne je záhadou, kde se tolik kradených kol prodá…

                0 0
              • kesu  

                Nějak si nemyslím, že je běžnej zlodějíček vybavenej aku bruskou. Krom toho ta z Lidlu by možná ani ten dobrej zámek nedala. A ten kdo má nějakou značkovou střelí tu a půjde pro fet místo peněz z kola.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  I bruska z Lidlu dá dobrej zámek. Záleží na kotouči. Vo ničem jiným to není.

                  0 0
                  • kesu  

                    Nedá,

                    první vydržela necelou druhou baterku a pak šla do kytek. Následovala reklamace a další nedala ani tu první baterku a šla opět do kytek. Na třetí jsem neměl nervy a koupil značkovou. Řezal jsem U profily do tloušťky materíálu cca 8mm a tenkým řezným kotoučem pro aku brusky. Je to věc zralá rovnou na popelnici, oproti třeba aku šroubováku, kterej je docela slušnej co se týká životnosti.

                    0 0
                • mr.garisson  

                  Já nepíšu o fetkách, ale o bandách, co prostě kradou jen kola. Profi aku od BOSH stojí cca 3,5k a to už se vyplatí. Na videu jsou i kalené podkovy, které prořízli jako máslo. Jen to dělá hluk a zvyšuje pravděpodobnost odhalení. Nicméně pokud je to na vhodném místě, tak proč jej nesebrat. Kradlo se, krade se a krást bude. Axion chamtivosti je hluboce zakořeněný…

                  0 0
                  • kejda  

                    Mimo téma, ale za 3,5 tisíce to bude tak zelená řada, s takovou akučkou můžeš šroubovat tak leda do sádroše,a ne desítky šroubů do betonu. Pořádná mašina 18V s 4 Ah baterií počítej tak desítka bez daně…

                    0 0
            • Cemik  

              Zloděj by se na kole vysekal a podal na vás jako majitele trestní oznámení a žádal cokoliv z čeho by mu něco káplo. Vy jako majitel jste neměl kolo technicky v pořádku a zloděj si může vymyslet XYZ výmluv proč si spletl vaše kolo se svým. Už se to tu řešilo. Jinak se sorry za OT ale nedalo mi to 

              0 0
              • GrumpySmurf  

                To jako ze odpovednost nese majitel a ne ridic? Hemm… Vy jako majitel mate moznost vymyslet si XYZ vymluv, proc je kolo zrovna nepojizdne. Kdyz uz si ho zlodej predem dukladne nezkontroloval, tak se snad mohl optat na technicky stav.

                Nadruhou stranu zakazat kolum byt rozbita, ci nepojizdna by stalo za uvahu :)

                Uz se to tu resilo. Promin, nedalo mi to :)

                0 0
                • jeniiiik  

                  Jasně no… Jsem ho zrovna tlačil do servisu a dostal chuť na loupacek, tak jsem si odskočil do obchodu. :) A řidič si má zkontrolovat stav než na něj sedne. ;) Jeho boj.

                  Ale jinak jo no, věřím tomu že v tomhle bordelu kde ani nemůžeš vystavit fotku zloděje by to tak nějak podobně bylo. :/

                  0 0
              • mr.garisson  

                Nedalo mi to…

                Takže tu máme následující obecně závazné znění, kde tvoji teorii můžeme zcela s klidem eliminovat:

                Povinnosti řidiče

                § 5

                (1) Řidič je kromě povinností uvedených v § 4 dále povinen

                1. užít vozidlo, které splňuje technické podmínky stanovené zvláštním právním předpisem.

                Což v praxi znamená, že řidič je povinnen se ujistit, že má vozidlo v řádném technickém stavu, než jej užije. ;)

                0 0
          • mikub  

            Tak myslím, že v tebou zmiňovaných případech je lankáč adekvátní. Ale je to něco jiného, než nechat kolo na nosiči a odejít na obídek bůh ví kam.

            0 0
            • mr.garisson  

              Ale i když na to kolo vidíš, tak pro silnější kleště, které se vlezou do kapsy to není překářka, takže jako bys ho vlastně ani neměl přivázané. To bylo, co jsem chtěl zdůraznit. Nějaký Force za 150 Kč nemůže vůbec fungovat jako ochrana proti krádeži. Mrni na youtube třeba zde, je tam pár testů. Valil jsem voči ale na tohle.

              0 0
              • mikub  

                Základ je na to kolo vidět. Nemám iluzi, že zámek vydrží něco víc. Jenom musí mít individuum u sebe zrovna štípačky a doufám, že se alespoň chvilku bude kolem kola motat. Není to neprůstřelný řešení, ale pro mě je to vyvažuje užitek a riziko. (Představa dobíhat někoho v silničních tretrách je ale úsměvná).

                Z toho pohledu taky nemá cenu vozit těžší zámky než ten lankáč. Myslím, že desetinásobně težká spirála bude zloději odolávat stejně dlouho. Jenom já se s ní budu tahat.

                0 0
                • mr.garisson  

                  Tak můžeš vozit zzámek ala skládací metr. Ten by měl vydržet násobně víc, než obyč lankáč a není tak těžký.

                  0 0
                • kesu  

                  Hele strašně záleží čím je zloděj vybavený. Jsem přesvědčenej, že naprostá většina má cca 40cm dlouhý štípačky a to maximálně. A tím rozlouskneš tak lankovej tenkej zámek.

                  Ovšem pokud máš 100cm pákovky, pořádnou aku flexu a sadu nářadí tak i ten nejlepší zámek je otázkou maximálně minuty dvou.

                  0 0
                  • Tomcat  

                    Pánové zapomínáte na termosku s dusíkem či jiným zkapalněným plynem a kladivo…

                    0 0
                    • mr.garisson  

                      Tak jistě, tenhle materiál je mnohem dostupnější než aku rozbruska, kterou seženeš v každém marketu.

                      0 0
                      • Tomcat  

                        Hlavně je menší a né tak hlučný. Náklady by ale mohly být cca 100,– na jeden zámek. Litr dusíku by mohl být aktuálně pod 300,– možná 250,–

                        0 0
                  • Smazaný účet  

                    jde si pomoct i sprejem se „stlacenym vzduchem“…neni tam dusik, jak rika ten smoula ve vide, ale mrazi to solidne

                    https://www.youtube.com/watch?…

                    0 0
                    • mr.garisson  

                      na takovej šmejdskej zámek ani nepotřebuješ dusík, to bys ulomil i tím samotným kladivem.

                      tady máš naopak" lepší test":https://www.youtube.com/watch?…, kde zámek vydrží i dusík. Sice ne cyklo, ale princip je stejný.

                      0 0
                      • Pavel  

                        Na to přece stačí jednoduše plivnout a za chvilku je po zámku. Pokud teda je plivající vetřelec.

                        0 0
                        • mr.garisson  

                          Teďka jsem koukal na test Abus Bordo Granit X Plus, pak na nějaký test s od Němců a není mi z toho dobře.

                          Nejlépe odolávající budou D zámky, to jsem viděl v testu zde. Tam některé odolávaly rozbrušovačce více než minutu. Takže jistá ochrana tam bude, když na kolo vidíš.

                          0 0
    • PH15  

      Já bych určitě doporučil toto pojištění.

      0 0
    • fred15  

      Co jsem zatím vyzkoumal:

      1. ERV: asi nejrozšířenější, rozumná cena, ale ve všeobecných poj. podmínkách mají čl. 3.4, který říká, že pojistné plnění je vypláceno formou voucheru na nákup u některého ze zprostředkovatelů pojištění (cykloshop). To je v současné situaci k ničemu. Někdo mi ukradne kolo a já budu 1–2 roky čekat, až mi přijde nové… Pojišťovně to je fuk, mají to takhle nastavené a prý není úkolem VPP, aby reflektovaly situaci na trhu. Zkusil jsem aspoň, jestli mohu platit pojistné formou poukázek do mekáče, ale prej ne. Takže za mě no go.
      2. Bikeplan: Vypadá vcelku sympaticky a pojistné plnění dokonce vyplácí v penězích. Bohužel v čl. 11 VPP uvádí, že v případě krádeže ze sdílených prostor je limit pojistného plnění 50.000 Kč. Podle předběžného vyjádření podpory by se to nemělo vztahovat na společné garáže v office buildings, ale ještě to prověří a dají vědět.

      Trochu starší souhrn s dalšími tipy jsem našel zde: https://www.gpf.cz/…ych-podminek

      2 0
      • fred15  

        Tak jsem už dostal písemné potvrzení, že pojistné plnění nebude v případě krádeže ze společných garáží kráceno. Well done.

        0 0
    • barney.m  

      Budu se stěhovat do jiného bytu a chtěl bych opět pojistit sklep. Jaká je aktuálně nejvýhodnější možnost?

      Doteď jsem měl ČSOB – tam jsou věci ve sklepě pojištěny na 30 % z pojistné částky. Díky za tip.

      0 0
      • AleZ80  

        Jestli Ti to vyhovuje, tak si nech jen změnit místo pojištění ve stávající smlouvě.

        Většinou to mají pojišťovny nastavené tak, že se po omezenou dobu pojištění vztahuje na obě místa pojištění, když jim to včas nahlásíš.

        1 0
      • barney.m  

        Nakonec dávám tip na ČPP, pojištění Domex+ varianta Maxi

        „Věci v nebytových prostorách, na zabezpečeném prostranství, ve společných částech domu: 300 000 Kč“

        DOMEX+

        0 0
        • Kouba_2005  

          Takže když máš kola v místě, dají ti max. 100 000,– Když je máš ve společných prostorách, tak 300 000,–? :-)

          Ono to je vždycky hezký, když něco slibujou, ale jak dojde na plnění, tak je to samý ale a protože a bla bla bla.

          1 0
          • Kouba_2005  

            Tak již mám odpověď. 300.000,– na čtyři kola je dobrý, ale pro nás málo. Lepší ale jak drátem do voka :-) Otázkou je, co nastane, když šlohnou jen jedno ze čtyř :-)

            Ano na jedno kolo je limit 100 000 Kč, limity na všechny kola v nebytových prostorách je 300 000 Kč. V nestandardních případech můžeme dát kolo na 200 000 Kč a veci v nebytových prostorách na 500 000 Kč

            0 0
        • AleZ80  

          Požadavky na zabezpečení mají hodně mírné oproti většině pojišťoven.

          S jedním, obyčejným zámkem mívají pojišťovny většinou limit jen 50.000 Kč.

          0 0
    • kamaro  

      Řešil někdo znalecký odhad ceny kola?

      Proč se ptám? Máme u ČSOB pojištěná kola umístěná v garáži s tím, že máme pojištěno každé kolo zvlášť v kategorii sportovních potřeb – ke každému kolu jsme vytvářeli popis doplněný fotkami a jeho cenou. Kola s cenou do 100.000,– včetně jsou v pohodě, ale přece jenom full tuto částku přesahuje. Takže buď snížím pojistnou částku na 100.000,– nebo musím doložit fakturu nebo znalecký odhad ceny. Fakturu doložím těžko, je to moje výroba a sám sobě si nefakturuji. Navíc je to osazeno samostatně nakupovanými díly, takže toto je nedoložitelné jednou fakturou za kolo. Takže mi zbývá udělat na to nějaký znalecký odhad. Neřešili jste někdo něco takového? Máte případně kontakt na někoho?

      Díky

      0 0
      • AleZ80  

        Do stáří 3 let u sportovních potřeb plní v nové ceně, takže bys měl doložit faktury za nákup rámu + dílů.

        0 0
        • kamaro  

          Nevím zda jsi to četl, ale faktury nejsem schopen doložit. Vlastní výroba rámu a komponenty kupované po částech, občas i něco na bazaru.

          Spíše jsem se ptal na ten znalecký odhad.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Hlavne se modlit aby se to kolo nenaslo.

      Vetsinou fetky sundaj lepsi veci, nasazi tam kde co.

      A policajti ti pak se vsi slavou vrati kolo podle vyrobniho cisla ramu a vic je nezajima.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.