Podvodné jednání v Cykloservisu KAŇKOVSKÝ Olomouc

598 nepřečtených
  • vojta18

    Dobrý den, chtěl bych Vás upozornit na podvodné jednání v Cyklo servisu Kaňkovský Olomouc. Dával jsem si tam na běžné seřízení svou silničky, která byla osazená celá na Ultegře. To, než se ke mně kolo dostalo nazpět ze servisu trvalo neuvěřitelný 1 MĚSÍC a 8 dnů. Přitom mi bylo na začátku sděleno, že do týdne to bude hotové. Pan Kaňkovský to pokaždé oddaloval nějakou výmluvou typu, že tam teď dělá sám, že kolo odvezl k sobě domů na servis, poté že ho zapomněl dovést atd. a předal mi ho až při výhrůžce že to předám na policii. Poté mi tedy kolo konečně přivezl až domů a v rychlosti mi ho předal. Jenže poté následovalo snad nejhorší překvapení. Místo pák Ulteger mi tam dal Tiagry, převodník nahradil 105 a přehazovačku mi tam překvapivě nechal původní. A celé toto dílo zakončil vyměněním kazety, která měla 2. a 3. pastorek se STEJNÝM POČTEM ZUBŮ. Poté následovala z mé strany okamžitá reklamace a pan Kaňkovský se za kazetu opět velice omlouval a dal mi tam na místě novou a slíbil mi, že páky a převodník má doma a že mi je další den přiveze. Poté uběhl další týden, kdy jsem se u něj každý den stavoval a pořád se vymlouval, že je zase zapomněl atd. Byl jsem dokonce i u něj doma, ale nikdo mi neotevřel. Teď už mi ani nezvedá telefon a na prodejně už ani nepracuje. Stalo se vám někdy něco podobného? Táhne se to už dlouho a už mě to unavuje…

    0 0
    • rasto  

      to je jak ze zleho snu… chapu dobre, majitel obchodu (Kankovsky) ukoncil cinnost?

      0 0
      • vojta18  

        Bylo mi řečeno, že na Kaštanové už to nevlastní, že to někomu prodal a už dělá jen u sebe doma…

        0 0
        • Muf_Bike  

          Ksa ksa ksa všichni mají jasno jak by bike nenechali nikde měsíc…:) no já taky ne… ale jak bych ho z něj asi tahal? Nehledě na to, že servisák může mít fakt mrtě práce, ale i tak nešlo by mě o to že je někd eměsíc ale o to že nemůžu jezdit. Tj asi tak to jediné proč bych se kola domáhal hned po týdnu byť by nebylo (tim lip aspoň by nebylo co platit). Ale ono se těžko někoho posílá doprdele když se ti slušně omluví, že nestíhá, další týden že mu nepřišel nějaký díl atp. a kor když má typas slušné reference.

          Co se řešení týče… asi bych to nechal být. Vzal pár šutrů rozbil mu v noci okna u baráku a auta. Stejně to z něj nedostaneš bo nedokážeš, že jsi to neměl osazené tím co tam máš tak co.

          0 0
          • Smazaný účet  

            souhlasím s tebou, jen k tomu dokazování. Když něco dávám na reklamaci/opravu (cokoliv), věc si před tím nafotím, ideálně přímo tam kde reklamuju. Už se mi to vyplatilo..

            0 0
            • Muf_Bike  

              Ja teda ne, ale kdyz jsem si to precetl tak jsem si v duchu rikal, ze to asi budu delat. Hezky v shopu vyfotit jednu dvě fotečky a je to. Pokud člověk obchod fakt dobře nezná… ale je to tak no. Lidi jsou vychcani a dnešní doba nám přímo dává do rukou nástroje jak se předem bránit případným problémům. Jen člověk asi musí být trochu víc podezíravý skeptik než věčný optimista… musím zaklepat, že zatím když jsem někde něco řešil tak jdu tím světem tak nějak s důvěrou v lidi a zatím mi to vychází… ale jak je to s tím džbánem že :)

              0 0
              • McBlacky  

                u kola je to cajk, horší to je u auta :( různý kabelový svazky načatý, nebo klasika kotouče, nemáš šanci pak nic vyhádat

                0 0
                • Smazaný účet  

                  to že ti někde přehoděj díly je blbý, to fakt asi nejde zjisti. Jednou na mě alza zkoušela, že jsem NTB poškodil pádem na zem a poslal fotku vč. vyjádření reklamačního technika. Tak jsem jim poslal fotku NTB kde odštípnutý kus samozřejmě nebyl (navíc jsem reklamoval spíš sw problém což bylo úplně k smíchu). Druhý den změna stavu reklamace na vyřízeno a vrátili peníze. Nebýt fotek, tak nevím jak bych se s nima hádal.

                  0 0
      • obda  

        Firma byla napsána na Veroniku Kaňkovskou, podle rejstříku má od 1.8.2015 přerušenou živnost:

        0 0
    • iron.hide  

      ty kokos to je sila. aj u nas kolovali reci, ze v niektorych servisoch menia komponenty za ine, pokial na majitelovi vidia ze ani nevie co ma namontovane na bajku (napriklad starsi ludia, zeny…).

      fakt neviem ako sa proti tomu da branit, snad len vybrat si overeny servis.

      a na henteho hajzla zavolaj fizlov.

      0 0
    • mr.antik  

      seřizovat silničku tim že sundává dualy… to je někej alkáč nebo co?

      0 0
      • ryder  

        no nějakýho lahváče určitě :-)

        jestli ne několik.

        0 0
    • jenda kohout  

      A o kterým Kaňkovským tady píšeš?

      0 0
    • Espen  

      A už si byl na ty policii? Tos mu jako řekl „Vy jste mi očesal kolo“ a on jako že jo, ale že to vrátí? Čekal jsi měsíc na seřízení kola :-). Nezlob se na mě, ale jsi kafka :-D. Zeptám se přeci kdy kolo bude, když není, beru kolo a odcházím jinam. Osobně mi to přijde tak sci-fi, že se mi tomu ani nechce věřit.

      0 0
      • zdenek  

        „Zeptám se přeci kdy kolo bude, když není, beru kolo a odcházím jinam.“

        TVL, četl jsi to vůbec? Jak měl asi vzít kolo a jít jinam? To mu měl udělat domovní prohlídku nebo ho vykrást?

        A o pomoci policie bych si už vůbec nedělal iluze. Možná tak ČOI by mohla udělat bububu, ale s konkrétním případem taky nepomůže.

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          A ty bys nechal kolo někde přes měsíc? Nechtěl bys ho zpět? Zase trochu přemýšlejte.

          0 0
          • JSt  

            uplne vklidu. mas vic kol, zrovna nemas na kolo cas. urcite najdes dalsi duvody, proc by ti zrovna kolo nemuselo chybet. :-)

            kazdy nema jen jedno kolo a lidi vydrzi bez kola dokonce i tyden, nekteri jeste dyl. nemuzes brat vse jen podle sebe. ;-)

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Taky mám víc kol, ale ani jedno bych v servise nenechal moc dlouho – třeba i právě proto, aby se tam neděla nějaká levá ;)

              0 0
            • Excel  

              Viď, já už mám kolo v servisu tak odhadem 6 let.

              0 0
          • Ice-goofy  

            Já měl zimáka v servisu u známeho v servisu půl roku ;)

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Tak zimáka asi ok, byť je půl roku doba dlouhá, to už skoro zapomeneš, že nějaké kolo ještě (možná) máš :)

              0 0
              • Ice-goofy  

                Já o něm věděl … ale nevadilo mě to páč jsem měl doma o prostor více ;)

                0 0
                • Espen  

                  On člověk vyhodnotí na koho to může zkoušet a na koho nee. Na tebe nevím, kdo by si triufl něco zkoušet. Vojta18 evidentně kolo chtěl. Takže moc nechápu, že se po každý výmluvě sebral a šel domů s tím, že to zkusí druhý den.

                  0 0
      • Ice-goofy  

        četl jsi jen půlku viď ;)

        0 0
      • Martin  

        dobré ráno, Espene

        myslet bolí, chápu…

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Viz výše – nechal bys u někoho kolo měsíc?

          0 0
          • Yura  

            Jak pisou ostatní, co bys teda delal? Pochybuju, ze ses tak tvrdej frajer, ze by jsi ho chytl pod krkem s tim, ze jestli ti to kolo okamzite nedoveze, tak mu rozkopes drzku.. :)) Urcite by se takovej nasel, ale pochybuju, ze by jsi to byl zrovna ty. :D

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              V životě jsi mě neviděl (neříkám, že bych mu hned hrozil inzultací, na druhou stranu si skromně myslím, že bych nemusel moc dlouho argumentovat). Ale věř, že kolo bych u někoho měsíc opravdu nenechal.

              1. zjistím si dle referencí, jaký servis je, jak dělá, jak jsou lidi spokojení
              2. nenechám kolo, které vlastním u nějakého křupana někde pod eternitem
              3. jestliže po sjednané době (týden na servis bych kolo ani nikde nenechal) mi nevrátí kolo buď opravené nebo neopravené, budu jednat. Přece neodejdu s tím, že řeknu – ještě to není, aha, kolo je kde, jo není, aha, tak nashle. Tomu snad ani nemůže věřit takový král trollingu jako ty :)
              0 0
              • Petr L2  

                Zjistíš prd, podívej se co tady až po tomhle maglajsu najednou na ten servis vylézá, lidi si to většinou nechají pro sebe, proto by byla dobrá databáze servisů s hodnocením uživateků

                0 0
                • Prazak0  

                  Asi jako hodnocení lékařů na různých serverech jako Známý lékař atd. I tohle je bohužel neobjektivní, všiml jsem si, že např. nová zubařka po škole a má tam za 2 měsíce naklikáno 8 nejlepších hodnocení. Na témže pracovišti mají to nejlepší hodnocení všichni zubaři, zpravidla rychle poté, co tam nastoupí (stomatologie Ječná).

                  Kde je možné psát komentáře, tak tam se člověk i lecos dočte. U bývalého obvodního to sedělo, i u více lékařů to odpvoídalo mým zkušenostem. Někde ale to zas kazí konkurence či nějaký kverulant, co mu doktor šlápl na kuří oko. U těch cykloservisů by to bylo obdobné. Nicméně po téhle diskuzi bych tam kolo seřizovat či opravovat fakt nedal. Když jsem uvažoval, kam dát vyplést či vycentrovat, tak jsem si i všímal, jak o tom píšou lidi na cyklistických serverech.

                  0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  Z databáze zjistíš prd – viz níže.

                  Když ti na kole záleží, máš k němu vztah, sám sis na něj vydělal atd., tak ho nedáš někam, kde nevíš, neznáš…

                  0 0
                  • JSt  

                    priklad: vracis se z dlohodobejsi prace v zahranici. koupil sis kolo, ze u nas zacnes jezdit. vydelal sis na nej, mas ho rad, ale bohuzel nikoho z cyklisticke branzeu nas neznas. jsi odsouzen zit bez cykloservisu.

                    a urcite pujdou vymyslet i mnohem mene komplikovane priklady, kdy s zadnym servisem nebudes mit zkusenost a nejak ji budes muset ziskat. ;-)

                    0 0
              • Rubi  

                taky bych to videl tak ze po 14 dnech max by mi bud dal kolo, nebo uz by ho nemel cim servisovat…

                0 0
              • Espen  

                +1

                0 0
              • mr.nikdo  

                Pan Kankovsky je o kousicek vyssi nez Ty.

                A kdyby na Tebe vybehla jeho pani… :-D

                0 0
      • fargo.  

        Zase jeden. Mlátíte prázdnou slámu pane Chytrej.

        0 0
    • Martin  

      to by chtělo fotky před a po…

      nějak si neumím představit, jak by asi muselo servisákovi *****, aby v rámci servisu provedl přestavbu kola na horší sadu

      0 0
      • easton  

        Myslím, že je to celkem jednoduchý… potřeboval tu sadu někde jinde.

        Je možný, že zakladatel vlákna měl smůlu a narazil na servisáka co zrovna balancoval nad propastí těsně před koncem „podnikání“ a to je pak možný všechno. Ten průběh výmluv, protahování a následně zapírání tomu nasvědčuje. Bývá to podobný všude. Zažil jsem to několikrát i když ne u kol, ale pak už si na takovým člověku nevezmeš nic a ničeho se nedomůžeš, protože většinou už není kde brát.

        Můžu se samozřejmě plést a všechno dobře dopadne, ale nevím, nevím…

        0 0
        • McBlacky  

          vidím to podobně. Pro dobrý pocit snad jen mu pořádně rozbít hubu.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Předtím by se snad dal použít mírný psychický nátlak :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tak dost „firem“ se tím živí, asi ti nabídnou různý balíčky..

              0 0
              • tromboonen  

                Balicek downgrade sady za 10k – to je jako Microsoft, za prachy si muzes koupit moznost nainstalovat starsi system :) to se vyplati..

                0 0
          • Martin  

            možná by stálo za úvahu to trochu medializovat

            0 0
            • Erknold  

              může mu oznámit, že pokud mu nevrátí jeho původní komponenty, že mu napíše referenci na podvodníci.net, google, FB apod. Ale je otázka, zda si z toho bude něco dělat.

              0 0
            • vojta18  

              To mám taky v plánu to nějak medializovat, sice moc nevěřím tomu, že díky tomuto mi páky a přesmykač vrátí, ale aspoň si dají ostatní pozor, kam si svoje kolo dávají…

              0 0
              • Muf_Bike  

                Jako myslíš že o tom Nova natočí reportáž a udělá v 3D studiu animaci jak demomntuje původní sadu a dává tam jinou? :D Můžeš to tak dát na FB tudy na fórko atp ale tj tak vše… a asi mu to bude jedno když krám zavřel :D

                0 0
        • mr.nikdo  

          V roce 2010 to bylo +/- stejne.

          0 0
      • mr.nikdo  

        Hehe, jako sedlovka do RB, kdy tam nesla 30,9 Ritchey Pro dat, protoze tam bylo trochu laku. Reseni – dat tam 30,0 Ritchey Logic (jsou stejne, ze jo) a jeste malem nenavratne dojebat ram.

        0 0
    • vladaza  

      Jsem Olomoučák, rozvětvenou rodinu Kaňkovských znám /závodí, trénují, prodávají… žijí cyklistikou/,nějak mi nejde do hlavy, že by si kazili dobré jméno kvůli ojetýmu materiálu. Věřím, že se k tomu vyjádří.

      0 0
      • Martin  

        Vyjádření druhé strany by rozhodně bodlo. Kaňoury sice moc neznám, měl jsem s nimi jenom jednu zkušenost, kdy jsem sháněl tretry a kufry a odešel jsem s perfektně padnoucími tretrami a dobře nastavenými kufry, tehdy jsem je tam otravoval snad hodinu a oni měli svatou trpělivost. To byl ještě obchod na rohu na Masaryčce.

        0 0
        • vladaza  

          Rodina mistra světa /Alois 2007 dráha/ a toto?! Poslal jsem jim odkaz na diskuzi na info@kankovsky.cz a věřím, že se vyjádří.

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            To tak opravdu nesmíš brát. Znám rodinu mistra světa, kde měli dokonce vraha.

            0 0
            • Delkim  

              jj, jednomu mistrovi Evropy z kraje Brna se taky jednou rozpadlo podnikání, zbytek rodiny se kvůli tomu zadlužil (i zpronevěra) a skončilo to dost hnusně…

              http://brno.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

              0 0
              • Člověk a jeho svět  

                Jj, Rousínov. Kraj rázovitý :)

                0 0
                • arny71  

                  Rousínov je pěkné městečko, takový normální klidný zapadákov, jakých jsou v ČR tucty. Nic rázovitého na něm není, v tom záporném slova smyslu. To se vydej spíš do Ostravy. Co se Suchomela týče, to je dost smutný příběh, úsměvný smajlík je tady IMHO dost mimo.

                  0 0
                  • Člověk a jeho svět  

                    Já se nesmál jeho smrti, ale tomu kraji, resp. městečku.

                    0 0
                    • arny71  

                      Inu, k pousmání je spíš věčně rozkopané Brno s obrovským černým penisem na vydlážděném letišti uprostřed historického centra, kterému místní z neznámých důvodů říkají náměstí Svobody.

                      0 0
                    • mr.nikdo  

                      Hrozna dira, ze? Jak v zemi po granatu :-D.

                      S velkou spotrebou alkoholu…

                      0 0
                      • Člověk a jeho svět  

                        No, známý tam bydlel, chtěl pomoct přestěhovat byt 3+kk, prý bude vše nachystané v krabicích, stačí pomoct naložit a odvézt. Ráno tam přijedu a byt úplně netknutý. Tak se ptám – vypadá takhle byt, co se má právě stěhovat? Byl to pak neskutečný vojeb. Proto se vždy pousměju :)

                        0 0
                        • Delkim  

                          to platí i pro Olomouc :) před měsícem se tam měla stěhovat z bytu do bytu manželky teta

                          večer před stěhováním se za ní zastavil její brácha (tchán), ona vesele pila kafíčko a nikde ani náznak jakékoliv přípravy…

                          že prý ráno přijede stěhovací firma..... asi hodinu jí trvalo pochopit, že ti velcí stěhováci opravdu nepřijedou s krabicema a nebudou jí opatrně do novin balit na co si ukáže..... :)

                          0 0
                          • Yura  

                            Tak ti stehovaci to do tech krabic naskládají, ale doba stehovani se protahne o x hodin, coz si pak zakaznik nasledne bude muset zaplatit. Delal jsem to rok a je to fakt opruz. Jinak je to kumšt met v parte lidi, kteří unesou hodne( ve dvou třeba 400kg klavíry, automaty…) a zaroven dokážou chodit s krabicemi a nabytkem třeba ze 4teho do 4teho patra od rana do vecera.. :) Nejhorsi bylo stehovat nejakeho duchodce, kterej bydlel v tom starem velkem byte nekde v centru města. Tech kramu, toho bordelu, spiny, prachu a uplne největší hnus byl, když mel dotycnej nejaky chlupaty zvířata. Za tu dobu co jsem stehoval jsem nezazil cistej byt, kde by měli cokly nebo kocky. Hnus velebnosti..

                            0 0
                            • Bruca  

                              ty se svou fyzičkou a komáří váhou jsi dělal stěhováka? :-)))

                              0 0
                              • Yura  

                                Co je u tebe komari vaha?

                                0 0
                                • Bruca  

                                  do 80 kilo :-D

                                  EDIT: jestli si tě teda nepletu s Vladexandroidem :-)

                                  0 0
                                  • Delkim  

                                    to měl Yura tak na základce :)

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      No na ty nejtezsi břemena tam byl majitel a ridic, před tema fakt respekt, co oni kolikrat dokazali. 350kg klavir do strmých, točitých schodu, kam by většina lidi nevynesla ani 20kg krabicu apod.. Ja jsem spis tahal to co ostatní, coz by nedělalo problém vetsine chlápu, kteří aspoň trochu sportujou a mají aspoň 75kg, ale tam slo o to, ze to fakt clovek nosil třeba 5–7 hodin, většinou kazdej den.. To pak vydrzel malo kdo, taky se tam stridali lidi jak na bezicim pase..

                                      0 0
                                  • Breakpain  

                                    pleteš ;)

                                    0 0
                              • Kouba_2005  

                                Nemusíš být vysportovanej svalovec, abys mohl dělat stěhováka. Stačí vědět jak. Viděl jsi někdy Pavla Pavla co rozhýbal sochy na Velikonočním ostrově? Nám jeho firma na Temelíně stěhovala „škatulku“ o cca. 8 tunách a žádnej Arnold mezi nima teda nebyl.

                                0 0
                                • Yura  

                                  500kg automat ve dvou na popruhach, na to uz musíš met „trochu“ paru. :)

                                  0 0
                                  • McBlacky  

                                    a být dost zoufalej

                                    0 0
                                    • šlapatko  

                                      Proč zoufalej ?

                                      0 0
                                    • Yura  

                                      Co, ze abys delal stehovaka tak musíš byt zoufalej? Jake povolani teda není pod tvou uroven? Temahle kecama se posouvas na mnohem nižší uroven nez nejakej zametac chodniku frajere.. :) Někdo musí delat skutečnou praci, která je za nim každý den videt nemyslis? By sel ten svet pekne rychle do ******, kdyby jen kazdej sedel v pracovni době u fejsbuku a tvaril se jak je hrozne dulezitej..

                                      0 0
                                      • McBlacky  

                                        hned nevyskakuj z krabičky.

                                        prostě mi přijde, že tahat ve dvou 500kg nedává smysl. Dostaneš za to méně, než co tě to bude zdravotně stát. To si musí každý rozmyslet pro sebe. Tělo máš jen jedno a čas taky. Když ho jdeš na trh práce prodávat, mělo by to dávat smysl.

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          Tak většinou tak tezka břemena zvedaji lidi, kteří k tomu mají proporce. Tzn. mu to nedela az takovej problém, jako když třeba strongman bezne trenuje discipliny, které by normalni lidi zrakvily.. To ze to pak zkousi někdo kdo na to moc nemá, třeba ja a pak si něco vysere je věc druha. :) Jinak tahaji to jen dva, když se to jinak neda, když je prostor nebo kde chytnout, tak je jasny, ze si pomůžou to je jasny..

                                          0 0
                                      • Delkim  

                                        na střední jsem jako brigádu dělal stěhováka, myl nádobí a vařil v pizzerii, pájel spoje a ještě dělal šatnáře :)

                                        nejhorší z toho byl ten stěhovák :( stěhovali jsme tenkrát městskou knihovnu na Mariánském náměstí v centru Prahy, to bylo strašný, ty metráky tuny knih… nekonečný…

                                        0 0
                                      • mr.nikdo  

                                        Muzes, prosim, definovat pojem – skutecna prace?

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          "která je za nim každý den videt "

                                          Tzn. uplne všechny profese od delniku, kucharu, ridicu, osetrovatelu v ZOO a ja nevim co vsechno a naproti tomu krysa v kravate, která chodi po barakach a nejlepe duchodcum vnucuje nejake nejake nepotrebne pojisteni, půjčky, nebo krysy, které v obchodakach místo podstive práce otravuji lidi, aby z nich dostali osobní udaje apod.. Nebo ty kvanta vsemoznych uredniku na které musi spousta lidi „opravdu pracovat“( jak uz jsem psal), tech by se taky naslo urcite hodne.. Ještě nejake dotazy? :)

                                          0 0
                                          • mr.nikdo  

                                            Pise se poctive.

                                            Asi neni videt skutecna prace ucitele.

                                            Bohuzel i u D2D „obchodaku“ s energetikou muze ta prace byt videt – i prospesna.

                                            Ani ne, spis je videt, ze mas velmi omezeny rozhled. Chtelo by to vyzkouset jeste par praci.

                                            Protoze tezka prace je i to, co pises, ze prace neni.

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              No hlavne tady zase nerozjizdej debatu o nicem. Ja si vazim práce stehovaka, pekare, popelare, ty si vaz práce nejakeho bezpaterniho supa, kterej jen vyuziva slabosti lidi. kazdyho věc.. Jinak co se ucitelu tyce, tak je to urcite kus od kusu. Nekterym bych klidne pridal a nekteri jsou opravdu zbytecni. Myslim, ze kazdej, kdo chodil do skoly tohle muze posoudit..

                                              0 0
                                              • mr.nikdo  

                                                Narazku na ucitele jsi asi nepochopil. Nevadi.

                                                A kde jsem psal, ze neuznavam praci stehovaka a popelare? Hm?

                                                Spis ty tady pises neco o skutecne praci, coz uz jako pojem je kravina. Stejne jako se rika, ze sef se jen nekde flaka a ostatni na nej delaji.

                                                0 0
                                                • Yura  

                                                  Co sem nepochopil? Ze za učitelem nejde videt práce? Rikam ti, ze to je kus od kusu ne? Nekterej nauci decka hovno, nemá zadnej respekt, decka si delaji v hodine co chcou nedokaze jim predat nic. Pak mas ucitele, kteří dokážou decka fakt ovlivnit, něco je naucit a predat jim něco. Co na tom nechapu? Ale napsal jsem to blbe mas pravdu, hrozne se ti omlouvam… :)) Jak pise Petr mel jsem napsat práce užitečná/neužitečná a nebo která vytvari nejake hodnoty. Jestli podle tebe smejdi co na predvadeckach prodavaji oblbnutym duchodcum mixery za 50t vytvareji nejake hodnoty nebo vykonavaji něco uzitecneho, tak asi patris mezi ne heh.

                                                  0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    No D2D jsem chvilku delal. Ale opravdu chvilku a lehke to neni.

                                                    Delam neco jineho, pro mne zabavneho a smysluplneho. Vysledky videt jsou.

                                                    Jen nechapu, proc pises skutecna prace. Uzitecna/Neuzi­tecna – takhle podobne to radil Marx a Engels.

                                                    0 0
                                                  • gerrard  

                                                    Lidi D2D obchodniky fakt nepotrebuji. Ty potrebuje firma, ktere pomahaji vytvaret zisk. Kdyby nebyli, tak se nic nedeje.

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Kdyz myslis. Kdyz jsem to delal ja, tak se daly usetrit slusne penize ;-).

                                                    Je fakt, ze jsem nechodil vylozene od dveri ke dverim. Ty uspory tam proste byly/jsou dodnes.

                                                    0 0
                                                  • gerrard  

                                                    :) dulezite je tomu sam verit. Ja lidi co používají systém „jehovista“ nemam rad.

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Ani ne.

                                                    Toto je spis Yupik.

                                                    Pisu o seriozni optimalizaci.

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    A ve firme dela kdo, lide a kdyz firma nebude mit zisk tak nebude pro ty lidi prece prace nebo jak si to predstavujes? :D

                                                    0 0
                                                  • Člověk a jeho svět  

                                                    A pak máš děcka, se kterými by nehnuli ani JAK a Makarenko. To máš taky kus od kusu ;)

                                                    0 0
                                            • Petr L2  

                                              Je v zásadě jedno, jestli je práce manuální, nebo intelektuální, oboje má svoje a je potřeba. Obávám se, že práce se musí hodnotit trochu jinak, je práce užitečná a neužitečná, pak je práce, díky níž se tvoří hodnoty, nebo práce při které v nejlepším případě žádná hodnota nevznikne. :-)

                                              0 0
                                              • mr.nikdo  

                                                A podle ceho radis co je hodnota a co ne?

                                                Ja jen, ze podle ekonomickych teorii se to relativne dost casto meni.

                                                0 0
                                                • Petr L2  

                                                  podle ekonomických teorií jsou hodnotami statky a služby :-)

                                                  0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Jenze ne podle vsech, ze?

                                                    Nektere teorie sluzbu jako hodnotu neuznavaji… :-D

                                                    Ale to si jen rypu lehce do ekonomie. Je takovy muj vecny rival ;-).

                                                    0 0
                                            • kotew CZE JIHLAVA  

                                              Já myslím že Yura narážel hlavně na tuhle pracovní skupinu kdyby jen kazdej sedel v pracovni době u fejsbuku a tvaril se jak je hrozne dulezitej.. ,tak nevím proč se do něj navážíš jak ********,možná se tě to dotklo tak reaguješ jak reaguješ:) Promiň

                                              0 0
                                              • Yura  

                                                brani sebe a svoje kolegy ja to beru. Taky jsem vystartoval, když tu mel někdo něco na stehovaky.. :)))

                                                0 0
                                                • mr.nikdo  

                                                  Kdyz branim sebe, co teda delam za praci? :-D

                                                  0 0
                                                  • Yura  

                                                    Sedis u fejsbuku a tvaris se přitom hrozne dulezite a myslis si, ze vytváříš stejne hodnoty jako třeba hasic? :))

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Uplne vedle ty hodnoto.

                                                    0 0
                                              • mr.nikdo  

                                                Se mi moc nezda pojem – skutecna prace.

                                                A to dalsi rozvijeni, taky nic moc. Pracovnich pozic jsem i behem brigad vystridal dost a jsem za to rad. Proto muzu rict, ze i kdyz si myslis, ze je to prace k prdu, tak smysl ma a nemusi nutne byt neuzitecna. Viz elektrika/plyn, kdyz narazis na normalniho cloveka, dokazes dost usetrit :D

                                                0 0
                                                • kotew CZE JIHLAVA  

                                                  Jo,to Panu Kaňkovskému by si to mohl vyprávět:D

                                                  ps.podle mě užitečná nebo hodnotná práce je,když je výsledkem zisk všech tří stran

                                                  0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Kdyz si poctes dolu zjistis, ze s panem Kankovskym zkusenost mam primou.

                                                    Zajimavy pohled ;).

                                                    0 0
                                            • jIrI___  

                                              Učitele myslíš ty, kteří mají často směšnou pracovní dobu, stále jsou nespokojeni se svým ne zrovna nízkým platem a už nehledí na to, že mají volna mají násobně více než naprostá většina populace?

                                              0 0
                                              • pepek  

                                                Stejně jako Pavka jsi nepochopil, co chtěl Nikdo naznačit.

                                                0 0
                                                • jIrI___  

                                                  Nepochopil, nechám se podat.

                                                  0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Podstive Ti to vysvetli par prispevku vys.

                                                    A k tem ucitelum – nekdy si to vyzkousej, pak sud.

                                                    0 0
                                                  • tromboonen  

                                                    Nic proti ucitelum, ale doufam, ze nejsi jednim z nich – protoze moc poCtive ses ve skole neucil..

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Hm, kdyz vyjedes o trochu vys, uvidis, ze to poDstive je vysvetleni toho, proc se sem tahli ucitele. Protoze to tak napsal Yura a Jurovi____ to jen prepisuji ;-).

                                                    0 0
                                                  • tromboonen  

                                                    A jo, tak to sorry, ja jak nekdo zacne vest ty komoussky reci o tom, ze kazdy kdo si vydela vic nez dvacku je hajzl a jedina poradna prace je manualni, tak to prestavam cist..

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Proto jsem si zaryl do skutecne prace ;).

                                                    Jsem schopny napsat prasecinu, s cestinou mam problemy, ale neco je proste moc.

                                                    0 0
                                              • lazza  

                                                :-) Hezky.

                                                0 0
                                              • Zdyn  

                                                Evidentně toho moc o učitelském povolání nevíš, co? pro začátek by stačilo hlídat třeba půl dne tak 20 cizcích dětí.

                                                0 0
                                                • nox159  

                                                  A tím, že si zkusi hlídat 20 děcek se o učitelství neco dozví ? ;-)

                                                  0 0
                                                  • Breakpain  

                                                    No, řekl bych ze pozná ten nejnáročnější aspekt učení ;).

                                                    Pokud nemáš brutální autoritu, je to na štíru … Už za mě to vypadalo bídně (když jsem seděl v lavici), dneska bych to nedělal ani za milion, nemám nato buňky.

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Trochu jo. Drive byli deti potvory, ale kdyz ucitel neco rekl, rodice jim namlatili.

                                                    Dnes jsou tam jeste primichani rodice, kteri chteji namlatit uciteli, kdyz diteti neco rekne.

                                                    0 0
                                      • nox159  

                                        Neznám tě, ale: Že ty jsi nějaký dělnas, děláš manualně za par korun ( do 20k ) bydlíš sám nebo se stejně zaměřenou přitelkyní někde v malém podnájmu a všichni co se maji lépe si na to nakradli nebo to zdědili a všechny profese u kterých musí mit člověk už něco v hlavně a nějaké jine než manuální schopnosti jsou nepotřebné a zbytečné…

                                        Díky za odpověd, já jen jestli jsem se trefil :)

                                        0 0
                                        • mr.nikdo  

                                          :-D

                                          a ja na to sel takovou oklikou… Porad se mam co ucit :-D

                                          0 0
                                          • nox159  

                                            Me to jen zajímalo a kdybych to napsal oklikou tak bych se odpovedi nejspíš nedočkal :)

                                            0 0
                                        • scret  

                                          jinak podle penez se neda pomerovat… Vono v praglu je neco jinyho dvacka, nez nekde na vesnici:)

                                          0 0
                                          • Radek Broz  

                                            20 je málo i na vesnici.

                                            0 0
                                            • scret  

                                              malo to zrejme je, ale kolik lidi za to musi makat… A na mensich mestech by spoustu lidi bylo rado i za tu dvacku…

                                              0 0
                                              • nox159  

                                                Zas každý ty prachy může mit, pokud bude chtit a neco pro to udělá… :)

                                                0 0
                                                • scret  

                                                  v tom pripade by nam asi zmizely urcity povolani…:) nedokazu predstavit potom ceske skolstvi, zdravotnictvi apod.

                                                  A kdyz pak lezis ve spitale, nemuzes se hnout, prtze ses jako menedžr totalne rozsekal ve svym novym sluzebnim pasatu za mega, prtze jsi jel jako prase a kazdej vi, ze tyhle lidi jsou prece desne „byzy“, tak jsi pak rad za tu sestru, ktera nedela ani za dvacku, ze ti tu prdel utre:)

                                                  0 0
                                                  • nox159  

                                                    Vsak jsem psal: „pokud bude chtit a pokud pro to neco udela“ – ale vetsina lidi nic delat nechce tak tyhle prace jiste nevymizi :)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    ale to neni o tom… Muzes byt sice ve svym oboru dobrej, ale proste ti ten system vydelat neda… Takze to neni o tom, ze nic delat nechtej… pokud cloveku jde o prachy, jde samozrejme jinam…

                                                    Je to i o rozdilech v ruz.oblastech CR… Ja osobne bych mohl vydelat treba 4× tolik, ale me se osobne zrovna nechce:) resp. nechci jit do Praglu a podobne velkych mest, prtze v mym oboru je uz takhle spoustu zmrdstvi a ve velkym meste je to ultra… a taky ze tam neni zivot, ale jen prezivani… ne penezma, ale lidsky…

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    O jakém systemu to mluviš ?

                                                    mám známe co i tady skoro na vesnci vydělaji ranec poctive a ferově, jen neco delaji v nečem se zlepšují prostě maji co nabidnout :)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    treba o tom platebnim systemu ve zdravotnictvi:)

                                                    0 0
                                                  • Člověk a jeho svět  

                                                    Člověče, to jsou řeči jako v Kapitolu etc.

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    a nemám snad pravdu?

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    To Scret: Proboha kde bereš tenhle pohled na svět, to si vážně myslíš, že takhle to je? To je mi tě fakt líto.

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    nejaky rozumny argument mas? at se tady zbytecne nelitujeme navzajem a nekam to treba posunem:)

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Jaký argument by si jako chtěl na tvůj popis životního cyklu managera?

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    a pritom stacilo napsat, ze se te to dotklo, prtze delas manažéra a myslis si, ze mas uzitecnou a tezkou praci:)

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    dělal jsem v životě leccos, montéra ve fabrice za socíku, přes vedoucího montáží v 90. po různé manažerské a ředitelské pozice v opravdu velké mezinárodní firmě , abych se zpět po pauze, kdy jsem se věnoval dětem, vrátil do malé vlastní firmy. Myslím, že jsem za ta léta vystřídal dost profesí a potkal dost lidí, abych věděl jak to kde chodí a takové rychlé soudy jako z předvolebních meetingů levice a odborářů mi fakt vadí.

                                                    K té práci managerů možná ještě, že praktický žádný nemá nárok na přesčasy, pracovní doba je pouze papíře a řídí se pouze a jenom potřebami zaměstnavatele, jseš v práci celý týden od rána do večera žádný svátek nemáš jistý, za provoz auta ti strhávají kvůli berňáku, práci si nosíš i domu a je jedno že nestíháš děti vzhůru, mají besídku ve škole, nebo volno, marodíš v poklusu, do postele se dostaneš se zápalem plic nebo až po infarktu.

                                                    Kdo si myslí, že se bez těch managerů obejde je idealista, protože každá práce více lidí nějakou organizaci potřebuje, to je fakt a drtivá většina podniků, co krachují nekrachuje, protože lidi nedělají svoji práci dobře, ale proto, že jí někdo špatně organizuje, nebo nemí dobře prodat. O tom, jestli vyrábějí něco, co má smysl, nebo je vůbec prodejné asi nemá cenu psát. Ona vlastně i ta špatná práce těch dělníků je chyba manažerů. A věř mi, že uhlídat lidi na stavbě, nebo ve fabrice, aby dělali to co mají, jak to dělat mají a aby práce byla efektivní, nebo tu práci sehnat a dobře prodat je docela dost práce a můžeš z ní být večer hotový víc než kdyby si celý den dřel rukama.

                                                    Jo a co se týká těch Passatů za milion, tak těch je fakt málo, na maloobchodu možná milion stojí, ale ve velkých firmách se auta kupují ve flotile, takže jejich cena se pohybuje většinou od 500 do 750 a typ se řídí většinou podle nabídky nejlepší ceny atp., nebo globálních dohod s výrobci. Takže můžeš frčet v Passatu, ale za tři roky vyfasuješ Opel, nebo Renault a můžeš si v lepším případě buď koupit jiný za vlastní, držet hubu, nebo jít o dům dál.

                                                    Co se týká té rychlosti a arogance na ulici, tak stejně se chovají burani ve škodovkách, kteří sice nefrčí 170, ale svých 120 v levém pruhu a dávají to všem okolo sežrat, nevycválaní hošíci ve vytuněných Golfech 2 a 3 co hazardují se životem svým i okolí, autobusáci a kamioňáci, kterým jde málokdy o víc, než pár plechů a klidně ti sundají nohu z plynu kde se jim zachce, takže se u té sestry v posteli může sejít ze stejných důvodů kompletní vzorek všech sociálních vrstev. Jediné v čem máš pravdu je ta práce sester, které by si rozhodně zasloužily víc a v lepších podmínkách ovšem je s podivem, že i tak to stále docela dost těch sester dělá a až je to přestane bavit, nahradí je sestry z východu a my si budeme muset zvyknout stejně jako Němci na ty naše a Angličani na ty z Polska, Ruska a Pakistánu a vlastně z celého světa :-)

                                                    0 0
                                                  • Člověk a jeho svět  

                                                    Tak ten typ strhaného manažera, co dělá od svitu do mrku, nezná děti a je na infarkt je taky celekem slušné klišé ;)

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Fakt jo? tak si někdy zajeď pod nějakou kancelářskou budovu v 7 večer a podívej se jak žije…

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Petre, ono to taky bude o lidech s tou dobou a o pristupu.

                                                    Ten rozdil mi nejvice pripomina tento obrazek

                                                    Ale i tak na druhou stranu nesmis nic prehanet.

                                                    Ale je fakt, ze manazer nezna pojem – 8 h a vypnuta hlava. Uz jen proto, ze mu treba ve 12. pracovni hodine zavola zamestnanec, ze si zlamal hnaty a 2 tydny nebude v praci – takze to musi vyresit.

                                                    0 0
                                                  • Člověk a jeho svět  
                                                    1. když chodíš dopoledne na desátou…
                                                    2. jsou kancelářské budovy opravdu plné manažerů?
                                                    3. i kdyby to bylo jak píšeš, platí to samé, co zde bylo řečeno na málo placené práce popř. na práce jakoby podřadné – každý se může přičinit o to, aby pracoval v lepším prostředí a za lepších podmínek.
                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    +1

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    A, Na desátou? většinou se začíná mezi 8 a 9, není to sice jako na 6 do fabriky, ale zase nemají padla ve 3

                                                    B. Jistě, že jsou tam jiní a je jich i víc, ale ti tam po 5. odpo už opravdu nejsou

                                                    C. Tak to 100%, ale to je trochu mimo téma nemyslíš?

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    takze jsem to odhadl dobre, proste sis chtel poplakat za ty chudaky manazery… Pritom kdyby jsi cetl mezi radky, tak zrovna o ty passaty a manazery tam zas az tak neslo…

                                                    Jinak je celkem zvlastni ze kazdy druhy mlady dneska chce byt nejaky ten manazer, malokdo uz treba obkladac, truhlar atd. Ze by lidi dobrovolne chteli tu „drinu od nevidim do nevidim“?:) Voditko je ale myslim uplne logicky – prachy. A to byla urcite i jedna z tvych motivaci, nic ve zlym.

                                                    Abys to spatne nepochopil, opravdu nemam zadnou zast vuci manazerum a netaham do vysin „pracujici tridu“, na to jsou tu jini, ale predstav si, ze vetsinu ech negativ, ktery jsi vyjmenoval maji i jina povolani a to zdaleka nejsou tak vynosny…:)

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    No já myslím, že základem problému je to, že mezi lidmi kolují zcela zcestné představy o tom, že dostanou za nic hromadu peněz a budou si vozit prdel v autě zadarmo. To je v zásadě důvod proč jsem reagoval. Nemá to ale evidentně smysl, proto asi bude nejlepší, aby si to každý, kdo o tom takhle uvažuje zkusil. Pokud se mu to podaří a vůbec nějakou takovou „snadnou“ práci najde, ať dá za rok dva vědět, jak se zrekreoval.....

                                                    0 0
                                                  • Člověk a jeho svět  

                                                    Souhlas. Ale stejně tak je utopie strhaný manažer, co nevidí svoji rodinu jak je týden dlouhý, ve čtyřiceti má infarktové stavy a v padesáti (pokud neumře) se zblázní. Dříve možná, když si to člověk připustil, nezorganizoval si práci, měl pocit výlučnosti, pocit, že se bez něj nic neobejde, neuměl delegovat, dobře zadat a zkontrolovat (a často ke všemu ještě psychopatická osobnost). Jo a ve finále to nestíhání a nevidění rodiny bylo způsobeno tím, že třikrát týdně jezdil hoblovat nějakou milenku ;)

                                                    Dneska se proti výše (tebou) uvedenému celkem silně bojuje (ze svého okolí mohu doložit několik příkladů, např. IBM, E.ON, Siemens). Časy se mění.

                                                    Já jen reagoval na klišé typu nestíhající manažer (stejné jako manažer jezdící si v audině nebo apriori líný a neschopný dělník).

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Tak já vystřídal za tím dvě nadnárodní firmy a klasika byla u manažerů 10–12hodin v práci.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Já byl taky ve dvou nadnárodních firmách (hutní prvovýroba a automotive) a manažeři chodili ve 14–15 h domů, podle toho kdy přišli do práce :-) . Samozřejmě pokud končil nějaký projekt, tak tam byli o něco déle.

                                                    0 0
                                                  • Fran-tic  

                                                    Celkem silně bojuje, ale je to naprosto běžné. Osobně znám a mám kolem sebe lidi, kteří jedou od rána do noci, stejně tak kamarádi i v perspektivních oborech (strojařina) jedou velmi nárazově a na 8h pracovní dobu se nikdo neptá. A je rozdíl, jestli nějaký dělňas, který si odstojí 8h přijde ve 2 domů a má čistou hlavu nebo musíš řešit věci až do večera. Stejně tak (za sebe, leč jsem tomu nikdy nevěřil) psychicky náročná práce u pc dokáže unavit stejně i více než práce fyzická. Stejně by mě zajímalo, co si představujete pod pojmem manažer. Kolega studoval „management středního podniku“ …za mě totál shit, protože k tomu, aby se člověk stal oním manažerem se musí dopracovat sám,Tohle si moc lidí neuvědomuje. Každý má možnost se dostat dál, ale někdy pohodlí vyhrává a zaobalíme to do „mi o prachy tak nejde nebo vytvářím hodnoty a on ne“.

                                                    0 0
                                                  • Člověk a jeho svět  

                                                    Ano, bez nějaké definice slova manažer si pak může každý představit ledasco. Od ředitele VW po zvoniče na dveře, co nabízí „levnější“ volání (a taky to je oficiálně manažer).

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    o zcestnych predstavach bych mohl mluvit do nekonecna…

                                                    Kazdopadne myslim, ze nikdo netvrdil, ze delat manazera je jednoduchy a penize zadarmo…

                                                    0 0
                                                  • Jetson  

                                                    Jestli to nebude třeba tím, že lidi mají spoustu těhle manažerů na očích.

                                                    A pokud jde o tu práci od nevidím do nevidím atd. Tak je buď manažer neschopný diletant a na svou práci nestačí takže to musí dohánět hodinama, nebo neschopný vůl, který se nechal natlačit do pozice, kdy maká za 2 a více.

                                                    Jo a nebo mamlas, který miluje pocit nepostradatelnosti, takže vlastně opět neschopný vůl.

                                                    0 0
                                                  • Fran-tic  

                                                    máš pravdu, vidím to u rodičů…x let přesčasů, služebek, večerních telefonů, mailování na dovolené atp…teďka home office, když je třeba, od 8 v práci, pátky třeba do 3, větší pohodička. pořád to je ale vykoupené předešlým úsilím.

                                                    0 0
                                                  • Jetson  

                                                    Ale jo, bývala období, kdy jsem nebyl několik měsíců doma, Manželka taky jako celkem vysoká manažerka fungovala několik let od nevidim do nevidim a ještě telefonáty a net po nocích (protože neuměla delegovat). V mém případě jsem zase makal zbytečně moc a práce jen přibejvala a potom naopak když byl čas kanclu, pořád jsem poslouchal, že se flákám. Tak jsem to trochu srovnal a nedělám pět věcí při jedné akci. Nakonec si to člověk musí srovnat v hlavě a ejhle ono to jde.

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    jistě, pokud děláš v bance, nebo fabrice, co seká výrobky na pásu, 100% souhlasím, ale zkus to vysvětlit někomu, jehož práce a její rytmus jaksi podléhá průserům zvenčí, jako třeba project manager atp. to by mě fakt zajímalo.

                                                    Už vidím, jak pečlivou přípravou od stolu ovlivníš skluz projektu díky stávce ve Francii a tím souběh finalizace jednoho se zahájením druhého, kde hned na začátku jsi v průšvihu, neboť houpnul kurs a jsi pod marží, do toho ve fabrice něco podělají a nefunguje železo, takže se vracíš do projektu co je už půl roku hotový a máš být na druhém konci světa na nějaké volovině, kterou někdo naplánoval s půlročním předstihem. Cestou s obchodníkem probereš nesmysly, které zákazníkovi naslibovali a ty je máš zrealizovat a hlavně nezapomenout odreportovat náklady a vyvěštit další kvartál. To je každý rada drahá a jediné co uděláš je, že pracuješ na dvě směny, 7 dní v týdnu a jseš rád, že stihneš odjet včas na dovolenou. A celou dobu se modlíš, aby v Německu, nebo Itálii neměli zase nějaký svátek, Frantíci opět nestávkovali, nebo skladníci v Evropské centrále nepomotali kontejnery, to pak máš železo na běžící projekt třeba v Indii, půl firmy nezvedá telefon a penále z prodlení troubí v zatáčce. To bych fakt chtěl vidět. Víš :-)

                                                    0 0
                                                  • Jetson  

                                                    Jenže pokud tohle není nárazovka, tak platí zase to, co jsem napsal 19.10.2015 14:32 . A pak je k již napsanému ještě další možnost. Ty mega příjmu za to stojí a až se dostaví syndrom vyhoření, můžeš do důchodu. Aneb, každý svého štěstí strůjcem.

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Jasně, ale vezmi si, že takovému člověku nějaký chytrolín vypráví o bezpracných penězích a vožení ****** v autě zadara, o dřině lidí, kteří sedí už ve čtyři odpoledne doma, nebo hospodě, nebo od manažera/úředníka co „razítkuje“ lejstra v bance o organizaci práce, díky které to stíhá za osm hodin :-)

                                                    0 0
                                                  • Jetson  

                                                    Na to je jednoduchý lék. Vždycky když mi nějaký státní zaměstnanec zkoušel brečet na rameni, jak jim zase někdo nepřidal, nebo nedal 14. plat, tak jsem jim říkal: „Vys.r se jim na to a běž do soukromého sektoru.“. Když už to byl někdo ze soukromého sektoru se stejným přístupem, radil jsem ať se na to vykašle a jde jinam. A měl jsem potom pokoj a hlavně klid na práci.

                                                    0 0
                                                  • arny71  

                                                    No Petře, práci PM jsi popsal naprosto přesně, ta nemožnost ovlivnit vstupy na projektu, sliby salesu a mamlasi, co to podělaj někde v Číně, Argentině nebo Itálii (zvláště první dvě země jsou na to experti) a následné chytré řeči nadřízených, že máš vysoké náklady a jsi v prodlení, přičemž objektivní důvody je prostě nezajímají, přesně to je ten důvod, proč jsem s touhle pozicí seknul. Dělat PMa jde někde ve firmě, která sama vyrábí a dodavatele nemá pokud možno po celém světě, ale někde za humny. To je pak pohoda. Ale výše popsané, už ne, díky. :)

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    :-) Dík,

                                                    0 0
                                                  • krabica  

                                                    Ani dodavatel za humny neznamená klidné spaní. ;-) Naštěstí tuto práci nedělám, ale párkrát už jsem na této pozici zaskakoval a mám celkem přehled.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Nejhorší je zákazník za humny. To ho máš u sebe pořád a nedělám skoro nic jiného než ho obskakuješ.

                                                    0 0
                                                  • TJK  

                                                    ty budes, zda se mi, asi docela chytrolin vid :-)

                                                    0 0
                                                  • Jetson  

                                                    Realista?

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    Kdybych se k tomu mel vyjádřit já, ( snad jeste trochu mlady a možná zrovna ten „druhý“) Ono v konečném výsledku o prachy nejde, jde o to aby človeka prace bavila… Postupně človek zjistuje co by ho mohlo bavit a co ne a došel jsem k závěru že bych rád řidil nejakou menší firmičku cca 5–10 lidi. Tohle by mě bavilo a naplnovalo by me to více než kdybych dělal obklady…

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    chapu, proste by te bavilo bejt reditel:)) (vtip)

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    Já to myslim vazne, a jestli budu mit 30 jako delnas, nebo 30 jako provozni, nebo 30 jako reditel je mi celkem buřt. Pokud človeka ta prace bavi tak je to v pohode, pokud se tam trápí je to problem… :)

                                                    Ideálne bych to mel namixovane tu praci tak aby jsem klidne 4h delal manualne a zbytek bych řešil jine veci… k tomu se nazim dohrabat az se mi to povede dám vedet :D

                                                    0 0
                                                  • Fran-tic  

                                                    hmm, to budeš nejspíše gynekolog :)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    :))

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    cece, 30ku jako delnas? mozna nejaky fasadnici, ktery delaj od nevidim do nevidim…

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    proc by ne? v čem vidis problem? jeste možná otazkou je jestli se bavime v čistem nebo hrubém pokud v hrubém tak napohodu, pokud v čistem tak to taky jde ale trochu huř :)

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    Co je dělnická profese? Operátor linky?

                                                    Kdyžtak hoď link na práci, kde si jako dělník přijdu na třicet hrubýho. Že bych změnil job.

                                                    0 0
                                                  • Kouba_2005  

                                                    Jo, to by se nám tu taky hodilo. Prosím karlovarský kraj, když je to taková brnkačka.

                                                    samozřejmě myšleno na noxe

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    pod pojmem delnicke profese si predstavim praci (zjednodusene) kde delas rukama, vetsinou v monterkách…

                                                    já myslim ze 30k (ani ne 23k cisteho ) neni zas takovy ranec pokud teda neco umís…

                                                    to más 130–150,–/h

                                                    0 0
                                                  • Kouba_2005  

                                                    30k za práci v montérkách, to se hezky čte. A kde to dávaj? Tady drtivá většina fabrik dělá pro automotive, což je pásová normovaná výroba. Ty firmy si zaměstnanců váží až tolik, že ani ty montérky nedostanou a finanční odměnou za odmakaný měsíc ve stoje jim je něco kolem 12 – 14 tisíc čistého včetně jednoho pracovního týdne noční. Za tyhle peníze tu makají ženský s maturitou u jednoho z top zaměstnavatelů regionu, protože jiná podobná práce tu prostě není. Já bych to za ty prachy nedělal ani omylem, ale všichni doma ležet nemůžeme :-)

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    jsem nerekl že delnícká profese je pouze práce pro cvičene opice kde to muže delat kdokoliv… jiste jsem nemyslel, ze delnik je jen ten u pásu

                                                    (btw: pred 6 lety jsem delal u pásu par mesicu za 23–25k hrubeho)

                                                    Ale já nevím pry jsem divný, všechno vidim jednoduše, svet jsem jeste nepoznal, jiste i kradu a podvádím a proto jsem spokojený… :)

                                                    0 0
                                                  • Kouba_2005  

                                                    No dřív to konkrétně v týhle fabrice vypadalo úplně jinak. Jak se říká, že na tvoje místo venku čeká dalších 10, tak to tam opravdu bylo. Když potřebovali přesčas, tak za tebou šli a poprosili, domů pro tebe i taxíka poslali. Teď už tam dělá každej kdo má ruce, národností jak v Babylonu, přesčasy jsou 2× týdně nařízený, doprav se jak chceš. Lidi už se tam moc nehrnou, ale přístup vrchnosti se nemění, natož peníze. 25k hrubého nemá parťák ani jeho přímý nadřízený. Na práci fakt blbej kraj ..... ale na kolo geniální :-)

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    za me teda když clovek umi tak má práce tolik ze musi odmítat a je jedno co dela:

                                                    Zednik, stolař, klempíř, maser, malíř, trener, elektirkář, servisák… proste kdo umi ten praci mit bude a prachy taky… kdo neumi ma smul – takhle to podle me funguje všude a je to tak dobře :)

                                                    0 0
                                                  • Kouba_2005  

                                                    Před chvílí jsi tu tvrdil, že u pásu (ten pás asi nebyl tvůj) jsi měl 23–25k hrubého, najednou jsme v segmentu OSVČ … to je debata o hovně :-(

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    Bavili jsme se o delnikovi, ale delnik prece neni jen ten u pasu ne?

                                                    0 0
                                                  • Kouba_2005  

                                                    Dělníka mám za zaměstnance. Většinu tebou vyjmenovaných profesí považuju za řemeslníky pracující na sebe. Sotva nějakej zaměstnanec bude někdy tak dobrej, aby mohl zaměstnavateli práci odmítat, takže jsi to myslel stejně :-)

                                                    0 0
                                                  • Radek Broz  

                                                    Zase nikdo tě tam dělat nenutí. Chceš se mít líp? Něco se nauč a dělej něco jinýho. Není tu podle tebe příležitost? Vytvoř si ji. Když jdu z oběda a vidím ty lidi, co jim právě padla, nadávat u cigára před tou fabrikou na „ty nahoře co si jen vozej ****** v kanclech“… Ti lidé vlastně nic neumí a nikdy po tý druhý ani nehnou prstem, aby to změnili. Firma logicky platí tolik, za kolik to je ještě ochotnej někdo dělat.

                                                    Na bike je to tu nejlepší místo v ČR, takže žiju tady a pracuju na dálku;)

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Tak v takové fabrice, chápu, že management chodí domu ve 3 :-)

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Kde na ostravsku jako dělník zarobím 30k hrubého? Syp to do mě, klidně do mailu.

                                                    0 0
                                                  • Kouba_2005  

                                                    To se nikdy nedozvíš, protože o tom nox nemá ani páru :-)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Kolega měl na stavbě zedníky, celkem mamlasi, ale relativně levný, prý. Při zdění mu vynechali okna, tak jim řek, ať si vemou majzlíky, díry vysekaj, osaděj překlady, a ať nepočítaj s tim že jim tu práci navíc a materiál zaplatí. Prej „Počkejte šéfe, to nejde, kluci maj hypotéky, musej splácet, tak si musej vydělat těch 60 za měsíc… však kolik máte vy?“ „Hmmm, tak pane, tak to fakt nemam.“ :-)

                                                    0 0
                                                  • Kouba_2005  

                                                    A má teda kolega bezva bunkr nebo jak to dopadlo? :-)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Okna má a partu vyhodil, jak jinak. :-)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    asi zrejme neco delam spatne:))

                                                    0 0
                                                  • mr.antik  

                                                    těmhle číslum se fakt moc věřit nedá…

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Zrovna u zedníků bych tomu i věřil. Brigádničil jsem různě po stavbách a zedníci nebo obkladači byli ve většině případů hodně ve vatě, ale zas dřeli od rána do noci a ve čtyřiceti měli v čudu záda apod.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Ano těch 30–40 čistého mít můžou ale tady si zase někdo neuvědomuje že na zimu maj většinou smůlu. Buď je firma vyhodí a nebo jim nedá další zakázku. Takže musí hledat nějakou jinou práci na zimu.

                                                    0 0
                                                  • Delkim  

                                                    dneska na Idnesu k tomu vyšel zajímavý článek, přesně do vaší debaty

                                                    Mladým se do montérek nechce. Přitom si mohou vydělat přes 40 tisíc

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Hm prodavačka v butiku 24 000KČ. Možná tak v Praze. Ty platy jsou dost divné.

                                                    0 0
                                                  • arny71  

                                                    Ten článek je úplně mimo realitu, čísla jako vždy zkreslená z jakési databáze nebo rovnou vylhaná.

                                                    Nox si „myslí“, že vydělat si 30+ měsíčně jako dělník může každej druhej – jen neví, jak a navíc si plete dělníka s OSVČ.

                                                    Milý Noxi, u nás se říká, že myslet znamená hovno vědět, a u tebe to sedí jako prdel na hrnec.

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    Ahoj každý druhý jiste ne protoze vetsina lidi radeji sedi u netu a keca než aby neco delala :) Ten kdo chce ale muže. Dělnika o OSVC si nepletu :) Jinak udělat 30k hrubeho jde v pohode, ten kdo řika ze nejde tak tomu se nechce ;-)

                                                    Jak píšu, ja jsem v klidu :-*

                                                    0 0
                                                  • mr.antik  

                                                    Těch 30k hrubého myslíš teda zaměstnance na dělnický pozici bez příplatků za směny, za 160h měsíčně? Ne sezonní práci? Ne nočni? Ne v podmínkách, který zjevně ničej zdraví?

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    A hned se nabízí otázka… Která z běžných prací zdraví neničí?

                                                    0 0
                                                  • arny71  

                                                    Troll alert…

                                                    Jen mamlas nevidí rozdíl mezi chlápkem, který ve skladu jezdí s ještěrkou a třeba horníkem, slévačem nebo chlápkem, který pracuje venku na laně někde ve výškách.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Však nikde nepíšu, že nevidím rozdíl. Jen by mě zajímalo jestli vůbec existuje práce, která neničí zdraví. Zatím mě napadá jen rentiér :)

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Tak třeba na bike foru me hned napadl mechanik. Ten si nejak devastuje zdravi? Podivej se, stejne je nejzasadnejsi věc to, jestli te to co delas bavi a hlavne jestli jsi nebo nejsi ve stresu/pod stresem. Takze to ze někdo dela třeba drevorubce automaticky neznamena, ze si devastuje zdravi ve vetsi mire, nez někdo kdo jen sedi pod stresem v kanclu.. Jinak obecne práce kde jen sedíš nekde u pc a ještě k tomu mas nepravidelnou pracovni dobu, klidne i nocni apod..Takze tvůj circadian rhythm je uplne v hajzlu, to je to nejhorsi pro zdravi. Do toho když pridas nesportovani, stravu ala cigara, kava a na koncu dne vyzrat lednicku, tak mas defakto zarucene, ze ti nekdy kolem 50tky reknou na kontrole nejakou blbou zpravu. :)) Naopak obecne nejlepší pro telo je byt bez stresu, klidne manualne makat, ale ne zadna jednostranná zatez ve fabrice, ale nejlepe venku v dennim svetle a mit ten pravidelný denní režim takovy, aby to telu sedelo, nejelo přes zavit a hlavne s usmevem.. :)

                                                    0 0
                                                  • Shoty  

                                                    Tak třeba zrovna mechanik zmiňovaný v tomto vlákně si dost devastuje zdraví. Nebo spíš mu dřív nebo později bude devastováno, za to, co dělá :-)

                                                    0 0
                                                  • mr.antik  

                                                    i nicnedělání ničí zdraví…

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    Už kdyby jsi vynechal ty penize, tak máš problem najit nemyslís? :D Neríkám ale že takova profese není…

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    OSVČ může být kde kdo, ty si myslel rozdíl mezi dělníkem a živnostníkem viď :-)

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    Signalisti, výhybkáři, posunovači: 25 512,–. To je hodně ulítlý.

                                                    0 0
                                                  • Jimm22  

                                                    vůbec, kamoš to kdysi dělal a byl v praci placenej i za nocleh na další směnu, navíc příplatky za pohotovost, kdy jen čekaš kdyby nahodou zavolali, … a v hokně se víc chlastalo než dělalo. Vše podle vypravění a norek to byl solidní :)

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Ale, zedničina ani ostatní řemesla ve stavebnictví již dávno nejsou sezónní práce. Od té doby, co beton tuhne i pod O°C a omítky obsahují všechno možné kromě vody se staví celý rok. Jediná pohroma je teplota pod –10 to polovina materiálů praská, musí se opatrně, kabely a trubky atp. se ohřívají a teprve pak šup na stavbu rychle usadit a nešahat. Jediné čemu to 100% vyhovuje jsou venkovní světla a kamery atp. tak suchý vzduch nikdy jindy není, takže co se v mrazu nepoláme a podaří dobře namontovat, nikdy se již nezamlží, nezvlhne a slouží dokonale.

                                                    Ve stavebnictví během listopadu začíná největší fofr, utrácí se co zbylo a dodělává co stálo během léta a rozjídí co se nestihlo do léta spustit. V prosinci to kulminuje, co se nestihlo dojíždí v lednu, pak je chvíli klid, okolo velikonoc se to zase rozjíždí, v květnu všichni šílí, pak o dovolených se maká trochu ve zmatku, protože pořád je někdo pryč, v září se to dodělá a nabírá dech, proberou se všichni co to nechali po dovolených, už se ví komu kolik zbylo a je tu zase listopad, začíná fofr, konec roku se blíží.......takže stavební řemesla jedou prakticky celoročně a leckdo si stěžuje, že ani na dovolenou není čas.

                                                    0 0
                                                  • alinceb  

                                                    Je fakt, že poslední roky to bylo tak, jak říkáš. Nebo alespoň v našem oboru. Od února se dodělávaly resty z minulého roku, kolem Velikonoc se pomalu rozjely delší projekty (infrastruktura, přípravné práce) a připravovaly se projekty na baráky, od půlky léta se začíná s barákama, které dobíhají do listopadu/prosince popř. v lednu, když je průšvih, a pak nanovo.

                                                    Letos je to ale jinak. Projekty mi v podstatě běží už od února a teď to kulminuje, takže mi z toho asi jebne. Za 3 týdny kolauduju jeden projekt a 14 dní na to druhý. Nad hlavou mi visí v lepším případě neplacení nájmu kvůli pozdnímu předání, v horším případě smluvní pentle. To zas bude konec roku na pytel…:(

                                                    Jinak v našem oboru (industriál) stačí do mrazu stihnout venky, piloty, prefu, plášť, podlahu a výplně. Zbytek se dělá uvnitř a není problém to dělat klidně v mrazu.

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Ano letos to je peklo, pominu li zářijový neobvyklý klid, tak zcela chyběl jarní útlum, plynule jsme navázali na zimní blázinec a jelo to až do dovolených. Fakt šílené

                                                    0 0
                                                  • Spící kníže :-)  

                                                    Pak je tady starší model pan Lorenc ten je taky velice kvalitní a je to odborník. :-)

                                                    https://www.youtube.com/watch?…

                                                    0 0
                                                  • Spící kníže :-)  

                                                    Není zedník jako zedník. :-)

                                                    https://www.youtube.com/watch?…

                                                    0 0
                                                  • Delkim  

                                                    a tohle video jsi jako našel jak? :)

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Uvidíš za 20 let, třeba nakonec budeš snít klidné práci obkladače :-)

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    Za 20 let uz jiste delat nechci :)

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    No tak pokud míníš pokračovat v klidném tempu za 30 hruběho, budeš makat do smrti aby si neumřel hlady☺

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    já zde neříkám ze mám 30k hrubeho…

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    tak soudě podle toho co jsi psal před tím......„Já to myslim vazne, a jestli budu mit 30 jako delnas, nebo 30 jako provozni, nebo 30 jako reditel je mi celkem buřt. Pokud človeka ta prace bavi tak je to v pohode, pokud se tam trápí je to problem… :)“

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    ano tohle jsem napsal, ale je to trochu mimo kontext… myslel jsem to tak, že vedouci funkce muže delat clovek i proto že mu prijde prace zajimava ne jen kvuli tomu ze chce vyssi plat…

                                                    a ono narovinu na to aby človek nemusel delat nepotřebuje extra velky balik – 30k pasivne myslim v pohode staci…

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Anebo to uz vsechno prevezme mechanizace a roboti a mezi lidma zavladne komunismus – jak si nekteri predstavuji :-)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    mas smelej plan:) uvidime, jestli ti vyjde nebo dopadnes jako 95% lidi pred tebou:)

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    dám jistě vedet, a drz mi palce abych nebyl liny, to je jedina prekážka :)

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    rozhodně ne jediná, ale jedna z podstatných…

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    pokud je človek zapaleny, aktivni a nepromrhá vetsinu casu sledovanim televize tak je za vodou… extra velka inteligence k tomu aby se měl človek dobře neni potřeba :)

                                                    0 0
                                                  • ELx  

                                                    Tobě ten amway dobře vymyl hlavu :-D

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    tohle bych spíš viděl na herbalife nebo prodej hrnců

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Nebo na džusíkáře.

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Jak říkal můj děda: " to po dvou dětech přejde" :-)

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    a to jsem chtel vždycky prodávat vysavače :D

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    To jsem te tak zajimal, že jsi nekde vyhrabal, že tam mám registraci ? :D

                                                    Moc mi teda nelichoti, že se o me zajímaji starší pánové :D

                                                    0 0
                                                  • ELx  

                                                    Koloušku musíš byt opatrný co sem pises :-* Není to tak dávno co ses tim chlubil.

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    Nechlubil starý pane :) Jen už to nekdo vyštoural myslim že pted váma :)

                                                    Ale bavite me važne – z toho co se dá najit, lidi vždy vytahnou něco co je možno nejvice shodit i když vlastne o tom lidi vi naprostý prt :D MLMka jsou dobre na ziskani nejakých zkusenosti :)

                                                    Ale „vymývat mozek“ si nechávám od jiných lidi než od tech na ktere narážis :)

                                                    Mám rad Ivo Tomana, Petra Ludwiga…, casopisy First class a Monty rich…

                                                    btw: Nekdo ti ten mozek bude vymývat tak jak tak, nekdo sleduje televizi a zprávy na Nove, nekdo voli jiný smer ;-)

                                                    0 0
                                                  • arny71  

                                                    „MLMka jsou dobre na ziskani nejakých zkusenosti :)“

                                                    Tak určitě. Jsou 2 scénáře, jak MLM uchopit:

                                                    1. Jsi normální a máš zdravý charakter, tak pochopíš, že tohle není ta správná cesta.
                                                    2. Jsi šmejd s kachním žaludkem a cítíš se tam jak ryba ve vodě, pak je to ideální systém, jak se po kapsách ovcí vyšplhat k penězům. Jak říkal už Vespasianus: „Pecunia non olet“.
                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    S jakou MLM firmou mas osobni zkusenost v jake jsi pusobil a jak dlouho…? díky :)

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    S pyramidou je třeba mít osobní zkušenost, abys zjistil, jak funguje a vydělává?

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    No vetšinou jen koukáním na porno si taky realnou představu o sexu neuděláš ;-)

                                                    Já pořád nevidim nikde ten ojeb a podvod o kterém tady mluvite. Když ti nabidnu zubni kartaček, ty si ho dobrovolně koupis a jsi s nim spokojeny tak jsem te okradl? A kdyz to same udělá majitel drogerky, tak je to v porádku nebo te taky podvedl ?

                                                    Rád bych, aby jsi mi to vysvetlil, nebo objasnil kde mám hledat ten problem o kterem se tady mluvi :) diky

                                                    BTW: z Amway negeneruju temeř žádný zisk, mám par vyrobku, ktere jsem si oblibil protože jsou fajn a ty pouzivám( proto tam mám aktualne registraci), ale zajimaji me tvé myšlenkove pochody tak budu rád za reakci :)

                                                    0 0
                                                  • mr.antik  

                                                    Většinou ti prodejci to hrají na takovouhle naivitu… Majitel drogerky je obchodník, celkem jasný je, že chce na tom kartáčku vydělávat a prodávat ho lidem a mít z toho zisk. Cílem klasického MLMkáře je být manažerem – čili jak naverbovat spoustu dalších zoufalců, prodej jen zástupná věc.

                                                    Samozřejmě určitě lepší prodat nějaký výrobek než nějaký vyložený podvod.

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    Kde je v tom mém přikladu ojeb?

                                                    Dál to muže pokracovat, tak že je dotyčný spokojeny a zkusi k tomu u zubni pastu… Pak řekne: si to objednám sám a budu to mit levnejsi.

                                                    Situace win-win já mám človeka a on ma ten produkt za vyhodnejsi cenu. – já zde podvod nevidim ty ano?

                                                    Ono na ojebaváni lidi nikdy nic dlouhodobe fungovat nemuze…

                                                    0 0
                                                  • arny71  

                                                    Hele noxi, ty se furt ptáš a chceš konrétní odpovědi. Já bych chtěl taky jednu od tebe: už nám konečně řekneš, kde si v ČR dělník (=námezdní pracovní síla v zaměstnaneckém poměru, obvykle manuálně pracující) běžně vydělá 30 000+ Kč/měsíc bez přesčasů apod.? Stále jsi neuvedl nic konkrétního.

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    Svářeč

                                                    0 0
                                                  • arny71  

                                                    Kde? Firma.

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    Prvni co jsem nasel http://www.profesia.cz/…-eu/O2293118

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Reklamní článek agentury na nalákání nových oveček.

                                                    0 0
                                                  •  

                                                    ve škodovce, johnson controls

                                                    http://www.ceskatelevize.cz/…rumerny-plat

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Škodovka možná, JC určitě ne.

                                                    0 0
                                                  •  

                                                    http://prace.kurzy.cz/…898bea3.html

                                                    osobně znám dva lidi co tři pětky bez přesčasů mají ale to je jedno, každopádně i jako dělník v zaměstnaneckém poměru se tyhle peníze vydělat dají

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Zajímavé mě před 2 lety lanařili do Stříbra a nabízeli tak 30000 hrubého. Ale už to byla vyšší i pozice.

                                                    0 0
                                                  • arny71  

                                                    To samozřejmě nerozporuju, jen to není tak obvyklé, jak tady prezentuje nox. Naopak, v dělnických profesích je to vČR bohužel dost výjimka.

                                                    0 0
                                                  • mr.antik  

                                                    Tak pokud si může z centrály objednávat sám, za lepší peníze, není v tom nic špatného.

                                                    Pokud ale musí někde vyplňovat, že ho manažeruje kartička číslo xxx (princip letadla)… k čemu potřebuješ ty mít „člověka“? Ty chceš přece prodávat. Nebo se mýlím?

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    K tomu vyplnování a vecem okolo:

                                                    Registrujes se jako by na klasicky velkosklad nakupujes za v.o.c a prodávas za m.o.c rozdil je tvuj ( jednoduše vysvětleno – a predem řikam ze se nepotrebuju dohadovat tech vecech – nebudu tady vypisovat konkretne vsechny veci to by bylo na pul stranky ;-)

                                                    Jde o to, že pokud někdo chce nakupovat výhodněji neni idealní aby mu to prodejce nejak komplikoval znemožnoval. Pro firmu by to vyhodne jistě nebylo tak to ma udělane takto. Prodejce vysvetli novemu „klientovi“ jak na to, jak řešit objednávky a taky mu pomuze aby si i on sam vydšlal nejake penize, kdyz si klient vydela nejake penize, což znamena že udělá firmě obrat, firma prodejci který novačka zasvetil dá urcity bonus – presneji zvysi se mi o nejake procento marže… ( z kapsy nováčka nejde ke me vubec nic tzn on na mě neděla neokradam ho o cast zisku ani nic podobneho)

                                                    0 0
                                                  • honhav  

                                                    https://www.youtube.com/watch?… to je vse co ti k tomu rici… :D

                                                    0 0
                                                  • Člověk a jeho svět  

                                                    Přesně tak ;)

                                                    0 0
                                                  • mr.antik  

                                                    no však ten sám o sobě není špatnej… záleží jak, je nastavenej a jaký produkty nebo služby se tam nabízej.

                                                    0 0
                                                  • Člověk a jeho svět  

                                                    Sám o sobě ne. Pocit exkluzivity u druhé nejrozšířenější plodiny, to se vyplatí :)))

                                                    http://m.ceskatelevize.cz/…-univerzity/

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    Neboli všechno je třeba zažít, aby sis udělal ten správný a vyvážený názor: je tedy potřeba být alespoň na chvíli feťákem, náckem, šmejdem, komoušem a jinou verbeží, abys k tématu měl co říct.

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    Odpovez k tématu prosim ;-)

                                                    0 0
                                                  • arny71  

                                                    Co se týče rozdílů mezi MLM a normálním obchodem (když už sem taháš ty kartáčky), tak těch ojebů je tam samozřejmě řada.

                                                    Ten základní, jak už bylo správně řečeno, je v tom, že v MLM nejde primárně něco prodat/vyrobit, ale ojebat ty v pyramidě pod sebou, případně rovnou zákazníky.

                                                    Za druhé, seriózní zaměstnavatel obvykle nechce, aby jeho zaměsntnanec vložit do firmy kapitál a nakoupil si jeho zboží (u MLM naprosto běžný postup).

                                                    Za třetí, rozdíl mezi MLM a firmou je v tom, že MLM nemá žádné zaměstnace, ale jen dealery. Ano, zaměstnanci také dělají pro někoho jiného, jako ovce v dolních patrech payramidy, ale na rozdíl od nich mají jisté výhody: smlouvu, nárok na dovolenou, nemocenskou, benefity (auta, mobily, stravenky, vyber si dle libosti a odlišnosti pozice), nárok na odstupné v případě výpovědi. Co mají dealeři v MLM? A jo, „podporu“ firmy ve formě školení a „slevy“ na prodávané zboží. :-p

                                                    No a teď bys nám mohl ty vypsat ty světlé stránky MLM, rád se vzdělám.

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    Mluviš zde o ojebávání lidi pod tebou, mluvis zde o vloženi kapitálu do firmy – který konkretni MLM más na mysli, kdyz se zadným zkusenost osobbni nemas? Víš at se bavime trochu konkretneji ;-)

                                                    MLM firem je dost, dost lidi na ne má spatný nazor hlavne z drivejska, kdy se více podvádelo v teto oblasti. Vetsinou od lidi slyším strejda meho souseda měl kamaráda a ten to dělal a pak měl dluhy nebo pak nekoho okradl… aneb jedna pani povidala. Výrobky stoji za hovno a když se zeptám které konkretne odpověd nedostanu… :)

                                                    Upřimně, práve proto, že na to lidi tolik nadávali a bylo kolem toho tolik kecu jsem do toho šel :) Nemám rad vetsinové názory a i v penezich vetsinový nazor neni vetsinou dobrý, protože vetsina lidi má holou řit.

                                                    **

                                                    K tem výhodám a nevýhodám:**

                                                    Největši problem vidim v tom když človek potřebuje nutně penize, s takovým človekem se v MLM špatne spolupracuje protože ten má tendenci ty lidi ojebávat jak zde řikáš a zminuješ, protože potřebuje penize hned, ale jednorázový zisk neni to co dává extra smysl. Teda alespon podle me.

                                                    MLM se se zamestnáním srovnávat nedá, spíš by se dal srovnat se živnoti.

                                                    Budu mluvit o výhodách ktere to prineslo mi jestli jsou to obecne výhody to netusim…

                                                    Bez investice jsem mohl zkusit neco noveho, nejaký druh živnosti dalo by se rict. Mohl jsem delat kdy jsem chtel, a kolik jsem chtel, musel jsem se neco naucit coz bylo fajn. Dozvěděl jsem se o nových vecech vylepšil vystupovani jednáni s lidma. Ziskal jsem nadhled, zjistil ze je v zivote nespočet možnosti a cest… Díky temto zkušenostem jsem začal budovat neco sveho mimo MLM a mimo tento system ale bez toho bych se k tomu nedostal nebo nedostal tak brzo :)

                                                    Nikoho jsem neojebal nikoho nepodvedl a mám ciste svedomí, kdybys chtel muzu ti doporucit super zubni kartáček a ustni vodu a pokud bys zahodil predsudky možna ti bude vyhovat :D win win situace ;-)

                                                    Hlavně ale mám z toho srandu, lidi co jsou proti bez zjevných pricin a maji jen domnenky mám na parku, prodat nepotřebuju nezavisi na tom vubec nic v mém zivote proste zkusensot a zabava :)

                                                    A naposled neni MLM jako MLM – co jsem mel moznost seznamil jsem se s par takovýma firmama tak zdaleka ne kazda byla pro me ok nekde mi nevyhovoval system nekde mi vadily ne uplne korektni praktiky ( treba herbalife mi prisel jako slusny ojeb a pritom ty vyrobky uplne spatne nebyly jen ten system byl postaveny blbe… )

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Krome jiz vyse zminenych vlastnosti me jeste prijde, ze se kazdy produkt musi hrozne okecat a vicemene vnutit, protoze jinak skoro nikdo nechape, k cemu by mu ten produkt mohl byt. Vlastne takovy spam.

                                                    0 0
                                                  • Delkim  

                                                    možná bych z toho vynechal Avon, ti mají občas fakt šikovnou kosmetiku za dobrou cenu, naproti tomu Amway je předražený nesmysl a Herbalife snad ani komentovat nemá cenu :)

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Herbalife má občas taky šikovné doplňky stravy, třeba řada F1.

                                                    0 0
                                                  • Člověk a jeho svět  

                                                    Tak v tom případě je zelený ječmen taky ok.

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    Kupovat Avon mi prijde stejne jako kupovat „sunkovy salam“ za 8,90,–

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    Konkurence?

                                                    0 0
                                                  • Delkim  

                                                    no jo, ale my tam kupujeme lesky na rty pro děti na hraní :)))

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    Osobně mi lesk na rty nepřijde jako idelani hračka ale hlavne že se prodává :D

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Tak je třeba slečny připravovat na život mladých a atraktivních už od mala, ať jde vidět že jim nečouhá sláma z bot.

                                                    0 0
                                                  • Delkim  

                                                    jj, to určitě, ten lesk na rty za 15 korun co za jeden den vypatlají jako hračku jim rozhodně určí budoucí charakter :)

                                                    ony tím patlají sice panenky a plyšáky, ale to máš jedno :)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    takze neco jako treba 27,5ky kola?:))

                                                    0 0
                                                  • Člověk a jeho svět  

                                                    Tak to jsem tě s Kapitolem přecenil…

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Já přímo zkušenost nemám ale byl jsem na verbování, když jsem skončil školu. Nabírání od bývalého spolužáka stylem – hale vím že sháníš práci a mám pro tebe tip. Přijď tam a tam a řeknu ti víc. Nejvíc mě dostalo ántré – přišel chlápek v obyč. saku a byl nám představován jako jeden z nejúspěšnějších lidí v ČR, samozřejmností bylo shození někoho kdo je skeptický či dost inteligentní na to aby se ptal na ty správné věci. Jinak pár lidí co to dělali znám, ano 30–50 si vydělali ale museli makat 12–16 hodin denně. To můžu mít dvě práce a budu na tom stejně.Jeden čas mě lanařilo i D2D.

                                                    Uznávám že tyto práce mají velká pozitiva v tom že se člověk naučí dobře vystupovat a prodat se. Ale že by se tím dalo hodně vydělat je blbost.

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    ted z jinyho soudku, nejvic me bavi, kdyz mi cas od casu nejakej smudla zarucene dokaze poradit jak je skvely investovat a kde…:) ale sam jezdi plechovkou stejnou jak nejakej zednik:)

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    Vsak auto investice neni, takže třeba ivestuje dobře ;-)

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    tak urcitee:)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Tak kolegy kamarád dělal taky finačního poradce ale už vyšší level a bylo mu nabídnuto aby si pořídil služební auto a firma mu přispěje nějakou částkou. Ale musel vybrat auto dle spec. kritérií – nesmělo to být něco luxusnějšího – Mercedes, Audi, BMW i kdyby se vešel do cílové částky (1 000 000KČ), na otázku proč aby nevypadalo že klienty okrádají a žijí si nad poměry. Takže nakonec koupil Mondeo za 950 000KČ.

                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    pokud chceš dělat finanční služby na sebe tak je ;)

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    +1 :)

                                                    0 0
                                            • Martin  

                                              měli se líp učit

                                              0 0
                                              • jIrI___  

                                                +1

                                                0 0
                                              • lazza  

                                                No jasně: ty nejvzdělanější lidi jsou současně ty nejmovitější. A v podfinanco­vaných oborech se zas zaměstnávají flákači, co ve škole nedávali pozor.

                                                0 0
                                                • Martin  

                                                  noane? kdyby se líp učili, mohli všichni dělat ředitele a manažery a vedoucí… jejich chyba

                                                  0 0
                                                  • lazza  

                                                    Nedokážu ze psanýho slova odhadnout, jestli si děláš prdel nebo ne. Ale beru to, že děláš.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    samozřejmě trollím; jak psal Ice-goofy níž. když budeme všichni manažeři, tak kdo bude manuálně dělat.

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Doome, je to i o prizpusobeni a schopnestech.

                                                    Je hromada lidi, co ma titul, ale delat neumi a protoze maji obor na prd, tak ani praci nesezenou (nepodivaji se jinam).

                                                    0 0
                                                  • Ice-goofy  

                                                    JJ souhlas (za předpokladu, že se všichni budem lépe učit) budem všichni „manažeří“ a vedoucí a kdo bude manuálně dělat? ;)

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    No ono si také hromada těch manažerů po čase najde jinou práci, kde se můžou realizovat trochu jinak a v jiném tempu, není to úplně ideální případ, ale je nejblíž kolům: Festka

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Anebo si rozjedou vlastni novou jinou znacku… Potkavam se jak s manazeri, tak i s temi, co uz jedou svoji malou znacku, protoze ten shon je peklo. Ale kolikrat do nej stejne pomalu padnou se svoji novou malou znackou.

                                                    Hodne znacek ma ted za sebou zeny, protoze s tim zacinaji na materske :).

                                                    0 0
                                            • Ramboska  

                                              20 je hodně 8)

                                              0 0
                                          • nox159  

                                            nepoměřuju jen jsem to uvedl pro dokresleni… Jinak je z olomouce coz je podobne jak tady u nas na ostravsku :)

                                            0 0
                                    • Josef Panek  

                                      Mně tedy přijde zoufalejší třeba bydlet v garsonce jako ty. O tvým písemným projevu škoda psát, taky ultra zoufalost. A tak by se dalo pokračovat.

                                      0 0
                                    • jIrI___  

                                      Proč zoufalej? Kamarád dělal stěhováka jako brigádu při škole a vydělával tolik, co hodně lidí nemá ani HPP po vystudování.

                                      0 0
                                      • Barak  

                                        Protoze za tu kazdodenni drinu a huntovani tela ten vydelek neni prilis adekvatni.

                                        0 0
                                        • jIrI___  

                                          Je to o prioritách. Třeba takový člověk pracující na dílně v těžkých hutních provozech a slévárnách na tom nebude zdravotně o moc lépe (byť se projeví jiné nemoci než u stěhováka), ale mzdu má podstatně nižší než měl kamarád u stěhováků.

                                          0 0
                                          • Barak  

                                            A taky je to o pristupu. Nekdo si, stejne jako ty, rekne, jsou i horsi zamestnani. A jiny si rekne – pujdu delat neco kde se nadru min a za stejne/lepdi penize.

                                            0 0
                                • -b-n-x-  

                                  Tak nad urcitou hmotnost (8 tun uz tam je jiste) to uz vicemene neni vubec o sile ale hlavne o znalosti fyziky, pripadne o mechanizaci.

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Presne tak. 8 tun uz nebude nikdo rukama zvedat… Ale tahali jsme třeba trezory, stylem jako se stavely pyramidy, pakou přes tramy apod. a to bylo fakt o drzku. To jsme zvedali třeba v 8 lidech a ze všech sil jsme tlacili a stali v mrtvem bode třeba minutu hehe. Nebo brzdit ten trezor ze schodu. Nechapu proc jsme tam vůbec stali, protože kdyb se to utrhlo, tak by z nas byly tortilly. :D

                                    0 0
                                    • arny71  

                                      Nechceš založit vlastní vlákno o stěhovácích a tak rozvíjet svoje teorie o skutečné a neskutečné práci? Odvádíš téma dost bokem.

                                      0 0
                            • Člověk a jeho svět  

                              Ideálně nějaká půdňačka – páté patro bez výtahu… Já ty schody ke konci fakt proklínal.

                              0 0
                              • Martin  

                                cha, v pátém bez výtahu bydlí kamarád, cihlák s vysokými stropy. nošení kola mu fakt nezávidím

                                0 0
                                • Breakpain  

                                  Nechci být hnusný, chodím denně do třetího patra s kolem a myslím, že nějaká další dvě patra by mě určitě nezabila ;) …

                                  Co nikomu nezávidím je stěhovat bez výtahu.

                                  Jednou, ve dvou jsme táhli asi 100kg gauč … hamatnej, neforemnej, 9. patro … už nevím čas, ale hekali jsme a odkládali to každou chvíli :-) … To byla moje první a poslední brigáda u stěhováků :D

                                  0 0
                                  • Delkim  

                                    no jooo, tak to se pak ale nediv, že ti příště už nezavolali, když jsi jen hekal a furt odpočíval :)))))

                                    0 0
                                  • Člověk a jeho svět  

                                    Táhli jsme z pátého patra jakousi skříň, těžká byla velmi. Tchán nesl jakýsi botníček. No a v přízemí (zcela vážně) říká – sakra, kde jste, na vás čekám půl hodiny, a to jsem nesl stejně jako vy :)))

                                    0 0
                                  • -b-n-x-  

                                    To ale velmi zalezi na tom kole. Ja kdyz parkrat nesl do druheho patra sve 18kg ex-kolo, tak jsem se fakt nadrel. Pak jsem mel pujcene asi 10kg kamosovo XC, a ejhle bral jsem to po trech schodech jako nic :-)

                                    0 0
                              • mr.nikdo  

                                Staci panelak bez opraveneho vytahu, kam samozrejme vetsinu nabytku nedas. A do 7.

                                0 0
                        • mr.nikdo  

                          Takhle jsem se stehoval do prvniho pronajmu. Majitele meli vystehovano 0–0 nic, 000 nic sbaleno a do toho jsme tam stehovali svoje veci my.

                          0 0
    • Cray  

      Přesně podobnou zkušenost mám také – prasklý rám v rámci reklamace – do 2 týdnů hotovo. První týden výmluva, že rám dorazil prasklý, druhý týden výmluva, že to ještě nemají. Třetí týden jsem se šel osobně podívat do ,,servisu" p. Kaňkovského na ulici Hraniční a to, co jsem viděl, mě zděsilo:

      • z původně bílého rámu byl najednou černo-žlutý, navíc evidentně ježděný (oděrky, špína)
      • zadní kolo bylo jiné včetně kazety, ráfku, náboje, kotouče (!!!)
      • kolo stálo na holých ráfcích – proč někdo kvůli výměně sundává z kola pláště, mi opravdu nedochází
      • na kole chyběla veškerá moje výbava – košík, držák pumpy, moje pláště, víčko představce, podložky řízení Spank… ty jsem v ,,servisu" nakonec sám dohledal po bednách.

      Po této nechutné zkušenosti přišla další: onen ,,Servis" je vlastně prodejna autobaterií, kde nejmenovanný známý p. Kaňkovského spolu se svým otcem dělají ,,opravy a stavby bicyklů". Původně se jedná o prodejnu autobaterií a celý servis a místo k opravě se nachází pod eternitovou stříškou na zahradě (!!!).

      Vrcholem této návštěvy bylo, kdy místo použití velopásky oblepovali ráfky (i nových kol) elektrikářskou páskou s tím, že to funguje stejně (NEFUNGUJE) a navíc – v celé prodejně neměli jedinou 29" duši, abych mohl kolo odvézt (do jiného servisu, na toto jsem neměl nervy), musel jsem za své zakoupit v Decathlonu svoje (samozřejmě do 2 kilometrů bylo po nich – elektro páska).

      0 0
      • Bokec  

        No ty vole a pak se nikdo nemůže divit, že si každý snaží všechno dělat sám doma …

        0 0
        • Cray  

          Já v podstatě lituji, že jsem se na celou reklamaci nevy*ral a nekoupil rovnou nový rám. Za ty nervy to nestálo a takový přístup už za záruční jednání nepovažuju – záruku v podstatě nemám

          0 0
      • Cray  

        Ještě fotky před a po. S rámem jsem se naučil žít (dožít), zbytek je po výměně až na brzdy.

        0 0
      • jIrI___  

        „…z původně bílého rámu byl najednou černo-žlutý…“

        Nechápu, to ho jako přestříkali nebo co? To už trochu smrdí nějakým tím překupnictvím…

        0 0
        • obda  

          reklamace praskleho ramu

          0 0
          • jIrI___  

            Jo už to chápu :). Tuším kdosi tu řešil podobný problém u zavedené značky (Trek možná?) a vyšlo z toho, že výměna rámu za totožný typ, ale jinou barvu, je dle zákonů v pořádku.

            No ale zas to neřeší to, že nový rám byl už jetý. Prostě kvalitní obchod hned na první pohled :D

            0 0
            • Fartsman  

              Bohužel i použité zboží je zákonem vyhovující za reklamovaný výrobek. :-) Např. u elektroniky je to standardní postup. Avšak barva a jakýkoliv jiný parametr dle zákona rozhodně v pořádku není.

              0 0
        • Cray  

          Ne, seskladal ho z jiného kola, které měl na servisu. žádný přestřik.

          0 0
          • McBlacky  

            zřejmě proto, že maxbiku dluží takovou raketu, že ho s reklamací poslal do ******. Jinak by to jako prodejce neměl řešit a dostat kus za kus od dovozce.

            To, že je jiná barva se stává často. U carbon HT velkých značek kdy máš každý rok jiný model, dostaneš aktuální model a když není tak klidně i vyšší řadu (spešl, trek,…).

            0 0
            • Cray  

              Jasně, ta barva pro mě byl nejmenší problém – model to byl stejný. Spíš to všechno okolo, vykecávky a nakonec i jiné komponenty…

              0 0
      • vladaza  

        Na Hraniční? Myslel jsem, že servis mají na Kaštanové.

        0 0
        • Cray  

          Již delší dobu ne. Je to na hraniční, servis Vykoukal. Tedy, prodejna autobaterií ;)

          0 0
          • vladaza  

            To jsou věci. Fakt je,že do prodejen s velomateriálem prakticky nechodím a když potřebuji servis, tak jedu ke Kamilovi Tomanovi :-).

            0 0
            • vpa007  

              Tyjo, Kamil z OnRoadu ještě žije ?!?! Notyvoe… ten byl geniání… si do dneska pamatuju, že když sem chtěl preventivně rozebrat náboje, tak se mě zeptal „Fungujou vpoho?“ „Jo“ „Když to funguje, tak na to nešahej“… a měl recht :-)

              0 0
        • Cray  

          http://mapy.cz/s/lW5K

          0 0
      • vojta18  

        V tom „servisu“ na Hraniční jsem byl taky, protože tam údajně měly být moje původní komponenty, ovšem pan Vykoukal samozřejmě o ničem nevěděl a když volal panu Kaňkovskému, tak mu zrovna taky nebral telefon. A zrovna v tu chvíli si tam přišla taky jedna paní pro své kolo, které tam ale údajně nikdy nebylo.

        0 0
        • mr.antik  

          jakože tam jsou ta dualy, které musel seřízovat takovým způsobem, že je musel sundat…

          0 0
          • vojta18  

            No a když jsem se ho hned potom zeptal proč mi je celý měnil tak mi řekl, že pravá páka nějak přeskakovala. V tu chvíli jsem vážně nevěděl jestli si ze mě dělá blbce, nebo to fakt myslí vážně

            0 0
        • Cray  

          Nezvedání hovoru a sliby že se ozve je klasika. Když jsem se ptal p. Vykoukala staršího kde jsou moje pláště a duše, oznámil mi, že to Kaňkovský dovezl už bez toho. Ten opáčil, že p. Vykoukal lže… těžký případ, nejtěžší bylo dokopat je, aby bylo kolo aspoň nějak pojízdné a nic nechybělo

          0 0
    • mirorek2  

      Trochu mi to celé připomíná posledního nebo předposledního Pohlreicha, masakr! Kopáč beztak dluží kam se podívá… Raději si vše dělat sám.

      0 0
    • Petr L2  

      Tak to je peklo, asi by stálo za to vytvořit databázi opraven a průběžně je hodnotit.

      0 0
    • sundsval  

      Mě to připadá jako hodně špatný vtip. Říká se, že Balkán začíná za řekou Moravou (směrem na východ), ale že by to bylo tak blízko, tomu odmítám uvěřit. Pokud je to pravda, tak tomu Kaňkovskýmu muselo totálně hrábnout nebo v něčem jede (chlast, drogy). To fakt jak historka ze zlýho snu.

      0 0
    • fargo.  

      Nejhorší je, že se to může stát třeba i s autem.

      0 0
      • Dzyn  

        Taky stalo:-( Na silnici mi prestalo jet auto, tak jsem to na doporuceni znameho dal do servisu kde znal majitele. auto tam stalo čtyři měsíce, po tu dobu to řešila už i policie, ja jsem si bral volno z práce a jezdil hlídat a čekat před servis. Majitel nebral telefon, neoteviral dveře v servise ani doma. Nakonec se za asistence policie otevrely vrata a ja si mohl odtahnout auto. Bohužel mu chyběl plyn, palubní deska, SPZ, byly rozbité okna, chyběly přední světla, spínací skříňka, a další drobnosti. Takže Passat jel na vrakoviště:-( Asi za cca půl roku mi přišlo předvolání na policii do Orlové, že jsem byl změřen radarem, k mému překvapení byla na fotografii černá Audi, s mýma SPZ co mi zmizly z Passata. Celý případ se táhne už pátým rokem, majitel servisu sedí v base za krádež, zpronevěru....... A samozřejmě já nic nedostanu:-)

        0 0
        • alinceb  

          To bych asi známénu pěkně poděkoval....­.násadou přes záda…

          0 0
        • Excel  

          ale dostaneš…ten flastr za změření radarem

          0 0
          • Dzyn  

            Nene, to jeste nebyla vina na majiteli auta:-) na fotografii jsem si opravdu nebyl podobný:-)

            0 0
        • Dzyn  

          Pár foto:-) Takhle jsem auto našel za přítomnosti policie. Majitel servisu se prý začal rozvádět a do toho asi něco šňupat. Jinak jak jsem tam auto dával tak super kluk, servis plný aut, nic nenasvědčovalo že za čtyři až pět měsíců to dopadne takhle:-(

          0 0
          • arny71  

            Peklo :-(

            0 0
          • Pavel  

            Co s tím proboha dělal?!? To se tama prohnala tisícletá voda?

            0 0
            • jIrI___  

              Však píše, že začal šňupat. Tak asi průvan, ne voda :)

              0 0
              • Martin  

                že by měl v plánu vyšňupat i ten bordel z auta

                0 0
    • Yura  

      Heh další důvod, proc nikdy nekoupim kolo na kotoucovkach, protože se v tom prd vyznam a musel bych to davat do servisu.. To bych teda necekal, ze Kankovsky bude takovej krivak.. Clovek musí byt hodne raznej, když vidi, ze se s nim zacina vyjebavat, jinak s nim bude nepekne zameteno.. :(

      0 0
      • atrani  

        off topic: Taky se v tom nevyznám, ale není to teď už trochu „proti přírodě“ – pořídit kolo za 20 a nechat si tam dát véčka?

        0 0
        • oddie  

          Nevím, jestli je to „proti přírodě“, ale já bych si je dal klidně i na kolo za 30, v čem je problém? Názory samozvané módní policie jsou mi zcela u pr…

          0 0
          • -b-n-x-  

            Tak na kole do 35 to ještě být může. Výš už je to zakázané

            0 0
        • Dejv94  

          A přitom kotouče jsou jednodušší a více blbuvzdornější než véčka.

          0 0
      • scret  

        v tom pripade by ses mel asi brzo naucit servisovat kotouce:))

        0 0
        • Martin  

          nic na tom není :) zvlášť v době internetu a videonávodů

          0 0
          • scret  

            jak u kterych brzd:) shimana zvladne snad kazdej… navic se daj servisovat i treba doma v byte…

            Brzdy s brzdovkou osobne doma v byte nedelam:)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Vždyť je to +/- stejný. Výhoda shimana je hlavně v tom, že se tak často servisovat nemusí..

              0 0
              • scret  

                kdyz ti kapne olej na podlahu, tak to maximalne umastis… Brzdovka je v podstate ziravina…

                Ad servis, jsou brzdy bezproblemovy a pak taky ty rekneme naladovy:) avid, formula…

                0 0
              • Martin  

                XT 770 mám od roku 2009, krom jednoho odvzdušnění zadní brzdy a výměny desek jsem na ně nechytal.

                0 0
                • McBlacky  

                  stačí je párkrát pořádně upíct a klesne max výkon. Není to krize, ale je lepší to čas od času vyměnit

                  0 0
                  • Martin  

                    je to možné, mi se to zatím nepovedlo, ale nejezdím extra pekla :)

                    0 0
              • RomanH  

                Tak to ani omylem :-) Shimano bez problemu, Avid Elixir 5 po nekolika pokusech nebyl porad OK, tak jsem se v tom vrtal tak dlouho, az mi zacal chcat pri odvzdusnovani pres paku i prase a ja potupne skoncil v servisu.

                0 0
                • Doktorzet  

                  Mam avid juicy 3 , a ty se zavzdušněj jen se na ně špatně podivám. Za 5 let co je mám se je ještě nikomu nepodařilo vyladit tak aby fungovali aspoň týden normálně. Už se těším na shimana.

                  0 0
      • Petr L2  

        Bože Yuro ty jsi fakt pacient ! A televizi si opravit umíš, počítač taky, autem jezdíš, používáš mobil?

        0 0
        • mart910  

          Ty slova ani nezna prosimte

          0 0
        • Yura  

          Mel bys vedet, ze dnes se televize neopravuje, ale kupuje rovnou nova. Mobil mam x let a funguje, nepotrebuju smártfoun za 15 klacku, abych si daval selfíčka na instagram jakej su borec a autem nejezdim a jezdit nebudu..

          0 0
          • Petr L2  

            No na rozdíl od tebe, já vím, že se stále opravují :-)

            0 0
            • Yura  

              Jj opravuji, ale cena opravy bude stejna jako cena nove TV ze..

              0 0
              • Jimm22  

                to asi těžko, opravil jsem si svou LCD (25tis kč) vyměnou dvou diod, staly asi 10kč. Trvalo mi sice delší dobu, než jsem zjistil kde je chyba, ale tv jede už rok bez problemů.

                Takže vše se normalně opravuje (nebo minimalně diagnostikuje) dal, pokud to není spotřebka za par kaček :)

                0 0
                • Delkim  

                  holky doma kabelem vytrhly SAT konektor, musela se vyměnit celá deska, opravit to nešlo, stálo to asi 4 tisíce :(

                  0 0
                  • Vilém  

                    To, ze opravit neslo, to je fakt, nebo nazor servisu?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      :)))))

                      Tak je otazkou zda tam nebyl treba vicevrstvy plosnak…to je pak konecna kdyz to navrhne nejaky debil…

                      0 0
                      • Vilém  

                        I z vicevrstve desky jde, ve vetsine pripadu, soucastka dostat bez poskozeni desky, jen je na to treba mit vybaveni.

                        Delam taky v podobnem oboru a na druhou stranu chapu servisy. Aby na to mohli dat zaruku, meli to navic rychle z krku, tak se vetsinou meni cely komplet. Vymenili by konektor, za mesic se muze ****** neco jineho na te desce, tak je proste jednodussi vzit celou novou desku, za kterou pak muzes rucit atd.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Moje zkusenosti nebudou tak obsahle jako tve, ale taky je mi jasne, ze kdyby se chtelo, slo by skoro i nemozne. S tou zarukou to bude asi zakopany pes…spolu s casto naprosto nekrityckyma pozadavkama zakazniku na zarucni plneni........

                          0 0
                          • nitraq  

                            Mňau au.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              To je divne..jak se mi to mohlo stat…a vubec se mi to posledni dobou stava nejak casteji…kurnik drat…

                              0 0
                          • Petr L2  

                            Ano jde opravit prakticky cokoliv, ale pokud si spočítáš náklady, tak to většinou vyjde dost draho. Výměna je spolehlivější a s jistějším výsledkem.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Ono je rozdil mezi tim pristupem „hele, ono je to komplikovany, my vam muzem opravit ten konektor, ale bohezel proste nemuzem dat zaruku na to a tamto…“…jasny chalpi, dve kila zkusim, kdyz se vysere neco jinyho smula"…a pak rpijit se znova pokazenou bednou a nechat si vysvetlit ze to bylo tak na hrane a ze odeslo neco dalsiho…osobne nema problem s lidskym pristupem a nejakou fornou rizik..ale kdyz zkusenost servisu je takova, ze zakaznik vyzaduje pomalu dvouletou zaruku i na molitanek u spuntu do usi, tak ***** no…

                              0 0
    • kralik.portos  

      Zdarec,mám tam následující zkušenost:Kupoval jsem tam vloni nové kolo maxbike.Cena VÝBORNÁ z katalogové 23 tisíc slevil na 17 tisíc.Následný servis-záruční seřizení po 200km TRAGÉDIE!!!!Ne­dodržený termín 2× po sobě,brzdy nebrzdily a destičky od oleje z výroby vyměnili až jsem si to při vyzvednutí zkontroloval.Slí­bená řídítka jiné barvy měněná taky až při vyzvednutí(bůh-ví z čeho to odmontoval).Byl jsem varován bratrem při koupi,že občas nějaký díl vezme z kola co tam má na servis.Daň za dobrou cenu.Jinak na první dojem fajn chlápek.

      0 0
      • Vilém  

        Dan za dobrou cenu? To snad ne, co tu tak ctu, tak nechapu, ten clovek se z popisu jevi jako zlodej a podvodnik.

        0 0
      • nitraq  

        Byl jsi varován při koupi, že díly bere z kol na servisu a přesto koupil? Slyšet o takovým chování servisu, tak beru nohy na ramena a už mě tam nikdy neuvidí. Představ si, že by se ti to stalo během garančky, jak by jsi se pak zachoval? A sleva proti katalogu je myslím docela běžná, málo co se prodává za katalogovou cenu.

        0 0
      • Josef Panek  

        Cena VÝBORNÁ z katalogové 23 tisíc slevil na 17 tisíc.

        Úplně si to nemyslím, u Maxbike by měla být sleva 70% prostě povinná. Co oni prodávaj, to je úlet.

        0 0
    • sccot  

      to je ****** je snad lepší být samouk a pokusit se co nejvíce udělat doma

      0 0
    • Fran7  

      Koukám, že všichni (doufám, že ne!) staří závodníci co dosáhli nějakého úspěchu a dnes mají prodejny kol se snaží vydělat na všem. Kaňkovský mě tedy překvapil, mě se pokusil napálit prozměnu Vačkář v PV, na seřízení přehazky mi tvrdil, že byla bouraná, poznal to podle škrábance a přitom byla nová najeto 12km a tak mi moji SLX (790Kč po slevě z Kupkolo) sundal a nandal Deore za 990Kč plus práce. Moje argumenty, že proč když ta moje byla fungl nebral a tu starou mi vydat dlouho nechtěl, nakonec musel a asi nikoho nepřekvapí, že ji má na kole syn a už na ní lítá druhým rokem a řadí bez problémů.

      0 0
      • Martin  

        to by mě zajímalo, co ti lidi fetují, že jim tak jebe

        že je hanba nefackuje. každopádně samodomoservisu třikrát sláva.

        0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Kozárek (Brno) – taky celkem podobné jednání.

        0 0
        • tromboonen  

          Nechci Vam sahat do svedomi panove, kola do servisu nedavam, tak nevim jak to v nich chodi, ale co popisujete si prece rozumny zakaznik nesmi nechat libit nikde, v autoservisu, kdyz si necha spravit telefon, lednicku, ja nevim co – prvni, na cem se domlouvim je zjistete co tomu je a dejte vedet kolik bude stat oprava a co vsechno se bude delat, ZAVOLEJTE MI a teprve potom opravujte… kdyz se nekdo pokusi udelat jen naznak neceho jineho, vymeni neco co nebylo potreba a jeste se snazi to prodrazit a zproneverit sundany dil (vratit byt rozbity dil nebo to alespon nabidnout by taky melop byt standard)… tak okamzite resit..

          Kdyz si tohle nechate libit – a to jste celkem znali veci, pak neni divu ze servisaci maji vetsinovou populaci za kavky a chovaj se podle toho…

          Ja osobne nevydejchavam takove to mozna to bude tohle, za tejden mozna, zavolejte si, muset s kolem nekam jezdit a byt bez nej atd., plus je to lepsi pocit vedet o kazdym sroubku na kole, ale kdybych kolo daval do servisu tak se takhle ***** nenecham a kdyby to nastalo, okamzite a velmi razantne to resim, ne nechat se mesice odbyvat.. sice po bitve, ale pri takovym chovani zakazniku neni divu, ze to tak delaj..

          0 0
          • gerrard  

            Nevim jestlis uz nekdy narazils na lidi co jsou totalne v prde.. a z poslednich sil bojuji za uhajeni sve existence, ale jsou to uzasni herci a vymysleci. Jak jsou v uzkych a vytloukaji klin klinem, tak jsou vybicovani k podavani neskutecnych vykony, jak maji porad pocit, ze se to da zachranit. O to je to pak vetsi pruser, kdyz se to nasledne sesype. Neni jednoduche byt realne drsny na takove existence, vetsinou se chovaji maximalne slusne.

            0 0
            • Yura  

              No oni hlavne ihned poznají s kym muzou vyjebavat a s kym ne.. Když pozna, ze s dotycnym asi ******* nepujde, tak butto rekne, ze ma hodne práce a nebo vyjebe s nekym jinym aby vyhovej tomu s kterym ******* nejde no.. :)

              0 0
              • gerrard  

                Co jsem mel cest je poznat, tak oni to ani jako vyjebavani neberou. Oni proste jedou na ohnive kobyle do pekla a flikuji to jak to jde.

                0 0
            • tromboonen  

              Jo, to mas pravdu, ale business, ktery je na tom takhle, by se mel dat poznat/proklep­nout/zjistit na netu ohlasy.. ja jen ze nechat se takhle blbnout – a evidentne nebyl sam…

              0 0
              • kubad  

                zase tolik toho na nettu neověříš, moc si nefandi

                schválně skus něco na uvedenou firmu dohledat

                0 0
                • McBlacky  

                  navíc nevím kdo lustruje každou firmu kam jde pro rohlíky.

                  0 0
                  • tromboonen  

                    Rohliky nezeru a rohlikarny nelustruju :), ale dat kolo za 30–100 do nejake podivne pofiderni firmy (a nerikej, ze firma pred bankrotem a dluzici kam se podiva vypada a chova se stejne jako fungujici firma) je uz na povazenou..

                    0 0
                    • arny71  

                      Jak to myslíš, že firma před bankrotem vypadá jinak, než fungující firma? To jako servis před bankrotem je celej zaprášenej, má děrovou střechu a na chodníku popíjejí pivo bezďáci? Fakt mi poraď, na co se zaměřit, když přijdu někam do servisu (kola, lyže to je fuk), jak poznám, že maj problémy? Barva stěn?

                      0 0
                      • Delkim  

                        no neměly by tam třeba všude viset takové ty žluté cedulky :)))

                        0 0
                      • zimic  

                        :-DDD většinou chtěj peníze dopředu:-)

                        0 0
                      • tromboonen  

                        kluci odpovedeli za me… plus obecne bude tam min zbozi (na prodejne), mene kol, mene zamestnancu, podivne vypadajici zamestnanci… ne vzdy musi byt samozrejme pravda, ale… u cykloservisu mozna ne, tady neslo moc najit, ale treba u obchodniku, eshopu a tak je to otazka jednoho googleni…

                        0 0
                        • McBlacky  

                          to popisuješ jako by jsi byl někdy u Hnoje :)

                          Znám minimálně dva servisáky co dělají jako bozi a vypadají, že bys jim bud dal na pivo nebo se bál, že ti daj kudlu na krk. Vymydlený šamponci v designový firmě tě stejně tak mohou s gracií obložit o takový rakety, že se ti protočej panenky.

                          0 0
                          • Darius  

                            a zase ta prvni veta… :D

                            0 0
                          • tromboonen  

                            No jo, ale k tem se pak dostanes na zaklade word of mouth.. a pokud ta huba neni tak nevymachana jako toho co ho znamy poslal s autem do servisu na vrakac, tak by to melo fungovat, ne? :)

                            0 0
                          • Rubi  

                            Veris ze me napdlo to same :-D

                            0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  No právě, že nic nedohledám, tak tam nejdu, ne? :)

                  Ona i ta formální stránka většinou o ledasčem vypovídá. Jaké mají stránky, jaké mají zázemí, jaké mají nářadí, jaká opravují kola, jaké používají nářadí…

                  0 0
                  • kubad  

                    by mě zajímalo kolik servisů něco takového má, ale jinak souhlas každý má volbu kde servisovat, ale spíš moc nemá protože výběr zase tak velký není,

                    0 0
          • Člověk a jeho svět  

            +100

            0 0
        • heyjoe84  

          Kamarádka si před pár lety u pana Kozárka koupila horské kolo, Kellyse za nějakých 17 000,–. Nerozuměla tomu a ke své smůle si od něj při výběru nechala poradit. Kamarádka měří 165cm a z obchodu spokojeně odcházela s novým kolem s velikostí rámu L – 19". Sedlo měla úplně dole a i tak měla při šlapání dost natažené nohy. A protože se jí zdálo, že je na kole příliš natažená dopředu, tak jí ten člověk ochotně vyskládal pod představec kroužky ve výšce asi 5cm, takže místo bajka si z obchodu odvážela solidního hybrida. S kolem se mi bohužel pochlubila až po několika měsících, co na něm jezdila, takže už jsme to s ním řešit nešli, ale jinak bych mu to osobně šel omlátit o hlavu. Na mou radu potom kolo postoupila svému příteli. A bratr si u něj koupil a nechal nasadit řetěz. Po pár km se mu rozpojil a rozbil si kvůli tomu hubu. To se samořejmě stát může … ale jestli ten řetěz nebyl spíš pospojovaný ze zbytků.

          0 0
          • Prazak0  

            Bohužel, pokud je cílem (lékaře, obchodníka nebo i cykloservisu) jen okamžitý a co největší obrat a neřeší se dlouhodobá spokojenost pacienta a přínos pro něj, tak to takhle vypadá. Za normální situace by lékař především dobře léčil, prvním hlediskem by bylo zdraví a spokojenost pacienta, v důsledku pak i to, že ten u něj zůstane. U obchodníka podobně, poskytnou nejlepší zboží, aby mu zákazník zůstal dlouhodobě. Na to se v naší zemi nehraje, u mnohých je cílem hlavně okamžitý maximálně možný zisk, prodá se s úsměvem zcela neodpovídající zboží, hlavně že je nejlepší obrat. Dlohodobé budování kreditu firmy není, to se řeší leda placenou reklamou, ne poskytováním dobrých služeb, které by následně vedly k dobrým referencím spokojených zákazníků.

            Takže nevěžřím zcela lékařům, ale obchodníkům vč. cykloservisu ještě méně. A bike-eshop mi prodali kuželík do ložiska, jednak byl nepoužitelný, pak za dva ks jsem platil přes 60 kč. Pak jsou koupil vyhovující jinde, zaplatil jsem 30kč a těch kuželíků tam bylo 10. Nic jsem vracet nešel, nicméně dříve jsem u bike-eshop nakupoval, teď jsem to zarazil. Pamatuji si to. Kdo mě jednou okrade, tak tomu se pak vyhýbám. Ne za každou cenu, ale je-li možnost koupit jinde za stejnu cenu, tak k ním nepůjdu, přestože je mám nedaleko bydliště. Cykloservisům člověk nemůže věřit, vše si zjistit sám a nejlépe si i sám udělat. Snažím se o věcech co nejvíc vědět, rozhodně si nemyslím, že by mi prodavač či majitel někde poskytl odborné informace. Jeho informace budou leda k jeho maximálnímu obratu s minimem jeho nákladů.

            0 0
            • Prazak0  

              Ono šlo o prkotinu, ale pokud mě někdo natáhne u věci za pár korun (a navíc díl je pak nepoužitelný, což při své odbornosti nepozná), tak myslím, že takový by mi natáhl i při výdajích, co by byly řádově někde jinde.

              0 0
            • Evilcleaner  

              trošku schíza ne? myslím si, že (a platí to v jakémkoli oboru) házet do jednoho pytle není správné. já mám skvělého doktora i lidi, kteří se mi starají o auto :-)

              0 0
      • mr.nikdo  

        .

        0 0
    • smeghead  

      No… Tak to bych nechtěl zažít. Ale s tou výměnou komponentů jsem si vzpomněl na mýho kolegu, který si dával své kolo do nějakýho servisu v Praze. Už si nejsem jist, jaký byl původní problém, ale přišel s tím, že mu vyměnil řetěz a e slovy : ,,asi bude potřeba i kazeta´´. Pak za mnou přišel, že když zařadí na nejmenší převodník, tak mu škrtá kolo o přesmykač. Jinak ale kolo řadí perfektně, tak mne taky napoadlo, že potřebovali asi krátkej přesmyk…

      0 0
    • petryk  

      Bývalý kolega z práce reklamoval prasklý rám Lapierre, napřed všechno v pohodě,super domluva, nakonec dva měsíce bez kola, pak to dovezl s jiným osazením, tak to vrátil zpátky, kolo nezvěstné, pak mu Kaňkovský dovezl Maxbika jako „zástavu“. Kola se nakonec dočkal, ale takových zkušeností už jsem slyšel víc. Kaňkovský nikdy víc.

      0 0
      • vladaza  

        Jak to tady průběžně čtu,tak je to pro mě „naivku“ docela tvrdé probuzení.

        0 0
        • petryk  

          u něj je to těžký, v Olomouci má u spousty lidí vizitku „kámoše, co jim dá vždycky dobrou cenu“. S tím hraním, co je psáno výše, je to přesný – čaaau, no mám tady suprovýho Maxbajka, maloobchodka dvacet (v reálu 17), že seš to Ty, nechám Ti ho za 16. Takže lidi přijedou na servis, v kolech se nevyznají, mají pocit, že fakt levně nakoupili, navíc Kaňour je vlastně kámoš, takže když servis dýl trvá, tak toho má prostě moc. Takhle to fungovalo dost dlouho, ale nemohlo to vydržet na pořád. Já jsem tam skončil, když mi chtěl prodat smyk, který byl podle něj nový (vodítko řetězu zevnitř orachtané), ale doklad byl problém.

          0 0
          • tromboonen  

            Tak to je ale fakt uz o blbosti lidi, ne? Nebo spis o takovem tom postkomunistickym zmoulani cepice a aha, tak nashledanou, hlavne nevycuhovat z davu a neprihlasit se o sva prava… jako u total laika co nevi kde co na kole je jeste mozna pochopim, ale i ten by mel umet jednat a nenechavat se oskubat, ale ze si to nechaj libit cyklisti co o tom neco vedi? No nic, kazdemu co jeho..

            0 0
          • vladaza  

            Výstižný. Je fakt, že rodina se pohybuje v branži dlouhé roky a dokázala si vybudovat image , člověk pak ztrácí ostražitost. Zejména pokud byl opakovaně u „kámoše“ spokojený a výhodně nakoupil.

            0 0
    • jirkous3  

      Je zajímavé, že pokud to dělal ten servismen dlouhodobě, že na něj nikdo nedal trestní oznámení. Vždyť je to v podstatě podvod.

      0 0
      • Miramar  

        V podstatě podvod? To co tady bylo popisováno,jsou prosté krádeže.O ničem bych s ním nediskutoval a okamžitě bych volal policajty.

        0 0
        • jirkous3  

          No to už je celkem jedno. Mě spíš zaráží, že když se o té jeho praxi nějakou dobu vědělo, tak že to nikdo nedal cajtům.

          0 0
    • jannk  

      Vy me frustrujete! Ja nechavam kolo v servisu (taky u profi zavodnika) i bez jakehokoliv papiru, protoze jsem s nimi nikdy nemel zadny problem (ted budu mit dilema, jestli mu rict „dejte mi papir, kvuli BF jsem vam prestal verit“ :)

      0 0
    • prochm  

      Když už je tady toto téma tak se s vámi také podělím o mou skvělou zkušenost. Chtěl jsem nové kolo s karbonovým rámem a ty od maxbiku se mi dost líbí. Proto jsem u něho byl s tím, že bych chtěl osazení stříbrné XT. Říkal, že ho mají jenom v černé, ale pokud chci, můžu si jednotlivé komponenty sám zakoupit, a že oni mi to kolo sestaví. Říkal jsem si tak fajn. Nakoupil jsem si veškeré komponenty osazení stříbrné XT+ další dost drahé komponenty, které mám v popisu u mého kola v galerii bajků. Říkal, že čekací lhůta na rám je 14 dní, ale že kolo by mohlo být hotové za 3 týdny. Za 3 týdny jsem se u něj stavil, ale kolo ještě hotové nebylo, navíc jsem zjistil, že objednal špatnou barvu rámu. Chtěl jsem bílý a on objednal černý. Tak že jsem musel zase čekat další 3 týdny. Po 3 týdnech jsem tam přišel a z hrůzou jsem zjistil, že nejen že kolo není ještě hotové, ale že se jim ztratili karbonová řídítka co jsem jim dal. Nevím, jestli jim je někdo ukradl, a nebo je namontovali na jiné kolo každopádně je prostě neměli. Tak jsem po prodavači chtěl, aby mi ukázal všechny ty komponenty co jsem jim dal a zjistil jsem, že kliky mají úplně jiné, a brzdy také. Sice XT ale v černé barvě. Tak jsem jim řekl, že tam chci to co jsem si donesl. Po dalších třech týdnech to kolo už bylo poskládané ovšem s černým osazením XT co jsem nechtěl. Byl tam takový mladý kluk a omlouval se, že tam prostě dali to co jim ten Kaňkovský dal. Všechny koupené komponenty jsem měl vyfocené a měl od nich fakturu tak jsem jim to na flešce dal, aby věděli co přesně jsem si nakoupil. No byl jsem tam potom asi ještě 4× a pokaždé tam bylo něco jiného. Tak že to 4× předělávali, aby to bylo ok. Nakonec jsem si ty řídítka koupil znovu s tím, že si potom tu cenu odečtu od ceny rámu za ty řídítka co ztratili. Trvalo to celé asi 3 měsíce a nakonec jsem se dočkal. Ještě mi potom vyrazili dech s cenou, kterou si za to řekl. Věděl jsem, že cena rámu je 15000kč, protože jsem se na to ptal v Ostravě, kde firma Maxbike sídlí. No chtěli za to celkem 26000kč. Řekl jsem mu, že mu to v žádném případě nedám za to co tam předvedli. Odečetl jsem si 2500kč co stály řídítka od těch 15000kč za rám a dal jsem mu 12500kč s tím, že pokud nesouhlasí tak to mají rozebrat a, a že si vezmu ty komponenty nazpět a nechám si to poskládat někde jinde. Asi po 5 minutách telefonického hovoru co s někým vedl souhlasil. Kdybych to věděl, tak bych si ten rám objednal sám a kolo si nechal poskládat od někoho jiného. Ale tomu Kaňkovskému to prý už nepatří. Někomu to předal a prý měl i nějaké dluhy.

      0 0
      • Carloss  

        pěkně to tady vyplouvá :D

        0 0
      • Cray  

        Tvoje stříbrné XT komponenty a karbonová řidítka tou dobou už nejspíš někde jezdily ;) Příšerný. Většina lidí si řekne Kaňkovský jako Kaňkovský, takže si umím představit, jak toto kazí pověst i ostatním z rodiny…

        0 0
        • mr.antik  

          to není ten co závodil?

          0 0
          • Yura  

            Tusim, ze ten co zavodi jen zavodi, ale jeho bracha dela/delal to servisovani a vede mladeznickej klub ne?

            0 0
          • prochm  

            Jo oni těch obchodů mají víc. A ten Kaňkovský co závodil se s nimi nějak nepohodl nebo co a trhnul se. Jinak je hrozně přátelský. Hned od začátku mě zdravil oslovením ZDAR! A tykal mi. Tak že člověk nabude dojmu že je v pohodě a férový.

            0 0
            • Prazak0  

              Já takovou pohodovost a familiárnost moc rád nemám. U obchodníka mám rád určitý odstup a zdvořilost. Ani v 25 bych jako zákazník nestál o to, aby mi stejně starý prodavač rovnou začal tykat. Vlastně nedovolil bych si to ani opačně, přitom normálně na kole na silnici to beru zcela jinak.

              Hlavně ale takový moc velká přátelskost klame. Proto radši určitý odstup, taky nemám rád vnucování.

              0 0
        • prochm  

          Přesně tak. Já si také myslím, že je prostě někomu prodal.

          0 0
      • Vilém  

        to je neskutecny, co tu ctu.

        Jakto, ze ten clovek „podnika“ tak dlouho?

        0 0
        • bagr84  

          Tak treba se mnou pekne vyj*bal Drmela v Brne (s tim Kankovskym se to porad nastesti neda srovnavat). Ale vzhledem k tomu, ze jsem na BF asi jedinej s negativni zkusenosti, tak jsem se o to ani „nepodelil“, asi by mi to nikdo neveril :)

          0 0
          • gerrard  

            A to se klidne podel. Ja mel z neho pokazde pocit zdatneho obchodnika.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Zdatný obchodník asi ano a v okruhu svých známých (i na B-F) zřejmě oblíbený. Mně osobně jeho přístup „všechno vím, všechno znám (a rozhodně lépe než vy)“ moc sympatický nebyl. Stejně jako neochota sdělit cenu za výplet, která nakonec nebyla nikterak nízká, předem.

              0 0
              • Esi  

                kdyby mi obchodník neyl schopen říct tak jednoduchou věc jako kolik bude stát výplet ± 200kč tak bych ho poslal tam kam si zaslouží, přece moc dobře ví kolik ho bude stát ráfek, dráty a nába a kolik mu to zabere času, pokud tohle neví tak bych si u něj nenechal vyplést ani ukrajinu

                0 0
              • bagr84  

                Přesně.

                0 0
              • Člověk a jeho svět  

                Tak to je přesný. V dílně bordel jako v tanku, všechno ví nejlíp, pomlouvá ostatní z oboru, nevrací měněné součástky, zapomíná co všechno bylo dohodnuto (a zapsáno do zakázkového listu). Za mě nebrat.

                0 0
              • gerrard  

                Ja sem toho zdatneho obchodnika nemyslel pozitivne.

                0 0
          • arny71  

            Klidně napiš. Mě před 3 lety úspěšně prodal zbytečně dlouhé lyže (holt jsem se v té době v tomhle moc neorintoval). Je to opravdu zdatný obchodník, prostě mě ukecal. :) Na druhou stranu, ty lyže jsou kvalitativně v cajku, jen o 10 cm zbytečně delší (a servis lyží odvedl bez chyby).

            0 0
            • Carloss  

              ono stačí se jako „blbec“ zeptat na čem závisí délka lyží a když ti řekne že na výšce lyžaře tak jít zase o obchod dál :)

              0 0
            • JSt  

              to musis rict, jaky lyze. podle me se zadny zbytecne dlouhy lyze nevyrabi. jen zbytecne kratky. :-)

              0 0
              • arny71  

                Chtěl jsem carvingový, střední oblouk, na upravené tratě, charakterem tedy řekněme allrouncarver. Prodal mi Heady Pro s poloměrem oblouku R 15,3 (to je OK), ovšem délka 170 už OK není, protože měřím 171. Ty lyže tedy měly mít cca o 5–15 cm míň, aby to bylo OK, což on samozřejmě musel vědět. Lyžovat se na tom samozřejmě dá, ale ovládání prostě není tak prima, jak by mohlo být, což jsem si později ověřil na kratších lyžích.

                0 0
                • GrumpySmurf  

                  Tak ja ti nak vubec nevim co si myslet po precteni tveho postu. Delka lyze neni o tve velikosti, ale o tvych dovednostech, vaze, stylu jizdy,.. Hold v komunikaci doslo k nedorozumeni, jen bych tak rychle neukazoval prstem. Povazovat r15 za stredni oblouk, je stejne zvlastni jako verit, ze by ta lyze mela mit 155–165 (mimochodem minimalni delka zavodnich slalomek je 155 pro zensky a 165 pro chlapy).

                  Kdyby slo jen o vysku lyzare, tak si umim u tebe predstavit kratsi (pouze o fous), ale i mnohem delsi lyze a to porad pri tvem radiusu. Hold nevim jak moc to na lyzich umis. Prusvih je dnes ve zcela mylnem nazoru na tvrdost lyze, a v povetsinou nadhodnoceni svych lyzarskych dovednosti. Nemluve o nastupu rockeru a podobnych nesmyslu, ktere otazku delky lyze jeste vice komplikuji..

                  Pouceni z tve zkusenosti a snad i rada pro vsechny – Drive si lyze ozkousejte a pak teprve kupujte,,, za kolo bez vyzkouseni by ti totiz zdejsi forum ukouslo hlavu :D

                  0 0
                  • arny71  

                    No, já své lyžařské schopnosti rozhodně nenahodnocuji. :) Když jsem ty lyže kupoval, jasně jsem říkal, že jsem na lyžích nestál 20 let.

                    Proč by carvingová lyže na sjezdovku neměla mít kratší délku, než je délka lyžaře? Za poslední roky, ve všem co jsem pročetl, tohle bylo doporučováno. Závodními lyžemi bych neargumentoval, já přeci nechci slalomky a nejezdím svěťák. (Kola pro profíky vypadají taky kapku jinak, než silnička z obchodu za 25k). Znova píšu, že jsem chtěl lyže na upravené sjezdovky, ne někam do prašanu na neupravený svah.

                    Rada vyzkoušet lyže před koupí je prima, ještě jak ji zrealizovat při koupi z druhé ruky v servisu v cenru města?

                    0 0
                    • GrumpySmurf  

                      Tohle je na strasne dlouhou debatu. Do ktery se radeji nebudu poustet..

                      Poucku o delkach lyzi nejde brat jako mantru. Ta lyze mozna mela bejt kratsi, mozna jina, ale dost mozna ji take jen pohnojili v servise nevhodnym uhlovanim hran.

                      Rada vyzkouset lyze pred koupi je prima a realizace je zcela jednoducha. Staci se v obchode zeptat zda ji nepujci, pripadne kouknout po pujcovnach v okoli domova / sjezdovky a zavolat jim zda model nemaji. Nemluve o ski testech ktere vetsina znacek dela uz i na nasich kopeckach..

                      0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      A proč by kratší být měly? Na těch, které Ti prodal máš jakous takous šanci i lyžovat.

                      0 0
                  • Petr L2  

                    On problém bude v tom, že za posledních mnoho let se lyže a hlavně pohled na jejich správnou dálku radikální změnil a má v tom hokej kde kdo včetně instruktorů a prodejců. U lyží je dnes délka pouze jedním z parametrů a pokud se nebere v potaz i váha, schopnosti a typ lyže, bude výběr vždy k ničemu.

                    0 0
                    • GrumpySmurf  

                      Bohuzel je to tak. Kdysi byla jakasi skoro prima umera mezi ovladatelnosti a delkou lyze, dnes to neplati. Rozdily v konstrukci jednotlivych lyzi jsou tak velike, ze delka se skutecne stava tim mene dulezitym parametrem.

                      Vyber lyze neni alchymie, jen je skutecne potreba vedet co clovek chce, a pak zkusit 2–3 pary, aby vedel na cem se lepe cejti. Proces vyberu jsem si prosel s nekolika lidma a kupodivu vetsina nakonec sahala po delsich variantach, nez co si puvodne mysleli, ze je pro ne vhodne. Na lyzich pak byli klidnejsi, vice pod kontrolou a hlavne s lepsim pocitem..

                      Zvlastni je, ze nekolik z techto nebozaku jsem nakonec stejne uspesne postavil i na shorty tj. 120cm –140cm. Pravda lyze o neco mene univerzalnejsi, ale presto spokojenost… A to mluvim o zarytejch carverech i lidech krojenym obloukem nedotcenych…

                      0 0
                      • Petr L2  

                        Přesně! moje děti jezdí lyže co jim sahají tak nějak po ramena a vpoho, lyže jedou jak mají a děti se navrch neválí v záklonu, krátlá lyže je nepodrží :-) Aktuálně pracuji na rodičích, kratší lyže také šetří kolena :-)

                        0 0
                        • GrumpySmurf  

                          hej to s kolenama jsem jeste neslysel. a uplne se mi to nezda, odkud to mas?

                          0 0
                          • -b-n-x-  

                            Tak me to pripada dost logicke. Vetsi paka – delsi lyze X mensi paka – kratsi lyze.

                            0 0
                            • GrumpySmurf  

                              To plati pro nutnou silu, v padu a co se tyce vibraci, tak ve smykanym oblouku. Naopak v carvingu kratsi lyze bude znamenat vice vibraci, vetsi naroky na predozadni stabilitu (pravda to je o sile „celeho tela“), oproti efektu vyhlazeni nerovnosti, kterej ti jednoznacne delsi lyze dava.. tezko rict co dava celkove vice zabrat,,, za sebe bych rekl ze to bude ta kratsi, ale treba se pletu… // jestli ono to neni jako debata o sirce plastu vs pohodli z hlediska vykonu na silnicnim kole..

                              Jako osobne jsem schopen hajit jak kratke, tak dlouhe lyze. Dulezitejsi je jestli je clovek ochoten a schopen se snima naucit spravne pracovat.

                              arny71 nahore nelyzoval 20let, o carvingu se tu neda mluvit a tak prodejce spise sahl po delsich (nemyslim si ze prilis dlouhych). Myslel ze mu usnadni prechod a mozna ze i usnadnil. Nadruhou stranu kratsi lyze s mekci spickou, nebo alespon s vetsim podbrusem hran od skluznice, by taky fungovala..

                              0 0
                              • -b-n-x-  

                                Dobre rozebrano.

                                Nejsem si uplne jisty, ale myslim, ze ty pretrhane vazy v koleni jsou ve vetsine pripadu zpusobeny spatnym vypnutim/nevypnutim vazani a tou silou, kterou pres paku lyze na koleno zapusobi (to protoceni nohy – vetsinou asi na vnejsi stranu). Asi bude existovat mnoho jinych zraneni kolena a jejich pricin, ale tohle mi pripada takove klasicke.

                                Jinak osobne preferuji taky spise delsi lyze, ale to je dane hlavne tim, ze lyzuju jenom mimo sjezdovky a v hlubokem snehu je to na kratkych lyzich o nicem. Na tvrde sjezdovce to uz moc posoudit neumim.

                                0 0
                                • GrumpySmurf  

                                  Nastaveni vazani je dulezity, ale ne vsemocny.. Protazeni, zahrati svalu a nepreceneni schopnosti je dulezitejsi..

                                  Vetsina pretrhanych kolen (rikam obecne, ono je jedno jestli to je nakej z vazu, nebo zlomena hlava stehenni kosti, prusvih to je tak, jako tak) co jsem videl nebyla kuli vazani. Paleta u ceho jsem byl je docela siroka, od prehlednudi a brutalniho nalitnuti do boule / skoro protisvahu, pres nevinne vypadajici pady a nekolik srazek lyzaru / bordaru – u nich casto hezky koleno na koleno, az po pad na ledu pri ceste ke skibusu…

                                  V kostce nepozornost a unava, nekdy asi i alkohol :D.

                                  Nejkurijoznejsi byl kamarad co prelejzal k holkam po strisce co spojovala jejich pokoje a podklouzla mu noha, dolu nespadl ale mcl udelalo rup.. :D Naschval nerikam blbost (preceneni schopnosti), blbove jsou totiz povetsinou chraneni zhury a nic se jim nestane :DD

                                  0 0
                                  • -b-n-x-  

                                    Mel jsem na mysli jen ten mechanismus. Jak ta lyze pakou otoci v koleni tak, ze vazy nevydrzi. Samozrejme se to muze stat i pri kratsich lyzich, pripadne i bez lyzi, ale ta delka tam bude hrat kvuli te pace celkem dost velkou roli. Vazani muze byt serizene sebelepe, ale nedokaze pobrat vsechny mozne kombinace smeru a sil, ktere budou pusobit. Na jednu stranu nechces aby ti vazani vyplo zbytecne, na druhou je potreba aby vypnulo pri takovem zatizeni, kdy hrozi poraneni. Me letos vazani pri zariznuti vnitrni hrany sice vyplo, ale asi to uz bylo trochu pozde. Protoze jsem si pravdepodobne natahl vazy.

                                    0 0
                                    • GrumpySmurf  

                                      Vazani neni vsemocne. Jak rikas, moc smeru a moc sil, presto myslim ze dnes dobre serizene vazani skutecne eliminuje maximum rizik. On pak je velkej rozdil mezi zacatecnikam a zavodakem, kterej se kupodivu uci na lyzich i padat.

                                      Jinak koleno, alespon co lidi kolem rikaji, a co si i ja myslim, vetsinou ten prvni tah vydrzi, prusvih nastava az pote v kotrmelcich, kdy telo nevi co delat, svaly panikarej, kmitaj (nevim jak to spravne rict) a na ranu o zem (nedej boze prekazku) proste nejsou pripraveni,,, lyzak samotnej pak muze bejt dostatecnym prusvihem. Bohuzel velka cast padu na sjezdovce se zranenim ma spoluucastniky.

                                      Ja si treba koleno posramotil 3roky zpet, kdy m v tahlem oblouku „povolila“ vnitrni, podkopla vnejsi a sel sem k zemi. Nechapal jsem dokud jsem lyzi nevidel, krupla 20cm pred vazanim (asi vyrobni vada, nebo nasledek nestastneho klepnuti pri prevozu a to bylo dreveny jadro s titanovejma platama). Nastesti jen predcasny ukonceni sezony, par mesicu ortezy a strachu abych to nepohnojil vic..

                                      0 0
                                  • GrumpySmurf  

                                    To je jeden moznej pohled jak na to koukat. Zavodni trener rekne ze zjednodusenej, ale coz.

                                    Dulezite je neopominout v tomhle clanku dve vety, „VOLBA IDEÁLNÍ DÉLKY LYŽÍ PRO VÝUKU / REKREAČNÍ LYŽOVÁNÍ a lehké ovládání:“ a nekde na konci „POZOR! Ve vztahu délka lyží / váha lyžaře nemluvíme o carvingu! Jiný oblouk = jiné ovládání lyží !“

                                    Osobne pana Vopaleckeho velice respektuji, protoze to je clovek co ma nazor a jde si za nim. Lyze vyvijej, vyrabej, lyzujou, ucej, i prodavaj. Vse vic co bych rekl by znelo jako reklama, ono uz asi i to co jsem rekl.. :o)

                                    0 0
                                    • Petr L2  

                                      Pokud je někdo schopný a to co dělá má smysl, je dobře vědět, jak to on vidí :-)

                                      V upozornění o rekreačních lyžařích není problém a o carvingu u začátečníků také nemůže být řeč, pokud někdo je nad touto kategorií, dovede si vybrat sám a svůj výběr také obhájit, tam pak platí, že co lyžař, to pohled a nemá smysl nad tím jakkoliv dumat.

                                      Ale že jsme se dostali daleko mimo původní téma co?

                                      0 0
                                      • GrumpySmurf  

                                        Mozna, ale lyze jsou vzdy dobre tema :D

                                        To mi pripomina, co bezpecne zabije jakoukoliv komunikaci ve vetsi skupine? Dva ajtaci.. :O

                                        0 0
                                • JSt  

                                  dojebany koleno je na lyzich predevsim z prilisnyho strachu z rychlosti, kdyz se pomalu skladas, nedostane vazo radny impulz jako kdyz des do smotku v rychlosti, jen to brnkne a jsi bez lyze. ;-)

                                  0 0
                                  • RomanH  

                                    Ja Ti nevim. Drive jsem jezdil na obrackach, a pak jsem si od kamosa pujcil funcarvery. Oblouk si ani nepamatuji, ale byl hodne kratkej. Kolena me po par jizdach bolely. Ten uz asi osmym rokem jezdim jen na slalomkach (12.5m, delka lyze 165), a kolena neboli.

                                    0 0
                                  • -b-n-x-  

                                    Presne. Kdyby jela rychleji, nemuselo by si to koleno tak dodrbat :-D

                                    https://www.youtube.com/watch?…

                                    0 0
                                    • mr.nikdo  

                                      Mela moc dlouhou lyzi. Tim to bylo.

                                      0 0
                                    • GrumpySmurf  

                                      Jeste ted mi je blbe, kdyz si na ten pad vzpomenu. Ruchovej mikrofon fakt peckovej, a clanek co napsala jeji sestricka o cele udalosti, taky uplne nepomohl,…

                                      Tenhle absolutne zbytecnej pad je jedna z veci co rakusakum nemuzu odpustit.

                                      0 0
                • JSt  

                  mne to vychazi, ze jsi je mel tak o 10cm kratsi a o 5m kratsi polomer, podle pozadavku v prvni vete. niz pises, ze lyzovani neni tva silna stranka, takze kratsi lyze s mensim polomerem jsou cajk. ;-)

                  0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Ale věřil. Vím, co to je za ptáčka.

            0 0
      • mr.nikdo  

        Spatna barva :-D.

        0 0
    • JDF  

      Ty jo, tak tenhle Kaňkovský teda už předčí i Šustíka z Ostravy. :) To je hardcore.

      0 0
    • tromboonen  

      Ja nevim, ze si to nedelate sami, cekat na to a jeste trnout, co mi s tim provedou..

      0 0
      • nitraq  

        Někdo to neumí, jinej nemá nářadí, další za tu dobu, co by se s tím šmrdlal, vydělal ve svojí práci víc peněz, takže se mu to nevyplatí, pokud ho to nebaví… důvodů je spousta.

        0 0
        • tromboonen  

          Ale jo, u MTB s kotoucema a tlumicema kde potrebujes spesl naradi chapu, ale tohle bylo (zakladatel) o silnicce a jejim zakladnim serizeni, to by fakt moh/mel umet kazdy sam, naucit se to da z netu a zabere to chvilicku… pro me teda kratsi cas nez vubec cesta do servisu, nemluve o cekani a dalsi ceste na vyzvednuti :)

          0 0
          • kyl  

            Jediná věc na kole co mi dělal servis,bylo zafrézování dosedacích ploch na rámu.

            Dřív jsem i kola servisoval ale přestalo mě to bavit i díky takovým,co dotáhli kolo jen kvůli zalepení duše a pod.Začal jsem razit heslo Když chceš jezdit,nauč se opravovat.

            0 0
        • iron.hide  

          to o vydelani vic penez svojou pracou ale plati skor o tych, u ktorych sa da fakt povedat ze „cas su peniaze“, napriklad podnikatel alebo zivnostnik, ktoreho zarobok zavisi od toho, ako dlho kazdy den maka. u takeho cloveka je jasne, ze servis bajku prenecha inym.

          ale ludia co maju plus minus fixny mesacny plat, to maju trochu inak. napriklad ja to beriem ako relax. Alebo ked prsi a je vonku hnusne, tak aspon spravim nieco na bajku.

          0 0
          • tromboonen  

            Muj vydelek zavisi na tom jak dlouho makam, ale v kolech se hrabu sam, dokonce si je i sam stavim… nez bych kolo odvez do servisu, tam jim rek co, pak si pro nej dojel a pripadne resil problemy (i daleko mensi nez tady popisovane)… takhle to mam rychlejc, dobre, jak chci… cas jsou penize, ze jo :)

            0 0
    • Jetson  

      Koukám, tady je to samej Leon čistič ranař co by to vyřešil během hodiny. Nechce mi někdo dostat z jednoho chlápka mega co mi dluží z rozhodnutí soudu?:)

      0 0
      • Yura  

        Proc si na to nenajmes profiky? Je tu snad malo vymahacu?

        0 0
        • McBlacky  

          tak pokud ti stačí 400t proč ne – v lepším případě

          0 0
          • Yura  

            A to jsi jako zazil, ze z vymáhaného 1 melounu si uctovali 600 000kc? To musela byt osoba co s tim souhlasila hodne na dne teda..

            0 0
            • McBlacky  

              firma mého otce :/

              týpek co to nasekal pak vyplaval po půl roce jako hlasatel TV Nova.

              když dojde na to sápat prachy z notorickýho neplatiče tak 40–70% si klidně vezmou. A to jsou případy kdy máš klidně v ruce platební příkaz. Co ale zmůžeš proti sro nebo frajerovi ofiko bez práce a s majetkem přepsaným dávno jinam? Vyplatí se do výše ručení sročka, který v 99% shrábne stát na družným soc/zdra případně dani a pápá.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Evidentně o tom nic nevíš.. Jsou „specialisti“ co od pohledu nevymahatelnou pohledávku odkoupí právě za 10–60% podle toho jak moc se jim to zda . Ty dostaneš peníze a o víc se pro jistotu nezajímáš. Lepší než říkat dluží mi mega ale nikdy z nej nic nedostanu…

              0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Jsou na to firmy i „firmy“. Klidně ti dám na jednu tip.

        0 0
    • arny71  

      0 0
    • ryder  

      Zdravím

      mám taky jeden zážitek,byť zprostředkova­ný.Borec si ke Kankovskemu dal kolo na servis.Po měsíci bylo kolo které měl opravit prodané!

      Dopadlo to tak,že s tím borec nesral a vzal si jiné nové ze stojanu co měl v obchodě ve stejné hodnotě:-)A nebylo to kolo za 20tis.

      0 0
      • Jimm22  

        :D

        0 0
      • Martin  

        a co na to obchodník?

        0 0
      • mr.antik  

        to už je ale vymyšlená historka, ne? to není ani možný

        0 0
      • saintjv  

        Huuuuusty ze bych tam taky skocil na nakup?:)))

        0 0
      • bagr84  

        Stribrna XT sada, karbonovy riditka?

        0 0
        • McBlacky  

          :)

          začínám pociťovat sympatie k tomu pánovi, střelec level ultimate

          0 0
      • mart910  

        Tak to si tam zajedu taky pro neco kdyz jim to nevadi :D

        0 0
        • Delkim  

          musíš si ale počkat, až tam dá někdo do servisu pořádnýho mazla, bude následně k prodeji za dobré peníze :)))

          0 0
      • jIrI___  

        To už je ovšem prachsprostá krádež a borec může být rád, že nesedí v base. Spolu s panem Kaňkovským.

        0 0
        • Rubi  

          myslim ze porad lepsi, nez si nechat s usmevem prodat kolo, protoze jestli je pak K temer na mizine, asi ti uz nic nevrati…

          0 0
          • Dejv94  

            Asi když dá kolo na servis, nečeká že mu servisák kolo prodá. Každopádně je to na zavolání Policie, nemyslím si že by odnesení kola takto z prodejny někomu jen tak prošlo i kdyby byl majitel v dluzích.

            0 0
      • mr.nikdo  

        To jsem taky slysel… A uz kdysi.

        0 0
    • Talaj  

      Toto vlákno je opravdu k neuvěření. Nejhorší je, že tímto utrpí celé odvětví. Místo situace WIN – WIN, kdy je zákazník spokojen a servis vydělal to vede k situace LOSE – LOSE, kdy zákazník si to raději nějak udělá doma a servis ostrouhá.

      Takto mě naštěstí nikdy nepodvedli, ale obecně moc dobré zkušenosti nemám a vše si raději dělám doma. Nemám nervy se s někým přít.

      0 0
      • tromboonen  

        No ja bych rek ze doma je to WIN pro majitele, LOSE pro (spatneho) servisaka.. majitel ma kolo, ma jej dobre spraveny a vi co na nem udelal a ma z toho dobry pocit… kdyz se mu do toho nechce, bude holt muset venovat nejaky cas a energii nalezeni dobreho servisaka..

        0 0
        • Talaj  

          Myslím, že to je „lose“ i pro dobrého servisáka, protože řada lidí prostě už nebude mít chuť experimentovat. A zdali je to WIN pro majitele myslím záleží od případu. Pro mě je to určitě WIN, mám na to čas, baví mě to, je to moje kolo. Ale znám spoustu lidí, pro které je servis kola za trest.

          0 0
          • tromboonen  

            No pro dobryho servisaka, co si o nem lidi reknou ze je dobrej je to win – lidi se naserou na srackovy servisaky a budou hledat a ptat se na dobry, to by bylo any si v dnesni dobe kompjutru nebyli schopni povedet, kterej je dobrej.. a ten by pak mel mit praci cely rok, ne jen na jare narazovky a pak paberkovani… bude jen na nem, jestli naval prace zvladne (zvladne zmanageovat dalsi zamestnance aby mu to slo a kvalita nesla dolu, coz bejva problem) a úpokud ne, tak ze dostane do bodu A a lidi pujdou jinam, win win pro vsechny, jak by rekli teoretici marketingu a kapitalismu :)

            Ne vazne, obhajovat takovehle individua tim, ze kdysi byli reprosi, ze jsou kamosi, ze maj jen osobni problemy… to nejde, tvrda ruka trhu na ne a alespon vyniknou ti dobri… jestli jsem to dobre pochytil, ac tam nechodim, tak prodejci kol moc nevydelavaj a musej rejzovat na servise od kavek… no tak at se do toho vlozi nekdo, kdo nemusi zivit kram a prodejce co lidem cpou 29ery fully s jednoprevodnikem na jezdeni po cyklostezkach a pokud nekdo potrebuje servisaka, urcite se to brzy rozkrikne.. stejne jako by se melo rozkriknout ze tohle tady je podrazak… jen takova ta cechackovska ucta a strach se zviditelnit zabranila vetsine tech podvedenejch aby se razne ozvali.. ono par maily na COI, na fora o kolech, na Polise atd., poslanych v kopii takovemu ptackovi casto staci (v prvnim kole dobyti ztraceneho majetku), on si rekne tohle neni kavka, radsi mu to vratim a soustredim se na ty co to nikde neventilujou a daj se ukecat.. samozrejme je zahodno to pak sirit dal..

            0 0
    • -b-n-x-  

      Prosim, reknete mi, ze tady v tom vlakne jsou ty historky vymyslene. Chtel bych si uchovat aspon trosku duvery v opravarensky sektor v Cechach.

      0 0
      • TJK  

        tak jestli hazis rovnou vsechny do jednoho pytle na zaklade jednoho prikladu.. je mi te lito.. musis mit hrozne smutnej, cernobilej a osamelej zivot :-D

        0 0
        • -b-n-x-  

          Ano mam smutny, cernobily a osamely zivot. Jo a jeste tezky :-)

          0 0
      • Deathwing  

        nemusis to videt tak cerne i kdyby v nejaky skupine bylo 1% problemovych tak to podle stiznosti na internetu bude vypadat ze je problemovych 50 a vic %. Malokdo se bude na internetu chlubit ze si dal vycentrovat kola, servis mu je vycentroval, zaplatil a hotovo.

        0 0
      • iron.hide  

        treba sa naucit robit vsetky lahke a stredne narocne veci sam doma. a na tie narocnejsie ukony treba chodit do overenych servisov, ktore funguju popri velkych kamennych bike shopoch. su sice drahsie ale snad tam taketo prusery nehrozia.

        drahe bajky a silnicky by som ani nikam inam nevozil.

        potom je este jedna moznost – mat sikovneho kamosa mechanika, ktory obcas s vami ide aj na vyjazd a na pivo :) alebo este lepsie mat takych dvoch, oba so skvele vybavenou dielnou.

        0 0
    • mr.nikdo  

      Objednavka tady pres znameho.

      RB v profilu ma krasny zluty ram a puvodne cerne Vikingy. Pokud vidite jinou barvu, jste barvoslepi.

      A on vlastne prvne dosel ram CRX v 19... Tak jsem to chvilku zkousel, ale neslo to. Takze 17. Cekal jsem na nej asi 1/2 roku. Vtip byl v tom, ze pak kolo odvezl a kdyz jsem urgoval, ze potrebuji kolo na zavody (zase byl spatny ram), tak mi to poskladali na karbonovou Meridu.

      Nakonec ram dorazil. Uz jsem nechval black finnish- je fakt pekny. Ale protoze bylo trochu laku v sedlove trubce, tak tam nesla dat 30,9 Ritchey Pro sedlovka. Reseni? Dali tam Ritchey Logic 30,0 (jetou). Vyborny – popraskany lak od toho stazeni.

      A Vikingy – hm. Prvni serie, loziska drzela. Draty praskaly. Jedes tam reklamovat kola. Skonci to 1 cernym dratem, protoze cervene uz nemel a jeste malem placenim centrovani a toho dratu. Od te doby se vzdy smeji, kdyz jedu kolem…

      Ale cena za komplet byla super.

      A nesmim zapomenout, jedeme pro kolo. Zacal ho skladat az rano, co jsme prijeli. Navic ten znamy jeste musel jezdit po Olomouci a shanet Semi-Integr hlavko po jinych obchodech, protoze ho tam majitel nemel.

      To byl rok 2010…

      0 0
      • Martin  

        čím dál lepší. jsem rád, že jsem měl zatím kliku na servisáky, co mi nic neojebali.

        0 0
        • mr.nikdo  

          To jo. A jak jsem psal, toto je 2010.

          Prakticky to placeni centrovani a dratu mela na svedomi jeho manzelka. On ji jako nenapadne neco septal, jakoze ne, ale zprazila ho pohledem a byl potichu.

          Od te doby jsem se dostal do jiste cyklisticke spolecnosti a stejne prakticky vse si delam sam.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ja razim heslo, ze je lepsi si neco ******* doma sam, hezky v klidku, nez se pak nervovat, kdyz to zkurvi nekdo jiny a jeste mu za to platit:)

            0 0
            • Petr L2  

              Jasně a je to rozhodně dobrý důvod k nákupu nářadí, které by si jinak člověk nepořídil :-)

              0 0
    • iron.hide  

      neuveritelna tema, treba uznat.

      potom si predstavte ake hovadstva pachaju ti mechanici na obycajnych ludoch-lajkoch, ked su toto schopni robit ludom co sa v bikoch vyznaju.

      0 0
    • zderes  

      Škoda, že toto téma zřejmě poškozuje kluky Kaňkovský všechny. Jsou tři, Jirka (MAPEI) (servis Chválkovice a trenér nadějí se super výsledkama) Lojza (mistr světa, dodnes závodí na světové úrovni) a Pepa, o kterém toto je,(Kaštanova) bývalý závodník, několikrát mistr evropy atd.

      Já osobně jsem s Pepou nikdy problém neměl, ale nepopírám negativní zkušenosti lidí tady. Podle mě je chyba ta, že můžeš perfektně rozumět problematice cyklistiky, což on je machr, ale nějaké manažerování nezvládneš. A ještě v dnešní době obrovské konkurence atd. Což je zřejmě tento případ. Pepa je fajn chlap, ale asi to neukočíroval. Spoustu „kamarádů“, co jim dělá prakticky za babku, nějaká nezaplacená faktura a pak se vezeš. Pak asi děláš věci, které by jsi normálně nikdy neudělal. Zavřít servis po těch letech je bolavé rozhodnutí, ale podle toho, co tady čtu, bylo by to pro něj nejlepší. O práci se bát nemusí, osobně vím, že o něj mají jako o trenéra dlouhodobý zájem.

      0 0
    •  

      Tak já vám povím, co mi jednou udělali v radotínském Ski a Bike centru. Přivezl jsem tam kolo na pravidelnou údržbu vidlice (výměna oleje a tak). To sice v pořádku udělali, jenže:

      1. starý olej z vidlice omylem vypustili do brzdového obložení, setřeli hadrem a dál to neřešili,
      2. poté, co jsem se málem zabil a přivezl jim to tam zpátky, si naúčtovali dalších asi 250 Kč za odmaštění.
      0 0
      • Martin  

        to je jak v tom vtipu…

        Policajti se ptají hosta v restauraci: „pane, proč jste zmlátil toho číšníka?“

        „No, mě nenaštvalo, že mi vylil za krk pivo. Ani mě nenaštvalo, že se neomluvil. Ale naštvalo mě, když mi bleskově udělal čárku na lísteček a medovým hlasem se zeptal, jestli si dám ještě jedno.“

        0 0
      • rasto  

        tak to ja mam taky hezky zkazky na Romana Pavlika (exSfinx). ale o mrtvych jen dobre (kseft zavrel tak pred 10 roky), nebudu do nej kopat… zazitky ale neskutecne.

        0 0
      • Muf_Bike  

        Njn.. tak to je poprve a naposled no :) napsat to třeba tady aby to lidé věděli a tím to končí. Jak jsem psal výš, měl jsem asi vždy štěstí a jakýkoliv byť domrvený servis jsem vždy řešil formou reklamace a serviák to vždy přijal a znovu zadarmo přednostně odservisoval… je to o lidech a o tom jestli firmě záleží na pověsti. Firma která si zakládá na kvalitě a je kvalitní ti bez mrknutí oka produkt vymění/opraví na vlastni náklady. Protože ví, že příště příjdeš zase… jiná firma nemá co na trhu dělat.

        0 0
      • McBlacky  

        to mě celkem překvapuje, protože co já mám zkušenost tak bod 1 ok, stát se může, ale pokud jsi to tam dával jako reklamaci, tak ty řeší úplně v klidu (znám tak většiny lidí a komplet majitele) bez účtování a hlavně mastný desky se vyhazujou.

        Odmastit je moc nejde, to už je efektivnější na to nakydat pořádně bláto a brzdit (jako fakt).

        0 0
        •  

          Já jsem to ještě předtím zkoušel vyčistit lékařským benzinem, ale téměř bez efektu. Oni to snad vyfuněli horkovzdušnou pistolí a brzdí to, ale účtovat to tedy nemuseli.

          0 0
          • McBlacky  

            nj tak příště musíš víc trvat, že to byla jejich chyba a nic neplatit. Někdy to není jednoduchý…

            Letos v létě šla manželka nechat si nahodit bezdušák do Concept storu na Vršovický, nejen, že to trvalo do druhýho dne, ale pak jí to vrátili, že to nejde (novej Rocket Ron TLR snakeskin) a ještě jí zkásli o kilo.

            Zkusit to na mě, pošlu ho do ******, bohužel jsem byl akorát na služebce.

            Následovala cesta přes půl Prahy za Hnojem do Bikez, ten to nahodil za flašku Kocoura během minuty :/

            0 0
            • MlokCZ  

              Tak ono už jen samotný fakt, že neumí nahodit bezdušák o servisu hodně vypovídá (to i kdyby nechtěli nic zaplatit). Pokud to tedy nebyla nějaká opravdu divná kombinace plášť x ráfek, což nejspíš nebyla (plášť zcela bezproblémový a určitě nejezdítě nějaké podivné ráfky s extra debilním tvarem patek).

              0 0
              • McBlacky  

                kola z anthemu, předtím na tom byl RaR liteskin a ten jsem tam dal na benzínce. Uznávám, že to šlo blbě (domácí pumpou vůbec) ale kompresorem jo.

                0 0
            • Smazaný účet  

              tak zrovna Bikez je servis, kde mi cesta tam přes půl stojící Prahy pořád stojí za to.

              0 0
              • McBlacky  

                to souhlas. Přestože mám díky teamu jinde servis jen za nákup dílů, čas od času se v Bikez s něčím zastavím.

                Lepší chytnout den, kdy není mistr po kalbě -tzn dnešek nedoporučuju, včera jsme se u toto trochu rozseděli v hodně silný sestavě :)

                0 0
                • raw 4  

                  :-D

                  0 0
                • mr.nikdo  

                  Takze v tomto tydnu minimalne 1 den z 5 nefunkcni servis a kvalita na nule.

                  To taky hodne ukazuje…

                  0 0
                  • raw 4  

                    Jestli si tam nikdy nebyl tak nerozumbraduj…

                    0 0
                    • mr.nikdo  

                      Nic proti, ale jestli nekdo napise, ze je se majitel/servisak schopny den pred praci ozrat tak, ze by jeho znamy 2. den k nemu nedal nic na servis, tak ani neni treba rozumbradovat.

                      Ja udelat toto pred praci, tak jsem bez prace, protoze jsem zavisly na ridicaku. Asi tak nejak.

                      A fakt toho cloveka ani nemusim videt, jen reaguji na to, co McBlacky psal: „Lepší chytnout den, kdy není mistr po kalbě -tzn dnešek nedoporučuju, včera jsme se u toto trochu rozseděli v hodně silný sestavě“

                      To ma jako cedulku na dverich – Po Kalbe, radeji nechodte?

                      0 0
                      • raw 4  

                        A co když to bylo psaný s nadsázkou?..jinak za mě je Hnoj profík.. Ale jinak chapu co tim mysliš..

                        0 0
                      • arny71  

                        V tomhle máš pravdu. Mě jako zákazníka opravdu nezajímá, jestli pracant má kocovinu nebo ne. Pořád za jeho služby platím stejný prachy, takže očekávám odvedenou kvalitní práci.

                        0 0
                        • Petr L2  

                          Hele a co kdybyste se trochu uklidnili, jsme snad normální lidi, ne spolek militantních bojovníků proti alkoholismu, kdo nikdy nedorazil do práce/školy po tahu? Takových bude málo. Tak to nechte být, evidentně to byla poznámka s nadsázkou a nemá cenu se v tom pitvat.

                          0 0
                  • jIrI___  

                    Taky to na mě tak působí. Kšefty, ne jen cyklo, kde je pan majitel násoska, stojí většinou za nic. Resp. jak píše McBlacky, musíš mít štěstí na den, kdy majitel nechlastal. Ze začátku je ta frekvence ve prospěch zákazníka, ale časem se to zákonitě obrátí v to, že majitel bude častěji zlitý/po opici než střízlivý.

                    0 0
                    • mr.nikdo  

                      Hm, tak jsme si 2 zaryli do Hnoje.

                      Kdy dostaneme Ban?

                      0 0
                      • McBlacky  

                        koukám, tady se chytne všechno.

                        Hlavně že to komentují ti, co tam v životě nebyli, neví, že tam nedělá servis sám a nepochopí nadsázku.

                        0 0
    • dasty  

      Tak od vcerejska louskam různé zkušenosti s Pepinem, znám ho cca 11 let, obchodník byl dycky skvelej, jen jsem mu za poslední léta x- krát říkal, že je toho na něho moc, prodával jak na běžícím pásu a nestíhal absolutně, to prostě nešlo, nikoho tam na pomoc nechtel, říkal, že nikomu nevěří, z toho všeho pak vyplývaly krpy, servis nestíhal vůbec a co se tam zda se dělo, radši pomlcet, mel servisovat jen svá kola a pořádně, komponenty se skoro neobjednavaly na prodejnu, ohledně samotného prodeje kol neměl konkurenci

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Nevím, jestli je skvělý obchodník někdo, kdo prodává kola daná na servis, sundavá z kol díly a různě je točí po jiných kolech… Já na tom fakt nic skvělého jaksi neshledávám.

        0 0
        • mr.nikdo  

          Kdyz to koupis, je to super, protoze mas za levno. Kdyz tedy nevis, odkud to je…

          0 0
      • Yura  

        Kdyby jen nestihal… Ale takove krivarny co tu plno lidi popisuje, ze mu není hanba..

        0 0
        • Petr L2  

          Základem jakéhokoliv podnikání je mj. také to, že si dokážu pohlídat, kolik toho jsem schopný zvládnout a umět říct ne. Je lepší zákazníka slušně odmítnout, než slíbit hory s Horákama a pak se vymlouvat, že to nevyšlo.

          0 0
    • mm  

      Doporučíte servis v Olomouci, kde by se člověk nemusel bát o své věci? Konkrétně potřebuju servis továrních zápletů Mavic.

      0 0
      • Cray  

        Cyklo u Matesa na Poupětově. Maximální spokojenost, profesionalita i ceny.

        http://www.cykloumatesa.cz/

        0 0
        • Martin  

          Už nechodim nikam jinam. Mates je šikovný a rychlý

          0 0
        • jezura  

          Jen tak jsem se kouknul na ceník.Centrování-50,–.Tady u nás v Práglu třeba Cyklocentrum 150,– až 250,–.To je sakra rozdíl.

          0 0
          • Martin  

            Mi prepletl blbe zapletene zadni kolo za 250. Vcetne sundani kotouce, kazety,plaste, pasky z rafku a opetovneho nasazeni.

            0 0
            • Cray  

              cenově a přístupem neznám lepšího mechanika. Veškerý servis vždy probíhal přímo přede mnou a není problém přiložit ruku k dílu. Vždy vím, co a jak na kole dělá. Nemám důvod s kolem jezdit jinam než k němu, jak pro díly, tak na servis. Kupoval jsem například novou RS XC32 a vyšla u něj i s prací o 400kč dráž než z koloshopu, navíc s pushlocem.

              Taky to byl on, kdo mi dával kolo do pořádku po zásahu Kankovského/Vy­koukala :D

              0 0
      • vlk  

        V takových případěch je třeba hodně asertivní a rázné jednání. Vše si dělám, po zkušenostech v 90 letech při reklamacích svého prvního horáku sám a tak servisy nevyužívám i když se s většinou znám. Dnes již obchody nedrží moc náhradních dílů, což bývá často ten problém. Dříve to byla radost vstoupit do krámku, vše si prohlídnou pokecat s majitelem či servisákem, často v jedné osobě apod.

        Nicméně k věci- jednou jsem přecijen servis potřeboval -pomoct s nasazením hlavového do nového rámu, který potřebovat trochu „osoustružit“-což nakonec nebylo potřeba(nemám ani soustruh ani ten bazmek na silové nasazení a zmrazit hlavové jako doposud nestačilo:) ). Využil jsem v Olomouci servis v rámci Kořínkovy prodejny na Masarykova tř. -myslím, že se jmenuje Bikecentrum Olomouc a byl jsem spokojen. V podstatě na počkání a co jsem si při tom pokecal se servisákem a viděl ho při práci, tak mi přijde, že je šikovný. Poslední dobou mne v Olomouci dostávají nové prodejny, kde prodejci i servisáci mají sotva tak základní znalosti. Vybral bych si servis starší zavedené firmy.

        0 0
      • zderes  

        http://www.shortbike.cz/

        Naprostá spokojenost, máš tam i ceník. Ten mechoš jezdí i jako mechanik na závody s ČS.

        I Kamil Toman na Divišove. Taky výbornej.

        0 0
        • Martin  

          jo, ten mechanik ze Shortbike je fajn a taky šikovný, servisoval mi kola, když ještě nefungoval Mates.

          0 0
        • skvedo  

          Byl jsem tam v létě, když mi brašna ve výpletu přerazila jeden drát na zadním kole na tripu Brno – Jezdkovice.

          Dodělal kolo co měl ve stojanu a drát mi vyměnil na počkání za 100,– (nutné sundání pláště, kazety i kotouče). Ještě jsem viděl jak po usazení kola do patek (rychloupínák) procvakal řazení.

          0 0
      • petryk  

        Za mne Velocentr a v poslední době taky Kolárna, kterou mám teď výrazně blíž.

        0 0
      • javormartin  

        Za sebe mohu doporučit cykloservis s obchodem Kola od Ježíška http://www.kolaodjeziska.eu/, jak se tam vyměnil majitel, tak je to opravdu dobré. Potřeboval jsem rychloservis vidlice před závodem, pokazila se mi Reba a opravil mi to v pátek na počkání, dokonce tam zůstal hodinu po zavíračce a to mě mile překvapilo. Takže za mě opravdu doporučuji, dobré ceny a kvalitně odvedená práce.

        0 0
      • vp2  

        Cyklosport VEGO v Hodolanech?

        0 0
        • Martin  

          kdo tam teď servisuje? Luboš nebo tam na to někoho mají?

          0 0
          • vp2  

            Někoho tam mají, Luboš dělá u hasičů, takže se dle mého k servisu moc nedostane (info z minulého roku). Spíš to byla řečnická otázka, jak to tam teď po letech s kvalitou servisu vypadá…

            0 0
    • DJRabbitcz  

      Já zas můžu doporučit https://www.facebook.com/kolarnastore, chodí k němu i profesionál­ní bikeři

      0 0
      • TeryPV  

        S kolárnou souhlas. Ceny super, servis paráda, přistup taky super :) Mám to jako náhradu za můj oblíbený shop v Prostějově:)

        0 0
      • koldas  

        Tak dnes jsem byl donucen dát kolo po dlouhé době do servisu. Nejdřív jsem zašel na Kaštanku k bývalému Kaňourovi. (Btw já jsem u něj byl vždy max spokojen, věděl co dělá) Ale po té, co mi kolo přebral nějaký prodavač v autobateriích a mluvil se mnou jak s de… sem dostal neblahý pocit. Kolo jsem tam sice nechal, ale nedostal ani lístek, že jsem ho tam nechal. Doma se mi to rozleželo a začal jsem pátrat po jiných možnostech.

        Narazil na doporučení pánů z Kolarny, vyzvedl kolo z Kaštanky a vyrazil.

        Děkuji všem za báječný typ. Pánové na úrovni, pobavili se, vyřešily problém a vše do druhého dne bez nucení předražených komponentů.

        Shrnuto, pány z http://lm.facebook.com/l.php?… vřele doporučuji.

        0 0
    • karloskaja  

      o pohadkach josefa a one pi.veronice by se mohl tocit serial…toto tam byla bezna praxe…

      0 0
    • tonik666  

      Tak jsem nahadou zjistil, ze jsem taky prisel nekdy v servisu o komponent. Vyndal jsem lozisko z hlavoveho a zjistil, ze v mise Cane Creek 110 je obyc cerne lozisko z Cane creek 40.

      Horsi je, ze si uz vubec nepamatuju, kdy a kde to kolo bylo v servisu(vlastni stavba) a jaktoze jsem si toho nevsiml, kdyz posledni vidlici jsem nahazoval ja…

      Ale jsou jem dva servisy kde to mohlo byt…

      0 0
      • Pedro404  

        To je nářez, že má někdo potřebu šlohnout ložisko…

        0 0
        • tonik666  

          Take nerez CC 110 je za 1300 a CC40je za 500, a bezny uzivatel si nevsmimne niceho…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.