• Smazaný účet

    Ahoj, tuto sezónu bych chtěl jezdit i na podzim – na sněhu asi ne. Ono už to začalo, ráno když jedu do práce tak je kolem řeky 5 stupňů. Oblečení mám jakž takž, vše funkční, zima mi není. Ale šlapky a prsty na rukách mi už mrznou celkem.

    Jaké používáte rukavice? Zimní tretry nemá asi smysl, používáte návleky?

    Díky za jakékoliv rady a sdílení zkušeností s tímto vybavením. Dnes jsem byl v obchodě a měli tam návleky i za 1000, to mi přijde trošku mimo mísu.

    0 0
    • McBlacky  

      zimní tretry jsou jedna z nej investic co můžeš pro ježdění pod 10st udělat.

      Rukavice levný (kolem 800kč) a fungující dělalo shimano, jestli je pořád má v nabídce a dají se sehnat v čr netuším. Levný jsou i Force, zavedený značky začínají kolem 1500kč

      0 0
    • šimlos  

      Jak radí Blacky,tretry jsou rozumná investice,které jsem se taky vyhýbal a nakonec si je pořídil a nelituju.Slušný návleky do nižších teplot stojí okolo 600 Kč a víc a musel jsem jich několik rozdrbat,abych si nakonec koupil stejně zimní tretry.Pokud jezdíš často,tak není co řešit..

      0 0
      • Smazaný účet  

        No, na sněhu jezdit nechci, jezdím prakticky po cyklostezce a vypínám tretry řekl bych tak 10× za den určitě. Možná to zkusím tento rok s návlekama a když je zničím, tak zvolím tretry. Mám SiDi a v zimní variantě to vypadá na solidní pálku :)

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
          0 0
      • Smazaný účet  

        No, na sněhu jezdit nechci, jezdím prakticky po cyklostezce a vypínám tretry řekl bych tak 10× za den určitě. Možná to zkusím tento rok s návlekama a když je zničím, tak zvolím tretry. Mám SiDi a v zimní variantě to vypadá na solidní pálku :)

        0 0
        • Delkim  

          koukej po slevách, před pár dny měli ještě asi 6 velikostí, jedny jsem koupil

          http://www.bike-discount.de/…it-gtx-23779

          jinak loni jsem jezdil letní tretry, dal jsem si do nich termo vložku z Tchiba, merino ponožky a pak dvoje návleky, z toho jedny byly BBB neopren, nebyl problém v teplotách kolem 5 stupňů

          ty BBB koupíš i pod pětikilo

          https://www.mall.cz/…bbb-hardwear?…

          ta termo vložka měla jednu stranu z Alu folie, takže to zastavilo i foukání a vodu(bordel) z těch větracích otvorů, to je taky podstatný

          jinak ještě podstatný samozřejmě je, kolik máš v tretrách místa… pokud si dáš tlustší ponožku a tím tam budeš moc „fest“, tak to je špatně, jak omezíš průtok krve tak ty nohy nezahřeješ!

          0 0
          • šimlos  

            Jak jsi dlouho tu parádu obouval? :-)

            0 0
            • Delkim  

              už jsem to měl vychytané, ty návleky jsem nesundaval, jen jsem vždycky uvolnil patu abych je mohl sundat :)))

              0 0
          • šimlos  

            Tak to je pěkný úlovek, dal jsem za Celsiusy před pár lety ve Vestci přes pět tisíc..

            0 0
        • Copernicus  

          obšas se da neco sehnat

          http://www.cyklobazar.cz/…e-tex-vel-46

          0 0
        • zdenal8  

          O víkendu jsem kupoval návleky v Decathlonu asi za 400. Vypadaji docela slušně, teplo v nich taky bude. Ušitý jdou pěkně a i zip na nich vypadá odolně. A ještě jsou zespoda podšitý. Uvidíme po zimě. Jinak před tim se mi docela osvědčily návleky od Kalaše.

          0 0
      • K2  

        Já zvažuju pro tuto zimu kombinaci pinové pedály + lehké GTX turistické boty.

        Boty už mám, zbývá dokoupit pedály…

        0 0
    • nooski  

      Rukavice doporučuju tyhle http://cyklisticke-rukavice.heureka.cz/…-tech-cerne/ zima mi v nich za celou zimu nebyla ani jednou. Raději než návleky, tak zimní tretry, zvlášť pokud na kole jezdíš častěji. Témat je tady dost. Když už mrzne, tak je dobrá kukla, rozhodně ne ale přes obličej, ale pod bradu.

      0 0
    •  

      Zdravím,jezdil sem na kole od malička, v létě, v zimě.. Rozvážel sobotní noviny v horské vesnici, blbnul na kole na zamrzlém potoce..Jezdil jsem prudké kopce při 20-ti centimetrové sněhové pokrývce na starém kole se slabými brzdami. Recept na situaci kdy obě brzdy nestačí ? Sednout na štangli a brzdit ještě drhnutím nohy ! Jinak v hlubokém sněhu při prudkém sjezdu kolo poslouchá, pokud tam však projelo auto, jízda je v takto ujetých stopách nestabilní.. I tak zadní kolo plave, to ale nevadí. Horší je smyk kola předního- noha to musí ustát..Oblečení v zimě ? Mám vše od Forsu- čapáky, podzimní bundu, zimní bundu s windsterem, rukavice, tretry hard.., navíc ponožky s windstopperem.. Zimy se nebojím,na náš valašský sněh sú ale lepší běžky..

      0 0
    • mr.ricardo  

      Super navleky jsou membranovy od Kalase. Ale popravde, mam je jen proto, ze na zimu pouzivam starsi bajkovy tretry, ktery jsou porad dobry a je mi lito je vyhodit. Az odejdou, urcite pujdu do plnohodnotnych zimnich treter. Ponozky Moose Nordkapp nebo jiny podobny zimni. Rukavice kdyz koupis prakticky jakykoliv softshellovy, tak chybu neudelas, mam dvoje v cene okolo 500 a pohodlne se v nich da jezdit do tech –5. Mozna i min, ale vetsi zima uz me moc nebere.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Kaocko  

      Jezdim denne do prace a i na delsi vyjizdky v zime teply navleky gripgrap a rukavice force tretry diadora podlepene kufry pod vlozkou 3M paskou :-D a jsem spokojenej a maka to. Ale na letosek uz jsem taky rozhodlej investovat do zimnich treter. Protoze me nebavi se do toho furd navlikat a taky se začínají ze spoda ty navleky trhat :-)

      0 0
    • stan99  

      Pokud je nižší teplota,tak zimní rukavice force.Co se prošoupaly tak se mi v nich ani nepotí ruce.

      Pokud opravdu mrzne používám lyžařské rukavice z Lídlu za 160 Kč :-)

      Na tretry návleky,teplé ponožky.Do treter strkám různé pěnové fólie a vložky,protože kufry fungují jako tepelný most.

      Stejně to dokonale nepomáhá a kosa začíná od chodidel.Nej řešením jsou nejspíš zimní tretry.

      Dalším řešením je namontovat platformy a jezdit v poctivých pohorkách.

      0 0
    • Ciba04t  

      Zdravím, využil bych toto téma a poprosil o radu ohledně nějaké bundy pro teploty kolem 5 stupňů. Zatím jsem koukal na tyhle kandidáty:

      http://www.vseprokolo.cz/…422-8-116631

      http://eshop.kalas.cz/…ight-cervena

      Budu rád za nějaké další návrhy a vlastní zkušenosti. Jo a můj cenovej strop je 3000kč

      0 0
      • scota  

        Rozhodně Kalas, mám tuto a pod 5°C je super:

        http://eshop.kalas.cz/…n-x3-cervena

        0 0
      • Kire  

        Na minulou zimu jsem si pořídil Craft PB Storm a při teplotách okolo nuly (pod budnou dvě vrstvy) a nad pět stupňů (pod budnou jedna vrstva) jsem s ní velmi spokojen.

        0 0
      • Ciba04t  

        A nejake zkusenisti s bundou od Silvini? Dneska jsem si ji zkousel a celkem mi sedi. Kalase jsem zatim nemel tu moznost zkusit.

        0 0
      • madik  

        Poridil jsem si tuhle a celkem spokojenost, hlavne vypada pomerne dobre. Je to takovy ten neoprenovy material, ktery funguje pomerne dobre. Ale na bokach je normalni latka takze do uplneho mrazu to neni. Idealni tak na teploty mezi 0–10C, kdyz se vezmou 2 funkcni vrstvy pod ni pro pripad te nizsi teploty.

        Jedina nevyhoda jsou celkem male kapsy na zadech.

        http://www.decathlon.cz/…8343082.html

        0 0
    • danis7  

      Jaký bude rozdíl v profouknutí mezi zatepleným dresem oproti funkčnímu triku (rolák)?

      Jde mi o to, že jezdím v funkčním teplém dlouhém triku (Progress) a i když dost hřeje, na kole za jízdy profoukne (ty místa, kde nemám vestičku).

      Pomůžu si dlouhým dresem + pod něj krátké funkční triko? Nebo to bude stejné jako funkční dlouhé triko (ve stejné gramáži jako ten dres).

      Jde mi o teploty cca 10–15°C.

      0 0
      • Breakpain  

        Pro 10–15 by to mohlo fungovat ;)

        Ale upřímně mám raději kombinaci „light“ bundy – neprofuk vpředu vč. rukávů, vzadu klasika dres co dýchá – ideálně zateplená. Pod to dám funkční triko s dlouhým rukávem a je li echt kosa, dávám pod to zateplený dres nebo pokud je spíš větrno – vestu … Zateplený dres Tě zahřeje, ale profukuje … proto vždy minimálně s vestou … Obecně se mi jeví vesta jako nejvíce univerzální věc ;).

        Nejpoužívanější věci do teplot kolem 10 nad nulou – dlouhé funkční triko, light zateplená bunda, vesta, krátké kalhoty, zateplené návleky na nohy, kompresní podkolenky, případně teplé vysoké fusky, letní tretry a nákrčník …

        0 0
        • Namtos  

          Je nějaká kombinace neprofuk bundy včetně rukávů, které se dají odepnout rukávy a používat jako vestu? Něco jak 2v1?

          0 0
        • Namtos  

          Je nějaká kombinace neprofuk bundy včetně rukávů, které se dají odepnout rukávy a používat jako vestu? Něco jak 2v1?

          0 0
          • jaja01  

            treba ta od kalase, kterou postoval vyse scota

            0 0
          • blaf  

            Gore ma nejaky windstoper dres s oddelavacimi rukavy, do 10 – 15 bude windstopper ideal, no mozna k tem 10

            0 0
          • McBlacky  

            docela k hovnu.

            Bundy mají většinou NW i na zádech, zatímco vestička jen vpředu. To je pak rozdíl v tom jak je ti v tom vedro a jakto dáš do kapsy dresu.

            0 0
            • Namtos  

              No o tom jsem se nezmínil mám léta větrovku 2v1 od Silvini a ta má vpředu „šusťák“ a vzadu strech který dýchá v tom je naprostá spokojenost. myslel jsme si asi špatně, že je to u oblečení pro cyklistiku logický standart…

              0 0
        • danis7  

          já hlavně chtěl vědět jestli je rozdíl mezi teplým funkčním trikem vs dlouhým dresem

          0 0
          • McBlacky  

            jak který materiál. Mám doma minimálně 5 různých materiálů u dresů s dlouhým rukávem. Nejčastější je takzvaný winter cube, ten celkem profoukne, pak jsou materiály kdy vrchní vrstva je hustší a ten tolik neprofoukne. Co se týče samotného zateplení jsou rozdíly i 10 stupňů.

            V kombinaci teplý dres a vesta jezdím až někam k 8–10 stupňům (závodně i k pěti) ale beru si pod něj ještě různé tloušťky dlouhých trik. Pokud je větší zima beru NW bundu, pod nulu zateplenou NW bundu.

            co bych hlavně doporučil sledovat je přiléhavost. Pokud dlouhý dres nesedí a vlaje, je v něm větší zima.Důležitá je i délka rukávů (měl by jít přes nebo pod rukavice) – mezera mezi rukavicemi je hodně otravná

            0 0
            • danis7  

              Předběžně jsem se díval na dres od Kalase tady

              jak to bude u tohohle typu zatepleného dresu s profouknutím?

              Pod cca 10 st.C už jezdím ve větrovce Endura Pakajak a k tomu různé funkční trika od Progressu, jenže nad těch 10 st. mi přijde, že se ve větrovce dost potím a nestíhá to odvětrat.

              0 0
              • McBlacky  

                to z fotky fakt nepoznám :)

                0 0
                • danis7  

                  nějaký tip na zateplený dres? Nechci s membránou, na to mám větrovku.

                  0 0
                  • blaf  

                    mam tenhle http://eshop.kalas.cz/…cing-team-x3, k 10 se v tom da, ale uz to neni ono, s vestou by to asi slo, kolem deseti beru Gabbu coz je windstopper nebo RainMem, bohuzel je to jako skoro se vsim v cyklistice, budes muset vyzkouset

                    0 0
              • jaja01  

                jestli to nebude tim, ze pakajak neni vetrovka ale spis plastenka – nevetra vubec, je hodne neprodysna, mam ji a oblekam jen za poradneho deste, protoze co vypotis, to v ni zustane

                0 0
              • madik  

                Tahle od kalase není moc zateplená a profoukne. Kolem 15C-20C je ideální. Na 10 jediné s dvouma vrstvama ještě pod ten dres.

                0 0
                • danis7  

                  podle Kalase by to mělo být na 10 – 20 st. C, jiný dres ani Kalas nenabízí, potom má až bundy s membránou a v tom už bude teplo.

                  0 0
                  • scota  

                    Tu bundu Ambition X3 bych doporučil pod +5°C, je dost zateplená a díky membráně neprofoukne.

                    0 0
              • Josef Panek  

                Tak taky záleží, jak vnímáš zimu pocitově. Tady může být velký rozdíl. Dres v tom odkazu profoukne. V tom, podobně jako Blacky, tak do těch 10, s dlouhým termo trikem pod tím a vestou. Pak už tu jejich nezateplenou bundu, jak je mínus, tak tu zateplenou.

                0 0
                • danis7  

                  To by mi vyhovovalo, do cca 10–12 st.C dres + triko a vesta a při větší kose už bunda.

                  Ještě jedna otázka, lze kombinovat dlouhý dres + větrovka? Nebo je dres jen svrchní vrstva a pod větrovkou to bude hůř dýchat?

                  0 0
                  • Josef Panek  

                    Otázkou je, co je to větrovka. Nekombinoval bych to.

                    0 0
                  • Breakpain  

                    Zkus a uvidíš … já to kombinuju dle pocitu ;) … někdy to přeženu a potím se jako prase, někdy mi to vyjde ;) … Ale počítej s tím, že jestli si budeš dávat intervaly jako v létě … pochybuju, že to něco „udýchá“, ať už na sobě budeš mít co chceš ;) …

                    0 0
                    • platypus  

                      Mám to samý…mně to neprofuk vrstva nevyhovuje, stačí trochu zatopit pod kotlem a neštěstí je hotovo. Celou zimu vozím obyčejnou cyklobundu bez nějakých vychytávek, základ dávám moira dl.rukáv a pak už jen přidávám vrstvy moira kr.rukáv. Podle toho jak je…ráno, odpoledne a tak, max dvě hoďky, žádné extrém teda.

                      0 0
    • Breakpain  

      Jsou, třeba Pearl Izumi ji má… ale nějak nemám rád uni věci, pokud doctoho vkládám velkou důvěru…

      0 0
    • nomecz  

      trochu to tu trošku oživím,

      nějakej tip na tenčí dres s dlouhým rukávem ???

      díval sem se ke kalasovi a ten jejich http://www.kalas.cz/…6-fluo-cerny?… vypadá dost teple(200g/m2)

      varianta je ten jejich dražší passion http://www.kalas.cz/…sion-x5-neon?… ale ocením další návrhy

      tenkou membrnánovou bundu mám a potřebuju něco s dlouhým rukávem co hodím pod vestu na aktuální počasí

      0 0
    • madik  

      Koukam se po bunde na teploty cca 0 az 12C.

      Chci bundu na telo, zadne vlajici casti odevu. Dobre viditelnou. Bundy s Windstoperem jsou drazi, ten Gore treba. Pak jsou i bundy levnejsi jako NorthWave, ktere maji podobny matros, jen asi z mene věhlasného materiálu. Ve vysledku asi půjde hlavně o samotné provedení bundy, jak sedne atd. Kdyby měl někdo tip, nebo osobní zkušenost budu rád.

      Co se Kalase týče, mám Mission Light z minulé kolekce. Ale nebyl jsem s ní vůbec spokojen, moc volná, jakoby o číslo větší. Co jsem cca 10kg pohubl, tak uz je nenositelna. Ted u aktuální kolekce píší nový anatomický střih.. Materiál ale stejný, který není moc pružný. A pak v tom černo-šedém provedení je na ní zase nějak málo té neonové, takže moc videt asi nebude. A bílou už nechci :)

      Vybiram asi z techto.

      Gore Power 2.0

      https://www.bike24.de/1.php?…

      NorthWave Extreme H20

      https://www.bike24.de/1.php?…

      Northwave Reload

      https://www.bike24.de/1.php?…

      Kalas light mission

      http://kalas.cz/…6-fluo-cerna?…

      Sportful Fiandre

      https://www.bike24.de/1.php?…

      0 0
      • zderes  

        Tohle je trošku dražší, ale pokud bys to zkusil tak nebudeš chtít nic jiného. Mají tam ještě i levnější tak o 600, taky výborná. Pokud už neporosteš a nebudeš hubnout, mohu doporučit.

        http://www.alecko.cz/…a-protection

        0 0
      • Orbicek  

        Já bych bral Sportful nebo Northwave. Jako alternativu bych ještě doporučil: http://www.wiggle.com/…n-softshell/

        Ted jsem ji koupil a je vyborna, je ale dost tepla, v soucasnem pocasi je to s trikem s kratky rukavem tak na hrane aby se clovek neuvaril. A pak je samozřejmě varianta Gabba/Perfetto – okolo 10 stupnu jezdím Perfetto krátký rukáv a teplé návleky a je mi super:) (kratka: http://www.wiggle.com/…eeve-jersey/ dlouhy: http://www.wiggle.com/…eeve-jersey/)

        Jen upozornuju ze ta Sportful je light verze, podle popisu je to spis 5–15 stupnu, ale existuje i „zimni“ – teplejší verze – http://www.wiggle.com/…rain-jacket/

        I když samozřejmě vždycky záleží co oblečeš pod to.

        0 0
        • madik  

          Ta dnb se mi taky docela zamlouvá. Nepíší, že by to mělo membránu a mohla by mít větší prodyšnost. Membrány jsou asi dobré do deštivého počasí, což já vysloveně nepotřebuju. Voděodolnost určitě, ale v lijákách vysloveně nepojedu a tak mi stačí aby to zvládlo menší přeháňky.

          Ještě zkusím najít nějaký názor na tuhle dnb vs windstopper bundy. Je pěkné jak wiggle a podobně mají ty učivatelské recenze, hlavně jich tam je hodně.

          0 0
          • Orbicek  

            Ta dhb je z materiálu Windtex (obdoba windstopperu), je windproof a water repellent a hodně teplá. Hlavní rozdíl ovšem je, že stojí v rpůměru o 50 liber míň:)

            Tady dvě recenze:

            http://cyclingbikebible.com/…n-softshell/

            https://roubaixcycling.cc/…ming-of-age/

            Jinak pokud bys chtěl něco prodyšnější tak od dhb jsou prý dobré i ty dresy s dlouhým (ta druhá recenze to zmiňuje)

            Já jsem s ní spokojený hodně, ale je to opravdu vyloženě zimní, do počasí kolem 0

            Jestli chceš spíš něco prodyšnější, tak pak doporučuju to perfetto – předek windstopper (ale lehčí než u zimních bund, vzadu nanoflex materiál – hodně prodyšný) – jel jsem v tom i když vysvitlo slunko a bylo kolem 16 stupnu a dalo se to prezit v pohode.

            0 0
            • Lister  

              A jak sedí velikosti? Vlezeš se do jejich tabulek. Vychází mi to na M. Stejně tak Endura věci mám M, ale třeba věci od Kalase vozím všechny L.

              0 0
              • Orbicek  

                Mám 182cm, 90kg a mám XL a sedí dobře – je to hodně uplé, ale ne zase moc. Podle tabulek se řídím většinou šířkou pasu – obvod hrudníku mám menší , ale vy výsledku, když sedí ten pas tak sedí i ten vršek většinou.

                Co se týče ostatních značek tak Castelli mám XXL, Sportful XXL a pak jsem měl nějaké věci od Authoru a tam je to mezi M/L

                0 0
                • Lister  

                  Díky, takže M to jistí. Uvidím pokud bych zvažoval fullshel variantu tak bych možná spíš vzal Gore, které mají ve slevě. Protože budnu s větrajícími zády jednu už doma mám – ale jen lehkou.

                  0 0
                  • Orbicek  

                    Je pravda, že na tu Gore Xenon je skoro 50% sleva, to už stojí za zvážení:) Já jsem od nich nikdy neměl, tak neposoudím, ale recenze to má dobré:)

                    0 0
                    • Lister  

                      Hlavně u toho Gore vím, co od toho čekat. Jedinou otázkou je velikost. Bude to opravdu hodně uplé, Na šířku budu potřebovat minimálně L, ale zase nejsem moc vysoký, tak aby nebyly zbytečně dlouhé rukávy. Vyzkoušíme, uvidíme. Ty velikostní tabulky jsou občas zábavné. Od různých firem používám věci od S až po XL.

                      0 0
                      • madik  

                        Podle tabulky velikostí bych měl mít XL. Vychází mi to na horní hranici XL (chest 105cm). Tak snad to bude ok. Plandajici to rozhodně nechci. Ještě bych mohl zajít do bike-eshopu a zkusit si tam nějakou Gore bundu v uplem strihu L a XL.

                        0 0
      • Orbicek  

        Jo a na Evansu, ted maji mega slevu na Catselli Alpha Jersey (opět o něco prodyšnější než Alpha jacket, která je do mrazu, ale vzhledem k Tvému výběru by to mohlo sedět)

        https://www.evanscycles.com/…sey-EV217225

        0 0
        • madik  

          Narazil jsem ještě na tuhle Gore taky ve slevě. Ta mi přijde docela fajn

          http://www.wiggle.co.uk/…hell-jacket/

          Teď hlavně trefit správnou velikost :)

          Mám trochu obavu z prodyšnosti, abych se v ní neuvaril. Ale asi lepší jak mrznout. Koukal jsem na reklamni video na Sportful bundu a Alberto Contador říkal že je super (bunda s Windstopperu) oproti Gore-texu, že má lepší prodyšnost :)

          0 0
          • blaf  

            Není Gore-tex jako Gore-tex. Windstopper je prodyšnější. Ačkoliv mám rád Sportful a Castelli, tak bych asi šel do Gore. Jelikož chceš chrtí střih, tak ten Xenon bude super.

            (Ještě aby Contík neříkal, že je Sportful nejlepší, když to byl jeho sponzor :))

            0 0
            • Delkim  

              jednu bundu od Gore mám v Active Shellu a zatím top materiál co jsem kdy vyzkoušel

              nicméně ta cena :(

              já to tenkrát vykousnul asi za čtvrtinu na Amazonu, doporučuji občas zabrouzdat i tam

              0 0
          • Lister  

            On od toho člověk nesmí chtít zázraky. Všechno co má nefuk má své omezení, zapaříš se ve všem pokud nepřizpůsobíš intenzitu. Mám doma jednu lehkou bundu, která má dvojnásobně parametry propustnosti proto většina Gore materiálů a i v tom se člověk zapaří. Je to o intenzitě. Jak se člověk jednou totálně propotí tak zmrzne i v teplém matroši – takže může nastat i ta tvá varianta uvařit se a pak zmrznout.

            0 0
            • Lister  

              Ale s tím odkazem jsi mi nasadil brouka do hlavy. za ty peníze bych to zkusil. Sice WS sofshelku mám, ale docela tlustou a není přímo cyklistická, takže nestačí na zádech.

              0 0
        • Delkim  

          bohužel mají pouze velikost S :(

          0 0
      • Cryzyy  

        ma Gore Bike Wear Power 2.0, beru ji pod 10 stupnu dolu, podle teploty kombinuji 1–3 ruzna trika, v teplotach nad 8 stupnu se uz v ni docela potim a je to na hrane pouzitelnosti i kdyz jedu hodne pohodu.

        Vetsinou jezdim navecer/verec, kdy se teplota zmeni treba i o 5 stupnu, coz je docela problem, ale kdyz si hlidam intenzitu, tak se to celkem da, nicmene mi tahle bunda prijde funkcnejsi v nizsich teplotach.

        0 0
        • madik  

          Power 2.0 má stejný materiál jako Gore Xenon. Takže ta samá bunda víceméně. Hlídat intenzitu abych se neuvařil se mi teda nechce… Chjo.

          Jezdim stále celkem velkou intenzitu, rovinky 140 tepů, kopce 160 a více. No asi to stejně risknu, s jednou vrstvou funkčního trika co dobře odvádí pot by to snad mohlo jít. Hlavně nevozit batoh :)

          0 0
          • Delkim  

            hlavně nezastavovat..... to myslím vážně..... nejhorší jsou ty krátké zastávky do 10 minut, to si myslíš jak se ohřeješ a je to přesně naopak

            když už někde plánuješ oběd, tak si vezmi do igelitového sáčku náhradní spodní triko, takové to na tělo, váží to pár gramů a jakmile dorazíš do hospody tak se převleč, dělá to zázraky

            0 0
          • JFtryall  

            Mozna by to chtelo obcas trenovat a ne se vozit. :-)

            0 0
          •  

            Samozřejmě batoh je blbost,nejlepší jsou brašny.

            0 0
          • blaf  

            Dost pochybuju, že je to víceméně stejná bunda. Xenon je top model, power „low cost“. Základní materiál sice bude stejný, ale střih, větrací panely a pod. budou dělat rozdíl mezi těma bundama. Nicméně i power bude jistě fajn.

            0 0
    • Lister  

      Poptávám dlouhé lehce zateplené kalhoty vepředu s nefukem a vzadu s prodyšným matrošem. Bez všité vložky. Ideálně něco lehce volnějšího, něco ve stylu volných tréninkových kalhot na běžky. Cenový limit nemám hlavní je funkčnost. Díval jsem se na Endury MT500 ale to jsou komplet nepromokavé a asi lehčí kalhoty – spíš záchrana do deště.

      Mám doma jedny elastické od Axonu ale jsou otřesné – je to skoro 100% igelit.

      0 0
      • chal  

        Koupil jsem si na zimu: https://www.altisport.cz/…a-velikost-l

        Uz ted jsou na kolo idealni, v zime pod to hodim neco funkcniho a musi to byt naprosto OK. Jinak splnuji do puntiku tve pozadavky. Ze predu softsheel a ze zadu neco alastickeho. Za me super koupe…

        0 0
        • Lister  

          Jo, přesně něco takového by to mělo být. Ale zrovna z tohodle matroše mám zimní lyžařské a pokud jde o prodyšnost, tak to úplně ideální není.

          0 0
          • tonik666  

            Proto nejradsi jezdim prodysne vestvy a navrch vestu, nebo vetrovku. jen do uplne zimy mam windstopper bundu s prodysnymi zady.

            nejvic vozim gore x alp 2.0 thermo jersey

            pro upresneni – jezdim bajka terenem, takze zadna silnice

            0 0
            • Lister  

              To jsme na tom stejně. Ale poslední dvě vyjížďky jsem se vracel domů s nepříjemně prochladlým celým podbříškem a oblastí kyčlí. už jsem postarší člověk a musím na to víc myslet. Kombinace dlouhé čapáky a přes to 3/4 volné kalhoty. Ale do sjezdů to není ono, to člověk hodně profoukne a včera mi byla zima dokonce i dokopce. Často provozuju systém do kopce prodyšné věci a z kopce nahodit nefuk. Někdy i měním vrstvy, ale toho praní potom…

              0 0
              • JFtryall  

                Ja pouzivam jednoduchej figl, kdyz vim ze bude slozite oblekani. Typicky kdyz jedes dlouho nebo trenujes opakovane intervaly v kopci, tak vychladas a slabnes. Pro navrat domu ve vetru si pod horni vrstvu narvu isotermickou folii a jsem spokojenej. Staci kousek a neuveritelne to pomuze. Absolutne to odfiltruje chlad a ty se spokojene zahrejes za par minut ve stoupani. Pak to jen vyndam a dojedu. Podle potreby davam znovu, do sjezdu nebo pri pauze a nikdy se mi nestane, ze bych chronicky prochladl. Reseni spousty problemu za 40 korun.

                0 0
                • Lister  

                  Že bych vybrakoval prošlou autolékárničku ;-)

                  0 0
                  • JFtryall  

                    Jojo, pro nekoho punkovy reseni, ale kdyz by mi to nekolikrat letos nezachranilo zdravi, tak nedoporucuju. ;-) Beru si to i na zavody. Na lanovku dokonala vec. Ostatni chcipou a ty ses v pohode. Pro prechodny obdobi k nezaplaceni. Rozstriham to na mensi kousky a slozim do mini ctverecku. Vaha pul gramu. :-D

                    0 0
    • raw 4  

      Ahoj,

      premyslim o zimnich botech Force na kolo, mate je nekdo? Diky

      0 0
    • Cryzyy  

      Má prosím někdo tip na zimní kalhoty bez vložky, co nejvíc teplé vepředu s nefukem (možná i vzadu), do teplot 0 / –5 ?

      Teď jezdím nějaké Etape, které nejsou nejsou moc teplé (ideální tak 10 – 0), předtím jsem vozil teplejší Kalas a Gore (u těch mi úplně neseděl střih a docházelo k přetáčení nohavic).

      0 0
    • RomanKa  

      Zdar,

      vytahuju téma trochu mimo sezónu, ale jaké máte zkušenosti s dresy typu:

      http://www.cyclist.co.uk/…ling-jerseys ?

      Má to smysl i pro rekreačního silničáře? Jestli to chápu správně, je to trochu zateplený dres s krátkým rukávem, který má vzdorovat vodě a větru. A nevím, jestli mi dává smysl krátký rukáv a zateplený dres, pokud nejedu v úniku do finiše jarní klasiky za hnusného počasí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.